Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM2014cz.8 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 15:17   #2941
rom4ntyczk4
Rozeznanie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cześć Kochane! Nadrobiłam Was!

Kulbensikowa
gratuluje!! Ja też zdałam za pierwszym ale w 2008

Rozmawiałyście o pudełkach na koperty Mi się marzy klatka
Taka jak w załączniku

Na resztę poodpisuje później, zaraz zaczynam bbs
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg klatka.jpg (27,7 KB, 19 załadowań)

26.04.2007

12.09.2012

26.07.2014

rom4ntyczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 15:30   #2942
docik10
Zakorzenienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

niulka_1985 Ja też chce mieć suknie koronkową z kryształkami do tego kryształkowe kolczyki i bransoletkę i tez rezygnuje z wisiorka bo za dużo tych świecidełek tym bardziej że chce kolczyki wiszące. Jak ubiorę i stwierdzę że za bardzo cała połyskuje to zrezygnuje też z bransoletki żeby gości nie razić po oczach tym blaskiem

rom4ntyczk4 ja też!!! Ja też chce taką klatkę!!! Ale na tżcika jak po ślubie będzie fikał
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2013-02-21 o 15:35
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 15:36   #2943
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
magdalenka_w_86 pracujesz w gimnazjum ? Ja chodzę obecnie na praktyki do podstawówki i pomysły dzieciaków przyprawiają mnie o dreszcze.. co dopiero takie z gimnazjum
Tak w dżimnazjum
Właśnie wróciłam. Jeszcze tylko jutro i wolne... żeby spędzić weekend na uczelni

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 15:41   #2944
monikkad
Wtajemniczenie

Ja też w weekend zjazd i na dodatek jeszcze zaliczenie, muszę jutro się pouczyć. I w next weekend też mam zjazd i potem w jeszcze nastepny też :/ 3 zjazdy pod rząd :/
Ale na ten trzeci nie idę bo jedziemy na ten nasz weekendowy kurs przedmałżeński )
A na mojej dziennej germie tragedia, tyle zajęć i nauki, że szok. Kiedy ja mam bidulka pisać ten licencjat Muszę ostro spiąć poślady, bo jak na razie to prawie nic nie mam.

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2013-02-21 o 15:49
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 15:42   #2945
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
mojemu też nic się nie podoba xd najlepiej żebym miała poprostu rozpuszczone i koniecznie wyprostowane xd
A ja rozpuszczone i lekko pokręcone

Choć ja i tak pewnie taką opcję wybiorę, lekko pokręcone, ale popodpinane W kokach się źle czuję i nie cierpię takich fryzur.

2014

Stary 2013-02-21, 15:43   #2946
garfieldek
Zakorzenienie

ja tez teraz na weekend mam pierwszy zjazd w nowym sem ;/ ale ogolnie mam malo zajec, no i dobrze, bedzie czas na pisanie pracy mgr, bo jeszcze nic nie ruszylam

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 15:46   #2947
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
ja od poniedziałku smaruję się olejkiem rzęsy i brwi bo mam wybrakowane Nakładam starą szczoteczką po tuszu
Robię tak samo. Wyparzyłam starą szczoteczkę od tuszu, wysuszyłam i nakładam olejek na rzęsy. Wsmarowuję też olejek w skórki wokół paznokci.

2014

Stary 2013-02-21, 15:47   #2948
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Ja też właśnie chyba chcę coś z kryształków, bardzo mi się podoba taki styl

I też właśnie chcę dłuuugie kolczyki, więc do tego chyba lepiej będzie pasować bransoletka niż jakiś łańcuszek. Nie wiem, nie mam jeszcze sukni, nie podjęłam jeszcze ostatecznej decyzji, mam kupę czasu
Ale jestem skłonna teraz właśnie zamiast naszyjnika bransoletkę.
Tylko wtedy bransoletkę na której ręce? Chyba na lewej nie? Żeby nie przyćmiła obrączki...
Jeżeli już zakładam bransoletkę (tylko na imprezy), to noszę ją na prawej ręce, z tego względu, że jest ją ładnie widać w tańcu. Gdyby była na lewej, to pewnie nikt by jej nie widział ale to moje zdanie jest...
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 15:54   #2949
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Robię tak samo. Wyparzyłam starą szczoteczkę od tuszu, wysuszyłam i nakładam olejek na rzęsy. Wsmarowuję też olejek w skórki wokół paznokci.
Mam szczoteczkę ze starego tuszu więc zacznę używać na rzęsy ciekawe czy to pomoże słyszałam że od tego ciemnieją rzęsy To mnie dziś uspokoiłyście bo obawiałam się o mój wzrok ale jak wy się smarujeta to jo byda Kupiłam sobie herbatkę z bratka na moją cerę zobaczymy czy coś pomoże bo jakoś już nie wierze w żadne specyfiki na moją twarz ale tonący brzytwy się chwyta do przyszłego roku cera musi mi się poprawić. Zacznę ją pić od niedzieli bo w sobotę idę na urodziny do tż bratowej a czytałam w necie że na początku może być wysyp

:
Stary 2013-02-21, 15:56   #2950
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Mam szczoteczkę ze starego tuszu więc zacznę używać na rzęsy ciekawe czy to pomoże słyszałam że od tego ciemnieją rzęsy To mnie dziś uspokoiłyście bo obawiałam się o mój wzrok ale jak wy się smarujeta to jo byda Kupiłam sobie herbatkę z bratka na moją cerę zobaczymy czy coś pomoże bo jakoś już nie wierze w żadne specyfiki na moją twarz ale tonący brzytwy się chwyta do przyszłego roku cera musi mi się poprawić. Zacznę ją pić od niedzieli bo w sobotę idę na urodziny do tż bratowej a czytałam w necie że na początku może być wysyp
mi na poprawe stanu cery pomoglo ograniczenie spozywania cukru i innych przetworzonych swinstw, pije tez herbatki ziolowe, a kremy do twarzy uzywam tylko naturalne i jest lepiej...
Jesli pryszcze wychodza glownie na linii zuchwy to moga oznaczac problemy hormonalne, wiec wtedy warto cos pod tym katem zadzialac, bo dieta moze nie wystarczyc

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 16:00   #2951
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Ja cały strój młodego będę wybierać z Tż
Ja też wybieram się z Tż, zresztą sam to zaproponował Lubimy razem robić zakupy.

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Siemka

Widzę, że rozmawiacie o rodzicach... z moimi jest dokładnie tak samo, ''po co tak wczas?'' dlatego nic im nie powiedzieliśmy, że jutro podpisujemy umowę z fotografem za jakiś czas im powiemy... ale jak dowiedzą się za jaką kwotę to już w ogóle będzie szok oni uważają, że 1500zł na fotografa to za dużo, a co dopiero 2300zł po targach ślubnych opowiedzieliśmy im trochę jak było i usłyszeliśmy od nich, że to wszystko jest brane od ''dupy strony'' bo jeszcze nie mamy całej kwoty uzbieranej... a rodzice TŻ to już w ogóle mają wy...rąbane na wszystko

Z Tobą chyba też się jeszcze nie poznałam witaj garfieldek
U nas z kolei rodzice bardzo się cieszą, że już w styczniu ogarnęliśmy umowę z salą itp.

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Ja też w weekend zjazd i na dodatek jeszcze zaliczenie, muszę jutro się pouczyć. I w next weekend też mam zjazd i potem w jeszcze nastepny też :/ 3 zjazdy pod rząd :/
Ale na ten trzeci nie idę bo jedziemy na ten nasz weekendowy kurs przedmałżeński )
A na mojej dziennej germie tragedia, tyle zajęć i nauki, że szok. Kiedy ja mam bidulka pisać ten licencjat Muszę ostro spiąć poślady, bo jak na razie to prawie nic nie mam.
Znam ten ból. Teraz też mam dwa zjazdy pod rząd i w przyszłym tygodniu rozpoczynamy nauki przedmałżeńskie. W 3 weekendy 6 spotkań.
Całe 5 lat studiowałam dziennie germanistykę. Jak mnie to zawsze wkurzało, że niektórzy mają tak, że uczą się tylko do sesji, a ja właściwie jak w szkole, na każde zajęcia musiałam być przygotowana, słówka wyryte na blachę, ciągle jakieś pisania wypracowań, monologi i jeszcze pisanie najpierw licencjatu, potem mgrki po niemiecku. Wystarczy pomyśleć ile trzeba przysiąść by spłodzić coś po polsku, a teraz w obcym języku. Uważać na merytorykę i jeszcze na każdą końcówkę, odmianę czasownika itp. Cieszę się, że mam to już za sobą, ale nie zmądrzałam, bo zamiast wypoczywać kończę drugą już podyplomówkę a razem z nimi uboższa o 8 tys

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Jeżeli już zakładam bransoletkę (tylko na imprezy), to noszę ją na prawej ręce, z tego względu, że jest ją ładnie widać w tańcu. Gdyby była na lewej, to pewnie nikt by jej nie widział ale to moje zdanie jest...
Ja noszę bransoletki codziennie, ale zawsze na prawej. Dopiero jak na lekcji muszę coś wpisać do dziennika i mam jakąś większą, zdejmuję i przekładam na lewą. Uczniowie już wiedzą i "ohoo bransoletka"

DO ślubu 471 dni

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-02-21 o 16:01
Stary 2013-02-21, 16:12   #2952
Opiumalfa
Zakorzenienie

dzis juz jestem swiadoma tego, ze moje zderzenie z rzeczywistoscia mialo sile spadajacego meteorytu na Czelabinsk. Powoli wychodze z szoku cenowego.

W zwiazku z praca zawsze patrze na juz gotowy produkt w formie szesliwej pary w ich dniu. Ale od kuchni jeszcze tego nie widzialam.

Jak juz ustalimy budzet, ustalimy date i miejsce, to odzyje!

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2013-02-21 o 16:22
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 16:14   #2953
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
mi na poprawe stanu cery pomoglo ograniczenie spozywania cukru i innych przetworzonych swinstw, pije tez herbatki ziolowe, a kremy do twarzy uzywam tylko naturalne i jest lepiej...
Jesli pryszcze wychodza glownie na linii zuchwy to moga oznaczac problemy hormonalne, wiec wtedy warto cos pod tym katem zadzialac, bo dieta moze nie wystarczyc
Właśnie u mnie jest ten problem... za słodkościami nie przepadam i muszę mieć dzień czyt. raz na 2 m-ce żebym zjadła słodkie. Nie lubię soków bo to dla mnie za słodkie więc pije tylko wodę. Używam dokładnie kremu nivea dla dzieci http://allegro.pl/nivea-baby-mleczko...011347883.html U mnie raczej to nie z powodów hormonalnych bo w tych okolicach gdzie pisałaś nie mam raczej jakiegoś wysypu. Mam ogólnie tłusta cerę byłam już u dermatologa ale to na nic nie dało, brałam kiedyś diane 35 ale też lipa. Porównałabym się do niej http://www.google.pl/imgres?q=tr%C4%...7&tx=248&ty=85
Kupiłam sobie coś takiego tylko jak na razie kilka razy użyłam bo trochę nie pora roku na to http://novabeauty.pl/pl/13-domowa-cy...rmabrazja.html
Trochę tżcik mnie wspiera bo jak kiedyś byłam na kwasach u znajomej kosmetyczki to mój tż powiedział że nie wie po co to robię skoro mi to nie jest w ogóle potrzebne

:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2013-02-21 o 16:25
Stary 2013-02-21, 16:16   #2954
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
dzis juz jestem swiadoma tego, ze moje zderzenie z rzeczywistoscia mialo sile soadajacego meteorytu na Czelabinsk. Powoli wychodze z szoku cenowego.

W zwiazku z praca zawsze patrze na juz gotowy produkt w formie szesliwej pary w ich dniu. Ale od kuchni jeszcze tego nie widzialam.

Jak juz ustalimy budzet, ustalimy date i miejsce, to odzyje!
Też tak myślałam. A co tam.. 100 osób, na sali gdzieś z 10 tys starczy. Jak zaczęliśmy liczyć to sala z ciastem i tortem, napojami prawie 20 tys, a gdzie alkohol i reszta. Nawet w 40 tys nie możemy się zamknąć.

Ustalajcie!
Czekamy na info

2014

Stary 2013-02-21, 16:23   #2955
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak myślałam. A co tam.. 100 osób, na sali gdzieś z 10 tys starczy. Jak zaczęliśmy liczyć to sala z ciastem i tortem, napojami prawie 20 tys, a gdzie alkohol i reszta. Nawet w 40 tys nie możemy się zamknąć.

Ustalajcie!
Czekamy na info
Wlasnie, a co tam 100 osob, przeciez to pikus. beda jedli platki z mlekiem przeciz
Stary 2013-02-21, 16:25   #2956
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Ja po kieckę pojadę na pewno z przyjaciółką i mamą A świadkowa- czyli siostra - to pewnie nie będzie miała kiedy.
A prawko zrobiłam w 2005 roku za drugim razem ;]
Ale dłuuugo nie jeździłam, regularnie w sumie jeżdżę od pół roku, chociaż samochód mam od 4 lat
Ja suknie na pewno pojade wybierać z mama,siostrą i tata
Prawko zdałam za pierwszym razem a mam je już ponad 4 lata

Edytowane przez ane3kaa
Czas edycji: 2013-02-21 o 16:30
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 16:26   #2957
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie u mnie jest ten problem... za słodkościami nie przepadam i muszę mieć dzień czyt. raz na 2 m-ce żebym zjadła słodkie. Nie lubię soków bo to dla mnie za słodkie więc pije tylko wodę. Używam dokładnie kremu nivea dla dzieci http://allegro.pl/nivea-baby-mleczko...011347883.html U mnie raczej to nie z powodów hormonalnych bo w tych okolicach gdzie pisałaś nie mam raczej jakiegoś wysypu. Mam ogólnie tłusta cerę byłam już u dermatologa ale to na nic nie dało, brałam kiedyś diane 35 ale też lipa. Porównałabym się do niej http://www.google.pl/imgres?q=tr%C4%...7&tx=248&ty=85
Ja z kolei mam problemy z cerą przez alergię (bardzo silną) na nikiel. Uczula mnie wszystko, co metalowe - napy w spodniach (pozaszywałam od spodu bawełnianymi szmatkami), przy ramiączkach od stanika są metalowe elementy, więc jestem notorycznie wysypana, zegarka nie noszę, bo koperty metalowe mnie uczulają. Biżuteria metodą prób i błędów. Nie uczula mnie żółte złoto, za to srebro i białe owszem, bo domieszka niklu, nie wspomnę już o jakiś badziewnych kolczykach. Najczęściej testuję kolczyki do czasu, aż mnie nie wyrzuci wysypka za uszami i z dziurek nie sączy się płyn. Wszelkie klamry od pasków, gdy stykają się z brzuchem powodują okropną wysypkę. Wsuwki, gdy zetrze się emalia również, maszynki do golenia i wiele innych.
Wszystko strasznie swędzi, drapię się niemiłosiernie, bo nie da się wytrzymać. Kosmetyki drogeryjne odpadają. Korzystam z dermokosmetyków aptecznych. Kolorówka - z tym również ciężko, cienie uczulają, tusze również, a czarne kredki powodują zapuchnięte oczy. Farbowanie odrzuciłam, bo też po każdym myciu głowy twarz wysypana. Są firmy, które toleruję, ale wszystko wiąże się z kosztami. Nie mam innego wyjścia. Czasami próbuję nowych produktów, ale po kilku użyciach trafiają do mamy, koleżanek czy kuzynek.

Możecie się domyślić, co znaczy to dla kobiety - biżuteria, kosmetyki...
Nie wspomniałam o wielu pokarmach, po których mnie wysypuje np. czekolada, kakao, orzechy, żółty ser, banany, wiśnie, brzoskiwinie i cała lista jak stąd do

Produkty wyzwalające reakcje nadwrażliwości pokarmowej na nikiel:

OWOCE/WARZYWA itp. :
gruszka
wiśnia
banan
rabarbar
brzoskwinia
orzechy
pistacje
kukurydza,soja,orzeszki ziemne
strączkowe (np. fasola,bób, soczewica)
groch
pomidor
kalarepa
szparagi,pietruszka,cebul a, czerwona boćwina
grzyby
szpinak
warzywa liściaste (np. kapusta włoska,sałata)
kapusta (np. pekińska, biała,czerwona,brokuły)
warzywa konserwowe

PRODUKTY ZBOŻOWE:
produkty z pełnego ziarna, kiełki
produkty z owsa (w tym płatki owsiane)
gryka,proso
proszek do pieczenia

NABIAŁ:
ser topiony
serwatka
sery twarde (Emmentaler, Chester, Cheddar, Parmenzan itp.)
sery półtwarde ( Tylżycki, Edamski, Gouda itp.)

ARTYKUŁY DELIKATESOWE:
wszystkie produkty gotowe
ketchup, koncentrat pomidorowy
chrzan
ocet (również winny, stołowy,jabłkowy)
sos sojowy, produkty na podłożu sojowym
wyciągi drożdży

SŁODYCZE,DESERY,PRODUKTY DO SMAROWANIA CHLEBA:
z orzeszkami ziemnymi
z czekoladą
z migdałami
z marcepanem
margaryna
lukrecja

NAPOJE:
soki owocowe ( nikiel zawierają głównie kwaśne soki owocowe)
kawa
herbata
kakao
wino
piwo

To teraz niech mi ktoś powie jak żyć?

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-02-21 o 16:28
Stary 2013-02-21, 16:26   #2958
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
Bo rodzicom trzeba właśnie uświadomić jak to wszystko teraz wygląda, że trzeba rezerwować z wyprzedzeniem jeśli chce się mieć to, o czym się marzy. My bynajmniej nie zwracaliśmy większej uwagi na takie wzmianki (pod tym względem byliśmy z Tż zgodni, zresztą pod wieloma względami tak jest), że "za szybko" i tak robiliśmy po swojemu i mamy zarezerwowane to co chcieliśmy. A teraz wszyscy przyznają nam rację że dobrze zrobiliśmy
U nas tak samo. Na początku było że za wcześnie, a to a tamto. A teraz mówią ze dobrze zrobiliśmy że tak wcześnie wzięliśmy się za to
Stary 2013-02-21, 16:30   #2959
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Skoczyłam szybko do stomatologa bo ma gabinet w tym samym budynku co biuro w którym pracuje. Umówiłam się do Pana doktora pierwszy raz idę do stomatologa faceta koszt plombowania 100-110 zł + 30 zł za znieczulenie.
wow dużo. U mnie znieczulenie 10 zł a plomba 70
Stary 2013-02-21, 16:32   #2960
Opiumalfa
Zakorzenienie

WENEDKA - jaki bedziecie brac slub? Konkordatowy czy cywilny w Anglii?
Jakie dokumenty musicie miec na slub koscielny w PL?
Stary 2013-02-21, 16:39   #2961
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z kolei mam problemy z cerą przez alergię (bardzo silną) na nikiel. Uczula mnie wszystko, co metalowe - napy w spodniach (pozaszywałam od spodu bawełnianymi szmatkami), przy ramiączkach od stanika są metalowe elementy, więc jestem notorycznie wysypana, zegarka nie noszę, bo koperty metalowe mnie uczulają. Biżuteria metodą prób i błędów. Nie uczula mnie żółte złoto, za to srebro i białe owszem, bo domieszka niklu, nie wspomnę już o jakiś badziewnych kolczykach. Najczęściej testuję kolczyki do czasu, aż mnie nie wyrzuci wysypka za uszami i z dziurek nie sączy się płyn. Wszelkie klamry od pasków, gdy stykają się z brzuchem powodują okropną wysypkę. Wsuwki, gdy zetrze się emalia również, maszynki do golenia i wiele innych.
Wszystko strasznie swędzi, drapię się niemiłosiernie, bo nie da się wytrzymać. Kosmetyki drogeryjne odpadają. Korzystam z dermokosmetyków aptecznych. Kolorówka - z tym również ciężko, cienie uczulają, tusze również, a czarne kredki powodują zapuchnięte oczy. Farbowanie odrzuciłam, bo też po każdym myciu głowy twarz wysypana. Są firmy, które toleruję, ale wszystko wiąże się z kosztami. Nie mam innego wyjścia. Czasami próbuję nowych produktów, ale po kilku użyciach trafiają do mamy, koleżanek czy kuzynek.

Nie wspomniałam o wielu pokarmach, po których mnie wysypuje np. czekolada, kakao, orzechy, żółty ser, banany, wiśnie, brzoskiwinie i cała lista jak stąd do

OWOCE/WARZYWA itp. :
gruszka
wiśnia
banan
rabarbar
brzoskwinia
orzechy
pistacje
groch
pomidor
kalarepa
grzyby
szpinak
warzywa konserwowe

PRODUKTY ZBOŻOWE:
gryka,proso
proszek do pieczenia

NABIAŁ:
ser topiony
serwatka

ARTYKUŁY DELIKATESOWE:
chrzan
wyciągi drożdży

z orzeszkami ziemnymi
z czekoladą
z migdałami
z marcepanem
margaryna
lukrecja

NAPOJE:
kawa
herbata
kakao
wino
piwo

Głupio mi teraz bo ja się przejmuje trądzikiem który prędzej czy później zejdzie i zauważyłam że rodzina, znajomi nie zwracają w ogóle na to uwagi tylko ja. Do tego,oczywiście nie mówię tego żeby się tu jakoś chwalić ale na powodzenie u facetów nigdy nie narzekałam więc raczej ja uważam to za MEGA problem. Jak przeczytałam to co napisałaś to nawet nie zdawałam sobie sprawy że dla kogoś zwykła wsuwka do włosów może stanowić problem. Czasami człowiek powinien się zamknąć a nie użalać nad sobą bo inny mają większe zmartwienia niż my.

:
Stary 2013-02-21, 16:43   #2962
Nati_kk
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny, udało mi się Was nadrobić w końcu

Pisałyście o kosztach sukni - ja się planuję zmieścić w 2500-3000 z wszystkimi dodatkami, ale najchętniej bym kupiła używaną
Jutro nawet jadę jedną mierzyć
U mnie decyzję odnośnie sukni będziemy podejmować wspólnie z TŻtem - ja nie wierzę w przesądy, a chcę jemu przede wszystkim się podobać, a wiem że jego gust jest ciężki bo niewiele sukienek mu się podoba, a wszystko musi widzieć na mnie w dodatku jeszcze

W ogóle pożalę Wam się, że zlikwidowali mi sekcję na roku, przenieśli mnie do innej i cały misternie ułożony plan działania na semestr rozwalili - jutro jadę do dziekanatu prosić by mnie przepisali do drugiej sekcji z mojej grupy, może się jakimś cudem uda

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 16:47   #2963
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Głupio mi teraz bo ja się przejmuje trądzikiem który prędzej czy później zejdzie i zauważyłam że rodzina, znajomi nie zwracają w ogóle na to uwagi tylko ja. Do tego,oczywiście nie mówię tego żeby się tu jakoś chwalić ale na powodzenie u facetów nigdy nie narzekałam więc raczej ja uważam to za MEGA problem. Jak przeczytałam to co napisałaś to nawet nie zdawałam sobie sprawy że dla kogoś zwykła wsuwka do włosów może stanowić problem. Czasami człowiek powinien się zamknąć a nie użalać nad sobą bo inny mają większe zmartwienia niż my.
Nie, ja Ciebie rozumiem, bo każdy przecież myśli najpierw o sobie i to normalne. Ja już to zaakceptowałam Wiem, że nie da się uniknąć mojego alergenu całkowicie, bo musiałabym nic nie jeść, nawet i sztućce są z niklem. Nie myć zwłaszcza twarzy wodą, bo płynie niklowanymi rurami. Owszem akurat twarz myję płynami micelarnymi i wodą termalną.

Zaraz jak się dowiedziałam przestrzegałam bardzo restrykcyjnie wszelkich zaleceń - sztućce tylko plastikowe, żadnego makijażu przez 3 miesiące, wyeliminowanie maksymalnie ile się da składników z jedzenia i było widać poprawę, cera ładna, ale na dłuższą metę nie wyobrażam sobie takiego życia- prawie nic nie jeść, z makijażu rezygnować... Teraz staram się jeść w małych ilościach i używać kosmetyków, które moja skóra w większym stopniu toleruje. Co jakiś czas coś wyskakuje i swędzi. Staram się nie drapać, ale nie da się.

Brałam długi czas telfast (przeciwhistaminowy) ale tak przymulał, że czułam się jak śnięta ryba. Jak brałam owszem świąd ustępował, ale nie chce się szpikować tabletkami, więc odstawiłam.

Koniec już narzekania

2014

Stary 2013-02-21, 16:57   #2964
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:

Znam ten ból. Teraz też mam dwa zjazdy pod rząd i w przyszłym tygodniu rozpoczynamy nauki przedmałżeńskie. W 3 weekendy 6 spotkań.
Całe 5 lat studiowałam dziennie germanistykę. Jak mnie to zawsze wkurzało, że niektórzy mają tak, że uczą się tylko do sesji, a ja właściwie jak w szkole, na każde zajęcia musiałam być przygotowana, słówka wyryte na blachę, ciągle jakieś pisania wypracowań, monologi i jeszcze pisanie najpierw licencjatu, potem mgrki po niemiecku. Wystarczy pomyśleć ile trzeba przysiąść by spłodzić coś po polsku, a teraz w obcym języku. Uważać na merytorykę i jeszcze na każdą końcówkę, odmianę czasownika itp. Cieszę się, że mam to już za sobą, ale nie zmądrzałam, bo zamiast wypoczywać kończę drugą już podyplomówkę a razem z nimi uboższa o 8 tys
No niestety, nie są to łatwe studia. Wydaje mi się, że na anglistyce jest o tyle prościej językowo, że angielski jest wszechobecny (piosenki, filmy itp.) i jakoś tak łatwiej przełamać barierę językową (ale oczywiście mogę się mylić, bo nie studiowałam nigdy anglistyki). Ja jestem strasznie zmęczona germanistyką, zwłaszcza, że to mój drugi kierunek, bo skończyłam w zeszłym roku polonistykę i czuję, że już mi głowa nie pracuje tak dobrze jak kiedyś, chyba już starzeję się, jestem strasznie zmęczona nauką, ale zostało pół roku do końca, więc muszę brać się w garść, żeby najpóźniej we wrześniu ładnie to zakończyć A na dodatek robię jeszcze właśnie 2-letnią podyplomówkę (też za 8 tysięcy), ale na szczęście to już drugi rok i w czerwcu kończę
Ja w ogóle nie czuję, że jestem dobra językowo. Jak dotąd udało mi się zdać egzamin praktyczny i na I i na II roku no i dwa mega ciężkie egzaminy z literatury, ale to była dla mnie jedna wielka masakra. Niestety, w czerwcu czeka mnie kolejny praktyczny i kolejny egzam z literatury, no i obrona. Chociaż obrona chyba przesunie się na wrzesień, coś czuję. Ale jeszcze mam nadzieję, że może dam radę na lipiec jak się zbiorę w sobie

Masakra z tą alergią na nikiel. Ja też alergiczka, ale ja bardziej ta okresowo wiosenno-letnia. Uczulają mnie pyłki drzew i traw. Najgorsze jest to, że największą alergię mam pod koniec czerwca, wtedy jest po prostu apogeum mojej alergii i akurat na ten termin zaplanowałam sobie ślub !!! Najpierw wybraliśmy termin w marcu zeszłego roku, a potem przyszedł czerwiec i zobaczyłam dopiero jaki cyrk... Alergia total... A już bardzo nie chciałam zmieniać terminu. Poszłam do lekarza i przepisała mi jakieś tabletki nowej generacji itp no i niby było lepiej, ale nie wiem czy to dzięki tabletkom czy dlatego, że był już lipiec i już tych alergenów nie było... No nic, zobaczymy jak to będzie w tym roku. Będę musiała od początku maja łykać tabletki już i zakraplać oczy i nos no i mam nadzieję, że będzie dobrze. Przeraża mnie opcja, że stoję w kościele na ślubie i łzy mi z oczu lecą z powodu alergii albo co gorsza cieknie z nosa i będę musiała przy ołtarzu ciągle z chusteczką stać. A potem na filmie ja przy ołtarzu smarkająca w chusteczkę ((( Oby te tabletki zadziałały, bo jak nie to nie wiem... Lekarka mnie skierowała w ogóle to alergologa, ale ten chce mnie odczulać zastrzykami, a na to nie mogę sobie pozwolić, bo to osł;abia odporność (którą mam bardzo słabą) no i trwa koło 5 lat, więc wątpię, że w rok by coś pomogło Ewentualnie może nie wiem, pójdę do jakiegoś alergologa prywatnie, żeby mi dawkę wstrząsową przepisała na te alergeny.

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2013-02-21 o 17:09
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 17:16   #2965
Blondi2989
Blond forever!

Cześć Laski
Dawno mnie nie było, bo sesja mnie zmogła... Na szczęście już koniec i wszystko zdane!
Także teraz, mimo, że już chodzę na uczelnię, opierniczam się ile mogę i będę z wątkiem na bieżąco

A jeżeli chodzi o sprawy ślubne to posunęło się u mnie trochę naprzód, ale nie do końca pozytywnie...
Ale od początku.
Jak wiecie, chcemy z TŻ zorganizować ślub i wesele na pomorzu, skąd pochodzi mój TŻ, a ja mieszkam już prawie 5 lat.
Mój dom rodzinny oddalony jest o 250km i ze względów logistycznych zdecydowaliśmy się, że zorganizujemy to tutaj, bo będzie nam po prostu łatwiej.
TŻ powiedział o tym rodzicom i na początku zdziwieni, szybko przetrawili tę informację na plus. Ale w ubiegły weekend byliśmy razem z TŻ u moich rodziców i nie było ciekawie...
Owszem, na początku oczywiście szok, dlaczego, a co, a jak... Zostawiliśmy ich z tą informacją i poszliśmy w odwiedziny do mojej cioci. Po powrocie mój kochany Tatko powiedział, że oni się zgadzają na ten pomysł, bo nas kochają i nie chcą nam robić problemów.
I temat ucichł. Potem były dwa dni krzyków, płaczu, pretensji ze strony mojej mamy, bo tata szybko pogodził się z tym (a nawet stwierdził, że mamy rację) i ostatecznie stanęło na tym, że mieliśmy pogadać o wszystkim z rodzicami TŻ. (tak przy okazji mój TŻ powinien dostać medal za anielską cierpliwość, bo ani razu jej nie stracił, mimo iż moja mama i potem na niego cisnęła)

Po powrocie nad morze, zahaczyliśmy o jedną salę, aby dowiedzieć się szczegółów i pojechaliśmy do rodziców TŻ.
I tutaj było spokojnie i na luzie Rodzice TŻ zgodzili się w sumie na wszystkie nasze propozycje, okazało się, że pulę pieniędzy na wesele TŻ mają już odłożoną. Uczciliśmy ustalenia lampką wina

I teraz na czym stoimy.
Przede wszystkim data.
Na 90% będzie to 19.06.2014r. - czyli czwartek, Boże Ciało.
Datę tę wybraliśmy z wielu powodów:
1. W sali na którą prawdopodobnie się zdecydujemy, będziemy mieć niższą cenę za osobę.
2. Jako, że jest to długi weekend, a goście z mojej rodziny będą jechać te 4 godziny, więc może ktoś zostanie sobie jeszcze na weekend nad morzem.
3. Będziemy mieli większy wybór podczas szukania fotografa, zespołu itp.
4. Jako, że w Kościele nie będzie pewnie innego ślubu to będziemy mogli sobie wybrać godzinę i potem nie będziemy się musieli spieszyć z życzeniami pod Kościołem, bo rusza następny ślub.
5. Nie będzie jeszcze ful upałów, a może być już całkiem przyjazna pogoda
6. Będzie to dokładnie równe 1,5 roku po naszych zaręczynach i 4,5 roku związku

Jeżeli chodzi o salę to w sumie też jesteśmy prawie zdecydowani - byliśmy w 2012 roku tam na weselu (też w Boże Ciało ), moim rodzicom się tam podobało, więc byliby zadowoleni.
Ślub odbyłby się w rodzinnej parafii TŻ, około 10min drogi od sali, więc odpadłby nam też problem z szukaniem Kościoła.
W niedzielę spotykamy się z tą moją kuzynką, która brała ślub tam, w zeszłym roku, aby dopytać się jak jej przebiegła organizacja w tej sali "od środka".
I co śmieszne, sala znajduje się, jak wspominałam 10 minut drogi od rodzinnego domu TŻ, ale jego rodzice nigdy tam nie byli Także pojadą z nami w poniedziałek lub we wtorek, aby ją obejrzeć, a my podpisać umowę

Uffff, się rozpisałam

I żeby było oryginalnej dacie nie było smutno to zdecydowaliśmy się na kolor przewodni - Tiffany Blue - czyli po prostu turkus
Czy któraś z Was też zdecydowała się na ten kolor?
W następnych postach przedstawię Wam kilka inspiracji

Edytowane przez Blondi2989
Czas edycji: 2013-02-21 o 17:19
Blondi2989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 17:34   #2966
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Kupiłam sobie coś takiego tylko jak na razie kilka razy użyłam bo trochę nie pora roku na to http://novabeauty.pl/pl/13-domowa-cy...rmabrazja.html
Trochę tżcik mnie wspiera bo jak kiedyś byłam na kwasach u znajomej kosmetyczki to mój tż powiedział że nie wie po co to robię skoro mi to nie jest w ogóle potrzebne
Spokojnie możesz sobie teraz robić mikro. Tylko nie częściej niż raz w tygodniu. W słoneczne dni chodzić z makijażem, albo nakładać krem z filtrem. Jak przyjdzie wiosna, to koniecznie codziennie ochraniać skórę przed słońcem i ograniczyć mikro do 1 na 2 tygodnie.
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:07   #2967
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
antonina_bielska to współczuję takiego podejścia mamy... Kurde, przecież powinno się być z dzieckiem i za dzieckiem - zawsze :/
No ja wiem, boję się, co będzie dalej, im bliżej terminu ślubu...

Kompletnie nam się zmieniła koncepcja po przymierzaniu wzorów obrączek dzisiaj - zwykłe, polerowane żółte złoto na mojej i jego ręce paskudnie wygląda i chyba weźmiemy w kruku, gdzie w 1. kolejności odrzucaliśmy do miejsce... Podobają mi się piaskowane dwukolorowe obecnie
Cytat:

OWOCE/WARZYWA itp. :
gruszka
wiśnia
banan
rabarbar
brzoskwinia
orzechy
pistacje
groch
pomidor
kalarepa
grzyby
szpinak
warzywa konserwowe

PRODUKTY ZBOŻOWE:
gryka,proso
proszek do pieczenia

NABIAŁ:
ser topiony
serwatka

ARTYKUŁY DELIKATESOWE:
chrzan
wyciągi drożdży

z orzeszkami ziemnymi
z czekoladą
z migdałami
z marcepanem
margaryna
lukrecja

NAPOJE:
kawa
herbata
kakao
wino
piwo

Woow, Kochana, mnie tylko biżuteria, jabłka i niektóre pokarmy uczulają, nie wiedziałam, że to aż taka długa lista może być

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
I teraz na czym stoimy.
Przede wszystkim data.
Datę tę wybraliśmy z wielu powodów:
1. W sali na którą prawdopodobnie się zdecydujemy, będziemy mieć niższą cenę za osobę.
2. Jako, że jest to długi weekend, a goście z mojej rodziny będą jechać te 4 godziny, więc może ktoś zostanie sobie jeszcze na weekend nad morzem.
3. Będziemy mieli większy wybór podczas szukania fotografa, zespołu itp.
4. Jako, że w Kościele nie będzie pewnie innego ślubu to będziemy mogli sobie wybrać godzinę i potem nie będziemy się musieli spieszyć z życzeniami pod Kościołem, bo rusza następny ślub.
5. Nie będzie jeszcze ful upałów, a może być już całkiem przyjazna pogoda
6. Będzie to dokładnie równe 1,5 roku po naszych zaręczynach i 4,5 roku związku

Jeżeli chodzi o salę to w sumie też jesteśmy prawie zdecydowani - byliśmy w 2012 roku tam na weselu (też w Boże Ciało ), moim rodzicom się tam podobało, więc byliby zadowoleni.
Ślub odbyłby się w rodzinnej parafii TŻ, około 10min drogi od sali, więc odpadłby nam też problem z szukaniem Kościoła.
W niedzielę spotykamy się z tą moją kuzynką, która brała ślub tam, w zeszłym roku, aby dopytać się jak jej przebiegła organizacja w tej sali "od środka".
I co śmieszne, sala znajduje się, jak wspominałam 10 minut drogi od rodzinnego domu TŻ, ale jego rodzice nigdy tam nie byli Także pojadą z nami w poniedziałek lub we wtorek, aby ją obejrzeć, a my podpisać umowę

Uffff, się rozpisałam

I żeby było oryginalnej dacie nie było smutno to zdecydowaliśmy się na kolor przewodni - Tiffany Blue - czyli po prostu turkus
Czy któraś z Was też zdecydowała się na ten kolor?
W następnych postach przedstawię Wam kilka inspiracji
Aleee faaajnie

Ogarnęłam repertuar na wesela, idę pisać licencjat

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:08   #2968
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Mam strasznego doła, chce mi się ryczeć Najlepiej nie szła bym jutro do pracy
Ehh rozmawialiśmy z TŻ o naszym ślubie... Że nie dam rady zarobić tej kasy, na swoją połowę za wesele Powiedział mi że ja mam być zdrowa.... A on wtedy da całość chociażby miał robić po 20 godzin dziennie to na niego zarobi
Ja tak nie chce! ;( Nie chcę żeby on się przepracowywał przezemnie ;( Bo to wszystko moja wina

Zróbcie coś żebym się pozbierała ;(

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:17   #2969
velika
Winter is coming

Magdalenka, ale masz koszmar z tą alergią!!! Ja mam tylko na pyłki, ale przemęczę się dwa miesiące wiosną i na resztę roku mam spokój... Już więcej nie będę narzekać na to, że przyroda mnie zabija

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość

I teraz na czym stoimy.
Przede wszystkim data.
brawo za wybór daty dobrze, że stawiacie na swoim, a mamie przejdzie
Widzę, że w ogóle tylu dziewczynom rodzice i teściowie dają w kość, a u mnie sielanka... Może dlatego, że jesteśmy już w słusznym wieku i ze słusznym stażem, więc wszyscy się cieszą, że wreszcie się pobierzemy
Kroliczek, a nie myśleliście nad przełożeniem ślubu?

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:26   #2970
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Magdalenka, ale masz koszmar z tą alergią!!! Ja mam tylko na pyłki, ale przemęczę się dwa miesiące wiosną i na resztę roku mam spokój... Już więcej nie będę narzekać na to, że przyroda mnie zabija

brawo za wybór daty dobrze, że stawiacie na swoim, a mamie przejdzie
Widzę, że w ogóle tylu dziewczynom rodzice i teściowie dają w kość, a u mnie sielanka... Może dlatego, że jesteśmy już w słusznym wieku i ze słusznym stażem, więc wszyscy się cieszą, że wreszcie się pobierzemy
Kroliczek, a nie myśleliście nad przełożeniem ślubu?
To tak jak u mnie, wszyscy się cieszą, że najwyższa pora. Ja w listopadzie tego roku kończę 27, a TŻ w październiku 30 No i wnuki mama by chciała, bo jeszcze babcią nie jest, choć teraz ostatnio stwierdziła, a właściwie żartowała, że może jednak jeszcze poczekajmy z 4 lata, bo wtedy już będzie na emeryturze haha... Ta jasne... Ja będę mieć już wtedy prawie 32 lata

2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości