|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Aspiryna a ciąża.
Wczoraj czytałam sobie na temat zwiększenia płodności u kobiet. I doszłam na jedną stronę,gdzie było napisane,że zażywanie aspiryny pomogło kobietom,które bez rezultatów starały się o dziecko.
Czy to może być faktem? Zawsze mi się zdawało,że zażywanie aspiryny w ciąży nie jest do końca bezpieczne,ale niektóre kobiety wypowiadały się,że ginekolog jednej dał nawet radę,aby zażywała aspirynę przez jakiś,by podtrzymać ciąże,natomiast druga mówi,że 6 lat starała się o dziecko i zaczęła brać aspirynę i nagle zaszła. Więc? Prawda czy mit? Bo jakoś jestem kompletnie zmieszana ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Aspiryna a ciąża.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Czyli jednak nie jest to antidotum na bezpłodność. A mimo wszystko wiąże się z tym jakieś ryzyko?
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Biorąc aspirynę w ciąży może dojść do zespołu Reya lub innych wad u płodu.
Tylko człowiek mądry, nigdy nie przestaje się dziwić. Dla ludzi głupich jest to zbyt trudne, przyzwyczajeni do szarości dnia nie zauważają kolorów, jakie daje świat Moje maluchy ![]() większy maluch Dawid ur. 28.09.2008 g. 7:58, 56/3030 mniejszy maluch Liliana ur. 06.10.2012 g. 01:25, 48/2560 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.