Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku?
Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci 7 11,86%
Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka 0 0%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci 0 0%
Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie 8 13,56%
Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie 13 22,03%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie 4 6,78%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie 0 0%
Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe 3 5,08%
Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy 0 0%
Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki 0 0%
Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się 5 8,47%
W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października 1 1,69%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III 18 30,51%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-22, 17:51   #271
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
O rany, nie mam pojęcia rubinka25 jak ty mogłaś wytrzymać tak w niewiedzy jeszcze te 4-5 dni po zrobieniu pierwszego testu! Ja przez trzy kolejne dni robiłam testy, bo niedowierzałam, mimo że kreski były już wyraźne! Mi się udało po 5 miesiącach też, ale prawie "z zegarkiem w ręku", z testami owulacyjnymi 2x i bzykanko w dni płodne codziennie...no ważne, że się udało
Jak czytam, że niektórzy się starają miesiącami to chyba jakaś nadpłodna jestem.Bo 2 razy w życiu zaniedbałam antykoncepcję i za każdym razem zaszłam w ciążę.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-02-22 o 17:54
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 17:53   #272
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
wszystko ugotuje, a jakie smaczne no i piecze mega torty taki zdolniach mój
wiersze to przyniósł z pudła-jego książka z dzieciństwa

dziewczynka, super
Kaska87 torty pieczeeeeeeeeeee???????? SZACUN
Aha, wiem, to ty może jakiegoś szefa kuchni, jakiegoś masterchefa dorwałaś?:rolley es:
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 17:55   #273
beatryszja4
Raczkowanie

Smile Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

Cytat:
Gratulacje!!!Czyżby to prawdopodobnie pierwsza dziewczynka na wątku???
Który masz dokładnie dzień ciąży? i czy wg USG pokrywa ci się termin porodu z tym wyliczanym?

11 i 2dzień Z OM mam na 09.09.2013. a wg usg 12.09.2013
Wiem ze wcześnie na płeć ale jak to usłyszałam to potwierdziły się wszystkie babcine sposoby określania płci : pogorszona cera wszędzie nawet na plecach wyprystki mam i na dekoldzie I ochota na owoce szczególnie na cytrusy Słodyczy nie moge w ogóle
beatryszja4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 17:56   #274
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Jak czytam, że niektórzy się starają miesiącami to chyba jakaś nadpłodna jestem.Bo 2 razy w życiu zaniedbałam antykoncepcję i za każdym razem zaszłam w ciążę.
Może tak, moze faktycznie jesteś taką bardzo płodną samiczką, hihihi
Stary 2013-02-22, 17:58   #275
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
O rany, nie mam pojęcia rubinka25 jak ty mogłaś wytrzymać tak w niewiedzy jeszcze te 4-5 dni po zrobieniu pierwszego testu! Ja przez trzy kolejne dni robiłam testy, bo niedowierzałam, mimo że kreski były już wyraźne! Mi się udało po 5 miesiącach też, ale prawie "z zegarkiem w ręku", z testami owulacyjnymi 2x i bzykanko w dni płodne codziennie...no ważne, że się udało
Teraz też się zastanawiam jak ja wytrzymałam te parę dni, ale wtedy naprawdę ta druga krecha była taka blada, że prawie niewidoczna. Pomyślałam, że pewnie mi się wydaje, bo robiłam wieczorem i "pewnie kijowe światło". To że okres mi się spóźniał to dość normalne bo po odstawieniu anty raz miałam cykl 28, a raz 36 dni.
A metody "z zegarkiem w ręku" wolałam odłożyć na później, bo za dużo bym się przy tym stresowała, a wiadomo że stres tutaj nie pomaga. Daliśmy sobie rok czasu z "regularnym bzykankiem" i potem mieliśmy zacząć się martwić. Ale udało się.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 17:59   #276
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beatryszja4 Pokaż wiadomość
11 i 2dzień Z OM mam na 09.09.2013. a wg usg 12.09.2013
Wiem ze wcześnie na płeć ale jak to usłyszałam to potwierdziły się wszystkie babcine sposoby określania płci : pogorszona cera wszędzie nawet na plecach wyprystki mam i na dekoldzie I ochota na owoce szczególnie na cytrusy Słodyczy nie moge w ogóle
Z tymi zachciankami to nie ma reguły, ciekawe co u mnie będzie, wcinam i owoce i słodycze i mięsko i kwaśne....i ciekawe jakiej wielkości będzie moje dzidzi, mam mieć usg w 12t5d....tak fajnie już tym dziewczynom, ktore juz miały to badanie, mnie od czekania zaczyna wykręcać
Stary 2013-02-22, 18:03   #277
beatryszja4
Raczkowanie

Smile Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

Cytat:
Z tymi zachciankami to nie ma reguły, ciekawe co u mnie będzie, wcinam i owoce i słodycze i mięsko i kwaśne....i ciekawe jakiej wielkości będzie moje dzidzi, mam mieć usg w 12t5d....tak fajnie już tym dziewczynom, ktore juz miały to badanie, mnie od czekania zaczyna wykręcać
Wszystko na pewno będzie dobrze
beatryszja4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 18:05   #278
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Teraz też się zastanawiam jak ja wytrzymałam te parę dni, ale wtedy naprawdę ta druga krecha była taka blada, że prawie niewidoczna. Pomyślałam, że pewnie mi się wydaje, bo robiłam wieczorem i "pewnie kijowe światło". To że okres mi się spóźniał to dość normalne bo po odstawieniu anty raz miałam cykl 28, a raz 36 dni.
A metody "z zegarkiem w ręku" wolałam odłożyć na później, bo za dużo bym się przy tym stresowała, a wiadomo że stres tutaj nie pomaga. Daliśmy sobie rok czasu z "regularnym bzykankiem" i potem mieliśmy zacząć się martwić. Ale udało się.
No to ja już dzień przed terminem spodziewanej miesiączki musiałam zrobić test, bo już nie mogłam wytrzymać,cykle mam krótkie, to i tak cud, że wogóle pokazało już tak wcześnie, po 10dniach, to nie zawsze już wyjdzie. Ja pragnęłam dziecka juz od kilku lat, ale mam tak rozsądnego męża, że on musiał najpierw wszystko inne poukładać i dopiero zaczął myśleć o powiększaniu rodziny, ja chciałam iść na żywioł już kilka lat temu, to mnie gasił..może i miał rację, teraz mamy stabilną sytuację, ale za to na hasło "robimy dzidziusia" dostałam zajobka
Stary 2013-02-22, 18:06   #279
kaska87
Zakorzenienie

to ja mam taki armagedon pryszczowy na plecach, buzi, klatce piersiowej i szyi, że powinna być dziewczynka jak nic

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 18:07   #280
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Wszystko na pewno będzie dobrze
dzięki, też staram się być dobrej myśli, nie nakręcam się negatywnie, po prostu tak już tęsknię za maleństwem
Idę coś zjem laski, buziaki
Stary 2013-02-22, 18:10   #281
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:

dziewczynka, super
Ale fajny ten Twój facet. Mój też gotuje ale tortu upiec by nie umiał.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
T o się ciesz, że jesteś nadpłodna. Tylko jak stwierdzisz, że już więcej dzieci nie chcesz, to nie zaniedbuj więcej antykoncepcji.

Przypomniała mi się taka jedna starsza babka, z którą pracowałam parę lat temu. Ona mówiła, że jest baaaardzo płodna. Bo dwa razy z mężem się kochała i ma dwójkę dzieci!!! :hah aha:

A słyszałyście kiedyś o wazektomii? Ja myślę, że to jest antykoncepcja przyszłości. O ile faceci się do tego przekonają.
"Wazektomia jest to prosty zabieg chirurgiczny polegający na przecięciu i podwiązaniu nasieniowodów (przewodów, przez które przepływają plemniki). Jest to najtańsza, a jednocześnie najbardziej skuteczna metoda antykoncepcyjna dla mężczyzn,
którzy chcą mieć pewność, że nie zostaną ojcami."

Raz dla żartu wspomniałam mężowi o tym. Co odpowiedział? "Sama sobie podwiązuj. Wara od moich jajeczek"

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 18:14   #282
kaska87
Zakorzenienie

ja nie jestem za takimi metodami

no fajny fajny
a schabowy z ziemniaczkami i kapustką był przepyszny

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 18:15   #283
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
jeeeny piszecie tak dużo, że nie sposób nadrobić...tym bardziej, że chodzę spać już ok.20:00
teacherka: witaj, no to chyba podobnie będziemy rodzić (jeśli mi się uda tym razem), bo ja @miałam 10.01

dziś zrobiłam znów betę HCG...czekam na wynik i strasznie się boję...

no i chyba już po wszystkim...beta HCG spadła z 465 do 73 żegnam Was...
przytulam mocno i przesyłam dużo fluidków , niech uda się jak najszybciej

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 18:25   #284
papalinka83
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja jestem po wizycie, wszystko ok, dzidziol wygląda dobrze, macha rączkami i nóżkami. Naprawdę świetny, głowę ma ogromną, że szok, ale taki słodki A mój mąż to o mało nie padł jak go zobaczył, oczy mu się świecą ciągle Tylko ponieważ podczas badania było plamienie i powiedziałam jej, że brzuch nadal boli, więc dołożyłą mi do duphastonu jeszcze luteine... Ale cóż, jak trzeba to trzeba. cały czas I wymaz na posiew, żeby znaleźć przyczynę. USG z przeziernością karkową mam 11.03

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 18:30   #285
gawelek
Raczkowanie

Jakie wy macie mega tempo!!! Ja chyba na poważnie będę mogła dołączyć do Waszych rozmów jak przejdą mi te wszystkie mdłości, bóle głowy itp. bo nie jestem w stanie spędzić za długo przed monitorem. Niemniej Witam w drugiej części

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
W H&M RABAT NA DZINSY 40 PLN WIEC KOSZTOWALY MNIE 109 ,9
Witam wszystkich w 2 czesci
Rozumiem że mówisz o dżinsach ciążowych tak? Wiesz może do kiedy jest ta promocja?
gawelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 18:31   #286
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja jestem po wizycie, wszystko ok, dzidziol wygląda dobrze, macha rączkami i nóżkami. Naprawdę świetny, głowę ma ogromną, że szok, ale taki słodki A mój mąż to o mało nie padł jak go zobaczył, oczy mu się świecą ciągle Tylko ponieważ podczas badania było plamienie i powiedziałam jej, że brzuch nadal boli, więc dołożyłą mi do duphastonu jeszcze luteine... Ale cóż, jak trzeba to trzeba. cały czas I wymaz na posiew, żeby znaleźć przyczynę. USG z przeziernością karkową mam 11.03
Super że z Dzidziolkiem wszystko ok w sumie dobrze że podczas badania pokazało się plamienie , gin mogła zareagować i dopisać leki.
Ja już też chcę kolejne usg , na które zabieram Męża- powiedział że z tej okazji bierze cały dzień wolnego w pracy. ciekawe czy ja dostane cały dzień

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 19:14   #287
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
super ze wszystko ok
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 19:15   #288
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Ale fajny ten Twój facet. Mój też gotuje ale tortu upiec by nie umiał.

T o się ciesz, że jesteś nadpłodna. Tylko jak stwierdzisz, że już więcej dzieci nie chcesz, to nie zaniedbuj więcej antykoncepcji.

Przypomniała mi się taka jedna starsza babka, z którą pracowałam parę lat temu. Ona mówiła, że jest baaaardzo płodna. Bo dwa razy z mężem się kochała i ma dwójkę dzieci!!! :hah aha:

A słyszałyście kiedyś o wazektomii? Ja myślę, że to jest antykoncepcja przyszłości. O ile faceci się do tego przekonają.
"Wazektomia jest to prosty zabieg chirurgiczny polegający na przecięciu i podwiązaniu nasieniowodów (przewodów, przez które przepływają plemniki). Jest to najtańsza, a jednocześnie najbardziej skuteczna metoda antykoncepcyjna dla mężczyzn,
którzy chcą mieć pewność, że nie zostaną ojcami."
Słyszałam o przypadkach, że ta wazektomia nie zadziałała.A co do mnie to chyba po drugim dziecku sobie wytnę.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 20:05   #289
karolus17
Raczkowanie

Hej dziewczyny, moge sie przylaczyc do watku?
karolus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 20:13   #290
__Paulinka__
Zakorzenienie

Witam nową mamusię

Ja też dzisiaj mialam placki ziemniaczane pyyyychh zrobilam też karpatkę pół blachy już nie ma, ale to przez TZ hehe

My swojego orzeszka spłodziliśmy jak bylismy na urlopie świąteczno-noworocznym w PL Tam w mieszkaniu mamy dużą wannę i codziennie kąpaliśmy sie przy świecach, full romantico w życiu nie spodziewalabym się ze zaciąze mysle, że 4go zaszlam, bo 5 i 6 stycznia bylismy na imprezie.. niestety pilam pare drinkow. A potem wyjechalismy już tutaj do domu i już na pewno bylo po owulce I wtedy sobie pomyslalam "dobra, teraz już nie piję wogole alkoholu skoro we wrzesniu mamy sie starac o bobaska to chcę się oczyścic" a tu już bylam zaciążona

Cytat:
jeeeny piszecie tak dużo, że nie sposób nadrobić...tym bardziej, że chodzę spać już ok.20:00
teacherka: witaj, no to chyba podobnie będziemy rodzić (jeśli mi się uda tym razem), bo ja @miałam 10.01

przykro mi
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 20:15   #291
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
po świętach każdy był tak najedzony że nie miał siły molestować męża
tylko nielicznie wybrane istoty dostały tą moc żeby z zapałem napaść swojego mężczyznę
a tak poważnie to nie wiem czemu nas tak mało- może narazie mamusie czekają na potwierdzenie radosnych nowin u lekarzy albo się wystraszyły że wątek już tak kwitnie i się nie wkręcą już?
JEŚLI CZYTAJĄ NAS JAKIEŚ MAMUSIE PAŹDZIERNIKOWE TO ZAPRASZAMY DO PRZYŁĄCZENIA SIĘ BO INACZEJ WRZEŚNIÓWKI NAS ZDOMINUJĄ I KTO W PAŹDZIERNIKU BĘDZIE DODAWAŁ FOTKI SLICZNYCH RÓŻOWYCH NOWONARODZONYCH PULPECIKÓW?
To ja się ujawnię faktycznie czekam do USG, żeby nie chwalić się zbyt wcześniej, ale skoro zostałam wywołana do tablicy to jestem... :P USG mam w przyszłą środę. Na pierwszym USG widać było tylko pęcherzyk, bo było za wcześnie.
Śledzę wątek od początku poprzedniego i przez to Wasze tempo pisania zaniedbałam swoją pracę jakby szef widział jak ja ciężko pracuję to by padł ale od poczęcia czuję też takie zamulenie i obniżoną koncentrację, że moja wydajność spadła do zera, ale i tak chciałabym jak najdłużej pracować, bo w domu to bym chyba szajby dostała.
No więc krótko powiem, że to moje pierwsze dzieciątko. Staraliśmy się od ślubu, a udało się w 6 cyklu Mam rocznikowo 27 lat. OM 31.12.2012, TP (abstrakcja) 7.10

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
no wlasnie nie wiem co ma zrobic pracujaca przy kompie osoba... chyba pracodawca powinien zapewnic mu inna prace tak cos kojarze ale wiem ze w praktyce to sciema
Ja też pracuje przy kompie 8h i jak odejdę od kompa to równie dobrze mogłabym iść do domu, bo nie mam co robić. Tak się zastanawiałam w którym miesiącu przestanę sięgać do myszki

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Super APEL ! Popieram !
Zapraszamy październikowe mamusie ja sama dołączyłam wczoraj bo czekałam na serduszko, myślę że jeszcze się pojawią w styczniu mrozy były wiec każda się rozgrzewała , także spokojnie będzie nas więcej
chlupie właśnie zupkę pomidorową z ryżem i coś czuje że przerzucam się na zupy ! nic mi nie smakuje ostatnio a zupa nawet ładnie wchodzi
Mąż też wraca z pracy już , zaraz mu placków ziemniaczanych nasmażę, może łaskawe się skuszę na jednego nawet :P ahhh ten mój apetyt , kiedyś był wsunęła cały talerz placków
Jutro Męża urodziny śmiejemy się że prezent już sobie sam zmajstrował
Myśmy się tak owocnie wygrzali w styczniu
Normalnie ja to ostatnio mam fioła na punkcie pomidorówki. Ciągle bym ją pożerała Też mam ogromny apetyt, a jak zaczynam się robić głodna to od razu chce mi się heftać, więc ciągle coś podgryzam. Pulpet się ze mnie zrobi coś czuje

Cytat:
to ja mam taki armagedon pryszczowy na plecach, buzi, klatce piersiowej i szyi, że powinna być dziewczynka jak nic
Ja też mam taki wysyp, że szok. Bez makeupu wyglądam jak trędowata! czyżby to córcia? byłoby cudownie ale atakowaliśmy w dniu owulacji, więc większa szansa że chłopiec - też fajnie
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 20:18   #292
karolus17
Raczkowanie

Hmm, no to może opowiem coś o sobie. Mam 21 lat z chlopakiem jestesmy razem od 8 lat.. Dzis o 4 rano dowiedzialam sie o ciązy po tym jak nie mialam okresu 47 dni no i wyszly dwie krechy potem po poludniu tez.
Stary 2013-02-22, 20:28   #293
gawelek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
pazdziernikowe sie jeszcze ukrywaja poza tym grudzien byl bardzo owocny bo swieta, sylwester i pomiedzy swietami tez niektorzy mieli wolne to sie dzialalo a co!!
My z męzem się śmiejemy że to będzie dziecko końca świata Nawet w tv mówili że po tym 21grudnia może sporo ciąż być
gawelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 20:28   #294
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:

trzymaj się kochana...
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 20:30   #295
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
helloł
Mnie też odrzuciło od alkoholu jak byłam już w ciązy, a jeszcze o niej nie wiedziałam, a w okresie "starań", czyli w drugim tygodniu grudnia miałam fazę na wszystko na "p": chciało mi się pić (piłam winko), palić (jak prawie nie paliłam to aż sobie paczuszkę zakupiłam okazjonalnie), piłam pepsi no i bara bara, też można określić na "p", hehhe
Tydzień później przeszło mi wszystko poza pepsi i zapragnęłam pamiętam buraczków ćwikłowych!! To dawało nie tylko mi do myślenia, ale i znajomym z pracy

Cytat:
ja też
nie lubię listopada, taki smutny miesiąc no i grudniu nie chciałam-od stycznia do października może być więc super, że się udało
pewnie jakbym się długo starała to by mi obojętnie było
dlatego pisałam, żę listopad w razie w też bym przyjęła, nam za 16 razem się udało i chyba do tej pory nie mogę w to uwierzyć

Cytat:
Witam Mamusie ja jestem po genetycznym dziś Wszystko w porządku Dzidzia akurat spała:P W środe byłam u mojego gin i powiedział że dzidzia ma 5 cm I widzi na razie tzn wróży dziewczynkę Ale na potwierdzenie dopiero po 20 tyg Stwierdził płeć ze dzidzia ma 3 kreski pomiędzy nóżkami Machało do taty Ciesze się że wszystko ok jeśli mi sie uda wrzuce małą sesje zdjęciową z 3d i od gina też
płeć zgodna z zamówieniem?

Cytat:
mój też gotuje sprząta no ale nie piecze, wymienić?
Stary 2013-02-22, 20:31   #296
passion80
Zakorzenienie

Cytat:

Raz dla żartu wspomniałam mężowi o tym. Co odpowiedział? "Sama sobie podwiązuj. Wara od moich jajeczek"

Cytat:
będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez karolus17 Pokaż wiadomość
witaj

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
To ja się ujawnię faktycznie czekam do USG, żeby nie chwalić się zbyt wcześniej, ale skoro zostałam wywołana do tablicy to jestem... :P USG mam w przyszłą środę. Na pierwszym USG widać było tylko pęcherzyk, bo było za wcześnie.
Śledzę wątek od początku poprzedniego i przez to Wasze tempo pisania zaniedbałam swoją pracę jakby szef widział jak ja ciężko pracuję to by padł ale od poczęcia czuję też takie zamulenie i obniżoną koncentrację, że moja wydajność spadła do zera, ale i tak chciałabym jak najdłużej pracować, bo w domu to bym chyba szajby dostała.
No więc krótko powiem, że to moje pierwsze dzieciątko. Staraliśmy się od ślubu, a udało się w 6 cyklu Mam rocznikowo 27 lat. OM 3
cześć

w moim otoeczniu jest z reguły na odwrót, jak dziewczyna ładnie wygląda to dziewczynka koleżanka urodziła w sobotę córkę a w ciąży wyglądała rewelacyjnie, jak to jedna je powiedziała, jak nigdy
Stary 2013-02-22, 20:52   #297
87czarna
Zakorzenienie

Kochane moje,jestem
A więc i ja przynoszę dobre wieści- NASZA NIUNIA MA 1,26 cm i bije jej serduszko! Dzidziek się ruszał i gin musiał kilka razy mnie molestować,żeby dobre zdjęcie zrobić Udało się,ale i tak wygląda na to,że był obrócony pleckami
Tak więc wszystko jest w najlepszym porządku- z OM wychodzi mi termin na 4 października,a z USG na 7 października Z moich obliczeń wynika,że dziś jest rowny 8 tydzień,a na zdjęciu jest napisane,że to 7 tydzień i 4 dzień ;] Jestem tylko rozczarowana tym,że za takie pieniądze nie usłyszałam serduszka i dostałam tylko 2 zdjęcia średniej jakości,ale już nie wybrzydzam-ważne,że wszystko gra
Jestem szczęśliwa i odetchnęłam z ulgą...
Dziękuję za wszystkie kciuki,jesteście kochane

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 20:55   #298
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Kochane moje,jestem
A więc i ja przynoszę dobre wieści- NASZA NIUNIA MA 1,26 cm i bije jej serduszko! Dzidziek się ruszał i gin musiał kilka razy mnie molestować,żeby dobre zdjęcie zrobić Udało się,ale i tak wygląda na to,że był obrócony pleckami
Tak więc wszystko jest w najlepszym porządku- z OM wychodzi mi termin na 4 października,a z USG na 7 października Z moich obliczeń wynika,że dziś jest rowny 8 tydzień,a na zdjęciu jest napisane,że to 7 tydzień i 4 dzień ;] Jestem tylko rozczarowana tym,że za takie pieniądze nie usłyszałam serduszka i dostałam tylko 2 zdjęcia średniej jakości,ale już nie wybrzydzam-ważne,że wszystko gra
super wieści
Stary 2013-02-22, 20:59   #299
karolus17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Kochane moje,jestem

Gratulacje !!!
Ja dzis zrobilam dwa testy i wyszły pozytywne, wg moich obliczen to u mnie gdzies tez bylby 7-8 tydzień, nie robilam wczesniej testu bo mialam czesto przesuniecia o dwa tygodnie, ale jak długo przed terminem @ zaczeły bolec mnie piersi to cos czułam, ale balam sie, ze znow schizuje i znow mam wymyslone objawy, potem odrzucilo mnie od papierosów, moze niedkonoca po prostu nagle przestalam czuc potrzebe palenia.. moje pierwsze USG bedzie we wtorek, bardzo sie boje, to moja pierwsza ciaza i nadal niedkonca w nia wierze..
Stary 2013-02-22, 21:01   #300
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

Przykro mi...

Cytat:
Witam Mamusie ja jestem po genetycznym dziś Wszystko w porządku Dzidzia akurat spała:P W środe byłam u mojego gin i powiedział że dzidzia ma 5 cm I widzi na razie tzn wróży dziewczynkę Ale na potwierdzenie dopiero po 20 tyg Stwierdził płeć ze dzidzia ma 3 kreski pomiędzy nóżkami Machało do taty Ciesze się że wszystko ok jeśli mi sie uda wrzuce małą sesje zdjęciową z 3d i od gina też
Super! gratki
Cytat:
No i odetchęłyśmy z ulgą...cieszę się,że u Ciebie też dobrze
Cytat:
Napisane przez karolus17 Pokaż wiadomość
Witaj w naszym gronie

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości