|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ VIII
Ale miałam znów nadrabiania! Wiecie mam problem z cerą
Mam więc pytanie miałyście może kremiki Sylveco? Rokitnikowy lekki może? Może słyszałyście coś o nich? Cytat:
Mydło Alepp mnie przesuszało, przepraszam nie pamiętam stężenia (chyba 25%) Ogólnie nie mogłam się z nim dogadać. Sądzę jednak, że w przypadku wszystkich kosmetyków, nie tylko mydełka testując, trzeba zaczynać od bezpieczniejszych stężeń. Promolcia i Claire91 ale mam ochotę na zakupy! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jednak znów podkreślę co pasuje jednej, nie musi służyć drugiej.
Edytowane przez margoltka Czas edycji: 2013-02-23 o 10:24 |
||||
|
|
|
#962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ VIII
Cytat:
|
|
#963 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie miałam co prawda rokitnikowego,ale lekki nagietkowy.Jednak zawiodłam się na nim, okropne mnie zapchał(mam cere mieszana).Natomiast na policzki,ktore mam normalne, dzialal w porzadku-skora byla fajnie nawilżona .Myślę że do suchej cery się nie nada, nie nada się takze pod makijaż, bo przynajmniej w moim przypadku się rolował.
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z edm kocham roze
|
|
|
|
|
#965 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wklejam skład: Woda, Olej z pestek winogron, Olej sojowy, Sorbitan Stearate & Sucrose Cocoate, Masło karite (Shea), Stearynian glicerolu, Olej arganowy, Olej jojoba, Kwas stearynowy, Alkohol cetylostearylowy, Alkohol benzylowy, Betulina, Witamina E, Ekstrakt z aloesu, Alantoina, Guma ksantanowa, Kwas dehydrooctowy, Ekstrakt z nagietka lekarskiego, Ekstrakt z mydlnicy lekarskiej, Lupeol, Kwas oleanolowy, Kwas betulinowy Co do toniku Noalab postanowiłam zużyć na czolo, niacynamid zawsze wypryszczał mnie tylko w okolicy nosa i minimalnie na brodzie. Tylko zastanawiam się czy to w ogole ma sens, jako ze czoło mam bezproblemowe, jak myslicie? U mnie faworytem wśrod minerałow sa Lily Lolo. Miałam też Meow i choć kryly lepiej nie pasowala mi ich konsystencja, nie potrafilam odpowiednio nalozyc. Muszę jeszcze przetestowac Lauress
Prostota jest szczytem wyrafinowania Leonardo da Vinci instagram: emwuwu wymiana Edytowane przez advertisement Czas edycji: 2013-02-23 o 13:26 |
|
|
|
|
#967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Btw dziewczyny czy któraś z Was nie miałaby ochotę na próbkę tego toniku azelo noalab? Mogę trochę odstąpić, bo ja napewno całego nie zużyję, a jest ważny jeszcze 2 miesiące (: |
|
|
|
|
#968 |
|
Raczkowanie
|
Anula a gdzie Ci się udało dorwać taki duuuży balsamik z masełkiem karite Naturado???
Dziewczyny przez przeszło tydzień niczym się nie malowałam (pewnie straciłam już resztki - jeśli jakichkolwiek miałam - wielbicieli w robocie) a krosty ropne jak wychodziły tak wychodziły ![]() dzisiaj zaparzyłam kozieradkę i przemywam co jakiś czas - daje ukojenie i musiałam zdradzić naturę dla acne-dermu bo plam po krostach mam bez liku - a po serum z mącznicą była już taka jednolita ![]() micel i pianka COSLYS BEBE nie pachnie morelkami tylko troszkę mi podśmierdziuje - nie wiem czym - ale jak na razie te specyfiki łagodne Edytowane przez kasik71 Czas edycji: 2013-02-23 o 17:49 |
|
|
|
#969 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kupiłam kilka glinek wałdajskich (błoto, niebieska i biała) i tak sobie nakładałam...chociaż byc może to nie ich wina.. Nie wprowadziłam ostatnio żadnych nowości do pielęgnacji (poza serum Babuszkowym i olejem z uczepu, którego i tak uzywam w zasadzie do demakijażu) ale obydwa działają bardzo delikatnie i nie posądzam ich o to..zwłaszcza, że ten wysyp to już od dłuższego czasu...Bardzo ładne nabytki. A powiedz mi, czy ten olejek Khadi będzie sprawdzał się jako nawilżacz do ciała? Bo ja bardzo lubię olejki i zastanawiam się co tu kupić...ale to jeszcze za jakiś czas, bo kurcze teraz OSZCZĘDZAM bo muszę nowy samochód kupić... Cytat:
a może to jakaś podróba??? Na szczęście nie będę w tym czasie w Wawie Bo bym pewnie coś kupiła...a tak to musi mi wystarczyć to co mam..Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#970 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobitki, będę zamawiać zestaw próbek ze strony Lumiere - 8 próbek za 4$ (przesyłka jest za darmo). Mnie są potrzebne tylko 4, jeśli któraś z Was reflektuje na pozostałe, proszę o mrugnięcie okiem w moją stronę
|
#971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja tylko taki znalazłam, nie iwem czy występuje w mniejszej pojemności ![]() Ja mam ze skarbca natury, ale napewno ma tez biolander. I zapewne parę innych sklepów. Mleczko jest naprawdę boskie - jeszcze pare dni pouzywam zanim wydam ostateczną opinię, ale chyba moge już powiedzieć, że zdetronizuje wszystkie inne smarowidła ciałowe!
|
|
#973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja wciąż nie mogę się przyzwyczaić do konsystencji tego masełka - dla mnie jest jak miękka plastelina
|
|
|
|
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jeszcze potrzebuję troche czasu ![]() konsystencja masła z macadamią jest fajna ![]() mleczko naturado jest rzadkie
|
|
#975 |
|
Raczkowanie
|
ło matko i córko kobity widziałyście jakie cuda wstawił Biolander za 300 czy 400 zeta
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
a o czym mówisz??
|
#977 |
|
Wtajemniczenie
|
http://biolander.com/produkty/producent/kesari/
czyzby chodzilo oto ?
|
#978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale na szczęście takie ceny są zdecydowanie poza moją granicą "kusicielstwa"
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to tylko nowe zestawy, marka kesari jest w biolanderze od dawna bardzo fajny zresztą mają krem anti-age
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2013-02-23 o 19:04 |
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
cześć koleżanki moje,
Wywołana przez effę ( w kwestii mojej pielęgnacji to nadal królują ruski, znów ostatnio popełniłyśmy z mel zamówienie jak to wam pisała (no właśnie, mel, próbowałaś już maskę? ciekawa jestem twojej opinii). -Serum babuszkowe lubię bardzo i to obie wersję-35+ i 50+ ( z małym wskazanie na drugie). Już będę używac trzecie opakowanie niedługo -bardzo mi spasował też tonik baikal nawilżający-też już druga butla czeka -ciągle pasuje mi również złoty scrub, a i czeka na mnie brylantowy -jakiś czas temu skusiłam się na krem do rąk natura siberica zimowy-i fajny, ale dla mnie za mało treściwy, za mało nawilża o odżywianiu nie wspomnę (także ku przestrodze piszę) -doszłam do wniosku że żaden szampon naturalny nie domywa mi czapki tak jak bym chciała i wypracowałam metodę, że ok.1 raz w tyg.myję prostym slsem i włoski są super. A na codzien mam baikal oczyszczający (ma olej w składzie, więc dla mnie jest jak odżywczy) i dziegciowy, no i w spadku po tż neutralny NS (jak wam kiedyś pisałam na jego wrażliwą skórę głowy okazał się być za mało neutralny). No i teraz czeka u mel ten słynny czarny przeciwłupieżowiec, który ana tak zachwala -od jakiegoś czasu kręce płyn micelarny z e-naturalne i jestem super zadowolona z niego -a do mycia buzi najlepiej się sprawdził olejek myjący, który zrobiłam na bazie niefiltrowanej oliwy z oliwek z biedry -pokusiłam się też o ukręcenie kremu a'la gaia i powiem wam, że w moim odczuciu mi się to udało-znaczy wiadomo, nie znam proporcji oryginału, niektóre oleje pozmieniałam, ale to co mi wyszło mocno przypomina prawdziwy, zarówno w wyglądzie jak i działaniu, a kosztuje absolutne grosze -no i najważniejsze-znalazłam w końcu "swoje" minerały-anabelki golden fair ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- a w ogóle tak ostatnio pisała któraś z was o kremie NS tym on ma w opisie właśnie filtr 20-myślicie, że rzeczywiście zapewni jakąś podstawową ochronę? i jak ma dwutlenek tytanu dość wysoko, to będzie krem-beton?
|
|
#981 |
|
Raczkowanie
|
To ja w końcu wyrażę swoją opinię na temat odżywki Alepii. U mnie kompletnie sie nie sprawdzila. Nie ułatwiała rozczesywania, włosy były jakieś takie matowe nawet po użyciu płukanki octowej. Po przeczytaniu innych opini spodziewałam sie obciązenia a tu nawet troche takie nie były
Później nawet zaczęła draźnić mnie jej wydajność ale nareszcie sie skończyła. Żałuje zakupu. U mnie bardziej sprawdzają się odżywki emolientowe. Możecie jakąś polecic?Z kremu aa eco z rokitnikiem też nie jestem zadowolona. Nie wchłania się i po paru godzinach strasznie się świece. Na skórze tez nie widać pozytywnych zmian. Moje przesuszone policzki nadal są suche, a tylko przykryte tym kremem tak jakby dawał ochronna warstwe ale w ogóle nie nawilżał. |
|
|
|
#982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maski jeszcze nie otwierałam, rozdziewiczymy ją wspólnie. Już niedługo wszystkie czekające na Ciebie kosmetyki trafią w Twoje ręce. ![]() Też raz na tydzień-dwa myję głową SLS-em. Fajnie, że Tobie tak pasują annabellki i szkoda, że dla mnie okazały się za ciemne.
|
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
mel, głupie pytanie-ale czy próbowałaś na buzi, czy od razu na łapce stwierdziłaś, że ciemniak?
bo mój fair na łapce za ciemny się wydaje, a na japie się wtapia i wygląda chyba lepiej niż fairest
|
|
#984 |
|
Zadomowienie
|
Na twarzy próbowałam. Nie ma wielkiej tragedii, ale jednak widać, że jest trochę za ciemny. Może latem będzie dobry.
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Evi mam nadzieję,że czarnuch Ci podejdzie-czekam na info
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Evi dobrze Cię widzieć kochana
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam czegoś wykończeniowego do makijażu na minerały i zastanawiam się nad Translucentem Hauschki, ale ma talk w składzie na pierwszym miejscu
![]() przejmować się, czy nie? |
|
|
|
#988 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja szukam prasowańca z lustereczkiem i gąbeczką/poduszeczką. Takiego do torebki. Najlepiej transparentnego. Póki co, tylko ten znalazłam. Niestety ten talk... |
|||
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie kończę serum wit.C plus olej żurawinowy z Mazideł i został mi 1g witaminy C (w postaci w postaci tetraizopalmitynianu askorbylu), zastanawiam się co ukręcić
|
|
|
|
#990 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
tylko podkłady wchodzą w grę? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

Mam więc pytanie miałyście może kremiki Sylveco? Rokitnikowy lekki może? Może słyszałyście coś o nich? 
poczytaj w kwc.
). Jest to twarda, zielona kostka, nie taka "ślimakowata" w środku, ma jednolitą konsystencję i pieni się inaczej. Zresztą jest świetne - strasznie je lubię!
to i tak dość wysokie stężenia laurie a zobaczysz z czym to się je
.

bo plam po krostach mam bez liku - a po serum z mącznicą była już taka jednolita