Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM2014cz.8 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 15:46   #3781
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

vixena czy my się znamy? Jeśli nie to witaj!

Uciekam zaraz z pracy. Po dzisiejszym dniu wiem, że będzie to beznadziejny tydzień. Szkoda słów. Idę na siłownie, bo muszę się wyżyć, aby komuś nie zrobić krzywdy.

Do wieczorka jakby coś!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 16:00   #3782
klaudia1534
Raczkowanie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Dzień dobry Laseczki
Niestety nie jestem w stanie Was nadrobić, jakoś wypadłam z rytmu bycia na bierząco.. W niedzielę byliśmy na targach ślubnych w Częstochowie, wszystko ładnie pięknie ale dla tych którzy dopiero rozpoczynają poszukiwania wszystkiego.. Pod koniec tygodnia chyba pojedziemy zamówić sobie dekoratorkę i to już będzie wszystko Mamy też za sobą 2 spotkanie na naukach przedmałżeńskich i odhaczone pierwsze spotkanie z poradni małżeńskiej, jeszcze tylko jedna niedziela zostanie na to poświęcona i koniec

klaudia1534 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 16:14   #3783
misiadelko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
misiadelko a powiedz mi kochana czemu twój TŻ ma ta diete ? bo albo przegapiłam albo skleroza ;p
Chce schudnąć Tzn. oprócz diety też siłownia codziennie Bo ostatnio jak schudł to wyglądał mizernie, ale wtedy nie chodził na siłownię, teraz już wszystko zmierza w dobrym kierunku

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Misiadelko, załamałaś mnie tą listą
Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość

misiadelko te pytania to jakaś masakra niech jeszcze podepna wykrywacz kłamstw
No ja wiem, że ja zawsze Was załamuję

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
dokładny miesiąć temu wprowawdziłam się do TŻ... miało być pięknie, cudownie, a nie jest.
Od miesiąca nie umiemy się kompletnie dogadać... Próbowałam rozmów, ale to na nic w ogóle zero jakieś czułości, namiętności... Kocham Go, ale nie umiem tak żyć ognisty jeździeć w ciągu miesiąca: jeden i to jeszcze na odwal się, byleby był ja twierdze, że On się głupio zachowuje, a On twierdzi, że to ja.... Nie ma dnia, żebym nie płakała. I nawet jak jade do domu, do Mamy, to nawet tam nie mam jak odpocząć bo mój pokój już sobie zajęła siostra z dzieckiem. I wygląda to tak, że nie mam teraz nawet własnego kąta na ziemi i jest mi tak strasznie źle
przez to wszystko nie radzę sobie w pracy, jestem psychicznie wykończona. Mam jakieś stany depresyjne. Waga zamiast spadać to idzie do góry, bo tak reaguje na stres. Jednym słowem jedna wielka masakra..... Żyć się odechciewa
Cytat:
chyba w żadnych. Gotowanie-ja. Sprzatanie-niby powiedział, że to jego działka, ale jak ktoś ma tak sprzątać to ja dziękuje prasowanie-moja działka, pranie-moja działka, zakupy-moja działka, koty (trzy)-moja działka (ewentualnie od czasu do czasu brat TŻ wyczyści kuwety). On tylko przychodzi z pracy i jest zmęczony i pada zaznaczam, że ja też pracuję, musze dojeżdzać autobusem i jak ide do pracy nie ma mnie w domu ok 12 h. Ja wiem, że Jego czasem nie ma 14 h, ma dobrą pracę, On zarabia 3 razt więcej, ale bez przesady czuję się jak sprzątaczka, kucharka i pomoc domowa. Kłótnie o ślub, o kasę, generalnie o wszystko. A najbardziej mnie boli ten brak czułości, zainteresowania moją osobą itd
Kuuurcze ( Jakbym czytała o mojej BF, też nie wiem co jej poradzić... Tzn. jak poradziłam jej to i tak mnie nie posłuchała, wiec nie wiem co powiedzieć i Tobie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Hej Pysiu
Szkoda, że Wam się nie układa Jak wyglądało jego sprzątanie i gotowanie jak nie mieszkaliście razem? Przecież ktoś musiał to robić. Jak go teraz nie wychowasz to później będziesz miała problem Mieszkam z tż'em od pół roku i u nas czasem jest lepiej a czasem gorzej... nigdy nie jest tak, że będzie idealnie. Raz nie odzywaliśmy się do siebie przez tydzień.

Już piszę
Miałam przedłużane pierwszy raz metodą 1:1 przez szwagierkę. Zakładanie zajmuje chwilę... Jak zobaczyłam je w lustrze to stwierdziłam, że wglądam dziwnie - ale nie miałam pomalowanych dolnych, i że są za długie... Musiałam się z nimi "przespać" Następnego dnia stwierdziłam, że są boskie Wzięłam te krótsze.

O widzisz... ja mam krótkie i jasne, więc są jak najbardziej dla mnie.

Fotograf - zdjęcia bardzo nam się podobają bo są takie normalne i piękne zarazem... jednak idzie wyczuć, że mu na nas nie zależy. Chce 2300 (przygotowania, ceremonia, wesele, plener w dniu ślubu, album, ok 1000 zdj na płycie) a jak byśmy chcieli gdzieś pojechać np do Zakopca to dodatkowo plener innego dnia 600zł, a jak gdzieś w obrębie miasta to z 300zł.
Do tego był oburzony jak spytaliśmy się co się stanie jak by sie nie zjawił bo coś tam. Od razu przyjął, że chodzi nam o jego śmierć i wkurzył się bo przecież na to nic nie poradzi Zrobiło się niemiło.

Dj/wodzirej nr 1
- Małżeństwo, on dj - ona wodzirej
-chcą 1500zł.
-bardzo mili, ugodowi, myślę, że dogadamy się w kwestii muzyki (tj zagrają co będizemy chcieli) Jednak to on jest bardziej charyzmatyczny.
-nie widzieliśmy żadnych filmików i tż ma do tego zastrzeżenia.
- za 500zł babka będzie nam "animować dzieci" Tj, w przerwach będzie malować twarze, rysować, robić coś z papieru i duże bańki mydlane.

dj/wodzirej nr 2
- też 2 osoby (dwóch panów) spotkaliśmy się z jednym, odpowiadającym za prowadzenie wesela.
- chcą 1500
- mało ugodowy - tj. ma swoją wizję i widać, że zna się na tym co robi, jest asertywny, ale w końcu zawsze stwierdzał, że będzie tak jak ja chcę Chodziło głównie o "kółeczka" które on kocha a ja wręcz przeciwnie.
- muzycznie zgadzamy się w 95% Też lubi to co my więc poza stworzeniem listy niechcianych hitów to nie będę musiała przejmować się tym, co puści.
- podoba się tż'owi bo wydaje się bardziej profesjonalny
- nie będzie specjalnej animacji dzieci poza układami i zabawi.
- wydaje się lepszy, ale próbuje się rządzić i nie wiem czy to plus czy minus.
Z jednej strony tamci byli sympatyczniejsi, a z drugiej wydaje mi się, że ten drugi ma lepsze zdolności przywódcze i nie będę musiała martwić się o nic - a jak mu zabronię zrobienia kółeczka to przecież nie zrobi
Dokładnie, zgadzam się z Tobą!

Te rzęsy też mnie korcą

Co do foto to ja bym go nie wzięła... Tego drugiego dja pewnie też, bo nie lubię jak ktoś nie podziela mojej wizji

Kishlaczkowa Ty chyba 3 miesiace jesteś z nami, co nie??

Dziewczyny ja jestem za dostępem Kishlaczkowej do poczty a wy???
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 16:28   #3784
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Podpisuje się rękoma, nogami i uszami

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 16:40   #3785
exist_
Zakorzenienie

Dziewczyny, Wy kupujecie takie hula hop z wypustkami?? Mam w domu zwykłe, ale nie chce mi się bawić w obciążanie go ryżem, czy czymś, więc postanowiłam kupić sobie jakieś bardziej profesjonalne.
Ale dotarłam do laski na YT, która mega krytykuje te z wypustkami, że krwiaki się robią, że niszczą kręgosłup, że są za ciężkie... I już sama nie wiem?
Stary 2013-02-25, 16:55   #3786
karoolecka
Zadomowienie

pierwsze 3 całkowicie w moim guście

pysia1987 strasznie Ci współczuję a może to przez tę pogodę ? może to śmiesznie brzmi, ale my z Tz na przełomie lutego i marca zwyczajnie co weekend gdy się spotykamy to wręcz wybuchamy na siebie.. i ja i on uwielbiamy słońce i lato.. w zimę to właśnie brak tej beztroski nas dobija.. ciągle siedzimy na tyłku i oglądamy w tv, a w lato to i spacer i ognisko i takie tam dlatego jak przychodzi wiosna to na nowo jest ok śmiejemy się, że będziemy musieli na zimę spadać do ciepłych krajów żeby z czasem się nie zagryźć
Swoją drogą nie powinnaś robić wszystkiego w domu.. mówisz, ze wolisz juz sama posprzątać bo on to źle robi.. mam fajną babkę na wykładach (pedagogika wczesnoszkolna), która powtarza nam wciąż, że facet to małe dziecko, pozwólmy mu posprzatać, nawet jesli robi to źle, popraw po nim w ukryciu jeśli Cię to denerwuje bo np. są paprochy na dywanie, ale niech sam to robi, bo się przyzwyczai, że wszystko robisz Ty i koniec.. nie zagonisz go później do sprzątania.. zachęć go następnym razem, że fajnie by było, gdyby zwrócił uwagę na paprochy, bo nie lubisz tego, ale nie krzycz i się nie złość, bo zranisz jego ego i koniec
Jeszcze jedna cenna rada od tej babki:
Dziecko i facet nie rozrabia, gdy zapewnimy mu jakieś zajęcie. Dziecko i facet nie mogą mieć czasu wolnego, bo wpadają im głupoty do głowy
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 16:58   #3787
agunineczka
Zakorzenienie

misiadelko załamałaś mnie tymi pytaniami z protokołu... W życiu bym nie pomyślała, że jest ich tyle i są takie wnikliwe...

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny !!! Jutro mam o 9 rozmowę o prace wiec trzymajcie kciuki
Trzymamy

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Jeśli zakochałabym się w drogie to też bym kupiła używaną, ale mam zamiar chodzić po ''normalnych'' salonach, więc wątpie, że tak się zdarzy

http://moda.allegro.pl/suknia-slubna...026487920.html cudna
Kiedyś byłam bardzo napalona na akurat ten model sukni, ale juz mi przeszło Podoba mi się, że do niej jest takie bolerko-bluzeczka z koronki - do koscioła jak znalazł

pysia1987 strasznie mi przykro, że tak kiepsko Wam się teraz układa... Ciężko jest cokolwiek doradzić, bo dużo juz próbowałaś - jak sama pisałaś rozmawialiście i przyniosło to efekt tylko na 1 dzień... Przykre jest to, że starasz sie tylko Ty, a Twój tż - wcale... Nie wiem, chyba spróbowałabym jeszcze raz pogadać... na spokojnie. Moze przeznaczcie jeden wieczór na rozmowę - kolacja, moze po lampce wina na rozluźnienie, kartki, długopisy i porozmawiajcie? Rozplanujcie obowiazki - ale nie tylko Ty, zaangażuj w to Tża. Powiedz też swojemu Tżowi to wszystko, co napisałaś nam, zobrazuj jak sytuacja wyglada z Twojej strony, niech Twój tz powie też, jak to wyglada z jego perspektywy.. A jeśli to nie pomoże, głupio mi to pisac, ale sama pisałaś, że rozważasz rozstanie - moze to będzie odpowiedni krok, skoro juz teraz bierzesz pod uwagę tę opcję? W sumie lepiej teraz, niż po ślubie... Bo dodatkowo niepokoi fakt braku seksu w Waszym związku - a raczek braku ochoty u Twojego Tża... z własnego doswiadczenia wiem, kiedy i dlaczego przestało mi się chcieć czułości, pocałunków, seksu z eksem...
Nie mniej jednak bardzo Wam kibicuję i trzymam kciuki żebyscie sie jednak dotarli i żeby wszystko się między wami ułożyło

Cytat:
Prosze bardzo

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

dlatego najlepiej jest zamieszkać przed ślubem żeby poznać dokładnie człowieka. Wy nie możecie się dogadać w jakich kwestiach? pranie,prasowanie,gotowan ie czy innych ?
Z tym mieszkaniem przed ślubem to trochę sie nie zgodzę... Od razu zaznaczam, że jest to kwestia indywidulana - bo u jednych takie "przetestowanie" partnera sie sprawdzi, u innych nie... Podam tylko przykład mojej kuzynki, która przed ślubem mieszkała ok. 3 lata ze swoim narzeczonym - było jak w bajce, aż nie mogłam sie nadziwić, że można znaleźć tak idealnego partnera - we wszystkim pomagał mojej kuzynce, był mega opiekuńczy, czuły, a do tego jeszcze pomocny. Plus dusza towarzystwa i żartowniś... A co wyszło jakiś rok po ślubie, moze troche szybciej? Przestał się starac - wyliczał mojej kuzynce pieniadze, zamykał ją w mieszkaniu - byleby tylko nigdzie nie wychodziła ze znajomymi, przezywał ją, a jak pojawiły sie dzieci - przestał jej totalnie pomagac, stał się egoistyczny - teraz liczy sie dla niego to, aby to ON miał pieniądze, ON miał co zjeść, i by to ON sie nie nudził, a moja kuzynka - niech radzi sobie sama...

Cytat:

Jestem za

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Wy kupujecie takie hula hop z wypustkami?? Mam w domu zwykłe, ale nie chce mi się bawić w obciążanie go ryżem, czy czymś, więc postanowiłam kupić sobie jakieś bardziej profesjonalne.
Ale dotarłam do laski na YT, która mega krytykuje te z wypustkami, że krwiaki się robią, że niszczą kręgosłup, że są za ciężkie... I już sama nie wiem?
Jeśli sie boisz, bo na początku od takiego hula, albo też wtedy gdy masz wrażliwe ciało, mogą porobić sie siniaki, to może kup takie http://allegro.pl/odchudzajace-kolo-...015235183.html ?
Jest cięższe od tego zwykłego, a nie ma tych "ostrych" wypustek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 17:01   #3788
Kate Noir
Zakorzenienie

misiadelko właśnie nie wiem co zrobić bo ten dj wydaje mi się najbardziej profesjonalny, boję się, że nie znajdę drugiego na tym poziomie

Kurde, mała_czarna_21 ma przewalone przeczytałam wątek innej małej czarnej... masakra!

Co do sukienek to mam tak samo jak velika i misiadelko - na poczatku chciałam skromną a teraz patrzę tylko na pierzaste księżniczki nie poznaję sama siebie
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 17:01   #3789
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Hej Pysiu
Szkoda, że Wam się nie układa Jak wyglądało jego sprzątanie i gotowanie jak nie mieszkaliście razem? Przecież ktoś musiał to robić. Jak go teraz nie wychowasz to później będziesz miała problem Mieszkam z tż'em od pół roku i u nas czasem jest lepiej a czasem gorzej... nigdy nie jest tak, że będzie idealnie. Raz nie odzywaliśmy się do siebie przez tydzień.
czasami sprzątał, ale mieszkali z nim rodzice, więc specjalnie nie musiał nic robić gotować w ogóle nie potrafi, ostatnio mnie pytał jak się makaron gotuje kiedy wkurzona nie chciałam Mu powiedzieć poszukał na youtube ale nie zmuszam go do gotowania, wiem, że tego nie lubi, ale pokroić warzywa, czy cebulę, której nienawidze obierać by mógł. Ale przeważnie nawet to jest zbyt dużo :-( a jeśli chodzi o mycie garów to twierdzi, że to strata czasu bo lepiej kupić zmywarkę wiem, że to fajna rzecz, ale mamy teraz potrzebniejsze wydatki. Więc zmywam raczej ja, bo nawet jak On pozmywa to nastepnego dnia musze poprawiać po nim bo wyciągam z szafki brudne talerze.

Cytat:
po to jestesmy żebyś sie wygadała, a moze zagroź teraz ze jesli sie nie zmieni to wyprowadzasz się za tydzien....
tyle, że On wie, ze ja za bardzo nie mam gdzie wracać więc nie wiem czy t coś da....

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Oprócz revitalash jest jeszcze xlash, która ma podobne działanie

Ja z moim TŻ mieszkaliśmy razem przez dwa miesiące i to były najcudowniejsze 2 miesiące naszego związku Chciałabym do tego wrócić jak najszybciej
zazdroszcze

nie wiem, a może to ja jestem jakaś dziwna. Może powinnam Mu być wdzięczna za to, że w sumie mnie utrzymuje (tak zarabiam, ale wspominałam kiedyś, że połowa mojej wypłaty idzie na długi-900zł/mc). Pierścionka jeszcze nie dostałam. Byliśmy na targach ślubnych w Katowicach, to jedyne co mu sie podobało to jeden tort. A tak...reszta to oczywiście kicz i wiocha sukienki wszystkie dla niego takie same, garnitury tez. Do obrączek sie nie pchaliśmy bo pełno osób było, a właściwie i tak wiemy jakie byśmy chcieli.
Ale w świetle tego co się dzieje z naszym związkiem nie wiem czy w ogóle dojdzie do jakiegokolwiek ślubu. Nawet Mu ostatnio powiedziałam, że jak ma tak wyglądać nasz związek to lepiej niech pierścionka nie kupuje bo po co?

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 17:12   #3790
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
misiadelko właśnie nie wiem co zrobić bo ten dj wydaje mi się najbardziej profesjonalny, boję się, że nie znajdę drugiego na tym poziomie

Kurde, mała_czarna_21 ma przewalone przeczytałam wątek innej małej czarnej... masakra!

Co do sukienek to mam tak samo jak velika i misiadelko - na poczatku chciałam skromną a teraz patrzę tylko na pierzaste księżniczki nie poznaję sama siebie
chodzi ci o ten watek z romansem z ginekologiem??

spadam ogladac PM

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 17:17   #3791
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
pierwsze 3 całkowicie w moim guście

pysia1987 strasznie Ci współczuję a może to przez tę pogodę ? może to śmiesznie brzmi, ale my z Tz na przełomie lutego i marca zwyczajnie co weekend gdy się spotykamy to wręcz wybuchamy na siebie.. i ja i on uwielbiamy słońce i lato.. w zimę to właśnie brak tej beztroski nas dobija.. ciągle siedzimy na tyłku i oglądamy w tv, a w lato to i spacer i ognisko i takie tam dlatego jak przychodzi wiosna to na nowo jest ok śmiejemy się, że będziemy musieli na zimę spadać do ciepłych krajów żeby z czasem się nie zagryźć
Swoją drogą nie powinnaś robić wszystkiego w domu.. mówisz, ze wolisz juz sama posprzątać bo on to źle robi.. mam fajną babkę na wykładach (pedagogika wczesnoszkolna), która powtarza nam wciąż, że facet to małe dziecko, pozwólmy mu posprzatać, nawet jesli robi to źle, popraw po nim w ukryciu jeśli Cię to denerwuje bo np. są paprochy na dywanie, ale niech sam to robi, bo się przyzwyczai, że wszystko robisz Ty i koniec.. nie zagonisz go później do sprzątania.. zachęć go następnym razem, że fajnie by było, gdyby zwrócił uwagę na paprochy, bo nie lubisz tego, ale nie krzycz i się nie złość, bo zranisz jego ego i koniec
Jeszcze jedna cenna rada od tej babki:
Dziecko i facet nie rozrabia, gdy zapewnimy mu jakieś zajęcie. Dziecko i facet nie mogą mieć czasu wolnego, bo wpadają im głupoty do głowy
raczej z wolnym czasem w ogóle u nas ciężko, tv nie oglądamy bo nie mamy kiedy, i to wspólnie. On przeważnie wychodzi do pracy o 6.30 rano, a wraca najwcześniej o 18, ale zdarza się, że i o 22 ja jak pracuje na rano to najwczęsniej jestem ok 19, a jak na popołudniu to o 23 dopiero tak jak mówiłam, jak przychodze ide do kuchni zrobić obiad, jakieś sałatki itd (bo teroetycznie jestesmy na diecie), kąpiel i kłade się spać, przeważnie TŻ już wtedy śpi. Weekendy On ma wolne, ale ja zazwyczaj nie bo wtedy pracuje, więc TŻ wtedy długo śpi no i "sprząta". Właśnie ostatnio Mu powiedziałam, że przez ostatni miesiąc nawet nigdzie razem nie byliśmy (oprócz targów), w żadnym kinie, na spacerze, ani nic... W ogóle praktycznie nie spędzamy ze sobą czasu.

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
misiadelko załamałaś mnie tymi pytaniami z protokołu... W życiu bym nie pomyślała, że jest ich tyle i są takie wnikliwe...

Trzymamy

Kiedyś byłam bardzo napalona na akurat ten model sukni, ale juz mi przeszło Podoba mi się, że do niej jest takie bolerko-bluzeczka z koronki - do koscioła jak znalazł

pysia1987 strasznie mi przykro, że tak kiepsko Wam się teraz układa... Ciężko jest cokolwiek doradzić, bo dużo juz próbowałaś - jak sama pisałaś rozmawialiście i przyniosło to efekt tylko na 1 dzień... Przykre jest to, że starasz sie tylko Ty, a Twój tż - wcale... Nie wiem, chyba spróbowałabym jeszcze raz pogadać... na spokojnie. Moze przeznaczcie jeden wieczór na rozmowę - kolacja, moze po lampce wina na rozluźnienie, kartki, długopisy i porozmawiajcie? Rozplanujcie obowiazki - ale nie tylko Ty, zaangażuj w to Tża. Powiedz też swojemu Tżowi to wszystko, co napisałaś nam, zobrazuj jak sytuacja wyglada z Twojej strony, niech Twój tz powie też, jak to wyglada z jego perspektywy.. A jeśli to nie pomoże, głupio mi to pisac, ale sama pisałaś, że rozważasz rozstanie - moze to będzie odpowiedni krok, skoro juz teraz bierzesz pod uwagę tę opcję? W sumie lepiej teraz, niż po ślubie... Bo dodatkowo niepokoi fakt braku seksu w Waszym związku - a raczek braku ochoty u Twojego Tża... z własnego doswiadczenia wiem, kiedy i dlaczego przestało mi się chcieć czułości, pocałunków, seksu z eksem...
Nie mniej jednak bardzo Wam kibicuję i trzymam kciuki żebyscie sie jednak dotarli i żeby wszystko się między wami ułożyło

Z tym mieszkaniem przed ślubem to trochę sie nie zgodzę... Od razu zaznaczam, że jest to kwestia indywidulana - bo u jednych takie "przetestowanie" partnera sie sprawdzi, u innych nie... Podam tylko przykład mojej kuzynki, która przed ślubem mieszkała ok. 3 lata ze swoim narzeczonym - było jak w bajce, aż nie mogłam sie nadziwić, że można znaleźć tak idealnego partnera - we wszystkim pomagał mojej kuzynce, był mega opiekuńczy, czuły, a do tego jeszcze pomocny. Plus dusza towarzystwa i żartowniś... A co wyszło jakiś rok po ślubie, moze troche szybciej? Przestał się starac - wyliczał mojej kuzynce pieniadze, zamykał ją w mieszkaniu - byleby tylko nigdzie nie wychodziła ze znajomymi, przezywał ją, a jak pojawiły sie dzieci - przestał jej totalnie pomagac, stał się egoistyczny - teraz liczy sie dla niego to, aby to ON miał pieniądze, ON miał co zjeść, i by to ON sie nie nudził, a moja kuzynka - niech radzi sobie sama...

Jestem za

Jeśli sie boisz, bo na początku od takiego hula, albo też wtedy gdy masz wrażliwe ciało, mogą porobić sie siniaki, to może kup takie http://allegro.pl/odchudzajace-kolo-...015235183.html ?
ja nie powiem, żebym ja miała jakąś większą ochotę na seks, ale jak widzę, że Jemu się nie chce to mi momentalnie też się odechciewa, to takie zamknięte koło.

Mówiłam Mu co mnie boli, martwi itp, ale On twierdzi, że ja przesadzam i że jestem niestabilna emocjonalnie. Że za bardzo się wszystkim przejmuje. Mówi mi, że mnie kocha (ja ostatnio Mu nie mówie)... ale dla mnie same słowa nie znaczą nic nasz związek nigdy nie był jakiś pełen namiętności, ognia itp... ale trzymaliśmy się za ręce, zasypialiśmy przytuleni, patrzył na mnie jakoś inaczej....teraz tego nie widzę.
A jeśli chodzi o seks to pytałam się go czy to moja wina, czy go nie pociągam już itp (bo przytyłam w ostatnim roku 12kg), On mówi, że to nie moja wina, a Jego... ale tak jak pisałam nic z tym nie robi :-(

dziś już też napewno nie pogadamy bo siedzi dalej w pracy, mają jakąś awarię...

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 17:19   #3792
misiadelko
BAN stały

Cytat:
Ja mam takie jakie agu wstawiła

Cytat:

A może poszukaj opinii o nich w necie?

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Ok idę odkurzać, TŻ pojechał na siłownię, będę później
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 17:28   #3793
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:

jaka cena zamawiam! Dobrze, że od razu nie zamówiłam a widzicie po sobie już jakieś efekty?

Pysia po tym co piszesz czuje, że już zrezygnowałaś... Myślę, że powinnaś mu uświadomić tak dosadnie, że jeżeli się nie zmieni to koniec, że ma Ci tu i teraz powiedzieć o co chodzi, a nie jakieś domyślanie się... Może zrób romantyczną kolację, pokaż że chcesz znaleźć z tej sytuacji jakieś wyjście, a romantyczna kolacja powinna jakoś złagodzić atmosferę między Wami... Mam nadzieję, że się wszystko wyjaśni... Tak mi szkoda, że zamiast cieszyć się ślubem zamartwiasz się... j wierzę, że wszystko bedzie dobrze...

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 17:34   #3794
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez klaudia1534 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Laseczki
Niestety nie jestem w stanie Was nadrobić, jakoś wypadłam z rytmu bycia na bierząco.. W niedzielę byliśmy na targach ślubnych w Częstochowie, wszystko ładnie pięknie ale dla tych którzy dopiero rozpoczynają poszukiwania wszystkiego.. Pod koniec tygodnia chyba pojedziemy zamówić sobie dekoratorkę i to już będzie wszystko Mamy też za sobą 2 spotkanie na naukach przedmałżeńskich i odhaczone pierwsze spotkanie z poradni małżeńskiej, jeszcze tylko jedna niedziela zostanie na to poświęcona i koniec
O widzę, że ostro się za to zabrałaś

My chyba w marcu wybierzemy się na nauki, potem w czerwcu na dni skupienia i dopiero potem możemy robić poradnie

Cytat:

No ja wiem, że ja zawsze Was załamuję

Właśnie czytałam te pytania tż Jego mina bezcenna

Co do wspólnego mieszkania razem i nie dogadywania się... Oczywiście wiem, że każda z nas jest inna, innych ma tż i inne wizje na życie, ale wiem jedno, nie wolno się poddawać. Wspólne zamieszkanie to wielkie reorganizacja życia obu stron i niestety, ale trzeba się nauczyć w niej żyć. U mnie i u tż też nie zawsze było wesoło i wiele razy chciałam wiać. Ale zostawałam, bo wiedziałam, że to nie ma sensu. Albo zostaniemy razem i poukładamy wszystko albo nie będzie czego układać. Było wiele łez, wiele kłótni, ale dziś mogę powiedzieć, że jest dobrze i cieszę się, że doszliśmy do tak wielu kompromisów poprzez rozmowę
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 17:35   #3795
agunineczka
Zakorzenienie

KaEs ja miałam bardziej płaski brzuch, a Tż zauważył, że wcięcie w talii bardziej się zarysowało

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 17:37   #3796
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
KaEs ja miałam bardziej płaski brzuch, a Tż zauważył, że wcięcie w talii bardziej się zarysowało
a długo hulasz?

Stary 2013-02-25, 17:40   #3797
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Wiem, że to dopiero trwa miesiąc, może faktycznie za szybko chcę żeby było idealnie... ale to dla mnie bardzo ciężki miesiąc, i psychicznie i fizycznie. Dojazdy do Katowic do pracy mnie dobijają

myślałam, że jak kiedyś przetrwaliśmy ciężkie chwile (śmierć mojej siostry i 3 miesiące później Taty) to już nic nie stanie nam na drodze. I kto by pomyślał, że zwykłe codzienne, szare życie może to wszystko zepsuć

spróbuje jeszcze w marcu. Jak się nie polepszy to trzeba to będzie skończyć, wrócić do Mamy i zaczynać znów od zera :-(

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-02-25, 17:43   #3798
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
DZIĘKUJĘ!!!

Nati_kk i docik10 gratuluję sukienek, wyglądacie pięknie!!! Aż sama bym chciała mieć już swoją . Zazdroszczę i raz jeszcze gratuluję
Dziękuję

Pysiu
- ja bym przede wszystkim spróbowała rozmawiać, a ten brat TŻta to też z Wami mieszka?

Ja też jestem za dostępem Kischlaczkowej do poczty!

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 17:43   #3799
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Hej
Gratuluję zakupu pięknych kiecek
Jakoś kurde ostatnio mało mam czasu na siedzenie i udzielanie się z Wami na wątku Dziś byłam u dentysty i jak mało kiedy było bardzo miło przyjemnie i i w 99,9% bez bólu W piątek idę jeszcze zrobić sobie scaling i będzie cacy

Pysia, kurde szkoda że tak wygląda mieszkanie z tż...może się jeszcze dotrzecie i będzie dobrze, może po prostu jest to za świeże i troszkę w Was też strachu jest i takiej niepewności , albo też nastawiliście się na coś innego..tzn..może on myślał że będzie troszkę inaczej i Ty też myślałaś ze to wszytsko bedzie wygladalo troszke inaczej.. trzymam kciuki!!

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 17:54   #3800
misia880
Zakorzenienie

tak jak obiecałam ulotka ze specifiku na rzęsy ;d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130225_184657.jpg (110,0 KB, 20 załadowań)

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 17:57   #3801
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
tak, brat TŻ mieszka z nami co też doprowadza mnie do szału bo on też syfiarz...i wszędzie leżą jego koszulki, skarpetki itp
pranie trzyma dwa dni w pralce, na sznurach jego pranie wisi tydzień nie wiem jak tak można żyć....

oki, ide właśnie pranie wrzucić do pralki (póki jest pusta) i rybę po grecku ide robić...

TŻ podobno o 19nastej kończy, więc o 20.30 może już będzie w domu...

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-02-25, 18:05   #3802
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
a długo hulasz?

Hulałam w tamtym roku, ok 40 min dziennie - ale wiadomo, czasami krócej, czasami dłużej

Potem Tż stwierdził, że za dużo schudłam i przestałam hulać, ale widzę teraz sama po sobie, ze jednak muszę do tego wrócić, lepiej się czułam sama z sobą jak hulalam
Stary 2013-02-25, 18:06   #3803
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:

aaa i wróciłam z mega długimi rzęsami fajna sprawa i na ślub też sobie zrobię
jaką metodą robiłaś? Poka zdjęcie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Oprócz revitalash jest jeszcze xlash, która ma podobne działanie

Ja z moim TŻ mieszkaliśmy razem przez dwa miesiące i to były najcudowniejsze 2 miesiące naszego związku Chciałabym do tego wrócić jak najszybciej
ja też mieszkam z TZ, już od trzech lat prawie (mieszkanie studenckie) i niegdy przenigdy nie było tak żebym żałowała tej decyzji, wręcz przeciwnie, przekonałam się że chce z nim spędzic całe zycie

Cytat:
kochana ja miałam to z wypustkami ale u mnie nie zdało egzaminu, miałam straszliwe siniaki i to nieważne czy na początku czy później
nie dałam rady kręcić dłużej niż 10min a i do tego musiałam się zmuszać.
Teraz mam normalne i spokojnie godzinkę przechulam.
Ja kupiłam na allegro takie sportowe za ok 40 zł i jestem zadowolona

Cytat:

ha! i co???? i co????
nie mówiłam, że będzie następne w kolejce dyskusja o mieszkanie przed ślubem? hę?
wiedziałam

ja mam zupełnie inne zdanie i za chiny ludowe nie wyszłabym za kolesia z którym nie mieszkałam (i z którym nie spałam)
ALE TO TYLKO MOJE ZDANIE, nikogo nie oceniam i szanuje odmienne poglądy!

Cytat:

no nie?
nieźle ma laska nasrane do gara a pod mój się podszyła

Cytat:
Wiem, że to dopiero trwa miesiąc, może faktycznie za szybko chcę żeby było idealnie... ale to dla mnie bardzo ciężki miesiąc, i psychicznie i fizycznie. Dojazdy do Katowic do pracy mnie dobijają

myślałam, że jak kiedyś przetrwaliśmy ciężkie chwile (śmierć mojej siostry i 3 miesiące później Taty) to już nic nie stanie nam na drodze. I kto by pomyślał, że zwykłe codzienne, szare życie może to wszystko zepsuć

spróbuje jeszcze w marcu. Jak się nie polepszy to trzeba to będzie skończyć, wrócić do Mamy i zaczynać znów od zera :-(
może to jest docieranie się??
ale znów Twojemu TZ nie zależy...

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 18:07   #3804
misia880
Zakorzenienie

pysia tak chciałabym Ci jakoś pomóc...
Ja myśle, że musisz spróbować rozmowy, ale n a wstępie powiedzieć, że chcesz szczerze pogadać i że od tej rozmowy dużo zależy. Przede wszystkim musisz emocje opanować i mówic do rzeczy konkrety, wiem że to trudne ale jak miałam kryzys z TŻ to własnie taka rozmowa pomogła. Dużo mnie kosztowała bo musiałam zupełnie wyłączyć emocje ( a straszna beksa ze mnie )

pochwale się kupiłam sobie deske do prasowania w lidlu

na nauki wybieramy się 22- 23 marca

Stary 2013-02-25, 18:12   #3805
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość

kochana ja miałam to z wypustkami ale u mnie nie zdało egzaminu, miałam straszliwe siniaki i to nieważne czy na początku czy później
nie dałam rady kręcić dłużej niż 10min a i do tego musiałam się zmuszać.
Teraz mam normalne i spokojnie godzinkę przechulam.
Ja kupiłam na allegro takie sportowe za ok 40 zł i jestem zadowolona
W połączeniu z tamtą laską z YT mnie przekonałaś Znalazłam takie obciążone, ale bez wypustek i takie chyba zamówię. Zwłaszcza że na studiach muszę się przebierać 2x w tyg we wspólnej szatni i nie chcę wyglądać jak pobita... Widziałam zdjęcia w necie dziewczyn posiniaczonych, z krwaiakami, to nie dla mnie.
Stary 2013-02-25, 18:13   #3806
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

My idziemy już w najbliższą sobotę i niedzielę, a potem jeszcze kolejne dwa weekendy na nauki. Obyśmy to przeżyli

Spadam już, bo mam zamiar o 21 się położyć. Jutro akcja pobudka o 4
Dobranoc.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 18:22   #3807
KaEs
Wtajemniczenie

Ja też mieszkałam z Tż przez jakiś czas i bardzo bym chciała do tego wrócić, ale już niedługo

noooooo mala_czarna_21 jesteś prorokiem haha

w ogóle głupio mi do Was walić po nickach, ale póki co nie znam Waszych imion, więc musicie mi wybaczyć

Jaki ja mam dziś monotonny dzień, kolejny poniedziałkowy dzień lenia! Jutro odżyję

Wracając do mojego pytania, nie wiem czy widdziałyście
- 1000 zł za auto na ślub to dużo?
- 2200-2500 za dekorację to dużo?
- ile Wy będziecie płacić?
?

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

właśnie przeglądam swoje inspiracje jak urządzić nasze przyszłe mieszkanie będzie królować biel- jasne wnętrze, jasna kuchnia, salon... już się nie mogę doczekać

oszalałam na tym punkcie i na przemian ze ślubnymi inspiracjami też tak macie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 18:23   #3808
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
?
my jeśteśmy na etapie szukania samochodu i powiem szczerze, że ceny podobne od 850- do ponad 1000 zł. Nam się podobaja takie mega stare zabytkowe - retro ale cena... sami nie wiemy. Myslimy narazie, ogladamy

co do dekoracji nie pomoge, nie wiem jakie są ceny.

a ja moge liczyć pod koniec marca na dostęp do poczty ??

Stary 2013-02-25, 18:25   #3809
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mieszkałam z Tż przez jakiś czas i bardzo bym chciała do tego wrócić, ale już niedługo

noooooo mala_czarna_21 jesteś prorokiem haha

w ogóle głupio mi do Was walić po nickach, ale póki co nie znam Waszych imion, więc musicie mi wybaczyć

Jaki ja mam dziś monotonny dzień, kolejny poniedziałkowy dzień lenia! Jutro odżyję

?

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

właśnie przeglądam swoje inspiracje jak urządzić nasze przyszłe mieszkanie będzie królować biel- jasne wnętrze, jasna kuchnia, salon... już się nie mogę doczekać

oszalałam na tym punkcie i na przemian ze ślubnymi inspiracjami też tak macie?
My płacimy 300 zł, ale po znajomości, także szczerze mówiąc nie orientuję się ile się płaci normalnie. Przeglądnij allegro, gumtree, tam się ogłaszają z wynajmem aut i porównaj. Co do dekoracji to sama nie wiem
Stary 2013-02-25, 18:36   #3810
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
tak jak obiecałam ulotka ze specifiku na rzęsy ;d
dzieki, przyda sie

ale narazoe musze oszczedzac

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości