Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku?
Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci 7 11,86%
Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka 0 0%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci 0 0%
Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie 8 13,56%
Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie 13 22,03%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie 4 6,78%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie 0 0%
Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe 3 5,08%
Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy 0 0%
Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki 0 0%
Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się 5 8,47%
W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października 1 1,69%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III 18 30,51%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-23, 13:44   #391
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

cześć dziewczynki nie każcie mi was nadrabiać widziałam że u Czarnej wszystko ok i że na mój apel tyyyle nowych mamuś się pojawiło że aż miło muszę częściej apelować o różne rzeczy
ja dzisiaj mam dzień bez pawia Boże jaka radość to znaczy rano już zmierzałam do kibelka bo mnie zmuliło ale znalazłam kukurydziane chrupki i podgryzam co chwilę i się trzymam za to wczoraj wieczorem musiałam się napić kropli żołądkowych odrobinkę bo już mnie tak żołądek rozbolał od tych mdłości że nawet leżenie nie pomagało... także wpuściłam kilka kropelek żołądkowych do pół szklanki wody, possałam rennie bo zgaga też mnie męczyła i spokojnie zasnęłam i dzisiaj naprawdę nie jest źle
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 13:49   #392
wadera4
Wtajemniczenie

Rozumiem tłumaczenie, że substancje z samoopalacza mogą przechodzić do krwiobiegu. Ale myśleć, że przez to dziecko będzie ciemnoskóre?
To tak jakby powiedzieć "nie farbuj włosów na rudo, bo dziecko będzie rude"
Albo łapanie się w widoczne miejsca, kiedy się oparzymy = znamiona u dziecka w tym miejscu

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 14:01   #393
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Szukam pomysłu na obiad. Każdy dotychczas podsuwany przez kogokolwiek mnie odrzucał. Ojjjjj czarno to widze.
też tak mam.
I ta pomidorówka mnie nie rusza...

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 14:05   #394
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Rozumiem tłumaczenie, że substancje z samoopalacza mogą przechodzić do krwiobiegu. Ale myśleć, że przez to dziecko będzie ciemnoskóre?
To tak jakby powiedzieć "nie farbuj włosów na rudo, bo dziecko będzie rude"
Albo łapanie się w widoczne miejsca, kiedy się oparzymy = znamiona u dziecka w tym miejscu
ok - już wiem o co Ci chodziło....
ja jeszcze słyszałam, że jak jest pożar to nie można łapać się za twarz bo dziecko będzie miał blizny w tym miejscu za które się chwycisz
że nie można patrzeć przez diurke od klucza bo będzie zezowate
i z innych poprodowych, że dopóki nie będzie ochrzczone to nie może wyjść na spacer
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 14:07   #395
teacherka
Zakorzenienie

Pomidorówka absolutnie nie,ale ja nigdy nie lubiłam. Nawet pieczarkowa, która mi wczoraj bardzo smakowała dzis już m nie pasuje...
Zastanawaim się nad spaghetti, ale nie wiem...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 14:10   #396
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
ok - już wiem o co Ci chodziło....
ja jeszcze słyszałam, że jak jest pożar to nie można łapać się za twarz bo dziecko będzie miał blizny w tym miejscu za które się chwycisz
że nie można patrzeć przez diurke od klucza bo będzie zezowate
i z innych poprodowych, że dopóki nie będzie ochrzczone to nie może wyjść na spacer
To mi się obiło o uszy
I jeszcze, że jak kobieta zbyt mocno się maluje to dziecko będzie ślepe.

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
Stary 2013-02-23, 14:11   #397
brooter
Raczkowanie

ja wlasnie wcinam miche pomidorowki!!!
ale moj TŻ robi sobie spaghetti bolognese i juz nie moge na nie paaatrzec- miesooo fuuu...

a w aptece plastrow APAP ICE nie było i Pani mi polecila Altacet ICE i rowniez sa cuuudowne- taki mily chlodek
brooter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 14:13   #398
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez brooter Pokaż wiadomość
ja wlasnie wcinam miche pomidorowki!!!
ale moj TŻ robi sobie spaghetti bolognese i juz nie moge na nie paaatrzec- miesooo fuuu...

a w aptece plastrow APAP ICE nie było i Pani mi polecila Altacet ICE i rowniez sa cuuudowne- taki mily chlodek
a ja właśnie zrobiłam spagetti - przy smażeniu mięsa starałam się nie oddychać
a tu wpadła teściowa z pierogami i rosołkiem - tak więc mam lodówe pełną jedzenia, a nic nie mam ochoty
Stary 2013-02-23, 14:13   #399
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
No też się zastanawiam, zawsze marzyłam o pierwszej dziewczynce, ale teraz takiego mam czuja na chłopaka i zapragnęłam go tak bardzo, poza tym ze mna też prędzej pogra w piłkę niż z TŻem, też typ komputerowca...ale jak się zakocha, zostanie tatuśkiem to myślę, że poślady podniesie
Oj mój nawet jak poślady podniesie to się prędzej o tą piłkę zabije niż w nią kopnie niestety taki typ anty piłkowy- ale już sobie planuje jak to z synem będzie karmnik dla ptaków budował i samochód naprawiał
Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość

Wiecie co mój małżuś wymyślił stwierdził, że zaczyna przygotowania do roli tatusia i zapuszcza wąsy no bo co to za tata bez wąsów Normalnie co ja mam z nim
No mój wymyślił sobie bródkę stwierdził że z brodą będzie wyglądał poważnie jak na ojca przystało

mój pomysł na obiad - chińszczyzna, dużo warzyw, makaron ryżowy i sosik - mniam
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 14:15   #400
87czarna
Zakorzenienie

Matko,jakie zabobony wypisujecie... hahahahaha Z tym samoopalaczem to już lekka przesada :P

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Mlebidakin ja też dzisiaj mam spaghetti

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 14:16   #401
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Matko,jakie zabobony wypisujecie... hahahahaha Z tym samoopalaczem to już lekka przesada :P

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Mlebidakin ja też dzisiaj mam spaghetti
jakaś plaga z tym spaghetti
Stary 2013-02-23, 14:22   #402
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brooter Pokaż wiadomość
Altacet jest na opuchliznę, ale jak działa to dobrze

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Jeszcze jest Ibuprom ice, ale on był z eukaliptusem i trochę się bałam, że mnie zapach odrzuci
Stary 2013-02-23, 14:24   #403
brooter
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Altacet jest na opuchliznę, ale jak działa to dobrze

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Jeszcze jest Ibuprom ice, ale on był z eukaliptusem i trochę się bałam, że mnie zapach odrzuci
altacet w masci jest na opuchlizne i krwiaki a ten ma wlasnie wiecej zastosowan, miedzy innymi ból głowy i np bóle zęba... i ma mentolowy zapach..
brooter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 14:31   #404
ja-ika
Zakorzenienie

Dobrze wiedzieć lepiej mieć zapas kilku różnych plastrów w razie nagłej migreny
Stary 2013-02-23, 14:37   #405
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

haha mnie sie najbardziej spodobalo ze z nieochrzczonym dzieckiem nie mozna isc na spacer... to dlugo sobie poczekamy na spacer bo u nas chrzciny najwczesniej w grudniu beda, o ile beda wtedy... bo z racji tego ze mieszkamy za granica ciezko je bedzie zorganizowac... niestety moj brat niewierzacy i wyjatku nie zrobi bo takie ma zasady... siostra meza sie nie nadaje z wielu powodow... wiec trzeba bedzie brac jakies kuzynostwo, chrzestna chyba bedzie przyjaciolka a chrzestnym nie wiemy jeszcze kto... wiec wszystkich by tu trzeba bylo sciagac z rodzinami i dodatkowo nasze rodziny (mowie o najblizszych tylko) wiec to by byly duze koszty i klopot dla wszystkich... wiec tak wstepnie myslalam ze chrzciny w polsce, na swieta albo jeszcze pozniej.... oj to ze spacerow nici hahaha

wrocilismy wlasnie od lekarza, mezulo ma zapalenie spojowek...

ja dzis robie na obiad tego schabowego z zasmazana kapusta hahaha bo chodzi za mna od wczoraj... ale nie wiem czy kiszona kapusta od babci jest jeszcze dobra i czy przelkne schabowego ide sie brac bo tz glodny a obiadu niet
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 14:50   #406
__Paulinka__
Zakorzenienie

hahaha to j Wam dam znać czy się urodzi mulat Bo juz za późno, posmarowalam się ale tylko do piersi, wiec może dziecko też bedzie dwukolorowe?
Wczoraj jeszcze przejrzalam neta, co tam pisza o samoopalaczu i wyczytalam, ze jest on wogole nieszkodliwy, bo przenika tylko przez pierwsza warste skóry, nie dostaje sie do krwiobiegu, wiec jest calkowicie bezpieczny Co innego solarium czy opalanie na slońcu, to już zupelnie inna bajka A ja tak lubię się wylegiwać.. mieliśmy takie super plany na wakacje, najpierw mial być eurotrip tylko ja i mój mąż samochodem Miala to być ostatnia nasz wycieczka taka dluższa bo bez bobaska Potem znajomi dzwonili czy byśmy z nimi d Egiptu nie polecieli.. też fajna opcja.. a teraz.. może polecimy na 2 dni do Angli cz gdzieś, gdzie nie ma upalow Bo już będę miala duży brzuszek..
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 15:13   #407
Anielicja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość

Wiecie co mój małżuś wymyślił stwierdził, że zaczyna przygotowania do roli tatusia i zapuszcza wąsy no bo co to za tata bez wąsów Normalnie co ja mam z nim

Apropos jeszcze używania samoopalacza. Czytałam na wizażu na takim wątku o zabobonach, że jak się używa samoopalacza to dzieci rodzą się mulatkiwięc ostrożnie
ha ha ha... no zapewne przez wąsy spoważnieje

Moja dzidzia i tak będzie mulata, ha ha ha ale zabobon ciekawy :P
Samoopalacza nie używam, ale powiem szczerze że o tym myślałam, bo jestem bardzo blada...

Cytat:
Dziewczyny czy Wy wiecie, że w ciągu 25 godzin zapisałyście już 13 stron?! Uspokójcie się trochę! bo ja ledwo dawałam radę podczytywać, a teraz jak mam się udzielać to nie dam rady
he he wydaje mi się wadera, że to nie podziała... trzeba się zwolnić z pracy lub iść na l4 b normalnie tak pędzą jak szalone i kiedy to czytać, a nie mówię o robieniu innych rzeczy, ale tak to już jest, damy radę trza spiąć poślady

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Pisałam wcześniej, że pomógł mi Apap Ice, te plastry, co się przykleja na czoło, lub kark. Też miałam już 2 razy ból głowy. Pierwszy raz trwał 3 dni, a ostatnio połowę dnia.
nie stosowałam, na razie nie miałam takiej sytuacji, żeby coś mnie tak bolało, ale dobrze wiedzieć, och jakie Wy mądre jesteście Plastry czego to nie wymyślą

Odnośnie pomidorówki, przepadałam przed ciążą i marzy mi się każdego dnia. Jadłam dziś i dwie miseczki pochłonęłam jadłabym dalej, ale mi trochę głupio
Ja to bym chciała pierwszą dziewczynkę, odkąd pamiętam marzyła mi się dziewczynka a TŻ dziewczynki uwielbia. Choć byłam w szoku, bo według jego kultury to syn powinien być pierwszy i w ogóle synowie są szczególnie traktowani...

A mam pytanie, robiłyście badania? CO już miałyście badane...bo ja w poniedziałek dopiero na badania się wybieram...

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
hahaha to j Wam dam znać czy się urodzi mulat Bo juz za późno, posmarowalam się ale tylko do piersi, wiec może dziecko też bedzie dwukolorowe?
Wczoraj jeszcze przejrzalam neta, co tam pisza o samoopalaczu i wyczytalam, ze jest on wogole nieszkodliwy, bo przenika tylko przez pierwsza warste skóry, nie dostaje sie do krwiobiegu, wiec jest calkowicie bezpieczny Co innego solarium czy opalanie na slońcu, to już zupelnie inna bajka A ja tak lubię się wylegiwać.. mieliśmy takie super plany na wakacje, najpierw mial być eurotrip tylko ja i mój mąż samochodem Miala to być ostatnia nasz wycieczka taka dluższa bo bez bobaska Potem znajomi dzwonili czy byśmy z nimi d Egiptu nie polecieli.. też fajna opcja.. a teraz.. może polecimy na 2 dni do Angli cz gdzieś, gdzie nie ma upalow Bo już będę miala duży brzuszek..
ha ha ha dwukolorowe, tego jeszcze nie było ale się uśmiałam, czego ludzie nie wymyślą!

My mieliśmy jechać do Turcji do rodziny TŻ, no ale nic z tego w tym roku. Marzy mi się morze, niekoniecznie Polskie, ale co zrobić, myśleliśmy aby na początku czerwca pojechać, żeby nie było tak ciepło. Troszkę jodku się nawdychamy, zrelaksujemy, pospacerujemy, kąpać się nie muszę bo to w sumie strach w naszym Bałtyku...o wiem co bym zjadła gofra z bitą śmietaną i jagodami !!! Pospacerowałabym po mokrym zimnym piasku pełnym igiełek, które pospadały z drzew...i wsłuchiwała się w szum morza i krzyki radosne dzieci...eh wakacje, słoneczko, zieleń
Anielicja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 15:13   #408
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anielicja Pokaż wiadomość
A mam pytanie, robiłyście badania? CO już miałyście badane...bo ja w poniedziałek dopiero na badania się wybieram...
Ja też w poniedziałek mocz, glukoza, WR, toksoplazmoza i grupa krwi. Morfologię już mam

Stary 2013-02-23, 15:17   #409
ewacia85
Wtajemniczenie

Anielicja jakiej kulturu jest twój Tż??? CZyli dwa mulatki małe będą bo jedna z nas też będzie miala Ale będziecie mieć śliczne dzieciaczki
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 15:23   #410
teacherka
Zakorzenienie

Ufff Tż mi kupił kompres z Nexcare, wielokrotnego użytku. Kompres troche sie przejechał i przyjemnie chłodzi bez wkładania do zamrażalnika
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 15:25   #411
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Dzidzia w ciapki ;D Ja też zamierzam używać balsamu brązującego bliżej lata, żeby nie straszyć trupią karnacją. Nie widzę powodów, żeby tego nie robić. Minęły już czasy, że ciężarówki wyglądały jak postrach wampirów. Dbamy o siebie mamuśki.
No to plany Wam dzidzia pokrzyżowała. I DOBRZE!

Cytat:
ha ha ha... no zapewne przez wąsy spoważnieje

Ja to bym chciała pierwszą dziewczynkę, odkąd pamiętam marzyła mi się dziewczynka a TŻ dziewczynki uwielbia. Choć byłam w szoku, bo według jego kultury to syn powinien być pierwszy i w ogóle synowie są szczególnie traktowani...

Nie chce mieć męża wąsacza Mam nadzieje, że tylko się ze mną tak drażni.
Też marzyła mi się zawsze córeczka, a teraz jak już jestem w ciąży to myślę, że syneczka też fajnie byłoby mieć i właśnie to on chodzi mi po głowie ciągle. Jakbym przeczuwała chłopaka. Co Bozia da to z radością zaakceptujemy

Ja robiłam pierwsze badania i tak średnio jestem zadowolona.
Niestety nie mam odporności na Toxoplazmozę, bo nie chorowałam :/ muszę bardzo uważać, żeby się nie zarazić. Jeszcze chciałabym zrobić sobie na Cytomegalię, bo moja znajoma w ciąży choruje i nie ciekawie to wygląda ;/
Poza tym mam mało płytek krwi PLT podobno w ciąży zawsze spada liczba płytek, ale martwię się, żeby jeszcze bardziej nie spadła, a i czytałam w necie, że ciężko znaleźć przyczynę i że nie da się ich podnieść żadnymi lekami tym bardziej w ciąży :/ Na szczęście pozostałe wyniki super.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 15:29   #412
201704210903
Konto usunięte

tez nie miałam toxoplazmozy i ma uważać

mam koleżankę, która ma zwyczaj próbowania surowego mięsa na mielone - robiła to tez w ciąży i zaraziła się tokspolazmozą
Stary 2013-02-23, 15:36   #413
Anielicja
Raczkowanie

Każda z nas będzie miała śliczne dzieciaczki bo własne!!!
Mój TŻ jest Turkiem..

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Ja też w poniedziałek mocz, glukoza, WR, toksoplazmoza i grupa krwi. Morfologię już mam
ja dostałam tylko na mocz, morfologię i WR. czy toksoplazmoza jest refundowana bo tak normalnie chyba 80zł kosztuje
Stary 2013-02-23, 15:37   #414
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
tez nie miałam toxoplazmozy i ma uważać

mam koleżankę, która ma zwyczaj próbowania surowego mięsa na mielone - robiła to tez w ciąży i zaraziła się tokspolazmozą
Również słyszałam o takim przypadku. Czytałam, że nawet deski, noże, blaty po krojeniu surowego mięsa trzeba dokładnie umyć. Dowiedziałam się też, że nie mogę pić mojego ukochanego mleka prosto od krowy

Stary 2013-02-23, 15:38   #415
Anielicja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ufff Tż mi kupił kompres z Nexcare, wielokrotnego użytku. Kompres troche sie przejechał i przyjemnie chłodzi bez wkładania do zamrażalnika
cieszę się, że możesz sobie jakoś pomóc Dobry TŻ
Stary 2013-02-23, 15:39   #416
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Każda z nas będzie miała śliczne dzieciaczki bo własne!!!
Mój TŻ jest Turkiem..

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

ja dostałam tylko na mocz, morfologię i WR. czy toksoplazmoza jest refundowana bo tak normalnie chyba 80zł kosztuje
ja mam pakiet w medicoverze, więc mam toxo w ramach abonamentu
Stary 2013-02-23, 15:39   #417
Anielicja
Raczkowanie

Cytat:
Również słyszałam o takim przypadku. Czytałam, że nawet deski, noże, blaty po krojeniu surowego mięsa trzeba dokładnie umyć. Dowiedziałam się też, że nie mogę pić mojego ukochanego mleka prosto od krowy
a to dlaczego? tak mnie strasznie ciągnie do mleka od krowy...tego prawdziwego
Stary 2013-02-23, 15:40   #418
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
i jeszcze dokładnie myć owoce i warzywa
Stary 2013-02-23, 15:40   #419
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Tego nie wiem. Ja chodzę do prywatnego lekarza, więc badania też prywatne. Ale jeśli lekarz z NFZ da skierowanie to może?...

Stary 2013-02-23, 15:40   #420
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
a to dlaczego? tak mnie strasznie ciągnie do mleka od krowy...tego prawdziwego
mleko musi być pasteryzowane, bo w tym surowym może być liestrioza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości