|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Kasiam cudnie córcia zasypia
![]() Kate ja też tęskniłam Lucia gratuluje spania w dzień synka na dzisiaj dobranoc
|
|
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
pomysłowa Giulietta
|
|
|
#4203 |
|
Zadomowienie
|
Ej to jakiś żart? Zmienilyście hasło na maila w klubie? Mam rozumieć, że osoby które straciły dostęp do klubu, nie mogą mieć dostępu do maila?
Dobrze rozumiem? |
|
|
|
#4204 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaate my też się stęskniłyśmy
co do sadzania na nocik, moja mam też się szybko za to wzięła haha
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.babyboom.pl/dzieci_1_2/wy...na_nocnik.html Ja nie długo będę próbowała z niego dawać. |
|
|
|
|
#4206 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiam ja robię tak samo z kołdrą jak mi mąż pali światło w sypialni
|
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra to poproszę sposoby JAK nauczyć dziecko pić z niekapka??
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2013-02-24 o 22:00 |
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmmmmmmmmm no więc dawać, dawać i jeszcze raz dawać
Oto moja mądrość
|
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Mela tez ryczy jak widzi niekapek, nawet go w raczki nie chce chwycic
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- kasiam - padłam |
|
|
|
#4212 | |||
|
Zadomowienie
|
Kochane jesteście
![]() Troche nadrobiłam klub,padam na twarz... Postaram się być znowu na bieżąco w tematach. Cytat:
może coś Ci się spodoba,lepiej chyba nie umiem![]() Cytat:
Cytat:
Dobranoc
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-02-24 o 23:18 |
|||
|
|
|
#4213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdziwiło mnie tu jedno stwierdzenie, " ! To, że Twoja pociecha usiądzie na komendę na nocniku i nawet zrobi siku, nie jest to oznaka, bynajmniej, że jest ona już gotowa aby pożegnać się z pieluchą – bo nie jest gotowa na to ani fizycznie ani neurologicznie i psychicznie" Kto "normalny" sadza dziecko tak wcześnie z zamysłem żeby zrezygnować z pieluch . To trzeba być naprawdę niedoedukowanym. Nie muszę ale trochę się wytłumaczę, moim celem było ułatwienie zrobienia kupki i oswojenie się... No ja na chyba bym nie zrobiła =p To czy dziecko rozumie, że to służy do kupkania to jest jeszcze czas na ocenę. Kiedyś chyba była taka tendencja żeby dzieci wcześnie sadzac bo zarówno ja jak i mąż szybko załatwialiśmy się na Nocnik i chodziliśmy bez pieluch. Dobranoc wam
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
sobczi - też byłam szybko sadzana na nocnik
. I również chodziło Jej o oswojenie z nocnikiem oraz pomoc w wypróżnieniu się. Gdy widziała, że stękam to ściągała mi dół i dawaj.
|
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() wstawać,co mam tu sama siedzieć? ![]() gdzie moja ryba ![]() ale mnie synuś katarkiem zaraził dzisiaj mam z chlopcami do lekarza,Gracjanek coś smarka to nie wiem czy go brać ? Ale z Fabiankiem mam kontrole na te oskrzela czy mu sie oczyścilo w końcu. Oby było dobrze![]() ---------- Dopisano o 05:48 ---------- Poprzedni post napisano o 05:37 ---------- Ten cyfrowy polsat to tragedia któryś raz już włączam telewizor a tu :tego kanału nie ma w Twoim abonamencie ostatnio tak miałam to kilka razy musiałam dzwonić żeby pomogli bo nie wiedzieli co sie stało
|
|
|
|
#4216 |
|
Wtajemniczenie
|
HAJ!!!
Gda- chetnie b ym na stałe wróciła ale nie zawsze mogie pisać... moje dziecko naprawde wyjatkowo rozdarte jest... i nie przesadzam uwierzcie mi dziewczyny jak tylko mam chwile to jestem tu ![]() ja mam polsat cyfrowy a wlasciwie ONY no i w sumie ok ale mnie wkurzac zaczeli ostatnio i chce co inne wziąść ide terroryste ululac w wózku... jezdzimy jyz w spacerówce na pół lezaca bo gondola od zawsze jest beeeee |
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja po weekendzie
moje dziecko nie ma już pojedynczych dni antymlekowych, teraz to ciągłość...boszzz wymiekam już, jak przychodzi pora na mleko to drze sie w tak jakby ją ze skóry obdzierano , nad ranem jak jest już głodna zje 130 też na śpiochu - troche marudzi, ale nie zdąży się rozedrzeć, wypija. I właściwie tyle mleka na dzień...rano jak wstanie i chcę jej dać - ryczy, wiec dostaje kaszę - wciąga migiem ze 120 ml, potem odżywam, bo jest obiadek (je ok 12-13ej) potem chcę jej po spaniu dac mleko (po ok 4 godzinach) to się drze i nie ruszy, więc dostaje owoce. Tyle jej jedzenia![]() Wczoraj założyłam jej spacerówkę (kubełek) po domu i nie spodobało jej się no nic czekam aż śnieg stopnieje i wyrusze na dwór w spacerówce, może sie przekona Jednak udało mi sie w tej gondoli przezimować mała wzrostowo sie zatrzymała (tak mi się wydaje), więc gondolka jeszcze sie nadaje
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie po weekendzie i zabieram sie za nadrabianie
![]() Urodziny udane, mały klocków nawet nie zauważył, bo wygrał mega wóz strazacki ale napewno sir przydadza o ile je zauważy w tym ogromie zabawek: jak żyje tylu zabawek nie widzialam. Ma w pokoju plac zabaw, no ale pokój jak połowa mojego m 25m2![]() Ogólnie bardzo fajnie bylo, poplakalam z mamuskami a bylo nas sporo, bo 6 i 10dzieciaczkow. 9dziewcxynek i solenizant rodzynek, który płakał gdy ktoras mu ruszyła jakąś zabawke dobrze ze wzięłam Jagodzie grzechotki![]() W ogole mozna 7mc dziecko prowadzić pod paszki po mieszkaniu???
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Lukrecja wyczytalam, ze z onym nie mieszkasz. Nie wiem też co sie stało ale sciskam mocno i życzę Tobie i Natusiowi wszystkiego dobrego
i za zabka!
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
do tej rejestracji sie dodzwonic to masakra
|
|
|
|
#4221 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zgadzam sie. Ja tylko czekam jął Jagoda sama zacznie siadać i nocnik już czeka. Wiadomo, zr to za wcześnie by ja nauczyć tam coś robić świadomie ale tak jak Sobczi pisze oswoić z nim ![]() Mnie mama od 7mc sadzala i jak miałam rok to pielucha była tylko na noc w dzien jak mi sie cos chciało to podchodzilan do nocnika i krzyczalam ![]() w gacie sie pewnie nie raz zsikalam też ![]() Cytat:
Od mc przestalam walczyć z mała i je teraz mm rano ok 9, później 12/13 obiadek, 15/16 deserek i na noc kaszka o 19/20 i koniec. Nie chce więcej mleka:
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Co o nim sadzicie?
tablica.pl/i/oferta/krzeselko-do-karmienia-ID2maPf.html?code=9ee7380 567 Bo szukam jakiegoś do 100zl... zalezy mi na tym by regulowana wys była i oparcie
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
Bo to jeszcze znalazlam ale ono chyba nie regulowane tablica.pl/i/oferta/krzeselko-do-karmienia-coneco-ID2gOaT.html?code=23a2594 c78
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Zarejestrowałam chłopców do lekarza na 10.40.
Trzymajcie kciuki aby u Fabianka było dobrze
|
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze to jakieś pocieszeniePisałyście ostatnio o spacerówkach i widzę, ze podoba wam się coneco traper, ja mam ten typ dla Izy: http://www.babydesign.eu/produkt/id/34 ale kupię dopiero chyba na jesień, miałąm wcześniej kupować, ale póki co podoba mi sie nasz kubełek mam jeszcze po synku espiro city w idealnym stanie, bo prawie nie jeździł, ale czarno pomarańczowy to dla dziewczynki mi nie pasuje (taki mam powód, zeby go sprzedać, tż chce go dla małej zostawić, no ale mi ten kolor nie odpowiada, jest typowo chłopięcy )
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2013-02-25 o 09:06 |
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
|
|
|
|
#4227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego, ja chyba od niekapka zacznę... Bo butelka odpada - zabawa ze smoczkiem zamiast picia.
A jak przejdę na mm za jakiś czas, to mogę mu po prostu z niekapka podawać, prawda? Cytat:
|
|
|
|
|
#4229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Haj!
Lucia ![]() Bliźniaki dziś kończa 6 miesięcy ![]() i tak mnie na rozmyślania wzięło...gdybym nie była w szpitalu to pewnie miałabym teraz tylko Huberta... ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]() Oczywiście że nie można ale też znam takich delikwentów ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Anusia kciuki mocno zaciśnięte! Angel wybacz ale obydwa paskudne
|
|
|
|
|
#4230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
My dziś na szczepienie Cytat:
Kiedyś była rzeczywiście tendencja do wczesnego sadzania, tyle że kto z nas teraz nie ma problemów z kręgosłupem między innymi przez wymuszoną pozycję na nocniku, bardzo szkodliwą dla małego dziecka. Każda z nas zrobi jak uważa. Ja Paulę zaczęłam sadzać około roczku, nieraz wiedziała co i jak, nie raz nie. Sama zachciała siadać kilka miesięcy później i po 3 dniach była bez pieluchy. Teraz mam zamiar też niczego nie przyspieszać. Cytat:
Wybacz, ale ohyda. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

? Ale z Fabiankiem mam kontrole na te oskrzela czy mu sie oczyścilo w końcu. Oby było dobrze
jak żyje tylu zabawek nie widzialam. Ma w pokoju plac zabaw, no ale pokój jak połowa mojego m 25m2
i