|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
#3872 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- chciałaś się kształcić, jak każdy tu ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Zakorzenienie
|
Akurat nie ale mniej więcej znam nazwy miejscowości w tym regionie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39453370]ulala!
![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- chciałaś się kształcić, jak każdy tu ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- co na to instruktor? ![]() Niby tak i co ja z tego mam? Papier na rozpałkę do pieca lub do toalety... Na co mi marzenia jak rzeczywistość uderza we mnie jak grom z jasnego nieba... |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Rozeznanie
|
Ja często mam ochotę położyć się, zasnąć i spać tak przez jakiś bardzo długi czas.
Ale co by mi to dało ? Nic. Od problemów nie ucieknę, muszę coś znaleźć bo z samej wypłaty TŻ nie damy rady się utrzymać. Właśnie wysłałam dwa CV, może coś się ruszy ![]()
#3877 |
Rozeznanie
|
![]() |
#3878 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | |
Raczkowanie
|
ja poszłam na mniej interesujące studia (politechnika) zamiast tego, co mnie interesowało (historia sztuki, akademia muzyczna) i niestety przyznam, że to była jedna z lepszych decyzji z perspektywy czasu. O pracę jest znacznie łatwiej (mam przyjaciółki na akademii i uniwerkach), na start zarabiam 2x więcej. Fakt, że nie jest to moją pasją, ale przynajmniej nie boję się o przyszłość.
Gwiazdeczka, ale dlaczego nie piszesz w listach o swoim blogu? Przecież to jest ogromny atut, a Ty jakby się tego wstydzisz. W Twoim położeniu każdy szczegół jest ważny, a dzięki temu potencjalny pracodawca ma szansę dowiedzieć się mnóstwo pozytywnych rzeczy na Twój temat ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
lepiej czytać takie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ps. Co do Twojej pracy - na poczatku tylko będziesz miała Anioła Stróżą ( ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zatrudnienia – mówi Joanna Brzyska, menedżer regionu w agencji zatrudnienia Randstad
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja teraz żałuję, że nie poszłam na inne studia, męczyłabym się pewnie, ale może teraz nie byłabym w czarnej dupie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39454009]czasu nie cofniemy i nie ma co gdybać. trzeba szukać rozwiązań...
niestety...[/QUOTE] Tylko żebym ja miała "jaja" do tych zmian, a mam wrażenie, że z dnia na dzień coraz więcej strachu we mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3886 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39454053]małe szanse na rozwój = uciekać stamtąd!
[/QUOTE] chciałabym...
http://penautbutter-peanutbutter.blogspot.com/ Edytowane przez szakal165 Czas edycji: 2013-02-25 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39454053]małe szanse na rozwój = uciekać stamtąd!
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- a potem męczyłabyś się pracując tam, gdzie nie chcesz i po jakimś czasie kopnęłabyś te robotę[/QUOTE] Czyli i tak źle i tak niedobrze... Ech, porozmawiajmy o pogodzie! Myślicie, że już idzie wiosna? |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No i pomyśl że masz stertę podobnych podań o pracę + listy, z pewnością zwróciłabyś uwagę na coś tak innego jak inspirujący blog. Ja z pewnością bym zwróciła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może coś w tym jest, może i masz rację - a na pewno masz rację pisząc, że ja się tego wstydzę. Nie, może to nie wstyd, kurczę - nie wiem jak określić to słowo... Wezmę sobie Twoją uwagę do serca! |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3890 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Edytowane przez chochol Czas edycji: 2013-02-25 o 20:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Zakorzenienie
|
Kurde widzialam dzis super oferte pracy (chyba super) do biura, specjalista ds projektow unijnych i niby wymogow w zasadzie nie bylo zadnych oprocz: nienaganna prezencja, szybkosc uczenia sie.
Troche to dla mnie podejrzane, bo takie oferty pracy (stanowiska) to zazwyczaj juz sa obstawione przez znajomych prezesow :P no i brak jakichkolwiek wymogow znajomosci projektow itp? wyslalabym oferte, ale kurcze sama nie wiem.. cos mnie odpycha ![]()
#3892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo wiesz co? Wpier*** ile wlezie, aż dupa będzie sina, może wtedy coś do mnie dotrze ![]() Ps. No tak, ale co wtedy, gdy startuję na inne stanowiska niż te związane z moim wykształceniem? Czy wtedy też może się to okazać pozytywem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale przy wyjeżdżaniu tak skupiłam się na tyle samochodu że przodem L-ki przejechałam po calutkim boku auta instruktora ![]() Najpierw skoczyło mu ciśnienie, a potem wziął oddech, machnął ręką i powiedział "w sumie to mam na takie przypadki duże ubezpieczenie, a kolega naprawi za pół ceny. Jeszcze na tym zarobie " ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Raczkowanie
|
Udowodnionym jest, że pracownik mający pasje poza miejscem pracy lepiej znosi kłopoty i zawirowania zawodowe, jest bardziej wydajny i czerpie większą radość z życia. To jest także ciekawe, łatwiej kogoś polubić jeśli czymś nas zaciekawi. Takie rzeczy są bardzo na plus w tzw zdrowych firmach, czyli tam, gdzie ważny jest tzw work-life balance.
W rekrutacjach często ważne jest nie tylko to, jak rozwijasz się zawodowo, ale także jak rozwijasz się jako człowiek. Nie jesteśmy maszynami, do pracy wchodzimy z jakimś zapleczem i zawsze lepiej jest pokazać, że coś tam poza tym CV w sobie nosimy, że bierzemy w czymś udział, że nie zamykamy się w swoim małym świecie. Twój blog świetnie to pokazuje, jest okazją do ciekawej rozmowy. Ja na rozmowie rekrutacyjnej z HR do pracy, gdzie teraz pracuję rozmawiałam głównie o górach i snowboardzie, bo pani rekruterka dodzwoniła się do mnie, kiedy byłam na wyciągu. I nie chodziło jej o moje umiejętności (te sprawdzono na innym spotkaniu), ale właśnie o swobodę rozmawiania, o moje pasje i o to jak je rozwijam. Jeśli umiemy coś ze sobą zrobić, kiedy nie musimy, to chyba nie świadczy o nas najgorzej, prawda? ![]() Edytowane przez chochol Czas edycji: 2013-02-25 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- To możemy sobie łapkę przybić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra jutro napisze LM i wysle, poki tego nie zrobie nie wiem jak tam jest i ile placa a znajac me "szczescie" to nawet nie zadzwonia ![]() Od poczatku stycznia wyslalam wow 15 cv i ani jednego odzewu. ![]()
![]() |
#3899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś w tym jest, muszę Ci przyznać rację. Może rzeczywiście powinnam coś z tym zrobić, bo w końcu nie ma się czego wstydzić. Póki co za radą dziewczyn (chyba Verda i Tusia pisały) dodałam adres mojego bloga do rubryki ZAINTERESOWANIA w moim CV, ale może zacznę o tym pisać w LM :rollees: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez chochol Czas edycji: 2013-02-25 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.