|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Telik i Marzenka zazdroszę Wam tych spotkań
Ja chyba mam do Belli najbiżej, dzieli nas jakieś 50 km. Z tego co się orientuje. Szliczne zdjecia, dzieciaczki, mamy i oczywiście modelinowe twory. U nas smary, smary, smary...
|
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
Ufam im.Zdjęcia mnie wzruszyły Hania wygląda rewelacyjnie w tej sukienusi dżinsowej! Teliku - a gdzie kupiłaś bluzkę Jasia?!?!?! Tymuś ma słabość do takich mordek strasznych, w stylu "Krzyku" Munka Mówi na nie UCHUCHU (czyli, ze to duszek )O, i moje magnesiki przepiękne
|
|
#3423 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Najgorsze zaczęło sie teraz , podawanie leków nystatyne Krystianek może wypluć a ją połyka a całą resztą pluje Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
z mojego storczyka opadły już kwiatki i mam tylko zielonego badyla Cytat:
Witam w sobote Z tej całej sytuacji ze szpitalem jest jeden plus moje dziecko znowu zasypia sam w łóżeczku ![]() Nie chwaliłam sie - Krystianek jest odsmoczkowany |
||||||
|
|
|
#3424 |
|
Wtajemniczenie
|
Vaniliova dobrze, że jesteście w domu. Ucałuj małego od ciotek
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliova - brawa dla Krystianka
![]() Natka - popatrz co znalazłam Od razu mi sie skojarzyło z DOmkiem, jako miłośnikiem koparek ![]() Ręcznik: http://pikinini.pl/dzieciece_pasje/recznik_buldozery i kubek: http://pikinini.pl/dziecko_w_ogrodzie/kubek_buldozery
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marzena wyślę Ci modelinę która mi została, nawet się już nie biorę za klejenie Składam zamówienie u Ciebie! ![]() Daj adres
|
|
|
|
|
#3427 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że dziewczynki mają się ok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nie, Julcia nigdy nie spadła z łóżka( odpukać) jest dosyć długa barierka zabezpieczająca. Wkleję Ci zdjęcie poniżej(już kiedyś wklejałam). Hej. Nocka nawet nawet- dwie pobudki ,,tylko", ale co do Niej pójdę, to tam zasypiam na 2-3h Mateuszek od 7 na ,,nogach", ale nawet dobrze, bo rano mam czas na kompa ![]() A ktoś od nas wogóle szczepił na meningokoki? Vaniliova trochę mnie przeraziła-my też na to sie nie szczepiliśmy. I jeszcze jedno pyt.- po ilu dniach nierobienia kupki przez niemowlęcia jest stan niepokojący? Mateuszek od dwóch dni nie zrobił(dzisiaj będzie trzeci), wcześniej też jakoś miał podobną przerwę. Ogólnie robił przeważnie 1 dziennie. Brzuszek raczej miękki( ja nie umię sprawdzać!)gazy odchodza prawdiłowo i zachowanie jak zwykle ok(aby wieczorem wczoraj było widać, że Go boli-masaż pomógł). Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-02-24 o 08:20 |
||||
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Marzeno padam u Twoich stóp kobieto
![]() proszę nie zmarnuj tego talentu, musisz go spieniężyć ![]() Brumek u mnie w domu też coś nie tegez, bo tylo 2 kwiatki mi zostały które rosną, Reszta kaput ( taki ze mnie dyplomowany ogrodnik Vaniliova mnie wizyty tż trzymały przy życiu w szpitalu, z sali nam nie można było wychodzić. traszne są szpitale. Dobrze że już wy w domku. Ucałuj K.
|
#3429 |
|
Zadomowienie
|
Zaglądam informuję ze jestem na bieżąco i ....znikam
|
|
|
|
#3430 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() TŻ pojechał do pracy, więc siedzimy dzisiaj sami... Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie dalej usypianie przez przytulanie. Siadamy sobie w fotelu, mały u mnie na kolanach, jak zaśnie to go kładę w łóżku. A jak w nocy się budzi, to przychodzi, prowadzi mnie do pokoju na fotel i sam włazi na kolana Z jednej strony bardzo chciałabym żeby zasypiał sam na łóżku, z drugiej słodko jak się tak przytula...![]() Cytat:
Nie mam ręki do kwiatków chyba (u teściówki bym minusa złapała.. ), a do tego nawet nie mam ich gdzie stawiać, bo mamy tylko balkony, żadnego parapetu, więc jak już niestety dostanę jakiegoś w doniczce to ląduje u mamy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marysia spi, ja nie moge cosik. A co do imprez juz mam dosc. Wczoraj zaliczylam przejazdzke do szpitala ![]() Dzwignelam Marysie i tak mnie bolal brzuch, ze szok. Zrobil mi lekarz usg, wszystko ok, dzidzia fikala jak szalona. Zapytalam czy widac plec, popatrzyl popatrzyl, powiedzial jaka przypuszczalnie, ale kazal sie nie sugerowac, bo dokladnie nie widac. takze ciiiiiiiiiiiii do wtorku czekamy, moj gin ma lepszy sprzet. Jestem w domu, ale dzwigac ciezarow mi nie wolno i juz. Dzis za to mamy chrzciny TZ kuzynki coreczki. Nie chce mi sie isc jak nie wiem... choc to za sciana u tesciowej impra. Chrzestny kupil Marysi biala bluzeczke i biale rajstopki do sukienki ktora mam dla niej, wiec moj dziec bedzie wygladal pieknie ![]()
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-02-24 o 11:26 |
|
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
pisze z telefonu, żeby szum kompa nie obudził Amelki:/Teliku,Marzenka,zazdroszc zę spotkania: ![]() Zdjęcia śliczne,fajna zabawa była Marzenko,magnesiki cudowne, pokazałam tztowi to tez mu szczęka opadła ... Mama w pracy,więc dzisiejszy obiad na mojej głowie, a potem jeszcze wizuyta u teściów :/ Jutro mamy usg węzła na główce u Amelki, bardzo proszę o kciuki Buziaczki dla was
|
|
#3433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Na pewno Kajool szczepiła. 3. Tymcio jak był tylko na piersi to i 5 dni nie robił. I to normalne. A Mateuszek jest jeszcze na piersi? Bo jak na mm to dwa dni to chyba max. Cytat:
Bo od jakiegoś czasu mąż w domu dostaje kataru uczuleniowego, a on na wszelkie pleśnie uczulony... Martwi mnie to, ale nie wiem, jak to sprawdzić. Bo na ścianach itp żadnego grzyba nie ma, jeśli to musiałoby być coś tylko w powietrzu ![]() Cytat:
A nie powiesz, jakie to przypuszczenie? Ja czuję dziewczynę ![]() Dzień dobry
|
|
#3434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nie napisałaś przypuszczalnie jaka płeć. Dobrze że z dzidziolem wsio gra. Cytat:
Sara ma aftę po wewnętrznej stronie wargi. Dzisiaj dopiero zauważyłam. Na szczęściec chyba jej nie boli
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisze we wtorek jaka plec.
|
|
#3436 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczko Antos jeszcze w lozeczku lub u nas spi. Brak mobilizacji, zeby kupic lozko pietrowe.
Lili bardzo ladnie wyszly Ci magnesy Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jak Twoja praca? Dajesz rade z dzieciakami? Cytat:
A godziny musialam negocjowac, bo normalnie u mnie w biurze pracuje sie od 8:30 do 17 + godzina na dojazd do i z pracy. Cytat:
A magnesy czad! ![]() Cytat:
Na meningokoki mam tylko Zuzke zaszczepiona. Cytat:
Cytat:
I wydaje mi sie, ze te przypuszczenia to chlopak. Co to za usg? Nic chyba nie pisala? A kciuki bede trzymac! Moj maly juz spi. Wczoraj zasnal bez smoka (wariowal juz prawie godzine na lozku, w koncu sie wkurzylam i rzucilam gdzies smoczkiem, po czym maly w 10 minut zasnal) I spal ciurkiem do 6:30 w swoim lozeczku! No ale rano nie bylo juz dosypiania. Ale jakis taki strasznie nerwowy byl, krzyczal wrecz o wszystko, bil dziewczyny, wiec polozylam go szybciej. Mam nadzieje, ze wstanie w lepszym nastroju. |
||||||||
|
|
|
#3437 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam ze szkolnej ławki
![]() Domek ma się lepiej, kaszel już ma lepszy i w nocy prawie nie kaszle. Przez chorobę zrobił się jeszcze większy mamusiny synek. Bardzo ciężko mi się dzisiaj wychodziło z domu Dzwoniłam do nich na przerwie i Domek próbuje mnie wyciągnąć z komputera i mówi mamuu chodź. Obiecałam mu kopare, więc w drodze powrotnej muszę zahaczyć o sklep ![]() Marzenko, super że znowu udało Wam się spotkać Widać, że była fajna zabawa ![]() Aa magnesy Twoje chwalę i chwalę! Cudne. I chyba nasza małpka? ![]() Vaniliova, swoje przeżyliście Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło Cytat:
Domek KOCHA wszystko co posiada koparkiCytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2013-02-24 o 13:04 |
|||
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
AgaG, a jak dziewczynki reagują na bicie Antka? W ogóle biją się między sobą? Bo my z moją siostrą tłukłyśmy się okropnie
|
|
|
|
#3439 |
|
Rozeznanie
|
Hej
My zaraz idziemy do teściów na obiad, nie chce mi się... Julek śpi, to będziemy musieli nasłuchiwać czy nie wstał.Marzenka śliczni jesteście. Hania taka słodka mała dziewczyneczka, Jaś słodki blondasek. Telik chyba włosy przyciemnił czy mi się wydaje? Modelinowe dzieci cudne. Ja nie mam talentu plastycznego... Gomra to jak coś to pytaj. Patik moja orchidea trzyma się max.pół roku,po czym kwiatki odpadają, gałązka też i przeważnie mama bierze na reanimację i przynosi rozkwitniętą. Tak to wszystkie kwiatki pięknie rosną, wręcz czasem aż "jak dzikie", chociaż wyjątkiem jest mój nieszczęsny Fikus który jakoś marnie wygląda.U nas to rodzinne- dziadkowi śp. strasznie dobrze kwiatki rosły- na 40m2 miał ich ok. 50, wszystkie śliczne (śmieliśmy się, że sekret tkwi w tym, że podlewa je z butelki po wódce ), moja mama ma ze 40 też wszystkie super i u mnie historia się powtarza. Przygarniam kwiatki od każdego i patrzę jak rosną ![]() Natko Domek i domek śliczne Vaniliova dzielna z Ciebie kobieta!
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
Marzenko zdjęcia superowe a modelinowe wyroby poprostu cudowne ![]() zakupiłam modelinę, ale każdą wolną chwilę siedzię przy szydełku i ciężko zabrać mi się za cokolwiek innego ![]() Oliweczko tak jak dziewczyny piszą - jeżeli Mateuszek na UU to może i parę dni kupek nie robić jeżeli na MM to może podaj mu kompot z suszonych śliwek (albo słoiczek z suszonymi śliwkami, gruszką np.) jak nic nie pomoże to pozostaje czopek glicerynowy. u nas z zasypianiem jest różnie, ale generalnie jest to w łóżeczku tylko czasami muszę przy Ali posiedzieć i ją pogłaskać troszkę albo dłużej poprzytulać przed położeniem a czasami kłądę i wychodzę a ona sama zasypia - zależy jaki dzień ma i na ile jest zmęczona albo przemęczona. Eve dobrze, że na strachu się skończyło, ale musisz uważać na siebie ![]() miłego imprezowania ![]() Aga szkoda, że Antoś ma gorszy dzień. może po drzemce humorek mu się poprawi! brawa za zaśnięcie bez smoka! Natka jaki z Domeczka inżynier super!pochwalę się jeszcze najnowszą czapką Haniową ![]() teraz robię jeszcze dla Ali i czapek dla nich wystarczy póki co ![]() może porobię więcej i na allegro coś powystawiam....
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
Lili dziękuję
udało mi się skończyć też czapkę dla Ali
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa ale Twoje dziewczyny są podobne...szok. Z tym, że jedna niebieskooka, druga piwnooka nie? Ładne czapki.
Cześć dziewczyny. Nie wiem co pisać, niedziela leniwie leci, mały ( tfu tfu!!) lepiej, ja też. Dziś w 'Surowych rodzicach' moi bliscy znajomi ( pan tata ) z mielca będą mieli "wychować" dwójkę dzieci. Ciekawe. Wiecie, że za to dostali 5 tys. heh. Tak to i ja bym mogła wychowywać . Z tym, że z młodym naprawdę się zaprzyjaznili, nie chciał wracać do swojego prawdziwego domu.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2013-02-24 o 16:13 |
|
|
|
#3444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy o innego Ci chodzi?
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za kciuki, może faktycznie nie pisałam o tym.
Jak Melka miała najpierw ta trzydnoiwke a potem ospę, z tylu na glowce,przy szyi wyszedł jej taki dość spory guzek. Lekarz powiedział ze to węzeł chłonny,i przy infekcji może tak być. Długo miała tego węzła powiększonego,potem jej zniknął,Ale dalej jest wyczuwalny i postanowilismy sprawdzić.Nasz pediatra kazał zrobić usg, i w końcu jedziemy w poniedziałek do Rzeszowa. Mam nadzieję,ze to nic. Znowu pisze z tel :/
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2013-02-24 o 18:25 |
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa no podzielam zdanie Mariny, szalenie podobne masz córy, pewnie będą je brali za bliźniaczki jak podrosną i nie będzie widać róznicy wieku.
Rób czapki na handel, śliczne! Chelsea olaboga gdzie tyle kwiatów Ci sie mieści, ja nawet jakbym chciała to nie miałabym gdzie ich ulokować. A to jest już nowa edycja "surowych.."? o 20 na tvn jak dobrze pamiętam? lubiłam to oglądać, ale widać że to wszystko ustawiane, ze scenariusza, takie troche sztuczne.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2013-02-24 o 18:26 |
|
|
|
#3447 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. Nie chciałam siać paniki 3. tutaj nie pomoge bo Krystianek prawie od samego początku na mm i kupki codziennie , no może ze dwa razy były na drugi dzień z rana Cytat:
Aaniu wszystkie takie były niestety . Trafiliśmy na sezon grypowy Trzymamy kciuki Cytat:
![]() Dobrze że Domkowi przechodzi kaszel . Słodziak z niego Krystianek ma taką samą piżamke i jeszcze niebieską i w paski Widze że już wkrótce parapetówka sie szykuje ![]() Cytat:
a czapki są super Marzenka Ty zdolna jesteś ja chyba bym już cierpliwości do modeliny nie miała Witam wieczorowo Jutro wracam do pracy ale mi sie nie chce ... A do tego znowu alergia mnie bierze |
||||
|
|
|
#3448 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tak na szybko bo jeszcze mam pare stron do przejrzenia (w tym allegro) a nie wiele czasu
MARZENKo widze "moja" Peppe. Cuuuudna Widze, ze Telik bawil sie świetnie ![]() IW współczuje całej tej sytuacji-nie wiem czy wiedziałbym co zrobic...U nas czasami Martyna wpada w bezdech przy duzym płaczu albo sie krztusi. Ostatnio z placzu zwymiotowała ![]() EVE uważaj na siebie Dziewczyny jaki macie spacerówki? my ciagle jeżdzimy Tako ale chce teraz kupic cos lżejszego |
|
|
|
#3449 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam!
Marzena,TelikJak blondaskom juz włosy urosły!Teliczkowi tez Cytat:
już bliżej niż dalejCytat:
EveChrzciny udane?Wkejaj Mery anielice Iw Cudne wiosenne dziewczyny w cudnych wiosennych czapeczkach! A u Nas tragiczna noc a pozniej jeszcze lepszy poranek...połozyłam sie wczoraj spac o22(zeby sie wyspac) ale nie było nam dane...Ewka obudziła sie o 22.30 i nie spała do 5.............czyli cała noc,spiewania,podawania wody,głaskania,nawet zrobiłam mleko-nic nie pomogło...o 4 wziełam ja do łozka i po godz zasnełysmy .Oczywis cie obudziła sie o 7-wyspana i radosna Przeciagała sie chyba dłuzej niz spała![]() Rodzice zaprosili nas na obiad w poludnie, juz jak szłysmy nie czułam sie najlepiej-no ale kto by sie czuł po takiej nocy...a przy obiedzie tragedia.....zaczeło mi sie robic słabo,prawie zemdlałam-mama szybko zmierzyła mi cisnienie-a tu ponad 150! Gdzie przy 120 zawsze juz umieram . Mama dała mi cos na nadcisnienie i jakos powoli w domu doszłam do siebie.Jakby tego było mało,Ewa szukała pieluszki do drzemki i przewróciła sie na kant krzesełka centymetr od oka.....w pierwszej chwili myślałam,ze to oko,poleciała krew-nic nie było widac. Na szczescie nie![]() Taka cudowna niedziela ![]() Za to jutro wraca tz |
||
|
|
|
#3450 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=patik87;39422501 mnie wizyty tż trzymały przy życiu w szpitalu[/QUOTE]
Mnie też, ale mówię o pobycie w szpitalu po porodzie ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że to nic poważnego Oszczędzaj sięOGROMNE KCIUKI Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Twoje nadciśnienie- nie dobrze- wogóle, to często Ci się to zdarza? Natka- piękny Dominik, a domek ach Co do kupek Mateuszka, to wkońcu dzisiaj zrobił i to dwie Iwa- nie moge podać Mu suszonych śliwek, czy czegoś innego-On dopiero we wtorek kończy 3 miesiące. Miałam Was rano pytać, co zwykle porabiacie w niedzielę, a większość z Was napisała, że była u kogoś na obiedzie Ja uwielbiam w niedzielę gdzies wychodzić/jechać/odwiedzać, lub jak ktoś do nas przychodzi![]() Dzisiaj byliśmy u chrzestnej Julci( co tydzień temu mieliśmy być)i Julcia nie chciała wychodzić z obory, tak Jej się krówki spodobały nawet kota za ogon ciągnęła, a w drodze powrotnej usneła.Przypomniało mi się, że kiedyś, kiedyś Telik pytała czy się mieścimy we 4 na swoim metrażu(58)- bez problemu julcia ma swój pokój, Mateuszek narazie u Nas, ale gdzies w okolicach maja przeprowadzi się do Julci i będą tam razem do ok.6 r.ż., potem oddamy Mateuszkowi swoją sypialnię i przeprowadzimy się do salonu- oczywiście, o ile wczesniej nie dorobimy się domku![]() I Brumek mnie pytała, czy te leki na tarczycę to do końca życia- tak A Jaciee, Jagodzianka i Beatka to gdzie się podziały? Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-02-24 o 21:44 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

zapraszam

Sala zabaw ogromna, harmider i piski dzieci nieziemskie.
Hani nastrój tak się udzielił, że głupawkę miała do samego wieczora. Jak wpadł jeszcze z wizytą znajomy to samą siebie przechodziła, za to po kąpieli padła jak mucha.
Hania wygląda rewelacyjnie w tej sukienusi dżinsowej!
Mówi na nie UCHUCHU (czyli, ze to duszek
nystatyne Krystianek może wypluć a ją połyka a całą resztą pluje 

12.06.2010

Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło