|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
yhmmm DUZO za duzo
dzis np jak na razie 7h .. le wczoraj chyba ze15 i bylam nadal zmeczona 'przepraszam' ... czy Jego DA SIE ZJESC ??? tak smakowicie wyglada .. a pewnie z masy solnej zrobiony yhmmmm ..... wiecie co Kolusia mi sie skonczyla
|
|
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie bóle porodowe mam koszmarne , umieram wtedy ......
|
|
|
#4234 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kota mi chcesz zjeść !!!!???????? On piankowy !!! dawaj lepiej kawał
|
|
|
#4236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki, pocieszające ![]() Ja zaczęłam poród o 23... pęcherz płodowy pękł o 2:30. Maciek przyszedł na świat o 3:00 W sumie TYLKO 4 godziny plus długie szycie...
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2013-02-21 o 21:34 |
|
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak słysze słowo na "p" to nic mnie jest w stanie pocieszyć ......
|
|
|
#4238 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale mam nadzieję,że nie będzie tak źle. Moja skóra na skutek różnych cudownych diet jest przyzwyczajona do rozszerzania się i zwężania ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Jestem chyba jedyna na forum, która nie będzie miala porodu rodzinnego
|
||||||
|
|
|
|
#4239 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to chyba Kasie udusze!!! Jak nie cola to czekolada a ja nie mogę tego jeść i pic a tak mi slinka cieknie
zazdroszczę wam ze możecie się jeszcze obzerac Ktoras pytała o wagę a wiec wczoraj mnie zwazyli przy przyjęciu i jest minus 8 kg zostały 4 ale na pewno cycki waza co najmniej po kilogramie a dwa kilo rozeszło się po kościach
|
|
|
#4240 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech wraca do zdrowia jak najszybciej! A Natalka niech nam zdrowo rośnie, maluszek kochany Lepiej że urodziła niż gdyby miało się coś podziać. Teraz niech tylko zbierają siły Cytat:
![]() Cytat:
najbardziej mi żal takich co się 10h męczą SN a później jadą na CC ![]() wózek piękny ![]() Cytat:
Piękny kotek |
||||
|
|
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i za wagę - szybciutko poszło .....---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- oj tam ,oj tam ..... jak coś kupię to pyknę fotę ....
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4243 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#4244 |
|
Rozeznanie
|
nestelle kot świetny, przyznaj się to dzieło twoje czy córę masz zdolną?
![]() boję się takich robótek, mam dwie lewe ręce LiwkaO super z wagą ![]() a szycie mnie przy młodej nie bolało, bo jak zaczęli to syknęłam z bólu i od razu mi tam czymś miejscowo psiknęli i leżałam sobie i gadałam z położną i trochę z lekarzem (przystojnym, oj przystojnym). nie rozumiem czemu w jednym szpitalu się da a w innym nie...
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziś jak mnie badała, to mi mówi, ze mam m,in pęknięcia na siatkówce, ale trudno jej powiedzieć czy one wynikły z tego podwyższonego ciśnienia, czy druzd.
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2013-02-21 o 22:02 |
|
|
|
|
|
#4246 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
też o tym myslałam ale nie mam z czego już chyba albo głowa mi nie pracuje ...
|
|
#4248 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#4249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tam nie ty sama ... jak mi mama na nwery podziala tez bedzie miala zakaz wstepu .... haha ... nie no zarcik taki - MUSI byc kolo mnie nie ma bata sama nie dam rady hahaCytat:
a jutro lece na zakpuy musze pokupic rzeczy na sobote ... nie mam pojecia co im zaserwowac .. na pewno zrobie Saltke jarzynowa i do tego beda kanapki jak kto bedzie chcial kulezanka upiecze ciasto i ciasteczka ... jakies owoce ... czpisy ... aaa i moja koncowa kasa pojdzie sie ☠☠☠... jeszcze musze jutro usiasc i zrobic ''dyplomy'' taaa bo Konkuranse beda ... i nawet Nagrdy -1wszy spacer 1wsza kupka ... taka jestem a co sie bede Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-02-21 o 22:07 |
||
|
|
|
|
#4250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- dzięki ale mam makaron - spaghetti ,o !!!! ...a ! no z tym też cię kojarzę .......
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
dziś byłam, ale posłuchała tętna 3 min, zmierzyła ciśnienie i do domu
powiedziała, że badanie zrobimy za tydzień w piątek, czyli w dzień terminu porodu na pewno ![]() ja też bo u nas zakaz z powodu grypy :/ Nestelle - super kociak! ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- dziś byłam u tej 3 tygodniowej Dominisi z naszej rodziny ![]() robiłam jej fotki w tych 2 czapeczkach Michałka bosko wyglądała!! jeju jaka ona jest malutka, a jak się urodziła to waga 3,6kg i 55długa
|
|
|
#4252 |
|
Zadomowienie
|
Nestelle: super kociak. Ja nawet nie wiedziałam, że takie kuleczki do lepienia są
![]() Liwka: To baaardzo szybko wracasz do figury ![]() Ja mam nadzieję pozbyć się cellulitu, bo choc nogi mi jakos nie prztyły to cellulit zrobił mi się okropny
|
|
|
|
|
#4253 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedulka nacierpisz sięCytat:
![]() Ja też co chwilę latam zmienić wkładkę bo ciągle wilgotno albo śluz za 2 tygodnie wizyta zobaczymy co i jak. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
właśnie chcialam na dokładnie takiej ramie mutsy ale żadna godnola poza czarną nie przemawiała do mnie ale rozum kobiety w ciąży się zmienia i stwierdziłam żę na lato małej nie będę męczyć w czarnej gondoli (wiem wiem tysiąc razy to pisalam :P) A najbardziej podobała mi się kolekcja z 2010 roku slider miała kolorowe budki i przykrycie godnoli a sama gondola była czarna.Zobaczysz będziesz mega zadowolona z tego wózka i z pewnością dokupisz spacerówkę jedyny minus że podobno nie da się spacerówki zamontować przodem/twarzą do mamy jak prowadzi wózek. A na zdjęciach niby pokazują że w każdym kierunku idzie ![]() Cytat:
ale wy dziewczyny macie zdolności plastyczne ja już się boje jak będę miała coś z małą robić a ja takie beztalencie jestem ![]() Cytat:
Ja wiem że sezon grypowy się kończy i oby już było po ale uważajcie z kim leżycie na sali jak coś podejrzanego to mówcie od razu. Wczoraj byłam u fryzjerki i co się dowiedziałam to mi się włos na głowie zjeżył mam nadzieję że ogólnie wszystko dobrze się skończy. Skończyli dziś mi malować i tak się zastanawiam czy by salonu nie przemalować bo nawet sprawnie sprzątnie mi idzie a w poniedziałek będą garderobę montować Idę dalej nadrabiać buziaki kochane |
||||||||
|
|
|
|
#4254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
piękności!
|
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czarny flamaster pięknie i pokoik śliczny Nestelle macie talent, żeby takiego kota uformować super jestCzytam, że sporo z Was kupuje kosmetyki HIPP, nie wiedziałam, że w u nas taki problem z nimi. Ja kupowałam w Niemczech, mają bardzo rozbudowaną serię i z tego co widzę po cenach to ja kupowałam prawie za połowę ceny polskiej Gdzie tu sprawiedliwość, że w biednej Polsce zawsze musimy płacić więcej niż nasi sąsiedzi...
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2011073000300330.png http://www.suwaczki.com/tickers/8uneyx8dhulmytt7.png Edytowane przez takinna Czas edycji: 2013-02-21 o 23:46 |
|
|
|
|
|
#4257 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Liwka, trzeba wierzyć że nie jest źle![]() Cytat:
![]() ooo... to chyba póxniej niż planowali na poprzedniej wizycie? Znaczy chyba tam wszystko ładnie sie u Ciebie trzymaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My dziś po wizycie (miała byc jutro ale ginka zadzwoniła, że jutro z ktg będzie jakiś problem, więc pojechalismy dziś). Pod ktg przeleżalam 40 min... wszystko ok, żadnych skurczy czyli tylko 70g przez 6 dni No ale nic na to nie mówiła - powiedziaął tylko że ten sprzęt racze zaniża wagę... No fajnie, ale tak czy inaczej nie zmienia to faktu, że mało przybrał... W poniedziałek znowu ktg no a normalna wizyta za tydzień w piątek
|
|
|
#4258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
hahah no i witam sie w 35 tygodniu ![]() lece spac hihih do jutra dziubaski |
|
|
|
|
#4260 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

dla córki !!! 

dzis np jak na razie 7h .. le wczoraj chyba ze15
głupie pytanie, ale łudzę się, że mój 2 poród będzie lżejszy... choć w sumie poród, porodem... szycie krocza to był koszmar
!!!!???????? On piankowy !!! 

(we mnie to właśnie wzbudza mega strach)

Biedulka nacierpisz się
Liwka, trzeba wierzyć że nie jest źle
co znowu źle zrobiłam? Dałam tyle proszku ile było napisane na opakowaniu (dość dużo mi się wydawało, zwykle daję mniej) i bęben zapełniony niemal do końca. Może za dużo naładowałam? Program do delikatnych, z dodatkowym płukaniem.