|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Ja zrobię chyba tradycyjnie ze śmietaną bo u mnie każdy jak widzi polewę to jakoś się dziwnie "jeży" że ona nie będzie dobra. Oczywiście nie myślę o polewie czekoladowej
Myślałam też o polewie z białej czekolady ale nie wiem czy nie będzie za słodka bo to jednak sam tłuszcz i cukier. No i przy śmietanie odpada "gimnastyka" przy dekorowaniu boków tortu bo to raczej prosta sprawa czego o polewie powiedzieć się nie da
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Asiu moja Amelcia też tak przeżywa bajki, ten odcinek wróżek też oglądałyśmy
![]() Sara powodzenia u dentysty,trzyam kciuki za Zosię. Libra trzymaj się i Ty Piszcie jak było ![]() Madzia a może by tak znaleźć kogoś na miejsce gościa? dużo mu jeszcze zostało? i jak przyjdzie to mu poprostu podziękować, jakaś umowę macie spisaną? No wybacz ale na takie zachowanie to można cholery dostać... tak się nie robi... ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Fachowiec się wcale nie zjawił? ![]() Jestem zła, bo 3 latki będą miały marne szanse na przyjęcie do przedszkola, i uciekam się do drastycznych posunięć jakimi są znajomości Mówię tak, bo zawsze mówiłam że Ci co mają znajomości to mogą wszystko i mi się to nie podobało ![]() a sama robię teraz to samo. Ale ja chcę się wyrwać z domu, iść do ludzi do pracy, być niezależna i robię co mogę
|
|
|
|
#213 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Niech przyjdzie w końcu ciepła wiosna to będziemy całymi dniami siedzieć na dworze i może zapomni o bajkach![]() Cytat:
. Tylko nie miałam likieru i do ponczu dodałam cytrynę i ten tort wyszedł troszeczkę taki mdły, mam nadzieję, że likier doda mu "wyrazistości":rolley es:. A jak wymyślisz dekorację to się pochwal, bo mi brakuje pomysłu . Myślałam, żeby boki obsypać jakąś różową posypką a wierzch udekorować jakimiś "gotowcami", bo nie będę miała za dużo czasu na tworzenie arcydzieła (muszę zrobić 2 torty ).Madzia - współczuję takiego pracownika . Jak dobrze pamiętam, to chyba pisałaś, że to jakiś znajomy (albo mi się coś pomieszało ). Wiem z własnego doświadczenia, że tacy są najgorsi, bo zawsze u takiego robota się przeciąga w nieskończoność a koszty suma sumarum wychodzą jeszcze większe niż u obcego fachowca. Ja jak byłam w 8 m-cu ciąży z Agatką to przyszedł nam malować tz-a znajomy, z którym mieli jakieś rozliczenia i że miało wyjść "tanio". Nie dosyć, że facet przyszedł z kilkumiesięcznym opóźnieniem, często robił sobie przerwy na piwko i papieroska a w końcu zostawił mi niepomalowany sufit w pokoju i poszedł do innej roboty. Tz kazał czekać, aż wróci ale obawiałam się, że będę czekać do porodu i w końcu sama pomalowałam ten sufit. Nigdy więcej takich fachowców " po znajomości"Bao - nie ma się co denerwować, że mała nie chce pić mleka, będą większe problemy . Jest fajna kaszka z Nestle "Zdrowy brzuszek" ze śliwką na lepsze trawienie. Ona po wymieszaniu z mlekiem nie jest gęsta i ja Ani daje ją z butli ze smoczkiem do kaszek. To może tak uda Ci się przemycić jej mleko.Libra - jak napisałaś o tej pękniętej rurze to od razu zobaczyłam przed oczami Twój piękny ogród z wielkimi górami ziemi i aż mnie coś ukłuło w "dołku" .---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Widziałyście jakie domki do ogrodu będą w Tesco od 28.02 http://www.tesco.pl/promocje/gazetki...-2j/qPPPPq/swf (str. 10)? Jak myślicie, godne uwagi? Edytowane przez JASTA79 Czas edycji: 2013-02-26 o 16:04 |
||
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Napewno znajdziesz jakies pozytywy w tej sytuacji znając ciebie i zatracisz sie w ogrodzie , a ty akurat to lubisz , a wrecz kochasz grzebać, sadzić, przesadzać itd , no będziesz miała co robic to jest pewne . Może zrobisz nam fotkę przed i po . Popros tam pana ładnie, zeby był " delikatny " , jakaś kawusia , ciasto , czy ciasteczko , faceci to lubią Przyjechał dzisiaj dostawca z lustrem i pyta sie mnie - New shoes? , padlam z niego |
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Torta ma być hello kitty taki http://www.przyslijprzepis.pl/przepi...-hello-kitty-6 lub taki http://lubie.gotowac.com/?p=4182 Zosia ma zaleczonego ząbka, trwało to tylko chwile. Pani taki czymś cieniutki podłubała w ząbku, pozniej wsadziła plombe i posmarowała czymś. Mała otwierała buzie bez problemu, dopiero jak wsadziła jej plombe to zaczeła płakać bo była niedobra. Od pani doktor dostała nagrode- bańki. Teraz śpi jak wstanie to idziemy do figloraju ![]() Ja tak przeżywałam tą wizyte a Zosia w poczekalni nie mogła się już doczekać kiedy wejdzie do środka Ja nie boje się w ogóle dentysty chodze tam bez problemu, ale jak chodzi o małą to wszystko bardzo przeżywam.
|
|
|
#216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spodobały się? ![]() Cytat:
brawo dla ZOSI. jeszcze macie przyjść? Wizyte miałaś na kase chorych czy prywatną?? |
||
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Jasta,naprawde chcesz wiedziec jak dlugo mozna funkcjonowac nie spiac po nocach?Np.3 lata...
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenia się spełniają
Przekład na to jak to dokładnie trzeba precyzować to czego sie pragnie
|
#220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(Agatka od urodzenia to może w sumie z 5 nocek przespała w całości). A jak u Ciebie teraz wygląda sytuacja nocą?
Edytowane przez JASTA79 Czas edycji: 2013-02-26 o 17:36 |
|
|
|
|
#221 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
taki już nas los![]() brawa dla Zosi ![]() Cytat:
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2013-02-26 o 17:49 |
||||
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
sara, no to brawo dla zosi
, dzielna dziewczynka 400zł to dla mnie drogo za kapę, nawet bardzo. MI nie chodzi o to czy taka akurat jest warta, bo pewnie i więcej jak libra pisze, ale dla mnie drogo jak na przedmiot "narzuta" madzia, chyba czas kolesiowi podziękować . też mieliśmy kiedyś takiego "fachowca", właśnie tak jakby po znajomościnataszka, a daj ty spokój, jak napisała ana-ciesz się, że masz znajomości, które mogą zadziałać Cytat:
I w ogóle teraz większy wybór kaszek jest, nie tylko ryżowe. Nawet bobovita ma taką kaszkę wielo zbożową z pełnego ziarna, co prawda jeszcze na za chwilę, bo po 8 mies.https://www.bobovita.pl/home/produkt...-pelne-ziarno/
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
patrzę na moje dziecko,a ona oczy zamknięte i usta czerwone-jakby całe we krwi,patrzę na palce-to samo.Lekka panika,bo nie wiem czy tak paznokcie do krwi zgryzła czy coś z buzią nie tak...mała z uśmiechem wyciąga schowaną za plecami pogryzioną czerwoną kredkę
|
#225 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie normalka ,walka ze snem ![]() Cytat:
![]() Domek wydaję się fajny ,chociaż ja preferuję drewno do ogrodu i u nas taki będzie Cytat:
![]() Jest pozytyw a jakże ,na linii rośnie brzoskwinia która trochę mi tam nie pasuje więc ją przesadzę ,na razie więcej pozytywów nie widzę ![]() ale zrobi się co ma się nie zrobić ,cały ogród miałam zjeżdżony od koparki jak staw pogłębiali i kilka przyczep ziemi razem z mamą taczkami rozwoziłyśmy tam i grabkami równałyśmy ,muszę poszukać zdjęć jak wyglądało i jak wygląda Cytat:
Mi się bardziej ten tort z pierwszego linka podoba Cytat:
![]() Wiecie co ,nie żyjemy a jakiejś zalesionej mocno okolicy ,nie ma u nas przepastnych borów ,a pojawiły się wilki lekko się wydygałam bo ja to lubię sobie lasami jezdzić na rowerze , nie wiem czy teraz się odważę,wiem że one się przemieszczają ale skoro się pojawiły i to nie pierwszy raz to pewnie będą wracać
|
|||||
|
|
|
#226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sara brawa dla Zosi
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Sara - genialnie Wam się udała wizyta. No po prostu super. Też bym tak chciała. Ale może za kilka lat z tym moim szaleńcem.
![]() Ana - jak widać - wszystko dobre, co się dobrze kończy. Ale pewnie nieco Cię nastrachała. ![]() Dzisiaj moje dziecko chwyciło ze stojaka największy nóż. A ja głupia pała, krzyknęłam z przerażeniem, to on wtedy zaczął jakieś straszne manewry tym nożem - wyglądało autentycznie jakby sobie chciał go w brzuch wbić. Myślałam, że umrę. Aż mi się ciemno przed oczami zrobiło. Od razu jak odebrałam nóż miał lekcję poglądową na palcu - co nóż może zrobić. Tylko lekko końcówką go dotknęłam, ale póki co, nie chce znów noża wziąć. Zejdę z tymi jego wędrówkami po meblach.
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Megi- pochowaj te noze jak najglebiej. Matko! Zeszlabym na zawal. Moja kiedys wziela noz jak cos robilam w kuchni. Odwrocilam sie na 5 sekund a ona go zlapala. To bylo pewnie z rok temu ale nie zapomne nigdy. Szczescie ze nie zlapala za ostrze. W ostatniej chwilh powstrzymalam sie od krzyku zeby jej nie przestraszyc i spokojnie jej zaaralam. Ale trauma zostala...
Ana- twoja Ninka tez niezle sprawdza Twoje nerwy
|
#230 | ||
|
Raczkowanie
|
Sara masz bardzo dzielną córeczkę
. Też się wybieram do dentysty-sadysty z Agatką, bo jak byłam u niego ostatnim razem (sama) to powiedział, że 3-letnie dziecko powinno mieć już pierwszą wizytę u stomatologa za sobą. Już ją pozytywnie do tej wizyty nastawiłam i sama się pyta kiedy idziemy do dentysty bo ona chce pokazać jej jej ząbki "błyscą" , ale mi jakoś ciężko się zebrać .Co do wstawionych tortów mam jednak sklerozę . Chciałam je wziąć do ulubionych ale one już tam były . Chyba zrobię tego pierwszego kota, jest dość łatwy do zrobienia - obsypać wiórkami, zrobić wąsy z czekolady i gotowe . Dzięki za pomysłCytat:
. Chyba go kupię, będzie prezent dla dziewczynek na urodziny. A drewniane też mi się podobają ale są niestety o wiele droższe a samemu robić to znając mojego tz-a to wyrobiłby się z tym domkiem na ich 18-stkę .Cytat:
, ja to bym pewnie urodziła z wrażenia .
|
||
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Koles od plytek niedawno wyszedl. Jak nie przychodzi to nie,a tak to wyjsc nie moze. Jutro fugi na sciany.
Megi ja na szczescie mam takie starsze szafki,i tak ciezko chodza ze nie otworzy. Tlumacz ze noze tylko dla doroslych i tyle.
|
|
#232 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobrze, że to była tylko kredka. Po dalszych postach (Megi) już nie było by z uśmiechem... Cytat:
i gdzie tu sprawiedliwość![]() wilki?? matko świata, też bym portkami trzęsła. Puść kogoś przed sobą ![]() a tak poważnie to nie ma laby, to taka pewna informacja? Cytat:
ja nawet myśleć o tym nie chce co bym czuła na taki widok, weź sobie nie funduj takich widoków na tym etapie ciąży, pochowaj noże, meble postawiaj na jakiś krzesłach albo co... ![]() i co on na lekcję poglądową??? ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
ale to ostatnia chyba fucha jego u ciebie??
|
||||||
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Megi
no ja cię proszę . Strzezonego Pan Bog strzeze . Czy ty zdajemy sobie sprawę, ze prawie codziennie, no może inaczej, bardzo często piszesz o takich akcjach , mam na myśli niebezpiecznych . Ja to pisze nie zeby sie wymadrzac czy cos, ale zeby małemu któregoś dnia , nic sie nie stało. Libra . Eee tam jeszcze jakiś pozytyw znajdziesz , wyjdzie w praniu . Twoja mama tez lubi grzebać w ziemi? Czy tylko ty masz takiego hopla.WILKI ? widziałas? Nie ma bata ja bym nie wchodziła narazie do lasu Jeszcze podłogę umyje i mam czysto , jutro na spokojnie jedno okno i na dniach moja szafę i wsio praktycznie po sprzątaniu Łazienka zrobiona, silikon wysycha i jutro wielkie otwarcie ![]() Potem na spokojnie przemaluje sobie barietke i futryny. |
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze w nawiązaniu do tortów
, czy takie opłatki na tort to bardzo badziewnie w rzeczywistości wyglądają http://allegro.pl/oplatek-na-tort-ro...041153410.html ? Tak szukam prostych rozwiązań z tymi tortami, że chyba się skończy na zakupie w cukierni .
|
|
|
|
#237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no pochwal się ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
ale jak mi moja sasiadka powiedziala cene za torta w jej wykonaniu to przestałam mieć dylematy i zamówiłam
|
||
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Jasta Moj młody miał taki tort ,to chyba tez był oplatek
no bo co? No nie pamietam juz ( pomylili sie o 1 świeczki ) .
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Weźcie - dzisiaj przegiął. Najgorsze, że co nie wykombinuję, on coś nowego wymyśla.
Odkąd paluszek poczuł nóż, to jak proponuje podejście do noży, ucieka. Ale zrobiłam mu taki wykład, takim tonem, że całość musiała zrobić na nim wrażenie. Słuchał się, jak nigdy. Weźcie mi powiedzcie, że Wasze dzieci też czasem coś durnego zrobią... Igorowi to się wydaje, że on dorosły i może wszystko. Jak nie może przy nas, to może jak nas nie ma w okolicy. Pochlastać się można. Dotąd nie był w ogóle zainteresowany nożami. A nie - raz zobaczył, jak jakiś woreczek foliowy rozcinam i jak chciał sobie opakowanie z czymś otworzyć, to też leciał po nóż - ale taki obiadowy. Myślę jak to zrobić, żeby zabezpieczyć mieszkanie. I nie można wielu rzeczy zrobić - największe niebezpieczeństwa mogę tylko usunąć. Ale jego wspinaczki po wszystkim nie pokonam. Kiedy dzieci mądrzeją?
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

Myślałam też o polewie z białej czekolady ale nie wiem czy nie będzie za słodka bo to jednak sam tłuszcz i cukier. No i przy śmietanie odpada "gimnastyka" przy dekorowaniu boków tortu bo to raczej prosta sprawa czego o polewie powiedzieć się nie da

. Niech przyjdzie w końcu ciepła wiosna to będziemy całymi dniami siedzieć na dworze i może zapomni o bajkach
. Myślałam, żeby boki obsypać jakąś różową posypką a wierzch udekorować jakimiś "gotowcami", bo nie będę miała za dużo czasu na tworzenie arcydzieła (muszę zrobić 2 torty
).
. Jak dobrze pamiętam, to chyba pisałaś, że to jakiś znajomy (albo mi się coś pomieszało
. 

, mała dzielna i nagroda jak nabardziej jej sie należy.
. też mieliśmy kiedyś takiego "fachowca", właśnie tak jakby po znajomości
lekko się wydygałam bo ja to lubię sobie lasami jezdzić na rowerze , nie wiem czy teraz się odważę,wiem że one się przemieszczają ale skoro się pojawiły i to nie pierwszy raz to pewnie będą wracać
.
widziałas? Nie ma bata ja bym nie wchodziła narazie do lasu