Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-26, 07:22   #2311
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez banka26
a dzisij slyszalm na TVN ze w polowie marca ma byc iscie wiosennie ma byc okolo 14 stopni
super by było

Kinga za 31t
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 07:22   #2312
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Witam

Aaś brawo dla dziewczynek!!!Wi esz już ile jeszcze będziesz w szpitalu?

Banka alee apartament ma maluch!!!

Diabli oo nie kochana dla Tymka po chłopcach to nie mam nic Wiesz.. Oni mają 8 i 5 lat.. Wstępna wersja była taka że na tym fabryke zamykamy Wydaliśmy wszystko na bieżąco..No ale potem dopadł mnie "wściek macicy" I teraz trzeba wszystko od nowa..Wózek,łóżeczko, wszystkie ciuszki,akcesoria, wanienke.. no tak jakbym pierwsze miała mieć eheh.
Jedynie ciuszki po młodszym od 3 roku będę miała i to właściwie nic bo on np spodnie dość niszczył.. Ale o ciuchy to się nie martwię akurat.. Muszę dokupić tylko jakieś śpioszki i body na długi rękaw na 56 z 3 komplety i na 62.. bo te stosy ciuchów co mam to jakieś duże mi się wydają No i dla siebie do szpitala nie mam jeszcze nic.. Więc powoli łapię stresa:/

Pisałam już na staraczkach ,ale napiszę i Wam tutaj
Postanowiliśmy...tzn mąż zaczął temat...że jak dobrze pójdzie to zabiera nas do siebie..całą rodzinę!
Ale na spokojnie.. najpierw on musi znaleźć inną pracę bo jak Wam pisałam w tej jest tragedia...i potem pomału będzie nam szukał czegoś i ogarniał temat tam na miejscu..A ja tutaj w tym czasie zdąrze urodzić, starszy skończy 1 klase, wyrobię im dowody, załatwie formalności,pozamykam sprawy. na wakacjach chrzest,a potem jedziemy

Nie wiem jeszcze gdzie dokładnie czy Holandia, czy Niemcy czy może gdzie indziej.. Nie wiem gdzie mąż prace znajdzie..Ale nie ważne gdzie..ważne żeby być razem!!! Tutaj albo siedzimy razem i klepiemy biede,albo on ciągle wyjeżdża i ja jestem z dziećmi ciągle sama...To już nie jest rodzina..A nas tu nic nie trzyma. Zawsze można wrócić.. Grunt ,żeby mieć pieniążki i być wszyscy razem..Skoro tutaj to nie możliwe to próbować będziemy gdzie indziej. Raz się żyje

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000

Edytowane przez colorblue
Czas edycji: 2013-02-26 o 07:23
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 07:24   #2313
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
To dziwne, bo ja mam taki sam ból i mój gin powiedział, że to dlatego, że Mała ułożona jest bardzo wysoko i uderza mi główką w wątrobę. W życiu bym nie pomyślała, że to zgaga
kurde, tak źle i tak niedobrze. mój Kubuch z kolei leży nisko i mnie po szyjce i pęcherzu nawala....

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
powinnam przed ... tak mi w szpitalu przynajmniej mówili, że w razie czego od razu podaje się dziecku szczepionkę. no ale jak się okaże że muszę zrobic z tym genotypowaniem to ..... nie wiem najwyżej powiem tylko że jest podejrzenie choroby i niech coś robią ...
ale ja tego po prostu nie ogarniam ... choroba na którą chorują miliony ludzi, i takie problemy i koszta żeby się upewnić czy jest się chorym czy nie ?? nie wierzę w to że ludzie wydają takie pieniądze na badania ... MUSI być prostszy = tańszy sposób :/
vil, nie wiem dokładnie o co chodzi z tą chorobą, mogłabyś napisać co to dokładnie ma być? próbowałam podczytać, ale po kilku stronach przestałam śledzić, bo nie mam aż tyle czasu, zeby wszystko nadrobić...

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
mam łzy w oczach
sprawdzam sobie 16sto dniową prognozę pogody..
od za tydzień będzie już cieplej,a temperatury podchodzące pod 18stopni
błagam by się sprawdziło..chcę wiosnę..
rześkie powietrze,rosę.. kwitnące forsycje..zieloną trawkę...
axella, popieram. Wiosna to dla mnie najsuperowszaq pora roku i już chcę!!! nie musieć zakładać tony ciuchów sobie i dziecku przed wyjściem na zewnątrz....

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
o wypicowanych facetach, którzy przebierają w panienkach i gardzą takimi co o siebie nie dbają czy są brzydkie..
przed chwilką był koleś zjarany na solarium i wysmarowany balsamem z drobinkami złota masakra
no co ty, to mój ideał faceta!
jezuuuu.... nienawidzę takich gości fuj fuj fuj!

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja po porodzie też nie muszę mieć jednoosobowej i raczej to oleję ale nie chciałabym leżeć na 6-osobowej max 2-osobowa, noo... 3. Jak te wszystkie dzieci się rozryczą to musi być tragedia albo w godzinach odwiedzin - 6 babek, 6 dzieci i 6 osób odwiedzających
ja miałam super, bo miałam dwuosobową, ale kładli dobami i tylko ja rodziłam w tej dobie i przez 8 dni leżałam sama. Dla mnie to jednak lepiej samemu, no i w tym szpitalu odwiedziny były bez ograniczeń czasowych, przez cały dzień i przy jednoosobówce to super.

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
nie rozumiem tych płatnych porodów przecież MAMY PRAWO RODZIĆ Z OSOBĄ TOWARZYSZĄCĄ, i NIKT NIE MOŻE ZA TO POBIERAĆ ŻADNYCH OPŁAT (ew. opłata za jakieś obuwie ochronne itp)
to jest chore, dlatego ja się cieszę, że idę prywatnie, zapłacę, dostanę rachunek i przynajmniej mam wszystko czarne na białym. I wkurza mnie gadanie, że po co płacę tyle za poród, skoro można na nfz urodzić za darmo. U mnie w mieście nie można. Chyba, że ktoś ma w dupie jak urodzi, w jakich warunkach i jakiej atmosferze.

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
happy, a bo jakoś tak ten kolor przeszedł bez echa - miał być znacznie ciemniejszy, a na moich rozjaśnianych włosach wyszedł po prostu ciemny blond niemniej pierwszy raz od x'lat nie musiałam podczas farbowania używać szpikulca do drapania się od rozjaśniacza..
a mnie właśnie masakrycznie ostatnio piecze farba w łeb. Nie wiem, czy to przez ciążę? bo farbę mam cały czas taką samą, ale normalnie wytrzymać ciężko

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

ale mam świetną nowinę , nie pisałam nic wcześniej, bo nie chciałam zapeszać.. dziś oficjalnie sprzedaliśmy działkę, dzięki czemu już za tydzień ruszamy z hydrauliką, później wylewki, malowanie ścian, kładzenie płytek, parkietów, łazienki & kuchnia i możemy się wprowadzać
super, gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dziewczyny zastanawiam się co zrobić z laktatorem mianowicie nie wiem czy kupować przed porodem, a jeśli tak to czy ręczny czy od razu elektryczny Zastanawiam się, no bo skąd ja mam wiedzieć czy będę miała pokarm? Pamiętam, że niektóre z Was pisały, że zabierają je ze sobą na porodówkę, bo są przydatne. Wiem też, że niektórym mamuśką się nie przydały a przecież to jest dość spory wydatek, ręczny około 100zł, a elektryczny ok. 250zł, no i nie wiem co zrobić w tej kwestii
możesz zrobić tak, żeby się ewentualnie teraz tylko zorientować, jaki chciałabyś kupić i w której aptece jest dostępny od ręki, zapisać małżowi i w razie czego ci kupi. Bo jak ci się zacznie nawał, to nie dasz rady bez laktatora. Ja kupuję taki podstawowy za 10 złotych z gruszką, i być może mi starczy do końca, ale ja karmiłam i nie odciągałam tak, żeby odciągać, tylko ściągałam trochę, bo miałam strasznie dużo mleka i mała się krztusiła, bo jej leciało fontanną i zawsze przed karmieniem odciągałam trochę, ale jak nie ma się dużo mleka to on jest do bani podobno. Wklejam link:
http://allegro.pl/odciagacz-pokarmu-...986831807.html

wygląda może dziwnie, ale ja miałam na cały okres karmienia. Mąż mi go kupił w szpitalnej aptece, po tym jak mnie zalało pokarmem.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 07:26   #2314
whatIthink
Raczkowanie

dzień dobry

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 07:29   #2315
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
super by było

Kinga za 31t

Kinga za 31 tc
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam

Diabli oo nie kochana dla Tymka po chłopcach to nie mam nic Wiesz.. Oni mają 8 i 5 lat.. Wstępna wersja była taka że na tym fabryke zamykamy Wydaliśmy wszystko na bieżąco..No ale potem dopadł mnie "wściek macicy" I teraz trzeba wszystko od nowa..Wózek,łóżeczko, wszystkie ciuszki,akcesoria, wanienke.. no tak jakbym pierwsze miała mieć eheh.
Jedynie ciuszki po młodszym od 3 roku będę miała i to właściwie nic bo on np spodnie dość niszczył.. Ale o ciuchy to się nie martwię akurat.. Muszę dokupić tylko jakieś śpioszki i body na długi rękaw na 56 z 3 komplety i na 62.. bo te stosy ciuchów co mam to jakieś duże mi się wydają No i dla siebie do szpitala nie mam jeszcze nic.. Więc powoli łapię stresa:/

Postanowiliśmy...tzn mąż zaczął temat...że jak dobrze pójdzie to zabiera nas do siebie..całą rodzinę!
Ale na spokojnie.. najpierw on musi znaleźć inną pracę bo jak Wam pisałam w tej jest tragedia...i potem pomału będzie nam szukał czegoś i ogarniał temat tam na miejscu..A ja tutaj w tym czasie zdąrze urodzić, starszy skończy 1 klase, wyrobię im dowody, załatwie formalności,pozamykam sprawy. na wakacjach chrzest,a potem jedziemy

Nie wiem jeszcze gdzie dokładnie czy Holandia, czy Niemcy czy może gdzie indziej.. Nie wiem gdzie mąż prace znajdzie..Ale nie ważne gdzie..ważne żeby być razem!!! Tutaj albo siedzimy razem i klepiemy biede,albo on ciągle wyjeżdża i ja jestem z dziećmi ciągle sama...To już nie jest rodzina..A nas tu nic nie trzyma. Zawsze można wrócić.. Grunt ,żeby mieć pieniążki i być wszyscy razem..Skoro tutaj to nie możliwe to próbować będziemy gdzie indziej. Raz się żyje
wszystkie juz mam y takie apartamenty :P
za odwazna decyzje , ja sie nie nadaje ale jak by mnie przypililo tez bym pojechala za mezem , dokladnei grunt to byc razem
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 07:41   #2316
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Wózek,łóżeczko, wszystkie ciuszki,akcesoria, wanienke.. no tak jakbym pierwsze miała mieć eheh. No i dla siebie do szpitala nie mam jeszcze nic.. Więc powoli łapię stresa:/

1. a nie masz szans odzyskać tych ciuszków i akcesoriów? czy sprzedawałaś je?
2. gratuluję decyzji najważniejsze żeby być razem

Cytat:
Napisane przez banka26
wszystkie juz mam y takie apartamenty :P
ja nie, ale pracuję nad tym
Stary 2013-02-26, 07:43   #2317
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:

Kinga za 31t
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Kinga za 31 tc

color gratuluję odważnej decyzji - najważniejsze, że będziecie razem!!! Trzymam kciuki oby udało się to zrealizować jak najszybciej

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-26, 07:43   #2318
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
1. a nie masz szans odzyskać tych ciuszków i akcesoriów? czy sprzedawałaś je?
2. gratuluję decyzji najważniejsze żeby być razem

ja nie, ale pracuję nad tym
Kochana ale miedzy nami roznica 6-7 tc wiec w moim tyg. tez bedziesz miala taki
Stary 2013-02-26, 07:47   #2319
colorblue
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny

Wiecie ja nie patrze chyba na to w kategorii odważnej decyzji...
Po prostu tutaj na godną pracę ,żeby nas utrzymać jak widać nie ma szans.. Pozostają wyjazdy za granice...a jak nasze życie ma wyglądać tak,że ja tu sama z 3 dzieci i ze wszystkim ,a mąż tam i widywanie się raz na kilka miesięcy to my tak nie chcemy..
My chcemy być razem i móc normalnie żyć..chce mieć męża przy sobie i on mnie też.. a dzieci tate a nie tylko mame..
Boje się, boję się jak cholera.. początki będą trudne napewno...Ale nikt nie powiedział,że będzie łatwo.. dam radę

Wiecie dużo bym dała za to by mieć gdzieś kogoś za granicą.. kogoś kto nas ściągnie, pomoże ze znalezieniem mieszkania,załatwienie szkoły,urzędów,papierków. .Bo tego się boję...potem już będzie z górki...No i znowu się okazuje,że niby znajomych miało się full. Mnóstwo wyjechało i sobie chwali, ale jak człowiek poprosi o tego typu pomoc to nie da rady.. Nie wiem jakby się bali ,że im coś z tego tytułu ubędzie czy coś..ehh..
No ale coś się wymyśli

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000

Edytowane przez colorblue
Czas edycji: 2013-02-26 o 07:50
Stary 2013-02-26, 07:50   #2320
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Po prostu tutaj na godną pracę ,żeby nas utrzymać jak widać nie ma szans.. Pozostają wyjazdy za granice...a jak nasze życie ma wyglądać tak,że ja tu sama z 3 dzieci i ze wszystkim ,a mąż tam i widywanie się raz na kilka miesięcy to my tak nie chcemy..
My chcemy być razem i móc normalnie żyć..chce mieć męża przy sobie i on mnie też.. a dzieci tate a nie tylko mame..
Boje się, boję się jak cholera.. początki będą trudne napewno...Ale nikt nie powiedział,że będzie łatwo.. dam radę
dokladnie, ale dacie rade
Stary 2013-02-26, 07:53   #2321
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Witam

Nic Was tutaj nie trzyma. Ja bym też jechała. Jak z mieszkaniem?

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
możesz zrobić tak, żeby się ewentualnie teraz tylko zorientować, jaki chciałabyś kupić i w której aptece jest dostępny od ręki, zapisać małżowi i w razie czego ci kupi. Bo jak ci się zacznie nawał, to nie dasz rady bez laktatora. Ja kupuję taki podstawowy za 10 złotych z gruszką, i być może mi starczy do końca, ale ja karmiłam i nie odciągałam tak, żeby odciągać, tylko ściągałam trochę, bo miałam strasznie dużo mleka i mała się krztusiła, bo jej leciało fontanną i zawsze przed karmieniem odciągałam trochę, ale jak nie ma się dużo mleka to on jest do bani podobno. Wklejam link:
http://allegro.pl/odciagacz-pokarmu-...986831807.html

wygląda może dziwnie, ale ja miałam na cały okres karmienia. Mąż mi go kupił w szpitalnej aptece, po tym jak mnie zalało pokarmem.
Czyli faktycznie są i w takiej cenie. Koleżanka mi pokazywała swój, wyglądał jak normalny ręczny laktator (jak większość z all), mąż zapłacił za niego w aptece niecałe 30zł Nie chciałam wierzyć!

Cześć.

W końcu po trzech dniach niebytu tutaj wracam, czytaj: mąż poszedł do pracy. Chyba nie ogarnę... mam w cholerkę zaległości.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-26, 07:58   #2322
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Wiecie dużo bym dała za to by mieć gdzieś kogoś za granicą.. kogoś kto nas ściągnie, pomoże ze znalezieniem mieszkania,załatwienie szkoły,urzędów,papierków. .Bo tego się boję...potem już będzie z górki...No i znowu się okazuje,że niby znajomych miało się full. Mnóstwo wyjechało i sobie chwali, ale jak człowiek poprosi o tego typu pomoc to nie da rady.. Nie wiem jakby się bali ,że im coś z tego tytułu ubędzie czy coś..ehh..
No ale coś się wymyśli
ale jesteście dorośli i dacie radę. Czasem lepiej polegać na sobie niż na znajomych. Początki są zawsze trudne, wiem coś o tym, bo sama też jeździłam za granicę i często zostawałam bez pracy. Ale najważniejsze to chieć coś robić z własnym życiem, ja mam jedną zasadę, nigdy nie narzekam do nikogo na nic. Dzięki temu zawsze jesteśmy z mężem pozytywnie nastawieni do wszystkiego, nawet jak są kłopoty. I wiesz co? chyba dzięki temu wszystko nam się tak udaje.
Z tego co piszesz nie ma sensu siedzieć tu w Polsce i czekać nie wiadomo na co, wegetować. Dzieciaki zasługują na lepszą przyszłość i wy jako rodzice macie obowiązek dać z siebie wszystko, żeby im to zagwarantować. Ja też bym wyjechała, gdybym nie miała z czego utrzymać dzieci, poszłabym do jakiejkolwiek pracy i dałabym radę! wam też się uda!
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 08:01   #2323
ankaaa206
Wtajemniczenie

witamy
colorblue trzymamy kciuki żeby Wam się udało, najważniejsze to być razem i się wspierać w każdej sytuacji, a wszystko się ułoży.

Dziś mój mąż jedzie po wózek tzn zobaczyć jak wygląda no i jak będzie ok to kupujemy ) zakochałam się w dwóch bebetto luca i jedo fyn sd4, parametry mają podobne ale i tak mąż stwierdził że musi każdy pomacać by tyle kasy wydać za nie tylko szkoda że ja nie mogę jechać, ale mam nadzieję że wybierze ok
Czekam dziś na kuriera bo łóżeczko ma dojść

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 08:11   #2324
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
ale jesteście dorośli i dacie radę. Czasem lepiej polegać na sobie niż na znajomych. Początki są zawsze trudne, wiem coś o tym, bo sama też jeździłam za granicę i często zostawałam bez pracy. Ale najważniejsze to chieć coś robić z własnym życiem, ja mam jedną zasadę, nigdy nie narzekam do nikogo na nic. Dzięki temu zawsze jesteśmy z mężem pozytywnie nastawieni do wszystkiego, nawet jak są kłopoty. I wiesz co? chyba dzięki temu wszystko nam się tak udaje.
Z tego co piszesz nie ma sensu siedzieć tu w Polsce i czekać nie wiadomo na co, wegetować. Dzieciaki zasługują na lepszą przyszłość i wy jako rodzice macie obowiązek dać z siebie wszystko, żeby im to zagwarantować. Ja też bym wyjechała, gdybym nie miała z czego utrzymać dzieci, poszłabym do jakiejkolwiek pracy i dałabym radę! wam też się uda!
Nie no zgadzam się oczywiście Napisałam,że dużo bym dała za to bo to bym mi nam bardzo ułatwiło start w obcym kraju...ale i bez tego sobie damy radę!!! Mam nadzieję,że to wszystko wypali...Bo wiesz..mąż jakby miał teraz faktycznie cały czas wyjeżdżać to pieniążi na życie będę miała.. tyle,że jesteśmy rodziną..a ja nie chcę by ona wyglądała tak,że mąż tylko siedzi gdzieś tam i pieniądze śle a ja tu miesiącami sama z dziećmi...dlatego chcemy spróbować połączyć to wszystko i być razem. Jeśli nie można tu to gdzie indziej

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-02-26, 08:27   #2325
candace1
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
mam tyle nadrabiania a myślałam, ze nie będzie tgo dużo ;-P

vil-ja Ci się nie dziwię, ze się telepałaś z nerwów. Przecież można zawału dostać jak się zobaczy to co ty na papierze
banka26- a jednak dałaś radę u dentysty i super apartament ma Michaś
szczesliwa25 - ja też nie kupuję chusty Nie jestem kangurem
pawie-oczko mnie się podobają baardzo nowoczesne projekty z płaskimi dachami, ale obawiam się naszych zim i tego śniegu na dachu, więc rozsądniej jest budować coś ze skosami
Póki co szukam i nic nie powaliło mnie na kolana
whatIthink - no padłam ze śmiechu co za gość. Chyba lubi jak się na niego patrzy ale to oznacza, że niegroźny jest
sharp-ona po mprostu nie chce Ci pomóc i tyle. Na jakich ludzi "miłych" trafiłaś to cycki opadają
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 08:28   #2326
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
no to jest nie fair... to co mi przychodzi na myśl w tym momencie - w sensie co w Twojej sytuacji można by zrobić - to powództwo ustalające do sądu, czyli tzw. pozew o ustalenie istnienia stosunku pracy z art. 22 par. 1 z indeksem 1 i 2 Kodeksu pracy. W pozwie tym dowodziłabym, że nie byłaś pracownikiem tymczasowym z uwagi na rodzaj pracy (tzn. nie podpadałabyś pod definicję pracy tymczasowej z art. 2 ustawy o zatrudnianiu pracowników tymczasowych - o ile faktycznie nie była to praca podpadająca pod ten artykuł, a nie wiem jaki miałaś rodzaj pracy), a jednocześnie z uwagi na cechy stosunku łączącego Cię z Twoim pracodawcą był to od początku stosunek pracy - czyli Twoja osobista praca na rzecz pracodawcy wykonywana pod jego kierownictwem, w czasie i miejscu przez niego wyznaczonym. Jeżeli sąd przychyliłby się do Twojego stanowiska i wydał wyrok ustalający na Twoją korzyść, to miałabyś wtedy wszystkie uprawnienia związane ze statusem pracownika, łącznie z urlopem macierzyńskim.
W sądach jest trudno, ostatnio mają tendencję do "rodzaj umowy był wolą stron" czyli jaką podpisałaś taką chciałaś ...
Ale gdyby tak podeprzeć się kontrolą z PIP i złożyć wniosek po ich kontroli to byłoby prościej.
Cytat:
Trzymam kciuki

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 08:31   #2327
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26
Kochana ale miedzy nami roznica 6-7 tc wiec w moim tyg. tez bedziesz miala taki
wiem, dlatego mówię że pracuję nad tym może już na Święta wyskoczy brzucholek
Stary 2013-02-26, 08:39   #2328
lonely_lady
Zakorzenienie

paszteciki, które jem, właśnie wylądowały na mojej bluzie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 08:40   #2329
karolina2121
siedzę i myślę

Witam

Trochę się nie wyspałam, bo poszłam spać około 3...
Antoś chyba jest sową tak jak mamusia, bo jak zasypiałam kopał jak szalony

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Nie ponadrabiam was bo wczoraj jakiś taki szalony dzień był więc nie byłam na bieżąco a teraz to już jest awykonalne;-)

Miałam usg - jedna dziolcha waży 1000g a druga 995g więc spoko ilość płynu owodniowego w normie co na tą chwilę jest super ważne.
Reszta pomiarów w normie
Jedną dziolche badał mi dr a druga z pomoca niego taka studentka młoda. I on mówi do mnie: proszę nie mówić płci to zrobimy egzamin. I studentka tak patrzy patrzy na ten ekran ale w końcu zgadla i też ten lekarz jej pokazywal "hamburgera"
Ale mówi że czasami można się pomylić bo jak chłopak scisnie jajka to też wychodzi "hamburger"

---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:55 ----------

Jakby ktoś miał chęć:
https://m.facebook.com/?refsrc=http%...ser=1180903489
dla dziewczynek

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Witam się i ja z rana, trochę mnie nie było, nawet nie nadrabiam, bo za niedługo wychodzę i znowu będę do tyłu

Chciałam tylko wtrącić coś o chustach... Polecam Wam forum http://chusty.info/forum/ jest tu masa wiedzy na ten temat. Co do długości chust to na początku koniecznie trzeba kupić długą, bo Wam będzie łatwiej zawiązać po prostu, z czasem jak nabierzecie wprawy to możecie wymienić chustę na krótszą. Koleżanka nosi córeczkę w chustach od samego początku, mała ma teraz rok i 9 miesięcy i na plecach ją wiążą Ja się cały czas zastanawiam nad tym, będziemy mieli w SR naukę wiązania chust i zobaczę czy mi to podpasuje

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Ło zaczynam 31tc
za 31 tc

Zaraz przejrzę to forum

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-26, 08:42   #2330
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
a może są tylko delikatnie podwyższone, w granicach normy nie martw się na zapas
chyba sobie nie wyobrażam seksu między skurczami
why?
Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
no tak uprawiać seks między skurczami jak zaczął się poród i później stwierdzić, że działa, no jakby miało nie działać skoro zaczął się poród heeeelołto ja w takim razie radzę Wam dziewczyny jak będziecie miały już regularne skurcze porodowe wystawić 66 żelazek na parapet - też wydziela okscytocynę i na bank urodzicie

Cytat:
Ja Ci powiem, że o tym słyszałam ale, że stosuje się to wcześniej i to może wywołać skurcze tak z 2 tyg przed terminem warto brykać jak najwięcej
na niektóre kobiety działa.
ja jestem wyjątkiem

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
to chyba całkiem daleko od lublina
100km to dla mnie mało

Cytat:
Miałam usg - jedna dziolcha waży 1000g a druga 995g więc spoko ilość płynu owodniowego w normie co na tą chwilę jest super ważne.
Reszta pomiarów w normie
Jedną dziolche badał mi dr a druga z pomoca niego taka studentka młoda. I on mówi do mnie: proszę nie mówić płci to zrobimy egzamin. I studentka tak patrzy patrzy na ten ekran ale w końcu zgadla i też ten lekarz jej pokazywal "hamburgera"
Ale mówi że czasami można się pomylić bo jak chłopak scisnie jajka to też wychodzi "hamburger"
nie mam fb więc link mi się nie otwiera i nie wiem o co kamon
Super,że dziewczynki rosną i płyn jest w normie

No właśnie

Cytat:
Witam

I bardzo dobrze - nie macie po co siedzieć w Pl a ty sama z 3 dzieci to już w ogóle.
Trzeba podejmować ryzyko.
Jeszcze gdybyś miała jakieś wsparcie w rodzinie to rozumiem, że mogłabyś się zastanawiać, ale u Ciebie sytuacja jest taka, że ja bym też się nie zastanawiała i wiała z Polski najszybciej jak się da...
Stary 2013-02-26, 08:42   #2331
xal
Zakorzenienie

Mówię wczoraj do męża, że nazwałam małą Pchełka. A ten się zaczął śmiać. Nabijał się, że prędzej pasuje obcy albo pasożyt To mu przygadałam, że na razie pasożytuje na mnie więc on nie może tak na nią mówić
A moja mama, jak przez telefon mówię "Pchełka ..." to wypaliła, co tak brzydko na dziecko mówię Tłumaczę, że to takie słodkie, bo taka chudziutka, leciutka jeszcze i tak delikatnie się dobija do brzuszka jak pchełka.

Z imionami z mężem próbowałam wczoraj negocjować. Zostało 5 czy 6, jest postęp W pewnym momencie tak popatrzył na mnie i mówi "w sumie to co Ty masz do powiedzenia w tej kwestii i tak ja pójdę do urzędu zapisać to coś wymyślę " ehhh on się za bardzo lubi ze mną drażnić. Jak to stwierdził, że się tak fajnie denerwuję i udaję focha, że aż go kusi

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 08:50   #2332
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dzień dobry

Przyszła mi kasa z ZUS

I wyobraźcie sobie, kupiłam buty na all - niby 40 i nowe i UWAGA okazały się być 41 i używane. Jestem mega wściekła....

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 08:52   #2333
Serenia
SPAMER
Nieopłacona reklama

Piękny i okazały spis na samym początku. Aż serce się raduje jak tak mamy cieszą się ze swoich maluszków!
Serenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 08:56   #2334
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ponadrabiam was bo wczoraj jakiś taki szalony dzień był więc nie byłam na bieżąco a teraz to już jest awykonalne;-)

Reszta pomiarów w normie

---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:55 ----------

Jakby ktoś miał chęć:
https://m.facebook.com/?refsrc=http%3A%2F%2Fwww. facebook.com%2F&_rdr#!/events/340336326087762?__user=11 80903489
to całkiem spore są dziewczyny u mnie termin 2 tygodnie wcześniej a rozmiar niewiele większy. Mój ma 1400 g

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
100km to dla mnie mało
jakoś kieleckie zawsze mi się wydawało daleko ale 100 km to faktycznie niedaleko..

----
Wróciąłam z USG.. Wszystko w porządku.. Wojtus leży już główką w dół.. Lekarz mówił, że mała szansa by się odwrócił.. Także to co czasem czuje na brzuszku raz po lewej raz po prawej to dupka
a bo nie wiem czy mówiłam, ze ostatnio potrafię wyczuć po której stronie jest go więcej.. tylko sie zastanawiałam co to czy głowa czy dupka i wyszło ze dupka

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 08:57   #2335
lonely_lady
Zakorzenienie

Aaś- dziewczyny już duże, chyba liczyły na to że wcześniej z brzuszka wyjdą ale lepiej niech tam grzecznie siedzą

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Chciałam tylko wtrącić coś o chustach... Polecam Wam forum http://chusty.info/forum/ jest tu masa wiedzy na ten temat. Co do długości chust to na początku koniecznie trzeba kupić długą, bo Wam będzie łatwiej zawiązać po prostu, z czasem jak nabierzecie wprawy to możecie wymienić chustę na krótszą. Koleżanka nosi córeczkę w chustach od samego początku, mała ma teraz rok i 9 miesięcy i na plecach ją wiążą Ja się cały czas zastanawiam nad tym, będziemy mieli w SR naukę wiązania chust i zobaczę czy mi to podpasuje

[/COLOR]Ło zaczynam 31tc
z tą stroną o chustach już Cię Diabli uprzedziła
za skończone 30 tc

Cytat:
No i dla siebie do szpitala nie mam jeszcze nic.. Więc powoli łapię stresa:/

nie martw się, ja też jeszcze nic nie mam dla siebie do szpitala.. w sumie to nic nie mam tylko w ciuszki się obkupiłam troszkę
za decyzję. Musicie działać, a jak widać to chyba jedyny sposób żeby żyło Wam się lepiej. Brakiem znajomych się nie martw, czasem właśnie to ułatwia, a ich obecność utrudnia..
Dacie radę, mąż coś nagra

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 08:59   #2336
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
to całkiem spore są dziewczyny u mnie termin 2 tygodnie wcześniej a rozmiar niewiele większy. Mój ma 1400 g

jakoś kieleckie zawsze mi się wydawało daleko ale 100 km to faktycznie niedaleko..

----
Wróciąłam z USG.. Wszystko w porządku.. Wojtus leży już główką w dół.. Lekarz mówił, że mała szansa by się odwrócił.. Także to co czasem czuje na brzuszku raz po lewej raz po prawej to dupka
a bo nie wiem czy mówiłam, ze ostatnio potrafię wyczuć po której stronie jest go więcej.. tylko sie zastanawiałam co to czy głowa czy dupka i wyszło ze dupka
Gratuluję

Żeby Ci numeru nie wywinął i się nie odwrócił

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-02-26, 09:03   #2337
MoTyleKsw
Zakorzenienie

A to wczorajsze zakupy.
Rozmiary 20 i 21 - zobaczymy czy się zdadzą - jak nie to się sprzeda za rok. Najacze braliśmy dla siostry TŻ syna ale okazały się za małe(mądre głowy zadzwoniły jak już je mieliśmy w domu), ale na dziołchę też mogą być A, że nosiło je chyba dziecko, które nie chodziło bo nie mają żadnych śladów to czemu nie
Kozaczki są ze skóry, były jeszcze w pudełku, po prostu jak je zobaczyłam to padłam. Czarne, tylko zdj jakoś się prześwietliły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130226_095615.jpg (40,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130226_095622.jpg (42,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130226_095648.jpg (31,5 KB, 17 załadowań)

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-02-26, 09:04   #2338
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Przyszła mi kasa z ZUS

I wyobraźcie sobie, kupiłam buty na all - niby 40 i nowe i UWAGA okazały się być 41 i używane. Jestem mega wściekła....

No cóż takie uroki tego allegro

Cytat:

Po brzuchu widać, bo robi się większy z 1 strony
Ciekawe jak mój leży ale wydaje mi się, ze też już ma nóżki do góry bo mnie nimi tak fajnie delikatnie smyra

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A to wczorajsze zakupy.
Rozmiary 20 i 21 - zobaczymy czy się zdadzą - jak nie to się sprzeda za rok. Najacze braliśmy dla siostry TŻ syna ale okazały się za małe(mądre głowy zadzwoniły jak już je mieliśmy w domu), ale na dziołchę też mogą być A, że nosiło je chyba dziecko, które nie chodziło bo nie mają żadnych śladów to czemu nie
Kozaczki są ze skóry, były jeszcze w pudełku, po prostu jak je zobaczyłam to padłam. Czarne, tylko zdj jakoś się prześwietliły
Super buciki
Stary 2013-02-26, 09:08   #2339
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Po brzuchu widać, bo robi się większy z 1 strony
Ciekawe jak mój leży ale wydaje mi się, ze też już ma nóżki do góry bo mnie nimi tak fajnie delikatnie smyra
brzuch to jedno, że krzywy i z jednej storny większy, ale ja czuje dokładnie takie zaokrąglenie po jednej stronie, taką piłkę i czasami jest po prawej czasami po lewej, chociaż częściej po prawej..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 09:10   #2340
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam wtorkowo
Znów nie spałam ale tym razem to chyba z tych nerwów i ze stresu.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Ale Sharp nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo...damy rade jeszcze sie bedziemy smialy z tych ludzi, ktorzy teraz nam utrudniali.
dzięki! no mam nadzieję że tak będzie.
Tak dla jasności decydując się na dziecko wiedziałam w jakiej sytuacji jestem i jaką mam umowę (chociaż wtedy miałam za tą drugą dziewczynę). I zdawałam sobie sprawę że mam marne szanse na macierzyński.
Tylko właśnie w miedzy czasie się trochę pozmieniało i okazało się że mam jednak szanse. No i sobie robiłam nadzieje. I wystarczyło trochę dobrej woli jednej z dwóch osób i sprawa załatwiona. Więc mi smutno że jednak nie wyszło a było już tak blisko.
Niby mam szanse kombinować zatrudnienie gdzieś indziej, tylko nie wiem czy mam siłę na to wszystko.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Wiesz nie raz słyszłam już taką opinie, że seks może przyśpieszyć poród i że sperma dobrze działa. Może wierzyć lub nie i każda zrobi jak będzie chciała. Ja tylko chciałam wam napisać co powiedziała położna z kilkuletnim doświadczeniem....
ja też o tym słyszałam nawet jedna mamuśka styczniowo-lutowa pisała że po seksie zaczęły jej się bóle porodowe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości