|
|
#31 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: czuje sie bardzo samotna
Cytat:
Wiem, że da Ciebie, kiedy chcesz walczyć o swoje, bo przecież nie poddajesz się, kiedy wiesz, że możesz być szczęsliwa i nie odpuścisz go sobie, chociażby nie wiem co. Ale powinniście postawić sprawę jasno. To pierwsza miłość i bardzo zrozumiałe, że nie chcemy dać jej odejść, zwłaszcza, skoro czułaś się kochana w sumie w ten specyficzny sposób poraz pierwszy. Ale rozstania wcale nie są takie złe.Rozstawałm się ze swoim chlopakiem dwa razy. Raz po dwóch latach, potem po kolejnym roku, po prostu nie był dojrzały. Za pierwszym razem czulam, ze się zapadam, ze bez niego nic nie bedzie takie samo, wyłam i wyłam, za drugim rozstaniem, potem znowu się rozpadło, z tych samym powodów, po prostu nie jest wystarczająco dojrzały, żeby no nie wiem, ta jakby samemmu z siebie odczuwać pragnienie dania jak nawięcej siebie drugiej osobie chociaz wiem, że kochałam najbardziej jak tylko mogłam, to była dobra decyzja, nie walczy się o serce, które już nie kocha dlatego ty się musisz dowiedzieć jak jest. Teraz już jestem silniejsza, nie płaczę, jest mi tylko czasem przykro, ale to już tak jest jak się starasz a mimo to nie wychodzi. Po prostu, jeśli macie byc razem, to będziecie Może nie teraz, ale za kilka miesięcy, znam pary, ktore potrzebowały 4, 6 lat, żeby zrozumieć, że to właśnie ONI. A skoro macie nei być razem, to nie traćcie już czasu Myślę, że ten Twój też nie wie czego chce. Oni dorastają wolniej Potrzebuje czasu, zę utworzyć swoją hierarchię wartości i ogarnąć czego chce a nie Ciebie wodzić za nos. Może dlatego przedłuża, bo wie, że i tak mu wybaczysz i i tak będziesz czekać ile by to nie trwało?
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chyba wszyscy już śpią tylko my buszujemy na wizażu, a mi się jakoś spać nie chcę.
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Mi też się nie chce, ja z natury prowadzę nocne życie a potem w dzień odsypiam ;D Zresztą jak mam okazję pogadać z kimś kto ma takie same problemy jak ja to korzystam
|
|
#34 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Też bywam naiwna ze strachu że zostanę sama :/ Ale nie ma co się przejmować takimi osobnikami, ja staram się nie rozpamiętywać bo już dość krwi sobie napsułam
|
|
#36 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja tez sie tak z poczatku przejmowałam, teraz to już mi to trochę wisi, wiem że niebyły warte mojej przyjażni, mam nauczke na przyszłosc.
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Szkoda że w realu nie mam takiej pokrewnej duszy która by ze mną po nocach przesiadywała ;D
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
takie życie, dobrze że chociaż w sieci jest sie do kogo odezwać.
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Niby tak, ale jednak wolałabym jedną dobrą znajomą w życiu niż 10 w internecie, nie chcę skończyć jak koleś z "sali samobójców" heheh ;D
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
koleś jak koleś, ale ta laska co go mąciła miała gorzej zrytą banie, a ja jutro jadę z tż z okazji jego urodzin do warszawy na kabaret limo i bardzo się z tego cieszę, uwielbiam kabarety!
|
|
#41 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jutro niestety takich rozrywek nie mam, najpierw muszę załatwiać beznadziejną pracę a potem załatwiać formalności związane ze ślubem, więc najchętniej nie szłabym spać żeby jutro nie nadeszło. Akurat na polsacie kabarety
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
zaręczyłam się dwa miesiące po tobie ale ślubu jeszcze nie wyznaczyliśmy nie wiemy gdzie będziemy mieszkać, masz już kieckę?
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
ja z chłopakiem jestem już od 6 lat, i ciągle mu powtarzam że jest moja najlepsza przyjaciółką :-D
|
|
#45 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
najgorzej jest jak sie wystroje na dyskotekę i pytam czy ładnie wyglądam, to albo odpowiada-przecież ty zawsze ładnie wyglądasz ( i wtedy ja nie wiem czy ładnie wyglądam czy tylko tak mi mówi żebym sie nie gniewała) albo-ta sukienka jest za krótka (nie wiem czy może mam brzydkie nogi czy mówi tak z zazdrości) wtedy przydała by sie kumpela która powie szczera prawdę.
|
|
#47 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#48 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w takim razie Dobranoc
|
|
|
#49 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze że jest wizaż
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Catleesi Morza Kocimiętki
|
Cytat:
no właśnie cała sprawa jest w tym, że powiedziałam mu, że tak się nie robi, że ma chory system kar milczenia. Ale on mówił, że chce być ze mną, powtarzał i wiem, że nie kłamał (szkolę się w tej kwestii, a on nie umie kłamać) tylko, żebym dała mu ten czas... słyszałam o parach, które się spotykają po latach i do siebie wracają, ale ja tak nie chcę... miałam rozłam w życiu, jestem na nowym terenie, nowym mieszkaniu, po rozwodzie rodziców i w tym ważnym momencie nie było go przy mnie. No mam nadzieję, że się to wszystko ułoży. On dawał mi wszystko, dawał mi siebie, w stu procentach. To nie jest tak, że on nie dojrzał, bo dojrzał. Czekałam ponad 2 lata aż dojrzeje, i gdy był pewny swoich uczuć, to zaczęliśmy być razem. My jesteśmy "skazani na siebie", mam nadzieję , że od tego wtorku albo następnego się będziemy widywać. |
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że codziennie będę ją widzieć na uczelni ale i do tego pewnie przywyknę
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje ze uda nam się wszystkim samotnym duszom zdobyć nareszcie przyjaciołki które są warte naszego zaufania. |
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już po tylu latach dawno straciłam nadzieję ;D Trzeba myśleć racjonalnie i nie łudzić się
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie wydaje,ze facet to POWINIEN być naszym przyjacielem i pokazać się GŁOWNIE WTEDY kiedy potrzebujemy pomocy,a nie jak szczerzymy zęby i wszystko jest gitara. Bo wtedy samemu też można istnieć. No cóż,prawda jest taka,że właśnie jak mamy kłopoty to widać kto jest po naszej stronie ;] A nie odcina kuponiki. Poszukaj na watkach wizazowych,jest masa! dziewczyn które szukaja znajomych i przyjaciol. I dokladnie opisuja o co im chodzi i jacy są,moze znajdziesz kogoś ?
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczęta.
muszę się komuś wygadać. od zawsze czuję się gorsza od innych... i nie potrafię się wyzbyć tego uczucia. Jestem zazdrosna o znajomych, przyjaciół moich przyjaciół, bo boję się, że są lepsi ode mnie...w ogóle należę do takich osób, które mają niewielu znajomych., bo jestem po prostu nieśmiała i nigdzie nie wychodzę więc ciężko mi kogokolwiek poznać. I czuje się taka samotna...mam wrażenie, że nikt mnie nigdy z wzajemnością nie pokocha, bo jak można kochać kogoś takiego jak ja? eeh, czuje się fatalnie. |
|
|
|
|
#56 | |
|
Zadomowienie
|
Witam,
co tu się beze mnie działo? ![]() niepa -bardzo smutno mi się zrobiło jak przeczytałam twój blog a ja bardzo kocham kotki ![]() Cytat:
|
|
|
#57 |
|
Przyczajenie
|
hej
przygarniecie kropka? nikt mnie nie kocha.. |
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
No wiem. Ale czy dla takich jak my jest jakaś nadzieja? Ja mimo, że się staram podnieść swoje poczucie własnej wartości to nadal mi to nie wychodzi i czasem mam wrażenie, że tak już będzie zawsze. A wiem, że tak nie można bo wtedy nie żyje się prawdziwie. Eh.
W ogóle zerwałam z chłopakiem, którego nie kochałam i który mnie w ogóle nie pociągał. Wiem, że zrobiłam dobrze bo nie oszukuję siebie oraz jego ale mimo wszystko tak strasznie się boję, że nie spotkam już nigdy kogoś kto będzie mnie kochał tak jak on i ja go będę kochać równie mocno. Zawsze było tak, że jak podobał mi się jakikolwiek chłopak to się okazywało, że ja go nie interesuję i było to uczucie jednostronne. Mam wrażenie, że tak już będzie zawsze, bo jestem za brzydka na chłopaków, którzy mi się podobają. |
|
|
|
|
#59 | |
|
Zadomowienie
|
witamy
Cytat:
|
|
|
#60 |
|
Przyczajenie
|
Dołączam się do tego otóż grona samotniczek. Miałam kiedyś takie bliższe dwie koleżanki... Znamy się od zerówki. Nie pamiętam kiedy to one zaproponowały mi jakieś wyjście, zwykle ja przejmowałam inicjatywę. A o mnie się zapomina... Kiedyś koleżanka miała poinformować mnie o wypadzie nad jezioro - pojechała z innymi, no cóż... W ogóle każdy się ode mnie odwraca, nie interesuje się mną... Jestem chyba skazana na samotność.
Edytowane przez Paaauline Czas edycji: 2013-02-23 o 13:03 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

strasznie głupia, denna awantura, nałożyło się problemów, sesja, kłamstwo, przerwa i po prostu... czas. Ja w to wierzę 
Potrzebuje czasu, zę utworzyć swoją hierarchię wartości i ogarnąć czego chce a nie Ciebie wodzić za nos. Może dlatego przedłuża, bo wie, że i tak mu wybaczysz i i tak będziesz czekać ile by to nie trwało?