Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-24, 16:28   #1501
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
no ale ona chyba tylko suszy?
ja zawsze sobie wyobrażałam, że wrzucasz pranie to się pierze, potem Ci to wyschnie ale wyciągasz takie jak z prania(wymiętolone) tyle, że suche..
Jak wyciągniesz jeszcze gorące to jest piękne, jak wyprasowane. Jak sobie poleży to wygniecie się przez to że będzie stygło w niezbyt ładnej formie.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja swojej sukienki nawet nie czyściłam, włożyłam do worka i leży
Moja też ale nie będę jej czyścić, jak oddaję prawie darmo, to już sobie ktoś wyczyści
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 16:32   #1502
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
To wystawiaj! Za za swoją dałam....... rower górski Ubiliśmy ze znajomymi targu rodem ze średniowiecza przy piwie w barze. Mój mąż się chciał pozbyć roweru bo i tak zimował u znajomych jak byliśmy w UK, a znajoma szukała kupca na kieckę. Nieźle już wcięta, mocno po północy jechałam do niej mierzyć tę kieckę spadała ze mnie, była za długa ale wzięłam Za krawcową dałam później 200zł i miałam najcudowniejszą kieckę w świecie (oczywiście dla mnie ) Więc w zasadzie mogłabym ją oddać za darmo, dużo na tym nie stracę. Ale jest taka śliczna, że ze 100 chociaż bym skasowała, żeby uratować jej honor
świetny interes
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 16:44   #1503
cloche
Zakorzenienie

z tymi sukienkami to... achhhh... ja mojej nie chciałam sprzedawać za nic w świecie, tak ją kochałam. była moim marzeniem dokładnie taka, jaka była. ale małż w tajemnicy przede mną wystawił na jakimś forum ślubnym za 1500 zł (pół ceny) i to 6 lat temu już, w środku zimy. migusiem się zameldowało pełno dziewczyn, jedna wsiadła wręcz od razu w samochód i przyjechała przymierzyć. 100 km jechała i jak ją zobaczyłam w tej sukni, to stwierdziłam, że nie mogę być zła na małża... bo ta suknia zasłużyła na "swój dzień" jeszcze przynajmniej raz i trochę smutna, ale też i dumna puściłam ją w świat
Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
też mam pozytywne nastawienie jakoś w ogóle nie przeraża mnie to wszystko a bólu się nie boję grunt to pozytywne nastawienie

chyba 140zł to nie jest dużo ale ja się nie znam
właśnie - będzie dobrze mi koleżanka z pracy ostatnio mówiła, że ona miała przed porodem takie samo nastawienie jak my, i dało jej to duuuużo siły - dała radę dokładnie tak, jak to sobie wyobrażała. chwile zwątpienia, krzyk - też były, ale grunt to się nie poddawać i myśleć o maleństwie

a co do tego ubezpieczenia - owszem, 140 zł też mi się nie wydaje dużo, ale wkurza to, że trzeba coś dodatkowo wykupywać... jeśli pediatra jest tego jednak wart, to bym się chyba pokusiła...

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
skończył mi się 2 dni temu, dziś uzupełniłam braki więc się faszeruję od nowa
prawidłowo. też miałam przerwę w magnezie, bo czekałam na dostawę, i dość szybko odczułam skutki...
Cytat:
To wystawiaj! Za za swoją dałam....... rower górski Ubiliśmy ze znajomymi targu rodem ze średniowiecza przy piwie w barze. Mój mąż się chciał pozbyć roweru bo i tak zimował u znajomych jak byliśmy w UK, a znajoma szukała kupca na kieckę. Nieźle już wcięta, mocno po północy jechałam do niej mierzyć tę kieckę spadała ze mnie, była za długa ale wzięłam Za krawcową dałam później 200zł i miałam najcudowniejszą kieckę w świecie (oczywiście dla mnie ) Więc w zasadzie mogłabym ją oddać za darmo, dużo na tym nie stracę. Ale jest taka śliczna, że ze 100 chociaż bym skasowała, żeby uratować jej honor
świetny interes! a suknia zasługuje na więcej niż głupie 1oo zeta...... wystaw za jakąś rozsądniejszą cenę
Cytat:
Moja też ale nie będę jej czyścić, jak oddaję prawie darmo, to już sobie ktoś wyczyści
ja mojej też nie czyściłam ani nic, nie zdążyłam nawet się za to zabrać... ale ona nie była nic a nic brudna ani pognieciona ani w ogóle nic jej nie było. jak nowa wyglądała! no i kupująca wiedziała o tym, ale nic ją to nie odstraszyło
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 16:45   #1504
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a co do tego ubezpieczenia - owszem, 140 zł też mi się nie wydaje dużo, ale wkurza to, że trzeba coś dodatkowo wykupywać... jeśli pediatra jest tego jednak wart, to bym się chyba pokusiła...
tylko to jest opłata miesięczna..i same wizyty i badani.. gdyby cos wykazały, ze źle i potrzebna była opieka szpitalna,operacja itp to i tak do państwowego musze...
nie wiem ile taki maluszek choruje?? bo moze bardziej mi sie opłaci chodzic do konkretnego specjalisty jak zachoruje, tfu tfu tfu?

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-24 o 16:54
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 17:14   #1505
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

dzisiaj od rana ryczę bo we wszystkim mi niewygodnie, czuję się jak świnia, zwariuje w domu, koty robią syf itp. mam po prostu dość:/
Ja też się tak czuję... Dziś od środy pierwszy raz wyszłam na spacer z mężem i jak się zapinałam w płaszczu to czułam się jak orka Mam już przesunięte guziki i są teraz jakoś z boku, wyglądam jakby mi się płaszcz przesunął, a dupa mi sterczy jak arbuz

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
tylko ja się boję że sama tego nie zrobię

Pokażę Wam jakie mebelki kupiliśmy malej, rozdysponowałam już nawet ciuszki, 56 i 62 trafiły do szuflady a reszte 68, 74, 80 i wyżej trzymam w workach. Już bym wszystko chciała poprać i poprasować ale to za wcześnie eh
No i najbardziej mi szkoda pięknych kurteczek zimowych w rozmiarze 62, misiowych kombinezonów etc. Zimowe ciuszki wydzieliłam, może akurat będą potrzebne jakieś znajomej co będzie rodzic w okresie zimowym, a jak nie to trafią na all.
Bardzo łądne mebelki i tapeta piękna!
Stary 2013-02-24, 17:16   #1506
lonely_lady
Zakorzenienie

podczytywałam Was troszkę z telefonu, ale nie miałam za bardzo jak się odezwać.
Wczoraj pojechaliśmy do teściów na wieś i dopiero wracamy.
Ulepiliśmy z Tż bałwana
a później pzyjechał Męża brat z córkami więc zrobiłyśmy jeszcze drugiego mniejszego bałwanka

Dzisiaj rano weszłam na wagę i zaktualizowałam swoje zapiski
od 23 września mam już prawie 12 kg na plusie
od 24 grudnia przytyłam dokładnie 6 kg

starczy mi już tych kilogramów i tak mi strasznie ciężko i czuję się jak wieloryb..
ciekawe ile jeszcze przytyję

Mysia- gratuluję zakupu wózka bardzo fajny model i kolorek super
Ash- współczuję Ci trzymania tej diety.. ale też podziwiam

miałam więcej napisać, ale nie pamiętam

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 17:17   #1507
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

Ulepiliśmy z Tż bałwana
Też lepiliśmy zaraz Wam pokażę!
Stary 2013-02-24, 17:20   #1508
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
1. prawidłowo. też miałam przerwę w magnezie, bo czekałam na dostawę, i dość szybko odczułam skutki...

2. ja mojej też nie czyściłam ani nic, nie zdążyłam nawet się za to zabrać... ale ona nie była nic a nic brudna ani pognieciona ani w ogóle nic jej nie było. jak nowa wyglądała! no i kupująca wiedziała o tym, ale nic ją to nie odstraszyło
1. nie spodziewałam się że tak szybko i boleśnie przekonam się o niedoborze magnezu. dobrze że w okolicy jest mnóstwo aptek, i sporo otwartych w niedzielę
2. moja jest przeokropnie brudna i podeptana, i nie wiem jaki będzie jej efekt czyszczenia. ale nie dałam za nią dużo, więc nie zależy mi na sprzedaży
Stary 2013-02-24, 17:20   #1509
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
tylko to jest opłata miesięczna..i same wizyty i badani.. gdyby cos wykazały, ze źle i potrzebna była opieka szpitalna,operacja itp to i tak do państwowego musze...
nie wiem ile taki maluszek choruje?? bo moze bardziej mi sie opłaci chodzic do konkretnego specjalisty jak zachoruje, tfu tfu tfu?
różnie to bywa z tym chorowaniem... ale na pewno dobry pediatra jest ważny. co chwila szczepienia, kontrole - trzeba mieć kogoś kompetentnego na stanie. bo jak się na idiotę trafi, to ...
Stary 2013-02-24, 17:21   #1510
vvgh
Wtajemniczenie

Nasz dzisiejszy bałwanek z fajką TŻa I oczami z 20 groszówkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bałwanek.jpg (57,3 KB, 9 załadowań)
Stary 2013-02-24, 17:23   #1511
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Jak wyciągniesz jeszcze gorące to jest piękne, jak wyprasowane. Jak sobie poleży to wygniecie się przez to że będzie stygło w niezbyt ładnej formie.

Dokładnie, ja prasuję tylko rzeczy na większe wyjścia ;P reszta cieplutka jak świeże bułeczki złożone i jak nowe.

Cytat:

Ulepiliśmy z Tż bałwana
a później pzyjechał Męża brat z córkami więc zrobiłyśmy jeszcze drugiego mniejszego bałwanka

Skąd wy macie snieg???? u mnie prawie już stopniał

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 17:26   #1512
diabli
Zakorzenienie

bry! dzisiaj dzien poza domkiem obiad u mamy, segregowanie ciuszkow. czesc "meskich" zanioslam kolezance. jak mi Nela wywinie numer i ma siusiaka to bedzie niezly klops.
mamy tyyyyle ubran i wszystkiego, ze zaczynam sie zastanawiac czy nie chcialabym blizniakow reklamowka butow
oczywiscie zapomnialam aparatu, wiec fotek Wam nie zrobilam...ale pewnie jeszcze milion razy bede to przekladac, skladac i ogladac. dzisiaj posegregowalam na meskie, unisexy i dziewczece. dziewczece na body, pajace, sukienki itd. az do sliniakow, chustek i skarpetek hehe. no i mialam dosc meskie wynioslam znajomej, unisexy leza i czekaja "na wszelki wypadek".
do kupienia zostalo naprawde niewiele chyba tylko kosmetyki, kilka rzeczy do szpitala, pampersy, tetra. z wiekszych rzeczy przewijak, wanienka, poszewki (posciel-koldra+poduszka mam), okrycie kapielowe i ze dwa cieniutkie kocyki, bo mamy 4 grubsze. uff troche mi ulzylo portfel bedzie lzejszy hehe. w prezentach zazyczymy sobie chyba tylko i wylacznie pampersy albo proszki do prania

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam paprykarz! Ale w diecie cukrzycowej? Taaa ... Jasne...
tez lubie paprykarz, ale bez ryzu. pod nazwa: salatka gdanska neptun.

Axella - niezle jaja z tymi malinami! 3,5 a 20zl

Color! nie gada glupot. Ty pewnie obsesje wyprawkowa mialas w pierwszej ciazy. teraz juz wyluzowalas...masz wiekszosc rzeczy po chlopakach, wiec nie musisz za tym wszystkim gonic ale mozesz nam czasem napisac jakas DOBRA RADE, co sie u Ciebie sprawdzilo, a co nie. ja na takie opinie baaaardzo licze. pisz co u Was, podczytuj i nie przejmuj sie nasza "obsesja" kupowania. w kolejnych ciazach pewnie nam przejdzie buuuziak
za 26 tydzien!

ponadrabiam sobie co pisalyscie
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 17:33   #1513
vvgh
Wtajemniczenie

Niedługo do IKEI, popatrzę co mają ładnego. Napewno muszę pościelkę kupić dla Jura
Stary 2013-02-24, 17:36   #1514
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
ale czaderski

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Skąd wy macie snieg???? u mnie prawie już stopniał
u mnie tak samo jeszcze trochę i wiosna

Edytowane przez humpback
Czas edycji: 2013-02-24 o 17:41
Stary 2013-02-24, 17:39   #1515
vvgh
Wtajemniczenie

Cudeńko: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40210548/
Stary 2013-02-24, 17:41   #1516
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
robiłam takie zastrzyki przed długaśnym lotem samolotem i sobie i innym, też mi się zdarzyło, luzik, ukłucie nie boli, płynu jest niewiele, więc szybko się robi ten zastrzyka a jak wolno przesuwa sie tłoczek to nic nie czuć

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

nie moja estetykano chyba, że bym przywdziała jakis babciny czepek i szarą kieckę do ziemi

ja też liczę skończone wiadomo, że skończonych mam 29, ale jestem w trakcie 30 tc, to tez jest dla mnie logiczne. Dlatego jak ktoś pyta który tydzień mówię skończony ten i ten ewentualnie 29+1/2/3/itp. A sama dla siebie cieszę się z początku 30 tcno i np. mamazone mówi mi, ze jestem w 30 tc, bo ich filmiki o danym tygodniu ciąży opowiadają co się dzieje podczas bieżącego a nie skończonego tc.

no to się myli, bo ja doskonale potrafię wyczuć czy mam napiętą macicę czy stoję czy leżę

u mnie babki z dietą cukrzycową miały ciemne pieczywo... zazdrościłam im
lubię ciemne pieczywko sto lat nie jadłam

Cytat:
obawiam się że ja nie poznam ani twardego brzucha, ani skurczy, ani stawiającej się macicy

dobry sposób na biznes

paprykarz? średnio przepadam za nim

sposób na biznes świetny..ale to jak za wszystkim.
Melise melise kupisz za 3pln, a herbatkę na uspokojenie i wycieszenie za 20.. skład:melisa

Cytat:
oj mnie w nocy złapał taki skurcz w obu łydkach, że myślałam że umrę. i dalej mam jakieś przykurczone te mięśnie i chodzę jak kaczka

dziękuję za przypomnienie

to masz śniadanie mistrzów
mnie też łapią takie skurcze że potem łazić nie mogę
skurcze śródstopia

śniadanko pycha ale szybko się kończy

Cytat:
ja chcę takie jedzonko w szpitalu

no to dzikie szaleństwo

wygląda pysznie

umarłabym z głodu, choć i tak nieźle że posiłków jest 5, a nie 3
ja też bym umarła z głodu..
a gdzie 2ga i 3cia kolacja?!

Cytat:
Ja też się tak czuję... Dziś od środy pierwszy raz wyszłam na spacer z mężem i jak się zapinałam w płaszczu to czułam się jak orka Mam już przesunięte guziki i są teraz jakoś z boku, wyglądam jakby mi się płaszcz przesunął, a dupa mi sterczy jak arbuz

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

też jestem nieforemna.. jeszcze 71dni...

Cytat:
Ulepiliśmy z Tż bałwana

starczy mi już tych kilogramów i tak mi strasznie ciężko i czuję się jak wieloryb..

ja przybrałam jeszcze więcej kg niż Ty...
ale będzie zrzucanka po porodzie

Cytat:
bałwany to zuuuuuoooo są z zimnego śniegu ble
Rzygam z nudy

i marzy mi się jajko.chyba Zuzanna ma ochotę bo chodze i marzę o jajku
ale nie wiem co z niego zrobić

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 17:41   #1517
maarchewka
Zakorzenienie

jakoś strasznie spokojnie dzisiaj.. nic nie gadacie.. nie ma co nadrabiać..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 17:42   #1518
kalka
Zadomowienie

Dziewczyny i jak? Pisałyscie kiedyś o pieluchach tetrowych????
Kupiłam kolorowe, drukowane od r_p77 i nie polecam. Szkoda ze nie zrobiłam zdjęć po praniu. One się mi skurczyły, zwinęły... 4 lata temu kupowałam od niego białe i są do tej pory ok, ale drukowane to koszmar jakiś!!!!!!!! Rozprasowałam i są, nie bede kupować innych, ale szkoda mi kasy trochę..

Stary 2013-02-24, 17:44   #1519
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
fajny pomysł

Cytat:
jakoś strasznie spokojnie dzisiaj.. nic nie gadacie.. nie ma co nadrabiać..
zaciskamy kegla

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-24, 17:44   #1520
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
robiłam takie zastrzyki przed długaśnym lotem samolotem i sobie i innym, też mi się zdarzyło, luzik, ukłucie nie boli, płynu jest niewiele, więc szybko się robi ten zastrzyka a jak wolno przesuwa sie tłoczek to nic nie czuć

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

nie moja estetykano chyba, że bym przywdziała jakis babciny czepek i szarą kieckę do ziemi

ja też liczę skończone wiadomo, że skończonych mam 29, ale jestem w trakcie 30 tc, to tez jest dla mnie logiczne. Dlatego jak ktoś pyta który tydzień mówię skończony ten i ten ewentualnie 29+1/2/3/itp. A sama dla siebie cieszę się z początku 30 tcno i np. mamazone mówi mi, ze jestem w 30 tc, bo ich filmiki o danym tygodniu ciąży opowiadają co się dzieje podczas bieżącego a nie skończonego tc.

no to się myli, bo ja doskonale potrafię wyczuć czy mam napiętą macicę czy stoję czy leżę

u mnie babki z dietą cukrzycową miały ciemne pieczywo... zazdrościłam im
lubię ciemne pieczywko sto lat nie jadłam

Cytat:
obawiam się że ja nie poznam ani twardego brzucha, ani skurczy, ani stawiającej się macicy

dobry sposób na biznes

paprykarz? średnio przepadam za nim

sposób na biznes świetny..ale to jak za wszystkim.
Melise melise kupisz za 3pln, a herbatkę na uspokojenie i wycieszenie za 20.. skład:melisa

Cytat:
oj mnie w nocy złapał taki skurcz w obu łydkach, że myślałam że umrę. i dalej mam jakieś przykurczone te mięśnie i chodzę jak kaczka

dziękuję za przypomnienie

to masz śniadanie mistrzów
mnie też łapią takie skurcze że potem łazić nie mogę
skurcze śródstopia

śniadanko pycha ale szybko się kończy

Cytat:
ja chcę takie jedzonko w szpitalu

no to dzikie szaleństwo

wygląda pysznie

umarłabym z głodu, choć i tak nieźle że posiłków jest 5, a nie 3
ja też bym umarła z głodu..

Cytat:

Cytat:
Ulepiliśmy z Tż bałwana

ja przybrałam jeszcze więcej kg niż Ty...
ale będzie zrzucanka po porodzie

Cytat:
bałwany to zuuuuuoooo są z zimnego śniegu ble
Rzygam z nudy

zakochałam się! koło 10go poszaleję w ikea
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80163291/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60161325/

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-24, 17:47   #1521
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

71 dni?! Brzmi jakoś lepiej niż "połowa maja" Jajooo, nie lubię jaj. Zjadłam pomarańczkę, a wcześniej lody, które przeleciały mi przez jelita od razu do kibelka

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50197476/

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10107784/

dla Jurcia
Stary 2013-02-24, 17:48   #1522
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
1. ja też bym umarła z głodu..

1. i 3 śniadania z przekąskami do obiadu
2. to ja znowu mam wieczór z serii - za duży wybór jedzenia, i nie wiem czego mi się chce
Stary 2013-02-24, 17:49   #1523
kalka
Zadomowienie

Cytat:
ładne intenywne kolory Ja jestem z tych co nie lubią pościeli w kolorze różu majtkowego. Ja mam mocne kolory, ponoć wzmagają agresję

A dla dziecka ostatnio zakochałam się w pościeli polarowej:
1. Cieplutka
2. Cudna w dotyku
3. Nie trzeba prasować

Przede mną jeszcze 72 dni

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2013-02-24 o 17:51
Stary 2013-02-24, 17:49   #1524
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Dzień dobry

zrobiłam fotki dla diabli

dzisiaj od rana ryczę bo we wszystkim mi niewygodnie, czuję się jak świnia, zwariuje w domu, koty robią syf itp. mam po prostu dość:/

dziewczyny czy wy kupujecie parasolkę do wózka? bo tak myślę, że maluchy mamy w lecie a gondolka nie osłonic od słońca chyba
dzieki kochana jestes. czyli to faktycznie nie kubelek, choc tak wyglada.
nie rycz, mala nie rycz ubieraj luzna koszulke (mama mi dala jakies promocyjne z piwa itd. t-shirty xxxxl hehehe) do tego legginsy i juz jest super. w domu musi byc wygodnie i luzno ja tez juz zaczynam byc "wielorybowata".

parasolki nie kupuje, jak swieci slonce to sie wozek nakrywa pieluszka albo przeklada raczke/wiezie dziecko tylem parasolka to wedlug mnie zbedny gadzet

Aaś!!! ja juz mowilam, że Cie uwielbiam moge prosic o fotki szpitalnego jedzenia? proooosze. wstawiaj mi, bo poprawiasz mi humor! Twoje dzisiejsze sniadanie mnie rozbawilo. szukam brakujacego elementu i nie widze. maslo masz to co jeszcze chcesz?! chcialabym zobaczyc Gesslerowa w szpitalnej kuchni (juz doczytalam, ze noz to jak rozsmarowalas maslo? przyznaj sie pewnie palcem hehehe)

Axella - Twoje sniadanie po tym Aaś wydaje sie KROLEWSKIE

Vil - krazek na pewno psychicznie Cie podbudowal ale nie szalej kochana. mamuske dzisiaj znow podpytywalam i ona mowila, ze ciezko jest wrocic do domu bez dzidziusia...a ja cale 2 miesiace w inkubatorze zeby przytyc 600gramow! (do 2kg). wiec lez i sie "pascie" za przeproszeniem hehe. niech dzidzius rosnie i rosnie. sprzatac bedziesz po porodzie! buziak!

fajnie, bo dzisiaj malo nadrabiania. jeszcze 3 strony luuuuz!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 17:50   #1525
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
71 dni?! Brzmi jakoś lepiej niż "połowa maja" Jajooo, nie lubię jaj. Zjadłam pomarańczkę, a wcześniej lody, które przeleciały mi przez jelita od razu do kibelka

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50197476/

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10107784/

dla Jurcia
kocham jajca
kocham wielkanocne pisanki
bo pisanka=jajko

zwariuje jak sobie nie wciagne jajek.. tylko jakie?!

ikea w ogole wymiata jesli chodzi o słodkie rzeczy dla dzieci

muszę jakas kolorową ramę pod tryptyk kupić ,bedę malować

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-24, 17:50   #1526
humpback
Zakorzenienie

ta zielona z jeżykiem jest cudna
Stary 2013-02-24, 17:53   #1527
axella
Zakorzenienie

GG do axella

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80209072/
padłam

dobra,ale zamiast przeklejać ikeowskie linki, pytanko-czy w dziecięcym pokoiku-jak macie osobno, ustawiacie sobie krzesło/fotel/łóżko do karmienia?

bo ja myśl o takim bujanym fotelu i poduszce-fasoli, tylko nie wiem czy z tego się będzie dobrze wstawać z maluszkiem??

ZUZIAK 7.05.2013

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-24, 17:58   #1528
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
kocham jajca
bo pisanka=jajko
ja to jajka wciągnę w postaci jajecznicy lub na miękko, ale w wielkanoc to każda forma jajka z chrzanem mi smakuje
Stary 2013-02-24, 17:59   #1529
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
śliczny! a mój załączam - jest sprzed 2 albo 3 tygodni... nosa ma z kapsla od piwa no i brakuje mu kończyn ale nie wpadłam wtedy na pomysł, żeby dolepiać...
Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Dziewczyny i jak? Pisałyscie kiedyś o pieluchach tetrowych????
Kupiłam kolorowe, drukowane od r_p77 i nie polecam. Szkoda ze nie zrobiłam zdjęć po praniu. One się mi skurczyły, zwinęły... 4 lata temu kupowałam od niego białe i są do tej pory ok, ale drukowane to koszmar jakiś!!!!!!!! Rozprasowałam i są, nie bede kupować innych, ale szkoda mi kasy trochę..
ech, to trochę wtopa z tymi pieluchami... ale na pociechę powiem, że ja jeszcze nie mam ani jednej
Cytat:
zaciskamy kegla
a właśnie!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01714.jpg (95,8 KB, 15 załadowań)
Stary 2013-02-24, 18:00   #1530
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
kocham jajca
bo pisanka=jajko

zwariuje jak sobie nie wciagne jajek.. tylko jakie?!

ikea w ogole wymiata jesli chodzi o słodkie rzeczy dla dzieci

muszę jakas kolorową ramę pod tryptyk kupić ,bedę malować
Jakoś mi się chce wielkanocy, ale chciałabym już z Jerzym, a jak myślę, że jak taka berta gruba będę siedzieć przy tym stole wielkanocnym , to mam ochotę schować się pod niego....

Nie masz jajek, łap, mam pełno w lodówce!

Kocham IKEĘ... Ale najbliżej mam do Poznania lub Gdańska....ech.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości