|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz.XVIII + trochę offtopowo
Cytat:
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ![]() A Ty się chyba niedawno pytałaś co można zrobić z grzywą do brody otóż ja moją (2-3cm do brody jej brakuje) dzisiaj zamiast na bok zaczesać to zrobiłam przedziałek na środku (prawie, lekko po lewej, bo tak rosną) i wysuszyłam ją suszarką prawie do sucha i dlatego wyszła z lekkim zagięciem na końcu, całkiem podoba mi się efekt i wyszczuplenie twarzy, podkreślenie kości policzkowych jedynym problemem okazały się bejbiki, które stoją mi jak antenki, chyba jak wyschną całkiem to żelem je ugładzę, bo całe kępki są
|
|
#2583 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Nie, nie, dbac o wlosy nalezy ale ich maksymalna dopuszczalna dlugosc to gdzies do ramion. Bo dluzsze to juz nieestetyczne i kojarza sie z komunijnymi dziewczynkami Cytat:
|
||
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
dawno nie miałam tak fajnych włosów.
po kremowaniu i mieszance kallosa z półproduktami sprzed kilku dni ![]() już nie są takie fajne
|
|
|
|
#2585 |
|
Rozeznanie
|
No dzień dobry wszystkim
![]() Dawno nic nie pisałam, ale od czasu do czasu Wasze wpisy czytałam ![]() Nie wiem, jak możecie nie lubić miodu, przecież jest przepyszniasty. A co do włosów - używam dość często, spuszył mnie raz. Dodaję do masek lub odżywek używanych po myciu. I do twarzy - mistrzostwo świata! Nakremowałam na noc włosy Isaną z mocznikiem do ciała. Trochę ciężko mi się go nakładało, ale jeszcze nigdy nie miałam tak śliskich włosów podczas mycia. Miałam też przygotowana płukankę - z kakao i cynamonem. Pachniała pięknie, myślałam, że będę miała dzisiaj najlepsze włosy ever. Niestety, płukanka jak to płukanka, zrobiła z nimi coś dziwnego i nie mogę rozczesać kawałka Ale te zdrowe od nasady są naprawdę ciekawe w dotyku, więc zdrowowłosym polecam
|
|
|
|
#2586 | ||||
|
Tajka
|
Cytat:
Dzisiaj zaczesałam całą do góry ![]() Jakoś to wygląda xxD Cytat:
Ale po dzisiejszym wyczesaniu i rozprostowaniu stwierdzam, że wolę ich nie czesać i mieć swój mały artystyczny nieład. 100 x lepiej...
|
|
#2587 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zmyłam spirulinę, nie ma takiego podrażnienia jak ostatnio, skóra jest zaczerwieniona leciutko w okolicach pryszczów (mam skupiska na polikach), reszta normalna, a nie jak wtedy cała twarz czerwona. Chyba krócej teraz trzymałam o parę chwil, bo nie robiłam peelingu ciała pod prychem albo wody termalnej dałam więcej, bo tylko raz ją skraplałam wodą w trakcie a tak nie zasychała jak to zwykle bywa. Bo ja ją moczę jak glinkę żeby nie zaschła, Wy też? Za dużo jej rozrobiłam i zostało mi na jeszcze jedno użycie mimo że nałożyłam na twarz, szyję i ramiona - myślicie, że jutro mogę jej użyc na twarz bądź włosy taką rozrobioną z dziś czy nadaje się do wyrzucenia? ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
nakładasz miód na twarZ SOLO? OpowiadAJ! ![]() a Isanę z mocznikiem - też chciałam tak zrobić, ale chciałam granatową przetestować solo, dodam chyba łyżeczkę mocznika do całego opakowania kakaowej jak skończę granat
|
|||
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie potrafię miodu solo rozprowadzić ani na twarzy ani na włosach. Nie znosze jak mi się ręce kleją i włosy wypadnietę do tego zaraz się przyczepią, fuj!
Poluję od jakiegoś czasu na butelkę psikacz w rossmanie, ale nie mogę dostać, macie jakiś zamiennik tego? Jakiś tani kosmetyk w takiej buteleczce, co to go nie żal wylać, albo można i użyć?
|
#2589 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
koniecznie muszę poszukać! Dzięki
|
#2591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polena Savona Trzy zioła, muszę kupić znów ![]() Cytat:
![]() To znany sposób - masz nawilżenie i delikatny peeling enzymatyczny w jednym ![]() Mój lubi, jak chodzę z miodem na twarzy
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
będę musiała obciąć włosy... taka szopa mi się zrobiła
![]() Siedzę teraz z maseczką z żółtka,miodu,oliwy z oliwek+Garnier AiK, później zmyję i nałożę hydrator Joico, może chociaż trochę pomoże.. Olałam dziś warsztaty, bo źle się czuję, najchętniej bym z łóżka nie wychodziła
|
|
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tez spryskuję
Cytat:
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak laminujecie włosy? Próbowałam wygooglować jakiś przepis i każdy jest inny
|
|
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Za tydzień stukną mi dwa miesiące picia siemienia i jedyny efekt jakiego jestem pewna to brwi, odrastają jak głupie i ciągle muszę je skubać
Ale wmawiam sobie, że skoro przyśpieszyły włosy na twarzy to i na głowie też
|
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
black z racji mieszkania na mikro powierzchni u mnie wszystko musi być małe
![]() A taki do kwiatów to dość spory chyba jest
|
#2597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Łapie mnie dół, że wolne się kończy :/
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
kurdę miałam raz czy ze dwa kiedyś miód na twarzy, ale nic nie zauważyłam po nim
ile go trzymacie?a co z tą spiruliną? wyrzucić czy zostawić do jutra?---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- jakich psikacze po myciu używacie? Ja miałam czarnego GK, teraz żółtego i nie wiem co dalej kupić. Nie ma promo żadnej na GK. Poza tym ja nie wiem czy on coś daje, nic po nim nie zauważam Ale ten żółty skończył się stosunkowo szybko, ten czarny miałam i miałam i miałam aż do znudzenia.
|
|
|
|
#2599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2600 | |||
|
Tajka
|
Cytat:
Już się bałam, że jakieś problemy zaczynam mieć, że mi tak brwi rosną haha
|
|
#2601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spiruline raczej musisz wywalić ![]() Cytat:
).
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
uh dzięki.
haha moje brwi bez przyspieszaczy są jakieś hiper :P |
|
|
|
#2603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Poszukam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Skoro tak gadacie to będzie mix. Z dwunastu masek i dwóch kremów Isany.
|
|
|
#2604 |
|
Nindżopesz
|
Kascysko, czytam o Twoim luksusowy zelu-kremie do lokow z zelu lnianego i Joaski i mam pytanie czy uzywasz go juz po plunkingu czy tuz po myciu? Lepiej dowalic do mikstury maslo shea czy plynny olej np. z orzechow wloskich? Pewnie czynnik osobniczy
![]() W ogole zastanawiam sie jakim wlosom w teorii pasuja oleje wielonienasycone. Bo nasycone niby niskoporowatym, jednonienasycone wysoko a ja osobiscie znalazlam ulubione w tej trzeciej grupie ale nadal bez efektu wow. Czyli srednioporowate? Dzisiaj testowo ulokowalam na lbie olej slonecznikowy podprowadzony z kuchni. Moglby mi podpasowac, ma ladna cene
|
|
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
black o to będę wypatrywała, dziękuję!
|
#2606 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?Jak kiedys bede miala jakies znosne to sie zglosze ![]() Cytat:
![]() Ej encanto niszczy wlosy ;> ?
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fakt, wielu wysokoporom nie pasuje kokos i shea, ale coraz więcej dziewczyn pisze mi, ze np. kokos im pasuje, a poza tym mają wszystkie cechy wysokoporowatości. Moim prywatnym zdaniem z olejami po prostu trzeba próbowac. I nie patrzeć na ich "nasycenie" ![]() Dowal takiego oleju, który lubisz, który nie zrobił Ci masakry z włosami. Nakładam krem, potem odciskam włosy z wody, potem plunking
|
|
#2608 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, mimo teorii na blogach i innych portalach.
I mimo teorii o "odżywieniu". Włosy wyglądają jak lustro, bo są ujarzmione przez odpowiednie składniki działające pod wpływem temperatury, które pozwalają "utrwalić prostość". A, i keratyny w tym tyle, co napluć. Rozumiem dziewczyny, które poddają się zabiegowi, bo nie mogą się pogodzić z naturalnym wyglądem włosów, ale już z dorabianiem pozytywnego działania zabiegu - nie
|
#2610 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

w mixach różnych, ale ja mam tendencję do mieszania na zasadzie 'na co dziś mam ochotę' a nie dobierania jakoś względem siebie składników 

) 
otóż ja moją (2-3cm do brody jej brakuje) dzisiaj zamiast na bok zaczesać to zrobiłam przedziałek na środku (prawie, lekko po lewej, bo tak rosną) i wysuszyłam ją suszarką prawie do sucha i dlatego wyszła z lekkim zagięciem na końcu, całkiem podoba mi się efekt i wyszczuplenie twarzy, podkreślenie kości policzkowych
jedynym problemem okazały się bejbiki, które stoją mi jak antenki, chyba jak wyschną całkiem to żelem je ugładzę, bo całe kępki są

wyrzucić czy zostawić do jutra?