|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku? | |||
| Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci |
|
7 | 11,86% |
| Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka |
|
0 | 0% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci |
|
0 | 0% |
| Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie |
|
8 | 13,56% |
| Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie |
|
13 | 22,03% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie |
|
4 | 6,78% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie |
|
0 | 0% |
| Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe |
|
3 | 5,08% |
| Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy |
|
0 | 0% |
| Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki |
|
0 | 0% |
| Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się |
|
5 | 8,47% |
| W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października |
|
1 | 1,69% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III |
|
18 | 30,51% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II
Czy w ciąży można używać samoopalacza? Bo jestem taka blada, że aż wstyd:/
Cytat:
wow chociaż ja jak pierwszy test robilam wieczorem , to nie moglismy z TZ spac w nocy o 4 udalo mi sie zasnąc, a jak TZ o 7 sie budzil do pracy szybko poszlam powtorzyc![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#302 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() również chciałabym dołączyć do tego watku..aktualnie jestem w 7 tygodniu ciązy..z czego sie bardzo ciesze i mam nadzieje ze bedzie wszytsko dobrze do konca pierwszy raz jestem na takim forum wiec nie wiem czy sie odnajde![]() ![]() moja dzidzia ma 4mm w ciązę zaszłam w pierwszym miesiacu po odstawieniu tabletek!!!jestem mega szczesliwa. spelnilo sie moje najwieksze marzenie!!poki co czuje sie dobrze..tylko jak przez dluzszy czas nie zjem czegos..to strasznie boli mnie brzuch..zoladek...dziwne uczucie..wczoraj w nocy az mnie to obudzilo musialam wstac i zjesc kanapke i przeszlo. dziwne uczucie widocznie dzidzius sie domaga..i jak mama lubi jesc
Edytowane przez emisko86 Czas edycji: 2013-02-22 o 21:08 |
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
emisko witaj
odnajdziesz się,odnajdziesz...
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi ciężko było się wbić, po prostu trzeba pisać, już zaczynam sporo osób kojarzyć, bo na początku to wszystkie takie same
|
|
|
|
|
#305 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie najgorzej ze tylu tu wpisow i tych roznych opcji..ale ogarniemy to jakos
![]() Witam jeszcze raz
|
|
|
|
#306 |
|
Wtajemniczenie
|
rena przykro mi. trzymaj sie
czarna gratulacje Witam nowe mamusie ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- ja pisze od początku w tym wątku a dalej nie mogę się odnaleźć |
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Rena5, tak mi przykro...
TRzymaj się cieplutko![]() Aż się zdołowałam i zaczęłam bać. Dziś mnie mdłości złapały w sklepie, aż wyszłam z niego. Nie wiem co robić, żeby pomóc dzidzi... Nam sie udało szybko. Tzn nie staraliśmy sie o ciążę, ale jak się dowiedzielismy chyba w listopadzie o ciąży koleżanki to nas zazdrość wielka ukłuła i zaryzykowaliśmy a potem jakoś pod koniec grudnia kolejjna koleżanka obwieściła nowinę... i wtedy to już się udało, bylismy zrelaksowani, szczśliwi bo wybieraliśmy sie w wymarzona wycieczkę do Londynu... Tż podejrzewa ze to się stało podczas oglądania Władcy Pierścieni,ja twierdze że noc przed wylotem :P:P Czyli jajeczko sie zapłodniało w drodze do/w Londynie ![]()
|
#308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
LaLoca też już kilka razy miałam fazę na pomidorówkę, w sumie była to moja pierwsza zachcianka bez której nie byłam w stanie zasnąc i przestać o niej myśleć, póki jej nie zjadłam, a jadłam przez cztery dni pokolei! |
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
coś musi być w tej pomidorówce, bo ja bym mogła jeść non-stop
|
#310 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, ze nie dali ci posłuchać serduszka, ale jak to się mówi lepszy rydz niż nic.---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
Rena5 bardzo bardzo mi przykro ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Paulinka nie martw się, ja jestem też bladziocha, nie dość, że zima, to hemoglobina spada i też się robię jak papirus ![]() Ale smarować mi się nie chce, pilnuję się żeby w miarę regularnie brzuch smarować i cycole, to i tak już dużo... ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Dziewczyny mam pytanie znowu do mądrzejszych niż ja zbetoniała Mianowicie powiedzcie mi jak mam wejść w naszą drugą część, bo już dwa razy wchodziłam przez link podany jeszcze w pierwszej części, da się go odnaleźć jakoś z tytułów wątków?Ja nie mogłam się dopatrzeć
|
||
|
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Twój mąż czyta w my slach i pewnie już obmyśla jutrzejszy obiad
![]() Cytat:
albo widzisz na samy dole, lista nowych wątków, nasz jest teraz chyba pierwszy od gory
|
|
|
|
|
#312 |
|
Raczkowanie
|
ja mam tylko opad...nic mi sie nie chce, wracam z pracy moge spac i nic nie robic. po czym zasypiam znowu 21-22..szok!ale o spaniu marze non stop!
LALOCA mam to samo nie odczuwam jak kiedyś głodu...tylko od razu mnie mdli...moja kolezanka w pracy miala tak samo. mowila ze zawsze przy sobie nosila cos do jedzenia czy jakies suchary czy jakis owoc. i jej to pomagalo. ja od wczoraj tez tak robie, w szczegolnosci podobno powinno sie jesc co 2 godz w niewielkich islosciach.zeby wlasnie unikac takich stanow Edytowane przez emisko86 Czas edycji: 2013-02-22 o 21:49 |
|
|
|
#313 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tancerka apel poskutkował. I dobrze, oby tak dalej. ![]() Cytat:
![]()
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wysmarowalam się, ale tylko do piersi od razu sie lepeij czuję szkoda tylko, że to tak śmierdzi![]() Ja wogole codziennie od zawsze po prysznicu sie cala smaruje balsamami, ale samoopalacz naprawde żadko używam.. co do twojego pytania. Ja zawsze wchodzę w "ustawienia konta" i tam są wątki, w ktorych sie udzielm Jak są nowe widomości, to sie podswietla na bardziej fioletowo
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#316 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam wesele 27 kwietnia
podobno 3 miesiace ma sie ciezkie a potem jest juz dobrze do 7:P ciekawe jak bede sie czula, oby dobrze!!! chociaz juz teraz mam wrazenie ze wygladam zle![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- smarujecie sie juz czyms?jakimis kremami na roztepy? polecacie cos? moja mama mowi ze ona uzywala za kazdym razem (była 2 razy w ciazy) oliwke bambino..i nic nie ma. moze to jakis pomysl |
|
|
|
#317 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny zwariowalyscie? nowy watek i 10 stron?
![]() witam sie dopiero teraz bo caly dzien bylam zajeta ![]() pisalam o tym w poprzednim watku ale sie powtorze ![]() ![]() NIE DOSTALAM ZAPROSZENIA DO KLUBU
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2013-02-22 o 22:04 |
|
|
|
#318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
myślę że to wszystko opiera się na nawilżeniu. Ja teraz odpuszczam sobie drogie kremy i szoruję się oliwką jonhsona
może akurat takie proste rozwiązanie okaże sie najlepsze.
|
|
|
|
#320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Hej dziewczyny kochane! Ja też jestem październikową przyszłą mamusią. Mam termin na 10.10. Teraz jestem w 7 tc !!! Byłam tydzień temu na usg potwierdzającym ciążę, maleństwo miało 4mm. A dzisiaj już wybrałam lekarza prowadzącego i było drugie usg, 10,1mm. Bije serducho. Postaram się niebawem wkleić zdjęcia usg ![]() Poza tym mam nudności, od samego początku może miałam jeden lub dwa dni bez, to skakałamze szczęścia myśląc że przeszło... o naiwna babo! Nic nie przeszło. A dziś rano wylądowałam w toalecie namiętnie rozmawiając z klopem... eh! Senność na początku bardzo mi dokuczała, ale powoli mija. Za to cycuszki oj bardzo bolą... czy ja narzekam?)))) Chyba trochę... W weekend bolał mnie ząb. Byłam w poniedziałek u dentysty i leczenie kanałowe mi zafundowano. Było bezbolesne (ząb martwy), ale co się na stresowałam!!!! W ten poniedziałek będzie kończyła. Ok. nie piszę więcej bo zanudzę... |
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
AnielicjaKoleżanka z moich stron
Witamy!
|
|
#322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#323 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za miłe powitanie, wsparcie bardzo mi się przyda
Tylko za głowę się łapię )))
|
|
|
|
#324 |
|
Zadomowienie
|
Czarna87 muszę to napisać: jesteś taka śliczną i pogodną widzę dziewczyną, aż sama gęba się uśmiecha jak patrzę na twojego avtka
Poza tym bardzo podobnie wygląda moja ukochana koleżanka z pracy, która aktualnie też czeka na dzidziusia
|
|
|
|
#325 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() :rzy gi:![]() Melduję się mało radośnie w nowym wątku. Nie daję rady...w pracy nudności i pierwszy raz myślałam, żeby iść do klopa i sobie ulżyć. Miałam ochotę się rozpłakać. Samopoczucie ciągle jak na kacu... W tramwaju to samo. Cieszę się na myśl, że jutro chociaż trochę dłużej pośpię... Koło którego tygodnia to mija? Ja od 4 dni nie byłam w kuchni na dłużej po tym jak z 4 m wyczułam gołąbki.Dwie imprezki mnie czekają w ten weekend ale z moją sennością to max. 2h- no i oczywiście po cichu liczę, że nie będzie mi źle. Witam kolejne mamusie ![]() rena- przykro mi, ściskam
|
|
#326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#327 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oho- to jeszcze 2 tyg. hardkoru....
|
|
|
#329 | |
|
Rozeznanie
|
Melduje się grzecznie w nowym wątku
Oj pomidorówka- mniam. To jedyna zupka do której mnie ciągnie od początku ciąży ![]() Cytat:
Do mnie też zaproszenie do klubu nie dotarło
|
|
#330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

wow
chociaż ja jak pierwszy test robilam wieczorem , to nie moglismy z TZ spac w nocy
o 4 udalo mi sie zasnąc, a jak TZ o 7 sie budzil do pracy szybko poszlam powtorzyc

TRzymaj się cieplutko

faktycznie czekam do USG, żeby nie chwalić się zbyt wcześniej, ale skoro zostałam wywołana do tablicy to jestem... :P USG mam w przyszłą środę. Na pierwszym USG widać było tylko pęcherzyk, bo było za wcześnie.
ale od poczęcia czuję też takie zamulenie i obniżoną koncentrację, że moja wydajność spadła do zera, ale i tak chciałabym jak najdłużej pracować, bo w domu to bym chyba szajby dostała.
Mianowicie powiedzcie mi jak mam wejść w naszą drugą część, bo już dwa razy wchodziłam przez link podany jeszcze w pierwszej części, da się go odnaleźć jakoś z tytułów wątków?Ja nie mogłam się dopatrzeć