Ostatnio obejrzane filmy cz. IV - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 14:00   #4681
Kikia
Raczkowanie

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV

Wiem, że na faktach, wiem, że to była wielka tragedia, ale film mnie nie porwał i tyle.
Kikia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 14:20   #4682
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kikia Pokaż wiadomość

Niemożliwe (2012) - 3/ 10 i o matko.... Nudy, granie na emocjach i jeszcze raz nudy, do tego totalnie głupie zachowanie bohaterów (tatuś zostawia dwójkę dzieci mi idzie szukac żony i 3-ego syna, niewiedząc czy żyją i gdzie mogą być w tej kupie zniszczonych budynków, połamanych palm)..
Cóż .. A jak Ty byś się zachowała? Łatwo oceniać , jak się nie jest w takiej sytuacji , w szoku i w ogóle
Czy był nudny? Został pokazany pewien fragment historii i zostało to pokazane, tak jak evvelinek wspomniała, tak jak było naprawdę. Działo się tyle, ile działo się wówczas w danej sytuacji, bo akcja została dokładnie odtworzona na podstawie opowieści samych bohaterów. Nie wiem co można by tam jeszcze wpleść, żeby było ciekawie? kilka strzałów i pościg samochodowy? ( A raczej może motorówkowy? )

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Oczywiście rozumiem, że film nie porwał, że może dla Ciebie mało się w nim działo, ale trzeba brać pod uwagę jak powstawał i w jakim celu

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 14:25   #4683
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talkative2 Pokaż wiadomość

Oczywiście rozumiem, że film nie porwał, że może dla Ciebie mało się w nim działo, ale trzeba brać pod uwagę jak powstawał i w jakim celu
dokładnie, trzeba brać pod uwagę, że to film oparty na prawdziwych wydarzeniach, a takie inaczej ocenia się pod względem treści
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 14:31   #4684
Kikia
Raczkowanie

Nie będę odnosić się do pytania co ja bym zrobiła w takiej sytuacji, bo nie byłam i mam nadzieję nie będę i nie będę o tym gdybać, bo zycie lubi weryfikować nasze 'w takiej i takiej sytuacji zrobiłabym tak i tak'

Może skończmy na tym, że jednym film się podobał, wywołał jakieś emocje, a na innych nie z różnych powodów.
Nie każdy film o jakiejś tragedii musi oddziaływać na widza - jeśli chodzi o mnie, to nie mam tu na myśli całego kataklizmu - bo to niepodważalne, że była to wielka tragedia, ale sposobu w jaki została pokazana. I tyle
Kikia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 15:29   #4685
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kikia Pokaż wiadomość
Nie będę odnosić się do pytania co ja bym zrobiła w takiej sytuacji, bo nie byłam i mam nadzieję nie będę i nie będę o tym gdybać, bo zycie lubi weryfikować nasze 'w takiej i takiej sytuacji zrobiłabym tak i tak'

Może skończmy na tym, że jednym film się podobał, wywołał jakieś emocje, a na innych nie z różnych powodów.
Nie każdy film o jakiejś tragedii musi oddziaływać na widza - jeśli chodzi o mnie, to nie mam tu na myśli całego kataklizmu - bo to niepodważalne, że była to wielka tragedia, ale sposobu w jaki została pokazana. I tyle
Nie odbieraj tego co pisałam jako atak
No, własnie o to mi chodziło, że pisałaś "totalnie głupie zachowanie bohaterów" , a ciężko oceniać zachowania osób w takich momentach, co sama stwierdziłaś wyżej Chciałam tylko to podkreślić...
No i może jeszcze to , że ciężko oczekiwać "kolorowania" i "podkręconej" akcji od filmu, który z założenia miał przedstawiać wszystko tak, jak było naprawdę i był weryfikowany pod każdym kątem przez uczestników zdarzenia

A tak w ogóle, to po przemyśleniu sprawy i po tej dyskusji uważam, że mnie właśnie to w nim urzekło, ze był taki "ludzki" , a nie podkolorowany

Edytowane przez talkative2
Czas edycji: 2013-02-25 o 15:31
Stary 2013-02-25, 16:05   #4686
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Resident Evil Retrybucja --- najgorsza ze wszystkich części, zrobiona jakby na siłę. Nie zaskoczyła niczym szczególnym, czymś czego nie było. 5/10

Big Lebowski--- liczyłam na więcej. Momentami był zabawny, ale tak to wiało nudą. Zamierzony kicz podniósł troszeczkę ocenę. 4/10
Stary 2013-02-25, 21:43   #4687
hevanka
Raczkowanie

Big Lebowski jest genialny!!!
hevanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 21:46   #4688
mhm0808
Obcy 8 pasażer Nostromo

Cytat:
Napisane przez hevanka Pokaż wiadomość
Big Lebowski jest genialny!!!
u mnie 8/10

mhm0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 00:46   #4689
Agia*
Rozeznanie

Cabin In The Woods - spodziewalam sie 'pojechali do lasu i cos ich zaczelo zabiajac', dostalam mniej wiecej to plus calkiem pomyslowy twist, gdzie zabijani bohaterowie sa tak naprawde w czyms a'la reality show (nie do konca, ale sa obserwowani przez kamery i ich zachowania sa 'rezyserowane'). Momentami troche przypominal mi 'The Cube', aczkolwiek swego czasu 'The Cube' byl czym interesujacym i w miare swiezym, pomyslowym, a 'Cabin In The Woods' nie do konca. Troche pomyslu w tym jest, ale takie to marne, niedorobione, a koncowka zupelnie niedorzeczna 3/10
Stary 2013-02-26, 07:50   #4690
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agia* Pokaż wiadomość
Cabin In The Woods - spodziewalam sie 'pojechali do lasu i cos ich zaczelo zabiajac', dostalam mniej wiecej to plus calkiem pomyslowy twist, gdzie zabijani bohaterowie sa tak naprawde w czyms a'la reality show (nie do konca, ale sa obserwowani przez kamery i ich zachowania sa 'rezyserowane'). Momentami troche przypominal mi 'The Cube', aczkolwiek swego czasu 'The Cube' byl czym interesujacym i w miare swiezym, pomyslowym, a 'Cabin In The Woods' nie do konca. Troche pomyslu w tym jest, ale takie to marne, niedorobione, a koncowka zupelnie niedorzeczna 3/10
Dom w głębi lasu zaczyna być ciekawy, kiedy patrzysz na niego nie z perspektywy horroru, ale jego parodii. Wszystko tam jest stereotypowe, że aż śmieszne. I właśnie wydaje mi się, że właśnie to miał na celu reżyser- rozśmieszyć widza.

The cube było dla mniei totalnym nieporozumieniem.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:20   #4691
hevanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mhm0808 Pokaż wiadomość
u mnie 8/10
w tej kategorii u mnie też 8/10 poczucie humoru, które jak najbardziej do mnie trafia.

wczoraj obejrzałam "Zapaśnika", o którym wspominała któraś z Was. genialny. bolał mnie fizycznie. fizycznie i duchowo. w pewnym momencie popłynęły mi łzy.
poruszył mnie.
ode mnie 9/10
Stary 2013-02-26, 10:23   #4692
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Dom w głębi lasu zaczyna być ciekawy, kiedy patrzysz na niego nie z perspektywy horroru, ale jego parodii. Wszystko tam jest stereotypowe, że aż śmieszne. I właśnie wydaje mi się, że właśnie to miał na celu reżyser- rozśmieszyć widza.

The cube było dla mniei totalnym nieporozumieniem.
Zgadzam się, ten film to pastisz, w dodatku bardzo dobry w swoim gatunku
Stary 2013-02-26, 11:19   #4693
sweet sunday
Zakorzenienie

I love you man 7/10-Bardzo przyjemna i niestandardowa komedia. Świetna obsada,Paul Rudd i Jason Segel zaprezentowali się wspaniale,było widać,że się razem dobrze bawią.to ważne kiedy jest między aktorami chemia. Miło,lekko i przyjemnie,więc jeśli ktoś potrzebuje filmu,który wprowadzi go w miły nastrój to polecam. Dla mnie to była miła odmiana po Locie,który zmiażdżył mi mózg i bardzo dołującym Zapaśniku.
sweet sunday jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:39   #4694
szakal165
Zakorzenienie

A mi się cube podobał
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:45   #4695
Naomi21
Zakorzenienie

Obejrzałam wczoraj "Pęknięcia" (Cracks), bo mi filmweb dał w rekomendacjach, że w 80% jest w moim guście I cóż, jednak nie jest. Chyba jestem zbyt przyziemna, żeby doceniać takie poetyckie, metaforyczne filmy. Trochę się znudziłam, trochę zmęczyłam tą pretensjonalnością:rolley es: Film dobrze zagrany i bardzo specyficzny, myślę, że można obejrzeć, żeby sobie wyrobić własne zdanie, ale u mnie ma 5/10.
Stary 2013-02-26, 12:16   #4696
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweet sunday Pokaż wiadomość
I love you man 7/10-Bardzo przyjemna i niestandardowa komedia. Świetna obsada,Paul Rudd i Jason Segel zaprezentowali się wspaniale,było widać,że się razem dobrze bawią.to ważne kiedy jest między aktorami chemia. Miło,lekko i przyjemnie,więc jeśli ktoś potrzebuje filmu,który wprowadzi go w miły nastrój to polecam. Dla mnie to była miła odmiana po Locie,który zmiażdżył mi mózg i bardzo dołującym Zapaśniku.
czemu "Lot" Ci zmiażdżył mózg? nie wiem czy opisywałaś wrażenia już, jeśli tak to coś mi umkneło
Stary 2013-02-26, 12:40   #4697
Ervisha
Zakorzenienie

"czarny las" - Film posiada baśniowy klimat z domieszką grozy, animacji i humoru. Jak na produkcje niskobudżetową został pomysłowo wykonany.

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 12:51   #4698
sweet sunday
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
czemu "Lot" Ci zmiażdżył mózg? nie wiem czy opisywałaś wrażenia już, jeśli tak to coś mi umkneło
Opisywałam kilka postów wcześniej. Jak dla mnie to bardzo realistyczny film o uzależnieniach. Tak jak pisałam wcześniej szczególnie dotknie osoby,które miały styczność z alkoholizmem lub narkomanią. Możliwe,że odebrałam ten film zbyt osobiście,ale jak dla mnie to była ciężka i bolesna przeprawa. Przez cały film kibicowałam Danzelowi,żeby nie sięgnął więcej po butelkę,ale przy tym doskonale wiedziałam,że to zrobi. Może tez zrobił na mnie takie wrażeni,bo zasiadając do tego filmu liczyłam po prostu na dobrą sensację z Washingtonem,a film okazał się kompletnie nie tym czego się spodziewałam. Poza tym genialna scena,w której spada samolot,wciska w fotel,bardzo realistycznie przedstawiona panika,myślałam,że zejdę
sweet sunday jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 13:01   #4699
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweet sunday Pokaż wiadomość
Opisywałam kilka postów wcześniej. Jak dla mnie to bardzo realistyczny film o uzależnieniach. Tak jak pisałam wcześniej szczególnie dotknie osoby,które miały styczność z alkoholizmem lub narkomanią. Możliwe,że odebrałam ten film zbyt osobiście,ale jak dla mnie to była ciężka i bolesna przeprawa. Przez cały film kibicowałam Danzelowi,żeby nie sięgnął więcej po butelkę,ale przy tym doskonale wiedziałam,że to zrobi. Może tez zrobił na mnie takie wrażeni,bo zasiadając do tego filmu liczyłam po prostu na dobrą sensację z Washingtonem,a film okazał się kompletnie nie tym czego się spodziewałam. Poza tym genialna scena,w której spada samolot,wciska w fotel,bardzo realistycznie przedstawiona panika,myślałam,że zejdę
To prawda Ja tez liczyłam na sensację, ewentualnie jakiś dramat sądowy (po opisie), a okazało się trochę inaczej I na scenie z awarią też byłam wciśnięta w fotel! fajny film

Stary 2013-02-26, 13:08   #4700
Madaaa
Zakorzenienie

Ja obejrzłam "Lot" i film mnie nie wzruszył. Troche zawiodł, trochę wynudził.... nie moja tematyka.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 13:12   #4701
evvelinek
Zakorzenienie

Mnie też "Lot" nie ujął, po świetnym początku spodziewałam się czegoś innego i choć temat dobry na film to trochę wg mnie za bardzo rozlazły.
Stary 2013-02-26, 13:19   #4702
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Obejrzałam wczoraj "Pęknięcia" (Cracks), bo mi filmweb dał w rekomendacjach, że w 80% jest w moim guście I cóż, jednak nie jest. Chyba jestem zbyt przyziemna, żeby doceniać takie poetyckie, metaforyczne filmy. Trochę się znudziłam, trochę zmęczyłam tą pretensjonalnością:rolley es: Film dobrze zagrany i bardzo specyficzny, myślę, że można obejrzeć, żeby sobie wyrobić własne zdanie, ale u mnie ma 5/10.
Mnie też filmweb oceniał bardzo wysoko, a film mi się w ogóle nie podobał, miałam dokładnie te same odczucia co Ty.
Stary 2013-02-26, 13:28   #4703
Kissabble
BAN stały

Mama -byłam w kinie w sobotę i zdecydowanie się zawiodłam. Więcej śmiechu aniżeli strachu, poza tym to nie do końca 'mój' gatunek filmowy, poszłam z ciekawości. Ode mnie 5/10.

Offender -dla fanów kina o tematyce więziennej. Ja oceniam wysoko -8,5/10.
Do końca trzyma w napięciu.
Kissabble jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 14:16   #4704
baska13
Przyczajenie

Ja mogę polecić 3 dobre komedie które ostatnio obejrzałam: Wieczór panieński, Zdegradowani i Podstępne druhny.

Jeżeli ktoś chce sobie poprawić humor to zdecydowanie polecam!
baska13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 14:22   #4705
hanna_f
BAN stały

"Być jak Kazimierz Deyna" 8/10 - kiedy usłyszałam tytuł tego filmu, myślałam, że będzie to dokumentalny film o jednym z najwybitniejszych polskich piłkarzy. Jako, że jestem pasjonatką piłki oczywiście zapisałam to sobie jako "must watch", rzuciłam okiem na trailer, a tam zaskoczenie - twórcy sprytnie wykorzystali nazwisko Deyny, by przyciągnąć widzów - w tym mnie - na film, który jest o perypetiach chłopca urodzonego w dniu meczu Polska - Portugalia, kiedy Kazik Deyna strzelił swojego pamiętnego gola z rzutu rożnego.
Film, komedia, o Polsce, o Polakach - pokazane nasze wady, ale w sposób jakiś rozczulający, a nie smutny. Ukazuje życie przeciętnego Polaka, ludzi wokół niego, niespełnionych ambicji rodziców - bardzo prosto, w sposób przyswajalny, pozytywny, lekki. Nie niesie za sobą jakiś moralnych dylematów, ma proste przesłanie. Jest przyjemny, zabawny - taki na niedzielne popołudnie. I, dla fanatyków piłki, posiada jednak ten futbol w tle. Nienachalnie, ale jednak.
hanna_f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 14:45   #4706
monii2
Przyczajenie

Ja mogę polecić film Dziedzictwo Bourne'a. Podobały mi się wcześniejsze części i na początku nie chciałam oglądać tej niby ostatniej m.in. ze względu na brak głównego aktora . Jak się jednak okazało film jest bardzo fajny i ogląda się go tak jak poprzednie części w dużym napięciu. Polecam!
monii2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 15:21   #4707
hevanka
Raczkowanie

przed chwilą skończyłam oglądać "Take This Waltz", świetny. kolejny film, który mnie cholernie wzruszył. 8/10
Stary 2013-02-26, 15:24   #4708
mhm0808
Obcy 8 pasażer Nostromo

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
A mi się cube podobał
aaa ja mam traumę po The Cube
Cytat:
Napisane przez hanna_f Pokaż wiadomość
"Być jak Kazimierz Deyna" 8/10 - kiedy usłyszałam tytuł tego filmu, myślałam, że będzie to dokumentalny film o jednym z najwybitniejszych polskich piłkarzy. Jako, że jestem pasjonatką piłki oczywiście zapisałam to sobie jako "must watch", rzuciłam okiem na trailer, a tam zaskoczenie - twórcy sprytnie wykorzystali nazwisko Deyny, by przyciągnąć widzów - w tym mnie - na film, który jest o perypetiach chłopca urodzonego w dniu meczu Polska - Portugalia, kiedy Kazik Deyna strzelił swojego pamiętnego gola z rzutu rożnego.
Film, komedia, o Polsce, o Polakach - pokazane nasze wady, ale w sposób jakiś rozczulający, a nie smutny. Ukazuje życie przeciętnego Polaka, ludzi wokół niego, niespełnionych ambicji rodziców - bardzo prosto, w sposób przyswajalny, pozytywny, lekki. Nie niesie za sobą jakiś moralnych dylematów, ma proste przesłanie. Jest przyjemny, zabawny - taki na niedzielne popołudnie. I, dla fanatyków piłki, posiada jednak ten futbol w tle. Nienachalnie, ale jednak.
To ja polecam film Kena Loacha Looking for Eric nie pamiętam jak po polsku - szukając Eryka??? Trochę dla fanów piłki nożnej (Eric Cantona ale nie tylko u mnie 7/10

mhm0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 15:38   #4709
hanna_f
BAN stały

Cytat:

To ja polecam film Kena Loacha Looking for Eric nie pamiętam jak po polsku - szukając Eryka??? Trochę dla fanów piłki nożnej (Eric Cantona ale nie tylko u mnie 7/10
Oglądałam oczywiście! U mnie chyba nawet 8/10 (chociaż United nie cierpię ), ale ja generalnie bardzo lubię Kena Loacha i ten angielski styl filmowy. "Looking for Eric" jest jednak dużo bardzo przygnębiające, niż "Być jak Kazimierz Deyna", ale na pewno warto obejrzenia. A widziałyście "Whisky dla aniołów" też reżyserstwa Loacha? Jak dla mnie mega - brytyjska rzeczywistość, ciężkie tematy pokazane jednak w całkiem zabawny sposób. I ujmuję mnie, że aktorzy to naturszczyki.
hanna_f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 15:39   #4710
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
why?
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości