|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 14,04% |
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
14 | 24,56% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
1 | 1,75% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
8 | 14,04% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
12 | 21,05% |
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Happy- trzymam kciuki zeby wszystko wyszlo tak jak zaplanowaliscie
![]() ![]() Lonely, moj tz jest taki jak Twoj. mowi co mysli, nie owija w bawelne i naprawde cenie w nim te ceche ![]() ![]() Marchewa - powinnas sobie taki marchewkowy avatarek ustawic ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Jenny, a ja glupol bylam dzisiaj w tesco i wypatrzylam tylko szesciopak chusteczek. balam sie, ze kupie, a mala beda uczulac i po co mi ich az tyle ![]() ![]() nie denerwuj sie przygoda z kotem! bo maly bedzie siedzial cicho jak myszka ![]() Axella byla taka bajka Kasztaniaki. "kto to taki? kasztaniaki" hehehe. faaaajne czasy mi przypomnialas ![]() ![]() marchewa - towarzysz zycia :d tez kiedys nie moglam tego rozszyfrowac. srednio mi sie podoba, ale nie bede pisac M. (pierwsza litera imienia), bo wyjdzie, ze maz hehe. zazwyczaj uzywalam okreslenia "moj-jeszcze-nie-maz", ale tu na forum mjnm to bylby kosmos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
O jeszcze to dobre.. wyslane przez znajomą ginekolog-położnik..
http://www.facebook.com/photo.php?fb...&type=1&ref=nf |
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie jest tak samo, a jak poczuje już porządnego kopniaka to mówi, że tak lekko coś się ruszyło ![]() ![]()
![]() |
#304 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- a mi teściowa kupiła truskaweczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobra, znow nadrobilam nowy, wiec wracam do starego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardziej mnie zdenerwowała ta druga sytuacja, ale nie ważne. Do jutra będzie ok ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |||||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() chyba za marchewkę mi się oberwało troszku ![]() ![]() ogólnie to dbam o siebie, ale po domu łażę w dresikach i bluzkach, których mi nie szkoda zapaskudzić obiadem czy innym badziewiem ![]() Cytat:
Zażyczę sobie taką od Męża na urodziny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ----- Idę rozwiesić pranie i spadam do łóżka. Śpimy dzisiaj z Mężem ostatnią noc na tym mieszkaniu na naszym łóżku, jutro mebelek jedzie do nowego mieszkanka, a my przenosimy się na wersalkę właścicielki... Kolorowych snów!
![]() |
#310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 | ||
Zakorzenienie
|
Szprotka - garfield ma racje!
![]() Ash - opisz swoje termometrowe wrazenia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() (162 strona dopiero...jeszcze 6) ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Hump - co za ksiadz...nie kazdy czlowiek na swiecie mial szanse, by zostac swietym. beznadziejna sytuacja. ja tez bylam chrzczona po mszy, ale to dlatego, ze pierwszy chrzest odbyl sie zaraz po narodzinach w szpitalu. ten drugi to juz tak bardziej "dla rodziny" i zeby byl w rodzinnej parafii, z chrzestnymi itd. Xal - moi rodzice tez sa po rozwodzie. ksiadz podczas koledy powiedzial mamie, ze moze przyjmowac komunie, bo nie zyje w nowym zwiazku i wina rozwodu nie bylo lamanie przez nia dekalogu i innych obietnic (glownie tej malzenskiej). pewnie tak samo jest z chrzestnym ![]() Lonely, Zaraz, czy Zara? :P Ani@ - Amelki to fajne dziewczynki. znam kilka malych i sa urocze ![]() Cynamonowa - piekne ciuszki! myszka miki od lat tak samo na topie (jupi, poszlyscie spac, to moze uda mi sie nadrobic, hehe) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Wtajemniczenie
|
hmm jak to jest, że mając wielkie łóżko, 160 czy nawet 180x200 jestem spychana na samą krawędź i łapki i nogi mi czasem zwisają w powietrzu? w sumie nietrudne do zgadnięcia, mąż śpi na swojej połowie, a na mojej śpi rogal, między mną a rogalem rozwala się kot a ja nie chcę uszkodzić ani swojego brzucha ani kota ... ale zatłukę ją kiedyś za pobudki od 3
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() maarchewka za brzuch ![]() Motylku za 27t ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() van gogu zajączek śliczny ![]() ![]() Magiusa za wizytę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój też nie, ale on tak mało bryka że jakoś mnie to nie dziwi
![]() |
#314 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- ![]() ![]() Cytat:
no i dzień dobry ![]()
![]() |
#315 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#316 |
Rozeznanie
|
Próbuję nadrobić - nie było mnie od wczoraj rano a tu i wątek nowy i tyle do nadrobienia
![]() w każdym razie szybko się chwalę że glukozę udało się wczoraj pokonać i mimo sporych ilości pochłanianych przeze mnie słodyczy to w normach 60-99, wyszło mi 65 ![]() ![]() Teraz uciekam nadrabiać ale widziałam, że gdzieś na tapecie było lilou - ja uwielbiam te bransoletki, także czekam z niecierpliwością na stasia a dla męża już tłumaczę co ma mi przywieźć na wypis do kliniki ![]() mam lekką kawkę, lecę nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Mąż poszedł po bułki, zaraz pyszne śniadanko :żarłok: o, wrócił! Ale potem mnie opuszcza.... A ja zakatarzona i mam sama siedzieć? ![]()
#318 |
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() Ciężko się wbić czasami w rozmowę, a że nowy wątek już jest to postanowiłam dać znaki życia ![]() ![]() Jenny wpisz mi proszę wizytę na 27.02 i usg III trymestru 16.03 - dziękuję ![]() A i wylicytowałam wczoraj karuzelkę dla Lilci z FP z projektorem i muzyczką i motylkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Rozeznanie
|
Kinga - b. fajna ta pozytywka, ja postanowiłam pozytywek, mat nie kupować bo wiem, że po porodzie wszyscy będą mnie pytali czego potrzebujemy, więc zamiast nieść mi tonę ubranek i kocyków co ponoć jest standardem - lepiej niech się złożą i kupią coś pożytecznego
![]() Babcia już wie że ma kupić huśtawkę elektryczną bo i tak w pierwszym miesiącu te karuzelki i maty się ponoć nie sprawdzają, chyba, że ktoś ma inne doświadczenia to chętnie się dowiem, z tego co na szybko nadrobiłam bo teraz pora iść odkurzać i zmywać podłogi: marchewka - nie martw się 3cim podbródkiem choć go pewnie nie ma, mój☠mąż się śmieje, że obiecałam po ślubie nie przytyć a tu w kilka miesięcy już +8kg ![]() justyna - co do uczennicy w poczekalni, ja ostatnio wchodzę do kliniki i widzę na parkingu taką może z 16lat blondyneczkę z chłopakiem - typ: dres, on oczywiście został w samochodzie, ona za mną do rejestracji. ja się zarejestrowałam, stoję obok się rozbieram i słyszę jej rozmowę z pracownicą: O! Ania! tyle lat Cię nie widziałam.. i tu cała historia, a speszona dziewczyna co widać że ostatnią rzeczą na jaką miała ochotę tego dnia było spotkanie jakiejś znajomej niemal przez łzy mówi: tylko proszę, niech pani nie mówi mojej mamie.. diabli - Wasza córcia ma więcej ubrań niż ja i mój mąż razem wzięci ![]() ależ będziesz miała zabawy, możesz ją stroić jak laleczkę.. i mnie też ostatnio w okolicach mc wołają shaki.. |
![]() ![]() |
![]() |
#320 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() z nami ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#321 |
Wtajemniczenie
|
cześć i czołem w nowym wątku
![]() któraś z Was pytała o wanienkę z przewijakiem i półkami, wczoraj zagłębiałam temat i podobno nie warto, szkoda kasy tj przewijak spoko ok, ale wanienka tam jest strasznie mała, chyba nawet nie ma 80 cm wiec ledwo do pół roku starcza. Wyczytałam że najlepiej kupić dużą, zwykłą 100 cm, chyba że macie w łazience brodzik lub wannę. My np musimy taką kupić, bo mamy prysznic ale bez brodzika tj odrazu na płytkach i będę się męczyć z taką niemałą wanną ![]() Kupiłam wczoraj ciśnieniomierz w lidlu, super jak za 70 zł, w sklepach medycznych takiego typu min 120 zł. Pod koniec ciąży będe się mierzyła na bieżąco, bo u nas w rodzinie były przypadki zatrucia ciążowego. |
![]() ![]() |
![]() |
#322 | |
Zakorzenienie
|
szczesliwa25 ja tam na innych wolę nie liczyć, bo wiem, że te nowe rzeczy są dosyć drogie, więc wolę sobie sama wylicytować za połowę mniejszą kwotę niż obarczać kogoś wydatkiem rzędu 150-200 zł
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Wtajemniczenie
|
ok nie mam zastrzeżeń, działa też dobrze bo sprawdzaliśmy u babci na jej sprzęcie, więc za tą cene warto.
|
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
ja juz po wypiciu glukozy:/ siedze i staram sie nie porzygac i nie zemdlec z glodu.na czczo mialam 74 z palca
![]() |
#325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. żal mi takich dzieci i ich głupoty
![]() |
#326 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zwymiotowałam 2 min po drugim pobraniu krwi xD ta myśl mi towarzyszyła przez 2 godz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.