|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
a nasz niunia przy tej piosence usypia najlepiej http://www.youtube.com/watch?v=TZytwJUDxT0 a jeśli nie chce spać, a marudzi to kładę ją na przewijak tylko muszę ją pilnować, żeby nie spadła.. ale uwielbia na nim lezeć |
|
|
|
|
#3752 |
|
Rozeznanie
|
SZAJA daję właśnie witaminę, tylko ona mi nie chciała jeść i myślałam ze ją gardło boli dlatego ten paracetamol ale te niejedzenie to pewnie przez ten skok, bo wcześniej mi ładnie jadła a teraz zaśsie i zaraz krzyk i wypluwa
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie ubieram zbytnio jakiejś piżamki... ale przebieram rano w co innego W oglle nie lubie pajacw i śpiochów, mała z nich wyjmuje nogi jak skarpetki ubieram na to to je ściąga ![]() przeważnie ubieram na noc spodenki krótkie body kaftanik i skarpetki a w ciągu dnia różnie, sukieneczki bluzki różne różniaste nawet mieście się już w bluze hello kitty którą dostala w prezencie ![]() W ogóle musze się wam pochwalić, bo na patronażu lekarka zaleciła mi badanie krwi na bilurbine że niby Hania dalej zółta... z tym że wyraźnie mniej my już tego w ogole nie widzimy i położna też mówiła że ewidentnie odrobine, no ale robiliśmy to badanie ja już cała chora że z rączki będą jej krew pobierać, i wyobraźcie sobie wbili jej ta igłe a ona nic!!! rozgląda się obserwuje te panie z laboratorium nawet powiedziały że kurcze mogłaby troche popłakać bo krew wolno leci :P a ona nic ![]() No i jutro musze jechać po wyniki z małą...co dla mnie jest bezsensem ją ciągać do lekarza żeby tylko odebrać wyniki bo nawet jeśli coś to da jej czopki na to to po co jej widzieć małą, skoro ostatnio tylko ją zważyła i osłuchała:/
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-02-26 o 12:21 |
|
|
|
|
#3754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() Trzymam kciuki za jutro aby było wszystko ok
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
W ciągu dnia zwykle od razu butla, ale nie raz go w konia zrobię i daje cyca, to patrzy głupkiem na mnie i pluje
![]() O! odnośnie plucia.. Dziewczyny, on mi się strasznie zaczął ślinić i wystawia jęzor non stop
|
|
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm
|
|
|
#3757 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam, ale nie mam za bardo czasu cytować.:/
Gratuluję Fewci i Lubci-spóźnione wszystkiego najlepszego. ----------------------------- Jestem trochę podłamana. Wczoraj wieczorem usypiałam małą, zjadła wszyściutko z obu cycków, ale nadal głodna. Zrobiłam flachę i co? Zjadła jeszcze 90 ml. Chyba się skończy dokarmianiem. Ale fajne było, jak już zjadła z butli, to tak patrzy na mnie i tak się wierciła, jakby mówiła: "no mama, dawaj cyca, bez niego nie zasnę."![]() A teraz leży z gołym tyłkiem i gada z żyrandolem.
Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-02-26 o 12:43 |
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
no zdolna zdolna
![]() bujam ją już od pol godziny w bujaczku a ona ciagle ino paczy ! nie chce spać to dziecko ![]() ![]() Jutro ide do fryzjera matko ale sie ciesze...tylko jeszcze nie wiem co chcieć...
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, a nie wydaje Ci się, że małej jest niewygodnie, jak ją ubierasz w ciągu dnia w sukieneczki i inne rzeczy tego typu?
![]() Moją małą całkowicie wysypało na buzi - ciekawe, czy to trądzik niemowlęcy, czy skaza białkowa.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-02-26 o 12:42 |
|
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kapieli-przed chwila wyszla ode mnie polozna, mowila,zeby kapac co 2 dni. |
|
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kapie codziennie, ale tak 2-3 minuty- zawsze gdzies kapnie przy jedzeniu, albi niedokładnie sie wytrze pupcie z sikanka np, czy sie przypoci leżąc co do ubranka- w siweze przebieram po kąpieli i jak w nocy sie nie wydarzy neispodziewajka typu przesikanie, zalanie mlekiem albo przekupanie pampersa to potem dzien w tym samym jest wedlug mnie takie dzieciątko przeciez sie nie ubrudzi wiec po co zmieniac bez przerwy ![]() przez pierwsze 2-3 tyg strasznie mi ulewał albo wymiotował wiec wtedy zmiana była nawet 4-5 razy dziennie i to samo w nocy... jak sie skonczyło ulewanie to nie widze takiej potrzeby |
|
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja dziś się wybieram do fryzjera. Tak myślę żeby ściąć do ramion ale nie wiem...nie jestem pewna.
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też przebieram bo czasem przesikuje i ulewa, ale też dlatego żeby miała świeżo... nie wiem może patrze po sobie ale nie lubie chodzić w takich ciuchac z nocy po domu przegrzanych np. ale może źle robie
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
No masz rację. Ale ślicznie w tym wygląda.
![]() Dziewczyny, czy do becikowego trzeba numer PESEL dziecka? Bo już nie wiem sama... A u mnie w miasteczku też jest podwójne becikowe i będziemy się o nie starać, drugi 1000 piechotą nie chodzi.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-02-26 o 12:56 |
|
|
|
#3767 |
|
Rozeznanie
|
Silver, naprawdę "dziwnie".
No właśnie, dziewczyny, czy u Was też Wasze bąble gadają i śmieją się do czegoś? U nas, oprócz żyrandola, na tapecie są też: lampka nocna, kąt pokoju (między drzwiami a szafą), babuszki (te takie co się wkłada jedną do drugiej), i misiek. A, i karuzelka nad łóżeczkiem. ![]() Badzia, kurde. Puściłam tą piosenkę i młoda może nie usnęła, ale moment się uspokoiła i słucha.
|
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak se rosną bo rosną niecierpie takich..... od lutego nie byłam u fryzjera
|
|
#3769 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za to nie wkładam w domu nic innego oprócz zestawu body + spiochy albo body + pajac ![]() dla mnie tez bezsensem jest takie ciąganie dziecka po przychodniach zwlaszcza, ze tyle choróbsk teraz jest ![]() Cytat:
wyczytałam, ze około 7-8 tyg zaczynają pracowacv nieaktywne dotąd slinianki i stąd to slinienie Cytat:
dzisiaj jak bede u gienia to położną wypytam, moze cos podpowie bo nie usmeicha mi sie dziecka wlec do osrodka, ostatnio na szczepienie bez kolejki weszlismy ale w innych sprawach odstac swoje trzeba... a tyle dziadostwa teraz sie pleni, ze bez przerwy tylko słysze że dziciątko chore tu, tu, tu...maluszek usnął tatusiowi na rękach, ten skok rozwojowy ma swoje prawa ![]() tuli, tuli i tylko to Bartus dziekuje wizażowym ciociom |
|||
|
|
|
#3770 |
|
Rozeznanie
|
Black, my podawaliśmy, bo już mieliśmy jej pesel, ale w sumie nie wiem, czy to jest konieczne.
![]() I my też dwa becikowe dostaliśmy.
|
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, Hania to chyba caly tata, co?
![]() Kurcze, moj maly cos swiszczy jak oddycha. Chyba musze mu glutki odciagnac, ale cykam sie troche uzyc Fridy, nie wiem jak... |
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe, a moj z grzejnikiem
![]() Cytat:
ja sie nastawilam zeby skrasc calusa a ten mnie "opluł" spokojnie, pozniej ponoc ma byc jeszcze gorzej ![]() a odciagasz z piersi? moj zjadl cyca, pospal 5 min, placze to dalam butle, zjadl 30, pospal ze 20 min, placz glodomorowy, zrobilam butle, zjadl cale 60ml ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Bokeh, sliczna ta twoja corcia! a ile wloskow ma! niedlugo bedziesz jej warkoczyki mogla plesc
|
|
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczna panieneczka teraz sa możliwosci Cytat:
![]() Cytat:
zarosłam jak strzyga.... ale moja fryzjerka termin wolny ma dopiero za 2 tyg.... a do innej nie pójde i koniec bo bym chyba czapki nie zdejmowała 24/24
|
|||
|
|
|
#3776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przytykasz do dziurki i buźką zasysasz. Tylko nie haust powietrza od razu mocny bo mój Tż ostatnio tak zrobił to myślałam że z koziorami coś jeszcze wylezie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Okej, dzięki, to ja głupia niepotrzebnie czekam, aż nam wyrobią PESEL.
![]() A jeszcze jedno, na pewno niektóre z Was będą wiedziały Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-02-26 o 13:10 |
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
a żeby dostac to podówjne becikowe to jakie warunki trzeba spełnic?
bo my dostalismy ten jeden tysiąc przepisowy i mąz z ubezpieczenia z pracy wziąl 1700, ale tym drugim tysiacem bym nie pogardziła
|
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakiś próg dochodowy to warunkuje |
|
|
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pogrubionego prawie spadłam z krzesła jak to przeczytałam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.

a jeśli nie chce spać, a marudzi to kładę ją na przewijak 

hmm
Wczoraj wieczorem usypiałam małą, zjadła wszyściutko z obu cycków, ale nadal głodna. Zrobiłam flachę i co? Zjadła jeszcze 90 ml.
Chyba się skończy dokarmianiem.

dzisiaj jak bede u gienia to położną wypytam, moze cos podpowie bo nie usmeicha mi sie dziecka wlec do osrodka, ostatnio na szczepienie bez kolejki weszlismy ale w innych sprawach odstac swoje trzeba... a tyle dziadostwa teraz sie pleni, ze bez przerwy tylko słysze że dziciątko chore tu, tu, tu...
zarosłam jak strzyga.... ale moja fryzjerka termin wolny ma dopiero za 2 tyg.... a do innej nie pójde i koniec bo bym chyba czapki nie zdejmowała 24/24
prawie spadłam z krzesła jak to przeczytałam