![]() |
#31 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Nieśmiałe Wizażanki-zbierzmy się tutaj :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#32 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;7484618]Dokladnie, do dobrych znajomych moge zadzwonic bez problemu, ale jak mam do kogos obcego albo odebrac telefon to jest problem. Taki strach przed tym, ze nie bede wiedzialam o czym rozmawiac, ze ta druga osoba bedzie mowic, mowic a ja tylko "tak", "nie", "mhmm" itp
![]() No nieeee... Same bratnie dusze ![]() ![]()
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
tak czytam ten wątek... i nieśmiało pytam, czy mogę dołączyć? Jak większość z Was mam problem przy pierwszym spotkaniu. Bo im więcej z kimś przebywam, tym bardziej się "oswajam" i później gadam za 3 osoby
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Raczkowanie
|
Witaj Nezka
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#36 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Siemka! Też jestem strasznie nieśmiała. . . Z z koleżankami nie ma problemu, ale z chłopakami jest. I to TAAAAAAKI!
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Też tak mam. . .
![]()
![]() |
#41 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiecie, ja tego nigdy nie analizowałam pod kątem dlaczego tak mam. Po prostu na myśl o dzwonieniu do obcych lub dalszych znajomych dostaję wysypki ![]() Cytat:
Cytat:
Ja niestety w towarzystwie większym uchodzę za gbura lub głuptasa (pamietam, jak kumpela moja poznała mnie ze swoimi znajomymi i oni jej potem pytali czemu jestem taka depresyjna ![]() ![]() Najczęściej jakimś cudem zachowuję się jak mądrala jakaś ach ![]() A najgorsze, że w sumie ja nazwałam ten mój zespół objawów dość niedawno nieśmiałością dopiero. A powiedzcie mojej mamie że jestem nieśmiała- najpiew wybuchnie śmiechem a potem powie kilka słów. Bo generalnie to ja straszna gaduła jestem i jak np u mamy jest któraś moja sąsiadka, które znam od małego i strasznie lubię, to potrafię z nimi gadać że mamy nie zauważają ![]() I dlatego ja też nie miałam pojęcia że to jest to, wydawało mi się, że nieśmiałość polega na siedzeniu ciągle w kącie i nie odzywaniu się do świata, a tu proszę, jak widać po Was może przybierać szeroki zespół objawów. Witam nowe na Wątku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Jak ja byłam mała, to zawsze musiałam być w centrum zainteresowania- zalety bycia najmłodszym dzieckiem w rodzinie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
nisiaq dokładnie, moja mama i znajomi tak samo mnie postrzegają: jako osobę towarzyską, wygadaną...jednak przy kimś obcym tak nie jest. Ale co mnie np u mnie dziwi to, to , że jak w grupie w szkole po lo jakby nie patrzeć wszyscy byliśmy obcy i w grupie 15 osób jakoś moja nieśmiałość idzie w kąt, jednak jeżeli jestem sama z jedną osoba z grupy to już automatycznie zamykam sie i odpowiadam "tak","nie","nie wiem"...a jak np wypije sobie wystarczy że jedno piwo lub jednego drinka to już w ogóle nie czuje skrępowania przed obcymi czy też przed zagadaniem kogoś...i dużo osób które już mnie znają dziwią się, że na początku znajomości byłam taka cicha i w ogóle, no ale tak mam, że jak kogoś poznam to zanim się całkowicie otworze i będę taka jaka jestem normalnie(wyluzowana, gadatliwa itd) to troszkę czasu musi minąć...
a z rozmowami to mam tak samo...im bardziej o tym myślę tym większą gafę popełniam...albo się przejęzyczę, albo powiem coś nie zrozumiale lub zupełnie bez sensu... Ktoś mi kiedyś powiedział, że im więcej czasu będzie się przebywało wsród ludzi , gdzie non stop będzie pojawiał się ktoś nowy to problem zniknie, i coś w tym jest . Odkąd poszłam do pracy i ciągle mam kontakt z różnymi ludźmi to wszystko się zmienia...buduję już pełne i logiczne zdania, wdaje się w dyskusje a i odbieranie telefonów nie jest dla mnie problemem. Co nie znaczy, że już całkowicie się nie stresuję jak mam coś załatwić...zdarza się że czasami się zająknę lub zawstydzę jednak nie w takim stopniu jak jeszcze pół roku temu; więc coś w tym na prawdę musi być. Dlatego dziewczyny, starajmy się pokonywać nasze opory i wychodzić do ludzi, gdzieś gdzie nie wszyscy są nam znani i jesteśmy wręcz zmuszeni porozmawiać z kimś obcym...kilka/kilkanaście czy nawet kilkadziesiąt takich sytuacji a bedą zmiany.
Lubię poranki. Są tym lepsze im później się zaczynają. ![]() ------------------------------------------------------ Zapuszczam włosy i paznokcie. ![]() Zmieniam styl. ![]() Uczę się akceptować siebie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
No ja z tymi grupami osób i pojedyńczymi ludźmi mam właśnie na odwrót.
Najgorsze, że ja mam spore poczucie humoru a jak zaczynam rozmowę z kimś obcym to ono umiera w ogóle. Nie mówiąc o całej grupie osób. Na w LO nie cierpiałam odzywać się na lekcjach i np prędzej mówiłam coś na zajęciach w grupach niż całą klasą. Natomiast na studiach to już nie była niechęć, odezwać się przy grupie osób to był dla mnie koszmar ![]() Z tym alkoholem tak to już jest, że język rozwiązuje. Tyle że trudno wypić idąc np na zajęcia czy na rozmowę o pracę ![]() Pozatym jest dość cienka linia między wypiciem tylko na rozluźnienie a rozluźnieniem za mocnym, i niestety jak za mocno się rozluźnię to gadam głupoty i się wymądrzam albo jestem za bardzo otwarta ![]() Co do pracą nad sobą- ja czytałam, że każdego dnia człowiek powinien zrobić jedną rzecz, która go przeraża lub coś czego się boi. Ja staram się od niedawna działać wg tego. Nie jest mi trudno bo mnie lękiem napawa np wizja wyjścia z domu samemu. Więc zawsze coś wymyślę i robię ![]()
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Ja raz jestem nieśmiała a raz śmiała aż za bardzo xD
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
A ja się boję nawiązywać kontaków.. Ze starymi znajomymi jest całkiem ok, ale nowi ludzie mnie przerażają
![]() A teraz przede mną obóz, a potem nowa szkoła .. I nie wiem jak sobie poradzę ![]() Trzymać kciuki! Prosze, prosze .. ![]() ![]()
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
witam was dziewczynki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
ja też jestem nieśmiała w tewnym sensie bo u mnie to zależy od dnia jednego dnia zachowuję się odważnie a innego jestem nieśmiała. U mnie problem polega na tym że jak przebywam ze znajomymi z którymi nie mam kontaktu to jestem w ich towarzystwie spięta. A co do obcych to jest na odwrót nie boję się osółb których nie znam bo wiem że oni mnie nie znają i łatwiej mi z takimi osobami rozmawiać. Do osób z którymi mało przebywam a okazuję się później muszę z nimi nawiązać kontakt przykład na mojhą osiemnastkę musiałam zaprosić chrzestną z którą miałam mały kontakt i z trudnością przyszło mi zanieść jej zaproszenie.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Może reaktywujemy wątek? Miałam właśnie założyć wątek dla nieśmiałych, ale znalazłam ten ![]() Od zawsze byłam nieśmiała. Tylko z kilkoma osobami z klasy umiem swobodnie rozmawiać. Nie umiem swobodnie rozmawiać nawet z niektórymi osobami z rodziny ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Ja z kolei jestem małomówna, zawsze brakuje mi tematów do rozmowy, mimo że mam sporo zainteresowań
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Też tak mam.
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
To może rozgadajmy się tutaj
![]()
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Możemy się rozgadać
![]() Wygląda na to, że tylko my jesteśmy nieśmiałe ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Mogłabym założyć się, że jeszcze więcej jest takich osób na forum, widocznie są bardziej nieśmiałe od nas
![]()
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Dołączam się do Was. Ja może nie tyle co nieśmiała (chociaż czasem też, zależy od sytuacji), co po prostu małomówna - ale to też zależy... bo jeśli kogoś dobrze znam, to mogę gadać i gadać. Dlatego dużo ludzi odbiera mnie za osobę nieśmiałą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moim największym hobby jest oglądanie f1 ![]() ![]() Lubię czytać książki(niestety ostatnio to zaniedbałam ![]() ![]() A Ty jakie masz hobby? Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Lubię czytać książki, jak mnie wciągnie to i w jeden wieczór przeczytam ![]() ![]() Generalnie co jakiś czas pojawiają się u mnie nowe pasje, kocham uczyć się nowych rzeczy ![]()
![]() |
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to uczysz się, pracujesz? Ja jak widzisz jestem przyszłoroczną maturzystką ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.