|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Cytat:
![]() mam jakieś zaćmienie powiedzcie mi dziewczyny co to jest TSH ide jutro na badania to może też sobie zafunduję.
|
|
|
|
|
#4142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4143 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
dziex za ostrzezenie
|
||
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Ewann - a co to za ziółka chcesz pić?
|
|
|
|
#4145 |
|
Rozeznanie
|
ja posadzilam bazylie, szalwie, tymianek, szczypiorek
ale raczej dla efektow zapachowo-estetycznych o ile ich nie zmarnuje zanim wyrosna :Plubie pic miete ale to chyba wolno?warto jednak wiedziec ze lepiej unikac niektorych ziolek ![]() mnie jakis czastemu kolezanka mocno pogonila za wspomagacze odchudzania
Edytowane przez ewann84 Czas edycji: 2013-02-25 o 18:11 |
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa to takie ziółka
Gdybyś chciała je jednak pić później w ciąży to pogrzeb w necie, ale wydaje mi się, że są OK. Poczytałam na szybko mięta jest nawet wskazana, oczywiście w rozsądnych dawkach. Tymianek w dużych skondensowanych dawkach nie jest wskazany, bo stymuluje macicę do skurczów. Bazylię odradzają w ciąży bo może prowadzić do mutacji. Szałwia zaliczana jest do ziół które mogą powodować poronienie, zmniejsza laktację... ej normalnie nawet szypiorku nie powinno się jeść (chyba, że wyhodowaliśmy go sami) bo kumuluje i gromadzi substancje szkodliwe ... ale to są takie na szybko informacje więc radzę jeszcze poczytać |
|
|
|
#4147 |
|
Rozeznanie
|
hehhehe dobre
a pamietam lekarza mojej kolezanki ktory jej w 5 miesiacu ciazy powiedzial, ze wszystko wolno tylko sportow ekstremalnych nie wolno:P ja walcze z nalogiem kofeinowym ;p |
|
|
|
#4148 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, ale najpierw musi mąłżonek wrócić no i czekam , i doczekać się nie mogę ... Malgos to jak @ nie przylezie to kiedy testujesz ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
, ani kofeinowych, ani nikotynowych
|
||||
|
|
|
#4149 |
|
Zadomowienie
|
ja łykam kwas foliowy, raz na kilka dni magnez, tran i podjadam siemię.
|
#4150 |
|
Rozeznanie
|
ja wlasnie dokupilam kolejne testy owulacyjne:P
postanowilam od jutra testowac zeby przypadkiem nic nie przegapic ![]() podziwiam jak niektore z was badaja szyjke: nisko, wysoko, twarda miekka :P dla mnie to kosmos
Edytowane przez ewann84 Czas edycji: 2013-02-25 o 19:30 |
|
|
|
#4151 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Małgoś testujesz jutro jak @ nie przyjdzie?? zżera mnie ciekawośc ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
|
|
#4152 |
|
Raczkowanie
|
Malgos a jak można zapytać, to o ile Twój mężuś młodszy?
wiecie co te wcześniejsze @ w tym miesiącu to chyba jakaś epidemia bo tak mnie piersi bolą i tkliwe się zrobiły, jakby za chwile miała przyjśc a dopiero 24dc pożyjemy zobaczymy ![]() dziewczyny a apropo ziół - jak hodujecie bazylię?? Bo ja kilka razy kupowałam w sklepie świeżą bazylię i tylko kilka dni wytrzymywały nie wiem czy źle podlewałam czy trzeba ją przesadzić .... ? a uwielbiam pomidorka ze świeżą bazylią, czosnkiem i oliwą z oliwek |
|
|
|
#4153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie tez zzera ciekawosc
|
|
|
|
|
#4154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tylko sadzilam swoja ;D na parapecie, gdzie sloneczko delikatnie swiecilo (teraz go brak ) dosc czesto podlewalam, ale nie mocno
|
|
|
|
|
#4156 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, że tak rzadko się odzywam, ale mam małe problemy mam nadzieję, że się rozwiążą ;-(.
Ja też mam bazylię i rozmaryn i oregano podlewam tak raz na 3 dni, patrzę czy ziemia jest sucha i wtedy dolewam wodę i rośnie, rośnie. I właśnie piszecie, że bazylia szkodzi, a ja tak uwielbiam, ale w małych ilościach będę jeść. Kurcze naczytałam się czego nie wolno jeść w ciąży i chyba musiałabym wodę tylko pić , nie wolno jeść salami, wątróbki, ryb wędzonych , i ryb świeżych np pstrągów, sandaczy, a ja tak kocham ryby, sera fety .
|
#4157 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się po urlopiku z teściami
było ok, wypoczęliśmy. Dziś byłam na pilatesie+streching i nawet się zmęczyłam ale nie uważam żeby to była odpowiednia forma aktywności dla kobiety w ciąży (zwłaszcza dla takich już z większym brzuszkiem). Ja jeszcze większego nie mam no ale troszkę urósł i nie powiem trochę ciężko było, a kobieta w kółku żeby wciągnąć brzuch tak żeby pępek sięgał kręgosłupa teraz mnie wszystkie mięśnie brzucha bolą, nast razem idę na piłki Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- papryczka a Ty nie miałaś mieć dziś wizyty u gina?
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#4158 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() oby jak najszybciej!---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
juz po wypowiedziach widac ze tryskasz energia ![]() ktory to juz tydzien? - juz widze - data w podpisie ![]() ja mialam taki tydzien ze dzis nawet do sklepu nie wyszlam. troszke posprzatalam i snuje sie po domku ![]() lubie miec czasem taki dzien i nic nie robic
Edytowane przez ewann84 Czas edycji: 2013-02-25 o 20:37 |
||
|
|
|
#4159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie się wczoraj zaczął 7 tydzień, a już w przyszły wt mam wizytę i będzie widać serduszko
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#4160 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4161 |
|
Rozeznanie
|
maglaska wcale sie nie dziwie ;D
|
|
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wszystko w granicach rozsądku -tak jak ze wszystkim
|
|
#4165 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
męża głowa rozbolała i już śpi więc mam czas dla siebie![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39454105]Mojemu by się przydała dieta w drugą stronę, żeby przytyć, taki szczupak z niego [/QUOTE]O mój też taka szczapa chuda, jedyne co mu tyje to brzuch, od ślubu mu prawie 20 cm przybyło w obwodzie, ale reszta chudziutka i ten brzuch też się w oczy nie rzuca. Cytat:
![]() Cytat:
Pisałyście o ziołach, ja mam w doniczkach bazylię i miętę i ładnie rosną, po kupieniu przesadziła od razu do innych większych doniczek i trzeba pilnować, żeby miały wilgotno i nie stawiać ich w pełnym słońcu- przynajmniej ja tak mam i się super rozrastają.
|
|
#4166 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja testuję jutro, no chyba, że dostanę @ ja też nie mam nałogów - na szczęście, a papierosa to nawet nigdy w życiu w ustach nie miałam, nigdy mnie nie ciągnęło żeby próbować Cytat:
Cytat:
a tak serio to i w wodzie znaleźliby coś niedobrego ![]() mojej dobrej koleżanki siostra jest prawie na wszystko uczulona, ale dziewczyny tak poważnie... może pić wodę mineralną, ale nie każdą, tylko kilka warzyw jeść, nic słodkiego, właściwie owoców też nie może, wyroby mączne - tylko jakiś tam chleb specjalny - ma dziewczyna strasznie przechlapane, a jak zje, to puchnie okropnie, plamy na całym ciele itp [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39454105]Mojemu by się przydała dieta w drugą stronę, żeby przytyć, taki szczupak z niego ![]() [/QUOTE] mój też by chciał przytyć, ale ogólnie nie może... choć i tak go podtuczyłam parę kg, ale jego metabolizm to jak rakieta poza tym w wieku 17 lat wykryli u niego osteoporozę i najlepsze, że nie wiedzą jak leczyć w tak młodym wiekuCytat:
![]() Magalska - fajnie, że to już jutro! będzie przeżycie |
||||
|
|
|
#4167 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny
a czy ktoras z was bierze castagnusa? duzo dobrych opinii czytalam na jego temat? |
|
|
|
#4168 |
|
Zadomowienie
|
Małgoś trzymam kciukasy z aCiebie całą noc!!!
![]()
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Madziusia - dziękuję
strasznie mi miło... ale powiem, że aż się dziwię, bo widzę większą ekscytację u was dniem jutrzejszym niż u mnie... trochę sama siebie nie poznaję.. chyba przez to, że wolę się nie nastawiać
|
|
|
|
#4170 |
|
Zadomowienie
|
hehe bo my tu musimy się wspierac i razem wszystko przeżywac. A powiedz masz jakieś okresowe objawy? coś co miałaś co miesiąc czy może jakieś nowe dolegliwości??
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

ćwiczy ostro

, i doczekać się nie mogę ...
, ani kofeinowych, ani nikotynowych

nie wiem czy źle podlewałam czy trzeba ją przesadzić .... ?
Ślub 25.08.2012