W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-02-23, 13:42   #1951
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

oho ale wichura sie zerwala ide pranie zdjac, bo wszystko mi zmiecie

Romanaccia Ty to masz sie z tymi przeprowadzkami i jak wiozlas te walizki, samochodem?
Stary 2013-02-23, 13:45   #1952
sjoanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 082

Romanaccia - 22 walizki?

Bidactwo - nie wyobrazam sobie nawet jak sie musialas napracowac - najpierw je zapakowac potem przeniesc a na koniec wypakowac. I to tylko tymczasowo.
A w noszeniu zaden przyjaciel ci nie pomogl?

U mnie wieje i leje - balkon-taras pelen wody a krople dolatuja nawet na drzwi balkonowe - ponad 2 metry dalej.

Princi - dzisiaj zrobilam sovracosce (czyli nadudzie?) z kurczaka z ziemniaczkami w piekarniku.

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-23, 15:05   #1953
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998

Cytat:
Napisane przez sjoanna Poka¿ wiadomo¶æ
Princi - dzisiaj zrobilam sovracosce (czyli nadudzie?) z kurczaka z ziemniaczkami w piekarniku.
udka z kurczaka smaczne

romanacciawoow ile waliz jak Ty sobie z tym wszystkim poradzilas normalnie podziwiam

u mnie pogoda w miare fajna nawet slonko wyszlo

dzisiaj wieczorkiem lecimy do kina czy ktoras z Was byla na tym filmie o Tsunami??

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2013-02-23 o 15:11
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-23, 15:23   #1954
paulinka1128
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 467

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Poka¿ wiadomo¶æ

dzisiaj wieczorkiem lecimy do kina czy ktoras z Was byla na tym filmie o Tsunami??
Widzia³am w necie i nie podoba³ mi siê Niby na faktach ale mocno przesadzony.....taki hol³udzki film wykorzystuj±cy dzieci jakko wyciskacze ³ez. Za to zdjêcia i gra aktorska mi siê podoba³y.
Stary 2013-02-23, 16:17   #1955
sjoanna
Zakorzenienie

A mnie sie podobal - ogladalam angielska wersje jezykowa w domu.

I jakos nie odczulam zeby dzieci sluzyly do wyciskania lez.

U mnie tak wieje ze az przerwy w pradzie mam

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-02-23, 16:51   #1956
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697

Cytat:

Ciagnie do jedzenia bo zima - albo zimno albo pada albo pochmurno. Albo wszystko razem i to dlatego.
A za scianami remonty jakies?

Wczoraj zrobilam pizze i wyszla bardzo dobre - kolega -Wloch chwalil.
kazda wymowka jest dobra ale racja, najbardziej to mozna poczuc w lecie jak nie chce mi sie stac przy garach przez te upaly
no jak wloch chwalil, to rzeczywiscie musiala byc smaczna. ja dzisiaj robie focaccia allo stracchino nie moge sie doczekac
Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ
hej! to gdzie je mieszkam, ze u mnie wiosna tak cieplusio wzielam sie za wiosenne porzadki, 5 pralek trzasnelam, Flavcio pomagal wieszac

sjoanna ta pizza musiala byc przepyszna, my dzisiaj zrobimy

za chwile bede serwowac rybke z ziemniaczkami al forno zrobilam w tym rekawie knorra zobaczymy czy dobre
ja rybe raz robilam w tym worku ale nie zabardzo mi podeszla
Cytat:
Napisane przez Romanaccia Poka¿ wiadomo¶æ

Dzis o 7 rano znosilam (nie sama na szczescie) 22 super ciezkie walizki z 5 pietra bez windy (wczesniej je wnosilam o 5 nad ranem po przyjezdzie z Salerno) ....
bola mnie cale plecy ,nie moge sie schylac , rece mi sie trzesa ,mam odciski i jestem cala posiniaczone....nogi mam normalnie fioletowo zielone teraz rozpakowuje walizki i porzadkuje rzeczy....
to sie przynajmniej ujedrnilas

teraz pada deszcz. dobrze ze od jutra ma sie poprawic, pewnie dlatego ze sa wybory... az mnie ciekawi kto wygra
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-23, 17:52   #1957
Romanaccia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 902

Cytat:
Romanaccia - 22 walizki?

Bidactwo - nie wyobrazam sobie nawet jak sie musialas napracowac - najpierw je zapakowac potem przeniesc a na koniec wypakowac. I to tylko tymczasowo.
A w noszeniu zaden przyjaciel ci nie pomogl?.
Nio cio !

troche sie tego nezbieralo

Pomagal mi moj najlepszy kumpel ,a jego kolega przyjechal furgonetka

evelinarav - hahaha ....no ,tak sie ujedrnilam ,ze az nic juz nie czuje

cucciola79 - gdyby nie znajomi to raczej nie bardzo dalabym sobie rade ,ale doszlam do wnioska ,ze conajmniej 5 wielkich walizek ,pelnych po brzegi jest mi nie potrzebnych ,kupa ciuchow ,ktorcyh nigdy nie nosze ...

princi - furgonetka a i tak sie nie zmiesnilo ,trzeba bylo tez na siedzenia ladowac

Jaki piekny deszcz i wiatr w rzymie kocham taka pogode....

Mam taka smieszna wspollokatorke ,straszna gadula ,bardzo wesola ,amerykanka z Niu Jorka i kolezanka Dunka.

P.S.

ale mam posiniaczone kolana i uda.... jakbym nie wiadomo co robila

Edytowane przez Romanaccia
Czas edycji: 2013-02-23 o 17:54
Romanaccia jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-02-24, 08:39   #1958
quana99
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 57

sjoannaa jaki to przepis na ta pizze...zrobilabym tez....

Ja jadlam ta pizza ber wyrobu.....nie musisz gniesc tylko mieszasz ale dlugo trzeba czekac dopiero na drugi dzien....ale dobra polecam....

Romanaccia - 22 walizki? cos wiem na ten temat i nie zazdroszcze

Ale napadalo sniegu....zawaleni jestesmy po szyje....3razy odsniezalsmy....nie lubie sniegu we wloszech.....napada a na drugi dzuen topnieje i bloto wszedzie....W polsce to inna sprawa przynajniej sie utrzyma przez troche i dla dzieci frajda....a tu solo un schifo e disagio...
Stary 2013-02-24, 09:39   #1959
mmarcepan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 828
Cześć Kochane Nie cytuję Was bo znowu coś mi Tapatalk źle chodzi :/
Jak zwykle w weekend mam jeszcze więcej do roboty niż w czasie tygodnia...ale u mnie śniegu napadało!W końcu mam ładny widok z okna
Właśnie wyganiam Tz na wybory a ja się zabieram za sprzątanie a potem muszę zrobić sernik którego i taj nie zjem ale tz będzie szczęśliwy
Miłej niedzieli :thumbup:
Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2

mmarcepan jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-24, 10:08   #1960
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez quana99 Poka¿ wiadomo¶æ
Romanaccia - 22 walizki? cos wiem na ten temat i nie zazdroszcze
uporzadkowac te rzeczy to tez niezla jazda

Cytat:
Ale napadalo sniegu....zawaleni jestesmy po szyje....3razy odsniezalsmy....nie lubie sniegu we wloszech.....napada a na drugi dzuen topnieje i bloto wszedzie....W polsce to inna sprawa przynajniej sie utrzyma przez troche i dla dzieci frajda....a tu solo un schifo e disagio...
kocham sniegutek ,wkoncu go w PL zobaczylam ,we wlosze ostati raz go widzialam 7 lat temu w turynie

----

Dzis jak sie obudzilam nie moglam sie podniesc z lozka....
czuje sie jak marionetka ,wystarczy mi sznureczki do rak i nog przyczepic.... tak mnie wszysko boli ,ledwo podnoszek kubek z herbata do ust czuje sie jak jakas staruszka po zderzeniu z ciezarowka
Stary 2013-02-24, 11:09   #1961
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola

Jak wczoraj zaczelo sypac...to wszystkie koncerty odwolali...

ciekawe kto wygra wybory

wyczytalam tez ze zmarl Wojciech Inglot...58 lat

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-24, 14:35   #1962
Konto usuniête

Cytat:
ja tak samo. w sumie to po tym sniegu praktycznie juz nic nie zostalo, bo dzisiaj jest slonce i cieplo jest, ale tu za domem na takim polu ile jest wody.... jeszcze go w takim stanie nie widzialam
Cytat:
Napisane przez mmarcepan Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ Kochane Nie cytujê Was bo znowu co¶ mi Tapatalk ¼le chodzi :/
Jak zwykle w weekend mam jeszcze wiêcej do roboty ni¿ w czasie tygodnia...ale u mnie ¶niegu napada³o!W koñcu mam ³adny widok z okna
W³a¶nie wyganiam Tz na wybory a ja siê zabieram za sprz±tanie a potem muszê zrobiæ sernik którego i taj nie zjem ale tz bêdzie szczê¶liwy
Mi³ej niedzieli :thumbup:
moj TZ powiedzial, ze poszedl na wybory tylko dlatego, ze ja mu kazalam i oczywiscie powiedzialam mu tez na kogo ma glosowac
Stary 2013-02-24, 15:56   #1963
principessina
Zakorzenienie

hej Dziewczynki, po tym weekendzie jestem ledwo zywa, nic sie nawet nie zrelaksowalam, teraz maz poszedl z synkiem na glosowanie, wiec zrobilam sobie kawki i zasiadlam Was poczytac

praktycznie cala sob i nedz sprzatalam, wykorzystalam piekna pogode, chyba z 8 pralek trzasnelam, prasowanie, umylam sofy, szafki, zmienilam posciel, poodkurzalam za szafkami, no ledwo zyje poprostu

cuciola
tez czytalam o Inglocie, mlody czlowiek

cucciola79 my ostatnie w konie to bylismy tydzien przed narodzinami synka...i co poszliscie na ten film? wczesniej chodzilismy praktycznie co tydzien...

evelinarav
dobra nawet ta ryba wyszla, ale dobrze ze dodalam do tego rekawa tylko polowe przyprawy z tego sacchetto, bo za duzo by bylo! a mozna gdzies tylko taki sam rekaw kupic do pieczenia?
Stary 2013-02-24, 16:31   #1964
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

pada snieg pada snieg dzwonia dzwonki san

Stary 2013-02-24, 17:25   #1965
mmarcepan
Rozeznanie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3942894 7]ja tak samo. w sumie to po tym sniegu praktycznie juz nic nie zostalo, bo dzisiaj jest slonce i cieplo jest, ale tu za domem na takim polu ile jest wody.... jeszcze go w takim stanie nie widzialam

moj TZ powiedzial, ze poszedl na wybory tylko dlatego, ze ja mu kazalam i oczywiscie powiedzialam mu tez na kogo ma glosowac [/QUOTE]

to tak jak mój. .....
hahahahahahaha

Cytat:
hej Dziewczynki, po tym weekendzie jestem ledwo zywa, nic sie nawet nie zrelaksowalam, teraz maz poszedl z synkiem na glosowanie, wiec zrobilam sobie kawki i zasiadlam Was poczytac

praktycznie cala sob i nedz sprzatalam, wykorzystalam piekna pogode, chyba z 8 pralek trzasnelam, prasowanie, umylam sofy, szafki, zmienilam posciel, poodkurzalam za szafkami, no ledwo zyje poprostu

cuciola
tez czytalam o Inglocie, mlody czlowiek

cucciola79 my ostatnie w konie to bylismy tydzien przed narodzinami synka...i co poszliscie na ten film? wczesniej chodzilismy praktycznie co tydzien...

evelinarav
dobra nawet ta ryba wyszla, ale dobrze ze dodalam do tego rekawa tylko polowe przyprawy z tego sacchetto, bo za duzo by bylo! a mozna gdzies tylko taki sam rekaw kupic do pieczenia?
łącze się z Tobą w bólu...zaczęłam sprzątać o 11 skończyłam teraz...muszę jeszcze zrobić sernik...no a potem moja godzinka ćwiczeń i będzie po weekendzie :banghead:

Cytat:
Napisane przez cuciola Poka¿ wiadomo¶æ
pada snieg pada snieg dzwonia dzwonki san
też jestem przeszczesliwa. ..a jutro moi koledzy pewnie znowu mowilu o końcu swiata bo to nie możliwe ze zimą pada śnieg :banghead:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 12:36   #1966
Konto usuniête

Cytat:
evelinarav dobra nawet ta ryba wyszla, ale dobrze ze dodalam do tego rekawa tylko polowe przyprawy z tego sacchetto, bo za duzo by bylo! a mozna gdzies tylko taki sam rekaw kupic do pieczenia?
nie wiem, trzeba by popatrzec na polkach. mi sie wydaje, ze powinny byc

ale mam stracha. juz 10 dni spoznia mi sie @!!! oby nie
Stary 2013-02-25, 13:46   #1967
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
sjoannaa jaki to przepis na ta pizze...zrobilabym tez....

Ja jadlam ta pizza ber wyrobu.....nie musisz gniesc tylko mieszasz ale dlugo trzeba czekac dopiero na drugi dzien....ale dobra polecam....
Pizza zrobiona ze zmodyfikowanego przeze mnie przepisu z Moje wypieki. http://www.mojewypieki.com/przepis/c...zy-przepis-iii
Dalam troche wiecej maki, 3 lyzki oliwy i rozczyn robilam z lyzeczka cukru (na wloskich stronach tak bylo). Poza tym najpierw pieklam 10 min z sosem a potem jeszcze okolo 5 z serem.
Poza tym - ja lubie zagniatac ciasto drozdzowe.
Widze od razu jak z konsystencja, czy musze dodac maki czy moze troche oliwy. I czy juz czy jescze troche pomietosic.

Cytat:
Napisane przez mmarcepan Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ Kochane Nie cytujê Was bo znowu co¶ mi Tapatalk ¼le chodzi :/
Jak zwykle w weekend mam jeszcze wiêcej do roboty ni¿ w czasie tygodnia...ale u mnie ¶niegu napada³o!W koñcu mam ³adny widok z okna
W³a¶nie wyganiam Tz na wybory a ja siê zabieram za sprz±tanie a potem muszê zrobiæ sernik którego i taj nie zjem ale tz bêdzie szczê¶liwy
Mi³ej niedzieli :thumbup:
Co za sernik robilas?

Cytat:

evelinarav dobra nawet ta ryba wyszla, ale dobrze ze dodalam do tego rekawa tylko polowe przyprawy z tego sacchetto, bo za duzo by bylo! a mozna gdzies tylko taki sam rekaw kupic do pieczenia?
Rekawa tutaj nie widzialam - ale tez i nie szukalam - bo mam z Polski.
Mozna tez piec w folii aluminiowej.

Chyba Flavcio lepiej juz spi?
Slicznie wyglada na FB!
A te porzadki to juz na Wielkanoc?

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3944413 3]
ale mam stracha. juz 10 dni spoznia mi sie @!!! oby nie[/QUOTE]

Zrob test - bo jesli nie mialas stresu jakiegos lub choroby to raczej nie normalne jest.
I dlaczego ''oby nie''? Nie masz jakiejs trudnej sytuacji a moze lepiej teraz niz potem sie starac i nie moc.

Wczoraj poszlismy z mezem zaglosowac (znaczy on glosowal - ja nie) to akurat sloneczko bylo ladne ale wialo. Byla przerwa w deszczu. I dzisiaj do poludnia tez.
Poza tym bylam w Camaieu i kupilam sobie 2 bluzeczki z nowej kolekcji bo mialam znizke. Niebieskie obie.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Znalazlam - jedna taka http://www.camaieu.com/en/women-fash...e-0127-03.html

Drugiej nie znalazlam - typowa letnia bluzeczka bez rekawkow.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-02-25, 14:28   #1968
principessina
Zakorzenienie

czesc Pysie bylismy dzis z synkiem na 3 godzinnym spacerze, umeczylam sie tym pilnowaniem go na zjezdzalni, w ogole nie byl zmeczony a ja skakalam jak wariatka cos mi sie spac chce

evelinarav co nie chcialabys zostac mamusia? w sumie juz dlugo po slubie jestescie, na co to czekac, takie nieplanowane to najlepsze, bo czlowiek za duzo nie rozmysla

sjoanna o fajna bluzeczka, wlasnie tez jakies zakupy wiosenne by sie przydaly, dla synka kurteczka, dla mnie to cala garderobaa sprzatanko takie bardziej generalne, bo wiosna idzie, jeszcze okna i spizarke musze uporzadkowac, no i pozniej taras, balkony, ale co tam dam rade, ogolnie nie jest b.brudno
troche lepiej spi, ale widzialas jaki on chudzinka? 12,5 kg wazy, powinien troche wiecej jak na chlopczyka w jego wieku, chociaz ma apetyt, ale to przez te refluks ponoc....
a moj maz zrobil wczoraj cheesecake z philadephi dobry wyszedl
Stary 2013-02-25, 14:45   #1969
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Poka¿ wiadomo¶æ
Widzia³am w necie i nie podoba³ mi siê Niby na faktach ale mocno przesadzony.....taki hol³udzki film wykorzystuj±cy dzieci jakko wyciskacze ³ez. Za to zdjêcia i gra aktorska mi siê podoba³y.
no i na koniec poszlismy na Noi siamo infinitobardzo mi sie spodobal polecmThe impossible byl za pozno w chalupce obejrzymy sobie go na kompie
princino i my to samotrzeba sie w koncu ruszyc bo jak nie to naprawde czlowiek sie osiadzie jak nie wiemfajne te wieczorki juz prawie zapomnialam jak to bylomusicie tez sie z Tz.tem ruszyc gdzies wieczorkiem na jakis seansik sami we dwojeachhh zapomnialam dodac nie wszyscy sa stworzeni poza tym jak ktos nie lubi dzieci to lepiej niech sobie odpusci
Stary 2013-02-25, 15:05   #1970
mmarcepan
Rozeznanie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3944413 3]nie wiem, trzeba by popatrzec na polkach. mi sie wydaje, ze powinny byc

ojej......to trzymam kciuki zeby sie pojawil

Cytat:
Pizza zrobiona ze zmodyfikowanego przeze mnie przepisu z Moje wypieki. http://www.mojewypieki.com/przepis/c...zy-przepis-iii
Dalam troche wiecej maki, 3 lyzki oliwy i rozczyn robilam z lyzeczka cukru (na wloskich stronach tak bylo). Poza tym najpierw pieklam 10 min z sosem a potem jeszcze okolo 5 z serem.
Widze od razu jak z konsystencja, czy musze dodac maki czy moze troche oliwy. I czy juz czy jescze troche pomietosic.

Co za sernik robilas?

Rekawa tutaj nie widzialam - ale tez i nie szukalam - bo mam z Polski.
Mozna tez piec w folii aluminiowej.

Chyba Flavcio lepiej juz spi?
Slicznie wyglada na FB!
A te porzadki to juz na Wielkanoc?

Zrob test - bo jesli nie mialas stresu jakiegos lub choroby to raczej nie normalne jest.
I dlaczego ''oby nie''? Nie masz jakiejs trudnej sytuacji a moze lepiej teraz niz potem sie starac i nie moc.

Wczoraj poszlismy z mezem zaglosowac (znaczy on glosowal - ja nie) to akurat sloneczko bylo ladne ale wialo. Byla przerwa w deszczu. I dzisiaj do poludnia tez.
Poza tym bylam w Camaieu i kupilam sobie 2 bluzeczki z nowej kolekcji bo mialam znizke. Niebieskie obie.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Znalazlam - jedna taka http://www.camaieu.com/en/women-fash...e-0127-03.html

Drugiej nie znalazlam - typowa letnia bluzeczka bez rekawkow.
zwykly sernik z polskiego twarogu pyszny wyszedl
ladna bluzeczka

Stary 2013-02-25, 16:30   #1971
Konto usuniête

Cytat:

.
poczekam do piatku i wtedy chyba sie wybiore po tescik. ladna bluzeczka
Cytat:
evelinarav co nie chcialabys zostac mamusia? w sumie juz dlugo po slubie jestescie, na co to czekac, takie nieplanowane to najlepsze, bo czlowiek za duzo nie rozmysla
narazie mielismy inne plany. dziecko mielismy zaplanowane za max 2 lata. bedzie co ma byc. w sumie to za wczesnie zaczelam temat. jeszcze nic nie wiadomo. tak prawde mowiac, to jak mamy czekac na odpowiedni moment, to moze on nigdy nie nadejdzie. troche sie boje, bo ja i moj maz jestesmy zdani tylko na siebie. smutne to troche jest

no wlasnie, widocznie ja nie jestem stworzona do posiadania dziecka , bo ich nie lubie. ekspertka sie znalazla jak zwykle

Edytowane przez e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Czas edycji: 2013-02-25 o 16:32
Stary 2013-02-25, 17:06   #1972
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

No ja sie pytam kto jeszcze glosuje na Berlusche! taaa vi restituisco l'imu i pustaki glosowali!

popatrzcie tutaj, ja sledze, ale chyba wygra Gargamel

Edytowane przez cuciola
Czas edycji: 2013-02-25 o 17:10
Stary 2013-02-25, 17:40   #1973
Romanaccia
Zakorzenienie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3944413 3]nie wiem, trzeba by popatrzec na polkach. mi sie wydaje, ze powinny byc

10 dni !? to dlaczego testu nie zrobisz ?....zrob natychmiast test !

Jesli jestes w ciazy ,to ja nie wierze w przypadki ,widocznie ktos lub cos wie lepiej od Ciebie i uwaza ,ze to odpowiedni moment.... Ja tez lubie w zyciu wszystko planowac ,ale niestety zycie czesto robi nam niespodzianki , trzymaj sie kochana i co bedzie to bedzie !

Cuciola - Berlusconi zwodzi wlochow od tak wielu lat,ze ja naprawde nie moge sie juz nadziwic glupocie tego narodu ,ze nadal mu wierza ....
Stary 2013-02-25, 17:41   #1974
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja sie pytam kto jeszcze glosuje na Berlusche! taaa vi restituisco l'imu i pustaki glosowali!

popatrzcie tutaj, ja sledze, ale chyba wygra Gargamel
e vedrai Bersani przedwczoraj juz w rankingu gorowal
Stary 2013-02-25, 18:19   #1975
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

...bo zebral sobie glosy tych co nie chcieli glosowac ani na Berlusche ani na Monti'ego..
no i sporo partii sie na Bersaniego sklada..to samo jak Berlusca

Grillo jak na 1 partie to i tak jest wysoko jakby liczyc tylko Pd, Pdl i P5 stelle to by Grillo moze wygral

Wogole to ja bym byla za tym ze jak ktos nie jest residente od X lat w swoim kraju to nie powinien glosowac bo malo co sie orientuje..a powinien glosowac tam gdzie mieszka, jak myslicie?
No chyba ze tylko ja taka okropna jestem ze raz na miesiac zerkne na onet.pl albo tvn24 zeby poczytac co w kraju piszczy..tylko pozostalby problem tych osob ktore nie sa wymeldowane (pewnie wiekszosc, bo ciezej sie zameldowac niz skreslic)

Edytowane przez cuciola
Czas edycji: 2013-02-25 o 18:26
Stary 2013-02-25, 20:58   #1976
paulinka1128
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 467

Cytat:
No ja sie pytam kto jeszcze glosuje na Berlusche! taaa vi restituisco l'imu i pustaki glosowali! [/URL]
Dzisiaj spotkalam kumpla strasznie wkurzonego...pytam siê go co siê sta³o i mówi moja matka g³osowa³a na berlusconiego a on biedny tyle czasu j± u¶wiadamia³.
Powiem, ze nie spodziewalam sie ze beppegrillo bêdzie mia³ a¿ tyle g³osów ale pewnie jaki by nie byl wynik to nic sie nie zmieni.
Stary 2013-02-26, 06:39   #1977
quana99
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 57

Cytat:
No dzieki wielkie za przepis napewno sprubuje a potem powiem jak wyszko...
A ja od wczoraj pokrecona...kolka nerkowa mnie wziela i boli jak nie moge...mam nadzieje ze przejdzie szybko....

Laseczki no to kto wygral???? i tak sie nic nie zmieni.....coraz gorzej..ale prosze Was nie mòwcie mi ze wygral Beluska vi prego!
Stary 2013-02-26, 09:37   #1978
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Jest 31,63% Bersani
30,72% Berlusconi
23,79% Grillo
al Senato

I:
29,54% Bersani
29,18% Berlusconi
25,55% Grillo

alla camera

ach te koalicje...http://elezioni.interno.it/camera/sc...C000000000.htm

Stary 2013-02-26, 10:11   #1979
mmarcepan
Rozeznanie

to teraz czekamy na 14 i na wyniki wyborów w Lombardia :banghead:

Stary 2013-02-26, 14:08   #1980
principessina
Zakorzenienie

hej, odnosnie glosowania, to szkoda gadac, wszyscy narzekaja poczym glosuja na "stara elite" kryminalnych szok! pozytywne jest (nie wiem czy zauwazylyscie), ze Poludnie glosowalo na Grillo, widac ze chca jakiejs rewolucji, bo naprawde jest coraz gorzej!
maz mi powiedzial, ze tesc glosowal na mummie, czyli Berlusca, bo ma oddac Imu, co za ignoracja...no tak, ale starym to latwo mydlic oczy...

cuciola
ja w Pl nie glosuje, przeciez nie lecialabym specjalnie na wybory

evelinarav
tak naprawde nigdy nie ma odpowiedniego momentu, wlasnie sjoanna dobrze pisze, jak sie planuje to pozniej nigdy nie ma tak jak chcemy, daj znac jak tam, ja dzisiaj dostalam okres po 38 dniach, ale ja mam b.dlugie cykle, tak mnie brzuch boli, ledwo zyje
a na kogo Ty bys chciala liczyc, niestety na emigracji wszystkie tak mamy, jestesmy same, mozna liczyc tylko na siebie

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.