Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-22, 17:04   #3961
aaliyah
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Oczywiście, najwięcej kłótni jest w tej kwestii a raczej mojego monologu... I tak nie przynosi to efetków

Mam pytanie do mam starszych dzieci: kiedy odstawiłyście spacerówkę i dzieci zaczęły spacerować na własnych nóżkach?
U nas jeszcze jak bylam w ciazy to Olimpia maclarenem jezdzila. Miala wtedy 4 lata prawie. Pewnie po mamusi bo ja tez dlugo jezdzilam. Na jej usprawiedliwienie napisze, ze bardzo dlugie byly czasem nasze spacery.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 17:13   #3962
lourose
Wtajemniczenie

Ale mam dzien...Zosia spi mi na reku i boje sie ruszyc
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 17:23   #3963
ula2689
Wtajemniczenie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Moje dziecko śpi już 2h, zrobiło sobie tylko chwilową przerwę na cyca i poszło dalej spać Nietypowe, choć już kilka razy zdarzyło się.
A ja siedzę na wizażu i mam wyrzuty sumienia, bo dawno tak długo nie siedziałam, a kuchnia mnie generalnie wzywa.
Się pochwalę, że wczoraj mój TŻ sam po raz pierwszy rozebrał ćwiartkę świniaka Ja go dziś upychałam do zamrażarki i jeszcze muszę mięsko zmielić i zrobić smalczyk na chlebek U nas takie wiejskie klimaty
Ćwiartke to i ja potrafię a smalczyk niam niam niam
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 17:27   #3964
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Hej,

Powiem Wam, że się cieszę że wróciłam do pracy. Lepiej się czuję jak zrobię coś konstruktywnego. Za małą nawet za bardzo nie ma kiedy tęsknić bo jest co robić. A jak wracam to tak cudownie jest zobaczyć swoje maleństwo

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
A to ze specjalną dedykacją dla Uli może Cię zainspiruje...(chyba, że to Ty )

http://demotywatory.pl/4053739/Matka
Świetne jest to zdjęcie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi, awanturujecie się o to, że oni, tj. faceci, nie robią nic poza tym, co robią? Albo o to, że trzeba im mówić co mają robić?
Tak, czasami, ale co raz rzadziej bo to i tak nic nie daje.

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Pomóżcie, bo już sama nie wiem. Kleiku nie daję, bo jest ohydny, więc wróciłam do kaszki. I teraz pytanie- jeżeli dawałam waniliową, a teraz chcę dać bananową, to muszę ją wprowadzać stopniowo, bo jest to inny smak? Czy mogę dać od razu całą, ewentualnie pół porcji, bo jest to kaszka, a ją już zna?
Ja bym dała od razu całą porcję. Ja tak zrobiłam.

No to wracam robić obiado-kolację.
Stary 2013-02-22, 17:41   #3965
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Wróciliśmy. Jasiu był bardzo dzielny, zapłakał tylko jak wbijano igłe. Waży 6 kg i mierzy 65 cm.

Ula respect

Lewek dla męża. Już dawno nie jadłam świnki

Agnus z tą pracą mam dokładnie tak samo...odprężyć się można

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 17:42   #3966
afternoon
Rozeznanie

Dziewczynki macie jakieś pomysły na ciepłą kolację?
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 17:45   #3967
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Leczo? Tosty
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 17:55   #3968
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
a ja ziemniaczków ze szpinakiem nigdzie nie mogę dostać :/
fakt, ciezko dostac. ja kupilam dzis w almie bobovity.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ojeju nie wiem co komu odpisać....

Agaton trzymam kciuki za usg!
Maggie i za zdrowie Zuzi!

Wczorajszy dzien caly poza domem znowu, zajecia, obiadek i potem 2-godzinny spacer.
Ale dzis od rana juz mnie moje dziecko denerwuje, cos trace cierpliwosc... Powiedzialam nawet "k..mac dziecko spij!", bo widze ze jest bardzo senny, ale wierzga, prezy sie i ryczy. Wiem, ze to nie jego wina i teraz mam wyrzuty sumienia. Ale ja juz po prostu nie moge tego zniesc, ze kazde usypianie robie ja, prawie kazde jedzenie (cycu to oczywiste, ale sloiczki tez) ja, jak placze to do mnie. Maz jest wspanialy, wczoraj odkurzyl i umyl podlogi, zrobil kolacje, wykapal malego, ale ja bym chciala zeby czasem tez go uspil na noc, a on przestal sie do tego wyrywac...
Przedwczoraj po pracy oznajmilam mu, ze wychodze do fryzjera, to zostal na godzine, dal obiadek. Chyba musze go czesciej stawiac w takiej sytuacji...
u nas tez glownie ja usypiam, w ciagu dnia na rekach nie da rady ianczej, ale na noc zasypai sama w lozeczku, wiec choc tyle.
a tz ja bym zachecała ile sie da, ja swojego meczylam dlugooooo az wreszcie znalazl swoj sposob usypiania, jezdzi z nia wozkiem po mieszkaniu

ogolnie nie moge narzeckac bo na prawde duzo sie Giulia zajmuje, gdyby nie ta praca to byloby super, a tak to wraca 17/18 i pada ze zmeczenia.

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Dziś czy wczoraj? Bo wczoraj mnie pan przy kasie poinformował że rabat nie działa bo jest problem w systemie i że będzie działał jutro (tzn dzisiaj). Z zakupów zrezygnowałam bo nabrałam tyle że mi się nie opłacało bez rabatu. dziś wieczorem kolejne podejście
poszlam dzis do rosmmana, napakowalam dwa koszyki i mi babka mowi ze z systemem cos nie tak i kod nie dziala

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! My już po szczepieniu, nie było tak źle. Maja waży już 7500 więc przez 7 tygodni przybrała 1200 g. Po szczepieniu skończyłam do Reala i muszę Wam powiedzieć, że są bardzo fajne ciuszki dla dzieci. Kupiłam dwa body po 3,99 zł. Fajne jakościowo. Są też pieluchy przecenione, kaszki i obiadki.
Zabawki z Fisher Price też są przecenione i zastanawiam się co kupić, Szczeniaczka Uczniaczka, Garnuszek na Klocuszek czy może Kierownicę. Ma któraś tę kierownicę, bo ona mi się bardzo podoba http://allegro.pl/fisher-price-gadaj...017569711.html
widziałam ta kierownice u ans w przychodni, i jest na prawde ekstra!! ja bym ja brała

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
ja bym dała całą porcję

Dzięki
No u mnie w rossmannie co w systemie mieli schrzanione i nie naliczało rabatów, ale informowali o tym przed rozpoczęciem skanowania. Na do widzenia zostawiłam im caly koszyk produktów na kasie

Ech, przed nami zakup spacerówki i totalnie nie wiem jak się za to wziąć, nie mam poglądu na te wózki wyrobionego, a i wydać mogę najwyżej 400 zł. Chcę jakiś lekki ale z rozkładanym siedzeniem. Aktualnie owszem mam - dwufunkcyjny gondola +spacerówka, ale on jest taki ciężki że mam dość już tego tachania nawet na półpiętro. A już na pewno E. (szwagierka) nie będzie tego robić gdy będzie się zajmować Alą bo była niedawno mocno kontuzjowana i takich ciężarów dźwigać nie może. No i do samochodu nam się nie mieści. Nie wiem czy kupić nowy, czy używany, nie wiem na co zwracać uwagę. Jutro jedziemy pooglądać co jest w sklepach.
iwa ja bym Ci radziła zainwestowac w porządna spacerówke ale np uzywana. polecam Maclaren, na prawde mocne, wytrzymałe i lekkie. u mnie w rodzinie wszystkie dzieciaczki nimi jeździły. http://allegro.pl/wozek-maclaren-que...031681726.html to akurat nowy i sporo kosztuje, ale na allegro jest masa uzywanych, a moze znajdziesz ze swojej okolicy zeby podjechac i zobaczyc
my taki kupimy latem co by nam do samolotu łatwo było zabarac

dziewczynki powiedzcie mi jak u was wyglada to miejsce po szczepione na gruźlice? u nas jest tak jakby 'rana' okrągła 2 cm, lekarka na szczepieniu nic nie mowila ze cos źle, wiec uznałam ze takie ma byc, ale od 2 dni niby ladniejsze sie zrobilo ale saczy sie cos z tego, koszulke Giulia ma w tym miejscu zółtawa

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 17:56   #3969
kraven
Zakorzenienie

Tortilla, kiełbaski w cieście,

Kasiam ja bym zapytała lekarza. Jasiowi 3 razy się zrobiła ranka, strupek i przestało, ale nigdy się nic nie sączyło.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2013-02-22 o 17:58
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 17:58   #3970
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Salatka nicejska.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
dziewczynki powiedzcie mi jak u was wyglada to miejsce po szczepione na gruźlice? u nas jest tak jakby 'rana' okrągła 2 cm, lekarka na szczepieniu nic nie mowila ze cos źle, wiec uznałam ze takie ma byc, ale od 2 dni niby ladniejsze sie zrobilo ale saczy sie cos z tego, koszulke Giulia ma w tym miejscu zółtawa
Moze sie tak saczyc, mojej Olimpii to chyba ze 2 miesiace sie papralo.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 18:12   #3971
afternoon
Rozeznanie

Kasiam, my mamy to samo ze szczepionką. Zaczęło się coś żółtego sączyć aż się niteczki z ubranka przylepiają pytałam pediatry, uspokoiła, że tak może być nawet do 1 r. ż., nie kazała tego niczym traktować.

A jaka to sałatka nicejska?
Stary 2013-02-22, 18:30   #3972
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Kasiam, my mamy to samo ze szczepionką. Zaczęło się coś żółtego sączyć aż się niteczki z ubranka przylepiają pytałam pediatry, uspokoiła, że tak może być nawet do 1 r. ż., nie kazała tego niczym traktować.

A jaka to sałatka nicejska?
Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Salatka nicejska.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Moze sie tak saczyc, mojej Olimpii to chyba ze 2 miesiace sie papralo.
dzieki dziewczyny, uspokoiłyście mnie, bo troche mnie to przerazilo jak zobaczyłam na ubranku!

Cytat:
Tortilla, kiełbaski w cieście,

Kasiam ja bym zapytała lekarza. Jasiowi 3 razy się zrobiła ranka, strupek i przestało, ale nigdy się nic nie sączyło.
mamy szczepienie w pon to pokarze jej

Stary 2013-02-22, 18:47   #3973
katiem
Wtajemniczenie

nicejska to chyba na sałacie, tuńczyk, jajko na twardo plus inne składniki

ja najcześciej robię kabanosy w cieście francuskim z żóltym serem - ale to mało wykwintne jest - za to mega szybkie.

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-02-22, 18:48   #3974
gda
Zakorzenienie

Cytat:
A powiedzcie mi, awanturujecie się o to, że oni, tj. faceci, nie robią nic poza tym, co robią? Albo o to, że trzeba im mówić co mają robić?
Mój często sam się orientuje. A jak nie, to nie mam problemu, żeby mu powiedzieć co ma zrobić

Chociaż czasem jak jesteśmy oboje nie w sosie, to sobie wyliczamy czego nie robimy. Np. dziś, mąż wrócił do domu, w kuchni burdel, to dostałam ochrzan, że nawet nie zalałam miseczki po owsiance

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
f
u nas tez glownie ja usypiam, w ciagu dnia na rekach nie da rady ianczej, ale na noc zasypai sama w lozeczku, wiec choc tyle.
a tz ja bym zachecała ile sie da, ja swojego meczylam dlugooooo az wreszcie znalazl swoj sposob usypiania, jezdzi z nia wozkiem po mieszkaniu

ogolnie nie moge narzeckac bo na prawde duzo sie Giulia zajmuje, gdyby nie ta praca to byloby super, a tak to wraca 17/18 i pada ze zmeczenia.
Mój też się zajmuje Heniem, ale praca go wykańcza. Poza tym, on wraca do domu, jedzie po zakupy często, robi nam jeść, sprząta. No cóż, może gdybym ja więcej robiła, to i on by częściej brał Henia. Wcześniej ja jeździłam do sklepu i Rossmana, może znowu powinnam.

Za to w weekendy tatuś przejmuje obsługę synka

Aaaa właśnie, miałam Ci napisać - wprowadziłam gluten dziś.
Kupiłam kaszkę manną błyskawiczną, ugotowałam na wodzie łyżkę i dodałam do zupki pół łyżeczki. Zaraz napiszę sposób, który dziś mi koleżanka podpowiedziała, tylko uśpię Henia.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 18:50   #3975
katiem
Wtajemniczenie

Afternoon a może papryka faszerowana, albo tarta. ostatnio robiłam chyba z kwestii smaku - oba dania pyszne.

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-02-22, 19:01   #3976
gda
Zakorzenienie

No to piszę - dla tych, którzy gluten wprowadzają kaszką manną.

Ugotować raz na jakiś czas więcej kaszki, z 3 łyżki i pomrozić porcyjki pół łyżeczkowe w takim pojemniku na kostki lodu I wyjmować sobie porcyjkę do zupki.
Stary 2013-02-22, 19:07   #3977
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Lewek dla męża. Już dawno nie jadłam świnki
A my często jemy, bo mamy do niej ciągły dostęp. Wczoraj była od razu świeżynka, mniam.

Ula, Ty to uniwersalna babka jesteś! A jak robisz smalczyk? Bo ja to w sumie poraz pierwszy.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 19:13   #3978
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Angel

No to ja sie zaliczam do nerwusówszybko sie denerwuje ojj szybko...

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 19:15   #3979
m_moni
Zadomowienie

fajnie, że się cieszycie razem ze mną tymi drzwiami

Cytat:
Cześć Dziewczyny! My już po szczepieniu, nie było tak źle. Maja waży już 7500 więc przez 7 tygodni przybrała 1200 g. Po szczepieniu skończyłam do Reala i muszę Wam powiedzieć, że są bardzo fajne ciuszki dla dzieci. Kupiłam dwa body po 3,99 zł. Fajne jakościowo. Są też pieluchy przecenione, kaszki i obiadki.
Zabawki z Fisher Price też są przecenione i zastanawiam się co kupić, Szczeniaczka Uczniaczka, Garnuszek na Klocuszek czy może Kierownicę. Ma któraś tę kierownicę, bo ona mi się bardzo podoba http://allegro.pl/fisher-price-gadaj...017569711.html
brawa dla Mai

Nisiu teraz nie będziesz Mai podawać słoiczków 24h, tak?
przepraszam, że Cię tak męczę...
poczytałam troszkę i zdania są podzielone (jak zwykle). niektórzy piszą, że dawniej radzono żeby po szczepieniach odczekać dobę, ponieważ owoce zwiększają działanie szczepionki. a niektórzy, że tylko po jednej szczepionce jest to zalecane (chyba na heinego medina)

dzisiaj przyszła paczka z bobovity z marchewką z ryżem czyli zupką dwuskładnikową

ciekawe jak tam Lenka?

Katiem jak robisz te kabanosy?
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 19:20   #3980
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
brawa dla Mai
Nisiu teraz nie będziesz Mai podawać słoiczków 24h, tak?
przepraszam, że Cię tak męczę...
poczytałam troszkę i zdania są podzielone (jak zwykle). niektórzy piszą, że dawniej radzono żeby po szczepieniach odczekać dobę, ponieważ owoce zwiększają działanie szczepionki. a niektórzy, że tylko po jednej szczepionce jest to zalecane (chyba na heinego medina)
Generalnie wstrzymam się do poniedziałku. W poniedziałek podam jej coś z tych słoiczków po 5 miesiącu z mięskiem.
Stary 2013-02-22, 19:23   #3981
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Moje dziecko śpi już 2h, zrobiło sobie tylko chwilową przerwę na cyca i poszło dalej spać Nietypowe, choć już kilka razy zdarzyło się.
A ja siedzę na wizażu i mam wyrzuty sumienia, bo dawno tak długo nie siedziałam, a kuchnia mnie generalnie wzywa.
Się pochwalę, że wczoraj mój TŻ sam po raz pierwszy rozebrał ćwiartkę świniaka Ja go dziś upychałam do zamrażarki i jeszcze muszę mięsko zmielić i zrobić smalczyk na chlebek U nas takie wiejskie klimaty

jak ja nie cierpię kiedy świniak przyjeżdża ale na szczęście mąż rozbiera a ja tylko sobie porcjuję i mrożę ...
dla męża za jego samotny pierwszy raz z ćwiartunią

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Ćwiartke to i ja potrafię a smalczyk niam niam niam

ula podziwiam ja to bym ciachała wsio czy to schab czy to szynka bądź karczek bhehe nie mam rozeznania gdzie się co kończy ooo wiem o żebrach co nieco

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hej,

Powiem Wam, że się cieszę że wróciłam do pracy. Lepiej się czuję jak zrobię coś konstruktywnego. Za małą nawet za bardzo nie ma kiedy tęsknić bo jest co robić. A jak wracam to tak cudownie jest zobaczyć swoje maleństwo
.

ehhh jakoś dla mnie to bardzo stresujące jest ale dobrze że u Ciebie tak dobrze to idzie

Cytat:

burrito bądź tortilla ?

Cytat:
Mój często sam się orientuje. A jak nie, to nie mam problemu, żeby mu powiedzieć co ma zrobić

Chociaż czasem jak jesteśmy oboje nie w sosie, to sobie wyliczamy czego nie robimy. Np. dziś, mąż wrócił do domu, w kuchni burdel, to dostałam ochrzan, że nawet nie zalałam miseczki po owsiance

Mój też się zajmuje Heniem, ale praca go wykańcza. Poza tym, on wraca do domu, jedzie po zakupy często, robi nam jeść, sprząta. No cóż, może gdybym ja więcej robiła, to i on by częściej brał Henia. Wcześniej ja jeździłam do sklepu i Rossmana, może znowu powinnam.

Kupiłam kaszkę manną błyskawiczną, ugotowałam na wodzie łyżkę i dodałam do zupki pół łyżeczki. Zaraz napiszę sposób, który dziś mi koleżanka podpowiedziała, tylko uśpię Henia.

już mi nie jest Ciebie żal ! Ty zła kobieto śmiem napisać że jak jeszcze raz na biednego Onego zwanego Tżtem twego życia będziesz psioczyć to Ci tego posta wkleję

Cytat:

Ugotować raz na jakiś czas więcej kaszki, z 3 łyżki i pomrozić porcyjki pół łyżeczkowe w takim pojemniku na kostki lodu I wyjmować sobie porcyjkę do zupki.

podoba mi sie - zapożyczam
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 19:33   #3982
Dearlie
Zakorzenienie

Dzisiaj też zaliczyłam spacer i to w powiększonym gronie, bo była z nami moja przyjaciółka i chłopiec, którego jest opiekunką. Było by cudnie, gdyby nie fakt, że było taaak zimno, więc po 40minutach uciekałyśmy do domu. Wiosno, hop hop, przyspieszaj!

Antkowi jabłko bardzo smakowało, choć dostał tylko kilka łyżeczek. Pięknie jadł z łyżeczki.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
ja też wypatruje , tylko pierwszego dnia wiosny to ja będę zapieprzała na kasie pytając " czy posiada pani kartę clubcard"?
Ja kiedyś we wakacje, w okresie studenckim, pracowałam przez 3 miesiące w Tesco na kasie. Baaardzo miło wspominam ten czas i z wieloma pracownikami tam poznanymi utrzymuję kontakt do dziś. Z jedną z dziewczyn tam poznanych, spotkałyśmy się, gdy leżałyśmy w szpitalu po porodzie i nawet co jakiś czas ze sobą smsujemy na temat maluchów, bo między naszymi synkami są 2 dni różnicy.

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
tez dentinoxem Wiktorowi smarowalamstrasznie sie meczyl jak mu górne trójki wychodziły
W takim razie przy najbliższej okazji muszę zakupić, jeżeli piszecie, że rzeczywiście taki skuteczny ten żel.

Cytat:
Cześć Dziewczyny! My już po szczepieniu, nie było tak źle. Maja waży już 7500 więc przez 7 tygodni przybrała 1200 g.
Brawo dla Majki ...

Cytat:
Wróciliśmy. Jasiu był bardzo dzielny, zapłakał tylko jak wbijano igłe. Waży 6 kg i mierzy 65 cm.
... oraz dla Jasia.

Jejku Antek to jest klocuch przy Jasiu. Pomyśleć, że termin miałyśmy ten sam, a aż 1,5kg różnicy między nimi.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

Mam coś dzisiaj zły humor.
Co jest?

Cytat:
Ja się awanturuję i to ostatnio dość często. Czasami czepiam się tylko dla zasady. A później dopadają mnie wyrzuty sumienia, bo w gruncie rzeczy TŻ bardzo mi pomaga.

Gda pomysł z tą kaszką genialny! Skorzystam przy wprowadzaniu glutenu.
Stary 2013-02-22, 19:33   #3983
afternoon
Rozeznanie

Dziewczynki dziękuję za pyszne podpowiedzi, ale takiego lenia załapałam, że chyba jedynie obiad odgrzejemy a pomysły wykorzystam na pewno w niedalekiej przyszłości
Stary 2013-02-22, 19:42   #3984
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:

o dziekuje CI bardzo!! idealny sposób dla takiego lenia jak ja, już jęczałam, że codziennie beda musiec te poł lyzeczki gotowac

Stary 2013-02-22, 19:47   #3985
lourose
Wtajemniczenie

Hej Zosia mam nadzieję zasnęła, tzn z sypialni przestały odchodzic pomruki... nie to że potrafi zasnąć sama, kilka razy miałam wycieczkę tam i z powrotem.
Zaliczyłyśmy znów 2 spacery po 1,h marszu. W tym śniegu ale mało co mnie zniechęci przed spacerami, zwłaszcza że wtedy Zocha śpi.

Co do kąpieli to dziś wykąpałam Zosię po raz pierwszy sama! tżta nie ma aż do poniedziałku więc spróbowałam. Mamy taką wannę profilowaną, strasznie się bałam bo wierzgała, ale opanowałam sytuację. Widać że była rozczarowana że mniej wody niż zwykle i nie dało się zrobić "żabki hop" ;-)
No i samo siedzenie w wodzie trwało z 5min, normalnie bawi się conajmniej 10.

Tżt jest super - sprząta, gotuje, robi zakupy. Jak jest w domu to ja staram się zrobić te wszystkie czynności, bo nie ukrywam jest to jakaś odmiana dlatego staram się odwrócić role - ja sprzątam, gotuję, wyjdę na zakupy, a on się bawi i przewija jednak to ja jestem z Z. całymi dniami.
Dlatego sądzę Gda że możecie spróbować się zamienić czasem czynnościami, niekoniecznie musisz go zostawiać z Heniem i wychodzić do fryzjera Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi, o to żeby nie odczuł że ostentacyjnie idziesz do fryzjera a on niech robi co chce

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Kasiam nie martw się miejscem po szczepionce, nasza lekarka uprzedzała że tak może być

Kaszka manna - uwielbiamy ją z mężem (zboczuchy) więc nie będzie problemu co zrobić z większą ilością lubimy w wersji z kakaem a nawet polaną sokiem malinowym jak w przedszkolu
Stary 2013-02-22, 19:53   #3986
Kalpana
Zakorzenienie

Ta totalna metamorfoza w 4 tygodnie Chodakowskiej to jest skalpel?

Nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem, ale po tej trzydniówce nie chce jeść mleka.... Wcześniej ile mu dałam, tyle zjadł (zawsze 180), a teraz daję mu 150 i i tak trochę zostawia, czasem nawet 90 i wypycha językiem. Ale za to zupkę, kaszkę i jabłuszko ładnie je. Co jest grane? Posmakował "dorosłego" jedzenia i nie chce mleka? Czy to po tej chorobie i wszystko wróci do normy?

K

Sz

Edytowane przez Kalpana
Czas edycji: 2013-02-22 o 20:12
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 20:03   #3987
lourose
Wtajemniczenie

Stałam dziś na przejściu dla pieszych na czerwonym, zagaduje mnie babcia:
- A co tam w wózeczku, chłopiec czy dziewczynka?
- Dziewczynka.
- A Twojej siostrzyczce to nie zimno?

Stary 2013-02-22, 20:10   #3988
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
- Dziewczynka.

oplułam monitor!
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 20:14   #3989
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
- Dziewczynka.

Boskie!!!
Stary 2013-02-22, 20:16   #3990
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

już mi nie jest Ciebie żal ! Ty zła kobieto śmiem napisać że jak jeszcze raz na biednego Onego zwanego Tżtem twego życia będziesz psioczyć to Ci tego posta wkleję

podoba mi sie - zapożyczam
No masz rację

Cytat:
Dlatego sądzę Gda że możecie spróbować się zamienić czasem czynnościami, niekoniecznie musisz go zostawiać z Heniem i wychodzić do fryzjera Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi, o to żeby nie odczuł że ostentacyjnie idziesz do fryzjera a on niech robi co chce
No masz w sumie rację. Ale teraz tak się zastanowiłam i po 1. jak ja robię coś innego, a Henio jest z tatą, to ja jestem cały czas spięta, bo nie dość że stoją przeważnie nade mną, co doprowadza mnie do szału, to jeszcze Henio np. jęczy i ja nie mogę się skupić na czynności i chcę go od razu brać. A po 2. nie cierpię gotować i sprzątać. Po zakupy mogę jeździć i dźwigać

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
. Co jest grane? Posmakował "dorosłego" jedzenia i nie chce mleka? Czy to po tej chorobie i wszystko wróci do normy?
A skąd my mamy wiedzieć?

Cytat:
- Dziewczynka.

Hahahahaha, a mój mąż na to: "Jaka siostrzyczka?"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości