|
|
#721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Hej!
![]() Cytat:
![]() Ja założyłam lokatę, ale tak po prostu, nie jest stricte dla małego, choć oczywiste jest, że są to też jego pieniądze... W miarę możliwości chcę odkładać na jego przyszłość i może jeszcze coś pomyślę, choć na razie finansowo nie jest jakoś super ![]() A któraś pisała o albumie... Ja miałam swój zapełnić do roczku, ale miejsca brakło już jak kończył pół Przynajmniej będzie miał pamiątkę
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-02-22 o 08:36 |
|
|
|
|
#723 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale brzusio duży już ![]() My też mamy dla małej konto oszczędnościowe, i co miesiąc dostaje kieszonkowe 100zł na to konto. |
|||
|
|
|
#724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rok temu byliśmy u znajomych - wtedy ich córka miała ok 7 miesięcy i też była sadzana na nocnik. Nawet z mężem dyskutowaliśmy, że chyba warto od małego przyzwyczajać dziecko do nocnika. No, ale to było rok temu i zupełnie o tym zapomniałam ![]() Trzeba kupić nocnik ![]() Cytat:
![]() Taaa, zdjęcia robimy. Miliony zdjęć Potem jest problem z przechowywaniem i wybraniem tych najpiękniejszych do wywołania.---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- A to małż, jaki wyrywny ![]() Nie Twoja wina, tylko małża. Poza tym kebab była na pewno niskokaloryczny i pyszny więc się nie liczy Dzisiaj albo w weekend poćwiczysz i nie będzie problemu.Też bym zżarła kebaba ![]() Na dzisiaj mam pierogi - od mamy rzecz jasna, ale jutro....
|
||
|
|
|
#725 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Cytat:
, a teraz już od 12 tygodnia mam widoczny brzuszek . Mówią, że w kolejnej ciąży szybciej widać , widocznie coś w tym prawdy jest.Cytat:
Bo turlanie jest fajne! I za ząbka!Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Wogóle podziwiam dziewczyny, które pracują. Większość z nas czeka powrót do pracy, jednak czytając Wasze relacje z nocek a potem wstajecie do pracy, to naprawdę należy Wam się ogromny SZACUN! Dziękuję Cytat:
, zawsze jest niespodzianka w pampersie. Także nie wyobrażam sobie u nas nocnikowania, raczej było by to coś w rodzaju na chybił trafił .
|
||||||
|
|
|
#726 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Dziś jestem nieco przytomniejsza, bo położyłam się wczoraj już chwilę po 1. Jednak cała dodatkowa godzina snu robi różnicę ![]() Cytat:
![]() Z tych bardziej na teraz: Czarodziej Prztyk Przybieżeli do Betlejem Zagadki Korona W ogrodzie Gdzieżeś ty bywał, czarny baranie? Kołysanki Wierszyki Okulary Piłka Ta mała rybka Co mówi krówka Jedzie pociąg z daleka Co słychać w Afryce? Marzipan Z tych nieco na wyrost: 3 Martynki Mapy (Mizielińskich) Kochany tatuś (Frączek) Androny (Brzechwy) A w moim domu ciepło, cieplutko... (Frączek) Gdyby interesowały Cię jakieś szczegóły - pytaj
|
|
|
|
|
#727 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I mam to samo tzn. mam pełno zdjęć i właśnie męczę męża żeby kupił płyty i je pozgrywał, a przynajmniej filmiki, bo zajmują dużo miejsca No i też mam problem z wyborem tych do wywołania, wszystkie mi się podobają (no prawie ), potem mam trzy podobne, ale jednak inne, bo minkę inną zrobił :PCytat:
Potem brzuszek znacznie szybciej rósł Ale super wspominam ciążę, chyba nigdy nie słyszałam tylu komplementów co wtedy - paradoksalnie :P i każdy zachwycał się brzuszkiem ![]() Właśnie mi uświadomiłyście, że chyba czas zaopatrzyć się w nocniczek
|
||
|
|
|
#728 |
|
Raczkowanie
|
Bebe1987 wiem że nie powinno sie porównywac rozwoju dzieci, ale to dal mojej wiedzy, bo nie pomyślałabym że dziecko w wieku Twojego może już mówic coś
ale zazdroszcze![]() Dziekuje za streszczenie rozwoju dzieci czyli chyba moja nie jest bardzo w tył od sierpniowych dzieci![]() Śliczna córcia ![]() A Ty jesteś w ciąży??![]() Ja też nie wiem kiedy moja mała chce sie załatwic ale można zacząc oswajac z nocniekiem, moja siostra dała na syna taki z melodią, to nauczył sie nim bawic i już nie robiło to jako nocnik tylko zabawkaJa mieszkam w bloku i o dziwo wcale u nas nie jest tak gorąco, bo okna przepuszczają, a Lena i tak jest cienko ubierana... Któraś z was też preferuje lekkie ubieranie dzieci? Bo nie wiem czy ktoś ubiera jeszcze tak jak ja?? czesto sie zdarza że ludzie z bliskiej rodziny zwracają mi uwage, ale doktorka Leny to pochwaliła![]() Luby957 to gratuluje! ale sadzasz po to żeby oswoic z nocnikiem chyba tak?? bo jeszcze nie powie że chce siku![]() Malwina_a Moja w czwartek kończy 6 miesiecy i sie nie obraca, ostatnio jej sie 2 razy zdarzyło z plecków na brzuszek, ale od grudnia to próbowała. w grudniu ok 3 razy obróciła sie z brzuszka na plecki i koniec dzisiaj zaczeła podnosic sie na dłoniach ale mocno nie da rady z podparciem siedzi już dłuższy czas, czasem owszem poleci, sama na leżaczku do połowy siądzie, ostatnio usiedziała sama kilka sekund i tyle z jej osiągniec ale jakiś czas temu perfekcyjnie nauczyła sie udawac kaszel i tak mnie bez powodu do lekarza zagoniła![]() Ja też za ok miesiąc sie za nocniekiem rozejrze bo nie chce prawie 3 letniego dziecka w pampersach ganiac:p---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- U mnie szybko sie brzuszek pojawił w 3 miesiącu bylo widac późńiej zwolnił, a teraz jak oglądam zdjecia to tak mi wywaliło byłam jedyną wielką kobyłą na weselu brata wiecie jak wyglądałam na filmie:p aż sama sie przeraziłam:p siedziałam przy stole, nogi rozwalone, w pół leżąco:p nogi mi całe popuchły, aż mrowiły, i tylko co chwile latałam do stolika z czekoladą i owocami![]()
|
|
#729 |
|
Rozeznanie
|
hej, mąż dalej na urlopie, co prawda pospałam do 9 bo wziął małego o 7 i zrobili mi śniadanko - ale i tak zdąrzyliśmy się już pokłócić
.W. od jakiegoś czasu namiętnie "staje" na głowie tzn na przewijaku, leżaczku, w łóżeczku jak tylko leży na plecach podnosi dupkę i opiera się na głowie patrząc do tyłu. Nawet konsultowałam to z neurologiem i stwierdził że u niego to jest celowe i to nic niepokojącego, ale ostatnio się nasiliło i trudno go od tego odwieźć. Jak śpi to też czasem odgina tą główkę i ostatnio byliśmy na spacerze w chuście to miał cały czas odchylona do tyłu. Czy Wasze maluchy też tak robią/robiły? Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2013-02-22 o 09:23 |
|
|
|
#730 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Taki album fajna sprawa! Nasze zdjęcia póki co są skatalogowane na kompie. Jak juz widać ząbek, to lada chwila wyjdzie! A kebabem się nie przejmuj .Ja wczoraj zamówiłam sobie sałatkę z dowozem do domu, taką: Sałata Wiosenna Krucha sałata lodowa z pieczoną piersią z kurczaka, zielonym ogórkiem, pomidorem, kukurydzą i papryką, wzbogacona brokułami opiekanymi w piecu, prażonym słonecznikiem i wyjątkowym w smaku serem wędzonym. Na koniec polana wiosennym dressingiem. Posmak lata w lekkiej, zielonej odsłonie. W pizzerii DaGrasso takie mają . Mąż chciał hamburgera .Cytat:
Tak, ma kolczyki już odkąd skończyła 4 miesiące |
||
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
jade na ip mam palca rozcietego w pol do miesa
|
#732 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() U nad wszystko dobrze. Wydaje mi się, że na zęby jeszcze poczekamy sporo... Wraz z katarem minęły wszystkie objawy, które mogłyby wskazywać na zęby... Dziąsełek nie mogę oglądnąć bo mały tak się drze, że bębenki w uszach pękają ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Teściowa będzie z Wami mieszkać? Cytat:
). Poza tym nie wstaje, nie raczkuje. Z gadaniem też nie ma szału bo za często nie sylabizuje, a jak już to robi to chyba tylko przez przypadek ![]() I nie porównuj dzieci bo to nie ma sensu |
||||
|
|
|
#733 |
|
Raczkowanie
|
allebazi Moja Lena ma podobnie. Na przewijaku, odchyla głowe do tyłu patrzy na ściane i sie śmieje. W łóżeczku robi podobnie i jeszcze ciało lekko przechyla i tak zasypia, w wózku sie denerwuje, bo tak sie nie da i zasnąc jej cieżko.. jakby to była jej pozycja do zasniecia. Jak leży na podłodze to robi podobnie, w dodatku wygina sie tak że boje sie że sie połamie.. ale mi sie wydaje że to robi specjalnie
kiedyś robiła tak że patrzyłą ciągle do tyłu, jakby ktoś za nią stał, też sie bałam że coś jej jest, albo bedzie od tego, ale przeszło
|
|
#734 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym moja mama była wtedy w drugiej ciąży i jakby miała prać pieluchy z dwójki... No i coś co wydaje mi się, że ma duże znaczenie, po powrocie mojej mamy do pracy zajmowała się mną moja babcia, prababcia i ciocia (wszystkie mieszkały w jednym domu) więc miały dużo cierpliwości żeby mnie uczyć o co biega z tym sikaniem ![]() Będąc jeszcze w ciąży rozmawiałam z koleżanką, która ma syna, wtedy trochę ponad 2,5 letniego. Mały absolutnie nie chce być bez pieluchy. I to nie, że założy mu tetrę czy wielorazową - on WYMAGA pampka. Opowiadała, że się tak potrafi drzeć o założenie pampka, że wymiękają bo mają dość tego krzyku. Mój chrześniak uroczony 2 czerwca w wakacje kolejnego roku też przestał sikać w pieluchę więc mimo stosowania pampków jest to możliwe tylko trzeba dużo cierpliwości Teraz też nie wiem jak by się zabrać za to odpieluchowanie ![]() Cytat:
Uroczy Ja w ciuchach ciążowych chodziłam od lutego (w ciążę zaszłam w połowie listopada). Na początku ciąży to schudłam trochę (ciągle wymiotowałam i jadłam tylko nabiał bo wszystko inne mi śmierdziało) ale brzuch rósł jak szalony. Z tym, że teraz nie mam ani jednego rozstępu. Nic! I skóra mi nie wisi (mam nadzieję, że jak się odchudzę to też nei będzie). No i nie stosowałam w ciąży żadnych balsamów przeciw rozstępom bo zapominałam ; ) do teraz mam jeden prawie pełny ![]() Cytat:
za raczkowanie i za zębacześć. Miałam spytać jak noc ale już przeczytałam. A jak się czujecie? Mała ma gorączkę? Co z Tobą? |
|||
|
|
|
#735 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale później nie pwoiem, był dość pokaźny, ale to pod koniec Pewnie nie było tak źle jak piszesz ![]() Cytat:
Cytat:
Ja chciałam jakoś pogrupować te zdjęcia, ale się zabrać nie mogę
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-02-22 o 09:33 |
|||
|
|
|
#736 |
|
Raczkowanie
|
Wvictoria wiem że ot nie ma sensu, ale chciałam wiedziec co ona mogłaby już robic, albo czego moge sie spodziewac
moja też ciągle pupe unosi i długo ją tak trzyma ale przez pare minut bez przerwy unosi i opuszcza Prince_Polo jak sie tak załatwiłaś??
|
|
#737 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co robiłaś? Mam nadzieję, ze będzie dobrze |
||
|
|
|
#738 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To zupełnie jak ja - w mieszkaniu często chadzam w gruuuubym szlafroku (na ubranie), podczas gdy na ulicę wychodzę w takim typie kurtki, którą moja matka określała "na +10 stopni". Choćby było akurat -10 ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
zaraz idziemy na szczepienie brrrr Cytat:
Ja uważam że jak najbardziej. Czytałam wypowiedzi Zawitkowskiego o tym, ze basen baaardzo pomaga w rozwoju ruchowym |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Zaraz znowu na jazdę ![]() Bebe Gosia śliczna! i rzeczywiście spory masz ten brzuszek ![]() Ja za odpieluchowywanie wezmę się latem, kiedy dziecko będzie mogło z gołym tyłkiem latać. |
|
|
|
#741 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję .My preferujemy lekkie ubieranie dzieci, bowiem moja Gosia tak, jak ja ma "gorącą krew" i nie potrzebujemy zbytniego ogrzewania . Ale tak serio, jak ubiorę ją cieplej to jest jej za gorąco... Cytat:
Cytat:
U mnie nie obyło się bez rozstępów niestety... Wyszły w połowie 9 miesiąca Też nie mogłam się oprzeć czytając menu .
|
||||
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
mi nie chodzi o to że "na pewno nie" oczywiście może mieć to związek, ale znam trochę dzieci które wcześnie zaczęły raczkować siadać i dreptać bez wizyty na basenie. (lekko po 6. Miesiącu)
|
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Allebazi Fabi identycznie się wygina. To ciekawość
kładź go wtedy na brzuszku
|
|
|
|
#744 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będę polować na płytę, bo niestety też mam limit na transfer ![]() Super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
omg jak to się stało???Cytat:
Ja też sikałam na nocnik w wieku roku ale podobnie jak u Ciebie byłam trzymana w tetrze więc szybko to poszło. Mam takie notatki mojej mamy co kiedy robiłam i tam jest zapisane że pierwsze załatwienie na nocnik miało miejsce w 6 mż, ale ja wtedy już ładnie siedziałam, a M. wcale nie siedzi, nawet z podparciem, więc jeszcze z miesiąc- dwa poczekam. Ja chodziłam w normalnych spodniach jeszcze w 5 miesiącu, tylko u mnie nie rósł brzuch tylko uda brzuch pojawił się późno
|
|||||
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam, że miałam wczoraj pójść z Marysią do baby clinic żeby ją zważyć
|
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
co się stało?
Cytat:
ale to nie ma nic do tego że basen jednak pomaga
|
|
|
|
|
#747 |
|
Zadomowienie
|
Hej
dzwoniła do mnie kierownik chcą , abym wróciła do pracy o której Wam pisałam i wiele innych obaw , ech zrozumieć kobietę\\ swoją drogę muszę zadzwonić do teściowej czy ona nadal chce opiekować się małą , bo formalności wszystkie właśnie załatwiam , a zapomniałam o opiekę zapytać |
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Wiktoria ja sie czuje jakby lepiej chockatar dalej okropny a mala wnocy miala goraczke, poki co nie ma, ale kaszle dalej i leci jej z noska caly czas.
idziemy do lekarza dzisiaj bo to juz czwarty dzien dzisiaj. |
|
|
|
#749 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej
przeczytałam pobieżnie co u Was, Sol współczuje górne zęby to istna masakra! więc nie mam chwilowo jak wizazować, prawa dwójka rośnie z wielkim bólem:/ do tego jesteśmy chorzy, wczoraj Starszaka zostawiłam w domu (bo kaszlał w nocy) i pytał się mnie czy codziennie mam taki hardkor z Małym, pytał też jak ja gotuje obiad jak Mały tak wrzeszczy, dziś ozdrowiał i wolał iść do szkoły ![]() noc też nieciekawa, Mały kręcił się i wiercił, popłakiwał przez sen, nie pospałam :/ Luby witaj z powrotem już nocnik? nie tracisz czasu, pamiętaj że chłopcy później niż dziewczynki uczą się korzystać z nocnika, pomysł dobry, pogapię w najbliższym czasie ![]() pumcia napisz koniecznie jak córa przeżyła żłobek, że mama ciężko już doczytałam Iga gratuluje ząbka ![]() aga398 witaj hauserka nie zakładaliśmy nic podobnego, mamy zwykła lokatę głównie po to żeby tej kasy nie widać na życie Irmusia dwa słoiczki bo jeden obiadek a drugi z owocami, a kupka u nas z reguły jedna ale zdarzają się dni że jest kilka mniejszych, teściową masz okropną! szlag by mnie tam trafił! jak tak można bebe piękny brzusio a tygrysekLinka za szczepienieDep skoro już tak radzisz z tymi książkami to może i mi coś poradzisz, szukam czegoś co zainteresowało by 13 letniego chłopca, książka ma być z tłem mitologicznym albo starożytny Rzym lub Grecji, w necie znalazłam sporo tytułów ale nie mam pojęcia co wybrać, teraz czyta "uczniowie Spartakusa" (nie jako lekturę) i bardzo mu się podoba Cytat:
no to na tyle bo dziec się budzi i znowu będą wrzaski ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-02-22 o 10:28 |
|
|
|
|
#750 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

.

, widocznie coś w tym prawdy jest.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Nasz Najwiekszy Skarb

jak to się stało???
i wiele innych obaw , ech zrozumieć kobietę\\ swoją drogę muszę zadzwonić do teściowej czy ona nadal chce opiekować się małą , bo formalności wszystkie właśnie załatwiam , a zapomniałam o opiekę zapytać
za szczepienie