Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM2014cz.8 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 22:19   #3061
karoolecka
Zadomowienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

O jaaa kilka godzinek mnie nie było, a Wy juz tyle napisałyście ?

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
U mnie z kolei moi rodzice naciskali by jeździć i się orientować już, bo w końcu jesteśmy już zdecydowani na ślub to po co czekać lepiej zaklepać wcześniej chyba chcą się mnie pozbyć szybko
haha u mnie to samo kłócą się już nawet o pokój

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Ja mojemu tżcikowi zabroniłam powiedzieć komuś z jego rodziny że jadę sukienkę przymierzyć bo chce uniknąć właśnie tej głupiej gadki, że za wcześnie nawet jeśli to za wcześnie to muszę brać pod uwagę, że jeśli chce kupić używaną to jak mi coś wpadnie w oko to muszę jechać bo potem może jej nie być. Tak w ogóle to jest nasz dzień i mamy prawo planować z rocznym wyprzedzeniem i cieszyć się tym ślubem
POLAĆ JEJ, DOBRZE GADA!

rom4ntyczk4 mi teeeeż się marzy taka klatka mam plan szperać gdzieś na pchlich targach, może będzie coś fajnego, wtedy tylko psiknę białą farbą

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Mam szczoteczkę ze starego tuszu więc zacznę używać na rzęsy ciekawe czy to pomoże słyszałam że od tego ciemnieją rzęsy To mnie dziś uspokoiłyście bo obawiałam się o mój wzrok ale jak wy się smarujeta to jo byda Kupiłam sobie herbatkę z bratka na moją cerę zobaczymy czy coś pomoże bo jakoś już nie wierze w żadne specyfiki na moją twarz ale tonący brzytwy się chwyta do przyszłego roku cera musi mi się poprawić. Zacznę ją pić od niedzieli bo w sobotę idę na urodziny do tż bratowej a czytałam w necie że na początku może być wysyp
daj znać czy smaczna i czy działa, to ja też spróbuję

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość

To teraz niech mi ktoś powie jak żyć?
MIŁOŚCIĄ !
a tak na serio to strasznie Ci współczuję moja koleżanka ma na to uczulenie, ale delikatne i wiem co ona przeżywa...

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Wlasnie, a co tam 100 osob, przeciez to pikus. beda jedli platki z mlekiem przeciz
HAHA dokładnie ja chcę się zamknąć w 30 tys. jeszcze nie liczyłam co i jak, ale bd się starać Nie chcę za bardzo obciążać rodziców..

kroooliczek89 trzymaj się Kochana.. dużo zrobić nie możemy.. jedyne co to na pewno będziemy Cię pocieszać i trzymać za Ciebie kciuki Bądź dobrej myśli Bo złym nastawieniem nic nie zmienisz, a tylko pogarsza to Twoje samopoczucie
i mam dokładnie tak samo jak Ty ;D jak mam wolne do ciągle F5 bo nikt nic nie pisze a jak mnie nie ma chwilkę to 5 stron do nadrobienia.. czy to jakiś spisek?

Blondi2989 osz Ty niedobra ! piękne są te kolory turkusowe... Ale mi dałas do myślenia ! miałam mieć bordo/czerwień.. a teraz ? mam krzesła bordo, turkus nie będzie pasował

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
My z TŻ też obstawiamy ten powód jako główny przyspieszenia ich zaręczyn Bo kuzyn mieszka sam w swoim mieszkaniu, a jego narzeczona jeszcze nigdy u niego nie nocowała
może lubią w samochodzie ?

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
ojj leci, leci...
Ostatnio gadam z chłopem, że już dwa lata mieszkamy z rodzicami, a ten mnie uświadomił, że to już 3 no nie ogarniam...ledwo co kończyłam studia, a już kończę aplikację...
ja niedawno byłam dzieciakiem dla Tż i nie chciał mieć ze mną nic wspólnego a teraz.. ślubu się nie może doczekać ojj czas szybko leci..

misiadelko jakie fajne fotki! mój przyszły fotograf będzie miał ze mną nie lada problem jestem wymagająca i do tego dam mu multum zdjęc na penku, które bym chciała mieć u siebie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Nic nie mów o cyckach... Ostatnio zamówiłam sobie staniki 70G - za małe. Dzisiaj przyszły 70GG w innym modelu - za duże ☠☠☠☠aaaaaa w co ja mam cycki odziać, ja się pytam niewdzięczne szmaty, a tak o nie dbam
dobre !

hula hop jest na boczki ? lecę do sklepu ! ogólnie nie narzekam.. ale mogłoby być lepiej.. szczególnie na udach i boczkach i .. o zgrozo ! w białych dresikach moich mam na tyłku pomarańcze trzeba to zmienić

wizaż nie chciał mi opublikować posta bo był przeładowany grafiką ale wybrnęłam
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 22:21   #3062
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Swoją drogą, ta para ma przezarąbiste poczucie rytmu!!
Tak, świetnie to wygląda. Trzeba było zostać tancerką, a nie nauczycielką Mądry Polak po szkodzie. Dobra palę wrotki i lulu. Dobranoc

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 22:21   #3063
KaEs
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja jestem chyba tempom kłodą bo hula hopu nie ogarniam! Nie potrafię nawet zakęcić przez 5 minut :/ żenua! Może dlatego, że mam zwyczajne, beż żadnych udziwnień? W dzieciństwie z hula hopem nie miałam do czynienia to na starość sobie kupiłam

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 22:21   #3064
alloffkowa
Zakorzenienie

Odnalazłam mój pierwszy post na wątku ślubnym napisałam go 1 lipca
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 22:21   #3065
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
ahhh no faktycznie, w sumie wygląda tak pofabrycznie byłam raz w Łodzi i mega spodobała mi sie Wasza Manufaktura no i teatr
Zapraszam ponownie zatem - Manufaktura wciąż urocza.

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
postaram się w weekend coś wrzucić :P na szybko: http://www.hotel-tuszyn.eu/pl/wesela/ i jeszcze ija pokazywała super restaurację w Łodzi
Mieszkasz w Łodzi? Czy w okolicy, a tu planujecie ślubować?

Jeśli się tu rozglądasz to polecam jeszcze Dwór Artusa - byliśmy tak, podobało nam się. Zupełnie inny klimat niż to co wybraliśmy, ale jest na prawdę pięknie, tylko mają duuuuuuuuzą salę, na której naszej 50 gości by zginęło.

Z innych miejsc polecam jeszcze Pensjonat Agat (http://www.pensjonatagat.pl/galeria.html - przyjaciele mieli tam wesele dwa lata temu - bardzoooooooo ładne miejsce, pyszne jedzenie, same plusy ogólnie. Też pomieści sporo gości.
Stylizacja z fioletowymi kokardami to z ich przyjęcia.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 22:22   #3066
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
Blondi2989 osz Ty niedobra ! piękne są te kolory turkusowe... Ale mi dałas do myślenia ! miałam mieć bordo/czerwień.. a teraz ? mam krzesła bordo, turkus nie będzie pasował
A nie masz opcji z pokrowcami na krzesła?
Stary 2013-02-21, 22:23   #3067
KaEs
Wtajemniczenie

ijaa ta suknia jest piękna tyle, że za tą cenę to wolę mieć uszytą swoją własną niż po kimś dla mnie ta cena akurat nie jest atrakcyjna jak na używaną

Stary 2013-02-21, 22:23   #3068
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
A nie masz opcji z pokrowcami na krzesła?
mam.. ale płacone oddzielnie.. za 4 zł od szt a miałam oszczędzać ile się da
Stary 2013-02-21, 22:24   #3069
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
HAHAHA, mamy wybrane to samo, tylko chyba w innym miejscu tańczyli: http://www.youtube.com/watch?v=OvNrW...F0a86A&index=1

Już widzę, jak tak tyłeczkiem kręcę! Ta jasne!

Cytat:
Swoją drogą, ta para ma przezarąbiste poczucie rytmu!!

wbrew pozorom zatańczyć podobnie nie jest wcale tak trudno, trzeba tylko dobrze czuć muzyke

a tak swoją drogą to juz widzę, jak niektórzy konserwatywni goscie na weselu mogliby zareagować na taki taniec - np moja babcia, chyba zawału by dostała
Stary 2013-02-21, 22:25   #3070
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
mam.. ale płacone oddzielnie.. za 4 zł od szt a miałam oszczędzać ile się da
U mnie jest 6zł
Ale musisz zobaczyć w jakim stanie są krzesła, bo po jednym sezonie na sali bez pokrowców jest tragedia...
Stary 2013-02-21, 22:26   #3071
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja jestem chyba tempom kłodą bo hula hopu nie ogarniam! Nie potrafię nawet zakęcić przez 5 minut :/ żenua! Może dlatego, że mam zwyczajne, beż żadnych udziwnień? W dzieciństwie z hula hopem nie miałam do czynienia to na starość sobie kupiłam
Zaraz kłodą! 90% dziewczyn tak ma, nawet jeśli kręciła w dzieciństwie.
Mnie na początku spadało po pół obrotu, ale nie poddawałam się. I pomyśl, to tez jakieś ćwiczenie tak się pół godziny schylać i podnosić kółko.
Teraz śmigam tak, że jak sama nie zatrzymam to za cholerę nie chce spaść.

Stary 2013-02-21, 22:28   #3072
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Wcale nie jestes
Ja też zanim kupiłam sobie hula hop nigdy wcześniej nie hhulałam, nawet jak byłam młoda
to nie jest takie trudne, trzeba tylkoi poćwiczyć, kręcić, kręcić i kręcić i nie zniechęcać sie, bo w końcu za którymś razem tak sie zakręci, że nie spadnie
Możesz też ewentualnie poszuakć na yt flmików z instruktażem jak hulać

Cytat:

no to może wpadnę na małe zakupki i dobra kawę
Stary 2013-02-21, 22:30   #3073
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaraz kłodą! 90% dziewczyn tak ma, nawet jeśli kręciła w dzieciństwie.
Mnie na początku spadało po pół obrotu, ale nie poddawałam się. I pomyśl, to tez jakieś ćwiczenie tak się pół godziny schylać i podnosić kółko.
Teraz śmigam tak, że jak sama nie zatrzymam to za cholerę nie chce spaść.
Mnie cholera strzela po 10 minutach ale jutro spróbuję wytrwać przynajmniej 30 minut i tak każdego dnia... może w końcu uda się, wtedy Wam się pochwalę, że zrobiłam chociaż 3 pełne obroty ale to genialnie działa na boczki i brzuszek, chciałabym też nauczyć się tańca brzucha

Właśnie dziewczyny z okolic Łodzi znacie dobrą szkołę tańca gdzie można nauczyć się do pierwszego tańca...? nie chodzi mi o żadne walce itp.

Stary 2013-02-21, 22:30   #3074
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:

Mieszkasz w Łodzi? Czy w okolicy, a tu planujecie ślubować?

Jeśli się tu rozglądasz to polecam jeszcze Dwór Artusa - byliśmy tak, podobało nam się. Zupełnie inny klimat niż to co wybraliśmy, ale jest na prawdę pięknie, tylko mają duuuuuuuuzą salę, na której naszej 50 gości by zginęło.

Z innych miejsc polecam jeszcze Pensjonat Agat (http://www.pensjonatagat.pl/galeria.html - przyjaciele mieli tam wesele dwa lata temu - bardzoooooooo ładne miejsce, pyszne jedzenie, same plusy ogólnie. Też pomieści sporo gości.
Stylizacja z fioletowymi kokardami to z ich przyjęcia.
ja salę już mam raczej wybraną :P a mieszkam 50km od Łodzi na południe
i niestety te wszystkie sale co pokazujesz odpadły bo za daleko a wypisywałam je dla Opiumalfa i właśnie miałam jeszcze dorzucić te dwie, co właśnie wrzuciłaś

ogólnie z łódzkiego tu jest pokaźna lista sal: http://www.forum.wesele-lodz.pl/viewtopic.php?t=976

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 22:31   #3075
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
ijaa ta suknia jest piękna tyle, że za tą cenę to wolę mieć uszytą swoją własną niż po kimś dla mnie ta cena akurat nie jest atrakcyjna jak na używaną
A ja się boję szyć! Boję się, że będzie na wzór, a tak na prawdę nie uda się jej odtworzyc i będę niezadowolona.

Poza tym.. na cenę to ja akurat tutaj patrzyłam najmniej. Suknia mnie zachwyciła, wcześniej jej nie widziałam, a gdybym znalazłam w cenie oryginalnej to pewnie bym przeglądarkę zamkęła szybciej niż w sekundę by się nie napalać.

Tak na serio! Na prawdę mi się podoba, ale myślę, że to jednak nie będzie to. To nie byłabym ja w tej kiecce. Nie do końca mój styl.

Cytat:
wbrew pozorom zatańczyć podobnie nie jest wcale tak trudno, trzeba tylko dobrze czuć muzyke

a tak swoją drogą to juz widzę, jak niektórzy konserwatywni goscie na weselu mogliby zareagować na taki taniec - np moja babcia, chyba zawału by dostała
No, miny niektórych mogłyby być średnie.

Ogólnie myślę, że taniec absolutnie nie nadaje się na ślubny i nie dlatego, że jest mniej czy bardziej zmysłowy, tylko ogromnym jego plusem jest umiejętność poruszania się dziewczyny, jej biodra, lekkość, w kiecce ślubnej to bysmy se mogły biodrami machać dwa razy mocniej a nie będzie to takie efektowne.

Stary 2013-02-21, 22:31   #3076
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Laski
Dawno mnie nie było, bo sesja mnie zmogła... Na szczęście już koniec i wszystko zdane!
Także teraz, mimo, że już chodzę na uczelnię, opierniczam się ile mogę i będę z wątkiem na bieżąco

A jeżeli chodzi o sprawy ślubne to posunęło się u mnie trochę naprzód, ale nie do końca pozytywnie...
Ale od początku.
Jak wiecie, chcemy z TŻ zorganizować ślub i wesele na pomorzu, skąd pochodzi mój TŻ, a ja mieszkam już prawie 5 lat.
Mój dom rodzinny oddalony jest o 250km i ze względów logistycznych zdecydowaliśmy się, że zorganizujemy to tutaj, bo będzie nam po prostu łatwiej.
TŻ powiedział o tym rodzicom i na początku zdziwieni, szybko przetrawili tę informację na plus. Ale w ubiegły weekend byliśmy razem z TŻ u moich rodziców i nie było ciekawie...
Owszem, na początku oczywiście szok, dlaczego, a co, a jak... Zostawiliśmy ich z tą informacją i poszliśmy w odwiedziny do mojej cioci. Po powrocie mój kochany Tatko powiedział, że oni się zgadzają na ten pomysł, bo nas kochają i nie chcą nam robić problemów.
I temat ucichł. Potem były dwa dni krzyków, płaczu, pretensji ze strony mojej mamy, bo tata szybko pogodził się z tym (a nawet stwierdził, że mamy rację) i ostatecznie stanęło na tym, że mieliśmy pogadać o wszystkim z rodzicami TŻ. (tak przy okazji mój TŻ powinien dostać medal za anielską cierpliwość, bo ani razu jej nie stracił, mimo iż moja mama i potem na niego cisnęła)

Po powrocie nad morze, zahaczyliśmy o jedną salę, aby dowiedzieć się szczegółów i pojechaliśmy do rodziców TŻ.
I tutaj było spokojnie i na luzie Rodzice TŻ zgodzili się w sumie na wszystkie nasze propozycje, okazało się, że pulę pieniędzy na wesele TŻ mają już odłożoną. Uczciliśmy ustalenia lampką wina

I teraz na czym stoimy.
Przede wszystkim data.
Na 90% będzie to 19.06.2014r. - czyli czwartek, Boże Ciało.
Datę tę wybraliśmy z wielu powodów:
1. W sali na którą prawdopodobnie się zdecydujemy, będziemy mieć niższą cenę za osobę.
2. Jako, że jest to długi weekend, a goście z mojej rodziny będą jechać te 4 godziny, więc może ktoś zostanie sobie jeszcze na weekend nad morzem.
3. Będziemy mieli większy wybór podczas szukania fotografa, zespołu itp.
4. Jako, że w Kościele nie będzie pewnie innego ślubu to będziemy mogli sobie wybrać godzinę i potem nie będziemy się musieli spieszyć z życzeniami pod Kościołem, bo rusza następny ślub.
5. Nie będzie jeszcze ful upałów, a może być już całkiem przyjazna pogoda
6. Będzie to dokładnie równe 1,5 roku po naszych zaręczynach i 4,5 roku związku

Jeżeli chodzi o salę to w sumie też jesteśmy prawie zdecydowani - byliśmy w 2012 roku tam na weselu (też w Boże Ciało ), moim rodzicom się tam podobało, więc byliby zadowoleni.
Ślub odbyłby się w rodzinnej parafii TŻ, około 10min drogi od sali, więc odpadłby nam też problem z szukaniem Kościoła.
W niedzielę spotykamy się z tą moją kuzynką, która brała ślub tam, w zeszłym roku, aby dopytać się jak jej przebiegła organizacja w tej sali "od środka".
I co śmieszne, sala znajduje się, jak wspominałam 10 minut drogi od rodzinnego domu TŻ, ale jego rodzice nigdy tam nie byli Także pojadą z nami w poniedziałek lub we wtorek, aby ją obejrzeć, a my podpisać umowę

Uffff, się rozpisałam

I żeby było oryginalnej dacie nie było smutno to zdecydowaliśmy się na kolor przewodni - Tiffany Blue - czyli po prostu turkus
Czy któraś z Was też zdecydowała się na ten kolor?
W następnych postach przedstawię Wam kilka inspiracji
To dobrze ze już macie date i rodzice wszystko zaakceptowali
A dużo bedziesz miała osób przyjezdnych?
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 22:32   #3077
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
U mnie jest 6zł
Ale musisz zobaczyć w jakim stanie są krzesła, bo po jednym sezonie na sali bez pokrowców jest tragedia...
oo to sporo.. krzesła są bardzo ładne i nowe bo sala jest nowa

Właściwie to załączam zdjęcia, może mi doradzicie, czy zostać przy tych krzesłach czy postawić na pokrowce.. ? zdjęcia rozmazane troche
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13085_408346939256478_664766126_n.jpg (63,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 535761_408350509256121_635750116_n.jpg (99,7 KB, 18 załadowań)
Stary 2013-02-21, 22:35   #3078
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
no to może wpadnę na małe zakupki i dobra kawę
Koniecznie!

Cytat:
Właśnie dziewczyny z okolic Łodzi znacie dobrą szkołę tańca gdzie można nauczyć się do pierwszego tańca...? nie chodzi mi o żadne walce itp.
Ja tez będę szukać, bo chcemy się gdzieś zapisać, więc jak coś, będę informować.

Koleżanka polecała mi szkołę w Pabianicach, teraz nie pamiętam nazwy, dopytam, sama tam tańczyła kilka lat, tak już lekko turniejowo i jest bardzooooooo zadowolona.
Myślę, że my poszukamy jednak czegoś bliżej, bo to kawałek, a nóż znajdziemy coś w zcentrum miasta i zaoszczędzimy na czasie i kosztach dojazdów.

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
ja salę już mam raczej wybraną :P
Wybacz! Jeszcze nie wszystko u wszystkich ogarniam.

Stary 2013-02-21, 22:38   #3079
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
oo to sporo.. krzesła są bardzo ładne i nowe bo sala jest nowa

Właściwie to załączam zdjęcia, może mi doradzicie, czy zostać przy tych krzesłach czy postawić na pokrowce.. ? zdjęcia rozmazane troche
te krzesła nie są złe, więc na upartego bym zostawiła, natomiast mi od zawsze bardzo podobają się z pokrowcami, tak mi się wydaje bardziej elegancko, bardziej ślubnie ale nie wyglądaja akurat te krzesła źle, więc jak zadecydujesz to będzie dobrze

Stary 2013-02-21, 22:38   #3080
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
My tu jesteśmy raczej najmłodsi stażem.
Jesteśmy razem od czerwca 2011, zaręczeni od grudnia 2012 Jak mówiłam, że się zaręczyliśmy to padały komentarze lub pytania: "Ooo w ciąży.", "Ooo szybko" ... Wolałabym gratuluję... Na szczęście nasi rodzice się ucieszyli i to bardzo.
TŻ podsumował to krótko - "Tak szybko, bo jestem zdecydowany, że to ta jedyna" i krótka piłka. Nie chodzi tu absolutnie o wiek, że nam się spieszy, bo nie o to chodi.
Ja jestem zdecydowana, tak samo jak Tż. Może ktoś mi powie, że to za wcześnie i bla bla. Ja wiem i czuję inaczej.

DLa mnie to wcale nie za szybko znam pary które dużo szybciej się hajtnęły i są szczęśliwe
Dobrze ze wiecie ze to to właśnie
Stary 2013-02-21, 22:39   #3081
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Koniecznie!

Ja tez będę szukać, bo chcemy się gdzieś zapisać, więc jak coś, będę informować.

Koleżanka polecała mi szkołę w Pabianicach, teraz nie pamiętam nazwy, dopytam, sama tam tańczyła kilka lat, tak już lekko turniejowo i jest bardzooooooo zadowolona.
Myślę, że my poszukamy jednak czegoś bliżej, bo to kawałek, a nóż znajdziemy coś w zcentrum miasta i zaoszczędzimy na czasie i kosztach dojazdów.

*
ooo dopytaj proszę, akurat miałabym bliżej do Pabianic

Stary 2013-02-21, 22:39   #3082
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
U nas już się sytuacje odwróciły. Na początku naszego związku to ja pracowałam i studiowałam, on się jeszcze tylko uczył. Więc pomagałam mu z kasą jak tylko mogłam. Ja płaciłam za jakieś kino czy wyjście Teraz to on zarabia 5 razy więcej odemnie więc to on wspomaga mnie. Nie jest to dla nas nic dziwnego, taka kolej rzeczy
Nie chodzi mi już o fakt że ma dać więcej, bo zdaję sobie sprawę że może mi zabraknąć ze 2-3 tysiące, ale o to jakim kosztem on chce to osiągnąć Dziś jest w pracy 13 godzin Wczoraj był 16... :/ W samym zeszłym tygodniu zrobił więcej godzin niż ja przez cały styczeń

Boje się :/ Chciałabym zeby to było coś innego mogę dostać nawet zapalenia płuc, leżeć przez miesiąc na L4, byle to nie było tamto...

Mój TZ tez teraz jeszcze siedzi w pracy od 7 rano.... Mylisz ze mnie też to nie wkurza ze tyra i sie nie widzimy a ja grzeje tyłek w domu? kiedys sie odkuje, znajde prace i bedzie dobrze, ale teraz jest akurat taki a nie inny czas ze nie moge znalezc pracy (
Stary 2013-02-21, 22:41   #3083
KaEs
Wtajemniczenie

a orientujecie się może w jakich cenach są takie kursy? Wpadłam na pomysł nauki tańca dość niedawno, dwa dni temu? Tż się zgodził i tak się nakręciła... a jeszcze niedawno myślałam, że szkoda na to kasy że zatańczymy o tak sobie, po prostu, bez stresu, a tu zachciało się...

Stary 2013-02-21, 22:44   #3084
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
te krzesła nie są złe, więc na upartego bym zostawiła, natomiast mi od zawsze bardzo podobają się z pokrowcami, tak mi się wydaje bardziej elegancko, bardziej ślubnie ale nie wyglądaja akurat te krzesła źle, więc jak zadecydujesz to będzie dobrze
no właśnie po tych pięknych turkusach Blondi zaczęłam się zastanawiać, czy bordo to dobry kolor i czy te krzesła nie są właśnie mało ślubne/weselne
a u nas kursy grupowe na miesiac to koszt ok 60-70 zł (1,5 h na tydz)
Stary 2013-02-21, 22:44   #3085
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
Koniecznie!

Wybacz! Jeszcze nie wszystko u wszystkich ogarniam.
się wcale nie gniewam napisałam, że raczej wybrana, bo jeszcze umowy nie mamy

idę coś obejrzeć i lulu, 7.20 trzeba wstać

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 22:44   #3086
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
a orientujecie się może w jakich cenach są takie kursy? Wpadłam na pomysł nauki tańca dość niedawno, dwa dni temu? Tż się zgodził i tak się nakręciła... a jeszcze niedawno myślałam, że szkoda na to kasy że zatańczymy o tak sobie, po prostu, bez stresu, a tu zachciało się...
Z tego co wiem, na przykładzie tej szkoły z Pabianic to koszt kształtował się w okolicach 100zł od osoby przy zajęciach dwa razy w tygodniu (8 zajęć w miesiącu po 60 minut).

Stary 2013-02-21, 22:47   #3087
garfieldek
Zakorzenienie

poczytalam was i moge juz isc spac

do jutra

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 22:48   #3088
ijaa
Zakorzenienie

KaEs mam już namiar - SMSy to jednak fajna sprawa.

http://www.es-kadra.pl/

Można też u nich zapisać się na indywidualne zajęcia właśnie pod pierwszy taniec. Koszt ok 100zł miesięcznie od osoby przy zajęciach raz w tygodniu.

My sobie z TŻ wymyśliliśmy tak, że póki co pochodzimy gdzieś w Łodzi, żeby się rozruszać, rytmy złapać i jeśli nie znajdziemy nic genialnego to do nich (małżeństwo prowadzi tą szkołę) zapiszemy się na kilka miesięcy przed ślubem by ogarnać pierwszy taniec.

Stary 2013-02-21, 22:49   #3089
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tego co wiem, na przykładzie tej szkoły z Pabianic to koszt kształtował się w okolicach 100zł od osoby przy zajęciach dwa razy w tygodniu (8 zajęć w miesiącu po 60 minut).
to nie ma jeszcze tragedii myślałam, że w tysiącu się to nie zamknie... szkoda, że 100 zł od osoby, a nie od pary

Stary 2013-02-21, 22:49   #3090
alloffkowa
Zakorzenienie

dziewczyny które kręcą hula hop, ja nie umiem, czy idzie się tego nauczyć?? i jakie te hula macie??
takie: http://allegro.pl/bk717-magnetyczne-...049247489.html ??
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości