Rossmann - część XVI - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-24, 16:42   #4651
Justine1989
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann - część XVI

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3942668 4]Mam chyba ten sam, albo ciemniejszy, bo tam dwa podobne były.
Strasznie rzadki jest i muszę mało nakładać na pędzelek. O dziwo jedna warstwa mi wystarcza tylko.
[/QUOTE]

tak, były 2 bardzo do siebie podobne i oba ładne, ale zdecydowałam się na ten jaśniejszy i jestem zadowolona, rzeczywiście jest rzadki ale mi to akurat nie przeszkadza, z tym że ja robię 2 warstwy

Cytat:
Napisane przez pinats Pokaż wiadomość

rzeczywiście bardzo ładny dziękuję
nie ma za co, do usług
Justine1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 17:20   #4652
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ani1982 Pokaż wiadomość
ech, przydałaby się znowu jakaś promocja na kolorówkę; np. - 80 %
Mój portfel doznałby porządnego wstrząsu pieniężnego

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Pokaż wiadomość
różowy jak najbardziej polecam dobrze usuwa lakier i nie śmierdzi mocno szkoda tylko że jest mało wydajny przez ten mega duzy otwór :P
Tak, ten wielki otwór jest masakryczny

Cytat:
Napisane przez jagaba Pokaż wiadomość
Popieram tam można poszaleć
Oj, taaak Podobno mama jedzie w kwietniu/maju do Niemiec - może by mi coś przywiozła?
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 17:49   #4653
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nothing_matter Pokaż wiadomość
też nie lubię tych otworów więc kupiłam zmywacz w Biedronce w butelce z dozownikiem za 5-6 zł i teraz sobie przelewam do niego zmywacze rossmannowe
dobry patent chyba też tak zaczne robić bo te wylewające się zbyt duze ilości zmywacza są irytujące
Stary 2013-02-24, 17:53   #4654
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Pokaż wiadomość
dobry patent chyba też tak zaczne robić bo te wylewające się zbyt duze ilości zmywacza są irytujące
Oj, tak Już ile razy z wacika prawie kapał mi zmywacz Toż to marnotractwo jest
Stary 2013-02-24, 18:03   #4655
AnulaPPP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justine1989 Pokaż wiadomość
-krem do stóp Fusswohl z 10% urea za 3,49 (całkiem ładnie pachnie)
naprawdę? ja jestem naprawdę tolerancyjna dla wielu zapachów a ten mi śmierdzi dosyć ble. Dla porównania Isana Urea do ciała pachnie super (do rąk nie wąchałam )

AnulaPPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 18:34   #4656
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnulaPPP Pokaż wiadomość
naprawdę? ja jestem naprawdę tolerancyjna dla wielu zapachów a ten mi śmierdzi dosyć ble. Dla porównania Isana Urea do ciała pachnie super (do rąk nie wąchałam )
z tego wszystkiego jeszcze raz powąchałam po wsmarowaniu w skórę i potwierdzam wcześniejszą opinię to nie jest jakiś super elegancki i zmysłowy zapach, ale da się przeżyć i nie drażni mnie ani trochę, powiedziałabym nawet że jest miły a na punkcie zapachów też mam bzika (np. nie cierpię zachwalanych tu przez większość maseł/balsamów o zapachu kokosowym czy kakaowym, strasznie męczyłabym się gdybym miała czuć taki zapach na sobie)

pisałam o kremie w kartoniku do stóp, widziałam, że były też i inne i może nie mamy na myśli tego samego kremu albo po prostu mamy inne odczucia zapachowe
Stary 2013-02-24, 18:47   #4657
Millygirl
Zadomowienie

Miałam nic nie kupowac już z tej gazetki, ale skuszona ceną Adidasa w cnd poleciałam po niego. Lubię go, jest fantastyczny na ciepłe dni. Na lato jak znalazł
Poza Adidasem w łapki wpadło mi:
Antyperspirant Dove z granatem spray
Antyperspirant Dove z trawą cytrynową spray
Antyperspirant z minerałami z Morza Martwego w "mydełku" - jak widać lubię antyperspiranty Dove za tą ceną warto zrobić zapasik
wielka butelka migdałowego zmywacza Isana - mi tylko raz się wylał na podłogę ale generalnie wielki otwór aż tak nie przeszkadza
Syoss, suchy szampon do włosów przetłuszczających się - jestem na etapie testowania tego typu produktów, póki co najlepszy był dla mnie Batiste i o dziwo rosmannowa Isana Ciekawa jestem tego, zwykle produkty tej firmy mi nie pasują.

Poza tym w Pepco wpadł mi w łapki lakier Sally Hansen Navy Baby za 10 zł i się w nim zakochałam

Edytowane przez Millygirl
Czas edycji: 2013-02-24 o 18:49
Millygirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 18:56   #4658
koniczynka15
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jugr-a Pokaż wiadomość
Cześć.
Kilka lat temu regularnie czytałam wątki o Rossmannie i z tego co pamiętam to tutaj i na tym na biochemii (chyba od roku nikt tam nie pisze, albo ja nie znalazłam aktualnego), pisały dziewczyny z Niemiec.

Może pomożecie...
Teściowa jest właśnie w Niemczech i zaproponowała, że może nam przywieźć coś z Rossmanna.
Powiedzcie proszę co ciekawego (i nie jakiegoś super drogiego) można tam znaleźć. Używamy głównie kosmetyków Alterry i ewentualnie Babydream i zastanawiam się czy może jest tam dostępne coś czego w Polsce nie znajdziemy. A może można znaleźć coś z męskich kosmetyków (eko i vegan najlepiej) - innego niż tylko szampon/żel do mycia?

Ewentualnie w inną stronę... Jakieś herbatki sypane, owocowe (najlepiej typowo owocowe - bez herbaty), szukam takich wszędzie jednak mam problem bo potrzebuję bez hibiskusa a to nie jest proste.

A może coś innego, ciekawego..

Przepraszam, że nie jestem w stanie przeczytać wątku i poszukać takich informacji, (wyszukiwarka nic nie pokazuje), ale nie mam już ani chwili zbędnego czasu więc proszę Was o pomoc.

Pozdrawiam
Polecam emulsję oczyszczającą z granatem z Alterry No, ale DM oczywiście ponad wszystko
Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Miałam nic nie kupowac już z tej gazetki, ale skuszona ceną Adidasa w cnd poleciałam po niego. Lubię go, jest fantastyczny na ciepłe dni. Na lato jak znalazł
Poza Adidasem w łapki wpadło mi:
Antyperspirant z minerałami z Morza Martwego w "mydełku" - jak widać lubię antyperspiranty Dove za tą ceną warto zrobić zapasik
wielka butelka migdałowego zmywacza Isana - mi tylko raz się wylał na podłogę ale generalnie wielki otwór aż tak nie przeszkadza
Syoss, suchy szampon do włosów przetłuszczających się - jestem na etapie testowania tego typu produktów, póki co najlepszy był dla mnie Batiste i o dziwo rosmannowa Isana Ciekawa jestem tego, zwykle produkty tej firmy mi nie pasują.

Poza tym w Pepco wpadł mi w łapki lakier Sally Hansen Navy Baby za 10 zł i się w nim zakochałam
Dobrze zrozumiałam, że Adidas natural spray jest w CND? Wiadomo dlaczego Bo ja uwielbiam Fizzy Energy i najwyżej zrobiłabym sobie zapasik

koniczynka15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 18:59   #4659
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Batiste wymiata. Jest najlepszy i tani. Szkoda że nie ma go w PL
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 19:00   #4660
nadi111
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3943352 1]Batiste wymiata. Jest najlepszy i tani. Szkoda że nie ma go w PL[/QUOTE]
Podobno mają sie wkrótce pojawić
nadi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 19:03   #4661
Millygirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koniczynka15 Pokaż wiadomość
Polecam emulsję oczyszczającą z granatem z Alterry No, ale DM oczywiście ponad wszystko

Dobrze zrozumiałam, że Adidas natural spray jest w CND? Wiadomo dlaczego Bo ja uwielbiam Fizzy Energy i najwyżej zrobiłabym sobie zapasik
Tak, Fizzy Energy Natural Spray, deo 75 ml. U mnie nie było plakietki z cnd jak u ktorejś z dziewczyn, tylko normalna, ale 14,39 zł kosztował a pozostałe normalnie ok 25 zł.
Nie wiem dlaczego tak, ale wolałam kupić na wypadek ich zniknięcia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-24, 19:05   #4662
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nadi111 Pokaż wiadomość
Serio?
Ciekawe o ile będzie droższy niż w UK.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Tak, Fizzy Energy Natural Spray, deo 75 ml. U mnie nie było plakietki z cnd jak u ktorejś z dziewczyn, tylko normalna, ale 14,39 zł kosztował a pozostałe normalnie ok 25 zł.
U mnie też nie ma tych oznaczeń CND, a szkoda bo to się od razu w oczy rzuca.
Stary 2013-02-24, 19:11   #4663
Justine1989
Zakorzenienie

jutro jest już w tele tygodniu nowa gazetka? Bo żadne deklaracje skanowania nie padły
Stary 2013-02-24, 19:14   #4664
koniczynka15
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję To lecę do Rossa zakupię choć jeden na zapas

koniczynka15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 19:19   #4665
nadi111
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3943364 8]Serio?
Ciekawe o ile będzie droższy niż w UK.
[/QUOTE]
http://www.batiste.pl/where-to-buy.html
Ostatnio znalazłam u mnie we fryzjerskim, ale wołali za niego 24zł
nadi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 19:20   #4666
arrachne
Zadomowienie

Cytat:
Antyperspirant z minerałami z Morza Martwego w "mydełku" - jak widać lubię antyperspiranty Dove
Po ile te antyperspiranty, że aż taki zapas? Chyba będę musiała się po nie wybrać, bo zrobiłam skok w bok, chcąc być eko, kupiłam sztyft Crystala, po czym wyczytałam, że zawiera związek glinu (uważam, że to żałosne, okłamywać klientów ), poza tym nie działa w sposób zadawalający, więc wracam do Dove.

A propo tych szamponów Batiste, to na ile wam 1 starcza użyć?

Edytowane przez arrachne
Czas edycji: 2013-02-24 o 19:22
arrachne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 19:28   #4667
Millygirl
Zadomowienie

Cytat:

Byłoby super
Jakby jeszcze w Rossmanie na przykład to juz w ogóle

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez arrachne Pokaż wiadomość
Po ile te antyperspiranty, że aż taki zapas? Chyba będę musiała się po nie wybrać, bo zrobiłam skok w bok, chcąc być eko, kupiłam sztyft Crystala, po czym wyczytałam, że zawiera związek glinu (uważam, że to żałosne, okłamywać klientów ), poza tym nie działa w sposób zadawalający, więc wracam do Dove.

Antyperspiranty były za 7,99
Mi Batiste 150 ml (?) Tropical, Tropical - cudny zapach kokosa starczył na jakieś 2- 2,5 miesiąca. Ale ja używam suchych tylko do odświeżania grzywki co 2-3 dni. Dla porownania Isana starczał mi podobnie max 3 miesiące. Mialam jeszcze Schaumę, ąle to to śmierdzi płynem mi cifem i raz pryska białym proszkiem a raz wodą i ogólnie niewydajne to było. Wywaliłam po kilku tygodniach.

Edytowane przez Millygirl
Czas edycji: 2013-02-24 o 19:32
Millygirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 19:33   #4668
Konto usunięte

Cytat:

Crystal ma glin, ponoć związek ma większe cząsteczki i nie przenika przez skórę. Ale jeśli zwęża ujścia gruczołów potowych to działa podobnie jak inne sole glinu. Długo używasz Crystala?

Ja swój szampon mam od września i butelka jest jeszcze ciężka. Ale używam go raz w tygodniu.

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Mi Batiste 150 ml (?) Tropical, Tropical - cudny zapach kokosa starczył na jakieś 2- 2,5 miesiąca. Ale ja używam suchych tylko do odświeżania grzywki. Dla porownania Isana starczał mi podobnie max 3 miesiące. Mialam jeszcze Schaumę, ąle to to śmierdzi płynem mi cifem i raz pryska białym proszkiem a raz wodą i ogólnie niewydajne to było. Wywaliłam po kilku tygodniach.
Codziennie używasz?
Ja stosuję na całe włosy, jeden porządny psik starcza i mam fryz odświeżony.

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
http://www.batiste.pl/where-to-buy.html
Ostatnio znalazłam u mnie we fryzjerskim, ale wołali za niego 24zł
Wiele?
O matko
Ja za swój dałam chyba 1,20 funta. Normalnie bez promo chyba kosztuje koło 3 Edit

Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Czas edycji: 2013-02-24 o 19:35
Stary 2013-02-24, 19:36   #4669
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:

Muszę zobaczyć czy u mnie będzie Edit: Oglądałam swatche - śliczniusie kolorki

Cytat:
Też tak słyszałam

Cytat:
Tak kusicie, że chyba też go kupię A jeszcze nie wiem jak z zapachem... Będę musiała wywąchać.

Cytat:
jutro jest już w tele tygodniu nowa gazetka? Bo żadne deklaracje skanowania nie padły
Miejmy nadzieję, że Tapetka (gdzie jesteś? tęsknimy za tobą ) da radę, a jak nie to któraś z nas może będzie miała

Edytowane przez Fabryczna23
Czas edycji: 2013-02-24 o 19:45
Stary 2013-02-24, 19:45   #4670
pinats
Zakorzenienie

Cytat:
mi też otwór w zmywaczu nie przeszkadza
ja używałam wcześniej właśnie tego z Syossa i odkąd spróbowałam Isany, tamten nie ma szans mało wydajny i w ogóle Isana o wieeele lepsza, przyjemniejsza w stosowaniu.
Cytat:
chyba tak

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

o właśnie, a co do antyperspirantów, niekoniecznie Dove. używam blokera Ziajki i jaki antyperspirant możecie mi do niego polecić? nie znam się na tym i nadal nie wiem, czy skuteczniejsze są te w kulce czy w spreju, czy może w sztyfcie...
Stary 2013-02-24, 20:00   #4671
arrachne
Zadomowienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3943426 6]Crystal ma glin, ponoć związek ma większe cząsteczki i nie przenika przez skórę. Ale jeśli zwęża ujścia gruczołów potowych to działa podobnie jak inne sole glinu. Długo używasz Crystala?
[/QUOTE]
1 dzień Wiem, że żeby się 'przestawić' po antyperspirantach, trzeba używać przez jakiś czas, ale się wkurzyłam za ten glin Mogli napisać, że ma większe cząsteczki, a nie że nie ma wcale, bo straciłam zaufanie do produktu i nie wiem, czy jest zdrowy, czy nie. A tak, kupuję Dove, wiem na czym stoję i się nie pocę.
Btw. masz sporą wiedzę kosmetyczno-chemiczną, to z czystej pasji, czy się edukowalaś w tym kierunku?

Millygirl,

Wstyd się przyznać, ale mi Batiste starczył na 3 razy Chyba zbyt obficie się nim psikałam, jak tak, ale mam zwyczaj myć codziennie włosy.

pinats, czytałam, że zdrowiej jest używać w sztyfcie i kulce, bo się nic do dróg oddechowych nie dostaje.

Edytowane przez arrachne
Czas edycji: 2013-02-24 o 20:05
arrachne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 20:07   #4672
nothing_matter
Zadomowienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3942995 0]A to jest zwykły dozownik czy jakaś pompka?[/QUOTE]

pompka. i to jest moja 3 buteleczka z dozownikiem. miałam wcześniej jeszcze z Lidla i Eveline dostępne w R. ale jakoś się zacinały, a ten z BeBeauty działa idealnie

Cytat:
Napisane przez AnulaPPP Pokaż wiadomość
do ciała również lubię zapach, a te do rąk/stóp śmierdzą mi trochę kremem do depilacji
nothing_matter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 20:20   #4673
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
A tak, kupuję Dove, wiem na czym stoję i się nie pocę.

pinats, czytałam, że zdrowiej jest używać w sztyfcie i kulce, bo się nic do dróg oddechowych nie dostaje.
Uważam dokładnie tak samo. Ostatnio przerzuciłam się wyłącznie na sztyfty, głównie Dove. Mogę je polecić z czystym sumieniem.
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 20:20   #4674
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pinats Pokaż wiadomość
o właśnie, a co do antyperspirantów, niekoniecznie Dove. używam blokera Ziajki i jaki antyperspirant możecie mi do niego polecić? nie znam się na tym i nadal nie wiem, czy skuteczniejsze są te w kulce czy w spreju, czy może w sztyfcie...
Ja polecam te, które sama wypróbowałam na własnej skórze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1486.jpg (110,3 KB, 62 załadowań)
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 20:22   #4675
moniczka795
Zakorzenienie

Ma któraś z Was kod na kule Dairy z 18 II? Bo szukałam i chyba nikt go nie wrzucał...
moniczka795 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 20:30   #4676
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
czytałam, że zdrowiej jest używać w sztyfcie i kulce, bo się nic do dróg oddechowych nie dostaje.
Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Ostatnio przerzuciłam się wyłącznie na sztyfty, głównie Dove. Mogę je polecić z czystym sumieniem.
Po niezbyt wnikliwej analizie składów antyperspirantów Dove w kulce i sztyfcie polecam ten w kulce. Ten w sztyfcie ma w składzie BHT i aluminium (czy coś w tym stylu), o których kiedyś czytałam, że są rakotwórcze. A w końcu antyperspirantu używa się na co dzień...
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 21:09   #4677
Konto usunięte

Cytat:
1 dzień Wiem, że żeby się 'przestawić' po antyperspirantach, trzeba używać przez jakiś czas, ale się wkurzyłam za ten glin Mogli napisać, że ma większe cząsteczki, a nie że nie ma wcale, bo straciłam zaufanie do produktu i nie wiem, czy jest zdrowy, czy nie. A tak, kupuję Dove, wiem na czym stoję i się nie pocę.
Btw. masz sporą wiedzę kosmetyczno-chemiczną, to z czystej pasji, czy się edukowalaś w tym kierunku?

Millygirl,

Wstyd się przyznać, ale mi Batiste starczył na 3 razy Chyba zbyt obficie się nim psikałam, jak tak, ale mam zwyczaj myć codziennie włosy.

Może miałaś taki mały suchy szampon. Bo te batiste są w dużych butlach po 200 ml i takich tycich po 50ml.
Ja tam pryskam po całości a najbardziej na czubek głowy. Ugniatam włoski w dłoniach przeczesuję palcami. a potem szczotką i już. Poza tym mam ciemne włosy. jakbym dużo tego nawaliła, to pewnie miałabym białe włosy.
Z tymi antyperspirantami to jest tak że najczęściej mają chlorek glinu AlCl3 a te niby eko ałun uwodniony siarczan potasowo glinowy KAl(SO4)2 X 12 H2O czyli jest to tez sól glinu.
Jak one działają na skórę to już sami naukowcy dobrze nie wiedzą.

Studiowałam kierunek ścisły, miałam chemię i ją lubiłam i to tyle w tym temacie.
Wiedzy dużej wcale nie mam

Na twoim miejscu bym poużywała dłużej tego Crystala. Może okaże się całkiem całkiem i jak go skończysz będzie ci łatwiej przerzucić się na te bez glinu.
Bo tak od razu zamienić antyperspirant z glinem na coś całkowicie bez niego to jak skok na głęboka wodę.

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
Po niezbyt wnikliwej analizie składów antyperspirantów Dove w kulce i sztyfcie polecam ten w kulce. Ten w sztyfcie ma w składzie BHT i aluminium (czy coś w tym stylu), o których kiedyś czytałam, że są rakotwórcze. A w końcu antyperspirantu używa się na co dzień...
BHT z tego co się orientuję to antyoksydant ale bodajże potwierdzono jego toksyczność i rakotwórcze działanie.
Natomiast chyba nie ma żadnych dowodów na to że glin jest rakotwórczy. o ile wiem to może powodować chorobę Alzheimera.

Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Czas edycji: 2013-02-24 o 21:27
Stary 2013-02-25, 07:12   #4678
patusia22
Zakorzenienie

w dzisiejszym "Tele tygodniu" jest nowa ulotka, ważna od 1 do 14.03

niestety nie mam możliwości zeskanowania, ani dodania zdjęć
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 07:24   #4679
jsycha
Raczkowanie

a są jakieś fajne promocje na produkty dla dzieci??
jsycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 07:28   #4680
jagaba
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
w dzisiejszym "Tele tygodniu" jest nowa ulotka, ważna od 1 do 14.03

niestety nie mam możliwości zeskanowania, ani dodania zdjęć
czekamy na jakąs dobrą duszę
jagaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości