|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
Cytat:
|
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mi nic a nic nie przeszkadzają takowe, a i mam już na tyle lat że i z rodzicami bym spokojnie mogła to oglądać i bym się dziwnie nie czuła
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam starocie:
Złap mnie, jeśli potrafisz (8/10) - bardzo fajny, dużo się dzieje, fabuła wciąga, a do tego świetna obsada Czekając na Joe (7/10) - coś na kształt dokumentu, gdyz to kolejny film oparty na faktach. Historia niesamowitej wyprawy na szczyt i niesamowitej woli walki. Choć forma średnio przypadła mi do gustu to historia jest wręcz nierealna, do dziś zastanawiam się, jak bohaterowi się to udało. Na prawdę warto zobaczyć Przekręt doskonały (6/10) - całkiem niezły kryminał, są zwroty akcji, film nie ciągnie się jak flaki z olejem, dobra obsada. Jeśli chodzi o fabułę to w sumie nic nowego, ale film ma to coś, jakiś taki specyficzny klimat
|
|
|
|
#4594 |
|
Holy Crap!
|
Dokąd teraz-- nie zaciekawił mnie tak jak Karmel. Momentami nudny i dłużył mi się. Były elementy wzruszające jak np. śmierć syna, śmieszne: naćpanie panów ciachami
. Liczyłam na coś więcej, 4/10Resident Evil-- pierwsza część filmu który powstał na podstawie gry. Mila jak zwykle piękna. Fabuła może nie jest arcydziełem, ale są pozytywne aspekty jak napięcie, muzyka, akcja. Momentami można delikatnie podskoczyć . Zabieram się za całą serię, póki co ta część zasługuje na 6/10
|
|
#4595 |
|
Konto usunięte
|
wstyd się przyznać, ale dopiero niedawno obejrzałam Przeminęło z wiatrem.
moja ocena 8/10. Zbyt długi moim zdaniem. Nie wiem czy kiedykolwiek wrócę do tego filmu. |
|
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
Operacja Argo 7/10-Naprawdę całkiem niezły film. Nie wiem czemu ale myślałam,że mnie znudzi i będzie bardzo dużo politycznych dialogów itd,jednak okazało się,że nieźle trzymał w napięciu i był po prostu ciekawy. Nie wiem jak ta ekranizacja ma się do prawdziwej historii,ale jak dla mnie to kawał dobrego,porządnego kina,chociaż bez rewelacji.
|
|
|
|
#4598 |
|
Pani Mizantrop
|
Coś w tym stylu, chociaż ostatecznie gratisowy egzemplarz okazał się być wadliwy i jednym musiała się na koniec zadowolić
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
Dannie Darko - jak dla mnie trochę zagmatwany, jeśli ktoś lubi takie filmy to polecam. Przyznam, że ja po obejrzeniu nie do końca wszystko rozumiałam i musiałam przeczytać interpretacje osób z filmwebu :P
|
#4600 |
|
Pani Mizantrop
|
Wesele w Sorrento (2012) - 6/10.
|
#4601 |
|
Raczkowanie
|
"Musimy porozmawiać o Kevinie" (10/10) - podróżniczka mająca życie niemal jak z bajki spotyka swojego księcia. Z tego związku rodzi się ich syn Kevin. Ojciec jest wniebowzięty, nie mógł się doczekać nowego członka rodziny, natomiast Eva nie umie się pogodzić z nową rzeczywistością. Niestety nie jest gotowa do bycia matką, odpycha od siebie malca i to być może wpłynęło na to, jaki Kevin był później. A był, trzeba przyznać osobą ... niebanalną - niestety w tym negatywnym sensie. Świadomie krzywdzi ludzi, jednak najbardziej własną matkę - i to już od najmłodszych lat. Dodatkowo świetnie manipuluje innymi. Reżyserka nie daje jednoznacznej odpowiedzi czy chłopak jest socjopatą/psychopatą czy kimś jeszcze innym, więc jeśli idzie o interpretację, to mamy pełną swobodę. Obraz "skacze" pokazując wydarzenia z przeszłości w formie retrospekcji Evy, jak i współczesne życie kobiety. Całość uzupełnia wspaniała Tilda Swinton i GE - NIA - LNY Ezra Miller. Jego gra aktorska zachęciła mnie do obejrzenia :
"The perks of being a wallflower" (10/10)- niby banał. Samotny chłopak, nielubiany przez otoczenie, nie umie znaleźć wspólnego języka z rówieśnikami. A jednak obejrzałam go wczoraj ponownie i pewnie zrobię to jeszcze ze 100 razy w ciągu najbliższego pół roku. Klimat tego filmu jest wspaniały ! Po części komedia (moim zdanie naprawdę śmieszna, żadne skórki bananowe czy drętwe teksty) po części dramat, więc na przemian śmiałam się i płakałam. Główny bohater - Charlie poszedł do szkoły średniej mając cichą nadzieję, że uda mu się prześlizgnąć te kilka lat i znaleźć choć jedną bratnią duszę. Po początkowych porażkach poznaje pewne rodzeństwo - Sam i Patrica, którzy są jednymi z bardziej walniętych uczniów z jego liceum. Udaje mu się znaleźć w ich paczce, spróbować narkotyków, znaleźć dziewczynę, cały czas walcząc z własnymi demonami (orientując się jednocześnie, że jego nowi przyjaciele też mają swoje problemy). Dodatkowo w tle leci wspaniała muzyka ("Come on Eileen", "Heroes" Davida Bowiego "Afterschool" (9/10) - znów Ezra Miller, a jakże Tym razem wcielił się w rolę nieco samotnego chłopaka - Roberta. Przebywa w szkole z internatem. W jego pokoju koledzy robię interesy sprzedając narkotyki, wspólnie oglądają filmy, które wypaczają ich charaktery, do tego dochodzą pierwsze doświadczenia seksualne. Gdy Rob zaczyna uczęszczać na zajęcia filmowe będące "afterschool" sfilmował jak 2 popularne dziewczyny umierają od przedawkowania narkotyków. To pociąga za sobą lawinę innych zdarzeń, ukazując przy tym zakłamanie władzy szkolnej. Filmowe ujęcia pokazane są momentami w ciekawy sposób - jakby kamerzysta sam kręcił jakiś film/reportaż, ale dopiero uczył się co i jak lub jakby kamera została rzucona gdzieś niedbale - skupienie się na jednej postaci, podczas gdy połowa drugiej jest ucięta w połowie, duże zbliżenie na twarz. Spodobał mi się taki sposób filmowania, bo naprawdę można było odnieść wrażenie, że filmował to jakiś uczeń. Ten film jest dosyć ciężki w odbiorze, akcja momentami siada i nie jest to coś, co można oglądać dla relaksu w sobotni wieczór, ale naprawdę polecam.
|
#4602 |
|
Konto usunięte
|
Podpisuję się pod tym. Tzn. początek i do pewnego momentu to bym dała więcej punktów, ale potem jakby im zabrakło pomysłu. Pod koniec to wręcz bardziej dramat obyczajowy przypominało, niż horror. A trailery zapowiadały coś ekstra.
|
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
This is 40 -4/10 Bardzo chciałam,żeby ten film mi sie podobał, lubię aktorów,którzy wzięli w nim udział,podobała mi się Wpadka,ale niestety wyszło naprawdę słabiutko. Film był o niczym,za długi i bez żadnego przesłania. Trochę zawyżyłam ocenę za niektóre sytuacje i dialogi z życia wzięte.A tak lubię Paula Rudda
|
|
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Sesje - po obejrzeniu trailera spodziewałam się czegoś lepszego, nie był to zły film ale także bez szału. 7/10
|
#4605 |
|
Raczkowanie
|
Poradnik pozytywnego myślenia, fajny lekki film, tak rażąco odmienny od tego czym nas wcześniej karmiono spod znaku komedie romantyczne by Hollywood.
|
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
Bo to nie jest typowa komedia tylko komedia połączona z dramatem.
|
#4607 |
|
Przyczajenie
|
Nazywam się Khan - piękny, wzruszający film, opowiadający o podziałach religijnych, niepełnosprawności i miłości... Ryczałam jak bóbr
|
#4608 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4609 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny wybaczcie za off topa ale nie wiem gdzie mogłabym spytać, nawet na forum serwisu stopklatki cicho
czy korzystacie ze stopklatki właśnie? po nowych zmianach rozwaliło wszystkie ustawienia, tzn nie moge się doszukać wszystkich moich zapisanych filmów, ulubionych, tych które chce obejżeć, pokazuje tylko kilka losowo wybanych, wogóle mnóstwo rzeczy jest dziwnych, w logu jest słowo "beta", także nie wiem czy te ustawienia wrócą czy czas przejść do Filmwebu
Edytowane przez Go sia Czas edycji: 2013-02-21 o 17:08 Powód: literówka |
|
|
|
#4610 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4612 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4613 |
|
Raczkowanie
|
zgadzam się. mawiają, że to hinduski Forest Gump ale moim zdaniem, reprezentuje jakość sam w sobie i się znacząco różni od amerykańskiego odpowiednika
|
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Niemożliwe - ciekawy, dla zabicia czasu można zobaczyć.
Poradnik pozytywnego myślenia - zupelnia inna komedia, nietypowa, zabawna, dramatyczna, romantyczna. Podobał mi sie. Nietykalni - dobry film, nawet mojemu tz sie podbało , ktory raczej nie jest fanem takich filmów.
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
Flight 9/10- Świetny i wzruszający dramat z genialnym Danzelem Washingtonem. Dotknie i poruszy szczególnie tych,którzy bezposrednio lub pośrednio mieli do czynienia z uzależnieniami. Przyznaję,ze się spłakałam,chociaż nie zdarza mi się to często. Scena ze spadającym samolotem wgniata w fotel,myślałam,że dostanę zawału.
|
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Niemożliwe - wzruszający, pełen emocji.
Oglądałam go w kinie i wiadomo łezka w oku nie raz się zakręciła, ale myślałam, że bardziej ten film będę przeżywać. Może by tak było gdybym oglądała go sama w domu, bo jednak nie lubię okazywać swoich uczuć przy tłumie ludzi ;P
|
#4618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ostatnio byłam w kinie na Poradnik pozytywnego myślenia i muszę przyznać że mi się podobał, oceniam na 8/10. |
|
|
|
|
#4619 |
|
Holy Crap!
|
Resident Evil 2: Apokalipsa-- lepsza część od "jedynki". Więcej akcji, nie nudzi, polecam 7/10
Resident Evil: Zagłada-- troszeczkę lepsza od poprzedniej części, przyjemnie się ogląda, nie nudzi. Fajna kreacja Milli 7/10
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
Plan B - miła, niczym nie zaskakująca komedia romantyczna z Jenifer Lopez
(po tym filmie stwierdziłam, że wolę ją chyba jako aktorkę niż jako piosenkarkę :P)
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

ostre sceny łóżkowe? nie powiedziałabym 

おはよう!