|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cześc, ja jestem, to prawda ostatnio wieje tu nuda
![]() ale miejmy nadzieję że to zw względu na staranka ![]() ja mam dziś leniwą niedziel z mężem , jedziemy tylko wieczorem do mojego chrześniaka to będzie wesoło i wymęczy ciotkę! ![]()
#1592 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Witajcie w niedzielny mokry poranek. Ostawiłam męża do szpitala (oczywiście nie pomyślał żeby zabrać ze sobą skierowania ![]() Jeśli mogę to proszę Was o kciuki żeby wszystko było dobrze i żeby szybciutko wrócił do domku... Do tego choróbsko położyło mnie na całego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj czuję sie lepiej, ale bóle nie ustępują :P Jutro wizyta u gin.. trochę się boję. Test na beta hcg i 4 testy ciążowe pozytywne, to raczej pewność, że jestem w ciąży? boję się, ze jutro pojdę i okaże się, ze nic nie ma, objawy sobie wymyśliłam w głowie itd.. ![]() ![]() Ps. trzymam ![]() ![]()
![]() |
#1594 | |
Zadomowienie
|
Pradip trzymam kciuki
![]() zobaczysz szybko wróci do Ciebie i nie smuc sie napewno wszystko będzie dobrze. a u mnie pada deszcz no kiedy wiosna?? ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1595 |
Zakorzenienie
|
może ten deszcz to zapowiadająca się wiosna? ;D u mnie fajnie słoneczko świeci, co prawda zza chmur, ale coś tak świeci i jest nawet fajnie cieplutko
![]()
#1596 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- ja też mam leniwą niedziele i leniwie ![]() (w niedziele mam odpoczynek od diety ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mi dzisiaj mąż rosołek robi :P ale jak ze szpitala wróci, bo był na gastroskopii dzisiaj.. Dziewczyny, kto pierwszy miał II kreski? Trele? ![]() ![]()
![]() |
#1598 |
Raczkowanie
|
zapraszam ciężarnej sie nie odmawia bo mnie myszy zjedzą heheheh
|
![]() ![]() |
![]() |
#1599 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jutro miałam jechać na badania, ale w tym stanie chorobowości nie wiem czy wyniki wyjdą dobre, to znaczy nie zafałszowane. Grupa krwi, toxo to wiadomo, że nie będzie wpływu, ale glukoza i mocz? Mogą być jakieś zmiany przy przeziębieniu? Jeszcze parę dni i będzie, ja już czuję ją w powietrzu! ![]() Tym samym szantażuję męża ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1600 | |
Zakorzenienie
|
Zaraz będę
![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() Jeśli chodzi o glukozę to nie wiem, ale moczu nie robiłabym w czasie przeziębienia.. jeszcze by mi pokazały coś złego i dopiero bym siała panikę, a tak to poczekaj dwa dni od przeziębienia i zrób, będziesz miała pewność ze wszystko ok . ![]()
![]() |
#1601 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny! Jak tam niedziela mija?? ja właśnie zjadam W-ztkę
![]() W tym cyklu wypróbuję paski owu i po zakończonym okresie zaczym mierzyć temperaturkę. Zobaczymy jaki będzie efekt. Om 24.02.2013, 25 lat, 3 cykl .
![]() |
#1602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1603 |
Raczkowanie
|
Dzięki ryba! też bardzo ci życzyłam aż wreszcie się udało
![]() ![]() ![]() no i czekamy na kolejne dobre wieści! I czekamy na wiosnę ![]()
#1604 | ||
Zakorzenienie
|
ryba-Nie stresuj się na zapas będzie dobrze zobaczysz
![]() a jak się mąż czuje? ja swojemu właśnie przemyciłam taki domowy rosołek na skrzydełkach i z własnymi lanymi kluseczkami ![]() Cytat:
Cytat:
Dziękuję kochane za wszystkie kciuki jesteście nieocenione ![]() Pod petycją o wiosnę też chętnie się podpisze ale podobno ma przyjść już nawet w tym tygodniu ![]() A i mam jeszcze pytanie orientuje sie może któraś z Was jak to jest z wypłacaniem pieniędzy przez zus w ciąży i kontrolami? Czy pracodawca może mieć problemy zatrudniając kobietę w ciąży? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1606 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny, w takim razie wstrzymam się jeszcze kilka dni. ZUS to złodzieje i wiesz, że robią wszystko, żeby nie płacić. Ale kontrole chyba raczej należą do rzadkości, no chyba że coś im będzie "śmierdziało" ![]() A pracodawca może mieć problemy, jeśli nie przestrzega specjalnych warunków zatrudnienia dla ciężarnej. Cytat:
![]()
![]() |
#1607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Denerwuje się... O 8:30 mąż ma zabieg... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesteśmy z Tobą... ![]() ![]()
![]() |
#1610 |
Raczkowanie
|
Witam Was jestem tu nowa staram się z mężem o dziecko od grudnia 2012 ostania @ miałam 20,02,2013 właśnie mi się skończyła. Biore kwas foliowy to już 3 cykl strań i nie jestem w ciąży
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie starające sie przyszłe mamusie |
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1612 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Zadomowienie
|
sylwusia0411 witaj
![]() ![]() ![]() dziewczyny ja słyszalam a nawet czytalam w necie ,że kontrolują kobiety ktore zatrudniły sie i zaraz poszły na zwolnienie z powodu ciąży, zatrudnione u rodziny, krewnych, oraz te które zakładają działalnośc i zaraz zachodzą w ciążę, zapłacą najwyższy zus, ida na zwolnienie a później mają wysoki macierzynski. Im to śmierdzi bo chcą oszczedzic.
![]() |
#1614 | |
Zakorzenienie
|
Witam kochane
![]() Wróciłam szybciej niż miałam, ale mam problem i chciałam się was poradzić. Wczoraj chyba przyplątała mi się jakaś infekcja, którą leczę domowymi sposobami (żel do mycia z właściwościami antyinfekcyjnymi) , bo dopiero dziś umówię się do gina. Dziś jest 22 dc i nagle spadła mi temperatura. Żeby lepiej wam to zobrazować to:
![]() Zawsze przed @ często oddawałam mocz i szybko ze mnie schodziła ta woda i już nie czułam się ociężała a teraz cyce bolą siku się co chwila nie chce a temperatura spadła ![]() ![]() Chyba nie mogę sobie robić zaległości, bo potem mam za dużo problemów ![]() ![]() ![]() Dodam jeszcze, że temperatura zmierzona po śniadaniu (ah ta nadgorliwość) wynosi już 37,2 to już w ogóle nie wiem o co chodzi?! ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
O witam ![]() ![]() Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2013-02-25 o 06:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1615 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To wodę oddajesz czy gromadzisz przed @? Bo ja zawsze gromadziłam, na kilka dni przed, w dużych ilościach. Tak, że potrafiłam wypić litr płynu, a siku się nie chciało. Dlatego to był u mnie jeden z wczesnych podejrzanych objawów, kiedy ciągle chodziłam sikać. No i okazało się, że @ nie przyszła ![]() Trzymam kciuki za Ciebie ![]()
![]() |
#1616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | ||||||
Rozeznanie
|
Witam się po weekendzie! tęskniłyście?
![]() Szybko niestety wolne minęło i znowu kolejny tydzień... ten czas tak szybko biegnie, że szok... ale też z niecierpliwością czekam wiosny.. no i początku marca - może coś się wykluje ![]() Smutkiem trochę powiało.. szlag trafia, że teraz to w każdej rodzinie są przypadki tej okropnej choroby... no ale trzeba dalej jakoś sobie radzić.. więc koniec smutków! ten wątek ma być pozytywnie nakręcony ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do ZUSu - nie ma problemy co do zasady. Pracodawca jak najbardziej może zatrudnić ciężarną. Uważać trzeba tylko tak jak Madziusia napisała. Ważne, aby w razie jakiejś kontroli było uzasadnione stanowisko, potrzeba danej pracy, odpowiedni zakres obowiązków. No i najlepiej, żeby przynajmniej przez miesiąc praca była świadczona, a nie od razu zwolnienie. Wiadomo, ZUS najchętniej by nie płacił.. ale tak prosto nie jest. Są orzeczenia sądowe, że dozwolone jest zatrudnienie nawet tylko po to aby zostać ubezpieczonym i mieć prawo do zasiłku. Więc spokojnie. Ważne tylko żeby były "dobre" dokumenty świadczące o tym, że praca rzeczywiście była wykonywana / potrzebna na danym etacie. Cytat:
![]() ![]() Miłego dnia dziewczyny!
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1618 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Życzę powodzenia i jeszcze dopytam jakie badania robiłaś? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do temperatury to faktycznie mogłaś ją za pierwszym razem źle zmierzyć ale drugiego pomiaru ni bierz już pod uwagę bo jest całkowicie fałszywy w porównaniu z wykresem. Zadzwoń do lekarza i zmierz jutro temperaturę o zwykłej porze |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1619 |
Zakorzenienie
|
Witam z ...rana? ;> Ja dopiero wstałam po porannej wizycie u gina
![]() Dziewczyny, mój dzidziolek ma 4 mm, ale ginekolog powiedział ze jest za malutki i za wczesna ciąża, żeby cokolwiek robić, więc wszystkie badania mam robić dopiero za 3 tygodnie ..nie wiem czy to dobrze..? Jeśli chodzi o ten zus, to też gdzieś słyszałam, że wystarczy 3 miesiące wstecz opłacać, no ale wiadomo ze jak coś bedzie im śmierdzieć to każdego przemaglują.. co by płacić nie musieli ![]() Witam nową staraczkę i powodzenia ![]()
#1620 |
Rozeznanie
|
a ja dzisiaj mam jakis zupelny brak sil i checi...najlepiej polezalabym w lozku,pod kocem...takie "bleeee"
maz moj cos przez weekend przebakiwal,ze srednio sie czuje i troche sie obawiam,ze na nasz dom nadciaga jakies wirusisko czy cos...albo zwyczajna zdechlizna,chlapa i ogolny syf za oknem jakos mi nie dodaje energii,wyczekuje tylko tych zapowiadanych 14stopnii ![]() ryba91 niech dzidziolek rosnie zdrowo i spokojnie, lekarz wie co robi,jak jest ok,to ok...nic tylko sie cieszyc,a badania wzdluz i wszerz jeszcze przejdziesz,nie martw sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.