|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
|
|
|
|
#4502 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4503 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi lekarz sugerowal ze byc moze mocz byl zle pobrany i stad te bakterie. Albo sluz mogl sie dostac, kobiety w ciazy duzo go wydzielaja wiec jest wieksze prawdopodobienswo. A te fosforany to chyba zaleza tez od diety, ale nie wiem dokladnie. Mozna powtorzyc badanie, ja robilam dwa razy i dwa razy wyszlo to samo- chyba niemozliwe zebym za kazdym razem zle sie do tego zabierala :/ Ja chyba dla swietego spokoju zrobie posiew i bedzie wiadomo czy rzeczywiscie sa jakies bakterie |
|
|
|
|
#4504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale już się do tego przyzwyczaiłam bo zawsze jak poszłam na jakąś dietke to mi cycki zanikały a doopa bez zmian Bajka1807 zapomniałam napisac ż etez mi przybyło 0,5 kg--> byłam w szoku bo zdecydowanie biodra mi się poszerzyły ale to nie tak że przytyły niewiadomo ile tylko się rozeszły |
|
|
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
a ja już wykąpana i grzeję się z Klusiem pod kołderką, czekamy na męża i wcinamy m&ms
|
#4507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta moja lazienka jest mikroskopijna nie wiem czy ma 3 m2 dlatego zastanawiam sie czy nadal isc w biel chodziaz biala podloga mnie juz do szalu doprowadza.ja nie uwazam. ale tez nie ma co popadac w przesade jesli nie ma wskazan medycznych. ja w pierwszej ciazy mialam robione na kazdej wizycie plus 3 razy w szpitalu. ale ja mialam zagrozona ciaze plus mloda okrecona pepowina wiec pod koniec ciazy jak mialam co dwa tyg wizyte to razem z usg sprawdzajac przeplywy. Cytat:
mi dupa tez sie rozeszla :/ szkoda ze nie wroci to juz do pierwotnego stanu ;/ladanseuse14 sliczny brzuszek ale jeszcze malusi co do moczu to jak dla mnie pobieranie to cyrk podmyc sie, zatkac sie najlepiej by nic sie nie dostalo a i tak nie ma gwarancji |
||
|
|
|
#4508 |
|
Konto usunięte
|
ale piszecie jak szalone!!! cały czas nadganiam
ja bym pomidorówkę zjadła..... |
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
bajka malusi ale mam nadzieje, ze jak na rowne 10 tygodni jest ok
|
#4510 |
|
Wtajemniczenie
|
coś dziwna cisza się tu zrobiła.......
|
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
ja trochę źle się czuję więc zamykam lapka
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam przy pierwszej ciazy jaki kolwiek brzuszek mialam w 14 tc i to taki ktory tylko ja widzialam a konkretnie to mnie wywalilo dopiero w 20. teraz niestety nastapilo to szybciej, no ale fakt, miesnie juz nie te, wiec flaki szybciej go wypychaja
|
|
|
|
|
#4513 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze to kiedyś nawet zaczęłam pisać
ale to będzie trylogia pewnieCzasami jak sobie siąde i pomyśle to mi się śmiać chce. Może kiedyś się dowiecie ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Tak czytam te Wasze posty...kurcze..Ja prócz krwawiącego kataru to nie mam innych objawów ciąży...gdyby nie zdjęcie z USG to bym nie uwierzyła, brzuch płaski . Waże chyba najmniej z Was bo tylko 46kg przy 160 cm więc urodze Calineczke z drugiej strony partner ma 2m wys. więc jeśli to ma wpływ na wielkość docelową dziecka to mnie rozerwie |
|
|
|
#4514 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4515 |
|
Zadomowienie
|
Ale naskrobalyscie przez caly dzien, ja na wizazu dopiero po pracy, wiec chyba od 2 godzin Was czytam i nadrabiam zaleglosci
Az sie dziwie ze Malz mnie sprzed komputera nie goni Dzisiaj mi sie mama dowiedziala ze mamy w miescie jeszcze jedna fajna ginekolog, ktora tez jest w szpitalu i chyba sie do niej wybiore. U tego mojego mam wizyte 18.03 a tyle chyba nie wytrzymam, wiec pojde do niej za dwa tygodnie - to bedzie pod koniec 8 tygodnia i wtedy zdecyduje ktory lekarz mi lepiej pasuje, no i dzidzie juz bedzie lepiej widac ![]() Wy to rzeczywiscie laski jestescie ja przy moich 165cm waze 71kg, ale wszystko mi w brzuch wlasnie idzie, wiec teraz jakbym sobie zdjecie zrobila to chyba bym miala brzuchol wiekszy niz Wasze tzw. ciaza spozywcza
|
#4516 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej...znów Was trzeba było nadrobić :P
Gratuluję ślicznych maluszków ![]() Ja jestem za tym, żeby jednak był tradycyjny tytuł. Co za słodko...to nie zdrowo ... Wiecie co- ja sobie nie wyobrażam siebie z brzuchem. Wzdęcia od czasu do czasu są. Ale jakoś przeraża mnie to... W ogóle mam smutną wiadomość- okazało się, że u mojej bratowej (ten sam termin co ja) zarodek się nie rozwija. Nie będzie dwóch wnuczków dla moich rodziców . Naprawdę mi przykro bo do dzisiejszego usg wierzyłam, że będzie ok. To jest niesprawiedliwe. 2 raz ją spotyka taka niespodzianka.
|
|
#4517 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam was moje kochane
![]() Dołączam do grona. Jestem w 8 tygodniu ciąży, pierwszej w życiu ciąży. Mój mały kosmita ma już całe 2 cm
|
#4518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
jezu jak mi niedobrze
masakra
|
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wpisywałam się od popołudnia w wątku bo srałam po gaciach przed dzisiejszą wizytą a nie chciałam wprowadzać nerwowej atmosfery i dodatkowo stresować mamuś które czekają na usg
.Więc moje maleństwo ma się wspaniale ).Na 13go marca jestem umówiona na usg genetyczne. Cytat:
|
|
|
|
|
#4521 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamuśki przypominam się o aktualizacji naszej listy mamusiek z pierwszej strony. Przesyłajcie wiadomość na priv, bo pewnie jutro już powstanie nowy wątek bo tak zasuwamy... ![]() jowisia Ciebie też proszę o dane: imię, wiek, która ciąża, OM i TP
|
|
#4524 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Rubinko
Jowi, pierwsza ciąża. Co to jest OM? Jeśli chodzi o termin porodu, to pierwszy lekarz, u którego byłam, podał 25.09, a drugi 02.10. Nie wiem, co o tym sądzić, pierwsze spotkanie z moim lekarzem prowadzącym (na stałe) mam dopiero na 19 marca. Tych dwóch poprzednich to panowie z przychodni, gdzie przyjęto mnie bez terminu. A poza tym : czy któraś znalazła już jakiś sposób na męczące ją mdłości? Moje wcale NIE są poranne, zaczynają się codziennie koło 13-14 i trwają, aż nie usnę. Tylko przed południem czuję się dobrze ![]() PS. "OM" to pewnie ostatnia miesiączka. Liczy się pierwszy czy ostatni dzień ? Pierwszy to 18.02.12
Edytowane przez jowisia Czas edycji: 2013-02-20 o 20:53 |
|
|
|
#4525 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Laseczka z Ciebie ![]() Jeeej,ale już jesteście daleko z budową. Zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Już niedługo będziesz w nim rządzić ![]() Cudny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To i ja się pochwalę naszą chałupinką
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
super domek, jaki to projekt bo idealnie w moim guscie
my z tz ciagle myslimy, czy dom czy lepiej mieszkanie wieksze kupic. sama nie wiem, cale zycie wychowywalam sie w domu i wiem ze to skarbonka bez dna, tym bardziej ze trzeba robic kolo niego
|
|
|
|
#4528 |
|
Wtajemniczenie
|
87czarna Bardzo podobny chce budować siostra tż. A ja codziennie jeżdżąc do pracy mijam prawie identyczny domek i do niego wzdycham
Jakbyśmy mieli drugi raz budować to tez coś w tym stylu :P Ja chodzę za tz i powtarzam ze teraz drugie dziecko w drodze to trzeba o drugiej budowie myśleć![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- |
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki:-D Ja jestem w nim zakochana i nie umiem uwierzyc, ze jest moj :-P
|
|
#4530 |
|
Rozeznanie
|
Na wieczór, by się lepiej spało
![]() Cudowny filmik ![]() http://www.facebook.com/photo.php?v=...type=2&theater
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

równe 10t 

ale już się do tego przyzwyczaiłam bo zawsze jak poszłam na jakąś dietke to mi cycki zanikały a doopa bez zmian
chciałabym chyba czarno-białą 
mi dupa tez sie rozeszla :/ szkoda ze nie wroci to juz do pierwotnego stanu ;/

ale to będzie trylogia pewnie
z drugiej strony partner ma 2m wys. więc jeśli to ma wpływ na wielkość docelową dziecka to mnie rozerwie

już widzę moją piękną białą kuchnię z meblami w połysku