Matki, żony, kochanki- czyli zazdrośnice po raz 64! - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 18:23   #2641
justyna_dt
Zakorzenienie

Dot.: Matki, żony, kochanki- czyli zazdrośnice po raz 64!

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/szafa/wieszak,36546...tian-louboutin
ale mi się ostatnio taki model podoba
musza być mega niewygodne
Też mi się właśnie bardzo podoba, czaję się od jakiegoś czasu na te ze Stylowych Butów: https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...24319952_n.jpg

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 18:25   #2642
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
podziwiam, ja nie umiałabym rzucić na bank... na pewno nie bez wspomagaczy.
cieszę się, że nie mam nałogów - wiem, że mam do nich skłonność, znaczy tak czuję, i ciężko by mi było z nich wyjść.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

jesteś pewna, że masz dobrze dobrany stanik? wydaje mi się, że 70 to duży rozmiar dla Ciebie, a miseczka E - za mały.
ja mam 70E właśnie i w staniku wygląda na większy, bo wiadomo, zgarniam cycki z pleców a normalnie to raczej średni.
No nic, na pewno z nim spróbuję, pdoobno jest superskrojony, to jednak stanik za prawie 200 zł no i ma niezłe opinie jak mi się nie spodoba - wymienię.
Pewna nie jestem
Jeśli chodzi o obwód to 70 jest ok, każdy mniejszy jest za ciasny i czuję się mało komfortowo Miseczka najlepiej E bo F jest często na mnie po prostu za duża także 70E najbardziej mi odpowiada przymierzałam kilka razy 65F ale wtedy już ten obwód mi nie odpowiada... może też dlatego, że większość życia spędziłam w nieuświadomionych stanikach typu 75B/C
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 18:28   #2643
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
podziwiam, ja nie umiałabym rzucić na bank... na pewno nie bez wspomagaczy.
cieszę się, że nie mam nałogów - wiem, że mam do nich skłonność, znaczy tak czuję, i ciężko by mi było z nich wyjść.
Dzięki to fajnie, że chociaż ktoś we mnie wierzy...
Stary 2013-02-25, 18:29   #2644
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
https://wizaz.pl/szafa/wieszak,36546...tian-louboutin
ale mi się ostatnio taki model podoba
musza być mega niewygodne
przewróciłabym się, mierząć
Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Też mi się właśnie bardzo podoba, czaję się od jakiegoś czasu na te ze Stylowych Butów: https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...24319952_n.jpg
śliczne, szkoda, że nie umiem chodzić w szpilkach :/
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Pewna nie jestem
Jeśli chodzi o obwód to 70 jest ok, każdy mniejszy jest za ciasny i czuję się mało komfortowo Miseczka najlepiej E bo F jest często na mnie po prostu za duża także 70E najbardziej mi odpowiada przymierzałam kilka razy 65F ale wtedy już ten obwód mi nie odpowiada... może też dlatego, że większość życia spędziłam w nieuświadomionych stanikach typu 75B/C

no to może się wyrobię i przymierzę stacjonarnie taki stanik
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 18:34   #2645
peach_passion
Zakorzenienie

justi przepiękne

capri tż pewnie się cieszy, że rzucasz, nie?
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 18:44   #2646
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Kochane mogę Was prosić o zdanie w pewnej kwestii? Potrzebuje opinii czy dobrze robimy

Jak wiecie nie mamy możliwości, żeby zamieszkać razem z Tż-tem póki co... W tym roku dostał działkę od siostry o której kiedyś Wam chyba wspominałam i w styczniu mieliśmy brać kredyt na domek... Jednak w ostatniej chwili ja się chyba trochę przeraziłam bo kredyt na 30 lat to jednak całe życie no i nie wzięliśmy, przez co teraz w dalszym ciągu tkwimy "w zawieszeniu". Nic się nie zmienia, jesteśmy już razem 5 lat i zarówno mnie jak i tż-ta coraz bardziej denerwuje brak własnego kąta

No i do rzeczy Chodzi o to, że kolega załatwił nam pracę we Francji, praca żadna super, zarobki też szału nie robią jakoś specjalnie no ale jest to dużo więcej niż zarabiamy tutaj Z tym, że praca jest na 3 miesiące tylko bo jest to "sezonówka". Ja nie mam oporów, żeby jechać, ponieważ tam przez 3 miesiące zarobię tyle samo co tutaj przez rok, także nic mnie tutaj nie trzyma Tż jednak nie jest do końca przekonany...
Ogólnie jeśli byśmy się zdecydowali to chcemy po tym 3 miesiącach szukać tam czegoś dalej, może uda się popracować tam 2-3 lata i odłożyć chociaż część na wymarzony domek... Ale co jeśli się nie uda? Nie wiemy czy ryzykować? Z drugiej strony tutaj z miesiąca na miesiąc nie udaje nam się odłożyć praktycznie nic i strasznie nas to dobija bo jeśli wybierzemy tą bezpieczną opcję pracy tutaj(obydwoje mamy umowy o pracę na minimum 2 lata) to i tak nic się nie zmieni w kwestii mieszkania...

Co o tym wszystkim myślicie? Ja nie ukrywam, że się trochę boję ale wiem, że jeśli nie zaryzykujemy to w dalszym ciągu nic się nie zmieni:/

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Dzięki to fajnie, że chociaż ktoś we mnie wierzy...
Ja również podziwiam

Sama palę także wiem jak to ciężko i miałam pytać czy bierzesz jakieś wspomagacze czy nie? Koleżanka rzuciła z tabletkami "tabex", jej mama też, podobno są dobre
Stary 2013-02-25, 18:46   #2647
peach_passion
Zakorzenienie

zuken, ciężka sytuacja. ja bym się nie odważyła wyjechać do niepewnej pracy mając tutaj umowę.
duże ryzyko... ale jeśli jest szansa, że tutaj będziecie mieli do czego wracać, to może warto?
kurcze, naprawdę duzy dylemat
Stary 2013-02-25, 18:50   #2648
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
zuken, ciężka sytuacja. ja bym się nie odważyła wyjechać do niepewnej pracy mając tutaj umowę.
duże ryzyko... ale jeśli jest szansa, że tutaj będziecie mieli do czego wracać, to może warto?
kurcze, naprawdę duzy dylemat
Ryzyko jest o tyle mniejsze, że póki co obydwoje mamy gdzie mieszkać bo ja mam rodziców, tż mamę W razie czego na pewno nam pomogą, chociaż wolelibyśmy tego uniknąć
Chodzi o to, że ja sobie tak myślę, że teraz jest najlepszy czas, póki nie mamy swojego kąta, przez co jako tako nie mamy też obowiązków z tym związanych... No i oczywiście póki nie mamy dzieci.
Narazie tkwimy w zawieszeniu i ja codziennie o tym myślę, strasznie mnie to irytuje już:/
Stary 2013-02-25, 19:01   #2649
peach_passion
Zakorzenienie

zuken, to może warto skoro Was ta sytuacja tak męczy
do odważnych świat nalezy
Stary 2013-02-25, 19:03   #2650
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Zuken, spakowałabym walizki i pojechała

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:05   #2651
najfajniejsza
Zakorzenienie

zuk, na pewno długo bym się wahała, ale chyba jednak wygrałaby moja racjonalna strona. obie decyzje mają plusy i minusy.
Stary 2013-02-25, 19:08   #2652
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:

może jednak zrób sobie jeszcze dziś przerwę, bo Twój organizm dopiero wraca do normy
dziś jednak odpuszczam
byliśmy na godzinnym marszowym spacerku i na dziś wystarczy

Cytat:
Napisane przez margueri Pokaż wiadomość
Dobry!
Wpadłam tylko na chwilę chciałam się pochwalić, że mój tż dostał dzisiaj świetną pracę jestem dumna z niego
Nie wiem czy ja nie stracę swojej w czerwcu, ale na razie cieszymy się z pracy B...
Mam dziś papierkową pracę, uciekam to robić, później Was nadrobię

Cytat:
Napisane przez czarnula4321 Pokaż wiadomość
A Ty nie możesz go zabrać? Mnie jak w Pl. nie zabierze to ja jego
jak dla mnie to facet jest od tego żeby na randki zapraszać

Cytat:
wulkaniczne wisienki - brzmi nieźle
Dziękuję ja z siebie też, kipię wręcz

Właśnie Stef mówi coś zgoła innego - lezy super, ale do biegania się nie nadaje.
poza tym ja mam dużo mniejsze cycki niż się wydaje. Mam średni biust. A przy odchudzaniu leci mi pierwszy. Mam E, po diecie będę mieć D/DD pewnie. Czyli "średnia krajowa".
mamy niby ten sam rozmiar a wydaje mi się że moje są sporo mniejsze od Twoich no ale moje przy moim wzroście to niewielkie morelki są

ale mi dobrze było na słoneczku dlaczego nie moze tak świecić cały czas
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:08   #2653
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
zuk, na pewno długo bym się wahała, ale chyba jednak wygrałaby moja racjonalna strona. obie decyzje mają plusy i minusy.
Z tym, że coraz ciężej mi zauważać plusy jeśli ma być tak jak jest teraz... Na dzień dzisiejszy nie widzę prawie żadnych:/ Moja racjonalna strona też mi mówi: nie jedź w ciemno! Ale zaraz później podpowiada, że przecież nic tutaj nie mam, więc czemu by nie zaryzykować
Stary 2013-02-25, 19:10   #2654
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Zuken, jeśli masz do czego wracać, gdyby nie wyszło, to dlaczego nie spróbować?

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:15   #2655
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Z tym, że coraz ciężej mi zauważać plusy jeśli ma być tak jak jest teraz... Na dzień dzisiejszy nie widzę prawie żadnych:/ Moja racjonalna strona też mi mówi: nie jedź w ciemno! Ale zaraz później podpowiada, że przecież nic tutaj nie mam, więc czemu by nie zaryzykować
ryzykować owszem bardzo często warto ale nie na pewno nie warto jechać tak zupełnie na głupa jak dla mnie to zależałoby czy ewentualnie po powrocie, jeśli by Wam tam nie wypaliło mielibyście możliwość wrócic do pracy - bo w kraju mamy tak a nie inaczej mnie by po prostu było szkoda zwolnić się z pracy gdzie mam w miarę pewną sytuację bo nie sztuką jest jechać i przez trzy miesiące zarobić więcej żeby później po powrocie wydać to na życie szukając pracy
choć ja się zwolniłam i wyjechałam tyle że byłam młoda i głupia w pewnym sensie
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Stary 2013-02-25, 19:17   #2656
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Zuken, jeśli masz do czego wracać, gdyby nie wyszło, to dlaczego nie spróbować?
Gdyby nie wyszło to będę miała gdzie mieszkać i co jeść do tego czasu aż nie znajdę sobie pracy ale pracy będziemy musieli obydwoje szukać już gdzie indziej
Stary 2013-02-25, 19:20   #2657
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
mamy niby ten sam rozmiar a wydaje mi się że moje są sporo mniejsze od Twoich no ale moje przy moim wzroście to niewielkie morelki są

ale mi dobrze było na słoneczku dlaczego nie moze tak świecić cały czas
na pewno kwestia wzrostu mam dobrze wymierzony cyc

ja chcę słońcaaaaaaa
Cytat:
ryzykować owszem bardzo często warto ale nie na pewno nie warto jechać tak zupełnie na głupa jak dla mnie to zależałoby czy ewentualnie po powrocie, jeśli by Wam tam nie wypaliło mielibyście możliwość wrócic do pracy - bo w kraju mamy tak a nie inaczej mnie by po prostu było szkoda zwolnić się z pracy gdzie mam w miarę pewną sytuację bo nie sztuką jest jechać i przez trzy miesiące zarobić więcej żeby później po powrocie wydać to na życie szukając pracy
zgadzam się, zwłaszcza że z tego co rozumiem, Twój mężczyzna ma w miarę fajną pracę tutaj...
Stary 2013-02-25, 19:20   #2658
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Zuken - a możecie wziąć urlopy bezpłatne? wtedy pojechałabym na te 3 miesiące, trochę dorobiła i zastanowiła się co dalej nie paląc mostów w pracy tutaj

Naj - w tym orange na jakim stanowisku? nie wiem czy ja nie będę musiała skierować kroków do takiej pracy do czasu znalezienia pracy marzeń

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:23   #2659
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
choć ja się zwolniłam i wyjechałam tyle że byłam młoda i głupia w pewnym sensie
Na głupa pojechalibyśmy całkiem w ciemno Ale tak jak pisałam mamy zapewnioną pracę na 3 miesiące. Po powrocie niestety ani ja ani tż nie będziemy mieli możliwości wrócić już tam gdzie teraz pracujemy

Mamy tutaj pracę ale żyjemy z miesiąca na miesiąc... Także póki co to dla mnie beznadziejna sytuacja:/ bo co to za życie bez perspektyw na przyszłość! Wiem, że nie może być tak jak jest teraz i chcemy to zmienić. Tylko boimy się, że jak zaryzykujemy to będziemy później żałować... Nie wiem sama Męczy mnie to strasznie

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
zgadzam się, zwłaszcza że z tego co rozumiem, Twój mężczyzna ma w miarę fajną pracę tutaj...
Nie ma fajnej pracy... Po prostu się do niej przyzwyczaił bo jest to jego pierwsza praca i ciągnie się już przez parę lat... a tż boi się zmian:/

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
Zuken - a możecie wziąć urlopy bezpłatne? wtedy pojechałabym na te 3 miesiące, trochę dorobiła i zastanowiła się co dalej nie paląc mostów w pracy tutaj
Nie mamy takiej możliwości.
Stary 2013-02-25, 19:26   #2660
peach_passion
Zakorzenienie

o wlasnie grape ma rację z tym, że można zarobić sporo, a potem wydać to podczas szukania pracy po powrocie
zuken, pamiętam, że Ty miałaś problem ze znalezieniem pracy, więc wiesz jak to jest...
ale z drugiej strony zyć w takim ciągłym zawieszeniu też jest kiepsko
Stary 2013-02-25, 19:29   #2661
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno kwestia wzrostu mam dobrze wymierzony cyc

ja chcę słońcaaaaaaa
dlaczego nie mogę być te 5cm niższa
ja się muszę pomierzyć znowu bo moze waga stoi a cm poleciały choć a cyckach jakoś luzu specjalnego nie czuję, tzn pod może i tak ale w już niekoniecznie

Cytat:
Na głupa pojechalibyśmy całkiem w ciemno Ale tak jak pisałam mamy zapewnioną pracę na 3 miesiące. Po powrocie niestety ani ja ani tż nie będziemy mieli możliwości wrócić już tam gdzie teraz pracujemy

Mamy tutaj pracę ale żyjemy z miesiąca na miesiąc... Także póki co to dla mnie beznadziejna sytuacja:/ bo co to za życie bez perspektyw na przyszłość! Wiem, że nie może być tak jak jest teraz i chcemy to zmienić. Tylko boimy się, że jak zaryzykujemy to będziemy później żałować... Nie wiem sama Męczy mnie to strasznie
mnie tez męczy niemożność powrotu
a jeszcze jedna kwestia - jak u Was z językiem??
a żałować i tak pewnie będziesz tylko kwestia tego że wyjechaliście tak późno czy tego czy wyjechaliście w ogóle
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Stary 2013-02-25, 19:30   #2662
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
o wlasnie grape ma rację z tym, że można zarobić sporo, a potem wydać to podczas szukania pracy po powrocie
zuken, pamiętam, że Ty miałaś problem ze znalezieniem pracy, więc wiesz jak to jest...
Wiem, że może nam się nie udać i wtedy będzie nieciekawie... ale nie będzie gorzej niż jest teraz:/
Stary 2013-02-25, 19:33   #2663
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
my się tego z TŻ'tem boimy właśnie

Zuken napisałam to nie po to żeby Cię straszyć tylko żeby pokazać jak ja to widzę od tej drugiej strony
i nie zakładaj od razu że Wam się nie uda bo może akurat dopisze Wam szczęście i właśnie uwijecie sobie gniazdko
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!

Edytowane przez Grapefrutka
Czas edycji: 2013-02-25 o 19:35
Stary 2013-02-25, 19:34   #2664
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
Naj - w tym orange na jakim stanowisku? nie wiem czy ja nie będę musiała skierować kroków do takiej pracy do czasu znalezienia pracy marzeń
stacjonarnie jako sprzedawca.
Stary 2013-02-25, 19:38   #2665
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że może nam się nie udać i wtedy będzie nieciekawie... ale nie będzie gorzej niż jest teraz:/
aż tak?
kurcze... jak jesteś nieszczęśliwa, to może jednak spróbujcie

nie macie dzieci, nie macie kredytu, jesteście młodzi - świat się nie zawali jak Wam nie wypali

naj stacjonarnie znaczy w jakimś punkcie czy w call center?
Stary 2013-02-25, 19:39   #2666
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma fajnej pracy... Po prostu się do niej przyzwyczaił bo jest to jego pierwsza praca i ciągnie się już przez parę lat... a tż boi się zmian:/
Ciężko orzec co lepiej zrobić. Z jednej strony czasem warto ryzykować. Z drugiej strony jeśli tż nie lubi zmian to pewnie będzie się źle czuł jak wyjedzie. A znacie język? Wiecie jakie są koszta życia? Czy nie będzie tak, że co zarobicie to wydacie na miejscu.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:45   #2667
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
naj stacjonarnie znaczy w jakimś punkcie czy w call center?
w punkcie, on akurat pracował na pasażu handlowym.
Stary 2013-02-25, 19:49   #2668
Zwies
Zakorzenienie

Zuken a może spróbować warto? Im będziesz starsza tym będzie ciężej na taką decyzję

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:21   #2669
najfajniejsza
Zakorzenienie

mam kolejne cyckowe pytanie!!! Do brytyjskich staników (panache) rozmiarówka jest normalna, czy od wyniku pod biustem odejmuej się 5 cm?
Stary 2013-02-25, 20:24   #2670
Claris
Zakorzenienie

cześć laseczki

Ja tak z doskoku, chciałabym Wam polecić film "Lot" - bardzo mi się podobał
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości