Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-24, 14:53   #4591
beatkqa
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8

no dobra uspokoję się trochę, poczekam do wtorku dam znać jakby co
beatkqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 14:57   #4592
skrzat 84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beatkqa Pokaż wiadomość
no dobra uspokoję się trochę, poczekam do wtorku dam znać jakby co
ok daj znac i spokój przedewszystkim

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Milina17 Pokaż wiadomość
Hej ponad tydzień temu przytulałam się z marzeczonym gdyż staramy sie o dzidzie... dzis czuje ból w podrzuszu jak na @ a mam ja dostać dopiero 4 marca czy myślicie że mogę być w ciąży? piersi mam ociężałe kłuje mnie w jajnikach i mam jakąś biała wydzielina lepką raz z grudkami raz bez i ciągłe uczucie wilgoci... dodam iż współżyliśmy w dni płodne... jutro mam u wizytę u lekarza i nie wiem czy pytać ginekolożki o usg bo raczej nic się nie pojawi.. pomóżcie
ginekolog ci powie zrobic test w dniu @,musisz czekać,śluz masz prawidłowy jaki powinien byc po owu,wiec spokojnie
skrzat 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 15:02   #4593
Milina17
Przyczajenie

Skrzat 84
heh nie mogę sie doczekac a zarazem boję sie testu nie chce tej cholernej @
Milina17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 15:05   #4594
skrzat 84
Rozeznanie

Cytat:
Skrzat 84
heh nie mogę sie doczekac a zarazem boję sie testu nie chce tej cholernej @
wiem co czujesz,mnie własnie dziś nawiedziłaa tez sie starałam i lipa,proponuje luzik tyle moge,nie spinaj sie i nie nastawiaj bo bedziesz zawiedziona jak ja dziś
Stary 2013-02-24, 15:07   #4595
Milina17
Przyczajenie

ja co miesiąc jestem zawiedziona już czasem nawet myśle że nigdy się nie uda a tak bardzo chcemy mieć dziecko
Stary 2013-02-24, 15:08   #4596
skrzat 84
Rozeznanie

Cytat:
ja co miesiąc jestem zawiedziona już czasem nawet myśle że nigdy się nie uda a tak bardzo chcemy mieć dziecko
doczekasz sie,powoli!!!nie wszystko mozna zaplanować,nie wszystko idzie po naszej mysli
Stary 2013-02-24, 15:11   #4597
Milina17
Przyczajenie

życzę powodzenia obyśmy za miesiąc lub 2 obie mogły się zacieszac

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-24, 15:12   #4598
skrzat 84
Rozeznanie

Cytat:
życzę powodzenia obyśmy za miesiąc lub 2 obie mogły się zacieszac
ja juz stopuje,za duzo razy przeszłam rozczarowanie,ale kto wie co z toba?moze teraz juz zatrybiłaś?kto wie?
Stary 2013-02-24, 15:19   #4599
a0921
Przyczajenie

[QUOTE=skrzat 84;39429051]możesz powtórzyc kup z innej firmy,bo ten jakis wadliwy jest,cos z nim nie hallo

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

ale mam schize teraz po tamtym stosunku dostalam okres ale caly czas sobie wkrecam ze w cizy moze wystapic krwawienie

jak myslicie?
a0921 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 15:21   #4600
skrzat 84
Rozeznanie

[QUOTE=a0921;39429645]
Cytat:
Napisane przez skrzat 84 Pokaż wiadomość
możesz powtórzyc kup z innej firmy,bo ten jakis wadliwy jest,cos z nim nie hallo

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

ale mam schize teraz po tamtym stosunku dostalam okres ale caly czas sobie wkrecam ze w cizy moze wystapic krwawienie

jak myslicie?
spokojnie zapewne nie jestes
Stary 2013-02-24, 19:14   #4601
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ahoooj Pokaż wiadomość
Jestem tego świadoma, tylko dla mnie to ogromny paradoks, człowiek stara się jak może, a tutaj jeden maleńki błąd i już multum problemów
Jestem już spokojna, dostałam receptę (u wcześniej wspomnianego weterynarza), kupiłam tabletkę (znalezienie apteki, gdzie była dostępna okazało się gorsze od znalezienia lekarza!), zażyłam i powrócił błogi spokój. Powiem Wam, że sama trochę poczytałam i pomyślałam, że musiałabym mieć przeogromnego pecha, żeby zajść w ciążę, ale może wspomnę, że pech to moje drugie imię Dlatego wolałam poinformować o całym wydarzeniu mamę, załatwiać przez połowę soboty wszystko niż umartwiać się przez dwa tygodnie, a nóż-widelec okazałoby się, że zostanę "szczęśliwą mamusią".
No nic, mam nauczkę na całe życie, "na pewno się mnie to nie przytrafi" już nigdy nie przejdzie przez moją głowę!
Gumki idą w odstawkę, mam wizytę u gina w przyszłym tygodniu, załatwiam tabletki anty i się bardzo cieszę.
Także miłego dnia dziewczęta.
Najpierw zrób badania czy możesz stosować tabletki anty.
Z nimi też nie jest tak kolorowo jakby sie wydawało, uporczywe skutki uboczne itp.
Oby Tobie nic nie dolegało.
Stary 2013-02-24, 19:16   #4602
Monilli
Raczkowanie

Cytat:
Hej ponad tydzień temu przytulałam się z marzeczonym gdyż staramy sie o dzidzie... dzis czuje ból w podrzuszu jak na @ a mam ja dostać dopiero 4 marca czy myślicie że mogę być w ciąży? piersi mam ociężałe kłuje mnie w jajnikach i mam jakąś biała wydzielina lepką raz z grudkami raz bez i ciągłe uczucie wilgoci... dodam iż współżyliśmy w dni płodne... jutro mam u wizytę u lekarza i nie wiem czy pytać ginekolożki o usg bo raczej nic się nie pojawi.. pomóżcie

Hej wspolzylas w dni plodne wiec bardzo duze prawdopodobienstwo nie stresuj sie!! wyluzuj sie i nie mysl na sile o ciazy
Powodzenia i zycze 2 kresek na tescie !
Monilli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 20:06   #4603
adidamina
Raczkowanie

płyn preejakulacyjny a ciąża

Witam Mam 22 lata i wczoraj przeżyłam swój drugi raz. Stosunek przypadał na 8 dzień cyklu więc teorytycznie powinien być to dzień niepłodny. Pierwsze dwie minuty stosunku odbyły się bez zabezpieczenia, dopiero po upływie tego czasu mój chłopak założył prezerwatywę. I tak w prezerwatywie seks trwał może kolejne dwie minuty. Poprosiłam chłopaka żeby wyjął bo bardzo mnie bolało. Do wytrysku doszło chwilę później poza moimi narządami. Wiem, że jest bardzo dużo tematów związanych z płynem, który wydobywa się przed wytryskiem (różne są zdania) Wiem jednak, że plemniki są w stanie przetrwać do 3 dni dlatego zastanawiam się czy jest duże prawdopodobieństwo, że przetrwają do momentu dni płodnych.
adidamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 20:25   #4604
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

A ja mam pytanie w imieniu mojej kumpeli
W pierwszym tyg. lutego miała stosunek przerywany z chłopakiem i po nagonce wystraszyła się, że mogła zajść w ciąże i w drugiej dobie zażyła tabletkę po. Obecnie żaliła mi się na to, że ma mocno wzdęty brzuch, bolą ją jajniki i ma biały śluz, choć nigdy takiego przed okresem nie miała. Pytała się mnie czy to normalne, bo niestety ostatnio również sama musiałam zażyć tę tabletkę. U mnie tabletka zadziałała, jednak przed okresem nie miałam żadnego nowego objawu niż zazwyczaj - po prostu nagle zaczął mnie boleć brzuch i już Dlatego nie wiem, co jej odpowiedzieć, a nie chcę tez jej wystraszyć. Koleżanka męczy się z tymi objawami od kilku dni, a teoretycznie powinna okres dostać 27 lutego.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 20:28   #4605
skrzat 84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie w imieniu mojej kumpeli
W pierwszym tyg. lutego miała stosunek przerywany z chłopakiem i po nagonce wystraszyła się, że mogła zajść w ciąże i w drugiej dobie zażyła tabletkę po. Obecnie żaliła mi się na to, że ma mocno wzdęty brzuch, bolą ją jajniki i ma biały śluz, choć nigdy takiego przed okresem nie miała. Pytała się mnie czy to normalne, bo niestety ostatnio również sama musiałam zażyć tę tabletkę. U mnie tabletka zadziałała, jednak przed okresem nie miałam żadnego nowego objawu niż zazwyczaj - po prostu nagle zaczął mnie boleć brzuch i już Dlatego nie wiem, co jej odpowiedzieć, a nie chcę tez jej wystraszyć. Koleżanka męczy się z tymi objawami od kilku dni, a teoretycznie powinna okres dostać 27 lutego.
niech zrobi test jak ma obawy,watpie zeby była w ciąży!ale dla spokoju niech zrobi test z krwi beta hcg juz wynik bedzie wiarygodny,bo sikaniec bedzie teraz niepewny!poza tym moga te objawy byc oznaka nadchodzacej@

Edytowane przez skrzat 84
Czas edycji: 2013-02-24 o 20:29
Stary 2013-02-24, 20:32   #4606
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skrzat 84 Pokaż wiadomość
niech zrobi test jak ma obawy,watpie zeby była w ciąży!ale dla spokoju niech zrobi test z krwi beta hcg juz wynik bedzie wiarygodny,bo sikaniec bedzie teraz niepewny!poza tym moga te objawy byc oznaka nadchodzacej@
Tez jej radziłam test, zwłaszcza że widzę, że to wszystko źle znosi. Ciągle o tym myśli i mówi. Test chce zrobić po tym 27 lutego. Najgorzej, że nie ma wsparcia ze strony partnera :/
A ja już nie mogę tego słuchać - nie dość, że całkiem niedawno sama zażyłam escapelle i miałam rózne myśli, to teraz słucham jej zamartwiania - obrzydnie mi chyba seks na jakiś czas
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 20:34   #4607
skrzat 84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Pokaż wiadomość
Tez jej radziłam test, zwłaszcza że widzę, że to wszystko źle znosi. Ciągle o tym myśli i mówi. Test chce zrobić po tym 27 lutego. Najgorzej, że nie ma wsparcia ze strony partnera :/
A ja już nie mogę tego słuchać - nie dość, że całkiem niedawno sama zażyłam escapelle i miałam rózne myśli, to teraz słucham jej zamartwiania - obrzydnie mi chyba seks na jakiś czas
beta juz bedzie wierygodna i rozwieje watpliwości na bank,zaciagnij ja w poniedziałek niech sie nie meczy
Stary 2013-02-24, 20:42   #4608
pffe
BAN stały

Dot.: płyn preejakulacyjny a ciąża

a po czym wnioskujesz, że był niepłodny? obserwujesz się? mierzysz temp. itd.?
bo tak znikąd "bo 8 dzień cyklu" nie możesz wiedzieć czy był płodny czy nie.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 20:45   #4609
201610310857
Konto usunięte

po czym wnioskujesz ze był to dzień niepłodny? bo z internetowego kalendarza to wiele nie wywróżysz:P

ciaza jest możliwa za każdym razem kiedy uprawiasz seks bez zabezpieczenia. zrób test za 2 tyg.
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 20:47   #4610
panna mati_
Zakorzenienie

Masz 22 lata i zadajesz takie pytania? Skąd ta pewność , że 8 dzień jest niepłodny? Takie metody na chybił -trafił naprawdę nie są skuteczne. Skoro wytrysk był potem, to raczej ciążą się nie przejmuj. Lepiej pomyśl o jamimś zabezpieczeniu na przyszłość. No na 98 procent wpadki nie będzie, ale zawsze chcesz się tak stresować?
Stary 2013-02-24, 20:50   #4611
adidamina
Raczkowanie

wg metody objawowo-termicznej. Wynika, że był niepłodny

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

wiem, że to nieodpowiedzialne. Byłam dwa dni temu u ginekologa po tabletki..
Stary 2013-02-24, 20:53   #4612
panna mati_
Zakorzenienie

Pamiętaj, że matka natura lubi figle płatać. Ale nie bylo wytrysku, 8 dzień...no na moje oko śpij spokojnie. A jak długie masz cykle? Ile trwa miesiączka?
Stary 2013-02-24, 20:53   #4613
adidamina
Raczkowanie

cykle mam 29 dniowe i miesiączka około 5 dni
Stary 2013-02-24, 21:02   #4614
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adidamina Pokaż wiadomość
cykle mam 29 dniowe i miesiączka około 5 dni
Moim zdaniem nie będzie dzidziusia. Zabezpiecz sie na przyszłość.
Stary 2013-02-24, 21:55   #4615
cho-jang
Przyczajenie

GG do cho-jang

Cześć dziewczyny. Mój problem wygląda następująco...17 lutego odbyłam stosunek z chłopakiem. Ostatnią miesiączkę miałam 29 stycznia (trwa ona zawsze 6 dni, a pojawia się co 22-23 dni). Nigdy nie liczyłam sobie dni płodnych i niepłodnych ponieważ nie miałam wcześniej takiej potrzeby. Z tego co wyczytałam w internecie oraz gdy skorzystałam z internetowego kalendarza obliczającego cały cykl wychodzi na to, że stosunek odbył się w dni niepłodne. Okres powinnam dostać 21/22 lutego. Mamy dziś 24, a okresu brak. Strasznie się stresuję od samego dnia stosunku (pierwszy raz itp.), dodatkowo spóźniający się okres nie pomaga w zachowaniu 'równowagi'.
Dodam jeszcze, że odczuwam w tym momencie lekkie pieczenie w okolicach intymnych (dokładnie okolice wejścia do pochwy). Początkowo myślałam, że to z powodu pierwszego stosunku (dwa dni po stosunku trochę bolały mnie strefy intymne), ale pieczenie zaczęło się dopiero ok. 3-4 po stosunku. Oczywiście jako panikara też o tym czytałam więc wychodzi, że mogłam złapać jakąś infekcję, która również może wpłynąć na opóźniony okres.
Kupiłam test ciążowy i z tego co wyczytałam najlepiej zrobić go 12-14 dni po stosunku. Jednak jeśli będę musiała czekać kolejny tydzień to zwariuję. Zakupiony przeze mnie test niby ma wykrywać ciążę już po 6 dniach. Mam tu do Was pytanie czy lepiej przeczekać te 14 dni i być powiedzmy pewnym testu czy robić go jutro?
Wybaczcie za ten post ale nie mam z kim się tym podzielić a sama zaraz oszaleję z tymi myślami.
Jutro również mam zamiar wybrać się do swojego ginekologa, ale nie wiem czy uda mi się zarejestrować na wizytę więc być może będę musiała czeka z konsultacją z nim aż do piątku.
Stary 2013-02-24, 22:05   #4616
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez cho-jang Pokaż wiadomość
Ostatnią miesiączkę miałam 29 stycznia (trwa ona zawsze 6 dni, a pojawia się co 22-23 dni).
Od pierwszego dnia miesiączki do dnia przed kolejną miesiączką masz 22-23 dni, dobrze zrozumiałam?

Cytat:
Nigdy nie liczyłam sobie dni płodnych i niepłodnych ponieważ nie miałam wcześniej takiej potrzeby. Z tego co wyczytałam w internecie oraz gdy skorzystałam z internetowego kalendarza obliczającego cały cykl wychodzi na to, że stosunek odbył się w dni niepłodne.
Korzystanie z kalkulatorka do ustalenia czy dzień był płodny, czy niepłodny nie ma najmniejszego sensu. Kalkulatorek nie jest podłączony do Twojego organizmu, więc nie ma skąd czerpać wiedzy na temat Twojej płodności.
Jeśli nie prowadzisz samoobserwacji, to zwyczajnie nie wiesz, kiedy masz dni płodne, a kiedy niepłodne.

Cytat:
Zakupiony przeze mnie test niby ma wykrywać ciążę już po 6 dniach.
Test wykrywa ciążę po 6 dniach od zapłodnienia, a nie od stosunku. Test z moczu należy robić przynajmniej 14 dni po seksie.

Cho-jang, napisałaś bardzo długiego posta, ale nie zawarłaś w nim najważniejszej informacji – czy seks był z zabezpieczeniem? Zastosowaliście z partnerem jakąś metodę antykoncepcyjną? Czy wszystko było z nią w porządku?
Stary 2013-02-24, 22:16   #4617
cho-jang
Przyczajenie

GG do cho-jang

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Od pierwszego dnia miesiączki do dnia przed kolejną miesiączką masz 22-23 dni, dobrze zrozumiałam?
Tak, dobrze zrozumiałaś

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Cho-jang, napisałaś bardzo długiego posta, ale nie zawarłaś w nim najważniejszej informacji – czy seks był z zabezpieczeniem? Zastosowaliście z partnerem jakąś metodę antykoncepcyjną? Czy wszystko było z nią w porządku?
Przepraszam. Po prostu już nie myślę. Korzystaliśmy z prezerwatywy, jednak nie wszystko było w porządku. Doszło do jej pęknięcia, które oboje zauważyliśmy niestety już 'po fakcie'. Pęknięcie pojawiło się u góry prezerwatywy. Stąd również mój stres oraz post Tutaj.
Stary 2013-02-24, 22:18   #4618
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez cho-jang Pokaż wiadomość
Tak, dobrze zrozumiałaś
Masz bardzo krótkie cykle. Rozmawiałaś o tym z ginekologiem?

Cytat:
Przepraszam. Po prostu już nie myślę. Korzystaliśmy z prezerwatywy, jednak nie wszystko było w porządku. Doszło do jej pęknięcia, które oboje zauważyliśmy niestety już 'po fakcie'. Pęknięcie pojawiło się u góry prezerwatywy. Stąd również mój stres oraz post Tutaj.
Jeśli z prezerwatywy wylała się sperma, to niestety, jest szansa na zapłodnienie. Jeśli prezerwatywa została uszkodzona, ale nie spowodowało to wylania się spermy, to wszystko powinno być w porządku.
Stary 2013-02-24, 22:21   #4619
cho-jang
Przyczajenie

GG do cho-jang

Rozmawiałam o tym z ginekologiem. Twierdzi, że skoro są krótkie, ale regularne to nie ma żadnych obaw.
Co do drugiej kwestii tu następuje problem. Wydaję się mi oraz mojemu chłopakowi, że nie doszło do wycieku spermy ale niestety nie mamy 100% pewności.
Stary 2013-02-24, 22:28   #4620
Chatul
ma zielone pojęcie

Właśnie doczytałam, że termin spodziewanej miesiączki już u Ciebie minął. To znaczy, że możesz zrobić test z moczu (najlepiej z porannego moczu). Gdyby okres nadal się nie zjawiał w ciągu najbliższych dni, zrób kolejny test z moczu, albo idź zrób test z krwi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości