|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
Cytat:
a ja wczoraj byłam za saletą i wygrał ...szkoda ,że się o coś nie założyłam .... np.lody czekoladowe .....
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
LiwkaO
za powrot do domku strippi Ze CO ty mowisz .... - jak Opadl :-/ nie zauwazylam boshe to co juz se mam liczyc te 2tygodnie ..?? Tos mnie kobito pocieszyla tak z rana hahajolanT & moderna - najlepszego dla Tz ;-) Ja kisze w lozku nadal. Kompik mi znowu odmowil posluszenstwa Aaaaaa klementynka i jak tam z liczeniem ... Moze juz skurcze liczysz cio ....???
|
|
|
|
|
#4713 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Co ciekawe, mam jeszcze kotkę, ona nigdy nas nie budzi, bo od tego ma "ludzi" czyli rudego Czasami mam ich dosyć, wkurzam się, odganiam od siebie, bo bywają strasznie namolne (jak się do mnie przytulają, gdy sobie siedzę na kanapie) ale po chwili mi przechodzi bo są takie kochane piękny brzuch! ![]() wiedziałam, że spytasz ![]() dla pewnych spraw trudno znaleźć racjonalne wytłumaczenie, u mnie to jest po prostu kwestia przywiązania do miejsc, smaków, zapachów, ludzi...tak mi się po prostu wydaje taka ze mnie small town girl ![]() Cytat:
sałatka jarzynowa im nie smakowała? pfff, sie nie znają ![]() Cytat:
aaa, super foty zwłaszcza pierwsze jaka mina ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a do lekarza to lepiej idź, żebyś się zupełnie nie rozłożyła |
|||||
|
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
oby oby
![]() musicie mi tu czarować dobrze Cytat:
)nie martw się, może opaść miesiąc przed ![]() Uciekam będę wieczorem, więc się nie martwcie, tylko czarujcie!! buziaki
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-02-24 o 11:57 |
|
|
|
|
|
#4715 |
|
Rozeznanie
|
witam się w niedzielne popołudnie. ja zasmarkana, kaszel męczy. eh... te pogody mnie wykończą, już drugi raz chora w tym roku
miałam iść na zajęcia ale odpuściłam aby bardziej się nie pogrążyć w przeziębieniu.
|
|
|
|
|
#4716 | |||||
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
odważna jesteś, toż nawet nestelle porzuciła chwilowo obcasy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witam się w wietrzną niedzielę. U mnie humor na dwa razy :/ w nocy miałam lekkie bóle podbrzusza, w końcu coś zaczyna się dziać. Jakoś strasznie się boje że akcja zacznie się w nocy. W ogóle się boje, ale jakby zaczęło się w dzień to chyba czułabym się lepiej. No ale mam nadzieję że jeszcze w tym tygodniu nie urodzę Miłego dnia |
|||||
|
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=11437
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie
Byłam u lekarza, wchodze a tam kolega, co chodził z nami na szkołe rodzenia=lekarz Juz od 3 tyg. tatuś.... Osłuchał mnie, zajrzał do gardłai stwierdził, ze to mała infekcja, gardło lekko zaczerwieniowe, ale nic sie nie dzieje i nie faszerowac sie lekami...tylko naturalne metody i kisiel na gardło;p No cóz wie lepiej, całą ciąże nie chorowałam to moze teraz odczuwam dolegliwosc ze zdwojoną siła...gardło boli mniej, ale katar dokucza... Potem pojechalismy do koscioła, i usiedziałam 3 minuty, zazął mnie brzuch kuc i tyle było z modlenia;p Jestesmy juz w domu, a popoludniu moze wpadna tesciowie... spokojnej niedzieli!p.s dla Lublinianek na Nałęczowskiej (tam gdzie medycyny pracy) jest dyżur lekarza rodzinnego 24h na dobe na NFZ, jak przyjechaliśmy nikogo nie było, kilka osób tylko na zastrzyk- takze warto wiedziec, nawet z dzieckiem podjechac w niedziele lub swieta w razie potrzeby. Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-02-24 o 12:13 |
|
|
|
|
#4719 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koty sa super, ale faktycznie czesto namolne ![]() jak to ocenic, czy opadl juz brzuch, sa jakies metody? ![]() Cytat:
lepiej wyleżeć choróbsko Cytat:
![]() wydaje mi sie, ze te ostatnie tygodnie takie najgorsze, to wyczekiwanie, czy to juz czy nie.. no i ja wolalabym chyba, by zaczelo sie w nocy ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- ahhh i tak sobie pomyslalam, moze na pierwszej stronie wstawiac tez linki do opisow porodu? pozniej znikna one w gaszczu postow ![]() (chyba w styczniowkach tak robily dziewczyny)
|
|
|
#4720 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Moderna, JolanT najlepsze życzenia dla Waszych mężów
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4722 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..jak to "nawet"? nadal chodzę tylko nie na co dzień ..... ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
hihiEh weszlam na wage .... I sie zalamalam - no ale teraz w koncu moge powiedzuec ze waze wiecej hihi. Komp nadal odnawia wspolpracy |
|
|
|
|
#4724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nam też, koleżanki też tak robiły i działało, a nie faszerowały pupci chemią niepotrzebnie, no ale pewnie wszystko jak zwykle zależy od dziecka.
Cytat:
A poza tym w krk niezła wiosna, śnieg się topi, spacer odwalony teraz odpoczynek bo po 2 h trochę się zmęczyłam Dobra laski, moje pytanie brzmi gdzie jest Panika )?
|
|
|
#4725 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam od wczoraj opowiedzieć Wam zabawną anegdotkę, ale dopiero dziś mam siły coś napisać
![]() Wysłałam w sobotę męża na zakupy, bo sama niestety zaległam. Zrobiłam listę itd. Na drugiej stronie zaś napisałam parę rzeczy z Biedronki, które chciałam by kupił, ale powiedziałam, że jeśli nie będzie miał chęci tam jechać, to spoko, poradzę sobie. Były tam np. golarki damskie i pampersy Dada dla maluszka, bo chciałam mieć w razie czego jedną paczkę. Mąż wraca z zakupów i mówi: "Wiesz co...Ale wstyd! W Biedronce zabrakło mi kasy." "No to mogłeś coś odłożyć kotek, na przykład te pieluchy. Kupiłabym następnym razem. A co było takie drogie, że Ci zabrakło?" "Chciałem wziąć whisky i to mnie przerosło trochę." "Mogłeś odstawić pieluchy i golarki przecież." "Ale kasjerka już na mnie patrzyła podejrzanie. Odłożyłem whisky, bo co by sobie pomyślała? Że flaszkę to sobie kupię, a pampersów dziecku już nie? Jaki ze mnie ojciec!"
|
|
|
#4726 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#4727 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Cytat:
Bardzo ładnie wyglądasz Cytat:
Dziękuję Cytat:
LiwkaO za powrót do domu!---------------------------- Dziękuje za porady odnośnie oliwki Pojawiły się różne opinie. Chyba będę smarować chociaż troszkę, jak Kubuś będzie lubił masaż to tym bardziej |
|||
|
|
|
|
#4728 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziekuje jeszcze 30 str nadrabiania mi zostalo. Pedzicie jak szalone, ale cos czuje, ze dzis najpozniej jutro w koncu do Was dolacze.
|
|
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4730 |
|
Wtajemniczenie
|
ja chwilowo założyłam
taaaaaka radość, że dopięłam w łydce, że nie mogłam ich ściągnąć ![]() co do kremów i pupci mam w pogotowiu, ale nie planuję używać jeśli nie trzeba będzie (i na to liczę)
|
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, to trzeba koniecznie zapisac w pamietniku ![]() no wlasnie, podejrzane, i to bardzo
|
|
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się w niedzielne popołudnie, po obiadku. Pogoda jak dla mnie dziś- co prawda śnieg topnieje, ale takie fajne wiosenne powietrze- więc chyba zadki trzeba ruszyć z domu.... Kasia- a na imprezie u sąsiada- Szła dzieweczka- zabrakło?
|
|
|
#4733 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
Bardziej niż pszeniczne smakuje mi zwykłe. Ale i tak super. Gdyby nie dziewczyny z forum, to bym nie wiedziała, że taki cud jak Bawaria istnieje
|
|
|
|
|
|
#4734 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki Kochana Na sam widok dopadł mnie ślinotok ![]() Cytat:
A to jest różnica między kolacją o 22-iej, a mierzeniem cukru rano godzinę później? To taka sama różnica czasu. Yhhh mam nadzieję, że w miarę jasno się wyraziłam |
||
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
despa byly takze inne przyspiweki do 4 dawali ... Ehh :-/
Wlasnie gdzie jest pani_ka...?? Nio jak Marta wroci trza jej powiedziec by te opisy dala na 1wsza strone Kompik dalej odmawia ... Wiec jest bez cytowania - mam nadzieje ze mi to wybaczycie. Oj taki serniczek sama bym zjadla ... Mama przyleci to ja ladnie poprosze o zrobienie No nic ide dalej Park Jurajski ogladac - jeszcze 2 czesci zostaly hahaha |
|
|
|
|
#4736 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
|
|
|
#4737 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Czekam żeby chociaz kilka słów napisała jak ogólnie sytuacja wygląda![]() Cytat:
I pomyślalam, że jeszcze za tydzień to może na msze pójdę ale potem to już nie wiemCytat:
A ten drugi, który ma 8 lat to grzeczniutki i tylko by spał... i od budzenia nas też ma "ludzi" - tzn, mlodego![]() A u nas leniwa niedziela O 12 bylam na mszy, w drodze powrotnej standardowo zajrzałam do biedronki... no i standardowo troche rzeczy przy kasie się nazbierało a ja jak zwykle te siaty musialam targać... Przez tę biedronke to urodzę szybciej Bo poczekać na Tżta żeby autem podejchac to oczywiście nigdy nie mogę Kurcze, chyba sie zmobilizuję i w końcu za prasowanie wezmę, bo ciuszki od prawie tygodnia wyprane czekają na prasowanie... Ale to za chwile, bo teraz Gucio się rozszalałWczoraj sie położyliśmy szybciej niż zwykle (o 1-szej) i oczywiście usnąć nie mogłam I się przewalaalm chyba z godzinę zastanawiając się nad imieniem dla Mlodego Powiem Wam, że nerwy mnie juz biorą, bo naprawdę nie wiem
|
|
|
#4738 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za miłe komentarze
w ciąży zmienne nastroje heh, byłam ruda, później chwilowo blond no a teraz znów mnie wzięło na rudości kolor to ten w załączniku, bo ktoś pytał.Cytat:
Cytat:
Cytat:
ehh idę trochę poprasować przy niedzieli tych małych "szmatek", później zejde do męża na kawusię i piernika z bita śmietana od teściowej udanej niedzieli dziewuszki |
|||
|
|
|
|
#4739 |
|
Zadomowienie
|
No wreszcie jakos sie zebrałam zeby cos napisac a nie tylko podczytywać.
Gratulacje dla kolejnych tygodni i udanych wizyt. Ja jeszcze przed obiadkiem bo pospałam a tu piszecie o bawariach , muffinkach , serniczkach..... u mnie w szafce tylko wafelek toffi :P takinna brzusio sliczny a kolor wlosków boski ![]() a ja przewalam sie z boku na bok bo tak musze ale lewa pachwina mnie tak boli i ciagnie ze szok.... :/ blah |
|
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

za powrot do domku
Ze CO ty mowisz .... - jak Opadl :-/ nie zauwazylam boshe to co juz se mam liczyc te 2tygodnie ..??
Może i mogłabym to przeczekac az mu się znudzi, ale mnie takie odgłosy strasznie drażnią... więc wstaję co chwilę i go ganiam
Zgaszę światło, położę się z powrotem a tu chrup chrup chrup...
Czasami mam ich dosyć, wkurzam się, odganiam od siebie, bo bywają strasznie namolne (jak się do mnie przytulają, gdy sobie siedzę na kanapie) ale po chwili mi przechodzi
haha.
buziaki
miałam iść na zajęcia ale odpuściłam aby bardziej się nie pogrążyć w przeziębieniu.

haha z miasta
i facet klania sie w pol z wypicia i mowi ze sie zgubil - lukam na niego na bosaka (mamy ok 10cm sniegu ) naje_ba_ny jak Meserszmit
Czekam żeby chociaz kilka słów napisała jak ogólnie sytuacja wygląda