Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 10:34   #3481
anka_1984
Raczkowanie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Karol zasnął o 1.30
zasmarkany jest od kilku dni, czasem zakaszle, ale na tę chwilę bez innych objawów, zobaczymy...
Może to tylko katar i bez lekarza sie obejdzie?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
oglaszam juz oficjalnie - jestem kolejna co 2 kreski na tescie widziala. rozwiazanie we wrzesniu.
Grtulacje!!!! Tak się domyśliłam, jak pisałaś kiedyś o swoim samopoczuciu, ale nie chciałam wyjść na wścibską W klubie pewnie pisałaś, bo żadna "stara" użytkowniczka forum nie dopytywała.
Na wątku będzie kolejna mam z trójka dzieciaczków! Też mi się marzy taka trójka... szkoda, że mój mąż ma odmienne zdanie...
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 10:34   #3482
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość

gratuluję gratuluję
ale wiesz, że miałam takie przypuszczenia ? jak kiedyś coś wspominałaś o samopoczuciu i że jeszcze kilka miesięcy będziesz musiała wytrzymać
ale skoro na forum nic nie pisałaś to nie chciałam Cię za język ciągnąć
a nie chcialam tak od razu pisac tu bo najpierw chcialam rodzicom pwiedziec

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 10:36   #3483
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
oglaszam juz oficjalnie - jestem kolejna co 2 kreski na tescie widziala. rozwiazanie we wrzesniu.
i ty to tak spokojnie piszesz...GRATULACJE!!!

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 10:48   #3484
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
dzięki

no i poniedziałek ... dobudzam się w pracy
Mnie dobudział przed chwilą druga kawa.
u nas noc tragiczna. Jak miałam się położyć ok 24, mały się przebudził z płaczem - brzuszek go bolał.. I nie za bardzo dawał się odłożyć do łóżeczka, nawet u nas w łóżku przysypiał na 5-10 min. Wzięłam go w końcu na rece i siedziałam z nim do 2:30, spał tak słodko na mnie Ja też troche drzemałam. W końcu położyłam się z nim do naszego łóżka, ale też się budził - ale od 3 mąż już wstawał. Rano wstał niewyspany i widać było, że coś mu dolega. Na szczęście teraz jest ok - zrobil bardzo twardą kupkę.
Ja od 7 w pracyjestem, na szczęści do 10 zakończył się jeden projekt, chociaż to z głowy.
Do poźniej laseczki !Wracam do roboty!

A jeszcze mam pytanie, czy podajecie jakieś krople/herbatki na brzuszek? Stwierdzam, że muszę cos chyba mieć w domu na wszelki wypadek. Bo dzisiaj w nocy nei wiedziałam jak mu pomóc

Edytowane przez anka_1984
Czas edycji: 2013-02-25 o 10:51
Stary 2013-02-25, 10:54   #3485
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Anka ja mam w domowej apteczce espumisan
jak się kiedyś bałam, że po fasolowej Ali coś będzie to jej profilaktycznie dałam, ale na drugi dzień jak tą samą zupę jadła już jej nie dawałam kropli i też jej nic nie było

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 11:46   #3486
marzena_S
Zadomowienie

Dzień dobry

Aga, ja nie podaję mm już od długiego czasu, ale tylko dlatego że Hania go w ogóle nie chce pić.(zjada jogurty naturalne, kefiry, sery, twarożek- pediatra twierdzi, że to w zupełności wystarczy) Gdyby chciała to pewnie do 2 roku bym podawała. Może spróbuj podawać mleko do kolacji (np. w formie kakao)?

Isia, próbowałam podawać Hani kakao, ale jej nie odpowiada.

Anka, ale masz absorbującą pracę, chyba bym w takiej nie wytrzymała (chodzi mi o rozłąkę z dzieckiem). Fajnie, że będziecie mogli nadrobić ten czas podczas długiego urlopu.

Iwa, jakie fajne biedrony , a te chłopięce ciuszki rewelacyjne.

Monia, no to oficjalne GRATULACJE!!!
Stary 2013-02-25, 12:04   #3487
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
to ja mówię dobranoc pokazując moje twory - potwory ;P
coś tam pewnie jeszcze zrobię, ale to nie moja bajka
wolę szydełko
Iwa, słodkie Ala się zainteresowała?

Cytat:
pr
Brumku nie wiem o jakie straszne twarzyczki Ci chodziło jak pytałaś Telika o bluzkę Jasia, ale te są sympatyczne
Dziękuję, kochana jesteś Fajne, faktycznie
Ta Jasia to była z takich "straszniejszych", bo niestety Tymuś własnie takie gęby lubi, tego typu: http://wiadomosci.wp.pl/kat,36474,ti...?ticaid=11020d
http://www.takapaka.pl/Produkt/85/maska_krzyk
Jemu się to kojarzy z duszkiem z książeczki, a duszki uwielbia

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Niestety, bo u nas jest teraz "sezon" Czekam z niecierpliwością na weekend majowy, bo później jest zawsze luźniej. Wypracowane nadgodziny będę mogła odebrać, wiec nie powinnam narzekać
Nadgodzin za styczeń luty mam już coś ok. 70, a jeszcze za pewne duzo dojdzie w marcu, więc urlop wydłuzy mi się pewnie o jakieś 3 tygodnie.
No to chociaż na wiosnę się nabędziecie razem

Dzień dobry
Przyszła dziś zabaweczka dla Tymcia. Polecam, bo ładnie wykonana i wciągająca. Szczególnie, jak dziecko mają takiego hopla na punkcie misiów, jak mój syn
http://allegro.pl/drewniana-ukladank...014383904.html
Stary 2013-02-25, 12:11   #3488
myha82
Wtajemniczenie

BRUMKU ja własnie licytuje cos podobnego tylko sa dwa misie i układa sie ubranka

Martynka

Natalka
Stary 2013-02-25, 12:22   #3489
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Gratuluje!! **

Cytat:
Może to tylko katar i bez lekarza sie obejdzie?
miejmy nadzieje, że nic poważnego się z tego nie rozwinie, ale mały jest w kiepskiej formie, bardzo placzliwy.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Iwa, słodkie Ala się zainteresowała?

Dziękuję, kochana jesteś Fajne, faktycznie
Ta Jasia to była z takich "straszniejszych", bo niestety Tymuś własnie takie gęby lubi, tego typu: http://wiadomosci.wp.pl/kat,36474,ti...?ticaid=11020d
http://www.takapaka.pl/Produkt/85/maska_krzyk
Jemu się to kojarzy z duszkiem z książeczki, a duszki uwielbia

No to chociaż na wiosnę się nabędziecie razem

Dzień dobry
Przyszła dziś zabaweczka dla Tymcia. Polecam, bo ładnie wykonana i wciągająca. Szczególnie, jak dziecko mają takiego hopla na punkcie misiów, jak mój syn
http://allegro.pl/drewniana-ukladank...014383904.html

Fajna ta układanka,

myslałam własnie o takich drewnianych układankach dla Karola, za mojego dziecinstwa takie były, i mi najwiekszą frajdę przynosiły

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

http://allegro.pl/polskie-puzzle-dre...041889452.html

te sa tez fajne tylko dla Karola to z traktorami i atami wzór by musiał byc
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 12:30   #3490
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

I pytanie:
Czy ktoras mama, badz dziecko zrezygnowali juz z picia MM? Pytam, bo sie zastanawiam nad tym. Antek pije tak 120/150 ml rano i wieczorem. Ale z butli w lozku. Proby przejscia na kubek/niekapek czy cokolwiek innego pitego np. po kolacji spelzaja na niczym. Po prostu nie chce w ten sposob pic. Tak wiec jesli chce wyeliminowac butelke, trzeba bedzie zrezygnowac z MM. Czy zastepujecie je czyms innym?
Mi zostało jeszcze 1/4 puszki i podaję mm teraz Emilie przed wyjściem do żłobka, ale i tak nie wypija go dużo. Skończy się puszka nie otwieram nowej. Tydzień temu podawałam jeszcze damie przed samym spaniem butle z mlekiem, ale zmieniłam trochę system i teraz u mnie jest tak: kąpanie, kolacja, mycie zębów, bajka i spanie - do spania jeszcze dostaje butlę z ciepłą wodą. W wcześniej kolacja była przed kąpaniem i po kąpaniu mleko. Teraz przesypia całą noc, chyba że jej się coś złego śni to się przebudzi. A mleko z rana podaję z kubka i robię kakao czasem. Co raz mniej tego mleka mi wypijała i nie widziałam sensu go dawać przed snem, tym bardziej że butla a nie chciała niekapka Z czasem zrezygnuje i z butli, już jedną sama wyrzuciła, bo wkręciłam jej że smoczek odgryzła i zepsuła, śmiała się i powiedziała że be i do kosza poszła. Teraz mówię jej aby dbała o smoczek w tej ostatniej butli bo jak "przegryzie" to nie będzie smoczka i raczej rozumie co do niej mówię, bo zaraz wyciąga i trzyma mocno

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Jakie podajecie dzieciom kakao??????

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------
Jakieś niemieckie, nawet nie wiem jakie
Generalnie dama preferuje mleko krowie same i zimne

Cytat:

Który wrzesień?

MARZENA - bawiłam się modeliną, ale moje "arcydzieło" to koślawe figurki z porównaniem do Twoich nie jest to ławie. Póki co codziennie lepimy bałwana z damą i robię jej kuleczki a ona sobie je naciska i fleki robi na kartce

BRUMEK jak kręgosłup? Mój mąż miał rezonans i się załamał wynikiem.. .teraz musimy iśc do neurologa.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 12:46   #3491
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Karol wstał...Mamy podgoraczkowy ... ale chociaż spał 2 godziny,
Muszę odwołać wizytę u dentysty w srodę, moja mam jedzie na pogrzeb znajomej, a teściowej chorego dziecka nie zawiozę. A jutro pewnie lekarz.
Stary 2013-02-25, 12:49   #3492
83monia
Zakorzenienie

zaneta - 23.09

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 12:50   #3493
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

nadeszła ta wiekopomna chwila mój syn po 21 msc i dwóch dniach przespał całą nockę od 8,30-7,00 potem jeszcze dospaliśmy u nas w łóżku do 8!!!!!!!!!! mam oczy jak karp tak się wyspałam a jak wstałam to pierwsze co pomyślałam jezu a jak Żbik mi umarł w łóżeczku

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Czy ktoras mama, badz dziecko zrezygnowali juz z picia MM? Pytam, bo sie zastanawiam nad tym. Antek pije tak 120/150 ml rano i wieczorem. Ale z butli w lozku. Proby przejscia na kubek/niekapek czy cokolwiek innego pitego np. po kolacji spelzaja na niczym. Po prostu nie chce w ten sposob pic. Tak wiec jesli chce wyeliminowac butelke, trzeba bedzie zrezygnowac z MM. Czy zastepujecie je czyms innym?
mój nie piję mm od kiedy skończył 8 msc więc piję sobie kakao na krowim( jego mama tylko takie tolerowała moja mama nie miała pokarmu a każdym możliwym MM wymiotowałam jak daleko widziałam więc niezły cielak ze mnie

serki je jogurty itd

ooohooo obudził się!
Stary 2013-02-25, 12:53   #3494
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Brumku Ala trochę się pobawiła, ale Hania jest zachwycona bo ona miłośniczka biedronek jest - prosiła mnie żebym jej więcej zrobiła hehe. w wakacje jak jej miseczkę z biedronkami kupiłam (taką z melaniny) to jak nawet na weekend do teściów jechaliśmy to ją sobie pakowała i do tej pory mleko z kulkami czy jakieś jabłko to je z tej miseczki albo z miseczki z Minnie
tak samo spódnica czy getry z H&M to był ulubiony strój bo tam biedronki i jak mrówek czy pszczół bardzo się boi tak o dziwo biedronki bez problemu sama na ręce brała

fajna ta układanka!
Ala w spadku po Hani (zresztą ona dalej byle kiedy się tym bawi) taką drewnianą z ubrankami - pokazywałam chyba kiedyś i lubi się tym bawić

Żaneta to nie fajnie z tym wynikiem rezonansu :/

Shira gratuluję przespanej nocki a za takie myśli to lanie w pupę się należy!

Gomra zdrówka dla Karolka!

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 13:03   #3495
patik87
Zakorzenienie

Zaneta a co wyszło nie tak w rezonansie?

Brumek
ja też zamówiłam ekotuptusie . Zamawiałaś z tej firmowej strony?
Fajne te puzzle, chyba zamówię Saren..

Aga u nas na noc jest mleko i nic innego! Od kilku tygodni nie chce jeść żadnej kaszy, ani dzieciowej ani mannej ani nic innego na krowim, czy owsianka czy płatki.. no nic . A jak widzi butle to radość do nieba.
Normalnie MM napój bogów Ale nie zasypia przy niej. Potem mycie zębów. Nie wiem co innego mam jej dać na kolację jak nic innego nie zje? i kiedy zakonczyć ten proceder z butlą?

Marina... nie wiem co mam Ci napisać. Powiedz, czego wróciłaś od rodziców ? ile dni tam byłaś? stary tak Ci dawał w kość?

Anka
nie wiem jak Ty wytrzymujesz w tej robocie, bo praca to nie jest, nie masz innego życia poza pracą, pewnie w domu nie masz kiedy cokolwiek zrobic nawet. Mam nadzieje że chociaż finansowo jest dobrze.

Isia Sara tylko kila razy piła kakao, w porywach do 3. Jakieś rozpuszczane, jakie miałam. Nie pamiętam.

Oliweczka
ja Ci dam fajki czekoladę sobie lepiej kup.

Iwa niezłe zwierzaki. Jednak naszej Marzeny nikt nie przebije, nie ?
Ty jesteś nr 1 w szydełkowaniu.

Marzena i co, robisz na szerszą skalę na sprzedaż magnesy na all?

Ależ mam paskudny humor, nosi mnie od rana.
Stary 2013-02-25, 13:04   #3496
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
zaneta - 23.09

Fajna data Nawet znam kogos kto ma podobna

Martynka

Natalka
Stary 2013-02-25, 13:10   #3497
brunetka2000
Zakorzenienie

Marina jak będziesz miała czas to skrobnij do mnie na FB
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 13:17   #3498
Marina1
Zakorzenienie

Hej kobiety.

Dzięki - już mi opadły nerwy...muszę chyba, za radą eliki zaproponować jakiś podział obowiązków, chociaż czarno to widzę. Babcia i dziadek są z tych specyficznych 'moherowych' beretów. Nikt nie wie jak-ona najlepiej itp. Te sytuacje które Wam opisuje to są tylko drobnostki - nie piszę Wam wszystkiego, bo byście mi nie uwierzyły nawet. To są ludzie z ograniczonymi poglądami na życie, nie wiem czy rozumiecie.

patik byłam od środy do soboty. W środę w nocy już pisałam do M., że chcę wracać, bo mi zle. Nie da się wytrzymać w moim domu. Niestety. Mama całe dnie( od 6 do 20 ) sprzedaje w sklepie ( ma malutki sklepik na wsi ), nie ma jej cały czas, a ojciec cały czas w domu i cały czas bez ograniczeń może pić, bo ma wódkę na miejscu - w sklepie. I nie, mama nie może nic zrobić...

monia raz jeszcze gratki!

dziewczyny a u mnie Igor (serio) nie jadł od dobrych kilku m-cy nic innego poza mlekiem. I to mało pił. Wiem, że choroby i tak dalej, ale wcześniej też nie chciał jeść. No i kupiłam multi sanostol i nie wiem czy nie wiązać tego z tym, czy może raczej z końcem chorób (tfu tfu! ) ale zaczął mi ładnie jeść (tfu tfu ) od kilku dni...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 13:21   #3499
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Fajna data Nawet znam kogos kto ma podobna
Też znam tę datę.

Marzena modelinowy nr1 i fochmisiowy też
Zostały ci jeszcze jakieś magnesy? Czy co zamówię to zrobisz?

83monia gratulacje

Patik zamawiasz misie? Też się zastanawiam. Bo skoro Brumek ma...
Tylko się zastanawiam co sprzedać wcześniej

Marina Trudno coś doradzić.
Patrząc z boku to łatwo jest powiedzieć: zostaw go....
Pisałaś, że zaczął pracować nie?
Kurde, pamiętam jak jemu było źle jak mieszkaliście u Ciebie, teraz role się odwróciły

Radek ma skazę, krowiego nie mogę mu dawać, serków też nie. Toleruje jogurt naturalny, czasem dam danonka i tyle. Póki co jest na UU jeszcze, a co potem to nie wiem.

Gardło mnie boli.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
patik byłam od środy do soboty. W środę w nocy już pisałam do M., że chcę wracać, bo mi zle. Nie da się wytrzymać w moim domu. Niestety. Mama całe dnie( od 6 do 20 ) sprzedaje w sklepie ( ma malutki sklepik na wsi ), nie ma jej cały czas, a ojciec cały czas w domu i cały czas bez ograniczeń może pić, bo ma wódkę na miejscu - w sklepie. I nie, mama nie może nic zrobić...
Marina a nie da się, żebyście się z mamą w sklepie zamieniały?
Jak Ty w sklepie to ona z Igim.
?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 13:22   #3500
myha82
Wtajemniczenie

LILI ty tez z jesiennych dziewczyn?

Martynka

Natalka
Stary 2013-02-25, 13:26   #3501
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Oczywiscie nie wszystko mi zacytowalo.

Marinko przytulam jak tylko najmocniej potrafie. Nic innego nie moge.

Isia Ty chyba pytalas jak chce zastapic usypianie bez butelki i smoczka. Powiem Ci, ze u nas to nie problem, bo on przy tej butelce jeszcze nigdy nie zasnal, no moze czasem troche sie wyciszy. Ale jak mleko sie konczy, to on dostaje jakiegos amoku i nawet 30 min. jeszcze szalej po ciemku na lozku zanim zasnie. Tyle samo trwa to tez ze smoczkiem, czy bez.

Cytat:
Ja majac jedno dziecko i pracując jestem ostatnio nerwowa i z wszystkimi się prawie kłóce ( mam nadzieję, że to skutek zmęczenia, niewyspania, a nie że jestem taka wredna). Nie wyobraż sobie pracować przy trójce. Podziwiam Cię

Dziewczyny, mam pytanie - ile mleka powinno wypijać 1,5 roczne dziecko?
Dzieki Ale nie ma co podziwiac. Zobaczymy, czy dam rade he he.

A o mleku sama nie wiem, stad tez troche moje pytanie.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1. Ja jestem pewna, że to przez pracę...
Będzie dobrze, zobaczysz Kwestia kilku tygodni

2. Nie pomogę.
Mi m.in. dlatego tak zależało, żeby długo karmić piersią, żebym nie miała dylematów z podawaniem MM
Może Marzenka podpowie, bo jej Hania mleka nie chciała pić. I chyba Marzenka starała się podawać dużo innych produktów nabiałowych.

1. Musi!
2.

Cytat:
to ja mówię dobranoc pokazując moje twory - potwory ;P
coś tam pewnie jeszcze zrobię, ale to nie moja bajka
wolę szydełko
Jak nie Twoja bajka? Ladnie wyszlo!

Cytat:
No w koncu!

Cytat:
paputki, skarpetki z absem - wasze dzieci to nosza i ine sciagaja? kinga tylko chwile jak jest na skarpetach to juz lata na boso. musze jej podwojnie zawiazywac sznurowki w kapciach bo rozwiazuje, kapcie a rzepy namietnie rozbrajała... masakra jakas
Antos nie sciaga. Za to Zuzka najchetniej by caly rok na boska gonila.

Cytat:
A jeszcze mam pytanie, czy podajecie jakieś krople/herbatki na brzuszek? Stwierdzam, że muszę cos chyba mieć w domu na wszelki wypadek. Bo dzisiaj w nocy nei wiedziałam jak mu pomóc
Ja nie podaje, bo nie mam nic wlasnie, ale kiedys pomyslalam, ze na takie okazje pasowaloby kupic espumisan. Ale na razie na tym sie skonczylo. Dobrze, ze wiekszych problemow brzuszkowych nie ma.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Aga, ja nie podaję mm już od długiego czasu, ale tylko dlatego że Hania go w ogóle nie chce pić.(zjada jogurty naturalne, kefiry, sery, twarożek- pediatra twierdzi, że to w zupełności wystarczy) Gdyby chciała to pewnie do 2 roku bym podawała. Może spróbuj podawać mleko do kolacji (np. w formie kakao)?
No wlasnie tu jest problem, bo on generalnie mleko wypije, ale z butelki juz na lozku. Do kolacji poki co nie przechodzi. Moze wyprobuje kakao.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Mi zostało jeszcze 1/4 puszki i podaję mm teraz Emilie przed wyjściem do żłobka, ale i tak nie wypija go dużo. Skończy się puszka nie otwieram nowej. Tydzień temu podawałam jeszcze damie przed samym spaniem butle z mlekiem, ale zmieniłam trochę system i teraz u mnie jest tak: kąpanie, kolacja, mycie zębów, bajka i spanie - do spania jeszcze dostaje butlę z ciepłą wodą. W wcześniej kolacja była przed kąpaniem i po kąpaniu mleko. Teraz przesypia całą noc, chyba że jej się coś złego śni to się przebudzi. A mleko z rana podaję z kubka i robię kakao czasem. Co raz mniej tego mleka mi wypijała i nie widziałam sensu go dawać przed snem, tym bardziej że butla a nie chciała niekapka Z czasem zrezygnuje i z butli, już jedną sama wyrzuciła, bo wkręciłam jej że smoczek odgryzła i zepsuła, śmiała się i powiedziała że be i do kosza poszła. Teraz mówię jej aby dbała o smoczek w tej ostatniej butli bo jak "przegryzie" to nie będzie smoczka i raczej rozumie co do niej mówię, bo zaraz wyciąga i trzyma mocno

No i u nas tak wlasnie jest.
Z tym ze cos tam jednak wypija, znaczy o ilosc mi chodzi.

Cytat:
zaneta - 23.09
Zuze urodzilam 25.09

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry Kuny

nadeszła ta wiekopomna chwila mój syn po 21 msc i dwóch dniach przespał całą nockę od 8,30-7,00 potem jeszcze dospaliśmy u nas w łóżku do 8!!!!!!!!!! mam oczy jak karp tak się wyspałam a jak wstałam to pierwsze co pomyślałam jezu a jak Żbik mi umarł w łóżeczku

mój nie piję mm od kiedy skończył 8 msc więc piję sobie kakao na krowim( jego mama tylko takie tolerowała moja mama nie miała pokarmu a każdym możliwym MM wymiotowałam jak daleko widziałam więc niezły cielak ze mnie

serki je jogurty itd

ooohooo obudził się!

Shira brawo! A raczej Krzys brawo!

Aaa pamietam, jak pisalas, ze Krzys nie chce pic mleka.

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi dotyczace mm. No nic trzeba bedzie pomyslec co z tym fantem zrobic.

Patik a nic innego nie chce jesc na kolacje? Juz nie mowie o mlecznych czy jakis kaszkowych, ale jakies kanapki, nalesniki, kluseczki, jajecznice? Bo u nas z tym nie ma problemow. "Normalna" kolacja jest zawsze i chciala dolaczyc do tego kubek mleka i potem mycie zebow. Ale sie nie da. Wiec na razie jest kolacja, mycie zebow i butla mleka. Ale jak zabiore to mleko, to tragedii nie bedzie. Nie dopomina sie o nie specjalnie.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 13:37   #3502
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
LILI ty tez z jesiennych dziewczyn?
Ja to z późniejszej jesieni

23.09 to była data porodu przy pierwszej ciąży mojej.
Stary 2013-02-25, 13:40   #3503
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Też znam tę datę.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Marina a nie da się, żebyście się z mamą w sklepie zamieniały?
Jak Ty w sklepie to ona z Igim.
?
Lili nie, bo co mi z takiej pracy bez wypłaty...
Mama ma ma b. duzo zobowiązań do spłacenia,a i tak cały interes jest na minusie. Nie stać ją nawet na kogoś do zatrudnienia, cały czas stoi sama za ladą. Cały czas do niego dokłada jeszcze
Zresztą to jest b. pogmatwana sytuacja, uwierz.
A samo to, żeby tam jezdzić się nie opłaca, bo to kawał drogi odtąd, a m. nigdy tam nie zamieszka, wiem to doskonale. Ja sama nie mogłam wytrzymać kilku dni.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2013-02-25, 13:45   #3504
zanetaa88
Zakorzenienie

Monika no to fajnie Chciałaś trójkę i będziesz ją mieć.

Marina rozumiem Cię, chcesz się poczuć zwyczajnie mamą i żoną. Porozmawiać możesz, nic nie stracisz a możesz zyskać. Powiedz jakie masz potrzeby i że chcesz czasem sobie sama coś wyprać a babcia w tym czasie może zrobić sobie coś innego...wiem, że będzie to trudna rozmowa, bo babka tak jak piszesz będzie miała argumenty na wszystko bo wydaję jej się że wszystko wie... myślę, że jak jej przedstawisz swoje potrzeby to zrozumie- chyba. Przecież ona też była matką żona i chciała się w tej roli spełnić...Ty też masz taką potrzebę...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 13:50   #3505
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Patik zamawiasz misie? Też się zastanawiam. Bo skoro Brumek ma...
Tylko się zastanawiam co sprzedać wcześniej

?
ah ten Twój czarny humor.
Gdyby ktoś inny pokazał ten link też bym kupiła
A tak serio jeszcze nie kupiłam, link mam otwarty i przeglądam narazie co ten sprzedawca ma, bo super rzeczy widzę sprzedaję.
Sara od dawna żadnej zabawki nie dostała, a ciekawe ile tym się pobawi.

Marina
no to na tą chwilę może być lepiej jak wygracie w lotka albo jak ojciec kopnie w kalendarz
Brumek jak sprawa mieszkania mamy? ( przypomniało mi się .
Aga wiesz że nie myslałam nawet żeby taka kolację robić?na śaniadanie takie posiłki dostaje. jakoś kolacja dla dziecka zawsze mi się kojarzyła z mlecznym posiłkiem.. i szczerze to wieczorem juz by mi się nie chciało bawić w jajka, kanapki, tylko coś na szybko. Zmęczona jestem wtedy.

A
A
A

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2013-02-25 o 13:52
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 13:54   #3506
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Hej kobiety.

Dzięki - już mi opadły nerwy...muszę chyba, za radą eliki zaproponować jakiś podział obowiązków, chociaż czarno to widzę. Babcia i dziadek są z tych specyficznych 'moherowych' beretów. Nikt nie wie jak-ona najlepiej itp. Te sytuacje które Wam opisuje to są tylko drobnostki - nie piszę Wam wszystkiego, bo byście mi nie uwierzyły nawet. To są ludzie z ograniczonymi poglądami na życie, nie wiem czy rozumiecie.

monia raz jeszcze gratki!

dziewczyny a u mnie Igor (serio) nie jadł od dobrych kilku m-cy nic innego poza mlekiem. I to mało pił. Wiem, że choroby i tak dalej, ale wcześniej też nie chciał jeść. No i kupiłam multi sanostol i nie wiem czy nie wiązać tego z tym, czy może raczej z końcem chorób (tfu tfu! ) ale zaczął mi ładnie jeść (tfu tfu ) od kilku dni...
Marinko przykro się czyta o Twojej sytuacji - tyle macie problemów!
Co do dziadków (pra) myślę, że spróbować możesz porozmawiać, ale nie za bardzo wierzę w zmiane, osoby w takim wieku są bardzo uparte i przyzwyczajone do swoich nawyków. A to są rodzice teścia czy teściowej?
A Ty rozglądasz się za jakąś pracą, jakąkolwiek, żeby chociaż na kilka godzin wyrwać się tego domu? Musisz gdzieś wychodzić, żeby to ise dla Ciebie źle nie skończyło? A Twój tż akceptuje tą sytuację?
Trzymaj się jakoś. Kiedyś na pewno będzie lepiej!
Stary 2013-02-25, 14:05   #3507
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Lili nie, bo co mi z takiej pracy bez wypłaty...
Mama ma ma b. duzo zobowiązań do spłacenia,a i tak cały interes jest na minusie. Nie stać ją nawet na kogoś do zatrudnienia, cały czas stoi sama za ladą. Cały czas do niego dokłada jeszcze
Zresztą to jest b. pogmatwana sytuacja, uwierz.
A samo to, żeby tam jezdzić się nie opłaca, bo to kawał drogi odtąd, a m. nigdy tam nie zamieszka, wiem to doskonale. Ja sama nie mogłam wytrzymać kilku dni.
Rozumiem.
Tak tylko głośno myślę. Nie wiem co Ci doradzić, trudno cokolwiek jak się nie jest/nie było w takiej sytuacji.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
ah ten Twój czarny humor.
Gdyby ktoś inny pokazał ten link też bym kupiła
A tak serio jeszcze nie kupiłam, link mam otwarty i przeglądam narazie co ten sprzedawca ma, bo super rzeczy widzę sprzedaję.
Sa
no wiesz co! nie miałam nic na myśli
Ja nie potrafię "przejść" obojętnie koło Brumkowych wiadomości
Jak Ona ma, to musi być ciekawe (nie podlizuję się).
Radek się nawet do gąsienicy przekonał i ja też

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Marinko przykro się czyta o Twojej sytuacji - tyle macie problemów!
Co do dziadków (pra) myślę, że spróbować możesz porozmawiać, ale nie za bardzo wierzę w zmiane, osoby w takim wieku są bardzo uparte i przyzwyczajone do swoich nawyków. A to są rodzice teścia czy teściowej?
A Ty rozglądasz się za jakąś pracą, jakąkolwiek, żeby chociaż na kilka godzin wyrwać się tego domu? Musisz gdzieś wychodzić, żeby to ise dla Ciebie źle nie skończyło? A Twój tż akceptuje tą sytuację?
Trzymaj się jakoś. Kiedyś na pewno będzie lepiej!
Tylko co zrobić z Igorem?
Miałby nim kto zostać? Chyba nie bardzo.
Stary 2013-02-25, 14:14   #3508
Marina1
Zakorzenienie

Anka no właśnie nie miałby z nim kto zostać. Więc napiszę szczerze, że nie rozglądam się. Muszę go podchować i jak pójdzie do przedszkola to poszukam czegoś. Nie mam żywcem z kim go zostawić. Teściowie pracują, teść 12 godz najczęściej, teściowa też pracuje. Dziadkowie są starzy. Na rodziców nie mam co liczyć.
Stary 2013-02-25, 14:29   #3509
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Anka no właśnie nie miałby z nim kto zostać. Więc napiszę szczerze, że nie rozglądam się. Muszę go podchować i jak pójdzie do przedszkola to poszukam czegoś. Nie mam żywcem z kim go zostawić. Teściowie pracują, teść 12 godz najczęściej, teściowa też pracuje. Dziadkowie są starzy. Na rodziców nie mam co liczyć.
Oj biedna Ty.... A żłobka pewnie nie ma, a jakaś opiekunka nie zajęłaby się. Z tego co się orientuje w takich małych miejscowościach biorą po kilkaset złotych za opiekę, przewąznie Panie na emeryturze. Szkoda mi Ciebie baaardzo, jeśli przez ok. 1,5 roku będzie z nimi mieszkać i nie wychodzic do ludzi to się załamiesz całą tą sytuacją!
Stary 2013-02-25, 14:47   #3510
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Przywiozłam młodego z przedszola, i policja mnie sciagała

tzn, łapali tak ze 100 metrów od domu mojego, a ja skręciłam do domu przed nimi, a że rejestracje mam na inny powiat, bo tz zameldowany cały czas u rodziców, to myśleli ze im uciekłam a to już taka trzecia sytuacja, ze jak łapia to ja zawsze tu skręcam.
Wjechali za mna na podwórek, i o dokumenty prosza, tż z warsztatu wyparował, tata też. hehe, no i jak tate zobaczyli i powiedział że córka to nic nie chceli wiecej wiedziec. Ale pokazałam im na przyszlość.
Młody juz nakręcony bo policja nas ściga.

Ach te uroki wsi...

Muszę ogarnąć chałupę po niedzieli, ale taka słaba dzisiaj jestem ze nie moge sie zebrać.
Wy tez cierpicie na poniedziałkowy bałagan?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości