|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
świętuje po wizycie? a ja taka ciekawa co tam u Dziedzica....
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Mokka kochana przebadaja Cię i poobserwuja Gucia. Dobrze ze gin. Zareagowała. Nie martw się!! Wszystko będzie dobrze!! Nawet gdyby Gucio miał juz wyjść z brzuszka to będzie pod dobra opieka
|
|
|
#93 | |
|
Wtajemniczenie
|
ale jestem zakręcona- zastanawiałam się co tak pusto od 16.00 czytam i czytam, aż w końcu Moderny baty widzę
i co?! - nowy wątekCytat:
będzie dobrze!---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- dziewczyny, coś mnie brzuch boli tak na dole od wczoraj. jak chodzę to nieczuje ale jak dłużej posiedzę albo poleżę to nawet mocno - uczucie takie jakby coś się w środku coś miało rozerwać ![]() a na dodatek już kilka osób stwierdziło że mam nisko brzuch. wie któraś może ile przed porodem on sie obniża stresuje sie, dobrze że w środę wizyta
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2013-02-25 o 20:36 |
|
|
|
|
|
#94 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku
Cytat:
![]() Czy mogę prosić o przepis na ciasto ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
jeśli można spytać.Cytat:
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze dziecko urodzone w terminie to urodzone po skończonym 37 tygodniu tak ?? Czy po skończonym 36 tygodniu czyli w trakcie 37 tygodnia? Już mi się wszystko miesza. |
||||
|
|
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
Oliwka, już go kiedyś podawałam, ja robię z tego przepisu i zawsze jest pyszne http://www.poezja-smaku.pl/ciasto-marchewkowe/ czasem wymieniam mąkę na razową.
Jadę jutro rano na USG, już się doczekać nie mogę, żeby zobaczyć co u malutkiej Mokka_83 trzymaj się cieplutko, na pewno wszystko będzie dobrze. Lepiej być pod obserwacją niż w domku by coś miało nagle zacząć się dziać
|
|
#96 |
|
Kniaginia
|
bzinka, gratuluję wyboru imienia
Czyli moja Różyczka będzie jedyna na wątku ![]() Zmierzyłam się w pasie i mam 103 cm
|
|
|
|
|
#97 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki kochane ! Jestem ! Świętuje chyba rekord.... No więc młody ma prawie 3 kg ![]() Czyli w 2,5 tyg przyrósł prawie 800g - ale ogólnie gin mówi, że nie wie czy aż tyle bo uwaga o ile brzuszek w normie ( czyli spoko bo nie jest spasiony, a tego przy cukrzycy się boimy ) to nogi ma na poziomie 39 tygodnia i w zasadzie jest w górnej granicy normy dla mojego tygodnia... Więc wd gina ponieważ program oblicza to głowa / brzuch / długość kości udowej... no to waży mniej ale jest strasznie długi... 4 razy lekarz mu nogę mierzył bo nie mógł uwierzyć... No ale jak to gin powiedział, skoro ja miałam te 58cm.. a to chłop.. dobrze że ostrzeżona przez Mammę i teściową nie mam ani jednego ubranka mniejszego niż 62... No nic, trochę się spięłam na początku jak to usłyszałam, ale po szczegółowych analizach i wyjaśnieniach wyluzowałam, za tydzień mam przyjść się pokazać / wymusiłam darmową wizytę / żeby go zważyć bo gin uważa, że często dzieciaki teraz mają taki "skok" a potem już hamują.. oby ![]() poza tym przepływy ok, łożysko I, wód dużo - choć głównie koło jajeczek Mam nadzieję, że mój geniusz wyhamuje... bo już nie chcę go aż tak dużego...
|
|
|
#98 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() oby oby Cytat:
za wizytęCytat:
za wizytęoj ładna, ale dziś jjuż i tak nie urodzę ![]() Cytat:
![]() współczuję akcji z biustonoszem :/ A mój mężuś dziś był w bieliźniarskim i zrobił mi niespodziankę zamówił mi śliczny biustonosz z Alles do karmienia taki kobiecy, niestety rozmiaru F nie mieli, więc musiał zamówić.
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a bóle... heh... rośniemy... brzuch róznie opada... Dziedzic pełną parą spokojnie, może to taki jednorazowy skok piekną ma już wagę. A mi synek własnie funduje push upa pod prawym cycorem mało ma miejsca...
|
|
|
|
#100 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle za zakupy
gdzie byłaś ?? że tak prawie wszystko w jednym miejscu kupiłaś ![]() ObserwujeCie za udaną wizytę i Dziedzic daje czadu z wagą ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- pani22ka exo fajny wizualnie bardzo podobny do slidera jak pisałam który mi się strasznie podobał no ale ta rączka w exo zawsze coś spitolą albo ja za bardzo wybredna jestem
|
|
|
|
|
#102 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- nie wiem co ci poradzić na ten ból Cytat:
a co do toku rozumowania mojej ginki - to jest to zagadką ...-bo w takim razie w wypadku 4 ciąży(tak gdybam- bo jej nie będzie z tym terminem to nie wiem .... ale mi sie wydaje ,że w terminie oznacza wyznaczoną datę ... , dziecko "o czasie " to od 38 tyg. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie od dłuższego czasu 104 w brzucholu, ale mam nadzieję,że dzidzia rośnie OC gratuluję wizyty dla Dziedzica!
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
w okolicach polnej - w Akpolu (gdzie była modena czy coś ) i w pati i maks ...
|
|
#105 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze, będziesz pod dobrą opieką, lepiej tak niż się stresować. i myślimy o was! Cytat:
Cytat:
za wizytę!!! pięknie rośnie dziedzic---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
Dobranoc laseczki idę spać, bo jakaś padnięta jestem, te mdłości mnie wykończył. do jutra może któraś urodzi w pełnię
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
nestelle - masz rację, idź do innego lekarza. Dziwne są praktyki Twojej lekarki.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Masz ikea blisko - nie mów, że poza frytkami nie macie też hot dogów ![]() Cytat:
Pomagał mi też amol - kilka kropel na ubranie.Cytat:
o ho ho! Jaki duży chłopak! Super, że wszystko dobrze ![]() Też dziś miałam wizytę, ale bez usg. Wszystko bardzo ładnie, ale mam się teraz oszczędzać, tak na wszelki wypadek - Mąż wziął to sobie do serca, więc posprzątał, pozmywał, a teraz robi mi soczek z marchwi jabłka i pomarańczy
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-02-25 o 21:41 |
|||||
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i za męża ! ...ok , to przyjadę ... .......... do mnie już 3 telefon -" bo o 22 na "1" będzie lecieć dokument o tacie w ciąży..... " ........
|
|
|
#108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
włosy ulizane, nos zajmuje mi pól twarzy (zrobil się okropnie wielki od jakiegoś czasu), druga broda Ale trudno, chce mieć to z głowy, póki mam czas jeździć na spokojnie po urzędach, bo potem może być różnie i tak nikt na te fotki nie patrzy.
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
Mokka
zaciśnięte, będziesz pod dobrą opieką!
|
|
#110 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sa ... i bedzie dobrze ![]() Cytat:
za wizyte ... i faktycznie Duzy 3kg ja licze po ciuchy ze Mlody tyle bedzie warzyl jak sie urodzi hahaha ![]() Cytat:
CalZone mamy ... haha ... no ale zeby isc trzeba miec kase :P a ja jak na razie bez funduszy haha oraz za wizyteno i ja juz w lozeczku pachnaca piekna .... INO chlopa obok brak Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-02-25 o 22:01 |
|||
|
|
|
|
#111 | |
|
Zadomowienie
|
OC
za wizytę ![]() Cytat:
![]() mąż wczoraj do mnie: "ej to prawie jak ja" pamiętam jak miałam 99 wyglądam jakbym piłkę zjadła bo w biodra, uda ani w pupę mi nie poszło..
|
|
|
|
|
|
#112 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dla córeczki.. ![]() czyli zaczęłam rodzić w wieku 9 lat.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
lepiej być pod kontrolą.. i trzymam kciuki żeby to była tylko króciutka obserwacja.. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() witam się i ja w końcu w nowym wątku.. ![]() i do jutra mówię od razu bom zmęczona dziś.. ![]() dobrej nocy.. gaduły..
|
|
|
#113 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizytęCytat:
Cytat:
|
|
|
#114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kurde nacytowałam w tamym i doopa
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#115 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I w sumie to by się zgadzało, bo jak pisała Strippi w 36tc brzusio jest najwyżej Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę! 800g w 2,5tyg... poszalał! Przy cukrzycy musicie uważać chyba na wagę małego?Nie martw się, że będzie klocuszkiem - mój 1,5 tyg temu miał 2,7 kg, a nie miał długich nóżek a mógłby...A jak tam szyjka? Cytat:
no i wielkie dla męża! Napiłabym się dobrego soku ze świeżych owocków!
|
|
|
|
#116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mokka trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ( na pewno będzie
Cytat:
i do tego jeszcze tak dziwnie mi brzuch twardniał![]() Cytat:
za wszystkie wizytyDzisiaj w dzień nie za dobrze się czułam, a że tż spał po nocce, to położyłam się z nim. Minęło może z pół godziny jak zasnęłam i... teściowa wpadła z wizytą. Kurde, prawie nigdy nas nie odwiedza a dzisiaj akurat musiała sie pofatygować Ach, te teściowe. Chociaż teścia mam podobnego - też zero wyczucia. Jak przyjedzie do nas, to potrafi siedzieć cały dzień Dla odmóżdżenia oglądam Perfekcyjną Panią Domu. Jakby zobaczyła mój "porządek" to by chyba na zawał bidulka zeszła |
||
|
|
|
|
#117 |
|
Wtajemniczenie
|
Mokka_83
![]() OC piękna waga, może później przystopuje jednak...
|
|
|
|
|
#118 |
|
Wtajemniczenie
|
Ze 2h sie zeszlo zanim mnie przyjeli. Ale oczywiscie dzis nic nie wiem. Wzieli tylko krew i mocz do badania a jutro po porannym obchodzie pewnie juz jakies konkretne badania zleca i moze po wieczornym obchodzie czegokolwiek sie dowiem. A poki co chyba ide spac, bo co tu robic... laski juz spia... w sali komplet ale przynajmniej nie bedzie nudno. A Gustaw sie słodko rozpycha
Milej nocy Wam zycze
|
|
#119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no proszę szybko zaczęłaś Cytat:
pełnia pełnia i co? dupa
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że jesteś z nami w kontakcie dziewczyny jednak nie zasnęłam, przez 1,5g Misiek tak wariował, że aż się wystraszyłam i chciałam jechać do szpitala, teraz przestał, a mnie naszedł ból krocza i jak na okres. Plus miałam kilka skurczy. oj wykończę się
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.

W każdym razie teraz skonczyłam pakowac co trzeba, poza tym poszykowałam wszystko Tżtowi w razie czego... Coś zaraz zjemy i jedziemy
Ogólnie rzecz biorąc jestem załamana i nie wiem co myśleć... mam taką cicha nadzieję, że może mnie jednak nie zostawią... albo ewentualnie puszczą po dniu czy dwóch... Moge nawet 5 razy dziennie na ktg chodzić... byleby być w domu
będzie dobrze!
stresuje sie, dobrze że w środę wizyta

No więc młody ma prawie 3 kg 

albo ja za bardzo wybredna jestem

będzie dobrze, będziesz pod dobrą opieką, lepiej tak niż się stresować.