MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 13:32   #4111
Lukrecjas
Raczkowanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
52, 53, 54.
Wiecie może, czy za poród rodzinny płaci się?

to zależy od szpitala. W niektórych tak ale w większości już raczej nie.
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 13:33   #4112
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
52, 53, 54.
u mnie w szpitalu tak(300 zł?) ,ogólnie chyba wszędzie trzeba jakąś cegiełkę wykupić ....
Stary 2013-02-21, 13:34   #4113
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

piekny domek I Puchatek też
A co do rozstępów... to powiedz mi jak to się zaczęło? Bo ja od tygodnia mam takie dziwne uczucie jak wykonam jakiś gwałtowny ruch - nagle się schylę albo zegnę w jedną stronę... I to w sumie zawsze wychodząc spod prysznica czuję... Mam wrażenie, że mi po bokach brzucha skóra pęka... Ale to jest takie dziwne uczucie, bo nic nie boli - tak jakby to jakaś obca skóra była. Nie wiem jak to wytłumaczyć... To takie uczucie jak sobie nieraz palce zakleiłam super glue i on potem zaczynał pękać i odchodzić No i to trwa już z tydzien czasu... Zaraz po takim uczuciu ogladam to miejsce dokładnie w lustrze, nawet skórę ściskam (bo myślałam, że sa ale ich nie widac bo są rozciągnięte), no ale kurcze nic tam nie ma Oczywiście bardzo sie cieszę z tego powodu... Ale z drugiej strony obawiam się czy nie zacznie się nagle i ze zdwojoną siłą
U mnie pierwszy rozstęp pojawił się dopiero w 6 miesiącu. W sumie mąż go zauważył, bo ja już tego fragmentu brzucha nie widziała ho,ho,ho... Jak się objawiło? Skóra w tym miejscu mnie bolała, piekła, zupełnie jak po oparzeniu słonecznym. Wpierw sądziłam, że to spodnie mnie ocierają lub koszulka, ale jak spojrzałam w lusterko, to już 3 piękne kreski miałam Od początku ciąży smaruję brzuch mleczkiem Mamma Mia z Ziaji więc wiem, że na rozstępy nie ma sposobu. Jednak żadne kolejne mnie nie bolały, nie są głębokie ( kiedyś w Rozmowach W Toku były kobiety z takimi mega rozstępami, że jak palec przyłożyły do skóry, to normalnie jak do dziury wchodził! ) i są czerwone, czyli można z nimi walczyć jeszcze jakoś Posypały mi się na dole brzucha, tam gdzie mały leży najczęściej i na prawym udzie, ale to efekt przytycia tak sądzę. Tylko te 3 pierwsze czułam, innych już nie.

Co do porodu rodzinnego- u nas nic nie mówili o opłacie czyli podejrzewam, że nie ma, bo pewnie od razu by nas poinformowali

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 13:36   #4114
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
u mnie w szpitalu tak(300 zł?) ,ogólnie chyba wszędzie trzeba jakąś cegiełkę wykupić ....

kurcze u nas nie się nie płaci. Myślałam że to już taki standard
Stary 2013-02-21, 13:37   #4115
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hejo!!!

Właśnie wróciłam z Poradni Patologii Ciąży, maluszek waży 1600g i jednak ułożył się główką w dół! A trochę się martwiłam, że mnie uderza po bokach i się nie przekręca, ale wszystko jest ok
Potem pojechałam do Rossmanna - dziękuję Choco za info o ankiecie, bo zaoszczędziłam dziś 15 zł
Kupiłam : krem do twarzy, krem na wietrzną pogodę, oliwkę, żel do kąpieli i mycia głowy, małe chusteczki nawilżane, krem do pupy, Pampersy, bo się opłaciło 96 szt., dla mnie farbę, krem i krem dla TŻ. Dla małego postawiłam na kosmetyki jednej firmy - Babydream.

Wczoraj kupiłam też zapas płatków do przemywania ze sklepu z Allegro Cleanic Kindii Dzidziuś - za 3,79zł za 60 sztuk. A w Rosssmanie najtańsze kosztują 6,49 zł, więc różnica jest. W ogóle już drugi raz zamawiałam z tego sklepu z Allegro i odbierałam osobiście na Stradomskiej zamówienie. Także jakby ktoś był zainteresowany to polecam http://www.myszka-sklep.pl/
i na allegro http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=19243422
Jedynie trzeba się upewniać, że mają wybrane kolory rzeczy, bo z tym troszkę problem był, ale jakoś się dogadałam ze sprzedawcą na miejscu.

Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
Też kupiłam przewijak u tego sprzedawcy. Radzę od razu sprawdzić go na łóżeczku czy pasuje. Ja to trochę zaniedbałam i zrobiłam dużo później i okazało się, że coś jest krzywo i albo sie nie miesci albo rozpycha łóżeczko. Jedna nóżka przewijaka była krzywo umocowana, jakieś 0,5 cm a robiło różnicę. Ponieważ zorientowałam się za późno to ani nie wystawiałam negatywa ani nie negocjowałam zwrotu. TŻ ostatnio to sam poprawił i jest ok. Po prostu przymierz, może tylko ja miałam niefarta
Dzięki za info Nie mam jeszcze łożeczka, więc nie sprawdzę, ale wszystkie nóżki obejrzałam i wydają się być ok. A jak coś będzie nie tak, to cóż wierzę w mojego majsterkowicza TŻ

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
aa i dziś miałam taki piękny sen!
śniło mi się, że miałam już brzuch jak balon i malutka tak wierciła stópką, że widziałam ją całą tak fajnie i wyraźnie pod skórą.. wszystkie paluszki, piętkę.. była taka paciupka
i chodziłam wszystkim pokazywać
rzeczywiście piękny!

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Nie chciałabym na Was za bardzo naciska, ani za bardzo poganiac, ale własnie wracam z toalety i właśnie....ODSZEDŁ MI CZOP ŚLUZOWY, A przynajmniej jego częś.... RObi sie gorąco.
To poważniej się robi

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
No widzisz ... pociesze Cie bo co ja mam powiedzieć ??? Jestem 1 z ostatnich i bede przezywac każdy Wasz poród , czytać opisy a sama będe tynk ze ściany jeść bo nie bede mogła się doczekać
Hehe, no od tych opisów porodów będzie nam głowa parować
I trzymam za dzisiejsze USG

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Kurczę, wkurza mnie od jakiegoś czasu ludzka mentalność, a w szczególności nastawienie niektórych kobiet, które już mają dzieci. Nie chodzi mi bynajmniej o forum!

Na samym początku ciąży jedna znajoma odzywała się do mnie tylko po to by zapytać czy mam mdłości i widać zawiodłam ją, bo nie miałam. Za cel obrała więc sobie mój przyrost wagi (Będziesz mieć problemy w czasie porodu! Lekarz się zwyzywa! itd) nie biorąc pod uwagi faktu, że jesteśmy kompletnie różnej budowy i ja mogłam sobie trochę pofolgować jeśli chodzi o masę
Jeśli powiem, że jem dużo owoców- źle, bo to sam cukier przecież!
Czuję się dobrze- zobaczysz, że potem będzie gorzej.
Chodzę do szkoły rodzenia- nic Ci to nie da! Życie zweryfikuje i będziesz panikować!
Jak wspomnę o aktywnym porodzie- nie miałam siły na coś takiego, Ty też nie będziesz mieć.
Podczas porodu chcę być aktywna, jak najdłużej być w domu itd.- Rodziłam 22 godziny! Też tak będziesz mieć!
Chcę chodzić z małym na basen, chcę ćwiczyć, dbać o siebie- Po co?! Wystarczą spacery!
Robię zupę ogórkową- Jedz póki możesz, bo w czasie karmienia piersią nie będziesz mogła jeść wszystkiego!
Lekarz mówi, że nie powinnam urodzić w terminie- Na pewno wkrótce urodzisz! Mylisz się!
Dziś pozmywałam, zrobiłam pranie, pofarbowałam włosy itd.- Ojjj, z dzieckiem nie będzie Ci się chciało/nie będziesz mieć siły/ nie będziesz mieć czasu.
Heh, no niestety takie osoby się zdarzają. Mnie tez wiele osób straszy, co to będzie po porodzie i jak się życie zmieni - oczywiście na gorsze, bo nie mówią o tych dobrych stronach zmian
Czuję się czasami, że traktują mnie jak głupka, że nie wiem że dziecko = poród, nieprzespane noce, ogromna odpowiedzialność i obowiązki. Ale to co mam NIGDY nie mieć dzieci, bo to takie ciężkie ? Razem z TŻ zdajemy sobie sprawę, że będzie cięzko, szczególnie na początku, ale z czasem będzie coraz lepiej I podejmując decyzję o spłodzeniu maluszka wiedzieliśmy, że zmiana będzie ogromna, ale czujemy, że to właściwy moment i czas na to.
Myślę, że nie ma co się przejmować takim gadaniem i trzeba wierzyć, że damy radę z naszymi maleństwami! W końcu nie jesteśmy pierwsze

------------------------
Przede mną jeszcze zakupy w aptece - ile kupowałyście sztuk czopków glicerynowych ???
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 13:37   #4116
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość

No i bylam w pepco - tez kupilam sobie ten bezszwowy stanik, mysle, ze teraz tez bede go nosic, jesli cos trzyma
Chyba przegapiłam na wątku... nadaje się do karmienia??

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 13:38   #4117
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
a tak to reszta raczej życzliwa
u mnie też, ale wystarczy dwójka 'doradcow' (ciekawa sprawa ze dopiero post factum...)

Cytat:
w 'moim' szpitalu 150 zł.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 13:39   #4118
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
kurcze u nas nie się nie płaci. Myślałam że to już taki standard
...a ja myslałam ,że wszedzie się płaci najwyżej w formie ukrytej....
ale sama już nie wiem ....
Stary 2013-02-21, 13:46   #4119
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
ja jednak też się boję, do tego stopnia, że trzeci raz byłam w szpitalu i nie odważyłam się zwiedzić porodówki, boję się tych odgłosów
i dobrze zrobiłaś, nie ma co się dodatkowo stresować, ja raz byłam na położniczym i parę sal dalej babka rodziła trauma i paniczny strach przed porodem na parę miesięcy

Malpka zagłosowane

Cytat:
A co do rozstępów... to powiedz mi jak to się zaczęło? Bo ja od tygodnia mam takie dziwne uczucie jak wykonam jakiś gwałtowny ruch - nagle się schylę albo zegnę w jedną stronę... I to w sumie zawsze wychodząc spod prysznica czuję... Mam wrażenie, że mi po bokach brzucha skóra pęka... Ale to jest takie dziwne uczucie, bo nic nie boli - tak jakby to jakaś obca skóra była. Nie wiem jak to wytłumaczyć... To takie uczucie jak sobie nieraz palce zakleiłam super glue i on potem zaczynał pękać i odchodzić No i to trwa już z tydzien czasu... Zaraz po takim uczuciu ogladam to miejsce dokładnie w lustrze, nawet skórę ściskam (bo myślałam, że sa ale ich nie widac bo są rozciągnięte), no ale kurcze nic tam nie ma Oczywiście bardzo sie cieszę z tego powodu... Ale z drugiej strony obawiam się czy nie zacznie się nagle i ze zdwojoną siłą
ja też tak parę razy miałam. to albo uczucie ogromnego napięcia skóry, jakby zaraz miała popękać ale nic się nie zrobiło więc to chyba nie początki rozstępów. a ostatnio jak dotykam brzucha, zwłaszcza w okolicach pępka czuję jakby to nie była moja skóra... jest jakby zdrętwiała

byłam w rossmanie, chciałam kupić te najmniejsze pampersy a przy pieluchach kartka, że 21.02.2013 z przyczyn technicznych rabat -10% na cały asortyment z kartą rossne nie działa no żesz... jutro muszę lecieć jeszcze raz

patrzcie co sobie kupiłam nawet nie wiem jak to określić ale nazwa mnie rozbroiła i musiałam spróbować rzeczywiście brzydkie ale nawet dobre
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzydkie-a-dobre-80g-1301396843.jpg (21,5 KB, 62 załadowań)
Stary 2013-02-21, 13:54   #4120
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
52, 53, 54.
teoretycznie nie... A praktycznie to zazwyczaj jest cegiełka na szpital... U mnie 200zł
Cytat:
U mnie pierwszy rozstęp pojawił się dopiero w 6 miesiącu. W sumie mąż go zauważył, bo ja już tego fragmentu brzucha nie widziała ho,ho,ho... Jak się objawiło? Skóra w tym miejscu mnie bolała, piekła, zupełnie jak po oparzeniu słonecznym. Wpierw sądziłam, że to spodnie mnie ocierają lub koszulka, ale jak spojrzałam w lusterko, to już 3 piękne kreski miałam Od początku ciąży smaruję brzuch mleczkiem Mamma Mia z Ziaji więc wiem, że na rozstępy nie ma sposobu. Jednak żadne kolejne mnie nie bolały, nie są głębokie ( kiedyś w Rozmowach W Toku były kobiety z takimi mega rozstępami, że jak palec przyłożyły do skóry, to normalnie jak do dziury wchodził! ) i są czerwone, czyli można z nimi walczyć jeszcze jakoś Posypały mi się na dole brzucha, tam gdzie mały leży najczęściej i na prawym udzie, ale to efekt przytycia tak sądzę. Tylko te 3 pierwsze czułam, innych już nie.

Co do porodu rodzinnego- u nas nic nie mówili o opłacie czyli podejrzewam, że nie ma, bo pewnie od razu by nas poinformowali
no to zobaczymy... u mnie jeszcze żadnego nie ma, ale boję sie że przyjdą jak złodziej... w nocy

A co do opłaty za poród rodzinny... to upewnij się... Nam też ordynator nic nie powiedział sam z siebie jak bylismy się na poród rodzinny zapisac... Dopiero ja go na odchodne spytałam (bo słyszałam od innych dziewczyn że jest opłata) i wtedy mi własnie odpowiedział, że cegiełka 200zl...
Wolimy to zapłacić... bo pewnie jakość opieki jest od tego uzalezniona
Cytat:
Chyba przegapiłam na wątku... nadaje się do karmienia??
w sumie nadaje się... Tzn nie ma odpinanych miseczek, ale jest na tyle elastyczny że i góra i dołem mozna pierś wyjąć... A mimo to w miarę piersi podtrzymuje No i jest baaardzo wygodny, więc raj dla wrazliwych/obolałych piersi

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
...a ja myslałam ,że wszedzie się płaci najwyżej w formie ukrytej....
ale sama już nie wiem ....
no podejrzewam, że tak własnie jest...
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

ja też tak parę razy miałam. to albo uczucie ogromnego napięcia skóry, jakby zaraz miała popękać ale nic się nie zrobiło więc to chyba nie początki rozstępów. a ostatnio jak dotykam brzucha, zwłaszcza w okolicach pępka czuję jakby to nie była moja skóra... jest jakby zdrętwiała

patrzcie co sobie kupiłam nawet nie wiem jak to określić ale nazwa mnie rozbroiła i musiałam spróbować rzeczywiście brzydkie ale nawet dobre
ufff... no to obyś miala racje i to nie był sygnał powstających rozstępów...
hmmm... ciekawy nabytek
Stary 2013-02-21, 13:55   #4121
bmma
Zadomowienie

Cytat:

byłam w rossmanie, chciałam kupić te najmniejsze pampersy a przy pieluchach kartka, że 21.02.2013 z przyczyn technicznych rabat -10% na cały asortyment z kartą rossne nie działa no żesz... jutro muszę lecieć jeszcze raz

Niezły bajzel mają, awaria

Z ciasteczkami kiedyś się spotkałam, Smacznego

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-02-21, 13:55   #4122
alliw
Zadomowienie

Cytat:
52, 53, 54.
w moim szpitalu akurat nie, ale jak jest ogólnie to nie wiem

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Hejo!!!

Właśnie wróciłam z Poradni Patologii Ciąży, maluszek waży 1600g i jednak ułożył się główką w dół! A trochę się martwiłam, że mnie uderza po bokach i się nie przekręca, ale wszystko jest ok

Cytat:
Heh, no niestety takie osoby się zdarzają. Mnie tez wiele osób straszy, co to będzie po porodzie i jak się życie zmieni - oczywiście na gorsze, bo nie mówią o tych dobrych stronach zmian
Czuję się czasami, że traktują mnie jak głupka, że nie wiem że dziecko = poród, nieprzespane noce, ogromna odpowiedzialność i obowiązki. Ale to co mam NIGDY nie mieć dzieci, bo to takie ciężkie ?
no właśnie też nie kumam takich gadek, nie wiem co to ma na celu wkurza tylko takie chrzanienie i nic więcej

Cytat:
omatko co to? nazwa świetna
Stary 2013-02-21, 13:57   #4123
bmma
Zadomowienie

Cytat:

A co do opłaty za poród rodzinny... to upewnij się... Nam też ordynator nic nie powiedział sam z siebie jak bylismy się na poród rodzinny zapisac... Dopiero ja go na odchodne spytałam (bo słyszałam od innych dziewczyn że jest opłata) i wtedy mi własnie odpowiedział, że cegiełka 200zl...
Wolimy to zapłacić... bo pewnie jakość opieki jest od tego uzalezniona
Zapisy??

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-02-21, 13:59   #4124
misiulka06
Rozeznanie

witam się...
dziewczyny jak to jest z tym 10% rabatem w Rossmannie za wypełnioną ankietę?
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 14:03   #4125
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
to zależy od szpitala. W niektórych tak ale w większości już raczej nie.
No u mnie sie placi, chyba 400 czy 450 zl ... :/ Myslalam, ze wszedzie w PL sie placi ...
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 14:03   #4126
megi-megi
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam od gin - wszystko ok - szyjka długa i pozamykana, tętno Kaliny idealne. Chwilę porozmawiałam z położną. O pierwszym porodzie... bo zapytała, czy mam traumę. Ja, że tak. Opisałam jej poród i przyznała, że rzeczywiście przytrzymali mnie długo. Miło, jak nawet położna współczuje. Jutro usg.

I na szybko - KLEMENTYNKA - DO BOJU!!!!!!!!!! Bo umieramy z nudów.
No chyba, że STRIPPI ruszy się w końcu!

Pewnie, że założę wątek.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 14:04   #4127
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się...
Jesli wypelnilas ankiete, to od dzis do 28 chyba mozesz robic zakupy i do calych zakupow(oprocz jakiegos mleka) dostajesz dodatkowe 10% rabatu Po okazaniu karty przy kasie oczywiscie.
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 14:06   #4128
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam od gin - wszystko ok - szyjka długa i pozamykana, tętno Kaliny idealne. Chwilę porozmawiałam z położną. O pierwszym porodzie... bo zapytała, czy mam traumę. Ja, że tak. Opisałam jej poród i przyznała, że rzeczywiście przytrzymali mnie długo. Miło, jak nawet położna współczuje. Jutro usg.

Pewnie, że założę wątek.
za wizytę i dla Kalinki

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-02-21, 14:08   #4129
trolla2405
Rozeznanie

dziewczyny, dzięki za odpowiedź w sprawie siuśków, wychodzi na to że dobrze zrobiłam. u mnie w laboratorium mają taką turystyczną lodówkę do której się wkłada pojemniki i chyba dopiero zgarniają te siuśki o 11;30 (do tej godziny pobierają krew itp.) jakby postały od 6 nawet w lodówce do godziny badania to na luzaka z 6h to by mi tam cuda wyszły

Cytat:

A teraz weszlam na strone Hippa i widze, ze oni jednak maja krem przeciw odparzeniom i mozna kupic go jak i chusteczki, ktorych w rossmanie tez nie bylo w sklepie internetowym... Choc wolalabym kupic go stacjonarnie... Wiecie gdzie zazwyczaj jeszcze mozna Hippa kupic? W jakichs sieciowkach oprocz rossmana?
ja sie w rosmannie wkurzałam bo przez dłuższy czas uzywałam żelu do mycia Hippa to nigdy go nie było, reszta serii tak, a żel to bardzo rzadko "rzucili", nawet nie miał swojej przegródki na półce :/
żel do mycia kupowałam w realu, a ten na krem na odparzenia akurat wydaje mi się ze był ostatnio w "moim" rossmanie

Cytat:
Skoro do terminu 28 dni, to pora na fotkę mieszkania Lokatora vel brzuszka Rozstępy jak widać poszły już po całej linii, hehe, ale mam taką z nich radochę, że brak mi słów.

No i załapał się fragment pokoju dla małego i miejsce na łóżeczko
brzusio masz zgrabny, zgrabniejszy niż ja, ponarzekam se a co, ile przytyłaś? pytam bo masz termin podobny do mojego a brzuch serio mniejszy
kresek nie zazdroszczę ale póki czerwone to chyba jeszcze jest co ratować po porodzie, nawet się głupio nie pytam bidulo czy smarujesz

pokój fajny, dużo do pokazywania na ścianie dla maluszka, pamiętam że z młodą żegnałyśmy zwierzątka na ścianie przed spaniem.

a dla tych co sie cieszą że jeszcze im nic nie wyszło to napiszę że mniena brzuchu wyszły tydzień przed terminem, a na cyckach po porodzie, na brzuchu zniknęły, na cycach nie za bardzow sumie to i tak mam pozostałości po szybkim rośnięciu w młodości, i grzechach obżarstwa na dupsku po bokach i koło kolan wiec nawet jak coś wyjdzie to najwiekszej tragedii w życiu nie przeżyje

tak patrzę na naszą pierwszą stronę i coś mi się zdaje że pierwszy tydzień marca to jeszcze w miarę spokojnie będzie bo chyba gorąco się zrobi jeszcze w lutym bo chętne są, a potem przerwa i się posypie, nie mówiąc o tym 13, się umawiałyście czy co?
Stary 2013-02-21, 14:11   #4130
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Kurczę, wkurza mnie od jakiegoś czasu ludzka mentalność, a w szczególności nastawienie niektórych kobiet, które już mają dzieci. Nie chodzi mi bynajmniej o forum!
taaaak... "najważniejszy" jest nasz przyrost wagi, nudności, dolegliwości, rozstępy, wielkość brzucha, wszystko tylko nie zdrowie dziecka

Cytat:
Czesc dziewczyny My juz z malym po fitnesie i zakupkach promocyjnych w rossmanie Haha, 3 torby przyciagnelam do domu, bo przy okzaji sproo rzeczy do domu kupilam, akurat sie pokonczyly :/

No i bylam w pepco - tez kupilam sobie ten bezszwowy stanik, mysle, ze teraz tez bede go nosic, jesli cos trzyma

A teraz weszlam na strone Hippa i widze, ze oni jednak maja krem przeciw odparzeniom i mozna kupic go jak i chusteczki, ktorych w rossmanie tez nie bylo w sklepie internetowym... Choc wolalabym kupic go stacjonarnie... Wiecie gdzie zazwyczaj jeszcze mozna Hippa kupic? W jakichs sieciowkach oprocz rossmana?
za zakupy

o jakich stanikach z pepco mówicie? cyknijcie jakąś fotkę i pokażcie. ja ostatnio byłam, ale nic mi nie wpadło w oko i nie wiem czy ich nie było czy nie zwróciłam na nie uwagi?

hippa CHYBA widziałam w leclercu. na 100% pewna nie jestem bo tyle tych sklepów odwiedzałam, że mi się miesza, ale leclerc ma chyba najfajniej zaopatrzony dział dziecięcy, lepiej niż moje ulubione tesco i najprawdopodobniej tam widziałam. jakieś kosmetyki z hippa były też w smyku, ale drogie i mniejszy wybór.

Cytat:
witam się...
a co chcesz wiedzieć bo nie bardzo rozumiem pytanie? powinien być zakodowany na karcie rossnę.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 14:14   #4131
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
taaaak... "najważniejszy" jest nasz przyrost wagi, nudności, dolegliwości, rozstępy, wielkość brzucha, wszystko tylko nie zdrowie dziecka

za zakupy

o jakich stanikach z pepco mówicie? cyknijcie jakąś fotkę i pokażcie. ja ostatnio byłam, ale nic mi nie wpadło w oko i nie wiem czy ich nie było czy nie zwróciłam na nie uwagi?

hippa CHYBA widziałam w leclercu. na 100% pewna nie jestem bo tyle tych sklepów odwiedzałam, że mi się miesza, ale leclerc ma chyba najfajniej zaopatrzony dział dziecięcy, lepiej niż moje ulubione tesco i najprawdopodobniej tam widziałam. jakieś kosmetyki z hippa były też w smyku, ale drogie i mniejszy wybór.

a co chcesz wiedzieć bo nie bardzo rozumiem pytanie? powinien być zakodowany na karcie rossnę.
a jak można sprawdzić czy jest zakodowany ten rabat?
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 14:17   #4132
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

chłop mnie wkurzył chcę do tego rossmanna na zakupy a on mi wyskakuje z nadgodzinami jutro, i to tak, że nie bardzo będzie jak podjechać. ewentualnie może się zgodzić na to, żebyśmy podjechali dziś przed/po SR... on myśli, że ja tam wejdę, złapię kilka rzeczy i już będę przy kasie! nie dociera do niego, że z rabatu mogę skorzystać raz i chcę się zastanowić, przemyśleć na spokojnie a nie tak byle szybciej. jeszcze zawsze jak mówię o jakichś promocjach, żeby gdzieś podjechać to słyszę, że jasne podjedziemy, np. za kilka dni (tak, podjedźmy np. do lidla, gdzie 3 godz po rozpoczęciu promocji już nie wiele jest za kilka dni.. itp, itd) eh, chłopy...
Stary 2013-02-21, 14:17   #4133
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
dziewczyny, dzięki za odpowiedź w sprawie siuśków, wychodzi na to że dobrze zrobiłam. u mnie w laboratorium mają taką turystyczną lodówkę do której się wkłada pojemniki i chyba dopiero zgarniają te siuśki o 11;30 (do tej godziny pobierają krew itp.) jakby postały od 6 nawet w lodówce do godziny badania to na luzaka z 6h to by mi tam cuda wyszły

ja sie w rosmannie wkurzałam bo przez dłuższy czas uzywałam żelu do mycia Hippa to nigdy go nie było, reszta serii tak, a żel to bardzo rzadko "rzucili", nawet nie miał swojej przegródki na półce :/
żel do mycia kupowałam w realu, a ten na krem na odparzenia akurat wydaje mi się ze był ostatnio w "moim" rossmanie

brzusio masz zgrabny, zgrabniejszy niż ja, ponarzekam se a co, ile przytyłaś? pytam bo masz termin podobny do mojego a brzuch serio mniejszy
kresek nie zazdroszczę ale póki czerwone to chyba jeszcze jest co ratować po porodzie, nawet się głupio nie pytam bidulo czy smarujesz

pokój fajny, dużo do pokazywania na ścianie dla maluszka, pamiętam że z młodą żegnałyśmy zwierzątka na ścianie przed spaniem.

a dla tych co sie cieszą że jeszcze im nic nie wyszło to napiszę że mniena brzuchu wyszły tydzień przed terminem, a na cyckach po porodzie, na brzuchu zniknęły, na cycach nie za bardzow sumie to i tak mam pozostałości po szybkim rośnięciu w młodości, i grzechach obżarstwa na dupsku po bokach i koło kolan wiec nawet jak coś wyjdzie to najwiekszej tragedii w życiu nie przeżyje

tak patrzę na naszą pierwszą stronę i coś mi się zdaje że pierwszy tydzień marca to jeszcze w miarę spokojnie będzie bo chyba gorąco się zrobi jeszcze w lutym bo chętne są, a potem przerwa i się posypie, nie mówiąc o tym 13, się umawiałyście czy co?
mój termin też podobny 26.03-01.04 ale gin mówi że koło połowy marca się wysypię. Przytyłam 16 kg ale co tam. Kochanego ciała nigdy za wiele. Co do rozstępów to po pierwszej ciąży mam 6 sztuk ale rodziłam w 36 tygodniu więc jestem świadoma że, tak jak mówisz dopadną pod koniec
Stary 2013-02-21, 14:18   #4134
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
a jak można sprawdzić czy jest zakodowany ten rabat?
gdzieś to już pisałam ostatnio. nie jestem pewna, ale jak weszłam na swoje konto na rossnę to gdzieś w zakładkach w konkursach, w których biorę udział mam zaznaczoną ta ankietę, więc to chyba jest dowód na to, że ją wypełniłam i ją zarejestrowali. ale tak na 100% to pewnie przy kasie po okazaniu karty można się dowiedzieć.
Stary 2013-02-21, 14:19   #4135
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
No u mnie sie placi, chyba 400 czy 450 zl ... :/ Myslalam, ze wszedzie w PL sie placi ...
w w którym szpitalu ?
Cytat:
Stary 2013-02-21, 14:23   #4136
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
omatko co to? nazwa świetna
jakby ciasteczka ala bezy nie wiem jak to nazwać ale całkiem dobre

Cytat:

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
tak wyszło umówiłyśmy to się na poród 1.03 ale pewnie maluchy będa miały w nosie nasze umawianie się

skoro o umawianiu mowa- jutro ma przyjść do mnie położna, zobaczymy co ciekawego powie
Stary 2013-02-21, 14:29   #4137
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
gdzieś to już pisałam ostatnio. nie jestem pewna, ale jak weszłam na swoje konto na rossnę to gdzieś w zakładkach w konkursach, w których biorę udział mam zaznaczoną ta ankietę, więc to chyba jest dowód na to, że ją wypełniłam i ją zarejestrowali. ale tak na 100% to pewnie przy kasie po okazaniu karty można się dowiedzieć.
Ja pytałam kasjerki, czy mogę sprawdzić przed liczeniem rzeczy, ile mam rabatu, ale nie było to możliwe. Pani powiedziała, że rabaty za ankietę wchodzą ładnie, na rachunku mam Rabat Rossne 3% i Rabat 10% Ankieta (podwójnie każdy, ale nie wiem czemu tak się nabiło), ale rachunek się zmniejszył o 15 zł w moim przypadku.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 14:30   #4138
Luna0
Zakorzenienie

Własnie zjadłam naleśniki z białym serem, bananami i bitą śmietaną. NIe ma jak u mamy

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Laseczki to teraz ja zaczynam z prośbą o 3 razy klikanie codziennie
Zrobione. TYlko przypominaj codziennie

Cytat:
Skoro do terminu 28 dni, to pora na fotkę mieszkania Lokatora vel brzuszka Rozstępy jak widać poszły już po całej linii, hehe, ale mam taką z nich radochę, że brak mi słów.D
Śliczny brzusio! a kij z rozstępami
pokoik też piękny
Co do wcześniejszego negatywnego gadania ludzi.. z własnego doświadczenia wiem że można robić dużo przy dziecku, ja opiekowałam sie siostrzenicą 3 miesiące i w porach kiedy spała np 10-12 i 14-15 jeździłam sobie na rowerku stacjonarnym, ćwiczyłam albo sie opalałam. Da się Oczywiście wszystko też zależy od motywacji oraz samego dziecka bo i małe przylepy się zdarzają, ale ogólnie jak dziecko śpi to można dużo zrobić. Moja siostra też schudła więcej nic przed ciążą tylko przy pomocy karmienia i spacerów. Ja mam zamiar ćwiczyć bo lubie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
też się boję... ale cały czas sobie powtarzam moją wiejską maksymę: Tylko gUpi się nie boi...

heh... nam bardzo przyjaciele pomagają, ale są też ludzie którzy dzwonia i mówią: "zdecydowaliście się na Mutsy? ależ są beznadziejne!!!!! xxx lepsze!!!", "pampersy kupiliscie? alez tylko xxx", "termometr termoflash?! toz to badziew..."
chce miec prawo do blednych decyzji. za rok, mam nadzieje, tez byc sZpecjalstką dzieciową ale na razie chce sprobowac. zdecydowac.

w ciagu 2 godzin niby ma byc dostarczony do lab
Przed chwilą mówiłam szwagierce "musiałabym być głupia żeby się nie bać" więc myślimy tak samo

tak naprawdę trudno być specem od dzieci, bo przeciez wózek będziemy miały jeden więc na innych temat i tak się nie wypowiemy, mleko MM może naszemu dziecku podejść ale innemu wcale nie, więc nie koniecznie nasze jest lepsze itd. itd. Dlatego wszystkie te pseudo rady można olać

Jestem w stanie skrytykować np wózek który moja kuzynka ostatnio kupiła (21kg) duży obszerny, moim zdaniem beznadziejny. I komentuje-ale w myślach. Jej powiedziałam że ładny, taki niebieski
ale po miesiącu już chce kupić nowy więc moje myśli sie nie mylą

Cytat:
a gdzie/jaką kupowaąłś tę wodę? Bo rozumiem, że butelka z dzióbkiem? Bo ja jakoś jeszcze nigdzie nie natrafiłam

piekny domek I Puchatek też
A co do rozstępów... to powiedz mi jak to się zaczęło?
Prawie wszędzie jest taka 0,7 żywiec zdrój więc ja zamierzam wziąść normalną dużą i ta właśnie mniejszą

a rozstępy mam na piersiach chyba od 5-6 miesiąca, takie malutkie cieniutkie i nie mam pojęcia kiedy powstały. Prawie ich nie widać, zalezy jakie światło, ale są mimo codziennego smarowania...
ale nic nie poczułam, nagle zobaczyłam jakieś cienie-przyglądnęłam się a to rozstępy

Cytat:
Chyba nie bo z tego co ja wiem u mnie nie ma opłat. Chyba że teraz zrobili, ale wcześniej nie było.

Cytat:

Pewnie, że założę wątek.
O kurczaki, szyjka niezniszczalna ja to już mojej podobno nie mam

Joanna
są u nas opłaty za poród rodzinny? Bo jak siostra rodziła to nie było.. dała tylko czekoladki położnej która się nią zajmowała

Zaraz mama mi zafarbuje włoski, jutro henna i pazurki żelowe ale to nie przygotowania do porodu, tylko do powrotu TŻta

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2013-02-21 o 14:31
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 14:41   #4139
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie wróciłam od gin - wszystko ok - szyjka długa i pozamykana, tętno Kaliny idealne.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Własnie zjadłam naleśniki z białym serem, bananami i bitą śmietaną. NIe ma jak u mamy
Stary 2013-02-21, 14:42   #4140
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
52, 53, 54.
U mnie jedna osoba może być za darmo
Cytat:

Cytat:
ja je na wagę kupowałam! są smaczne, takie orzechowe... i niestety wciągające

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości