|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
|
|
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w szpitalu tak(300 zł?) ,ogólnie chyba wszędzie trzeba jakąś cegiełkę wykupić ....
|
|
#4113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak się objawiło? Skóra w tym miejscu mnie bolała, piekła, zupełnie jak po oparzeniu słonecznym. Wpierw sądziłam, że to spodnie mnie ocierają lub koszulka, ale jak spojrzałam w lusterko, to już 3 piękne kreski miałam Od początku ciąży smaruję brzuch mleczkiem Mamma Mia z Ziaji więc wiem, że na rozstępy nie ma sposobu. Jednak żadne kolejne mnie nie bolały, nie są głębokie ( kiedyś w Rozmowach W Toku były kobiety z takimi mega rozstępami, że jak palec przyłożyły do skóry, to normalnie jak do dziury wchodził! ) i są czerwone, czyli można z nimi walczyć jeszcze jakoś Posypały mi się na dole brzucha, tam gdzie mały leży najczęściej i na prawym udzie, ale to efekt przytycia tak sądzę. Tylko te 3 pierwsze czułam, innych już nie.Co do porodu rodzinnego- u nas nic nie mówili o opłacie czyli podejrzewam, że nie ma, bo pewnie od razu by nas poinformowali
|
|
|
|
#4114 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4115 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejo!!!
Właśnie wróciłam z Poradni Patologii Ciąży, maluszek waży 1600g i jednak ułożył się główką w dół! A trochę się martwiłam, że mnie uderza po bokach i się nie przekręca, ale wszystko jest ok ![]() Potem pojechałam do Rossmanna - dziękuję Choco Kupiłam : krem do twarzy, krem na wietrzną pogodę, oliwkę, żel do kąpieli i mycia głowy, małe chusteczki nawilżane, krem do pupy, Pampersy, bo się opłaciło 96 szt., dla mnie farbę, krem i krem dla TŻ. Dla małego postawiłam na kosmetyki jednej firmy - Babydream. Wczoraj kupiłam też zapas płatków do przemywania ze sklepu z Allegro Cleanic Kindii Dzidziuś - za 3,79zł za 60 sztuk. A w Rosssmanie najtańsze kosztują 6,49 zł, więc różnica jest. W ogóle już drugi raz zamawiałam z tego sklepu z Allegro i odbierałam osobiście na Stradomskiej zamówienie. Także jakby ktoś był zainteresowany to polecam http://www.myszka-sklep.pl/ i na allegro http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=19243422 Jedynie trzeba się upewniać, że mają wybrane kolory rzeczy, bo z tym troszkę problem był, ale jakoś się dogadałam ze sprzedawcą na miejscu. Cytat:
Nie mam jeszcze łożeczka, więc nie sprawdzę, ale wszystkie nóżki obejrzałam i wydają się być ok. A jak coś będzie nie tak, to cóż wierzę w mojego majsterkowicza TŻ ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I trzymam za dzisiejsze USG Cytat:
Czuję się czasami, że traktują mnie jak głupka, że nie wiem że dziecko = poród, nieprzespane noce, ogromna odpowiedzialność i obowiązki. Ale to co mam NIGDY nie mieć dzieci, bo to takie ciężkie ? Razem z TŻ zdajemy sobie sprawę, że będzie cięzko, szczególnie na początku, ale z czasem będzie coraz lepiej wiedzieliśmy, że zmiana będzie ogromna, ale czujemy, że to właściwy moment i czas na to. Myślę, że nie ma co się przejmować takim gadaniem i trzeba wierzyć, że damy radę z naszymi maleństwami! W końcu nie jesteśmy pierwsze ![]() ------------------------ Przede mną jeszcze zakupy w aptece - ile kupowałyście sztuk czopków glicerynowych ??? |
|||||
|
|
|
|
#4116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba przegapiłam na wątku... nadaje się do karmienia??
|
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też, ale wystarczy dwójka 'doradcow' (ciekawa sprawa ze dopiero post factum...)
w 'moim' szpitalu 150 zł.
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
...a ja myslałam ,że wszedzie się płaci najwyżej w formie ukrytej....
ale sama już nie wiem ....
|
|
#4119 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trauma i paniczny strach przed porodem na parę miesięcyMalpka zagłosowane ![]() Cytat:
![]() byłam w rossmanie, chciałam kupić te najmniejsze pampersy a przy pieluchach kartka, że 21.02.2013 z przyczyn technicznych rabat -10% na cały asortyment z kartą rossne nie działa patrzcie co sobie kupiłam nawet nie wiem jak to określić ale nazwa mnie rozbroiła i musiałam spróbować rzeczywiście brzydkie ale nawet dobre
|
|
|
#4120 | |||
|
Wtajemniczenie
|
teoretycznie nie... A praktycznie to zazwyczaj jest cegiełka na szpital... U mnie 200zł
![]() Cytat:
![]() A co do opłaty za poród rodzinny... to upewnij się... Nam też ordynator nic nie powiedział sam z siebie jak bylismy się na poród rodzinny zapisac... Dopiero ja go na odchodne spytałam (bo słyszałam od innych dziewczyn że jest opłata) i wtedy mi własnie odpowiedział, że cegiełka 200zl... Wolimy to zapłacić... bo pewnie jakość opieki jest od tego uzalezniona ![]() w sumie nadaje się... Tzn nie ma odpinanych miseczek, ale jest na tyle elastyczny że i góra i dołem mozna pierś wyjąć... A mimo to w miarę piersi podtrzymuje No i jest baaardzo wygodny, więc raj dla wrazliwych/obolałych piersi---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
Cytat:
hmmm... ciekawy nabytek
|
|
|
#4121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z ciasteczkami kiedyś się spotkałam, Smacznego
|
|
|
#4122 | |||
|
Zadomowienie
|
w moim szpitalu akurat nie, ale jak jest ogólnie to nie wiem
Cytat:
![]() Cytat:
wkurza tylko takie chrzanienie i nic więcej ![]() Cytat:
co to? nazwa świetna |
|||
|
|
|
|
#4123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4124 |
|
Rozeznanie
|
witam się...
dziewczyny jak to jest z tym 10% rabatem w Rossmannie za wypełnioną ankietę? |
|
|
|
|
#4125 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam od gin - wszystko ok - szyjka długa i pozamykana, tętno Kaliny idealne. Chwilę porozmawiałam z położną. O pierwszym porodzie... bo zapytała, czy mam traumę. Ja, że tak. Opisałam jej poród i przyznała, że rzeczywiście przytrzymali mnie długo. Miło, jak nawet położna współczuje. Jutro usg.
I na szybko - KLEMENTYNKA - DO BOJU!!!!!!!!!! Bo umieramy z nudów. No chyba, że STRIPPI ruszy się w końcu! Pewnie, że założę wątek.
|
|
#4127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po okazaniu karty przy kasie oczywiscie.
|
|
|
|
|
|
#4128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę i dla Kalinki
|
|
|
#4129 | ||
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, dzięki za odpowiedź w sprawie siuśków, wychodzi na to że dobrze zrobiłam. u mnie w laboratorium mają taką turystyczną lodówkę do której się wkłada pojemniki i chyba dopiero zgarniają te siuśki o 11;30 (do tej godziny pobierają krew itp.) jakby postały od 6 nawet w lodówce do godziny badania to na luzaka z 6h to by mi tam cuda wyszły
Cytat:
żel do mycia kupowałam w realu, a ten na krem na odparzenia akurat wydaje mi się ze był ostatnio w "moim" rossmanie Cytat:
kresek nie zazdroszczę ale póki czerwone to chyba jeszcze jest co ratować po porodzie, nawet się głupio nie pytam bidulo czy smarujesz pokój fajny, dużo do pokazywania na ścianie dla maluszka, pamiętam że z młodą żegnałyśmy zwierzątka na ścianie przed spaniem. a dla tych co sie cieszą że jeszcze im nic nie wyszło to napiszę że mniena brzuchu wyszły tydzień przed terminem, a na cyckach po porodzie, na brzuchu zniknęły, na cycach nie za bardzow sumie to i tak mam pozostałości po szybkim rośnięciu w młodości, i grzechach obżarstwa na dupsku po bokach i koło kolan wiec nawet jak coś wyjdzie to najwiekszej tragedii w życiu nie przeżyje tak patrzę na naszą pierwszą stronę i coś mi się zdaje że pierwszy tydzień marca to jeszcze w miarę spokojnie będzie bo chyba gorąco się zrobi jeszcze w lutym bo chętne są , a potem przerwa i się posypie, nie mówiąc o tym 13, się umawiałyście czy co?
|
|
|
#4130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za zakupyo jakich stanikach z pepco mówicie? cyknijcie jakąś fotkę i pokażcie. ja ostatnio byłam, ale nic mi nie wpadło w oko i nie wiem czy ich nie było czy nie zwróciłam na nie uwagi? hippa CHYBA widziałam w leclercu. na 100% pewna nie jestem bo tyle tych sklepów odwiedzałam, że mi się miesza, ale leclerc ma chyba najfajniej zaopatrzony dział dziecięcy, lepiej niż moje ulubione tesco i najprawdopodobniej tam widziałam. jakieś kosmetyki z hippa były też w smyku, ale drogie i mniejszy wybór. a co chcesz wiedzieć bo nie bardzo rozumiem pytanie? powinien być zakodowany na karcie rossnę. |
||
|
|
|
|
#4131 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
chłop mnie wkurzył
chcę do tego rossmanna na zakupy a on mi wyskakuje z nadgodzinami jutro, i to tak, że nie bardzo będzie jak podjechać. ewentualnie może się zgodzić na to, żebyśmy podjechali dziś przed/po SR... on myśli, że ja tam wejdę, złapię kilka rzeczy i już będę przy kasie! nie dociera do niego, że z rabatu mogę skorzystać raz i chcę się zastanowić, przemyśleć na spokojnie a nie tak byle szybciej. jeszcze zawsze jak mówię o jakichś promocjach, żeby gdzieś podjechać to słyszę, że jasne podjedziemy, np. za kilka dni (tak, podjedźmy np. do lidla, gdzie 3 godz po rozpoczęciu promocji już nie wiele jest za kilka dni.. itp, itd) eh, chłopy... |
|
|
|
|
#4133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
gdzieś to już pisałam ostatnio. nie jestem pewna, ale jak weszłam na swoje konto na rossnę to gdzieś w zakładkach w konkursach, w których biorę udział mam zaznaczoną ta ankietę, więc to chyba jest dowód na to, że ją wypełniłam i ją zarejestrowali. ale tak na 100% to pewnie przy kasie po okazaniu karty można się dowiedzieć.
|
|
|
|
|
#4135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4136 | ||
|
Zadomowienie
|
jakby ciasteczka ala bezy
nie wiem jak to nazwać ale całkiem dobreCytat:
![]() Cytat:
umówiłyśmy to się na poród 1.03 ale pewnie maluchy będa miały w nosie nasze umawianie się ![]() skoro o umawianiu mowa- jutro ma przyjść do mnie położna, zobaczymy co ciekawego powie
|
|
|
#4137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4138 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Własnie zjadłam naleśniki z białym serem, bananami i bitą śmietaną. NIe ma jak u mamy
![]() Zrobione. TYlko przypominaj codziennie ![]() Cytat:
![]() pokoik też piękny Co do wcześniejszego negatywnego gadania ludzi.. z własnego doświadczenia wiem że można robić dużo przy dziecku, ja opiekowałam sie siostrzenicą 3 miesiące i w porach kiedy spała np 10-12 i 14-15 jeździłam sobie na rowerku stacjonarnym, ćwiczyłam albo sie opalałam. Da się Oczywiście wszystko też zależy od motywacji oraz samego dziecka bo i małe przylepy się zdarzają, ale ogólnie jak dziecko śpi to można dużo zrobić. Moja siostra też schudła więcej nic przed ciążą tylko przy pomocy karmienia i spacerów. Ja mam zamiar ćwiczyć bo lubie ![]() Cytat:
więc myślimy tak samo ![]() tak naprawdę trudno być specem od dzieci, bo przeciez wózek będziemy miały jeden więc na innych temat i tak się nie wypowiemy, mleko MM może naszemu dziecku podejść ale innemu wcale nie, więc nie koniecznie nasze jest lepsze itd. itd. Dlatego wszystkie te pseudo rady można olać ![]() Jestem w stanie skrytykować np wózek który moja kuzynka ostatnio kupiła (21kg) duży obszerny, moim zdaniem beznadziejny. I komentuje-ale w myślach. Jej powiedziałam że ładny, taki niebieski ![]() ale po miesiącu już chce kupić nowy więc moje myśli sie nie mylą ![]() Cytat:
więc ja zamierzam wziąść normalną dużą i ta właśnie mniejszą a rozstępy mam na piersiach chyba od 5-6 miesiąca, takie malutkie cieniutkie i nie mam pojęcia kiedy powstały. Prawie ich nie widać, zalezy jakie światło, ale są mimo codziennego smarowania...ale nic nie poczułam, nagle zobaczyłam jakieś cienie-przyglądnęłam się a to rozstępy Cytat:
Cytat:
ja to już mojej podobno nie mam ![]() Joanna są u nas opłaty za poród rodzinny? Bo jak siostra rodziła to nie było.. dała tylko czekoladki położnej która się nią zajmowała ![]() Zaraz mama mi zafarbuje włoski, jutro henna i pazurki żelowe ale to nie przygotowania do porodu, tylko do powrotu TŻta
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2013-02-21 o 14:31 |
|||||
|
|
|
|
#4139 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4140 | ||
|
Wtajemniczenie
|
U mnie jedna osoba może być za darmo
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.

No i to trwa już z tydzien czasu... Zaraz po takim uczuciu ogladam to miejsce dokładnie w lustrze, nawet skórę ściskam (bo myślałam, że sa ale ich nie widac bo są rozciągnięte), no ale kurcze nic tam nie ma
Oczywiście bardzo sie cieszę z tego powodu... Ale z drugiej strony obawiam się czy nie zacznie się nagle i ze zdwojoną siłą
Jak się objawiło? Skóra w tym miejscu mnie bolała, piekła, zupełnie jak po oparzeniu słonecznym. Wpierw sądziłam, że to spodnie mnie ocierają lub koszulka, ale jak spojrzałam w lusterko, to już 3 piękne kreski miałam
Od początku ciąży smaruję brzuch mleczkiem Mamma Mia z Ziaji więc wiem, że na rozstępy nie ma sposobu. Jednak żadne kolejne mnie nie bolały, nie są głębokie ( kiedyś w Rozmowach W Toku były kobiety z takimi mega rozstępami, że jak palec przyłożyły do skóry, to normalnie jak do dziury wchodził! ) i są czerwone, czyli można z nimi walczyć jeszcze jakoś
kurcze u nas nie się nie płaci. Myślałam że to już taki standard 

i właśnie....ODSZEDŁ MI CZOP ŚLUZOWY
, A przynajmniej jego częś.... RObi sie gorąco.
za dzisiejsze USG