|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
jedź na ip
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- ![]() ![]()
#4532 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Cytat:
![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Konto usunięte
|
Kocurku, z jednej strony: to jednak trochę za wcześnie, żeby regularnie czuć mocne ruchy. My też mamy takie dni, że czuję słabo i rzadko. Ale z drugiej: rozumiem obawy. Rób, jak podpowiada Ci intuicja. Zjedz coś słodkiego, napij się, połóż na plecach i poczekaj. Choć u mnie to nie zawsze działa, czasami dziecko się rusza, jak jestem głodna. Tylko bez nerwów. Wiesz, że ono jest jeszcze malutkie. Ale też nie bagatelizuj tego, gdyby się przedłużało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak daleko, ze i tak musze na Męża czekać...sama nie mam nawet jak ani czym dojechac.... Chyba mi puszczaja nerwy... ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39408985]Kocurku, z jednej strony: to jednak trochę za wcześnie, żeby regularnie czuć mocne ruchy. My też mamy takie dni, że czuję słabo i rzadko. Ale z drugiej: rozumiem obawy. Rób, jak podpowiada Ci intuicja. Zjedz coś słodkiego, napij się, połóż na plecach i poczekaj. Choć u mnie to nie zawsze działa, czasami dziecko się rusza, jak jestem głodna. Tylko bez nerwów. Wiesz, że ono jest jeszcze malutkie. Ale też nie bagatelizuj tego, gdyby się przedłużało.[/QUOTE] Niby tak, ale ja czułam ruchy bardzo czesto i coraz mocniej. Teraz prawie w ogole...a właściwie nie jestem pewna czy w ogole czuje... Boje sie, ze mnie oleja na IP... Siedze i rycze jak głupia... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Wtajemniczenie
|
zdziwilam sie lekko i wytlumaczylam, ze to kostium kapielowy, na co moj stwierdzil, ze dla niego majtki to majtki a to wyglada na majtki. dalej nie dyskutowalam
moj Nietoperek
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png Edytowane przez measia Czas edycji: 2013-02-23 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | ||
Zakorzenienie
|
chyba tak. ale nie jest świadoma tego, co kupiliśmy sami i że w ogóle cokolwiek kupowaliśmy. myśli, że podostawaliśmy, bo część ciuszków dostaliśmy, więc ok
![]() ojjjjj tam. nam z tym dobrze. cieszę się, że nie muszę teraz na siłę stać przy desce do prasowania albo jeździć za wózkiem bo po prostu jest mi coraz ciężej. nie narzekam, ale taka kolej rzeczy. Cytat:
ja niby czułam coś od 18 tyg, ale tak do mniej więcej 25 bywało z tym różnie. czasem nie czułam wcale przez cały dzień, dopiero jak coś zjadłam, dłużej poleżałam, itp to czułam, czasem częściej czułam, było bardzo różnie w tych pierwszych tygodniach ruchów. jak chodziłam czy byłam w jakimkolwiek, nawet najmniejszym ruchu to też zazwyczaj nie czułam. i tylko przeżywałam, że niby czuję już ruchy a wcale mnie to nie uspokaja bo były bardzo nieregularnie odczuwane i często w związku z tym wpadałam w panikę. Cytat:
![]() koleżanka rysowała mężowi ciuszki jakie ma przynieść, żeby nie pomylił śpiochów z pajacami, kaftaników z koszulkami, itp. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Śliczna ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
nie rycz... olania na IP się nie bój!!!!
dlatego ja się bałam powiedziec ze definiuje ruchy. dopiero jak je zaczelo byc widac zaczelam je w ogole dopuszczac do swiadomosci... lekarz powtarzal, że na tym etapie MOGA sie zdarzyc cale dnie lenistwa przeplatane dniami aktywnosci... dziecko jest male i MOZE sie przekrecic tak ze nie bede go czuc. ale OCZYWISCIE jesli cos niepokoi - IP.
![]() |
#4540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4541 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39409217]Ale nie czujesz w ogóle w ogóle? Czy słabo?[/QUOTE]
Niby cos mi sie wczoraj wydawało...ale nie jestem pewna.... Cytat:
Bo własnie...powiedza mi na IP, ze koniec 19 tygodnia to za wczesnie i ze nie mam skierowania...ku*wa! Zrobiłam sobie kawe jesli po tym nic sie nie zmieni...to po południu jade na IP. Strach mnie tak paraliżuje...przeciez Oni i tak nic nie rozibia nawet jeśli jest żle.... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
hejko
Nawet nie nadrabiam....pozdrawiam Was wszystkie......
#4543 |
Rozeznanie
|
Koocurku spokojnie, ja też miałam wczoraj takie wrażenie, ze Dzidzia się nie rusza...nawet słodkie nie pomagało...dopiero wieczorem po kąpieli jak już leżałam w łóżku to się odezwało, jak wytrzymasz to poczekaj do wieczora i na mężą
ale jeśli czujesz jakikolwiek niepokój to jedź i sprawdź, nawet jak Cię wyśmieją to miej to w nosie!!! ja miałam taki niepokój w 19tyg, w dodatku byłam u teściów 200km od domu, szwagierka wyciągnęła mnie siłą do przychodni(sama jest położną) lekarz był jakiś wredny i na moje niepokoje spytał "a jak nie ma tętna to co to pani da???" ![]() Measia ale masz zapobiegliwego męża ![]() mojemu TŻ jak kazałam zapakować coś dla mnie na wyjście ze szpitala, to przywiózł mi najciaśniejszą w biuście bluzkę ze wszystkich moich posiadanych...zważając na nawał pokarmu który miałam wtedy - nie bardzo mogłam oddychać... Pani ja też długo bałam się nazwać ruchów dziecka ruchami...sama się przekonywałam, że to pewnie nie to Luna mądra kobietka, wszystko się ułoży ![]() tak sobie to uświadomiłam ostatnio jak męża koleżanki mąż zginął w wypadku...byli w naszym wieku, mieli córeczkę w wieku naszego Julka...
#4544 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moja przyjaciolka tak miala, ze od samego poczatku czula ruchy malego dopiero jak cos mega słodkiego zjadla. I tak bylo do samego konca. Młody byl masakrycznie leniwy. Poza tym chodzenie mamy, czyli kołysanie go po prostu usypiało. Dopiero jak poleżala, to sie budził i sie wiercił. Moze Ty masz tak samo? Ja bym zjadla, polozyla sie i poczekala na meza. I dopiero wieczorem, jak przyjedzie pojechala mimo wszystko na IP. Nie moga Cie olac. A jakby chcieli rób awanture, w koncu chodzi o Twojego maluszka. Nie ma co sie krępowac. A teraz sprobuj sie chociaz na te pare godzin odprężyc ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Rozeznanie
|
Koocur NIE MOGĄ CIĘ ODESŁAĆ, MUSZĄ SPRAWDZIĆ!!!
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjedz coś i się połóż, tylko spróbuj się uspokoić, bo nerwy nie ułatwiają odczuwania ruchów. moje dziecię im bardziej panikowałam tym dłużej się nie ruszał albo nie byłam w stanie się skupić na czuciu bo byłam przerażona że coś mogło mu się stać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję..tylko Wy mnie rozumiecie....
Zrobiłam sobie kawe(zdrowsza niz moje nerwy) i zjem cos słodkiego i będę leżeć... Jesli nic sie nie zmieni to po południu pojad ena IP. Odezwe sie pózniej. Muszę sie uspokoić! Marcel jest silny i na pewno za chwile mamusie uspokoi..wierze w mojego synka!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() NIE jest źle... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Na mojego slodkie nie działało ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=kooocur;39409400]Niby cos mi sie wczoraj wydawało...ale nie jestem pewna....
Bo własnie...powiedza mi na IP, ze koniec 19 tygodnia to za wczesnie i ze nie mam skierowania...ku*wa! Zrobiłam sobie kawe jesli po tym nic sie nie zmieni...to po południu jade na IP. Strach mnie tak paraliżuje...przeciez Oni i tak nic nie rozibia nawet jeśli jest żle.... Kobietko! ja bylam teraz w czwartej juz ciazy i nawet w 22 tyg zdarzalo sie ze maluszek byl strasznie leniwy i musialam go mobilizowac do aktywnosci,wlasnie cos slodkiego,cos smacznego,a nawet pikantnego(strasznie mnie ciagnelo w ciazy) polozyc sie na plecach,na lewym bocku ,popukac do maluszka,pogadac,pokolysa c...poloz sie,wlacz jakis glupi film albo muzyke albo pogadaj z kims bardzo dlugo przez tel..nie wkrecaj sobie nerwa bo dobrze wiesz ze to nie do zatrzymania machina. A jak nadal nie bedziesz czula tego na co czekasz to zasuwaj na ip i nie baw sie z nimi w dyskusje.Ja bylam w ciazy szesc razy alarmowo bo cos mnie martwilo i nigdy nikt nie pytal o skierowanie itp!mieszkam w gdyni. A 19 tydzien to wcale nie taka malutka ciaza,ja pierwszy raz na ip bylam w 8 tyg i w 12 i nikt mnie nie zlekcewazyl. Kobietko,postaraj sie dla dzidziusia wyluzowac ,poswiec teraz chociaz dwie godzinki na wyluzowanie,na gadanie do szkrabka.. trzymam kciuki za Twoj usmiech ,buziaki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wszystko bedzie dobrze! ![]() Nie ma innej opcji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Raczkowanie
|
kooocur;
Niby cos mi sie wczoraj wydawało...ale nie jestem pewna.... Bo własnie...powiedza mi na IP, ze koniec 19 tygodnia to za wczesnie i ze nie mam skierowania...ku*wa! Zrobiłam sobie kawe jesli po tym nic sie nie zmieni...to po południu jade na IP. Strach mnie tak paraliżuje...przeciez Oni i tak nic nie rozibia nawet jeśli jest żle.... Kobietko! ja bylam teraz w czwartej juz ciazy i nawet w 22 tyg zdarzalo sie ze maluszek byl strasznie leniwy i musialam go mobilizowac do aktywnosci,wlasnie cos slodkiego,cos smacznego,a nawet pikantnego(strasznie mnie ciagnelo w ciazy) polozyc sie na plecach,na lewym bocku ,popukac do maluszka,pogadac,pokolysa c...poloz sie,wlacz jakis glupi film albo muzyke albo pogadaj z kims bardzo dlugo przez tel..nie wkrecaj sobie nerwa bo dobrze wiesz ze to nie do zatrzymania machina. A jak nadal nie bedziesz czula tego na co czekasz to zasuwaj na ip i nie baw sie z nimi w dyskusje.Ja bylam w ciazy szesc razy alarmowo bo cos mnie martwilo i nigdy nikt nie pytal o skierowanie itp!mieszkam w gdyni. A 19 tydzien to wcale nie taka malutka ciaza,ja pierwszy raz na ip bylam w 8 tyg i w 12 i nikt mnie nie zlekcewazyl. Kobietko,postaraj sie dla dzidziusia wyluzowac ,poswiec teraz chociaz dwie godzinki na wyluzowanie,na gadanie do szkrabka.. trzymam kciuki za Twoj usmiech ,buziaki.[/QUOTE] |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
Kocurek wierze ze zaraz dostaniesz takiego kopa ze az lzy Ci stana w oczkach przytulam!!!!
#4556 |
Zakorzenienie
|
agatko prześlij mi adres do wysłania książki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej ![]() Cytat:
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
Na IP nie trzeba mieć skierowania.
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Ja się boję właśnie tego, ze w przypadku następnej ciąży jak tylko dziecko bedzie nie aktywne z 10 minut to już bede panikować. Myślałam, że dziecko ma spokojniejszy dzień, albo tak się ułożyło, że nie czuć. Niestety źle myślałam.
#4559 |
Zakorzenienie
|
Coś się zaczęło dziać..i zrobiła mi sie gulka twarda na brzuchu...
Chyba synek daje znać.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ________ zbieram się ogarnąć mieszkanie bo chłop jak zwykle nie ma na to czasu. Młody jeździ nogą po brzuchu, tworząc przemieszczającą się twardą gulę, na tyle wypukłą, że wczoraj chłop z paru metrów zauważył, akurat jak się przebierałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.