|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1232 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Cytat:
ja robiłam bez cukru, z miodem. ale nie wiem czy to możesz. ogólnie nie wiem czy przeżyłabym bez masła i słodkiego, więc współczuję.Cytat:
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Ash w ogóle podziwiam za trzymanie się diety
później dziwiła się, że cukier taki wysoki jedynie zrezygnowała z jasnego pieczywa, słodyczy i owoców a tak to wpierniczała nawet chipsy
|
|
|
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak raz czy drugi odpuscisz, to nie dziw sie, ze znow probuja i namawiaja. zreszta fuuuj to niehigieniczne |
|
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Ash trzymamy za Ciebie kciuki!! |
|
|
|
|
#1238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
ona zbyt inteligentna nie jest - myślała, że tylko w tych produktach, które odstawiła jest cukier...
|
||
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
TZ zezarł wszystkie jajka.. nie chce mi sie iść znowu do sklepu
da sie zrobic ciasteczka bez jajka?? |
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
nie pójdzie bo się do prezentacji przygotowuje
A nie powiedział, że pójdzie bo chce sobie piwko kupić..tylko jeszcze nie wie kiedy... ale jest szansa
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-23 o 17:50 |
|
|
|
#1242 | |||
|
Zakorzenienie
|
jejku, jak ciężko was nadrobić... nawet w sobotę!!!
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mnie się indie nie marzyły wcześniej i dalej nie marzą. z dzieckiem sobie nie wyobrażam... ja w ogóle jakaś dziwna jestem, nienawidzę podróżować. samochodem męczy i pełno wariatów na drogach, samolotów się stracham i zawsze muszę się nieźle nachlać, żeby w ogóle wsiąść do tego cholerstwa, męczy mnie pakowanie i świadomość, że na pewno czegoś zapomniałam.............. ... z dzieckiem będzie tylko gorzej ![]() za to uwielbiam urlopy w okolicy - mam tak piękne góry pod nosem, fajne jeziorka i możliwość aktywnego i pasywnego ładowania akumulatorków, że nie widzę potrzeby wielce latać aaaa, a jak chce mi się morza, to jadę do bella italia achhh
|
|
#1243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
aha! i masaż szyjki na tapecie...
tak jak to opisujecie, to mi się to prędzej z jakąś chorą techniką "erotyczną" kojarzy i trochę się na początku zdezorientowałam, bo ja słyszałam pochlebne opinie... potem skojarzyłam - te opinie i zalecenia dotyczyły masażu krocza! a ja głupia myślałam, że to to samo
|
#1245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Axella Fajne te stronki, na pewno się poinspiruję. Niestety już widzę sprzeczne informację co do tego co mi powiedziała wczoraj dietetyk. Np na jednej z tych stron jest napisane by nie łączyć owoców z nabiałem, a wczoraj usłyszałam, że najlepiej na drugie śniadanie i podwieczorek zjeść owoc i coś nabiałowego
no ale i tak fajnie ściągnąć jakieś pomysły na potrawy.Cytat:
Cytat:
Dzieci cukrzycowe często rodzą się za duże i w ogóle szybciej łapie się kg niż przy normalnej gospodarce cukrowej...No nic, muszę jakoś to sobie wypróbować, zobaczyć co mogę a co nie, bo podnosi mi cukier... dopiero od dziś mierzę jego poziom (musiałam się kilka razy pokłuć dziś, żeby się nauczyć robić to odpowiednio ) No ale to jeszcze najwyżej 11 tygodni... A właśnie, bo dziś kończymy 29, zapomniałam o tym
|
||
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/wozek-maxi-cosi-mu...035836373.html |
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i powodzenia z mierzeniem. przeczytałam że syrop z agawy jest dobry do słodzenia (ponoć słodszy niż cukier), i ma znacznie niższy indeks glikemiczny od miodu. może to jest dobre rozwiązanie? tym bardziej że skoro możesz jeść w określonych porach owoce, to mała ilość fruktozy też powinna być ok
|
|
#1250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
No to musiałabyś sobie zobaczyć jakie tam mają pakiety bo wydaje mi się, że też można bardzo tanio rozmawiać.
|
|
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Już wiem skad ta niższa o 50zł cena. Gość sprzedał fotelik pasujący do wózka i dodaje taki który nie pasuje ( nie ma do niego adapterów ). Nie ma opcji nic od niego nie chce.
Idę prasować i pod prysznic później
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już po egzaminie, zaraz będę nadrabiać od wczoraj, ale najpierw zdam relacje z zakupu wózka
![]() Byliśmy w sklepie u znajomego, a właściwie kolegi mojej przyjaciółki. Facet zna się na tym co sprzedaje i sam ma dziecko, więc rozwiał wszystkie moje wątpliwości ![]() Pojechaliśmy po x-landera, więc pytam go czy to dobra opcja. I usłyszałam, że można kupić x-q, albo x-l (te terenowe) bo reszta niestety się psuje. Mówił, że mają mnóstwo awarii i nie są warte swojej ceny, dodatkowo producent daje 2 lata gwarancji na pierdoły, a na zawieszenie (które najczęściej nawala) tylko rok. Bardzo zachwalał nam wózki Baby Jogger, które są np. bardzo popularne w UK, a u nas prawie wcale. Spacerówka składa się cała jedną ręką (uchwyt pod plecami dzieciaka) i to jest mega wygodne + ma największe siedzisko jakie chyba wiedziała i ma homologacje do 35 kg dziecka także jakby któraś rozważała - rewelacja. Mnie nie odpowiada jego estetyka, więc wybraliśmy maxi-cosi.No właśnie dlaczego maxi-cosi, bardzo nie chciałam mury, bo mi ten pałąk nie pasował między nogami i to, że nie da się tapicerki wyprać. Otóż tapicerkę w Elei da się wyprać spokojnie ( w murze zakładam też) a tutaj nie ma tego pałąku więc dziekco może samo wsiadać i wysiadać z wózka, bo można odpiąć jedną stronę zabezpieczenia z przodu. Dlaczego nas przekonała elea? Jak zobaczyłam jak ten wózek się składa, wiedziałam, że go bierzemy. To jedyny 2 w 1 (nie parasolka) który widziałam który składa się na szerokość (zerknijcie na fotki) i można stelaż postawić - REWELACJA. W zimie go złożę, położę na podstawce na buty i nie będzie śniegu po całym domu Drugi duży plus to daszek, który można poszerzyć tak, że całe dziecko zasłoni od słońca Trzeci plus to duża gondolka - mierzyłam, w środku ma 78 cm (półroczna córka koleżanki ma 72 cm) więc na zimę starczy na pewno![]() Wzięliśmy kolor walnut-brown od razu z fotelikiem cabriofix. Nie kupiliśmy go po żadnej mega okazji - całość 2500 cena jak z allegro, ale skoro już byliśmy to wzięliśmy a TŻ chciał wózek wcześniej żeby kombinować podjazd do domu ( bo mamy schodki) reszty wózków nie oglądałam więc mogę tylko podpowiedzieć jeśli chodzi o elea i baby jogger, bo na tych się skupialiśmy![]() edit: GWARANCJA - baby jogger ma dożywotnią, maxi-cosi 2 lata, za to door to door to duże plusy dla obu tych wózków
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja nie lubię 4 kołowych![]() maclaren też ma dozywotnia gwarancję ![]() A - mamas&papas też bardzo dobre wózki robi - u nas w ogóle nie sa znane a w uk bardzo popularne
|
|
|
#1259 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jem codziennie rano przed pracą drogie są, ale mi starcza na tydzień paczka u mnie nie ma dnia bez mleka, teraz w ciąży to podwoiłam ilość, bo się boję o ząbki![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
właśnie je wciągam z bitą śmietaną ![]() ja biorę, u mnie to 500 zł, ale koleżanki które rodziły polecały tą opcję
|
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia mysz
za zakup wozka. wyglada fajnie, mnie jednak nie przekonuje kubelkowe siedzisko, a jednak spacerowke dluzej sie uzywa i dziecko czesto w niej spi. jakos tak z wypieta dupka ciezko na boku nie bedzie sie dalo. i koleczka malutkie ![]() ale Wy patrzyliscie pod katem wygody skladania, przechowywania itd., mnie na tym nie zalezy, bo mam zamykany korytarz z jednym lokatorem, wiec wozek moze sobie tam stac. http://www.youtube.com/watch?v=ijtljq5TOYo obejrzalam filmik fajne ma to skladanie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

Z resztą z tymi ciasteczkami jest tak, że zawsze wyjdą, nawet jako sobie pomodyfikujesz trochę przepis,.
ja robiłam bez cukru, z miodem. ale nie wiem czy to możesz. ogólnie nie wiem czy przeżyłabym bez masła i słodkiego, więc współczuję.

później dziwiła się, że cukier taki wysoki
jedynie zrezygnowała z jasnego pieczywa, słodyczy i owoców a tak to wpierniczała nawet chipsy 
Ślub 27. X. 2012