|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Dobry.
U nas 3 pobudki, po pólnocy, przed 4-tą i 7-mą. Później Kropek zabrał małego a ja spałam dalej i przed 10-tą przyniósł na karmienie, teraz Mati śpi a ja piję kawkę i moczę stópki ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Witam Piękne Panie w niedzielny senny poranek.
mąż mi zległ na kanapie w "salonie", Zuzia śpi, a mama ma chwilę na buszowanie w necie Cytat:
![]() Cytat:
Cały czas się zastanawiam, co ludzie w tych walkach widzą dla mnie to nic fajnego... no ale może dziwna jestem...Cytat:
![]() Konczi, pewnie w photoshopie. A w czym jeszcze to nie wiem? zaraz sprawdzę czy w picasie się da edit: w picasie nie widzę takiej opcji
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-02-24 o 10:34 |
|||
|
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Wygrał Saleta..ale walka była dobra.
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Saleta
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Wogóle mozliwe ze kaszka z bobovoty zatyka mi mała a x nestle nie?bo od tyg dawalam morelowa z bobovity, bo mąż kupił taka zamiast nestle i 3dni mała robiła kupkę po kawałeczku z wielkim wysiłkiem. Wczoraj utknęła ona w pupci i nie wiedziałam jak jej pomoc
termomwtrem powoli i poszła twardą jął kamień, ciemno-zielona. Z jedzenia nic nowego nie jadla(no troszke kalafiorka do zupki dostała) wczoraj już kaszki na noc nie dałam. Pospała do 6 jak zawsze. Kupka poszła elegancka bez problemu dzis. Nie wiem czy dac jej kaszke dziś ta z bobovity, czy w ogóle nie dawać jej dopóki nie wrócimy do nestle?
|
#4146 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój TŻ wydał 300 zł na bilet
. Dzwonił niedawno, że jest niezadowolony, bo był za Gołota, dobrze chociaż, że ma brata w Trójmieście, to chociaż nocleg darmowyJa też nie wiem co luzie w tym widza, nie lubię przemocy w żadnej postaci, no ale cóż poradzić
|
|
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole idziemy dzis na 16 na 3urodziny męża kolegi z pracy synka, bo nas zaprosili z mala
![]() Mąż sie pytał co kupić to powiedzieli, ze mały zadowolony bedzie ze: straży, bajki, pociągu, klocków lub auta. Ze względu na brał kasy kupiliśmy klocki, bo były w kauf przepełnione z 60zl na 17zl(30 sztuk takich dużych klocków) dorzucilismy 2baje i trochę slodyczy. Jak myślicie ok bedzie? Bajki od nas z domu, bo dostaliśmy po chrzesniaku męża ponad 100 różnych bajek: wybrałam takie "chłopieca" z cars i o mechaniku
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Gracjanek uwielbia klocki
|
|
|
|
|
#4152 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- No nic, zbieram się i lecę na spacerek
|
||
|
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
Idę sie ztuningowac na te urodziny
bo mała zasnela, a później jak wstanie to bedzie znów absorbujaca, ze sie nawet wysrac za przeproszebiem nie da
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. Miałam kupić wóz strażacki, bo byl przrcenipny ale taka tandeta, ze bałabym sie, ze sie rozsypie przy samym wyciąganiu z opał. Klocki zatem chyba bezpieczbirjsze.
w ogole bobo choo choo czy jak to tam sie pisze, ten co płacze, je, mama itp gada przecenionyony ze 100zl na 24,99, albo barbie po 15zl ![]() Dobrze, ze dla maluszkow nic nie ma jak Jagoda, bo by mnie szlak trafil, ze wyprzedaz akurat gdy kasy brak Ciekawe czemu tak za grosze te zabawki w kauflandzie
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
Angel mysle, ze preszent super. Ja też zawsze uwielbiałam klocki i tez mam schowane lego dla Jasia po mnie.
U nas dzisiaj też kupa gigant i od razu lepszy humor
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4157 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, zmieniałyście hasło na pocztę bo nie mogę się zalogować
![]() przeoczyłam coś? |
|
|
|
#4158 |
|
Zadomowienie
|
Aga nadrób klub i wszystko się wyjaśni
|
|
|
|
#4159 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
jestem chora ![]() kurcze całą zimę dałam radę i tu teraz wrrr.... wszystko przez zasmarkańców to jeżdżą autobusami, masakra, zamiast w domu siedzieć
|
#4160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my dziś wychodzimy na obiadek czy tam kolacje, a już mi się odechciało bo znowu kłótnie w ogóle opowiem wam co wczoraj Antek zrobił : po kąpieli go wycierałam na przewijaku, wiec jeszcze golutki był no i zaczął chwytać swoje stópki, zanim się obejrzałam nasikał sobie na twarz
|
|
#4161 |
|
Raczkowanie
|
maggie najpierw kleik podawaj na dzień a potem już możesz na noc
nie wiem jak wasze dzieci ale moja Ala drastycznie dłużej nie śpi po podaniu jakiejkolwiek kaszki, zarówno tych specjalnie na noc jak i wielozbożowych. Maggie tylko musisz uważać bo kleiki ryżowe + mleko modyfikowane będą powodowały zaparcia. dlatego musisz podawać Zuzi dużo picia angelwydaje mi się że może być różny skład mleka w tych kaszkach i dlatego z bobovity powoduje większe zaparcie ja osobiście nie używałabym czopka, babcia męża jest pediatrą i moja pediatra odradzają ... jeżeli już będzie naprawdę źle i żadne naturalne metody nie działają to wtedy powiem co sprawdza się u Alutki - po pierwsze posadzenie na nocnika zdziałało cuda (zaznaczam jednak, że Ala siedziała już podparta więc ją posadziłam i podtrzymywałam za paszki ) - leżenie na brzuchu czasem nie zdążę wziąć ją na nocnnik a tu już zrobione - na czczo sok z tatych jabłek (! ze skórką- która ma dużo błonnika) + sok z marchewki - jabłka trę na małych oczkach , marchewkę na takich dziurkach jak od gwoździa, kładę na gazę i wykręcam - śliwki suszone gerbera - gruszki Williamsa - odstawiam kleik ryżowy (choć i tak podaję jej 3, 4 razy w tyg ) zamiast tego daję ugotowane i zmielone błyskawiczne płatki owsiane + owoc (jabłko, morelę , śliwki, gruszki ) nam pediatra - babcia zakazała ciepłych okładów bo nie wiadomo jakie podłoże może mieć zaparcie i ból brzucha i ciepły okład może spowodować np zaognienie czegoś innego np wyrostka. Uważam że to trochę na wyrost - przyjęłam radę , nie uważam jakoby była na wyrost aczkolwiek wolę dmuchać na zimne. monarika myślę na najlepszym sposobem jest podawanie od nowa produktów które niuńka jadła od czasu pierwszej wysypki. tą wysypkę może wywołać gluten, szpinak a równie dobrze coś z kaszki. trudno stwierdzić A może to być coś zupełnie innego nie koniecznie uczulenie na jedzenie. wydaje mi się że najrozsądniej jest po kolei wprowadzać od nowa produkty i obserwować reakcję. Wybierz się do lekarza niech obejrzy czy ta wysypka ma na pewno odczyn alergiczny.
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Fabianek już śpi z trzy godziny dobre
a Gracjanek sie bawi ziemią w kwiatkuPaskudna zima sie wróciła ehh,ja chce już wiosne
|
|
|
|
#4163 |
|
Wtajemniczenie
|
mam pytanie o kompot, nie śmiać się
łopatologicznie poproszę, ile jabłek na ile wody, ile gotować, jakaś odmiana najlepsza czy nie ma różnicy, jabłka można zblenderować i podać maluchowi? kompot może trochę postać czy najlepiej zużyć go w ciągu jednego dnia? uff, chyba tyle. coś zaćmienie mam ostatnio. |
|
|
|
#4164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kleik dałam z własnym mlekiem. To chyba nie źle? Koniecznie muszę się w niekapek bo butelka jest be i córi jedynie się nią bawi.
|
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny jaki niekapek kupić??? Nisia jak się sprawdza Wasz Doidy Cup? Bo u nas Henio się krztusi cały czas... |
||
|
|
|
#4168 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdrówka życzę Cytat:
Ja dzisiaj ugotowalam kompocik z jabłek ![]() jabłuszka zblenderowałam i przetarłam przez sitko dzien dobry ![]() śniegu u nas napadało,byliśmy na spacerze i Mała jeszcze śpi wózku.ja pije kawke i doglądam kurczaka w piekarniku
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Gda ja mam wszystkie i żaden nie podszedł. Jak szukałam dobrego to niby strasznie nuka polecali. U nas
|
|
|
|
#4170 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Maggie z obserwacji : jeśli dla zuzi smoczek jest be to obawiam sie że niekapka nie załapie, bo to działa prawie na tej samej zasadzie tylko dziubek twardy -chociaż kupiłam taki z miękkim ustnikiem i trzeba mocniej zasysać powietrze. Alutka jedyne co lubi to odgłos ocierajacyh dziąseł o ta gumę. Jak już kupować to z TT OD 4miesiąca. Ja mam od 7 i kubek jest duży i trzeba duzo nalac a wtedy jest dla Ali za ciężki. Cytat:
Ja um kupiła tommee od 4mies Alę czy skuteczny to nie wiem.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

ma okropne czerwone plamy na buźce
ale teraz to już jest masakra 

dają sie matce wyspać az do prawie 6 żyć nie umierać
dla mnie to nic fajnego... no ale może dziwna jestem...
termomwtrem powoli i poszła twardą jął kamień, ciemno-zielona. Z jedzenia nic nowego nie jadla(no troszke kalafiorka do zupki dostała) wczoraj już kaszki na noc nie dałam. Pospała do 6 jak zawsze. Kupka poszła elegancka bez problemu dzis. Nie wiem czy dac jej kaszke dziś ta z bobovity, czy w ogóle nie dawać jej dopóki nie wrócimy do nestle?
. Dzwonił niedawno, że jest niezadowolony, bo był za Gołota, dobrze chociaż, że ma brata w Trójmieście, to chociaż nocleg darmowy

wybrałam takie "chłopieca" z cars i o mechaniku