Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-26, 15:17   #3811
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Mała, to się nazywa becikowe samorządowe czy jakoś tak. I nie wszystkie miasta/miasteczka to oferują, tylko niektóre, no i są większe wymogi, tak jak dziewczyny pisały.

Pstryczku, ło matko, jakie maleństwo...

Ja jeszcze nie byłam z niunią na spacerze, bo mój TŻ się nie zgadza, bo się boi, ze mała się przeziębi...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-02-26 o 15:19
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 15:18   #3812
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Pokaż efekt potem !
Wróciiiiłam. I jestem zadowolona z włosów o dziwo
Teraz jestem u mamy wiec nie mam na razie jak wrzucic fotki ale potem wrzuce do klubu
Stary 2013-02-26, 15:20   #3813
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
SZAJA daję właśnie witaminę, tylko ona mi nie chciała jeść i myślałam ze ją gardło boli dlatego ten paracetamol ale te niejedzenie to pewnie przez ten skok, bo wcześniej mi ładnie jadła a teraz zaśsie i zaraz krzyk i wypluwa
Ale ja ci piszę, paracetamol (każdej firmy, chodzi o składnik) nie jest na przeziębienia. To przeciwgorączkowe i przeciwbólowe, gardła nie wyleczy. No chyba, że o ból chodzi, ale to też raczej nie na ból gardła się daje.
A który tydzień wam leci?

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Bokeh, a nie wydaje Ci się, że małej jest niewygodnie, jak ją ubierasz w ciągu dnia w sukieneczki i inne rzeczy tego typu?

Moją małą całkowicie wysypało na buzi - ciekawe, czy to trądzik niemowlęcy, czy skaza białkowa.
Albo hormonki mamusi jeszcze, albo rumień noworodkowy - czyli czasowa alergia na cały świat Albo nadwrażliwość kontaktowa. Wybieraj

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
co do ubranka- w siweze przebieram po kąpieli i jak w nocy sie nie wydarzy neispodziewajka typu przesikanie, zalanie mlekiem albo przekupanie pampersa to potem dzien w tym samym jest
wedlug mnie takie dzieciątko przeciez sie nie ubrudzi wiec po co zmieniac bez przerwy
przez pierwsze 2-3 tyg strasznie mi ulewał albo wymiotował wiec wtedy zmiana była nawet 4-5 razy dziennie i to samo w nocy... jak sie skonczyło ulewanie to nie widze takiej potrzeby
Teoretycznie przebiera się po to, by dziecku ułatwić kojarzenie dzień-noc, rozgraniczyć to. Ale Dorotke przebieram po 6 razy dziennie, więc nie ma sensu

Cytat:

Mamy kp, co macie na obiad??? ja już wyglądam okropnie mało co jem lub ciągle to samo...czuje się taka niedożywiona...
nic nie gotuję, nie chce mi się...

Cytat:
mi sie zawsze takie podobaly

ale to trzeba miec duzo grube .... czyli nie takie jak moje
O, to prawie jak moja, tyle, że krótszą mam

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
widzialyscie? jedna z marcowych a w zasadzie kwietniowych mam urodzila coreczke 1190g
oby Malenstwo bylo zdrowe
Oby...

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Te progi to jeden 539 bodajże, a drugie chyba 900 z czymś tam. Albo 1900?
Czytam PIEROGI i myślę, o co chodzi

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Mój mąż wykorzystał 2tyg urlopu a teraz leci 2tyg tacierzyńskiego i w sumie dobrze wyszło że jest w domu bo w jego zakładzie pracy doszło do zatrucia czadem. 70 osób-czyli całą nocna zmiana. Mówią o tym w telewizji cały czas.

Ma któraś z was termometr THERMOWAL DUO SCAN-HARTMANNA? Ja kupiłam i dupny mi się wydaje.
O matko! no to fuks nieziemski.

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Jak ubieracie maluszki na spacery? Dostalismy dzis wozek Chcielibysmy go wyprobowac, polozna mowila ze mozemy wyjsc z mala na spacer 20 minut ale troche sie boje, ona nie ma jeszcze nawet 2 tygodni

Dziewczyny po cc- kiedy mozna zaczac cwiczyc? Nie moge juz patrzec na ten wielki bebzon
Po cc niestety koło 6mcy... Brzuszki.

U nas 4 stopnie, bez wiatru, nie pada, nie ma słońca - bodziak, półśpochy, kombinezon zimowy + czapka, becik w wózku, pokrowiec na wózku. Wsio

-------------------------
Po szczepieniu, mały płacz smutny taki, waga 5,2kg, czyli 90 centyl A teraz naprzeciwko siedzi w bujaczku i zaciesza do mnie łapkami macha, jęzorek pokazuje. U lekarza grzeczniutka bardzo!
Na ulewanie mamy kupić syrop gastrotuss baby.

Bokeh, a jak tam chusta?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 15:24   #3814
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Z tym nerwowym jedzeniem wieczorami u mnie też tak jest. Krzyś głodny, łapie cyca, jakoś tak ciągnie, wypluwa, potem zaś szuka i tak na okrętkę i przy tym cały się wygina. Może po prostu dzieci już takie marudawe wieczorami są. Ja to też łączyłam z pobolewaniem brzuszka, ale nie wiem.
u nas bywa tak samo, nie codziennie, ale zdarza sie
niby głodny, szuka, lapie, pręży sie, puszcza, ryk, i od nowa polka z szukaniem sie zaczyna..
wtedy utulam , daje smoka na chwile, jak sie wyciszy to przystawiam- do dziecków trzeba miec mega cierpliwosc

usnąl mi synunio teraz, wiec wziełam sie za jedzenie i dobrze mi idzie- szamam wlasnie szóstą kanapkę w pieczonym schabikiem

czy wam tez biodra zrobiły sie szersze? bo o ile spodnie wkladam bezproblemowo to spódniczki niektóre mi na biodra nie wchodzą... mam nadzieje, ze jeszcze sie zejdą
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 15:24   #3815
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
to nie masz naturalnie falowanych?
Nie mam naturalnie falowanych Mam swoje proste i to baaardzo.Czasem kręcę tak delikatnie na papilotach

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum;39467685[B
][/B]Ja jeszcze nie byłam z niunią na spacerze, bo mój TŻ się nie zgadza, bo się boi, ze mała się przeziębi...
A ja jestem zdania że właśnie należy dzieciątka przyzwyczajać do każdej temperatury bo potem się wyjdzie i będą chore od razu.
Stary 2013-02-26, 15:30   #3816
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Wróciiiiłam. I jestem zadowolona z włosów o dziwo
Teraz jestem u mamy wiec nie mam na razie jak wrzucic fotki ale potem wrzuce do klubu
mmsa poprosze :P

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
niby głodny, szuka, lapie, pręży sie, puszcza, ryk, i od nowa polka z szukaniem sie zaczyna..
wtedy utulam , daje smoka na chwile, jak sie wyciszy to przystawiam- do dziecków trzeba miec mega cierpliwosc

usnąl mi synunio teraz, wiec wziełam sie za jedzenie i dobrze mi idzie- szamam wlasnie szóstą kanapkę w pieczonym schabikiem

czy wam tez biodra zrobiły sie szersze? bo o ile spodnie wkladam bezproblemowo to spódniczki niektóre mi na biodra nie wchodzą... mam nadzieje, ze jeszcze sie zejdą

Moja jak ryczy na głoda to żadnym smokiem nie da się oszukać nie wiem jak Ty to robisz ?

No ja mam właśnie takie wrażenie.... spodnie też na luzie ale jak patrze na siebie w lustrze to jakieś mam takie szerokie... właśnie wszystko mi wróciło do normy tylko nie uda i biodra ;(
Stary 2013-02-26, 15:32   #3817
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
U mnie do becikowego nie był potrzebny pesel. A co do podwójnego becikowego to nie chodzi wam o ten zasiłek z tytułu urodzenia dziecka? Becikowe to przecież jednorazowa forma zapłaty więc jak można pobrać dwa razy? Ja dostałam becikowe,zasiłek z tytułu ur. Dziecka (też tysiąc) i rodzinne 77 zł. Mąż też dostał z ubezpieczenia bo odprowadzał składki więc z tej okazji że urodziło mu się dziecko też dostał 1500. Ale o żadnych innych formach pomocy mi nie wiadomo.
o to to.

-----------

Paskudna pogoda.:/ Co do spacerów, to my wczoraj tak - ubrałam małą w kombinezon, czapkę, kaptur na głowę, wzięłam na ręce jak do odbicia - i tak chodziłam z nią koło domu jakieś 5 minut (bo to dopiero drugi spacer i trochę wiało poza tym), a później do wózka, i 15 minut na balkonie. I przez calutki czas spała, potem w domu jeszcze 2 h.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 15:37   #3818
mala_19kw
Zakorzenienie

Sylwia-może kurczak w warzywach? Smacznie i zdrowo. Można jeść z ryżem.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 15:39   #3819
calawdeszczu
Wtajemniczenie

hej dziewczyny,
mam na szybcika pytanie, bo niestety nie mam kiedy nawet sobie w spokoju poczytać, bo mała bardzo wymagająca.

Chodzi mi o szczepienia?
Na jakie się zdecydowałyście? Chodzi mi o nazwe preparatu też, skojarzone, czy te na nfz? Jeśli jesteście już po, to napiszcie pliss, czy były jakieś skutki uboczne? ja mam mętlik w głowie... pomóżcie mi rozwiązać ten problem naczytała się w necie cudów wianków i zgłupiałam.....

bede wdzięczna- dzięki ))

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 15:46   #3820
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
mam na szybcika pytanie, bo niestety nie mam kiedy nawet sobie w spokoju poczytać, bo mała bardzo wymagająca.

Chodzi mi o szczepienia?
Na jakie się zdecydowałyście? Chodzi mi o nazwe preparatu też, skojarzone, czy te na nfz? Jeśli jesteście już po, to napiszcie pliss, czy były jakieś skutki uboczne? ja mam mętlik w głowie... pomóżcie mi rozwiązać ten problem naczytała się w necie cudów wianków i zgłupiałam.....

ja sie decyduje na te nfz, szczepienie juz w piatek buuu..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 15:56   #3821
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijka, napisz jak robilas tego kurczaka

mam jeszcze prosbe ogolną: jakis przepis w którym mogłabym wykorzytsac ugotowane juz mieso z kurczaka, bo mi zalega w zamrazarce
nigdy wczesniej nie jadłam gotowanego z zupy tylko obierałam, do zamrazarki a potem mialam na łazanki, ale z racji tego, ze łazanek teraz niet, wiec lezy i czeka
Piers z kurczaka kroje w kostke, polewam oliwa z oliwek, dodaje majeranek, oregano, bazylie i taplam w tych przyprawach. Wrzucam na patelnie (bez oleju juz), doslownie tylko po to, zeby mieso stracilo swoj rozowy kolor i puscilo "soki". Caly czas mieszam, zeby nie zaczelo sie smazyc. Jak zrobi sie biale, to wrzucam je do malego garnka, wlewam szklanke wody, dodaje lisc laurowy, ziele angielskie i dusze. Wychodzi takie "suche" jak pieczone w piekarniku.
Gotuje ryz i łączę na talerzu

O, ja dolaczam do prosby.
Czesto gotujemy zupy i nie mam pojecia co oprocz potrawki mozna zrobic z takiego miesa. Maszynki do mielenia nie mam niestety.

Cytat:
Robie tak samo

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-02-26 o 16:05
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 16:01   #3822
BlackSanctum
Zakorzenienie

U mnie na obiad dzisiaj pizza , a ja muszę jeść wczorajszą zupę, bleeee.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 16:09   #3823
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
jesli masz ustabilizowaną laktacje to piersi wcale nie muszą byc twarde a mleko jest
ja kapie codziennie, ale tak 2-3 minuty- zawsze gdzies kapnie przy jedzeniu, albi niedokładnie sie wytrze pupcie z sikanka np, czy sie przypoci leżąc
co do ubranka- w siweze przebieram po kąpieli i jak w nocy sie nie wydarzy neispodziewajka typu przesikanie, zalanie mlekiem albo przekupanie pampersa to potem dzien w tym samym jest
wedlug mnie takie dzieciątko przeciez sie nie ubrudzi wiec po co zmieniac bez przerwy
przez pierwsze 2-3 tyg strasznie mi ulewał albo wymiotował wiec wtedy zmiana była nawet 4-5 razy dziennie i to samo w nocy... jak sie skonczyło ulewanie to nie widze takiej potrzeby
Ja tak samo , kąpię codziennie. Ciuszki które zakładam po kąpieli Zuzia ma cała noc i cały następny dzień, no wiadomo jak uleje , przesika czy inna niespodziewajka się zdarzy to przebieram.

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:

Mamy kp, co macie na obiad??? ja już wyglądam okropnie mało co jem lub ciągle to samo...czuje się taka niedożywiona...
Wczoraj się o to pytałam, ale nikt mi nie odpisał

ja jadłam wczoraj pierś kurczaka pieczona w piekarniku + kasza i tyle

już nie mam pomysłów na jedzenie
no przecież nie zjem kebaba z ostrym sosem

dopycham się herbatnikami
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 16:09   #3824
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Nawijka, napisz jak robilas tego kurczaka

mam jeszcze prosbe ogolną: jakis przepis w którym mogłabym wykorzytsac ugotowane juz mieso z kurczaka, bo mi zalega w zamrazarce
nigdy wczesniej nie jadłam gotowanego z zupy tylko obierałam, do zamrazarki a potem mialam na łazanki, ale z racji tego, ze łazanek teraz niet, wiec lezy i czeka
A potrawka z kurczaka ? Ja robie tak, podsmażam na oleju pokrojoną w kostkę cebulkę, dodaje majeranek i inne zioła i przyprawy,( dobre jest z pietruszką) poten dodaje pokrojone mięsko z kurczaka, albo takie porwane na kawałki np (ze skrzydełek) podsmażam to trochę, potem dolewam bulionu, a na sam koniec idzie śmietana 18%, mozna jesc ze wszystkim, z ziemniakami, ryżem, ja najbardziej lubię z makaronem

Włosomaniaczka

Stary 2013-02-26, 16:14   #3825
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwia-może kurczak w warzywach? Smacznie i zdrowo. Można jeść z ryżem.
a jak zrobic?
Cytat:
hej dziewczyny,

Chodzi mi o szczepienia?

ja szczepiłam skojarzona 6 w 1 Infanrix hexa- dostał 1 wklucie, placilam 215 zł, rotawirusy i pneumokoki sobie darowałam, skutkow ubocznych u nas nie bylo,

Cytat:
mmsa poprosze :P

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Moja jak ryczy na głoda to żadnym smokiem nie da się oszukać nie wiem jak Ty to robisz ?

No ja mam właśnie takie wrażenie.... spodnie też na luzie ale jak patrze na siebie w lustrze to jakieś mam takie szerokie... właśnie wszystko mi wróciło do normy tylko nie uda i biodra ;(
miejmy nadzieje, ze wróca do poprzedniego stanu
w sumie nie zastanawialam sie nad tym, jakos działa

rozmowy w toku- omajgat
Stary 2013-02-26, 16:21   #3826
litllesweetangel
Lurker ;)

Jeszcze pytanie do dziewczyn po cc albo jak ktos wie po prostu :P
Rajstopy mozna nosic? Wiadomo obciskaja troche to cialo, nie zaszkodza ranie wewnetrznej? Nosicie?
Ehh nie wchodze w spodnie po ciazy ;/ zostaja spodnice albo legginsy ciazowe ale w nich to widac strasznie to sadlo

Strasznie szaro dzis, chyba zrezygnujemy z tego spaceru i poczekamy na sloneczny dzien.

Do kp- a moze jakas zapiekanka z takim kurczakiem gotowanym? Dodac warzywka np ziemniaki i sobie zapiec z serem.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 16:26   #3827
Konto usunięte

Objaśnijcie mi, dlaczego moja córa uspokaja się na przewijaku

Noszę rajtki, pewnie, już bez przesady. Tyle, że daję niżej lub nad bliznę.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 16:28   #3828
hope01
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39469012]Objaśnijcie mi, dlaczego moja córa uspokaja się na przewijaku
[/QUOTE]

bo wie, że zaraz będzie goła dupa
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 16:32   #3829
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
bo wie, że zaraz będzie goła dupa
własnie moja tez lubi :P
Stary 2013-02-26, 16:34   #3830
Konto usunięte

Bokeh, jak chusta?
Stary 2013-02-26, 16:38   #3831
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39469181]Bokeh, jak chusta? [/QUOTE]

raz ją zawiązałam włożyłam młodą, ale to bylo jakies 2 tyg temu jak jeszcze mało co trzymała główke a jednak troche by musiała, więc chusta czeka tak jeszcze z dwa tygodnie, i będę nosić zobacze jeszcze bo może za nisko zawiązałam wtedy...
Stary 2013-02-26, 16:39   #3832
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
szaja mam pytanko;
moja mała troszke kicha i pokasłuje, byłam z nią u lekarza, zbadała ją i powiedziała że nic jej nie jest, ale ja widzę że jest troszkę przeziębiona, w nocy jej żęzi, robię inhalacje, mama kazała mi podać 1,5 ml paracetamolu, co o tym myślisz?

Dodam też że PANI DOKTOR bardziej się interesowała tym dlaczego nie karmię piersią niż moim dzieckiem.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

my przeważnie kąpiemy się co 2 dzień i nie mamy piżamki
albo cebion mozesz to tez witamina C na katarek woda morska i masc majerankowa pod nosek

Cytat:
O ja JA też się wyspałam Mały (standardowo )ok 23 zasnął obudził się przed 3, potem po 5, ale nie na am am tylko żeby się poprzytulać, przed 7 na jedzonko, jak tata do pracy szedł i pospaliśmy przytuleni do 9:30 Teraz sobie leży, macha grabusiami i: "Ło, Ło, Ło"

Ja w końcu przestałam się biczować, że karmimy go mm. Cyca też dostaje, a widzę, że po tym pepti mu jest lepiej. Jedyne co to po mm kupsztal rzadziej, a on się upiera że po każdym jedzeniu i gapi się na nas, czerwony się robi i marszczy czoło a wczoraj leżał w foteliku, ja idę przez pokój, myślę, co tak wali.. Ten Małpiszonek się śmieje, ja go biorę, a tam papmper przekichany, śpiochy, kocyk a jaki zadowolony bo dupę w misce myliśmy

Neti, gratuluję, jaki duży chłopak

Dawid waży w 7 tygodniu (dziś skończony ) 5,5 kg Klocuch
moja niunka w 7 tygodniu 4,76

Cytat:
Butle dostaje tak jak zalecają w 2 miesiącu czyli 120 ml (zwykle 20-30 ml zostawia) W nocy jak się obudzi to cyc, rano też, natomiast w ciągu dnia jak mi przy cycu świruje to butla no to jak zje, to dopiero po ok. 3 godzinach kolejne am. I to zależy od jego humorów, ostatnio to właśnie w ciągu dnia butle, a w nocy i rano cycy
no wlasnie a jak taka miesznka cyc i butla to co wtedy z witamina k podawac nie podawac

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
kuzynka taki miała i była zadowolona

a nasz niunia przy tej piosence usypia najlepiej http://www.youtube.com/watch?v=TZytwJUDxT0 a jeśli nie chce spać, a marudzi to kładę ją na przewijak tylko muszę ją pilnować, żeby nie spadła.. ale uwielbia na nim lezeć
moja tez uwielbia na przewijaku i jeszcze z pupcia gola to juz calkiem

Cytat:
W ciągu dnia zwykle od razu butla, ale nie raz go w konia zrobię i daje cyca, to patrzy głupkiem na mnie i pluje

O! odnośnie plucia..
Dziewczyny, on mi się strasznie zaczął ślinić i wystawia jęzor non stop
moja tez wystawia jęzora

Cytat:
jesli masz ustabilizowaną laktacje to piersi wcale nie muszą byc twarde a mleko jest
ja kapie codziennie, ale tak 2-3 minuty- zawsze gdzies kapnie przy jedzeniu, albi niedokładnie sie wytrze pupcie z sikanka np, czy sie przypoci leżąc
ja polecam pampersy babydream mam 2 ale z napisem fun and fit nie te premium i sa rewelacyjne ani razu mi nie przesikala ani nie przekupkala a kupki to robi torpedy

i jest bardzo czesto przebierana bo ja robi kupke to slysze i czasami ma az po psitusie gowienko i boje sie ze wroca bakterie?\wasze chodzi mi glowne o dziewcyznki tez tak robia???

Cytat:
mała akrobatka ja za to nie wkładam w domu nic innego oprócz zestawu body + spiochy albo body + pajac
dla mnie tez bezsensem jest takie ciąganie dziecka po przychodniach zwlaszcza, ze tyle choróbsk teraz jest

u mnie to samo już z tydzien wyczytałam, ze około 7-8 tyg zaczynają pracowacv nieaktywne dotąd slinianki i stąd to slinienie

mój ma tak samo wysypane na buzce dzisiaj jak bede u gienia to położną wypytam, moze cos podpowie bo nie usmeicha mi sie dziecka wlec do osrodka, ostatnio na szczepienie bez kolejki weszlismy ale w innych sprawach odstac swoje trzeba... a tyle dziadostwa teraz sie pleni, ze bez przerwy tylko słysze że dziciątko chore tu, tu, tu...

maluszek usnął tatusiowi na rękach, ten skok rozwojowy ma swoje prawa tuli, tuli i tylko to

Bartus dziekuje wizażowym ciociom
ja tez najbatrdziej lubie ubierac w takie zestawy a koszulek i bluzecek w ogole nie zkladam bo to sie podciaga dziecku

Cytat:
Haha ja dokładnie rok temu 29 lutego co za wstyd....

A włoski ma już coraz dłuższe widze po zdjęciach i jak ją kąpiemy i myjemy to ma już ich coraz więcej i takie każdy w inną strone

Silver idziesz do fryzjera i co jej powiesz że jak chcesz?

ja dzis piure z ziemniakow, schabowego i rzodkiewka w smietanie, jutro planuje ziemniaczki, pieczone udka i mizeria mniam bo ostatnio 3 dni nie mialam obiadku

Cytat:
hej dziewczyny,

Chodzi mi o szczepienia?

ja szczepilam 5w1 infarix 135zł plus na wzw B Engerix B 55zł a potem załowałam ze nie wzielam 6 w1 bo jedno wklucie ale ta pielegniarka mnie tak zakrecila na te 5w1

rotawirusy to kompletnie odpadaja

ale rozwalam pneumokoki i szczegolnie menigokoki bo te drugie podobno baaaardzo grozne i caly czas mysle
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 16:42   #3833
Konto usunięte

Sarah, wit. K podajesz jeśli mniej niż połowę karmień jest butelką, jeśli 50% - nie podajesz.
Stary 2013-02-26, 16:53   #3834
sarah67
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39469347]Sarah, wit. K podajesz jeśli mniej niż połowę karmień jest butelką, jeśli 50% - nie podajesz.[/QUOTE]

dzieki

u mnie jak na razie raz w nocy maz probowala ale nie chciala plula i w dzien troche sie pokrzywila i wypila 50ml takze nie daje juz jej teraz widocznie wystarcza jej moje

moja maluchna dzis od 6 budzila sie co godzine na karmienie i dostawala cyca i zaraz spala i jadla o 10 ja przebralam wiec wstala i o 13 zasnela i spi do tej pory i nie wiem budzic nie budzic, bo pozniej znowu w nocy moze szalec
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 17:00   #3835
sylwietta1988
Zakorzenienie

Nawijka, Bijkora dziękuje za podpowiedzi kulinarne
Stary 2013-02-26, 17:05   #3836
Konto usunięte

Nancy, Iffonka jak tam? wirtualnie przyspieszam akcję!

Fewcia pewnie spionizowana już...
Stary 2013-02-26, 17:10   #3837
mala_19kw
Zakorzenienie

Sylwia- robiłam tak:
mięsko robiłam w rękawie. (udka i pałki akurat miałam). Przyprawione zwykła przyprawa i pieprzem. To po upieczeniu wystudziłam i porozdzierałam na kawałki. Tłuszcz z rękawa zlałam do garnka w którym dusiłam warzywa(marchew,por,seler-to w kostkę. Na końcu dodałam pomidory i ogórek(na końcu żeby się nie rozleciało całkiem). Dusi się do miękkości warzyw więc potem jeszcze trzeba dolewać wody. Jak robią się miękkawe warzywa to dodaje tego kurczaka. Jak przejdzie mięso smakiem warzyw -kurczak jest gotowy. Do tego można zrobić ryż i wymieszać z tym. Bardzo syte
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-02-26, 17:41   #3838
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwia- robiłam tak:
mięsko robiłam w rękawie. (udka i pałki akurat miałam). Przyprawione zwykła przyprawa i pieprzem. To po upieczeniu wystudziłam i porozdzierałam na kawałki. Tłuszcz z rękawa zlałam do garnka w którym dusiłam warzywa(marchew,por,seler-to w kostkę. Na końcu dodałam pomidory i ogórek(na końcu żeby się nie rozleciało całkiem). Dusi się do miękkości warzyw więc potem jeszcze trzeba dolewać wody. Jak robią się miękkawe warzywa to dodaje tego kurczaka. Jak przejdzie mięso smakiem warzyw -kurczak jest gotowy. Do tego można zrobić ryż i wymieszać z tym. Bardzo syte
oooo fajne sprobuje
Stary 2013-02-26, 17:44   #3839
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwia- robiłam tak:
dziękowac

Niunius usnął, przez ostatnie dwie godz nie schodził z rąk, oby pospał do kąpieli bo mi kręgosłup pęknie...
Stary 2013-02-26, 17:46   #3840
mala_19kw
Zakorzenienie

Szajka- po jakim czasie stosowania odstawiłaś bobotik?

I to samo pytanie do:
Aga-po jakim czasie stosowania odstawiłas espumisan?

Zastanawiam się czy nie odstawić. Mój mały płacze przy puszczaniu bączków. To normalne?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości