|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#572 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Po drugiej stronie ronda, koło szpitala zakaźnego jest tani parking płatny na pewno, a tak to nie wiem
|
#573 |
|
Rozeznanie
|
Skoro temat dowiadywania sie o ciazy, my dowiedzielismy sie 2 tyg przed naszym slubem - nie planowalismy, chcielismy poczekac z 2 lata i wszystko uporzadkowac - teraz mysle ze nigdy by nie bylo odpowiedniego momentu.
W kazdym razie ja w ryk, moj maz mnie pocieszal i sie smial... A rodzina dowiedziala sie dopiero na przelomie 3/4 miesiaca
|
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie był u mnie kurier i przyniósł karuzelkę FP za pkt payback
Od momentu zamówienia czekaliśmy 10 dni
|
|
|
|
#575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() lecę robić koktail truskawkowy a potem chyba na jakiś spacerek, bo słoneczko świeeci. to paaaa |
|
|
|
|
#576 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę podrzać ogórkową! :-P
|
#577 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się tłukłam też długo bo jechałam najpierw do centrum (10minut), czekałam na busa 20minut i później do Katowic (50minut) i czekałam na Potterkę ale warto było Cytat:
Cytat:
i żyję, nie miałam nigdy toxo a jak dzieciaczek ma kontakt ze zwierzętami to tylko lepiej dla niego ale tak jak piszesz, na to, na co pozwalają Twoi znajomi nie zgodziłabym się Cytat:
|
||||
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- A ja właśnie kończę ogórkową , bo już wczoraj nie miałam siły
|
|
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#580 |
|
siedzę i myślę
|
Nie otworzyli mu...
ale straży nie było, więc to pewnie jakiś garnek albo czajnik przypalony tak śmierdział.Idę robić pyzy
|
#581 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak to możliwe, że to co ja napisałam jest ukazane,że XAL to pisała ? Wizaż szaleje
|
#582 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No to super Cytat:
|
||||
|
|
|
#583 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja śmigam na spacer mały,
oglądam te wózki i nie wiem na który się zdecydować, tym bardziej mieszkam na 2 piętrze, a z racji że to kamienica stara to tak wysoko prawie jak 3-4 piętro w bloku, oj sie naprzeklinam z tym wchodzeniem po schodach, chociaż teściowa dała radę z 2 maluchów rok po roku no i jeszcze chodziła po węgiel, bo kiedyś tu były stare piece, teraz na szczęście jest gazowe ![]() zamówiłam łóżeczko, mam nadzieję że będzie ok, teraz tylko wózek, wanienka i kosmetyki, resztę już mamy ![]() zamówiłam ostatnio na all poduchę do karmienia, świetna jest myślałam że to będzie taki badziew bo ok 30 pare zł kosztowała a jest całkiem całkiem. A co do ciąży, dowiedziałam się już 4 dni przed okresem(udalo nam się za pierwszym razem), słaba kreseczka już była, oczywiście schizy miałam bo przed testowaniem był mój panieński i morze alkoholu potem bałam się ze czasem okres dostanę, a potem kombinowanie na weselu żeby nic nie pić i żeby pozamieniali nam wódkę i szampana na wodę, teściowa podobno się zczaiła że nic nie piłam i ze pewnie w ciąży jestem.
|
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja tez ide odgrzac swoją ogórkową
i akurat za ten czas jak zjem ugotują się moje pierożki, które potem podsmażę
|
#585 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeny, ale nuda....
Siedzę sama, pies też już się zaczął nudzić. Mąż poszedł znów ten komputer koledze naprawiać i chyba nie ma zamiaru szybko się ten komputer naprawić... ech.
|
#586 |
|
Rozeznanie
|
Maly sie wierci a mamusia nudzi sie w pracy, najchetniej juz bym sie zwinela do domu ale o 15.30 mam jakiegos interesanta umowionego
![]() Pierogi ruskie byly moimi ulubionymi do czasu az sprobowalam kartoflanikow - tatarskich pierogow z nadzieniem z ziemniakow, pietruszki i duzej ilosci masla, pycha |
|
|
|
#587 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze próbek z Johnsona nie dostałam..... zamawiałam w grudniu.
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze się nie zdecydowaliśmy do końca, musimy dokładnie pooglądać..
Cytat:
|
|
|
|
|
#589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi póki co nic nie przebiło ruskich, uwielbiam z jagodami z truskawkami ale jednak ruskie najbardziej
|
|
#591 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
A dla kota zrobimy przejście w drzwiach.
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
ok lecę
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Musiałam się położyć i chwilkę odpocząć, więc korzystając z okazji wpadłam do Was
![]() Gadułyyyyyy mam już 11 stron do nadrobienia ![]() Musiałam wcześniej przygotować obiadek, Tż wpadł na chwilę o 13.30 i już zjedliśmy. dzisiaj piątek, więc obiadek postny: makaron durum z sosem śmietanowo-serowym z brokułami ![]() Najadałam się tak, że teraz pękam ![]() Dzisiaj piątek, czyli nowa dostawa w lumpku po powrocie z zakupów wstąpiłam tam (tylko na chwileczkę) i wyszłam z torbą ciuszków dla Wiktorka ![]() były też śliczności dla mnie ale starałam się nawet na nie nie patrzeć..Jak tam Ashyshqa i Aaś ? już wróciły po wizycie ? ciekawa jestem co im powiedziano , mam nadziję że nie będą musiały trzymać bardzo rygorystycznej tej diety..
|
|
|
|
#596 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdzie wstawiacie kuwetę?
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
obfociłam już ciuszki
![]() więc później mogę Wam wrzucić ![]() lecę troszkę ponadrabiać, bo zaraz mój czas wolny dobiegnie końca |
|
|
|
#598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#599 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) urzęduje teraz z jakąś kochaneczką. A ona się chwilę zastanowiła... i mówi: Życz! A będzie Ci życzone! ![]() Cytat:
Dziękować! Cytat:
Wieś się bawi.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz już tak nie korzystam, ale czasem są awaryjne sytuacje na mieście, kiedy potrzebuję jakiś adres, numer telefonu, czy np. porównać ceny na allegro ze sklepową. No a w domu ciągle korzystam z telefonu w necie, ale mam wi-fi w tel., więc pakiet danych nie ma nic do rzeczy.Cytat:
Ja zrobiłam test we wtorek wieczorem (bo wróciłam z pracy, zaglądam do skrzynki, a tam przyszły testy - walczyłam godzinę, żeby nie zrobić Zrobiłam, wyszłam z fochem z łazienki, bo jedna krecha. Zaniosłam do kuchni, żeby wywalić. Poszłam na kompa, wracam do kuchni po pół h po coś... przeszłam obok tego testu... wróciłam się... patrzę, a tam taki bladzioch. Tż był w pracy, oczywiście mu nic nie powiedziałam ze strachu przed z☠☠☠ką. Rano wstałam przed 6, zrobiłam test, wyszła bladzinka... Poszłam na betę, wróciłam, nawet nie spytał gdzie byłam, a już nie spał. Pokazuję mu ten poranny test. Pytam czy widzi tu drugą kreskę. Oczywiście ze stoickim spokojem stwierdził, że ON to widzi MIEJSCE gdzie ta kreska powinna być. A tam pod spodem wszystko rozpisane - dana wartość - tydzień ciąży. Lublana za pancerne zęby! |
|||||||
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
nie kuś ![]() a co tu się działo ? ![]() Mysia dała radę z glukozą ? a Ty zmieniłaś avka-prawie Cię nie poznałam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

Mąż się obudził i też to poczuł... Zaczął sprawdzać czy to nie u nas, ale smród wychodził głównie z pionu w kuchni... Poszedł na klatkę, szukał dymu jakiegoś, nic nie było widać... ale ciągle śmierdziało niemiłosiernie
Poszedł do sąsiadów, bo słyszeliśmy, że nie śpią, ale to nie u nich...Dzwonił do straży i strażak kazał chodzić po sąsiadach... o 2 w nocy
... ostatecznie chyba zlokalizował miejsce smrodu - u sąsiadów na 1 piętrze - zapukał, ale nie wpuścili go, chociaż słychać było, że nie śpią, bo jakieś zamieszanie za drzwiami ...

ale to takie liźnięcia sporadyczne, ana pewno nie pozwolę na to, na co pozwalają moi znajomi - psy im lizą dzieci po twarzach parę minut, te dziei wystawiają języki i psy je lizą a rdzice się cieszą
jak kocham psy to jednak sorry, ale to juz przesada.
i żyję, nie miałam nigdy toxo
Te z pomocy są fajne, ratownik pokazuje na lalce jak ratować dziecko w różnych sytuacjach, jak zabezpieczyć mieszkanie przed dzieckiem - tu produkty firmy Ikea były promowane u nas, jest prezentacja kosmetyków firmy Palmers, NUK, wózków, fotelików sam. - ale nie pamiętam firm. Promocja Banku Komórek Macierzystych. Dla mnie najfajniejsza była pierwsza pomoc i powiem szczerze, że po tym się zmyliśmy, bo później nam zachwalali ten bank i palmersa, więc nie chciało mi się siedzieć i przez 2h słuchać jak zachwalają dany wózek czy fotelik - chociaż może to był błąd, bo pewnie też mówili na co zwracać uwagę przy zakupie 

, bo już wczoraj nie miałam siły 

ale starałam się nawet na nie nie patrzeć..