|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Miala wtedy 4 lata prawie. Pewnie po mamusi bo ja tez dlugo jezdzilam. Na jej usprawiedliwienie napisze, ze bardzo dlugie byly czasem nasze spacery.
|
|
|
|
|
#3962 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mam dzien...Zosia spi mi na reku i boje sie ruszyc
|
|
|
|
#3963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#3964 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej,
Powiem Wam, że się cieszę że wróciłam do pracy. Lepiej się czuję jak zrobię coś konstruktywnego. Za małą nawet za bardzo nie ma kiedy tęsknić bo jest co robić. A jak wracam to tak cudownie jest zobaczyć swoje maleństwo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No to wracam robić obiado-kolację. |
|||
|
|
|
#3965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lewek dla męża. Już dawno nie jadłam świnki![]() Agnus z tą pracą mam dokładnie tak samo...odprężyć się można
|
|
|
|
|
#3966 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki macie jakieś pomysły na ciepłą kolację?
|
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3968 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
fakt, ciezko dostac. ja kupilam dzis w almie bobovity.
Cytat:
a tz ja bym zachecała ile sie da, ja swojego meczylam dlugooooo az wreszcie znalazl swoj sposob usypiania, jezdzi z nia wozkiem po mieszkaniu ![]() ogolnie nie moge narzeckac bo na prawde duzo sie Giulia zajmuje, gdyby nie ta praca to byloby super, a tak to wraca 17/18 i pada ze zmeczenia. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
my taki kupimy latem co by nam do samolotu łatwo było zabarac ![]() dziewczynki powiedzcie mi jak u was wyglada to miejsce po szczepione na gruźlice? u nas jest tak jakby 'rana' okrągła 2 cm, lekarka na szczepieniu nic nie mowila ze cos źle, wiec uznałam ze takie ma byc, ale od 2 dni niby ladniejsze sie zrobilo ale saczy sie cos z tego, koszulke Giulia ma w tym miejscu zółtawa
|
||||
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Tortilla, kiełbaski w cieście,
Kasiam ja bym zapytała lekarza. Jasiowi 3 razy się zrobiła ranka, strupek i przestało, ale nigdy się nic nie sączyło.
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-02-22 o 17:58 |
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Salatka nicejska.
![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3971 |
|
Rozeznanie
|
Kasiam, my mamy to samo ze szczepionką. Zaczęło się coś żółtego sączyć aż się niteczki z ubranka przylepiają
pytałam pediatry, uspokoiła, że tak może być nawet do 1 r. ż., nie kazała tego niczym traktować.A jaka to sałatka nicejska?
|
|
|
|
#3972 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3973 |
|
Wtajemniczenie
|
nicejska to chyba na sałacie, tuńczyk, jajko na twardo plus inne składniki
![]() ja najcześciej robię kabanosy w cieście francuskim z żóltym serem - ale to mało wykwintne jest - za to mega szybkie. |
|
|
|
#3974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż czasem jak jesteśmy oboje nie w sosie, to sobie wyliczamy czego nie robimy. Np. dziś, mąż wrócił do domu, w kuchni burdel, to dostałam ochrzan, że nawet nie zalałam miseczki po owsiance ![]() Cytat:
Za to w weekendy tatuś przejmuje obsługę synka ![]() Aaaa właśnie, miałam Ci napisać - wprowadziłam gluten dziś. Kupiłam kaszkę manną błyskawiczną, ugotowałam na wodzie łyżkę i dodałam do zupki pół łyżeczki. Zaraz napiszę sposób, który dziś mi koleżanka podpowiedziała, tylko uśpię Henia. |
||
|
|
|
#3975 |
|
Wtajemniczenie
|
Afternoon a może papryka faszerowana, albo tarta. ostatnio robiłam chyba z kwestii smaku - oba dania pyszne.
|
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
No to piszę - dla tych, którzy gluten wprowadzają kaszką manną.
Ugotować raz na jakiś czas więcej kaszki, z 3 łyżki i pomrozić porcyjki pół łyżeczkowe w takim pojemniku na kostki lodu I wyjmować sobie porcyjkę do zupki.
|
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Angel
No to ja sie zaliczam do nerwusów szybko sie denerwuje ojj szybko...
|
|
|
|
#3979 | |
|
Zadomowienie
|
fajnie, że się cieszycie razem ze mną tymi drzwiami
Cytat:
![]() Nisiu teraz nie będziesz Mai podawać słoiczków 24h, tak? przepraszam, że Cię tak męczę... poczytałam troszkę i zdania są podzielone (jak zwykle). niektórzy piszą, że dawniej radzono żeby po szczepieniach odczekać dobę, ponieważ owoce zwiększają działanie szczepionki. a niektórzy, że tylko po jednej szczepionce jest to zalecane (chyba na heinego medina) dzisiaj przyszła paczka z bobovity z marchewką z ryżem czyli zupką dwuskładnikową ![]() ciekawe jak tam Lenka? Katiem jak robisz te kabanosy?
|
|
#3980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3981 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja nie cierpię kiedy świniak przyjeżdża ale na szczęście mąż rozbiera a ja tylko sobie porcjuję i mrożę ... ![]() ![]() dla męża za jego samotny pierwszy raz z ćwiartunią ![]() ula podziwiam ja to bym ciachała wsio czy to schab czy to szynka bądź karczek bhehe nie mam rozeznania gdzie się co kończy ooo wiem o żebrach co nieco ![]() ![]() Cytat:
ehhh jakoś dla mnie to bardzo stresujące jest ale dobrze że u Ciebie tak dobrze to idzie burrito bądź tortilla ? Cytat:
już mi nie jest Ciebie żal ! Ty zła kobieto śmiem napisać że jak jeszcze raz na biednego Onego zwanego Tżtem twego życia będziesz psioczyć to Ci tego posta wkleję Cytat:
podoba mi sie - zapożyczam
|
|
#3982 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj też zaliczyłam spacer i to w powiększonym gronie, bo była z nami moja przyjaciółka i chłopiec, którego jest opiekunką. Było by cudnie, gdyby nie fakt, że było taaak zimno, więc po 40minutach uciekałyśmy do domu. Wiosno, hop hop, przyspieszaj!
![]() Antkowi jabłko bardzo smakowało, choć dostał tylko kilka łyżeczek. Pięknie jadł z łyżeczki. ![]() Cytat:
Baaardzo miło wspominam ten czas i z wieloma pracownikami tam poznanymi utrzymuję kontakt do dziś. Z jedną z dziewczyn tam poznanych, spotkałyśmy się, gdy leżałyśmy w szpitalu po porodzie i nawet co jakiś czas ze sobą smsujemy na temat maluchów, bo między naszymi synkami są 2 dni różnicy. Cytat:
Cytat:
...Cytat:
![]() Jejku Antek to jest klocuch przy Jasiu. Pomyśleć, że termin miałyśmy ten sam, a aż 1,5kg różnicy między nimi. ![]() Co jest? Cytat:
Czasami czepiam się tylko dla zasady. A później dopadają mnie wyrzuty sumienia, bo w gruncie rzeczy TŻ bardzo mi pomaga. Gda pomysł z tą kaszką genialny! Skorzystam przy wprowadzaniu glutenu.
|
|
#3983 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki dziękuję za pyszne podpowiedzi, ale takiego lenia załapałam, że chyba jedynie obiad odgrzejemy
|
|
|
|
#3984 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3985 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Zosia mam nadzieję zasnęła, tzn z sypialni przestały odchodzic pomruki... nie to że potrafi zasnąć sama, kilka razy miałam wycieczkę tam i z powrotem.Zaliczyłyśmy znów 2 spacery po 1,h marszu. W tym śniegu ale mało co mnie zniechęci przed spacerami, zwłaszcza że wtedy Zocha śpi.Co do kąpieli to dziś wykąpałam Zosię po raz pierwszy sama! No i samo siedzenie w wodzie trwało z 5min, normalnie bawi się conajmniej 10. Tżt jest super - sprząta, gotuje, robi zakupy. Jak jest w domu to ja staram się zrobić te wszystkie czynności, bo nie ukrywam jest to jakaś odmiana dlatego staram się odwrócić role - ja sprzątam, gotuję, wyjdę na zakupy, a on się bawi i przewija jednak to ja jestem z Z. całymi dniami.Dlatego sądzę Gda że możecie spróbować się zamienić czasem czynnościami, niekoniecznie musisz go zostawiać z Heniem i wychodzić do fryzjera ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Kasiam nie martw się miejscem po szczepionce, nasza lekarka uprzedzała że tak może być Kaszka manna - uwielbiamy ją z mężem (zboczuchy jak w przedszkolu |
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Ta totalna metamorfoza w 4 tygodnie Chodakowskiej to jest skalpel?
Nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem, ale po tej trzydniówce nie chce jeść mleka.... Wcześniej ile mu dałam, tyle zjadł (zawsze 180), a teraz daję mu 150 i i tak trochę zostawia, czasem nawet 90 i wypycha językiem. Ale za to zupkę, kaszkę i jabłuszko ładnie je. Co jest grane? Posmakował "dorosłego" jedzenia i nie chce mleka? Czy to po tej chorobie i wszystko wróci do normy? Edytowane przez Kalpana Czas edycji: 2013-02-22 o 20:12 |
|
|
|
#3987 |
|
Wtajemniczenie
|
Stałam dziś na przejściu dla pieszych na czerwonym, zagaduje mnie babcia:
- A co tam w wózeczku, chłopiec czy dziewczynka? - Dziewczynka. - A Twojej siostrzyczce to nie zimno? |
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3990 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale teraz tak się zastanowiłam i po 1. jak ja robię coś innego, a Henio jest z tatą, to ja jestem cały czas spięta, bo nie dość że stoją przeważnie nade mną, co doprowadza mnie do szału, to jeszcze Henio np. jęczy i ja nie mogę się skupić na czynności i chcę go od razu brać. A po 2. nie cierpię gotować i sprzątać. Po zakupy mogę jeździć i dźwigać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

I tak nie przynosi to efetków
Miala wtedy 4 lata prawie. Pewnie po mamusi bo ja tez dlugo jezdzilam. Na jej usprawiedliwienie napisze, ze bardzo dlugie byly czasem nasze spacery.

Ja go dziś upychałam do zamrażarki i jeszcze muszę mięsko zmielić i zrobić smalczyk na chlebek
U nas takie wiejskie klimaty 

Czasami czepiam się tylko dla zasady.