|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
jaby mi było malo roboty to jeszcze sobie zafundowałam czyszczenie piekarnika.. ehh margaryna mi wybuchła w mikrofali (mam mikrofalówke z piekarnikiem połączoną)...
|
|
|
|
#2012 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Powodzenia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale wkurzył mnie bo jedną z rzeczy jaką chcemy sprzedać jest gitara akustyczna. Wziął ją dziś do ręki i coś zaczął brzdąkać i poszła mu struna. To co zrobił, zdjął wszystkie struny bo i tak ktoś je będzie musiał wymienić... No ale mimo wszystko taki potencjalny kupiec mógł jeszcze chcieć sobie strunkę nastroić i posłuchać jak gitara brzmi... Ale na to już mój mądry mąż nie wpadł. Do tego nie potrafi się przyznać, że głupio zrobił |
||||||
|
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie ma już żadnego wyjścia z tej sytuacji? nie łam się, kombinuj, jeszcze trochę czasu zostało
|
|
#2015 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dziergaj tam, dziergaj, zapomnij mężowi, nie warto ![]() Cytat:
|
|
#2016 |
|
Raczkowanie
|
hej
podczytałam ostatnią stronę tylko od soboty - Sharp, masakra Piszę tylko, żebyście się nie martwiły, bo już byłam trochę regularniejsza ostatnio. Trochę nam się problemów porobiło rodzinnych 1)opiekunka dziadków nagle musiała odejść - ma podejrzenie nowotworu i cały czeski film z szukaniem kogoś nowego na gwałt - tragedia 2) dyrektor firmy, gdzie jedną ze swoich głównych prac ma mój tata ogłosił upadłość (a było bardzo spoko wszystko - tata jeszcze mojego brata na studiach sam utrzymuje i takie tam inne) 3) parę rzeczy miało zupełnie inaczej wyglądać z moją ciocią i się totalnie chyba oziębią stosunki (nic z tym wspólnego nie miałam, żeby było najciekawiej, jeszcze jej dwa dni robiłam prezentację dla zarządu głównego w banku, bo miała ważne wystąpienie i testy) ... nie mam siły już do niczego i nie chcę Wam tu marudzić, jak się ogarnę, to wrócę a - i jeszcze z nowinek, brat tż będzie miał w lipcu jednak trzeciego synka - właśnie z jego żoną rozmawiałam piracki zastęp się tam poszerzy - czyli nasza mała będzie pierwszą wnuczką z obu stron. Mimo, że bardzo chcieli dziewczynkę, są bardzo zadowoleni, bo jak mówią - swoich chłopaków by nie zamienili nigdy, więc ten się pewnie w to wpasuje ![]() przytulam Was i idę szukać sposobu na odstresowanie nie zawierającego w procedurze słodyczy... |
|
|
|
#2017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to jest jakaś przesada mam nadzieję, że się znajdzie rozwiązanie..a jak nie, to jak to dziewczyny się śmiały, odbierzesz z kieszkonkowego
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślałam że będzie gorsze smakowo, ale ogólnie lekko kwaskowate bez żadnego nieprzyjemnego posmaku
|
|
#2019 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2020 |
|
Wtajemniczenie
|
w końcu nadrobiłam wątek
od piątku się z tym zmagałam dziś podliczam wydatki, spisuje zamówienie na allegro i podliczam sztukowo ciuszki jak mi się uda to zamieszcze jakieś foty czas start tylko jeszcze zrobię sobie krótką przerwę ![]() też się wq teraz.. bo już nie mogę doczekać się przeprowadzki do domu... mieszkamy tylko z moim tatą, i to człowiek raczej bezkonfliktowy, ale wiadomo jak to jest, jak się człowiek przyzwyczai do mieszkania samemu...... ehhhh chyba czas na melisę ale mam świetną nowinę , dzięki czemu już za tydzień ruszamy z hydrauliką, później wylewki, malowanie ścian, kładzenie płytek, parkietów, łazienki & kuchnia i możemy się wprowadzać
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
vil84 oby wystarczyło za 150zł to badanie. Niestety taka u nas polityka zdrowotna...
sharpnowaja jak to wogole możliwe?? A właśnie jak to jest z tym macierzyńskim?? Możemy wybrać czy chcemy mieć rok i 80% czy pół roku i 100% czy nie bo już sie pogubiłam?? Ale mnie Tż wkurzył. Przez to że zamienia sie z kolega w robocie ( bo tamten ma dzicko w szkole i żona pracuje na 2 zminy ) nie pójdziemy do szkoły rodzenia bo ja sama nie chce iść, a on pracuje na 3 zmiany i 2 razy we wtorek musiałby zamienić się z tym kolegą, żeby przyszedł za niego na popoludnie. ALe Tż powiedział, że na pewno się nie zgodzi itd i nawet nie zapytał. A teraz pisze mi, że KAmil chce żeby przyszedł w piątek na 12,30 zamiast na 14. No i co Tż oczywiście się zgodzi. I tak wiecznie jak ktoś coś chce to zawsze on, ale jakby on chciał to w dupie mają, a on sobie tak pozwala
|
#2022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
graaaaaaatki!!!!!!!
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wstydliwych dziewczynek - coś chyba w tym jest, chociaż na pewno znajdą się wyjątki
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
To chyba dla tatusiów
![]() Cytat:
Wykładaj co i jak, wspólnie pokombinujemy.
|
|
#2025 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zastanawiam się co zrobić z laktatorem
mianowicie nie wiem czy kupować przed porodem, a jeśli tak to czy ręczny czy od razu elektryczny Zastanawiam się, no bo skąd ja mam wiedzieć czy będę miała pokarm? Pamiętam, że niektóre z Was pisały, że zabierają je ze sobą na porodówkę, bo są przydatne. Wiem też, że niektórym mamuśką się nie przydały a przecież to jest dość spory wydatek, ręczny około 100zł, a elektryczny ok. 250zł, no i nie wiem co zrobić w tej kwestii
|
|
#2026 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co ten babsztyl zrobił
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i wolę elektryczny niż inwestować w ręczny, który może okazac się lichy i i tak kupię elektryczny...Gratuluję sprzedaży i postępów w budowie |
|
|
|
|
#2029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe jak tam Banka i jej dentystyczna trauma
|
|
|
|
#2031 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja laktator miałam ze sobą od razu w szpitalu i teraz też zabieram ze sobą (ten sam zresztą
)Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
całe szczęście, ze wszystko jest dobrzeCytat:
co za jędza![]() Jak mnie w..ą takie zazdrosne babsztyle ![]() Cytat:
Pokażesz jaki domek zbudowaliście? Chodzi mi o projekt.. Bo ja jestem na etapie poszukiwań
|
|
|
#2032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też tak zareagowałam, nawet nie otworzyłam tego artykułu, bo domyślam się, że są tam same negatywne, smutne informacje.. A ja takich nie czytam !! i Wam też zakazuję Cytat:
gratulacje, super informacje ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz gdzie jej szukać to przyjedziemy i a zbrodnie zrzucimy na hormony ![]() takie nic specjalnego dla mnie, ja nie lubię bo za tłuste - zapiekanka: ziemniaki, boczek, cebula, czosnek, ser żólty i śmietana 30% masakryczna bomba kaloryczna.. |
|
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Ash - skąd Ty jesteś? Tzn skąd pochodzisz?
Zaraz Ci powiem dlaczego pytam
|
|
#2035 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podobno w szpitalu dobrze mieć według położnych, ale jak nie masz to nic się nie dzieje, dają kieliszek i wyciskasz ręcznie, takie właśnie ilości 30, 40 ml. też kupuję elektryczny, bo nie wyczytałam o żadnych minusach takowego. ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
ile razy na forum pojawiały się linki albo opowieści z programów typu trudne sprawy i uwaga, historie nie z tej ziemi, z dziećmi w roli głównej tyle razy ich nie czytałam. link podesłałam, bo to piękna historia pięknej walki rodziców z chorobą Downa ich synka i bardzo nietypowe ich podejście do sprawy i ścieżki wychowania. to nie jest smutna historia, tzn. nie tylko smutna, bardziej pouczająca. tylko mój komentarz na początku był niepotrzebny, wystraszył Was słusznie ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
|
|
#2036 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie wiedziała że nie wkurza się ciężarnych ![]() marchewa pewnie robiła ciasteczka owsiane Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2037 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super w takim razie, teraz już będzie z górki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2038 | ||
|
Zakorzenienie
|
vil, cholercia, strasznie drogo to badanie wychodzi.........
też jestem przekonana, że jakiś inny, tańszy sposób się znajdzie - walcz!sharp, co za durna baba! nie da się tego jeszcze jakoś inaczej ustawić? pearl, a ty się trzymaj kochana Cytat:
on się szybko wyrobił i potem miała być hydraulika, instalacje... ale jednak potrwało, bo nikogo nie było do roboty! w międzyczasie dało się zrobić tynki wewnętrzne i zewnętrzne chociaż... ale ogólnie się sporo przeciągnęło, potem były mrozy i nie można było wylewek robić, dopiero na święta, jak mieliśmy po 15 stopni, udało się i jakoś powoli zaczęło się to kręcić nie sądziłam, że to jeszcze tyyyyyle roboty jest...Cytat:
może jak jakaś fajna promocja będzie na tego aventa, to się zaopatrzę, i jak się okaże, że nie mam mleka, to sprzedam nówkę - nic to, zdarza się
|
|
#2039 |
|
Wtajemniczenie
|
witam was kobitki
widzę że mam 60 zaległych stron.. fajnie nadrobie was w marcu (pewnie będzie już kolejna część) bo 3.03 mam egzamin na podyplomówce i nie mam czasu was podczytywać.. mam prośbę żebyście sie nie rozpisywały aż tak..bo qrcze problem jest z nadrabianiem..ja rozumiem, że niektóre z was mają potrzebę napisania co jadły na obiad itd ale jakbyśmy sie ograniczyły do konkretów dotyczących ciąży, wyprawki i porodu to byłoby super.. ![]() Byłam dziś u gina, jutro też ide ale na usg i prywatnie ![]() szyjka ok |
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

Powodzenia
zdołowałam się, olałam chwilowo temat bo nie wiem skąd tyle kasy wziąć. ale dziś tak myślałam że qrcze musi być jakieś prostsze badanie, przecież ludzie chorują i nie wydają tyle pieniędzy na badania ... nfz tego nie refunduje. wymyśliłam że tam gdzie chodzę do ginekologa robią podstawową wersję na 150 zł, przed pobraniem umówiłam się jeszcze na szybką konsultację do ginekologa czy doradzi czy to starczy ... mimo że mówiła o genotypowaniu ... no ale bez przesady 

a to coś nowego 
a fryzjer w szpitalu to dobra rzecz, do mojego dziadka jak leżał długo długo przychodziła i brodę mu przycinała i włosy też

, dzięki czemu już za tydzień ruszamy z hydrauliką, później wylewki, malowanie ścian, kładzenie płytek, parkietów, łazienki & kuchnia i możemy się wprowadzać
Ślub 27. X. 2012

co ten babsztyl zrobił
też jestem przekonana, że jakiś inny, tańszy sposób się znajdzie - walcz!
widzę że mam 60 zaległych stron.. fajnie