|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Kasiam cudnie córcia zasypia
![]() Kate ja też tęskniłam ![]() Lucia gratuluje spania w dzień synka ![]() na dzisiaj dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() pomysłowa Giulietta
![]() |
#4203 |
Zadomowienie
|
Ej to jakiś żart? Zmienilyście hasło na maila w klubie? Mam rozumieć, że osoby które straciły dostęp do klubu, nie mogą mieć dostępu do maila?
Dobrze rozumiem? |
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Wtajemniczenie
|
Kaate my też się stęskniłyśmy
![]() co do sadzania na nocik, moja mam też się szybko za to wzięła ![]() haha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
http://www.babyboom.pl/dzieci_1_2/wy...na_nocnik.html Ja nie długo będę próbowała z niego dawać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Wtajemniczenie
|
Kasiam ja robię tak samo z kołdrą jak mi mąż pali światło w sypialni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra to poproszę sposoby JAK nauczyć dziecko pić z niekapka?? ![]() Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2013-02-24 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4208 |
Zakorzenienie
|
Hmmmmmmmmmm no więc dawać, dawać i jeszcze raz dawać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Zakorzenienie
|
Mela tez ryczy jak widzi niekapek, nawet go w raczki nie chce chwycic
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- kasiam - padłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4212 | |||
Zadomowienie
|
Kochane jesteście
![]() ![]() Troche nadrobiłam klub,padam na twarz... Postaram się być znowu na bieżąco w tematach. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dobranoc
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-02-24 o 22:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdziwiło mnie tu jedno stwierdzenie, " ! To, że Twoja pociecha usiądzie na komendę na nocniku i nawet zrobi siku, nie jest to oznaka, bynajmniej, że jest ona już gotowa aby pożegnać się z pieluchą – bo nie jest gotowa na to ani fizycznie ani neurologicznie i psychicznie" Kto "normalny" sadza dziecko tak wcześnie z zamysłem żeby zrezygnować z pieluch . To trzeba być naprawdę niedoedukowanym. Nie muszę ale trochę się wytłumaczę, moim celem było ułatwienie zrobienia kupki i oswojenie się... No ja na chyba bym nie zrobiła =p To czy dziecko rozumie, że to służy do kupkania to jest jeszcze czas na ocenę. Kiedyś chyba była taka tendencja żeby dzieci wcześnie sadzac bo zarówno ja jak i mąż szybko załatwialiśmy się na Nocnik i chodziliśmy bez pieluch. Dobranoc wam
![]() |
#4214 |
Zakorzenienie
|
sobczi - też byłam szybko sadzana na nocnik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4215 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() wstawać,co mam tu sama siedzieć? ![]() gdzie moja ryba ![]() ![]() ale mnie synuś katarkiem zaraził ![]() ![]() dzisiaj mam z chlopcami do lekarza,Gracjanek coś smarka to nie wiem czy go brać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:48 ---------- Poprzedni post napisano o 05:37 ---------- Ten cyfrowy polsat to tragedia ![]() któryś raz już włączam telewizor a tu :tego kanału nie ma w Twoim abonamencie ![]() ![]() ostatnio tak miałam to kilka razy musiałam dzwonić żeby pomogli bo nie wiedzieli co sie stało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4216 |
Wtajemniczenie
|
HAJ!!!
Gda- chetnie b ym na stałe wróciła ale nie zawsze mogie pisać... moje dziecko naprawde wyjatkowo rozdarte jest... i nie przesadzam uwierzcie mi dziewczyny ![]() ![]() ja mam polsat cyfrowy a wlasciwie ONY no i w sumie ok ale mnie wkurzac zaczeli ostatnio i chce co inne wziąść ![]() ide terroryste ululac w wózku... jezdzimy jyz w spacerówce na pół lezaca bo gondola od zawsze jest beeeee |
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja po weekendzie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj założyłam jej spacerówkę (kubełek) po domu i nie spodobało jej się ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4218 |
Zakorzenienie
|
witam sie po weekendzie i zabieram sie za nadrabianie
![]() Urodziny udane, mały klocków nawet nie zauważył, bo wygrał mega wóz strazacki ![]() ![]() ![]() Ogólnie bardzo fajnie bylo, poplakalam z mamuskami a bylo nas sporo, bo 6 i 10dzieciaczkow. 9dziewcxynek i solenizant rodzynek, który płakał gdy ktoras mu ruszyła jakąś zabawke ![]() ![]() W ogole mozna 7mc dziecko prowadzić pod paszki po mieszkaniu??? ![]()
#4219 |
Zakorzenienie
|
Lukrecja wyczytalam, ze z onym nie mieszkasz. Nie wiem też co sie stało ale sciskam mocno i życzę Tobie i Natusiowi wszystkiego dobrego
![]() ![]()
#4220 |
Zakorzenienie
|
do tej rejestracji sie dodzwonic to masakra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
zgadzam sie. Ja tylko czekam jął Jagoda sama zacznie siadać i nocnik już czeka. Wiadomo, zr to za wcześnie by ja nauczyć tam coś robić świadomie ale tak jak Sobczi pisze oswoić z nim ![]() Mnie mama od 7mc sadzala i jak miałam rok to pielucha była tylko na noc w dzien jak mi sie cos chciało to podchodzilan do nocnika i krzyczalam ![]() w gacie sie pewnie nie raz zsikalam też ![]() Cytat:
![]() Od mc przestalam walczyć z mała i je teraz mm rano ok 9, później 12/13 obiadek, 15/16 deserek i na noc kaszka o 19/20 i koniec. Nie chce więcej mleka: ![]()
![]() |
#4222 |
Zakorzenienie
|
Co o nim sadzicie?
tablica.pl/i/oferta/krzeselko-do-karmienia-ID2maPf.html?code=9ee7380 567 Bo szukam jakiegoś do 100zl... zalezy mi na tym by regulowana wys była i oparcie
#4223 |
Zakorzenienie
|
Bo to jeszcze znalazlam ale ono chyba nie regulowane tablica.pl/i/oferta/krzeselko-do-karmienia-coneco-ID2gOaT.html?code=23a2594 c78
#4224 |
Zakorzenienie
|
Zarejestrowałam chłopców do lekarza na 10.40.
Trzymajcie kciuki aby u Fabianka było dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pisałyście ostatnio o spacerówkach i widzę, ze podoba wam się coneco traper, ja mam ten typ dla Izy: http://www.babydesign.eu/produkt/id/34 ale kupię dopiero chyba na jesień, miałąm wcześniej kupować, ale póki co podoba mi sie nasz kubełek ![]() ![]()
K & I ![]() Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2013-02-25 o 08:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
Zakorzenienie
|
Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
|
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4228 | |
Zakorzenienie
|
Dlatego, ja chyba od niekapka zacznę... Bo butelka odpada - zabawa ze smoczkiem zamiast picia.
A jak przejdę na mm za jakiś czas, to mogę mu po prostu z niekapka podawać, prawda? Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | |
Wtajemniczenie
|
Haj!
Lucia ![]() ![]() Bliźniaki dziś kończa 6 miesięcy ![]() i tak mnie na rozmyślania wzięło...gdybym nie była w szpitalu to pewnie miałabym teraz tylko Huberta... ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]() Oczywiście że nie można ale też znam takich delikwentów ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Anusia kciuki mocno zaciśnięte! Angel wybacz ale obydwa paskudne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | ||
Zakorzenienie
|
Dobry.
My dziś na szczepienie ![]() Cytat:
Kiedyś była rzeczywiście tendencja do wczesnego sadzania, tyle że kto z nas teraz nie ma problemów z kręgosłupem między innymi przez wymuszoną pozycję na nocniku, bardzo szkodliwą dla małego dziecka. Każda z nas zrobi jak uważa. Ja Paulę zaczęłam sadzać około roczku, nieraz wiedziała co i jak, nie raz nie. Sama zachciała siadać kilka miesięcy później i po 3 dniach była bez pieluchy. Teraz mam zamiar też niczego nie przyspieszać. Cytat:
Wybacz, ale ohyda. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.