|
|
#4681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
Wiem, że na faktach, wiem, że to była wielka tragedia, ale film mnie nie porwał i tyle.
|
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy był nudny? Został pokazany pewien fragment historii i zostało to pokazane, tak jak evvelinek wspomniała, tak jak było naprawdę. Działo się tyle, ile działo się wówczas w danej sytuacji, bo akcja została dokładnie odtworzona na podstawie opowieści samych bohaterów. Nie wiem co można by tam jeszcze wpleść, żeby było ciekawie? kilka strzałów i pościg samochodowy? ( A raczej może motorówkowy? )---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Oczywiście rozumiem, że film nie porwał, że może dla Ciebie mało się w nim działo, ale trzeba brać pod uwagę jak powstawał i w jakim celu
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4684 |
|
Raczkowanie
|
Nie będę odnosić się do pytania co ja bym zrobiła w takiej sytuacji, bo nie byłam i mam nadzieję nie będę i nie będę o tym gdybać, bo zycie lubi weryfikować nasze 'w takiej i takiej sytuacji zrobiłabym tak i tak'
Może skończmy na tym, że jednym film się podobał, wywołał jakieś emocje, a na innych nie z różnych powodów. Nie każdy film o jakiejś tragedii musi oddziaływać na widza - jeśli chodzi o mnie, to nie mam tu na myśli całego kataklizmu - bo to niepodważalne, że była to wielka tragedia, ale sposobu w jaki została pokazana. I tyle |
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, własnie o to mi chodziło, że pisałaś "totalnie głupie zachowanie bohaterów" , a ciężko oceniać zachowania osób w takich momentach, co sama stwierdziłaś wyżej Chciałam tylko to podkreślić... No i może jeszcze to , że ciężko oczekiwać "kolorowania" i "podkręconej" akcji od filmu, który z założenia miał przedstawiać wszystko tak, jak było naprawdę i był weryfikowany pod każdym kątem przez uczestników zdarzenia ![]() A tak w ogóle, to po przemyśleniu sprawy i po tej dyskusji uważam, że mnie właśnie to w nim urzekło, ze był taki "ludzki" , a nie podkolorowany
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2013-02-25 o 15:31 |
|
|
|
|
#4686 |
|
Holy Crap!
|
Resident Evil Retrybucja --- najgorsza ze wszystkich części, zrobiona jakby na siłę. Nie zaskoczyła niczym szczególnym, czymś czego nie było. 5/10
Big Lebowski--- liczyłam na więcej. Momentami był zabawny, ale tak to wiało nudą. Zamierzony kicz podniósł troszeczkę ocenę. 4/10
|
|
#4687 |
|
Raczkowanie
|
Big Lebowski jest genialny!!!
|
|
|
|
#4688 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
|
|
|
|
#4689 |
|
Rozeznanie
|
Cabin In The Woods - spodziewalam sie 'pojechali do lasu i cos ich zaczelo zabiajac', dostalam mniej wiecej to plus calkiem pomyslowy twist, gdzie zabijani bohaterowie sa tak naprawde w czyms a'la reality show (nie do konca, ale sa obserwowani przez kamery i ich zachowania sa 'rezyserowane'). Momentami troche przypominal mi 'The Cube', aczkolwiek swego czasu 'The Cube' byl czym interesujacym i w miare swiezym, pomyslowym, a 'Cabin In The Woods' nie do konca. Troche pomyslu w tym jest, ale takie to marne, niedorobione, a koncowka zupelnie niedorzeczna
3/10
|
|
|
|
#4690 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
The cube było dla mniei totalnym nieporozumieniem. |
|
|
|
|
#4691 |
|
Raczkowanie
|
w tej kategorii u mnie też 8/10
wczoraj obejrzałam "Zapaśnika", o którym wspominała któraś z Was. genialny. bolał mnie fizycznie. fizycznie i duchowo. w pewnym momencie popłynęły mi łzy. poruszył mnie. ode mnie 9/10 |
|
|
|
#4692 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
I love you man 7/10-Bardzo przyjemna i niestandardowa komedia. Świetna obsada,Paul Rudd i Jason Segel zaprezentowali się wspaniale,było widać,że się razem dobrze bawią.to ważne kiedy jest między aktorami chemia. Miło,lekko i przyjemnie,więc jeśli ktoś potrzebuje filmu,który wprowadzi go w miły nastrój to polecam. Dla mnie to była miła odmiana po Locie,który zmiażdżył mi mózg i bardzo dołującym Zapaśniku.
|
|
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się cube podobał
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam wczoraj "Pęknięcia" (Cracks), bo mi filmweb dał w rekomendacjach, że w 80% jest w moim guście
I cóż, jednak nie jest. Chyba jestem zbyt przyziemna, żeby doceniać takie poetyckie, metaforyczne filmy. Trochę się znudziłam, trochę zmęczyłam tą pretensjonalnością:rolley es: Film dobrze zagrany i bardzo specyficzny, myślę, że można obejrzeć, żeby sobie wyrobić własne zdanie, ale u mnie ma 5/10.
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy opisywałaś wrażenia już, jeśli tak to coś mi umkneło
|
|
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
"czarny las" - Film posiada baśniowy klimat z domieszką grozy, animacji i humoru. Jak na produkcje niskobudżetową został pomysłowo wykonany.
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez liczyłam na sensację, ewentualnie jakiś dramat sądowy (po opisie), a okazało się trochę inaczej I na scenie z awarią też byłam wciśnięta w fotel! fajny film
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Ja obejrzłam "Lot" i film mnie nie wzruszył. Troche zawiodł, trochę wynudził.... nie moja tematyka.
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też "Lot" nie ujął, po świetnym początku spodziewałam się czegoś innego i choć temat dobry na film to trochę wg mnie za bardzo rozlazły.
|
|
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4703 |
|
BAN stały
|
Mama -byłam w kinie w sobotę i zdecydowanie się zawiodłam. Więcej śmiechu aniżeli strachu, poza tym to nie do końca 'mój' gatunek filmowy, poszłam z ciekawości. Ode mnie 5/10.
Offender -dla fanów kina o tematyce więziennej. Ja oceniam wysoko -8,5/10. Do końca trzyma w napięciu. |
|
|
|
#4704 |
|
Przyczajenie
|
Ja mogę polecić 3 dobre komedie które ostatnio obejrzałam: Wieczór panieński, Zdegradowani i Podstępne druhny.
Jeżeli ktoś chce sobie poprawić humor to zdecydowanie polecam! |
|
|
|
#4705 |
|
BAN stały
|
"Być jak Kazimierz Deyna" 8/10 - kiedy usłyszałam tytuł tego filmu, myślałam, że będzie to dokumentalny film o jednym z najwybitniejszych polskich piłkarzy. Jako, że jestem pasjonatką piłki oczywiście zapisałam to sobie jako "must watch", rzuciłam okiem na trailer, a tam zaskoczenie - twórcy sprytnie wykorzystali nazwisko Deyny, by przyciągnąć widzów - w tym mnie - na film, który jest o perypetiach chłopca urodzonego w dniu meczu Polska - Portugalia, kiedy Kazik Deyna strzelił swojego pamiętnego gola z rzutu rożnego.
Film, komedia, o Polsce, o Polakach - pokazane nasze wady, ale w sposób jakiś rozczulający, a nie smutny. Ukazuje życie przeciętnego Polaka, ludzi wokół niego, niespełnionych ambicji rodziców - bardzo prosto, w sposób przyswajalny, pozytywny, lekki. Nie niesie za sobą jakiś moralnych dylematów, ma proste przesłanie. Jest przyjemny, zabawny - taki na niedzielne popołudnie. I, dla fanatyków piłki, posiada jednak ten futbol w tle. Nienachalnie, ale jednak.
|
|
|
|
#4706 |
|
Przyczajenie
|
Ja mogę polecić film Dziedzictwo Bourne'a. Podobały mi się wcześniejsze części i na początku nie chciałam oglądać tej niby ostatniej m.in. ze względu na brak głównego aktora
. Jak się jednak okazało film jest bardzo fajny i ogląda się go tak jak poprzednie części w dużym napięciu. Polecam!
|
|
|
|
#4707 |
|
Raczkowanie
|
przed chwilą skończyłam oglądać "Take This Waltz", świetny. kolejny film, który mnie cholernie wzruszył. 8/10
|
|
|
|
#4708 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
aaa ja mam traumę po The Cube
![]() Cytat:
nie pamiętam jak po polsku - szukając Eryka??? Trochę dla fanów piłki nożnej (Eric Cantona ale nie tylko u mnie 7/10
|
|
|
|
|
#4709 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
), ale ja generalnie bardzo lubię Kena Loacha i ten angielski styl filmowy. "Looking for Eric" jest jednak dużo bardzo przygnębiające, niż "Być jak Kazimierz Deyna", ale na pewno warto obejrzenia. A widziałyście "Whisky dla aniołów" też reżyserstwa Loacha? Jak dla mnie mega - brytyjska rzeczywistość, ciężkie tematy pokazane jednak w całkiem zabawny sposób. I ujmuję mnie, że aktorzy to naturszczyki.
|
|
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

kilka strzałów i pościg samochodowy? ( A raczej może motorówkowy?
)
Chciałam tylko to podkreślić... 

I cóż, jednak nie jest. Chyba jestem zbyt przyziemna, żeby doceniać takie poetyckie, metaforyczne filmy. Trochę się znudziłam, trochę zmęczyłam tą pretensjonalnością:rolley es: Film dobrze zagrany i bardzo specyficzny, myślę, że można obejrzeć, żeby sobie wyrobić własne zdanie, ale u mnie ma 5/10.