|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
,no nyc ne skumalam ![]() Tzn tak napisałam brokat , wiesz jak są np kafelki z takimi małymi odrobinkami polyskujacymi , to cos takiego chce . Takie efekt. Bo np jak jest w spreyu to moze po nim psika sie jeszcze jakimś spreyem który skleja czy cus. Nie wiem czy juz kombinuje i to moj wymysł czy cos takiego przeczywiscie jest. Wiem ze są spreye kolorowe, złote srebrne itd ale ja chce tylko te odrobinki na ścianie , takie maciupkie ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#122 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Iza ten typ tak ma
Ona lubi wiele rzeczy robić po swojemu, oczywiście w przekonaniu, że bardzo pomogła Na moje oko (i nie tylko moje) to ona ma jakieś depresjopodobne problemy, ale nie chce skorzystać z pomocy Długa historia
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
To inna sprawa ale i tak przydałby się doktor
|
#124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#125 | |
|
Rozeznanie
|
A to moj synek juz niedlugo skonczy 6 mcy
---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- Cytat:
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#127 |
|
Rozeznanie
|
moj synek jak spi
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Noo Cudny
Eee no dawaj wiecej fot małego i core poka tyz |
|
|
|
#129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#131 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę że jakiś majster mały a tą farbę można ewentualnie później jakoś usunąć czy trezba by skrobać ,ździerać ? Cytat:
![]() Spreju to Ci nie polecam ,ale do tynków strukturalnych to są takie pasty brokatowe w różnych kolorach ,odcieniach np. złoto ,srebro,miedź albo takie perłowy musiałabyś poszukać po sklepach budowlanych to już od dawna jest Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
skoro na spodnie potrzebujesz całą szafę Ja bym Ci segregację zrobiła raz dwa ![]() my sie wszyscy mieścimy w jednej szafie takiej dwudrzwiowej ,na dole 2 szuflady i u góry półki i jeszcze miejsca wolnego jest ful ![]() Wiadomo że wszystko na raz jest ciężko zrobić , jak się nie chce brać na raty czy kredytu to trzeba po kolei ,my na przyszły rok też planujemy kolejny remont ale jak to wyjdzie jeszcze to zobaczymy ![]() Cytat:
jaki słodziak Tak mnie łeb nawala że zaraz mi chyba pęknie ,chciałam poćwiczyć ale nie dam rady się schylić chyba ciśnienie spada u mnie od razu taka reakcja ból głowy i spać się chce.Plucha u nas straszna się zrobiła ,teraz ten cały śnieg topnieje brrr. Wiecie co jestem załamana ,chyba u nas w ogrodzie rura od wodociągu trzasnęła w drugim miejscu ![]() No nic musimy na razie poczekać aż woda będzie schodzić ,wsiąkać i zobaczymy czy w tym miejscu będzie czy nie.Jeśli się okaże że nasze obawy się potwierdzą to będą musieli mi przeryć cały ogród bo wymienią całe łącze aż do samego domu.Ku r wa nawet nie chce sobie wyobrażać jak to będzie wyglądało Poza tym to moja mama robiła wyniki wątrobowe i bardzo złe jej wyszły ,w środę ją wiozę na usg ,nie wiem co tam z tego wyjdzie mam nadzieję że to nie będzie jakieś poważne schorzenie ![]() Będzie mieszkała ze mną już ja ją przypilnuję z dietą ![]() Nigdy alkoholu nie piła i żadnych objawów nie miała że ją coś bolała czy coś.Muszę poszukać jakąś dietę co można jeść co nie ![]() No to sobie ponarzekałam trochę
|
||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Dziękuje Wszystkim za słowa "współczucia" dla mojego malucha. Ona prawie wcale nie płacze tylko czasami krzyczy jak jej nie po myśli i czegoś nie może. Wszyscy którzy sie nią zajmują to mówią ze takiego grzecznego i wesołego dziecka jeszcze nie widzieli. Tylko ze teraz ona coraz bardziej świadoma i coraz wiecej chce a tu pojawiają sie zakazy i to ja denerwuje. Koglus- cudny słodziak Monka - a co mówią Twoje plecy na taki wysoki obcas?
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Monka to juz po remoncie masz? Mi niby od dzisiaj maja plytki klasc wkoncu,ale facet dziwak bo np juz dwa razy sie umowil i po prostu nie przyszedl,bez zadnego telefonu,a raz jego zona dzwonila ze nie przyjdzie :/. Dziwne mi sie wydaje to patrzac na to ile kasy ma zgarnac,niektorzy przez miesiac tyle nie zarobia a on od roboty sie miga w chamski sposob.Tak to ze znajomymi sie wychodzi. Ale powiedzialam do 3x.sztuka i jak dzis zleje to szukam kogos innego a mu za te tynki nie zaplace(no moze polowe )P0P jak widza takiego placzka to bym wysciskala i na rekach do kuchni zaniosla,a Ty bys w koncie za kare siedziala ![]() Libra ja teraz w domu cwicze z pilka lekarska codziennie,a brzuszek tomi normalnie 6-ciopak wychodzi po tygodniu. Polecam.
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Libra tak mnie lepetyna bolała dwa albo 3 razy, ze sie schylac nie mogłam, i po domu na czworaka chodziłam , ale to po piciu było
![]() Mlodziencze lata Kurde , jakby co to trzymam kciuki za mamę , poczekajcie na dokładniejsze wyniki itd . Tez sie o te rury schizuje , potem trza kopać i naprawiać . Mam nadzieje ze nie bo niedosc ze szkoda pieniędzy to i twojego czasu Boś sie tam narobila . Wg mnie mam mało szmat , ja ci dam przegląd szafy ani mi sie waz ! Pop nie ubieram tak często, zeby to miało jakiś wpływ na stan pleców . Jak mówiłam codziennie biegam w plaskich . Mi chyba przeszło po tych tapsach , jest o wiele lepiej tzn nie całkowicie ,ale ból w końcu jest słabszy i nie boli tak ze ryczec sie chce i w końcu mam dni bez bólów albo z delikatnym. Ale np teraz mnie lekko w nogach rwie , musze chyba jeszcze troche polykac . Duzy sukces. Teraz powinnam zgłosić sie do lekarza , bo jak ból nie zniknął to zastrzyki , więc jeszcze tapsami sie podkoruje . Madzia Moj wujek dziś wraca i odrazu z lotniska jedzie lukac do roboty bo jakieś zlecenie ma , ktos spapral robotę i chyba bedzie po kimś poprawial . Mial to robic przed przyjazdem do mnie ale jednak wpadl tu , szybko zrobil i tam sie wezmie bo wieksze zlecenie i tak bym gowno miala .Także maja ci budowlance co robić . |
|
|
|
#135 | |||
|
Zakorzenienie
|
słodziutki
---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
zdrówka dla mamy.---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
zapomniałabym .... Libra Miko jest zarąbisty P0P twoja młodsza córcia pięknie się złości
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na jakim filmie byłaś? Bo nie doczytałam... dla Mamy mnóstwo zdrówka, pisz w środę co jest. Poszukaj jej co może jeść, wydrukuj. Bo z tym musi się pilnować. A co do rury to masakra... tylko nie przekopanie ogrodu
Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2013-02-25 o 10:00 |
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Libra trzymam kciuki,żeby to nie była rura
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałaś, że się nie odzywa. Żona za niego dzwoni... Oby to dokończył bo skoro to jakiś znajomy to po co takie sytuacje, niech dokończy i spada.---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Jak słodziutki
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Libra a twoja mama zamieszka z toba na stale, czy tylko okresowo
. Na watrobe to chyba jakas lekkostrawna dieta , nie obciazajaca i zero smazonego .Co za remont planujecie, jakas grubsza sprawa czy lekkie poprawki ? |
|
|
|
#140 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Facet jakiś niepoważny Cytat:
![]() mnie po wypiciu całej butelki mojego trójniaczka zagłoby globus ani trochę nie przyćmił ,ale jak kiedyś pijałam kupne trunki to łeb nawalał, po dobrze zrobionej deptanej tez nie boli Mama właśnie robiła w tamtym roku wyniki i były w normie ,więc nie wiem dlaczego tak się pogorszyły, być może dobiła sobie wątrobę tymi lekami na zbicie cholesterolu jak nie urok to sraczka, wiem zaczekamy jeszcze co na tym usg wyjdzie i co lekarz postanowi co do ogrodu to wkurzona jestem bo oni jak mi w tamtym roku wymieniali ten kawałek to mówili że bardzo prawdopodobne że rura pęknie w innym miejscu bo wodociąg ma już 30 lat i ja się nei zgodziłam żeby wtedy wymieniali całą do domu a teraz już nie mam wyjścia Ty masz mało szmat? już to widzę wszyscy mają dużo oprócz mnie ![]() Fajnie byłoby mieć garderobę ,ja bym sobie własnie chciała zrobić kiedyś bo mam gdzie ,mamy taki pokoik na poddaszu ,tam mam teraz pracownię krawiecką ale można go dać na pół i garderobę zrobić ![]() Cytat:
![]() wiem wiem że muszą ,najgorsze że na linii są krzewy i drzewa które muszę zabrać i przesadzić bo mi zależy na nich Cytat:
![]() Mój by w życiu tak nie zaśpiewał ,nie dość że by fałszował to jeszcze bełkocze niewyraźnie ,chociaż poczucie rytmu ma bo jak posłyszy fajną muzę to się kiwa lubi ostre brzmienia![]() Byłam na filmie "Syberiada Polska" Ty mnie rozumiesz w pełni Patrzyłam na tą dietę wątrobową ,dużo nie można jeść ogólnie musi byc lekkostrawna i niskotłuszczowa ,zero słodyczy ,podepnę mamę pod moją dietę i młodego (trądzik) ,ja pierdziu dom wariatów ,cały dom na diecie ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
Planujemy podnieść z jednej strony dach żeby zrobić taką facjatkę /lukarnę czy jak to się tam nazywa.Teraz jest na górze duży przedpokój prawie 20 m 2 i z jednej strony ma poddasze i chcemy tam właśnie podnieść ,wstawić normalne okno i zrobić pokój dla Mika ,albo starszy się przeniesie do nowego a Mik dostanie po nim. ten pokój będzie vis a vis pokoju młodego u niego jest własnie taka facjatka i jak zrobimy drugą to bedzie symetrycznie.Mam nadzieję że nie namieszałam za dużo ![]() Trochę poważny remont |
|||||
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
pocytowałam sobie i komp mi padł
nie wiem co komu miałam odpisać Libra- Miko super w tych okularach wygląda Koglus- mały słodziak ![]() Megi w piątek wieczorem upiekłam ciasto marchewkowe z 1,5 porcji i wczoraj znowu piekłam bo nie było ani kawałka. Pyszne jest do kremu dałam mniej cukru te ślimaczki z przepisu od Macha też pyszne mysle nad takim globusem dla Zosi, macie może taki? http://allegro.pl/vtech-interaktywny...051343142.html
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
na syberiade bym nie poszła,po urywkach wiem,że to nie film dla mnie.Na "nocach w rodanthe"ryczałam tak,że jak się światła zapaliły to zanosiłam się jak niemowlę przy kolkach swoją drogą polecam ten film strasznie.Na syberiadzie by mnie wyprosili z kina![]() Sara daj przepis na to ciasto,skoro tak się zachwycacie nim to musi być dobre
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Libra tak chodzi o ta ciezka pilke. Siadam na podlodze mlody mi ja rzuca ja z nogami w powietrzu lapie i dotykam podlogi z prawej i z lewej strony a pozniej odrzucam. Tak 20x. Nastepne cwiczenie to on mi rzuca tak troche nademna ja lapie i dotylam nia podlogi za glowa i nogami tez tej pilki dotykam(taki polprzewrot wychodzi)i odrzucam zza glowy.tak tez 15-20x.
Nastepne cwiczenia to jakiedze na dupie to pilke bez dotykania nogami i pilka ziemi okrazam noge kazda z kolei ta pilka. Tak samo na stojaca. I na stojaco w rozkroku robie wielkie kola od podlogi do gory.. Tyle to z nia w domu. A na sali jak ide na siloqnie to z kolezanka sobie rzucamu to z dolu,z gory,z bokow,zza glowy,w domu na to nie mam warunkow. Facet przyszedl spozniony godzine,porobil cos i pojechal tylko do sklepu dokupic jakies listwy to juz go godzine nie ma,sciemniacz jeden. Libra a co do prob watrobowych to one czasami przy stanach zapalnych organizmu podwyzszone wychodza,przy kamykach,no i wlasnie przy diecie nieodpowiedniej. Najlepiej chyba za kilka dni powtorzyc
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to kiedy te plany mają wejść w życie? poważny remont... Mama mieszka sama? Cytat:
|
||
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale to mialam tak z 2-3 razy w zyciu , tak to mnie lepetyna nie boli po piciu przekichane z ta rura, u nas pewnie to samo bedzie. Wyslali kiedys oferte, placenia co tydz jakiejs kwoty i w razie czego jak cos sie stanie to oni pokrywaja koszty. Moj tz powiedzial, ze placic nie bedzie , ja mu mowie, ze bedziesz zalowal a to grosze, ale on niechce i uparty , bedzie mial.tak tak nie namieszalas, ja zatrzymalam sie na tym przedpokoju, dalszych informacji nie przetworzylam Madzia no co za chuj
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() libra, oby to nie była pęknięta rura ![]() I za wyniki mamy ![]() madzia, ach ci "fachowcy" . wszyscy normalnie jak z programu usterka
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#148 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Muszę zobaczyć czy to grają co podałaś Cytat:
Wyniki na pewno będzie powtarzała ,za jakiś czas ,jeszcze zobaczymy czy coś na tym usg wyjdzie ![]() Cytat:
Remont to dopiero pod koniec roku bo zaraz mój tż jedzie a wróci dopiero pod koniec października coś około a będzie robił raczej sam. Cytat:
Namieszałam ,w każdy, razie ma być zrobiony pokój i trzeba przerobić dach Dzięki To niestety jednak rura ,dzisiaj tam ruszyliśmy trochę ziemię i normalnie wybijała woda spod spodu , źródełko mamy szkoda że nie cudowne ![]() Już zgłosiłam awarię i już panowie byli ,podrapali się po głowie i najpierw rozkopią żeby sprawdzić ,co tu sprawdzać chyba podziemnego źródła tam nie mamy I muszą przekalkulować czy będą wymieniać całe czy nie, taa a za rok znowu trzaśnie.Najgorzej że jeszcze dalej przez moją posesją idzie do sąsiadki.Była kiedyś woda ze studni to trza się było tego trzymać ![]() Wybraliśmy się dzisiaj na przechadzkę w pola ,poubieraliśmy gumowce ,bo bagno u nas okrutne ,ten mój dzik mały utytłał się po same uszy ,mimo że w swoim OP1 był ![]() Poszliśmy naciąć łozy wierzbowe ,będę kosz robić na kwiaty do ogrodu ,robiłam kiedyś coś takiego gniazda bocianie z nieokorowanej wikliny taki siermiężny i tam miałam kwiaty posadzone ale już na rozsypce jest więc trzeba wymienić ,zaraz sobie łapy poździeram całe już powoli się zacznie ,skończą się czyste rączki z czego się zresztą niezmiernie cieszę |
|||||
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Libra ten film to sobie ściągnij-on 3 albo i 4 lata temu w kinach był
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę Ci że twoje dziecko się tak wybrudzi, moja to nawet paluszka brudnego mieć nie może, zaraz histeriaa, może trzeba jej terapie wstrząsową zrobić i wsadzić a jakieś bagienko ![]() kałuże lubi ale do póki coś jej nie pryśnie na ciuchy......... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.

,no nyc ne skumalam 

Ona lubi wiele rzeczy robić po swojemu, oczywiście w przekonaniu, że bardzo pomogła
Długa historia 

Ja bym Ci segregację zrobiła raz dwa 

chyba ciśnienie spada u mnie od razu taka reakcja ból głowy i spać się chce.

ani mi sie waz !