|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3962 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39366654]Współczuję, trzymam kciuki, żeby szybko zleciały
@ pomyśl ile przyjemnych starań przed tobą Hej u nas dziś piękna pogoda, świeci słonko aż chce się wyjść na dwór [/QUOTE]U Nas pada śnieg ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() Mój TŻ nie interesuje się piłką nożną, ale za to samochodami i wszystkim co z tym związane. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3963 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
wstrętny małpiszon. U mnie jakas dziwna ta @..zawsze mnie zalewa i to konkretnie a teraz tyle co kot napłakał..chyba , że sie rozkręci...
|
|
#3964 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Już od jakiegoś czasu Was podczytuje.Można dołączyć? Staranka zaczynamy na przełomie lipca/sierpnia
|
|
|
|
#3966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3967 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
powodzenia ! jeszcze sporo czasu macie.... ![]() witam dziewczynki ja właśnie z pracy wróciłam i zaraz lecę na zakupki bo lodówka świeci pustkami ![]() Didi, ah ta @ no ale trzymam kciuki za ten cykl ! ![]() u mnie na LH znowu negatyw więc już nie wiem, albo przegapiłam owu albo mam cykl bezowulacyjny albo będzie baaardzo późno może to głupio zabrzmi ale już powoli robię się zmęczona tymi staraniami |
|
|
|
|
#3968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehhee---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ten czas mi szybko zleci biorąc pod uwagę, że teraz przygotowania do ślubu idą pełną parą
![]() Co gorsza po odstawieniu 1,5 roku temu tabletek, nagle kilka miesięcy temu uregulował mi się okres (jest bardziej regularny niż przed tabletkami )- i przypada mi idealnie na ślub
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2013-02-21 o 14:37 |
|
|
|
#3970 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też miałam 3 dzień @ w dniu ślubu, ale dało się przeżyć, nawet nocy poślubnej sobie nie darowałam A najlepsze jest to, że datę ślubu wybieraliśmy 2 lata wcześniej i okres miałam w połowie miesiąca, a przez te dwa lata stopniowo przesuwał się i wychodził idealnie przed samym ślubem
|
|
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Witamy witamy
|
|
#3972 |
|
Zadomowienie
|
Didi współczuję ale trzeba na to spojrzec z tej dobrej strony,
Malgaska fajnie rodzice i teście zareagowali, a babcie zawsze mogą zostac żonami dziadków Wiecznie pod wiatr ale masz szczeście że możesz isc do takiej babki co leczy też bezpłodność. Któraś z was pytała o testy owu ja korzystałam jeden cykl z Tyc allegro 20 sztuk +5 ciążowych chyba 15zł Kasiu może te testy felerne, albo np. jakis felerny trafił gdy miała być owulacja , może zacznij Mierzyc temperature wtedy będziesz wiedziała kiedy i czy była owulacja ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- witam dziewczyny u mnie strasznie śnieżenie, byłam dziś na krwi, ale wyniki odbiorę dopiero jak bede robiła w sobote i poniedziałek progesteron, a wogóle dziś się bee mało udzielac bo przywieźliśmy do nas babcię w goście
|
#3973 |
|
Konto usunięte
|
Karolinusienka prowadzisz świetnego bloga kulinarnego, nie mogę się od niego oderwać
|
|
|
|
#3974 |
|
Konto usunięte
|
Czesc Wam. Ide piec chalki.
|
|
|
|
#3975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jaki tu spokój i cisza
Kobiety co z Wami??Ja właśnie wróciłam od kosmetyczki TŻ robi spaghetti takie zapachy się unoszą, że miam miam, aż zgłodniałam ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- To Ja poproszę jedną i przepis też chcę ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
Cały czas pada śnieg i to takie duuuże płatki---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
![]() Pochwal się suknią ślubną i dodatkami no i zazdroszczę, że ten dzień dopiero przed Wami---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39371525]Cześć Ja też miałam 3 dzień @ w dniu ślubu, ale dało się przeżyć, nawet nocy poślubnej sobie nie darowałam A najlepsze jest to, że datę ślubu wybieraliśmy 2 lata wcześniej i okres miałam w połowie miesiąca, a przez te dwa lata stopniowo przesuwał się i wychodził idealnie przed samym ślubem [/QUOTE]Nocy poślubnej nie można sobie darować ![]() Mi się @ skończył przed ślubem ze trzy dni, a w dzień ślubu tzn już na weselu dostałam plamienia chyba nerwy mnie puściły i dlatego. Jednodniowe plamienie i koniec. Nigdy wcześniej tak nie miałam i do tej pory też więcej mi się to nie powtórzyło. |
||
|
|
|
#3976 |
|
Raczkowanie
|
Któraś z was pytała o testy owu ja korzystałam jeden cykl z Tyc allegro 20 sztuk +5 ciążowych chyba 15zł
Witam! Ja korzystam dokładnie z tych samych
|
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3979 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie mykam robić test, dziś powinien być pozytywny
|
|
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tez staram sie ciagle takie miec . My w tym miesiacu odkad skonczyl mi sie @ to ani razu sie nie przytulalismy bo ja po przyjsciu do domu, wzieciu kapieli od razu zasypiam
|
|
#3981 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko widzisz, jak te głupie testy LH nic nie wykazują to człowiek zastanawia się o co chodzi. Być może felerne kupiłam i przez to to wszystko z reszta to mój 7 albo 8 cykl starań więc durnieje juz
|
|
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
kasiu, a bylas u lekarza? Bo fakt, pewnie jakbym starala sie 8-9 miesiecy to tez bym sie nakrecala co tak dlugo. Moze lepiej idz sie przepadaj, niech lekarz da Ci skierowanie na hormony
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie będę odmawiała sobie wszystkiego tak na wszelki wypadek bo wczoraj się przytulaliśmy. Jak nie w tym cyklu to w następnym. Byłaś u lekarza?? Miałaś robione jakieś badania? |
|
|
|
|
#3984 |
|
Raczkowanie
|
testy 2 dni po przytulankach to chyba tylko nieliczne mało inteligentne osobniki robią (swoją drogą czytałam takie gwiazdki na innym forum więc to naprawdę ma miejsce
) ale gdyby tak każda luźno podchodziła do starań o dziecko to tego wątku jak i wielu innych by nie było a po to tu jesteśmy (chyba) żeby pomóc sobie nawzajem, tzn wymienić się doświadczeniami związanymi z tematem wątku a nie tylko plotkować (co też jest potrzebne oczywiście) Napisałam, że czuje się już zmęczona staraniami co nie oznacza, że patrze na męża i na pójście z nim do łóżka tylko pod względem dziecka... moze o libido niepotrzebnie napisałam bo to już faktycznie moja osobista sprawa ja też nie odmawiam sobie póki co niczego, bo być może coś "tam" się już dzieje.... ![]() nie, nie byłam u lekarza i póki co dałam sobie (nam) jeszcze trochę czasu. ps. Justii ten post to Broń Boże nie jakaś pretensja do Ciebie czy coś, tylko tak mnie naszło bo czasami zastanawiam się po co tu jesteśmy skoro większość (tak mi się wydaje) uważa : "nie myślmy o tym, kochajmy się kiedy przyjdzie ochota i w końcu będą II kreski" Jak widać nie zawsze tak jest. |
|
|
|
#3985 |
|
Raczkowanie
|
ja się zgadzam z Kasią......i Cię rozumiem
jak nam się nie udaje po przytulaniu w te najlepsze dni to co dopiero da nam przytulanie kiedy się chce....czasami chce się....raz w tygodniu, jak jest masa rzeczy na głowie i ze zmęczenia wolimy iść spać....a libido faktycznie po kilku już próbach może być nadwyrężone ![]() te testy to faktycznie są porąbane, jednym wychodzą bordowe kreski, jednym zaledwie równe, ja w tym miesiącu zapiszę się za radą Madzi na ovufriend i zobaczę jak wyjdą te temperatury jeśli nie wyjdzie to na kwiecień mam już wizytę u lekarza, on obada czy mi tam wszystko kiełkuje poprawnie a dzisiejsza @ to koszmar jakiś, prawie wymiotowałam z bólu ![]()
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
#3986 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
luźne starania bez wyliczania itp to u mnie np były przez ok pierwsze 4 miesiące i jak po tym czasie nic się nie działo to człowiek wchodzi na neta w poszukiwaniu jakis wskazówek, czegokolwiek. A z resztą niech każdy robi jak uważa ![]() didi właśnie widziałam (inne forum), że u niektórych nie da się rozróżnic pozytywu od negatywu na LH Ty tez masz takie cieniutkie z napisami LH LH LH LH LH na ciemnoniebieskim tle na koncówce ?? ja zamawiałam od uzytkownika ekspres-sklep ![]() a co do dokuczliwej @ to doskonale Cię rozumiem u mnie pierwszego dnia towarzyszy taki przenikliwy ból, że tylko ketonal trzyma mnie na nogach... jak masz w domu to łyknij, nie męcz się. Podobno Niemesil jeszcze jest b.dobry na te bóle
Edytowane przez kasiunka8998 Czas edycji: 2013-02-21 o 20:04 |
|
|
|
|
#3987 |
|
Raczkowanie
|
no mam takie niebieskie i właśnie sprawdziłam, że z tego ekspres sklep.....
ja nie miałam w tamtym cyklu żadnego testu z wynikiem takim żeby kreska była bordowa, była jedynie równa w tym cyklu sprawdzę jeszcze tą temperaturę i zobaczę równocześnie z testami i się okaże czy te testy są ok...... a potem przemyślę co dalej.....
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
#3988 |
|
Raczkowanie
|
u mnie nawet równych nie było... no jeden test praaawie równe krechy ale uznałam go za negatywny, być może niesłusznie
![]() a z tą temperaturą to bardzo dobry pomysł jeśli zajdzie potrzeba to w przyszłym cyklu też tak zrobię
|
|
|
|
#3989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko ja z moją suknią spokojnie chodziłam sama do toalety ![]() Mam dziś taki dziwny humor, że szkoda gadać, a najlepsze, że nie wiem czemu... jakbym się czymś martwiła (a się nie martwię - choć w brzuchu mnie tak ściska jakby z nerwów)... jakoś wszystko mnie dołuje i płakać mi się chce ... ma ktoś jakieś sposoby? magnez biorę więc to nie to
|
||
|
|
|
#3990 |
|
Raczkowanie
|
Malgos a nie masz przypadkiem skoków hormonów w czasie @ ??? bo ja w czasie okresu sama ze sobą wytrzymać nie mogę i siedzę ryczę nie wiadomo dlaczego ..... mąz ma się wtedy ze mną oj maa
edit : sorki dopiero doczytałam :P myślałam, że napisałaś ze dziś masz 3 dzien @ a to dotyczyło ślubu. Chyba tylko jakiś fajny relaks Ci pozostaje na taki humorek
Edytowane przez kasiunka8998 Czas edycji: 2013-02-21 o 20:52 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

pomyśl ile przyjemnych starań przed tobą
. Ale duzo pracy mam. Jak wracam do domu to zasypiam jak małe dziecko i nie nadaję się do życia 

uwielbiam ale nigdy nie przyrządzałam
wstrętny małpiszon. U mnie jakas dziwna ta @..zawsze mnie zalewa i to konkretnie a teraz tyle co kot napłakał..chyba , że sie rozkręci...

. Witamy witamy 

. Tez staram sie ciagle takie miec
) ale gdyby tak każda luźno podchodziła do starań o dziecko to tego wątku jak i wielu innych by nie było