Żonki 2009 cz. XXXV - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-24, 10:30   #1951
ktosia86
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz. XXXV

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
wiesz co ja mialam tylko treflowe to sa moje 4 puzzle i wszystkie mialy po 1000 nic ze mniej..
a maz pojechal do kolegi do tarnowskich gor
u mnie i tak sie imienin nie obchodzi oprocz was nikt ze mna nie świętował no maz mi dal rano buziaka ale to dlatego ze go Rosi zmobilizowala i nie chcial byc gorszy

dziekuje
Rozumiem u Was się chyba bardziej urodziny świętuje?

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Sambuś ja widzę że maleństwo nam macha!!!

U lekarza ok, niby osłuchowo ok jest, gardło czyste. Pan doktor stwierdził ze to pewnie coś wirusowego i dał syrop rozkurczowy na oskrzela i krtań.
Ale mieliśmy wypadek w domu dzień skończył się płaczem i Lilki i moim i dobrze że tż się nie popłakał przy tym wszystkim ;( Lilka poszła do Darka do łazienki a on jej nie widział i przytrzasnął jej rączkę (chyba rączkę, bo nic nie widać), może sama skórę z kostek, albo paluszki tylko zdarzyła zabrać zanim całkiem zabrał. Całe szczęście nic jej się nie stało, nie spuchła łapka, nie zsiniała, rusza normalnie rączką i nie widać żeby ją bolało. Ale strachu było zanim nam pokazała dłoń
Biedna Liluś! Mam nadzieję, ze nic jej w rączkę nie jest!

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
(...)

Sesja chyba się udała. Foto młody, sympatyczny, widać ze dopiero startuje w zawodzie, ale bardzo dbał o dobre światło nie chciałam dużo rozbieranych ale powiedział, że w sesji z brzuszkiem chodzi o pokazanie brzuszka więc zgodziłam się na zdjecia w staniku, a nawet kilka jest takich że trzymam dłońmi piersi, albo tż je zakrywa ale mamy też zdjecia takie jak chciałam w ubraniach Wczoraj minął 30 tydzień i tż napisał mi kredkami na brzuchu ,,30 tc junior" tak na pamiatkę a 6 marca idziemy ogladać. Cyknął ponad 150 zdjeć i mówi że jest zadowolony
Super! Czekam na efekty

Cytat:
Cześć
dzięki za miłe słowa- ja też mam nadzieję, że zdjecia nam się spodobają

mam do Was pytanko- czy na początek kupowałyście prześcieradła z ceratą, albo osobno? Bo ostatnio babeczka w sklepie mnie uświadomiła, że ceratka jest zbędna. Wtedy materac nie ma cyrkulacji powietrza i dziecko szybciej sie poci, no i dziecko ma przecież pieluchę co by zabezpieczyć materac przed zabrudzeniem

U nas znowu śnieg, wczoraj siedziałam cały dzień w domu z lenistwa... ale dzisiaj muszę wybrac się do parku
Miałam ceratkę pod prześcieradło I wielokrotnie uratowała materac. Bo "płyny" z dziecka mogą wylecieć nie tylko pupą, ale też buzią, jak sie mleczko uleje i wtedy pielucha nie pomoże Także my mieliśmy taką ceratkę na cały materac. Nic się Marceli nie odparzało, nie pociła się bardziej, a rodzona na lato.

Dzień dobry!

Wczoraj byliśmy na imieninach u przyjaciół, fajnie było A dzisiaj od rana tańczę nago przy ognisku Tylko smutno mi, że samotnie Ale przynajmniej młodzieniec jest tylko dla mnie
Stary 2013-02-24, 10:32   #1952
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Sambuś ja widzę że maleństwo nam macha!!!

U lekarza ok, niby osłuchowo ok jest, gardło czyste. Pan doktor stwierdził ze to pewnie coś wirusowego i dał syrop rozkurczowy na oskrzela i krtań.
Ale mieliśmy wypadek w domu dzień skończył się płaczem i Lilki i moim i dobrze że tż się nie popłakał przy tym wszystkim ;( Lilka poszła do Darka do łazienki a on jej nie widział i przytrzasnął jej rączkę (chyba rączkę, bo nic nie widać), może sama skórę z kostek, albo paluszki tylko zdarzyła zabrać zanim całkiem zabrał. Całe szczęście nic jej się nie stało, nie spuchła łapka, nie zsiniała, rusza normalnie rączką i nie widać żeby ją bolało. Ale strachu było zanim nam pokazała dłoń

Cytat:
wow ja bym bardzo chciała wrócić do 52-55 kg \
Ja też mam lodówkę Samsunga i jestem bardzo zadowolona- piękna sztuka i pojemna

yyyy... mnie też to czeka ??? oby mu sie szybko wyrżnęły ząbki

Marta, dobre jesteś ja nigdy nie liczyłam puzzli przed ułożeniem mam te same puzzle, zakochałam się dawno temu w tym obrazie i nawet oprawiłam te puzzle w antyramę, ale do nowego mieszkania ich nie wzięłam bo jakoś nie pasują do stylu

kiedy mój był taki malutki.. dzieci faktycznie szybko rosną

Zdrówka dla Liliki

p.s. czemu mój tż nigdy tak mnie nie zaskoczył oprócz tego nie zgłaszam innych zażaleń

Sesja chyba się udała. Foto młody, sympatyczny, widać ze dopiero startuje w zawodzie, ale bardzo dbał o dobre światło nie chciałam dużo rozbieranych ale powiedział, że w sesji z brzuszkiem chodzi o pokazanie brzuszka więc zgodziłam się na zdjecia w staniku, a nawet kilka jest takich że trzymam dłońmi piersi, albo tż je zakrywa ale mamy też zdjecia takie jak chciałam w ubraniach Wczoraj minął 30 tydzień i tż napisał mi kredkami na brzuchu ,,30 tc junior" tak na pamiatkę a 6 marca idziemy ogladać. Cyknął ponad 150 zdjeć i mówi że jest zadowolony
super że jesteś zadowolona z sesji

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
wiecie ze w piatek dzwonilam do lekarza o to zaswiadczenie o ciazy a wczoraj rano mialam je juz u siebie? Masakra ale ta poczta tutaj dziala ale ten druk wyglada troche inaczej niz w polsce i obok daty rozwiazania jest tez data ostatniego dnia pracy... I wpisali mi tam 30 lipca buahaha...no wiec chyba trzeba jednak szukac tej roboty a nie sciemniac...
to super za zaśw

Cytat:
Cześć
dzięki za miłe słowa- ja też mam nadzieję, że zdjecia nam się spodobają

mam do Was pytanko- czy na początek kupowałyście prześcieradła z ceratą, albo osobno? Bo ostatnio babeczka w sklepie mnie uświadomiła, że ceratka jest zbędna. Wtedy materac nie ma cyrkulacji powietrza i dziecko szybciej sie poci, no i dziecko ma przecież pieluchę co by zabezpieczyć materac przed zabrudzeniem

U nas znowu śnieg, wczoraj siedziałam cały dzień w domu z lenistwa... ale dzisiaj muszę wybrac się do parku
my do dziś mamy podkład pod prześcieradłem, jakby nie było to by zasikany był materac, bo kilka razy zdarzyło się że pielucha nie wytrzymała

Cytat:
A wiesz ja kupiłam 10 sztuk, 3 zużyłam w szpitalu i jedną mam jeszcze do dzisiaj w szafie u Lilki! bo miałam taki turystyczny podkład składany, nawet dwa. Jeden na płasko się składał i wyglądał jak torebka z kieszonką na krem i chusteczki, a drugi taki większy że jak jedziemy gdzieś na 2-3 dni to pakuje tam ubrania Lilki i całą resztę potrzebną jej.

Lila smarka i gorączkuje, oczka załzawione. Widać że chora. Wieczorem do apteki jechałam po vick mimo że powyżej 5 czy 6 roku zycia zalecany. Ale nic się nei dzieje w miejscu smarowania więc smaruję.
mam nadzieję że szybko wyzdrowieje

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 11:06   #1953
bzyczka1
Zakorzenienie

Ktosiu na rączce nawet malutkiego śladu nie ma, więc pewnie więcej strachu było niż samego bólu (całe szczęście!!).

No ja też mam nadzieję że długo się Lila męczyć nie będzie.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 11:09   #1954
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Lila smarka i gorączkuje, oczka załzawione. Widać że chora. Wieczorem do apteki jechałam po vick mimo że powyżej 5 czy 6 roku zycia zalecany. Ale nic się nei dzieje w miejscu smarowania więc smaruję.
wiesz co tylko w vicu jest duzo mentolu jak cos to polecam pulmex baby na prawde pomaga zasada taka sama a nie "parzy" dziecka
http://www.i-apteka.pl/product-pol-4...-masc-20g.html

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Rozumiem u Was się chyba bardziej urodziny świętuje?

Wczoraj byliśmy na imieninach u przyjaciół, fajnie było A dzisiaj od rana tańczę nago przy ognisku Tylko smutno mi, że samotnie Ale przynajmniej młodzieniec jest tylko dla mnie
tak tak na ślunsku urodziny imieniny nikt no chyba ze andrzeja czy barbary ale to andrzej wszedzie a barbara bo gornicy..
a rodzice sobie wczoraj przypomnieli...
a ty pozno sie sabacisz..
Stary 2013-02-24, 11:17   #1955
bzyczka1
Zakorzenienie

Mieliśmy pulmex ale się skończył. U nas pediatra zaleca tego vicka też młodszym dzieciom, farmaceuta też mówił, żeby spróbować odrobinę i obserwować skórę. Ale ani zaczerwieniona ani nic innego się nie działo, a przynajmniej Lilka oddychać mogła.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 11:27   #1956
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Martucha no az mi sie micha cieszy na sama mysl o pracy do 34 tyg ciazy mam nadzieje ze nic mi nie znajda, bo od kwietnia startuje z nowym kursem jezykowym i na prace nie mam czasu haha
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 11:36   #1957
gold-fish
Zakorzenienie

No to nieźle. Ja też myślałam żeby kupić z ceratką, a laska w sklepie tak mnie nastraszyła i wprost wysmiała z tym pomysłem, że poczułam się jakbym nie nadawała się na matkę bo mam takie chore pomysły

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 11:45   #1958
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Mieliśmy pulmex ale się skończył. U nas pediatra zaleca tego vicka też młodszym dzieciom, farmaceuta też mówił, żeby spróbować odrobinę i obserwować skórę. Ale ani zaczerwieniona ani nic innego się nie działo, a przynajmniej Lilka oddychać mogła.
spoko : jak sie nie dzieje to najwazniejsze...

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Martucha no az mi sie micha cieszy na sama mysl o pracy do 34 tyg ciazy mam nadzieje ze nic mi nie znajda, bo od kwietnia startuje z nowym kursem jezykowym i na prace nie mam czasu haha
ja wiem ja wiem

Cytat:
No to nieźle. Ja też myślałam żeby kupić z ceratką, a laska w sklepie tak mnie nastraszyła i wprost wysmiała z tym pomysłem, że poczułam się jakbym nie nadawała się na matkę bo mam takie chore pomysły
wiesz moze one mowily o przescieradle dwa w jednym z cerata amy kupywalysmy osobno cerate a osobno przescieradlo
Stary 2013-02-24, 12:05   #1959
azzis
Zakorzenienie

gold-fish ja też miałam tylko ceratkę pod prześcieradło, ale u nas to powiem szczerze może z raz nas wyratowała. Jakoś tak się zdarzało, że zawsze pielucha dała redę A babki w sklepach często gęsto nie mają dzieci i się nie znają i polecają rzeczy nie mając doświadczenia albo chcą naciągnąć ludzi na niepotrzebne rzeczy

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 12:17   #1960
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
ja powiem szczerze, ze dopiero raz użyłam ceratki pod prześcieradło niedawno jak mały się odparzył i jeden dzie ń był w tetrze.a tak to nnigdy..
w sumie przez pierwsze 3 miesiace spał w koszyku i tam na prześcieradło kłądłam mu flanelową pieluszkę i to wystarczało... albo spał owinięty w rożek (w sumie to była taka leciutka kołderka od koszyka, która u nas robiła za rożek)
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 13:05   #1961
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

ja kupiłam cerartke i gdzies lezy. uzyta moze raz

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 13:56   #1962
Ana***
Zakorzenienie

Hej! Byliśmy w kościele i na chwilę w sklepie z rodzicami i wpadła mi w oko torebka, oczywiście kupiłam bo już wcześniej szukałam czegoś podobnego, ale nie było jak znajdę foto to wkleję.

http://www.ccc.eu/pl/bags/catalog/all/310808

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2013-02-24 o 14:03
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 14:42   #1963
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gold ja mam ceratkę pod prześcieradłem i sobie chwalę.

Samba ja pracowałam do 34 tyg hehe. Ale trzymam kciuki aby było tak jak chcesz.

Bzyczko zdrówka dla małej.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 16:59   #1964
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Gold ja mam ceratkę pod prześcieradłem i sobie chwalę.

Samba ja pracowałam do 34 tyg hehe. Ale trzymam kciuki aby było tak jak chcesz.

Bzyczko zdrówka dla małej.
Ty to w ogole bylas nadczlowiek hahah ale to jeszcze wszystko zalezy jaka ma sie prace, ile godzin itd... wiem ze praca z dziecmi nie jest latwa, ale przynajmniej nie musialas w niej siedziec 8h... ja teraz od kwietnia ide na kurs i bede na niego chodzic do konca 30 tygodnia jakos... no ale tez to bedzie do gora 13 + dojazdy bo to niestety nie u mnie w miescie, ale mysle ze jakos to ogarne... ale na prace na caly etat chyba nie mialabym sily... zreszta tez zalezy czy juz sie pracuje i sie wykazalo czy trzeba szukac i dopiero sie wykazywac... jakbym pracowala to bym nie miala wyboru i musialabym dalej pracowac, ale poki co wole jeszcze troche sie pobyczyc tym bardziej ze ja nerwus jestem, a stres szkodzi dziecku
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 21:26   #1965
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Samba pewnie, każdy robi tak jak uważa. A że masz możliwość byczenia się i chcesz tego to jak najbardziej

Stary 2013-02-25, 08:24   #1966
azzis
Zakorzenienie

Cześć
Jak tam po weekendzie?
Ja znowu niewyspana. Najpierw nie mogłam usnąć przewracalam się w wyrze, usnęłam po pólnocy jakoś, a potem znowu Filipek zrobił pobudkę. Tym razem od 4 do 5 Muszę odespać po południu bo wykorkuję.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 09:04   #1967
Gucia0987
Zakorzenienie

Gold cieszę się, że jestes zadowolona z sesji! Już się nie mogę doczekać efektów

Bzyczko zdrówka dla Lilki i cieszę się, że z paluszkami wszystko dobrze

Ana torebka zupełnie nie w moim stylu, ale super, że Ci się podoba!

Azzis mam andzieje, że dzieciaki dadzą Ci odpocząć

Samba fajnie, że masz już to zaświadczenie!

Witajcie
U nas intensywnie, bardzo intensywnie! W piątek byliśmy na jakiś zakupach i znajomi na chwilę wpadli, w sobotę mieliśmy mieć posiadówkę ze znajomymi, a zrobiła się z tego impreza na 8 osób ale było czadersko A wczoraj byli u nas znajomi, gotowaliśmy razem obiad. Uczyłam sie robić sushi Nie jest to takie trudne, więc na pewno spróbuję kiedyś sama zrobić

Za to dzisiaj jestem lekko nie przytomna, ale zregeneruję się po pracy i będzie gites

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 09:40   #1968
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 09:51   #1969
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
(...)
tak tak na ślunsku urodziny imieniny nikt no chyba ze andrzeja czy barbary ale to andrzej wszedzie a barbara bo gornicy..
a rodzice sobie wczoraj przypomnieli...
a ty pozno sie sabacisz..
Późno, późno... Przez zeszłomiesięczne 11 dniowe opóźnienie

Cytat:
Ktosiu na rączce nawet malutkiego śladu nie ma, więc pewnie więcej strachu było niż samego bólu (całe szczęście!!).

No ja też mam nadzieję że długo się Lila męczyć nie będzie.
Zdrówka!

Cytat:
My mamy osobno ceratkę, a nie prześcieradło z ceratką. Moim zdaniem warto kupić, to nie majątek, a jak uznasz że niepotrzebna już ceratka pod prześcieradłem to ja wyjmiesz

Dzień dobry!
Stary 2013-02-25, 09:59   #1970
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
[
Witajcie
U nas intensywnie, bardzo intensywnie! W piątek byliśmy na jakiś zakupach i znajomi na chwilę wpadli, w sobotę mieliśmy mieć posiadówkę ze znajomymi, a zrobiła się z tego impreza na 8 osób ale było czadersko A wczoraj byli u nas znajomi, gotowaliśmy razem obiad. Uczyłam sie robić sushi Nie jest to takie trudne, więc na pewno spróbuję kiedyś sama zrobić

Za to dzisiaj jestem lekko nie przytomna, ale zregeneruję się po pracy i będzie gites
o jak pieknie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Późno, późno... Przez zeszłomiesięczne 11 dniowe opóźnienie
rozumiem

a ja sie obudzilam z bolem brzucha fantastycznie...
ide do pracy po 2 tyg laby..
Stary 2013-02-25, 13:03   #1971
Gucia0987
Zakorzenienie

Ktosiu jak dobrze pójdzie to spotkamy się w locie Najprawdopodobniej Ty będziesz wracać, a ja będę zmierzać. W poniedziałek przyszły będę

Martucha a skąd ból brzucha? Z nerwów, czy bliżej nie określonego powodu?

powariowali dzisiaj wszyscy!!!!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 13:26   #1972
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2013-02-25, 15:31   #1973
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Ktosiu jak dobrze pójdzie to spotkamy się w locie Najprawdopodobniej Ty będziesz wracać, a ja będę zmierzać. W poniedziałek przyszły będę

Kochana, nie spotkamy się, mnie już od środy tam nie będzie Nastepnym razem

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ty też?
Stary 2013-02-25, 15:38   #1974
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2013-02-25, 16:26   #1975
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:

o tak powariowali!!!
a bol brzucha? mialam biegunke nie wiem czemu, stoperany postawily mnie na nogi!

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
hahaha ja tez ja tez

prosze o duze kciuki!!! w k napisze wiecej szczegolow
Stary 2013-02-25, 18:57   #1976
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2013-02-25, 20:02   #1977
Ana***
Zakorzenienie

Hej!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 22:38   #1978
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia to ja się wbijam na sushi

Stary 2013-02-26, 00:00   #1979
martucha84
Zakorzenienie

bozzzzz wypelniam ten chory dzienniczek praktyk i konca nie widac...
jutro rano fryzjer potem poradnia jade to podopinac do konca tzn odebrac ocene i po podbijac dzienniczek
apotem do pracy ale tylko na 2 h
Stary 2013-02-26, 04:16   #1980
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość

SAmbuś - dorwij jakiegoś Niemca i daj mu imiona do przeczyta i oceń efekt Kumpel z pracy Tż (Polak) wraz z żoną mieli listę imion, ktore im się podobają, przychodził do pracy, pisal jedno na tablicy i prosił o przeczytanie w sumie fajna metoda.

dobra metoda!

Cytat:

My kupiliśmy osobno przescieradlo i osobno ceratke to i to mamy zalozone ma materac.

samba - bardzo ladne imiona macie wybrane Ja pracowałam do 35tyg

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości