HIGIENA KTóRA ODPYCHA!!! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-03-17, 22:24   #91
Nemezja
Zakorzenienie

Dot.: HIGIENA KTóRA ODPYCHA!!!

Cytat:
Napisane przez kasia20a Pokaż wiadomość
Ja kąpie się rano, po co? bo po kąpieli lepiej sie czuje, bardziej świeżo, pewnie to nastawienie psychiczne ale tak mam i już.
I możesz się z tego śmiać, ale mi do śmiechu nie jest jak muszę mieć jakiś kontakt z osobą która się kąpie raz w tygodniu
Ale jeśli ten ktoś nie śmierdzi,to nawet nie wiesz,że kąpał się raz w tygodniu

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 22:34   #92
kasia20a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nemezja Pokaż wiadomość
Ale jeśli ten ktoś nie śmierdzi,to nawet nie wiesz,że kąpał się raz w tygodniu
no chyba że ten ktoś nic nie robi
Stary 2007-03-18, 00:41   #93
Kattie7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nemezja Pokaż wiadomość
Jak ktoś lubi,to niech się nawet kąpie 10 razy dziennie,nawet co godzinę i w nocy po kilka razy.Po nocy się kąpać?A po czym?Co,w polu się w nocy pracuje ? Śmiać mi się z tego chce.Znam kogoś,kto się kąpie raz w tygodniu,latem dwa razy w tygodniu i nie śmierdzi.I za wodę przynajmniej mało płaci.
no jak to po czym? podczas spania tak samo człowiek się poci, oczywiscie mniej niż funkcjonując w dzień ale zawsze, no nie wyobrażam sobie rano wyjśc z domu bez prysznica

zaraz kąpać... szybki prysznic rano na otrzeźwienie wystarcza
Kattie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 09:44   #94
angelika03
Rozeznanie

Ze mna do klasy chodzi dziewczyna która kompletnie nie dba o siebie wprawdzie nigdy nie siedzę blisko niej wiec nie czuje czy od niej śmierdzi ale sam wygląd mnie razi włosy myje chyba raz na miesiac nigdy nie widziałam ich w przyzwoitym stanie a jak kupliłyśmy jej z dziewczynami szampon to się obraziła , pozatym jej ubrania rozumiem że można nie mnieć kasy na nowe markowe ciuchy ale można dbać o te które się ma i prać je kiedy sa brudne . A drugi przypadek to też z mojej klasy wprawdzie chłopak jest bardzo chory ale kiedyś poprostu się przeraziłam zwymiotował w środku lekcji po czym nawet nie wyszedł do łazienki żeby się odświeżyć , nie zjadł nawet gumy a potem podszedł do mnie i zapytał sie o coś a mnie poprsotu odżuciło , niestety jemu tak zawsze "pachnie " więc staram się trzymać z daleka
Stary 2007-03-18, 10:13   #95
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez angelika03 Pokaż wiadomość
Ze mna do klasy chodzi dziewczyna która kompletnie nie dba o siebie wprawdzie nigdy nie siedzę blisko niej wiec nie czuje czy od niej śmierdzi ale sam wygląd mnie razi włosy myje chyba raz na miesiac nigdy nie widziałam ich w przyzwoitym stanie a jak kupliłyśmy jej z dziewczynami szampon to się obraziła , pozatym jej ubrania rozumiem że można nie mnieć kasy na nowe markowe ciuchy ale można dbać o te które się ma i prać je kiedy sa brudne . A drugi przypadek to też z mojej klasy wprawdzie chłopak jest bardzo chory ale kiedyś poprostu się przeraziłam zwymiotował w środku lekcji po czym nawet nie wyszedł do łazienki żeby się odświeżyć , nie zjadł nawet gumy a potem podszedł do mnie i zapytał sie o coś a mnie poprsotu odżuciło , niestety jemu tak zawsze "pachnie " więc staram się trzymać z daleka
współczuję egzystencji w takiej klasie
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 10:24   #96
martina@
Zakorzenienie

GG do martina@

też mam takiego 'czyściocha' w klasie... myślę, że jego odór wynika głównie z tego, że chyba nie pierze za często ubrań

btw. Spray - śliczny avatar

73->72->71->65->60
martina@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 11:39   #97
jowasia
Wtajemniczenie

Ja mam takiego delikwenta Mimo że licealista to o higienie nie ma zielonego pojęcia. Po prostu jedzie potem na odległość. Miny nauczycieli, gdy stoi przy odpowiedzi też mówią same za siebie. Gdy kiedyś śmierdziało w klasie on powiedział, że nic nie czuje i podobnie mu "pachnie" w domu Bleee...

jowasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 11:57   #98
angelika03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
współczuję egzystencji w takiej klasie
A najśmieszniejsze jest to że to prywatne liceum więc powinni tam być że tak się wyraże ludzie na poziomie
Stary 2007-03-18, 12:17   #99
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
A najśmieszniejsze jest to że to prywatne liceum więc powinni tam być że tak się wyraże ludzie na poziomie
To, że jest to prywatne liceum o niczym jeszcze nie świadczy

U mnie w szkole podstawowej było rodzeństwo, wiadomo z biedniejszej rodziny, które nie dbało o swoją higienę. Doba, ciężko było z nim spędzać czas, ale większość dzieci bezczelnie sie z nich śmiała. Takie zachowanie irytuje mnie w równym stopniu, jak niedbanie o siebie.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 12:20   #100
Malaja
Zadomowienie

mój TŻ bierze prysznic 4 razy dziennie i prawdę mówiąc boję się o swoją przyszłość,bo za każdym razem zmienia ubranie hehe boże ile ja się naprasuję tych jego koszul-aż nie chce myśleć

Tłumaczę mu,że lepiej brać prysznic dwa razy dziennie,bo ani nie śmierdzi,ani nie ma brudnych ubrań za te 3 godziny,nie daje się niestety i tłumaczy się tym że" Lubię jak na mnie spływa woda pod prysznicem"
i wszystko jasne

Edytowane przez Malaja
Czas edycji: 2007-03-18 o 12:28 Powód: literaki ;)
Malaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 12:31   #101
angelika03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
To, że jest to prywatne liceum o niczym jeszcze nie świadczy

U mnie w szkole podstawowej było rodzeństwo, wiadomo z biedniejszej rodziny, które nie dbało o swoją higienę. Doba, ciężko było z nim spędzać czas, ale większość dzieci bezczelnie sie z nich śmiała. Takie zachowanie irytuje mnie w równym stopniu, jak niedbanie o siebie.
Przepraszam nie chciałam nikogo urazić poprostu mam takie skojarzenia
Stary 2007-03-18, 12:31   #102
Neeska
Raczkowanie

po pierwsze WITAM
co do tematu to jak tu mowic o higienie... kiedys slyszalam jadac w busie, że w niektórych domach cala rodzina kąpie sie w jednej wodzie!!! jedno po drugim!!! to jest dopiero oszczednośc !!! Normalnie PADAKA NA KÓŁKACH!!!

Edytowane przez Neeska
Czas edycji: 2007-07-23 o 00:16
Neeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 12:33   #103
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam nie chciałam nikogo urazić poprostu mam takie skojarzenia

Nie ma za co przepraszać, naprawdę
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 12:35   #104
angelika03
Rozeznanie

Stary 2007-03-18, 12:42   #105
adatka
Zakorzenienie

a ja lubie zapach ciała mojego męża i wogole jest ok. i lubie dotykac jego włosow są zawsze czyste i pachnące - nienazekam a o czystośc ja w domu dbam więc zawsze ma czyściutkie ubrania itd... staram sie by było jak najlepiej
Stary 2007-03-18, 13:57   #106
laylady
Raczkowanie

Za 2 miesiące kończe liceum, i od trzech lat siedze w ławce z dziewczyną, która...hmm..no własnie.
W pierwszej klasie naprawde nie było wesoło- przetłuszczone włosy, co wywołalo łuszczycę, "zatłuczone " ubrania, straszny pot i zapach z buzi. Minęły 2 lata i jest lepiej- dermatolog, proszek do prania itp. Ale chyba nadal myje sie co 2 dni Czyste lenistwo i niechlujstwo.
laylady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 14:10   #107
syntagma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malaja Pokaż wiadomość
mój TŻ bierze prysznic 4 razy dziennie i prawdę mówiąc boję się o swoją przyszłość,bo za każdym razem zmienia ubranie hehe boże ile ja się naprasuję tych jego koszul-aż nie chce myśleć
moze akurat sam bedzie umial obsluzyc zelazko
syntagma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 14:12   #108
aaricia8
Zakorzenienie

Mam znajomą w pracy, która śmierdzi niesamowicie. Szkoda mi jej trochę. Ale to nie wynika z choroby. Ona myć się nie lubi. I nie widzi w tym problemu.
Bardzo dokuczliwy jest zapach współpasażerów komunikacji miejskiej latem w godzinach szczytu... Ufff...
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 14:14   #109
Afra86
Zakorzenienie

a tytul watku nie powinien brzmiec : Brak higieny ktory odpycha ?

bo pierwsze skojarzenie z tematem bylo takie, ze jest mowa o jakiejs osobie ktora zbyt bardzo, az do przesady dba o swoj wyglad

ok, powracajac do meritum, to zzdarza mi sie przebywac w autobusie w ktorych cholernie smierdzi, ale tak, zekazdy ma ochote wysiasc i ludzie wysiadaja. Najczesciej "zapach" pochodzi od starszych bezdomnych ludzi :/
troche mi ich szkoda, ale przeciez sa przytulki gdzie mozna sie obmyc..

Ale generalnie jakis wiekszych smrodliwych sytuacji na miescie nie zauwazylam

Jesli chodzi o partnerow, to moj Tzet jest mega czysciochem Bardzo dba o higiene, ( w granicach normy )

Mam za to kolege, ktory jest strasznie pedantyczny jesli chodzi o wyglad , w sumie mozna go nazwac metroseksualnym facetem nawet gdy na dworze jest chlapa i deszcz, on zawsze przyjdzie z czystymi nogawkami u spodni D nie wiem jakim cudem on to robi, ale chocby nie wiadomo jakie byly warunki, on i tak przyjdzie jak prosto z kapieli
Ale generalnie jak opowiada ile on zuzywa kosmetykow, to ..ojej

Osobiscie mi to nie przeszkadza, niech robi co chce, ale jakos chyba nie moglabym byc z facetem ktory przyslowiowo ma wiecej kremow na polce niz ja
Stary 2007-03-18, 14:26   #110
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Malaja Pokaż wiadomość

Tłumaczę mu,że lepiej brać prysznic dwa razy dziennie,bo ani nie śmierdzi,ani nie ma brudnych ubrań za te 3 godziny,nie daje się niestety i tłumaczy się tym że" Lubię jak na mnie spływa woda pod prysznicem"
i wszystko jasne
Malaja, a czy Twój TŻ wie, że takie częste mycie jest niezdrowe, bo niszczy powłokę lipidową skóry?
Ja sama biorę prysznic dwa razy dziennie (rano i wieczorem), ale nie zawsze myję całe ciało żelem pod prysznic, bo to wcale takie zdrowe nie jest.
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 15:23   #111
yellow sunflower
Raczkowanie

Witam, a jak delikatnie zwrócić uwagę TŻ- owi, że nie zawsze ładnie pachnie? I namówić do antyperspirantu ( nie używa, ponieważ twierdzi, że się nie poci- ciężki przypadek;/) no i czasem ten genitalny aromat...Nie zawsze, bo kiedy gdzieś wychodzimy to jest cycuś glancuś- ogolony, wypachniony, czyściutkie ciuszki. Ale tak w tygodniu to czasem niemiło Więc co powiedzieć?
yellow sunflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 15:30   #112
calkiem-spoko
BAN stały

yellow sunflower - powiedz mu, że śmierdzi. Dokladnie to, co tutaj nam napisałaś. Z facetami trzeba dosadnie.
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 15:39   #113
gofimi
Raczkowanie

Ja też znam takiego śmierdzącego faceta, ale on to chyba pokonuje wszystkich. Żona mu zwraca uwagę wprost i dosadnie ale po nim jak "po kaczce".
Mój TŻ dba o siebie, kapie się, używa antyperspirantów, mógłby tylko częściej się golić.
gofimi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 19:12   #114
Malaja
Zadomowienie

całkiem-spoko tak tak,był u lekarza z tym jak był młodszy,ale lekarz powiedział,że lepiej się myć często niż rzadko,TŻ mieszka w ciełym kraju w lecie temperatury dochodzą do 40 stopni więc myślę,że to przez to ta chęć ciągłej kąpieli

ps.Żelazko z całą pewnością obsługiwać umie
Malaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 20:02   #115
kaledonia
zielony stworek

Mój TŻ bardzo lubi dbać o siebie i nie muszę mu zwracać uwagi na szczęście.Nawet sam(ręcznie!) pierze ubranka
Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość
yellow sunflower - powiedz mu, że śmierdzi. Dokladnie to, co tutaj nam napisałaś. Z facetami trzeba dosadnie.
Ja bym delikatnie zaprowadziła go do sklepu i zakupiła dezodorant Powinien się domyśleć o co chodzi.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-19, 02:10   #116
00aga00
Wtajemniczenie

Ja chodzę do liceum, gdzie jest 4 razy więcej facetów niż dziewczyn. Do przechodzenia korytarzem gdzie stoją SAMI faceci już się przyzwyczaiłam...:rolleye s: Wbrew pozorom ma to swoje minusy. Mianowicie: zapach Niektóre klasy (górnicy, elektrycy) to naprawde porażka. W mojej klasie (mieszana) też jest jeden chłopak, ale nie jest tak tragicznie...Chociaż ostatnio koleżanka powiedziała na głos: śmierdzi skapetkami. Okazało się, że za nami siedział on Ale to nie było spejcalnie ...Chociaż mógłby kiedys usłyszeć przypadkiem jakąś aluzje
A sama dbam o higiene i raczej z jej utrzymaniem nie mam problemu nawet w ciepłe dni Nie wyobrażam sobie jakichś plam na koszulce pod pachami...Kąpię się 2x dziennie a w lato częściej choćby dla ochłody A w wannie podobno długie siedzenie szkodzi niestety, ale dla mnie jest to przyjemność i nie wiem jak można tego unikać ...
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca
lecz widać można żyć bez powietrza !"

00aga00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-19, 10:04   #117
lemoorka
Zakorzenienie

Mnie nie odpychaja ani tłuste włosy, ani zapach potu. Bo wiadomo,ze czasami człowiek sie zapoci np w upął w dusznym pomiesczeniu i to nie jest jego wina. Pomijam przypakdi brudasów, bo tacy są.

jednak najbardziej odpychaja mnie perfumy w duzym stęzeniu- czy to meskie czy damskie. W grupie dziekanskiej mam takieog fiolka- zima , mroz musialam otworzyc okno, bo myslalam,ze zaraz zwroce sniadanie. Kiedys mu zwrocilam uwage, ze nie mozna w takim stezeniu- imbecyl burknal,ze jaK mi sie nie podoba, to mam nie wachac Na co odparałam,ze oddychac musze , a wtakim stezeniu to mozna dostac torsji. Wielka obraza nastapila

Co mnie jescze doprowadza do furii- areobik i panienki z wodoopronym makijazem, leci pot z nich, a makijaz sie nie ruszy

Wiem, okropna jestem
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-19, 13:57   #118
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

[quote=anamnezis;2119110]Też się kiedyś wkurzałam tym
Klnęłam równo pod nosem na te "stare śmierdzące baby i facetów"
Ale teraz staram się ich zrozumieć. Przecież tacy starsi ludzie nie zawsze są w pełni sprawni, Może mycie się sprawia im problem. Może nie mogą tak często myć włosów, bo później łatwo się przeziębiają.
Tak samo, ktoś "młody" może być chory, po operacji itp. Więc starajmy się nie oceniac pochopnie ludzi. Wiem, że wiekszość z tych "śmierdziochów" nie kwalifikuje się do żadnej z wymienionej przeze mnie grupy. Ale cóż, takie mamy społeczeństwo.

Nie mogę się z tym zgodzić w żadnej mierze. Po prostu nie znajduję żadnego usprawiedliwienia dla brudasów. JEDYNYM możliwym wytłumaczeniem brudnego, niemytego ciała jest naprawdę ciężka choroba, w trakcie której człowiek nie jest w stanie się umyć. Jednak nie sądzę, by wszyscy podróżujący komunikacją miejską byli tak właśnie ciężko chorzy...
Jak ktoś się nie myje, nie pierze ubrań jest zwyczajnym brudasem i nie da się tego inaczej nazwać.
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-19, 14:16   #119
gofimi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość

jednak najbardziej odpychaja mnie perfumy w duzym stęzeniu- czy to meskie czy damskie. W grupie dziekanskiej mam takieog fiolka- zima , mroz musialam otworzyc okno, bo myslalam,ze zaraz zwroce sniadanie. Kiedys mu zwrocilam uwage, ze nie mozna w takim stezeniu- imbecyl burknal,ze jaK mi sie nie podoba, to mam nie wachac Na co odparałam,ze oddychac musze , a wtakim stezeniu to mozna dostac torsji. Wielka obraza nastapila

Co mnie jescze doprowadza do furii- areobik i panienki z wodoopronym makijazem, leci pot z nich, a makijaz sie nie ruszy

Wiem, okropna jestem
Ja też nie lubię dużego stężenia i drażni mnie to u innych. Ale niestety dużo ludzi nadużywa zapachów, a jak jeszcze są słodkie to mnie od razu głowa boli.
A tak w ogóle to nie lubię też kadzidełek.
gofimi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-19, 16:02   #120
yellow sunflower
Raczkowanie

kaledonia, calkiem-spoko, dzięki za odp wypośrodkuję a tak przy okazji... nigdy nie zapomnę pewno widoku na plaży- kobietka koło 25 latek, no może bliżej 30stki, oczywiście kostiumik, a do do niego...włoski na nóżkach, że można by warkoczyki zaplatać, okolic bikini wolę sobie nie przypominać, a pod paszkami pierwszorzędna trwała naprawdę godne podziwu, bo nie wiem jak prowadząc normalny tryb życia można się tak zapuścić.
yellow sunflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości