|
|
#1351 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jaką książkę teraz czytacie? - cz. VIII
Cytat:
Staram się więc omijać te wydawnictwo.Cytat:
|
||
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Beckett "Wołanie grobu"
|
|
|
|
#1354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej pojedyńcze ksiażki. ja dzwigałam trójpak - to było coś ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
czytałam biografie Oprah jej pióra i jeśli chodzi o kwestie "techniczne" biografii to byłam pełna podziwu |
||
|
|
|
#1355 |
|
Konto usunięte
|
Zaczynam Tatianę i Aleksandra
|
|
|
|
#1356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz czytam Norwegian Wood
|
|
|
#1357 |
|
Rozeznanie
|
Igrzyska śmierci- dopiero teraz wpadły w moje ręce, książka przyjemnie mnie zaskoczyła, wciągnęła mnie i bardzo szybko ją przeczytałam. Na pewno sięgnę po kolejne części
|
|
|
|
#1358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tyle , że moja lista na najbliższe miesiące jest tak długa, że musiałabym nie spać, nie jeśc, nie pracować a ciągle czytać
|
|
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biografia Oprah była chronologiczna, ale nie pamiętam czy na początku nie było jakiś wstawek z rożnych okresów.
|
|
|
|
|
#1361 | ||
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dalej maltretuję Zapach drzewa sandałowego, bardzo mi się podoba.
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
specjalnie zerknelam dalej i opisane są kolejne dzieje Jackie. Poza tym jakos się obawiam o prawdziwość faktów, skoro to biografia nieautoryzowana.
|
#1363 |
|
Zadomowienie
|
Jestem w połowie Bożych Bojowników- Sapkowskiego. Strasznie podoba mi się klimat tej książki. Zaczęłam też Silmarillion- Tolkiena- poczatek był ciężki, dużo nazw itp. ale z każdą kartką idzie lepiej.
|
|
#1364 |
|
Konto usunięte
|
To - Stephen King.
|
|
|
|
#1365 |
|
Raczkowanie
|
Ja skończyłam własnie najnowszą książkę K. Grocholi ''Houston, mamy problem'' jest to moja pierwsza styczność z jej twórczością.
Pierwsze 100 stron czytałam z wielkim zapałem, pełno zabawnych sytuacji, uśmiałam się do łez... natomiast następne 400 to jakaś tragedia... akcja rozkręca się na samym końcu, ciężko mi było dotrwać, rzucałam ją kilka razy, ale z natury nie lubię zostawiać niedoczytanych książek... Teraz zaczynam "Kwiaty na poddaszu" Virginia Cleo Andrews, mam wszystkie części po Grocholi i Grey'u czuje jakiś niedosyt książkowy... Edytowane przez Ewelano Czas edycji: 2013-02-24 o 14:17 |
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak na serio - czytałam 3 ksiąki tej autorki, i tak jak bardzo mi się podobała jej "Echo winy", tak w "Drugim dziecku" i "Grzechu aniołów" domyśliłam się zakończenia i obyło się bez szału ![]() zaczęłam "Pogromcę wampirów" Mastertona
|
|
|
#1367 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Drugie dziecko" mi się ogromnie podobało, "Dom sióstr również". Jednak jeśli "Ostatni ślad" Cię nie wciągnął, to trudno mi powiedzieć co będzie z innymi Ile ludzi tyle upodobań Ojoanna np. niżej ocenia te, które mi się bardziej podobały ![]() Polecam z innego typu: "Dziedzictwo" K. Webb oraz "Siostra" R. Lupton. ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Lekka i przyjemna. Zresztą każdą książka Grocholi lekko mi szła. Kwiaty na poddaszu - rewelacja ![]() Czytał ktoś może "Czas w dom zaklęty"? Ciekawa jestem opinii. Bardzo oryginalna książka, jedyna w swoim rodzaju. I taka, o której nie zapomina się od razu. Edytowane przez Gaya_oo Czas edycji: 2013-02-24 o 14:48 |
||
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1369 |
|
Zadomowienie
|
Od piątku męczę "Ołtarz Edenu" Jamesa Rollinsa - jakoś idzie, ale bez rewelacji, może jeszcze się rozkręci
|
#1370 |
|
Rozeznanie
|
Kończę "Dobry początek" Davida Nichollsa, czyta się lekko i przyjemnie, ale jednak "Jeden dzień" był dużo lepszy.
Musierowicz odświeżyłam sobie na fali krytyki "Mc Dusi" na forum gazety, Jeżycjadę mam ściągnięta na czytnik i jedną książkę spokojnie da się przeczytać w jeden wieczór.
Życie nie daje nam tego, co chcemy, tylko to, co dla nas ma. W. S. Reymont Edytowane przez kasienka1977 Czas edycji: 2013-02-24 o 15:11 |
|
|
|
#1371 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolejny raz Jane Austen "Duma i uprzedzenie"
|
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ksiażki "się rozeszły", nad czym zawsze ubolewałam.... jakiś czas temu pozwoliłam więc sobie na wielki rzut na księgarnię.... mam całe 19 części, w jednej szacie graficznej, pięknie ponumerowane, z hologramem z tyłu i pięknymi zdjęciami na końcu z prywatnego albumu autorki książki kupiłam z myślą o córce (9 lat- jeszcze więc czas dla niej) sama zaczęłam jednak czytać od nowa.... i co? są ponadczasowe każda dziewczyna powinna je przeczytać!!!!!!!!!! super rewelacja |
|
|
|
|
#1373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kolejny dowód na to, że są różne gusta i upodobania ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- "Jeden dzień" był super. Za czytanie "Dobrego początku" wzięłam się z nadzieją, że tu będzie podobnie. Tymczasem zgadzam się z Tobą, kasienka, zdecydowanie słabsza książka, jednak dla mnie nawet wręcz nudna, z trudnością przebrnęłam. |
|
|
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, porównując z książkami Link rzeczywiście nie trzyma aż tak w napięciu. Bardziej studium psychologiczne.
|
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
W imię miłości.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1377 |
|
Rozeznanie
|
Skończyłam Za grzechy ojca Archera i Córka tatarskiego chana Lorentz
|
|
|
|
#1378 | |
|
Konto usunięte
|
piekny antonim Ci wyszedł
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1379 | ||
|
Zakorzenienie
|
zakup biedronkowy? na mnie czeka w kolejce ta ksiazka
![]() Cytat:
Cytat:
Ja nadal czytam "Arabska zone" i po tej ksiazce daje sobie spokoj z taka tematyka... Ta autorka mnie zniechecila. Owszem, sa momenty ciekawe, ale jezyk w tej ksiazce jest tak banalny, a bohaterka naiwna, ze sie odechciewa. ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Znalazlam na allegro trylogie Millenium w okazyjnej cenie i mnie kusi, zeby kupic... ale nie wiem czy zrobie to w tym miesiacu bo przede mna jeszcze czeka zakup ksiazek akademickich, ktore tanie nie sa. Poza tym wiem, ze ta trylogia jest dostepna w mojej bibliotece. I teraz nie wiem co zrobic Moze wstrzymam sie do marca z zakupami.
|
|
#1380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

Staram się więc omijać te wydawnictwo.
Zatrzymałam się chyba na tej książce wydanej 3 lata temu, a teraz Musierowicz znowu wydała książkę... Mało czasu kurczę na te wszystkie książki
tym bardziej pojedyńcze ksiażki. ja dzwigałam trójpak - to było coś 
czytałam biografie Oprah jej pióra i jeśli chodzi o kwestie "techniczne" biografii to byłam pełna podziwu 

biografia Oprah była chronologiczna, ale nie pamiętam czy na początku nie było jakiś wstawek z rożnych okresów.

Ile ludzi tyle upodobań