|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Rozeznanie
|
nasz wydaje taki dziwny odgłos ouy ouy na cyce jak chce a jak czuje że zaraz dostanie to aż sie dlawi od tego odglosu, który wydaje
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Pisałam Wam wczoraj o tym chłopcu - już jest lepiej, jest stabilny i z godziny na godzinę jego stan się poprawia, także wszystko dobrze się skończyło... Okazało się, że został zarażony bakteriami e.coli - dostały mu się do moczowodu, przez kał. Musiał je gdzieś załapać, ale nikt nie wie, gdzie. Na szczęście już wszystko okej i będzie zdrowy niedługo.
|
|
|
|
#3273 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przyszła mamusia, więc zajmie się Olą, a ja idę sprzątać chałupę. Potem zjem pierogi ruskie, które uwieeeeeeeeeeeeeelbiam. Mama oczywiście robi.
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3275 |
|
Konto usunięte
|
Fewcia, można, nawet trzeba - ściągają ci opatrunek i myjesz białym jeleniem delikatnie.
Black, bardzo prosto bakterie się dostały, kupa w pieluszce i gotowe. Dlatego dziewczynkom pupę wyciera się ZAWSZE od warg sromowych do pupy, nigdy odwrotnie. |
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Dennis Storm i Valerio Zena, holenderscy prezenterzy programu telewizyjnego „Proefkonijnen” zostali podłączeni do elektrod symulujących skurcze porodowe.
http://www.youtube.com/watch?v=ZlsPXpR2ORU źródło: MotherPower Odważni
|
|
|
|
#3277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pediatra i ortopeda nic nie mówili, więc mam nadzieję, że to już jest ok. ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39388521]. Black, bardzo prosto bakterie się dostały, kupa w pieluszce i gotowe. Dlatego dziewczynkom pupę wyciera się ZAWSZE od warg sromowych do pupy, nigdy odwrotnie.[/QUOTE] Szaja a od kiedy można myć między wargami sromowymi??? zapomniałam położnej zapytać, bona początku mówiła, że warg się nie rusza, tylko przy kąpieli i zmianie pieluszki przecierać z wierzchu, ale nie rozchylać warg. To jak długo mam tak robić ?? Zuzia w 6 tygodniu życia waży już 4520g ![]() jest co dźwigać
|
||
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- i już płącze :/ cholender nic tylk ona rękach chce być po tym szpitalu :/ czekam na lekarke z przychodni - ma wpaść na kontrol - OBY bylo ok bo nie zniosłabym kolejnego pobytu w szpitau
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
![]() Lubcia, gratulacje, duze chlopisko ![]() Mala, tak, dokladnie to samo moj robi, ejo ejo ejo ![]() Fewciu, kochana, bedzie dobrze przynajmniej wiesz juz, co i jak ![]() Black, zastanawialam sie, kiedy wyczaisz ten wateczek ![]() Dziolszki, wczoraj bylo podejscie do pierwszego razu, i d.upa ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- szajka, przepis w ulubionych ![]() Raaaany, dzisiaj tyle do zrobienia, jutro to pepkowe, jak ja sie wyrobie???!!!
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Fewcia, nie bój się cc, ja jak leżałam na porodówce od południa do wieczora bez postępów to się modliłam żeby mnie pokroili =, już chciałam mieć Młodego, tym bardziej, że małowodzie już miał, potem bez wód, zamartwica groziła a ja miałam gestozę i ciśnienie 150/110
To długo nie trwa, dostajesz znieczulenie (ja miałam w kręgosłup - nie boli!) i czujesz tylko szarpanie jak Ci maluszka wyciągają Tak jak już dziewczyny pisały ważne jest, żeby szybko się pionizować (drugi dzień) i zacząć chodzić, owszem troszkę jest na początku ciężko i pobolewa ale ujdzie po ściągnięciu opatrunku, Biały Jeleń pod prysznic i delikatnie przemywasz ranę. Nie denerwuj się Witamy Wojtusia !!! Zauważyłam na forum trolla - reklamodawcę, czy oczopląsów dostałam?? ![]() Nienawidzę TŻ... Kocham Was
|
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Co do stanikow, mam 4, i kurcze nie nadazam z praniem, albo maly obrzyga, albo ja w nocy zaleje mimo wkladek, musze dokupic. Te z hm sa super ale na dzien, w nocy mi cycki z nich wylatuja
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Bebilon po otwarciu 4 tygodnie
Hipp 3 tygodnie Tym samym powtarzam że ważne przez 2 tygodnie jeszcze mam jedno i drugie i szkoda mi tego wyrzucić, więc mogę Wam wysłać dziewczyny |
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, ja wiem, że ja jestem wredna, no ale jak widzę taki tytuł, to po prostu nie mogę.
|
|
|
|
#3284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Hope, co się dzieje? Coś nie tak między Wami?
|
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi się właśnie wydawało, że to jakiś troll, ale nie chciałam się wychylać, bo ja niedoświadczona na forum jestem ![]() Czemu nienawidzisz TŻ? To na pewno chwilowe
|
|
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, u mnie tez nici z bzykanka ;( qrwa znowu ze mnie leci!! jejuuuuuuuu dlugo jeszcze?!?! .................;/;/
moja małą wczoraj bolal brzuch bidule, dwie zielone qpy walnela, a ja nic takiego nie zjadlam;/ esz....nienawidzę jak ona płakusia. w ogóle jakoś mi źle. Nie to że nie daje rady z dzidzią itd. Po prostu... jakoś mi tak hmm...... chyba dlatego ze moj E. ciągle w delegacji. Troche mam tego dość, czasem bardzo, czasem mniej ale dziś mam troche dość ;] ech.. Hope, czem nienawidzisz, nawidzisz nawidzisz;* zapisałam Amelcie na szczepienie na przyszły piątek, bedzie szczepiona bezpłatnymi, tak postanowiłam ;] a co do tych krostek na buzi co miala, dostalam masc robioną i uzywam drugi dzien, wczoraj juz krostek nie było, twarz gładziutka, jeszcze troszke sucha ale ogólnie sueper. zdjęcie mojego bąbelka
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-02-22 o 12:18 |
|
|
|
#3288 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Podczytuję Was regularnie, ale z pisaniem już gorzej.
Wczoraj pojechaliśmy zważyć małą, bo już nie mogłam wytrzymać. W dniu wypisu ze szpitala ważyła 2760 g, a wczoraj 3880 g W miesiąc przytyła 1120 g. To chyba dobrze co? Bo już się martwiłam, że przez te jej 5 minutowe jedzenie mało przybiera.Cytat:
![]() Tytuł też mi się rzucił w oczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My też wczoraj po pierwszym razie. Średnio udanym. Mimo że miałam cc, to bożenka była ciasna jak cholera i mąż nie mógł wejść
|
||||
|
|
|
#3289 |
|
Rozeznanie
|
my dostelismy w klinice skierowanie na rehabilitację przy wypisie. powiedzieli nam że to po skończeniu 3 miesiąca trzeba sie tym zająć, ale znajoma która siedzi w temacie poradziła żeby juz teraz go ktoś obejrzał więc zamowilismy prywatną wizytę rehabilitantki do domu. ona poradzila, żeby teraz udać się do lekarza rehabilitacji żeby obejrzał czy już coś i czy wogóle trzeba robić. poprosiliśmy więc naszego pediatrę o skierowanie ( okazuje sie że to zupełnie inne niż na rehabilitację trzeba, bo to do lekarza na wizyte). takim sposobem wczoraj obejrzał nas lekarz rehabilitacji( nie neurolog, pomylilam sie wczesniej, do niego jeszcze mamy sie zgłosić) i stwierdziła, że potrzeby i czym wczesniej tym lepiej. oczywiście kolejka straszna i pewnie dopiero za misiac moglibyśmy chodzić, no ale wypadło miejsce i wczoraj po południu dostaliśmy tel, że zaczynamy od poniedziałku.
że stopami tez jest lekki problem, ja w domu tez masowalam tak jak mi pokazali, bardziej chodzi jednak o szyję i ułożenie główki
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj w klubie Krostki u mojej niunki to trądzik niemowlęcy i potówki !!! A już się bałam skazy.... |
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczna ![]() Odkryłam, że Dominisia lubi Seweryna Krajewskiego Uspokaja się przy jego piosenkach, niedawno nawet zasnęła słuchając jego kawałka ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Byłaś u lekarza? |
|
|
|
|
#3293 |
|
Przyczajenie
|
przepraszam, za dużo razy się dodało, jeszcze nie ogarniam tego forum...
. Wybaczcie!
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-> http://www.youtube.com/watch?v=1nZ2QvtnurQ
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja: kupiłam właśnie ta książkę : rozwój od 0-10. Ja za poradnikami nie przepadam, ale ufam Tobie, że to bełkot nie jest?
) Dużo tam będzie " na teraz"? Bo książka widzę zakres szeroi obejmuje.I razem z tą ksiązką kliknęłam album dla Dziewczynki co pokazywałam. ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Aha: my też wczoraj zaliczyliśmy 1 raz po przerwie..stresik był ![]() Hope : kochana, co się stało? Deli: cudna
|
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Mała dziś śpi prawie cały czas...normalnie nie mam co robić
wczoraj posprzątałam, obiad jest.... tylko prasowanie czeka, ale tego nie cierpię.....normalnie nuuuda ![]() Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-02-22 o 13:08 |
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Po prostu to jest kawał chu*a reszte dziada. Przyjeżdża 16, 17 z pracy, zje, idzie się umyć, wykąpiemy Młodego, czasem na zakupy skoczymy i on za chwilę zmęczony, spać, Młody zacznie dowodzić, to jakza dnia jest synuś itp to wieczorem nerwy, kur*y się sypią bo on się nie wyśpi, w nerwach go usypia, dziecko to czuje, wczoraj to już mnie tak zagrzał!! Mały był niespokojny, zasypiał budził się itp, ja niechcący jak mu robiłam herbatkę potrąciłam patelnię, którą hrabia zostawił i się Daduś przebudził, to już na mnie z ryjem, mówię daj mi go to się szarpie i chciał wrzasnąć spierd*laj, zrób mu butelkę, jeszcze nie zrobiłaś (studziłam wodę) że za☠☠☠iście itp. Tylko jak ja dziecko wezmę to jakoś dało się go uspać i to w sumie bez bujania. Położyłam obok siebie, wziełam za rączkę i zasneliśmy. I tak jest niemal co noc, nerwy i ja obrywam, jeszcze sie tłumaczy że nie pamięta. Tylko jak przedłużałam umowę w playu i miałam dostać telefon LG L5 czy coś i ja go nie chciałam bo nie lubię dotykowych, już mój mi wystarczy, on że go sobie weźmie, to od niedzieli do środy ANIOŁ! Jak coś chce to masakra jaka zmiana. A jak rano chciał przepraszać? Dobierać się do mnie. Pff takiego wała
|
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hope wychowaj troszkę TŻta Ty też jesteś w pracy i to 24h/dobę!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

Moje dziecko jest boooskie