|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zuzana Light
Cytat:
Masa, masą...może przy prowadzeniu siedzącego trybu życia to 1700kcal Ci wystarcza ale ćwicząc intensywnie to już raczej za mało. Czyli z tego co piszesz taka 70 letnia kobieta to już tylko z 300 kcla może jeść ![]() Jak jesz 500 kcal to organizm przejdzie w tryb oszczędny choćbyś jadła i 10 razy - 500 kcla to głodówka i koniec kropka- czy jesz raz połowę kurczaka czy 10 jogurtów naturalnych przez cały dzień ![]() Jak dla mnie zasada jest jedna- ćwiczysz i dostarczasz sobie odpowiednią ilość białka i węgli - efekty być muszą. Mięśnie się wzmacniają , tkanka tłuszczowa spada. Ćwiczysz za dużo, jesz za mało- palisz mięśnie- a tkanka tłuszczowa pozostaje. Wiem o czymś takim jak typ endomorficzny czy ektomorficzny (mezomorficzny to rzadkość- i trzeba mieć farta żeby tym typem być) - po to te typy są opisywane aby dobrać odpowiednią dietę i trening. Wszystko sie da zrobić jak się to mądrze rozegra- wiadomo niektórym lżej niektórym trudniej- ale 2 lata treningu to już bardzo dużo i gdybyś robiła wszystko jak trzeba ) i w miarę systematycznie- to efekt by był. ------------------ A coby nie offtopować. Śledzę ten wątek jakiś czas bo przymierzam się do dłuższej przyjaźni z Zuzką. Po 1,5 roku bez ćwiczeń (przerwa spowodowana ciążą) ruszyłam tyłek z kanapy. Zaczęłam z Ewką..ale już po tygodniu forma wróciła i zaczęłam sie nudzić. Jestem póki co po pierwszym Zwow ...znaczy na pierwszy rzut poszedł zwow 8. Lało się ze mnie ale radę dałam- co mnie pozytywnie nakręciło. Dziś zrobię zwow 20 ![]() A i dodam że nie jestem na redukcji tylko na przyroście ![]() ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2013-02-25 o 15:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
to co pisze candycotton też wydaje mi się nie do końca poprawne, natomiast od siebie moge powiedzieć, że kiedyś, jakieś 4 lata temu, jadłam nie patrząc co jem i jak czesto, ćwiczyłam mniej, ale ale jak chciałam to potrafiłam od razu jakos doprowadzic sie do fajnej sylwetki, teraz natomiast pomimo tego, że uważam co jem i jak oraz ćwicze wiecej jest mi zdecydowanie trudniej schudnąć
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 Edytowane przez beatiska Czas edycji: 2013-02-25 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Rzabbocop
|
Ja teraz tez muszę włożyć w pracę nad sylwetką nieco więcej czasu niż 20 lat temu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Wtajemniczenie
|
czekalam tylko na to co powie rzabba
![]() jak tak mozna cwiczyc po 2 godziny dziennie do tego bieganie i dziw ze nie wyrobi sie miesni
#1416 |
Zadomowienie
|
jak łatwo się przekonać czas przeznaczony na ćwiczenia jest odwrotnie proporcjonalny do uzyskanych efektów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
Łeee, myśłalam ze Rzabba bardziej się rozpisze
![]() ![]() A do tego Zuzka wcale nie wygląda na taką co je tylko sałatę i banana ![]()
![]() |
#1418 | ||
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() A jeszcze jest tak, że im więcej jesz, tym więcej musisz jeść ![]() Rok temu na masie przez pierwsze tygodnie schudłam 2 kg jedząc 2400 kcal ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- No dobra, to napiszę, ze żaden szanujący się lekarz nie przepisze diety 1000 kcal zdrowej osobie bez otyłości któregoś tam stopnia. Oczywiście w przypadku osoby otyłej, która np. musi przygotować się do operacji albo otyłosć zagraża jej życiu, sprawa wygląda inaczej i takie przypadki rozpatruje się indywidualnie. Wszelkie diety poniżej BMR są zwyczajnie szkodliwe Cytat:
Świdrokrętnie na zegwniku wężały, Peliczaple stały smutcholijne I zbłąkinie rykoświstąkały. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2013-02-25 o 18:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Raczkowanie
|
Cześć! Ćwiczę z Zuzką drugi tydzień. Wcześniej ćwiczyłam 8 minutówki, BBL no i ogólnie trochę bieganie, siłownia, rower,basen. Przyszła zima i zapuściłam się
![]() Dziś zrobiony zwow 30. Próbowałam pobić swój rekord i zmachałam się nieludzko, ale udało się ![]()
#1420 |
Raczkowanie
|
OMG!!! co ta candycotton wypisuje...
![]() ![]() ![]() kometa90: witamy swierzynke ![]() u mnie dzis i w sr kettle, nauczylam sie snatcha ![]() ![]()
#1421 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i przyrosty będą! ![]() mnie właśnie codziennie treningi motywują do jedzenia ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie dziś Zwow 25. czaiłam się na niego od kilku dni ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
U mnie z wiekiem i po ciazy przemiana materii juz nie ta niestety
![]() musze wrócić pełną para do ćwiczeń, wiec znowu challenge 10 dni z Zuzka bez przerw ![]() Na pierwszy ogień pupowy zwow 43.
#1423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak sie kiedyś rozwali ten matabolizm to jest to strata nie do nadrobienia? Nie da się tego naprawić? Zwow 10 ![]() Zuzka zrobiła 2,5 rundy, ja sobie dołożyłam do pełnych 3 i brzuchy.
![]() |
#1424 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
Czasami już 2 tygodnie bez węgli potrafią na stałe rozwalić tarczycę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci że jak ćwiczysz po śniadanku to masz mały problem, ja mam bardziej skomplikowanę sprawę bo średnio kończe trening 22.30; ![]() Nigdy w życiu, za wyjatkiem jakichś imprez nie jadłam o tej porze... nawet w ciąży ![]() ![]()
![]() |
#1427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1428 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1429 |
Zadomowienie
|
ja miałam rozwalony metabolizm przez głupie głodówki bywały dni że jadłam dwa jajka na śniadanie wychodziłam z domu i nie jadłam NIC przez cały dzień później jedząc mniej niż 1000 kcal nie chudłam a wręcz przeciwnie... takie sensacje trwały dobre kilka lat i przez pół roku udało mi się to wszystko naprawić a teraz przy niskiej wadze mogę jeść około 2300 i nie tyć ale to wymagało wiele czasu i zaangażowania bo musiałam to wszystko rozkręcać i pakować w siebie czasami na siłę ponad 3000
![]() dzisiaj zwow 57, nie udało mi się niestety w mniej niż 15 minut ale to przez to głupie przeskakiwanie z nogi na nogę, nie cierpię tego ćwiczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
Co do metabolizmu, to Zuzka mi chyba podkrecila, bo chociaż w lutym rzadko cwiczylam i jadlam za dużo slodkiego, to waga mi wzrosła raptem o 300 gram, myślałam, że zalapalam dodatkowego kiloska czy dwa.
#1431 |
Zakorzenienie
|
ps.powoli wracam do Zuzki
![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2013-02-26 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Rzabbocop
|
Wiadomo, że to nie są częste przypadki ale się zdarzają.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kurde przy takim dziecku jak moje i do tego pracy w godzinach 10-18 ciężko wyrobić dzienną normę kcal. Wszystko robię w biegu..jem często na kolanie. Niestety byle jak i byle co...i mało Cytat:
![]() Ja wczoraj zrobiłam zwow 20- krótki- ale meczący. Zrobiłam po nim jeszcze 50 brzuchów. A teraz myślę co dziś...coś lekkiego bo @ przyszła.
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
o,to tak jakbyś o mnie pisała....
#1435 |
Zakorzenienie
|
Zwow #10 zrobiony. Robiłam go drugi raz, tym razem z większym obciążeniem (9 kg) i utwierdzam się w przekonaniu, że jest super. Ćwiczenia proste, a daje popalić. Z tym, że ja nie robię tego jako 10 minutowy amrap, tylko 3 pełne rundy na czas. Gdyby wziąć jakieś maleńkie obciążenie przy kettlebell jumps to byłby idealny dla początkujących, moim zdaniem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny podczytuje was jakis czas juz. Z Zuzka cwicze od dobrych kilku lat i ja uwielbiam;-)
Nie chcialo mi sie pisac ale musze sie odniesc do ponizszego: Cytat:
Okazuje sie,ze dziewczyna wcale malo nie je. Powiedzialbym ,ze je normalnie- owoce, wrzywa, orzechy, mieso, jajka, nabial, makaron , chleb- nawet lody jej kilka razy wpadly. Nie mowie,ze je bardzo duzo ale na pewno nie zyje na samej salacie. ( no chyna ,ze nas oklamuje, w co bardzo watpie). Polecam sprawdzic jadlospis ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Rozeznanie
|
Wypuścili mnie dziś ze szpitala po 6 dniach. Co prawda wadę serca mam nie małą, zostałam skierowana do Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. Pierwsze co zrobiłam przy odbieraniu wypisu to oczywiście pytanie do lekarki czy mogę ćwiczyć na co usłyszałam odpowiedź, że na razie mam się wstrzymać. Jak to?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
Inkus-a nie lepiej się wstrzymać??Zdrowie ma się jedno,a ty młodziutka jesteś...jeszcze zdążysz poćwiczyć
![]()
#1439 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Inkus - nie szalej. Słuchaj lekarza.
![]() |
#1440 |
Zakorzenienie
|
Jestem świadoma tego, że z wiekiem organizmowi ciężej jest zrzucić te kilka kg, natomiast nie wydaje mi się, żeby aż taka różnica była między 21 a 25 rokiem życia... 20 lat to troche przesada, natomiast cztery lata w takim wieku to naprawde róznica wiekowa nieduża.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.