Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 255 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-18, 12:09   #7621
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

ja też poprosze to 3 wiolkaslonko @ gmail. com
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 12:12   #7622
martuko
Wtajemniczenie

alusia, mi się bardziej podoba to pierwsze zaproszenie, tylko chyba nie jest takie żółte??? jest takie bardziej eleganckie..... a ciekawa jestem jakie rtrzecie było?
a teraz moje sprawozdanie z przygotowań. Jak juz kiedyś pisalam ustaliliśmy niezbyt odległy termin i sobie tak dośc leniwie wszystko układamy. Chciałam Wam przedstawić mój plan działań i poradzić się czy coś trzeba wczesniej ii wogóle jakie terminy na różne rzeczy . Np. na cukiernie? - ile wczesniej zamawiałyście ciasta?? Wydaje mi się że miesiąc, dwa to góra, ale moze się tak zdarzyc że maja ograniczona ilość zamówień na jeden dzień???? Zawsze mam opcję ciasta z lokalu , ale wiadomo jak sami załatwimy to taniej wyjdzie i bede mogła spróbowac wczesniej. No i większy wybor.
My na razie mamy zamówiona godzinę w kościółku, (ale nie mamy jeszcze księdza, trwają pertraktacje ze znajomymi, którzy w wakacje się rozjeżdżają, my musimy miec swojego bo ślub w kościele akademickim)
poza kościołem mamy lokal i DJa, udało sie to znaleźć mimo paniki jaka panuje nieraz juz rok przed ślubem Czyli nie ma rzeczy niemożliwych i wcale nie trzeba tak wyprzedzać. No chyba że ktoś się uprze na coś konkretnego to tak, mysmy nie mieli żadnych upatrzonych miejsc, szukaliśmy po prostu na date i czy nam odpowiada - tu dziewczyny pomogłyście, bo kierowałam się opiniami i radami z wizażu
w tym tygodniu bede się orientowac co z sukienką, no i mamy wplacić zaliczke na lokal. I zapisac się na nauki, które będa trwac od po świętach do końca czerwca Chcemy to zrobić tak na spokojnie i z sensem - na warsztatowych zajęciach tez w kościele akademickim. Do dominikanów, juz się niestety nie załapaliśmy
to na razie tyle, bo jak na jedne post za dużo poczekam na odzew, bo się pogubicie przy odpowiedziach ))
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 12:13   #7623
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

jak już wczesniej wspomniałam to tak na próbe zamówiłam na allegro takie :
http://allegro.pl/item173695966_wyja...k_gratis_.html
wybrałam te białe Marzena
http://allegro.pl/item166300154_166300154.html i z tych Malwina
i jestem bardzo zadowolona zaproszenia są bardzo ładne
Stary 2007-03-18, 12:14   #7624
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82

alusia dla mnie 2 bezkonkurencyjnie sliczna. co do spowiedzi to nie wiem jak dokladnie wyglada,natomiast wiem ze indeks do podpisu daje sie przed spowiedzią:/ to jeszcze przed nami.
szczęśliwa_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 12:15   #7625
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
alusia, mi się bardziej podoba to pierwsze zaproszenie, tylko chyba nie jest takie żółte??? jest takie bardziej eleganckie..... a ciekawa jestem jakie rtrzecie było?
a teraz moje sprawozdanie z przygotowań. Jak juz kiedyś pisalam ustaliliśmy niezbyt odległy termin i sobie tak dośc leniwie wszystko układamy. Chciałam Wam przedstawić mój plan działań i poradzić się czy coś trzeba wczesniej ii wogóle jakie terminy na różne rzeczy . Np. na cukiernie? - ile wczesniej zamawiałyście ciasta?? Wydaje mi się że miesiąc, dwa to góra, ale moze się tak zdarzyc że maja ograniczona ilość zamówień na jeden dzień???? Zawsze mam opcję ciasta z lokalu , ale wiadomo jak sami załatwimy to taniej wyjdzie i bede mogła spróbowac wczesniej. No i większy wybor.
My na razie mamy zamówiona godzinę w kościółku, (ale nie mamy jeszcze księdza, trwają pertraktacje ze znajomymi, którzy w wakacje się rozjeżdżają, my musimy miec swojego bo ślub w kościele akademickim)
poza kościołem mamy lokal i DJa, udało sie to znaleźć mimo paniki jaka panuje nieraz juz rok przed ślubem Czyli nie ma rzeczy niemożliwych i wcale nie trzeba tak wyprzedzać. No chyba że ktoś się uprze na coś konkretnego to tak, mysmy nie mieli żadnych upatrzonych miejsc, szukaliśmy po prostu na date i czy nam odpowiada - tu dziewczyny pomogłyście, bo kierowałam się opiniami i radami z wizażu
w tym tygodniu bede się orientowac co z sukienką, no i mamy wplacić zaliczke na lokal. I zapisac się na nauki, które będa trwac od po świętach do końca czerwca Chcemy to zrobić tak na spokojnie i z sensem - na warsztatowych zajęciach tez w kościele akademickim. Do dominikanów, juz się niestety nie załapaliśmy
to na razie tyle, bo jak na jedne post za dużo poczekam na odzew, bo się pogubicie przy odpowiedziach ))
one wygladaja na żółte ale sa ecru(moga tez byc biale)
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 12:17   #7626
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
jak już wczesniej wspomniałam to tak na próbe zamówiłam na allegro takie :
http://allegro.pl/item173695966_wyja...k_gratis_.html
wybrałam te białe Marzena
http://allegro.pl/item166300154_166300154.html i z tych Malwina
i jestem bardzo zadowolona zaproszenia są bardzo ładne
Dla mnie ładniejsze te 2 (biale z kwiatkiem z boku).To te zamówiłas?
Stary 2007-03-18, 12:19   #7627
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez alusia* Pokaż wiadomość
Dla mnie ładniejsze te 2 (biale z kwiatkiem z boku).To te zamówiłas?
te z kwiatkiem w rogu prawym
dziękuje za opinie
Stary 2007-03-18, 12:20   #7628
niebieska.lwica
Rozeznanie

alusia [/B]to trzecie jest swietne. ciezko powiedziec ktore mi sie bardziej podoba. to trzecie jest na pewno dla osoby ktora nie lubi zbytniego przepychu. jak to sie mowi jest piekne w swojej prostocie
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 12:22   #7629
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niebieska.lwica Pokaż wiadomość
to trzecie jest swietne. ciezko powiedziec ktore mi sie bardziej podoba. to trzecie jest na pewno dla osoby ktora nie lubi zbytniego przepychu. jak to sie mowi jest piekne w swojej prostocie
No własnie jest skromne,proste,eleganckie .Mojemu tacie sie bardzo podoba. te pozostale bogate i nie wiem...Raz chce miec skromne raz bardzoj ozdobne.Dzieki za opinie dziewczyny!
Stary 2007-03-18, 12:46   #7630
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milly Pokaż wiadomość
...zdecydowanie tak

...ja mam w Bogucinie...podobne nicki mamy
W Łecznej jest taki zwyczaj ale mi sie to nie podoba.Cala moja rodzinka mieszka w Lublinie i nie bylo takich akcji i ja tez przywitam go odrazu w sukni slubnej.
Stary 2007-03-18, 12:50   #7631
martuko
Wtajemniczenie

alusia, a próbowałas zmniejszyć tamto trzecie zdjęcie???
coś czuję że i mi by się najbardziej spoodbalo, skoro jest delikatne i ma nieduzo ozdobnikow
dziewczyny a tak apropos zdjęć, może wklejałybysmy tutaj nasze stylizacje - jak na innym wątku. taki zbiór zdjęć z oprawa jaką mamy. Może niekoniecznie sukienkę, skoro niektórzy mają jej nie widzieć, chociaż i tak na osobie sukienka wygląda zupełnie inaczej
Ja weszłam sobie na podane przez Was strony z dodatkami i oniemiałam. mamy w lublinie takie fajne firmy, cały asortyment, a te stroiki z Margot sa piękne i w tak różnych stylach że można cos do kazdej suknie i na każdy gust dobrać. Musze sie tam wybrac przy okazji wizyty w Tesco, ciekawe czy sprzedają tez indywidualnym klientom, czy tylko do sklepów.
Stary 2007-03-18, 12:53   #7632
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
alusia, a próbowałas zmniejszyć tamto trzecie zdjęcie???
coś czuję że i mi by się najbardziej spoodbalo, skoro jest delikatne i ma nieduzo ozdobnikow
dziewczyny a tak apropos zdjęć, może wklejałybysmy tutaj nasze stylizacje - jak na innym wątku. taki zbiór zdjęć z oprawa jaką mamy. Może niekoniecznie sukienkę, skoro niektórzy mają jej nie widzieć, chociaż i tak na osobie sukienka wygląda zupełnie inaczej
Ja weszłam sobie na podane przez Was strony z dodatkami i oniemiałam. mamy w lublinie takie fajne firmy, cały asortyment, a te stroiki z Margot sa piękne i w tak różnych stylach że można cos do kazdej suknie i na każdy gust dobrać. Musze sie tam wybrac przy okazji wizyty w Tesco, ciekawe czy sprzedają tez indywidualnym klientom, czy tylko do sklepów.
Żebym to ja wiedziala jak zmniejszyc zdjecie...Podaj mi aderes to wysle na poczte
Stary 2007-03-18, 13:07   #7633
martuko
Wtajemniczenie

alusia, jak masz otwarty obrazek to na dole jest szereg ikonek, i przedostatnia otwiera go w paincie (w celu edycji-tak glosi opis otwóz go i wybierz na górze ocję rozciągnij pochyl i zrób jakies 50 % pion i poziom. zapisz i zobacz czy jest już odpowiednio mniejszy (do 120 kb bodajże można tu ładować) Niech juz wszyscy zobacza a i ty się naucz

jeszcze jedna wiadomośc o której zapomniałam - dla dziewczyn szukających butów - ostatnio widziałam białe buty w miejscu gdzie bym zupełnie nie szuakała - na targu obok Novej. maja na stoiskach po kilka par, nie skórzane ale ze skórzana wyściółką. ceny do 100 zł. Może komuś jakies wpadna w oko akurat
no i czekam na wasze porady co do terminów zamawiania wszystkiego
Stary 2007-03-18, 17:45   #7634
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
jeszcze jedna wiadomośc o której zapomniałam - dla dziewczyn szukających butów - ostatnio widziałam białe buty w miejscu gdzie bym zupełnie nie szuakała - na targu obok Novej. maja na stoiskach po kilka par, nie skórzane ale ze skórzana wyściółką. ceny do 100 zł. Może komuś jakies wpadna w oko akurat
no i czekam na wasze porady co do terminów zamawiania wszystkiego
matruko ja własnie boję sie tego ze buty nie skórzane mogą mi obetrzeć pietki
Stary 2007-03-18, 17:49   #7635
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez szczęśliwa_82 Pokaż wiadomość
Wiesz ruda 3d kiedyś oczyszczaniem a raczej sposobem prowadzenia tego zabiegu,pewne kosmetyczki,jesli tak mozna je nazwac,zniszczyły cerę na dobre.Juz mam ją wyprowadzoną,minęło oczywiscie duzo czasu od tamtych dni.Po raz pierwszy odwazylam sie zaufac komus i oddac sie ponownie w ręce,tym razem prawdziwych profesjonalistek w tej dziedzinie i ciesze sie ze zaryzykowałam,dzis jest juz inaczej,w porównaniu z tamtymi czasami(jakies 5 lat temu),dzis wyglądam ślicznie i jak patrze w lustro to wreszcie sie uśmiecham.Pisałam juz o tym zakładzie wiec nie bede sie powtarzać.warto sie przelamać i wreszcie komuś zaufać.
no to sama wiesz, jak jest trudno się zdecydować...
nie wiem, pomyślę jeszcze, może warto pójść teraz, spróbować, bo w razie problemów można skórę jeszcze przywrócić do równowagi
ale cieszę się, że mam od was namiary na sprawdzone salony

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 17:50   #7636
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Np. na cukiernie? - ile wczesniej zamawiałyście ciasta?? Wydaje mi się że miesiąc, dwa to góra, ale moze się tak zdarzyc że maja ograniczona ilość zamówień na jeden dzień???? Zawsze mam opcję ciasta z lokalu , ale wiadomo jak sami załatwimy to taniej wyjdzie i bede mogła spróbowac wczesniej. No i większy wybor.
))
co do tych cukierni to własnie różnie może być te bardziej rozchwytywane mogą faktycznie mieć ograniczoną liczbę, więc najlepiej poprostu chyba zapytac sie w konkretnej cukierni o której myslicie jak mają z terminami i kiedy nalezy sie umawiac, tak chyba bedzie najbezpieczniej
Stary 2007-03-18, 17:51   #7637
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
matruko ja własnie boję sie tego ze buty nie skórzane mogą mi obetrzeć pietki
może i nie obetrą, ale obawiam się, że będzie w nich baaaardzo gorąco, nawet jeśli dzień nie będzie upalny....

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 18:53   #7638
piotr25
Raczkowanie

witam, tych zaproszeń jeszcze nie mam ale jak bede miał to sie podziele wrażeniami żeby nie było..
piotr25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 21:59   #7639
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82

Hej,podaje link do stronki na której jest kilka pozytecznych rzeczy:wierszyki,teksty,c ytaty itp... http://wesele.plock.pl/wesele-2.html
szczęśliwa_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 23:35   #7640
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

No my już też się zastanawiamy nad zaproszeniami...mamy 3 na oku - wybór jednak trudny...
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 08:26   #7641
Ela1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szczęśliwa_82 Pokaż wiadomość
Jeszcz powiedzcie mi dziewczyny czy któraś z was ma zespół ze Świdnika?nie wiem dokladnie jak sie nazywają,ale śpiewa tam taka czarna dziewczyna grubsza troszke i reszta faceci.moze któras sie orientuje jak sie nazywają?
a czy ma ona długie i czarne włosy? bo jeśli tak to być może to ja ich mam, chociaż nie wiem czy oni są ze Świdnika czy spod Świdnika
Ela1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 10:44   #7642
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Nadal nie mam makijażystki...poradcie jeżeli ślub mam o 17.00 to o której powinnam już pójść do fryzjera?? Gdzieś tak o 10 chyba, co?? a makijaż ok. 13...bo najprawdopodobniej będę zmuszona jechać do Lublina na makijaż Pisałyście coś o p. Edycie - jak się nie mylę - dobrze maluje??
Stary 2007-03-19, 10:52   #7643
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Czy możecie jeszcze jakieś salony polecić?? A może znacie kogoś kto robi makijaże prywatnie i może przyjechac do Łęcznej?? Alusia a jak te kobietki z Łęcznej z salonu malują??
Stary 2007-03-19, 14:10   #7644
nicky_1981
Rozeznanie

Witam serdecznie wszystkie wizazanki i naszego rodzynka! Mam pytanie skierowane do dziewczyn, czy moze któras z Was była lub moze słyszała cos na temat salonu Afrodyta (znanego taz pod nazwą Babski Swiat) na Chopina www.babskiswiat.com.pl ????? Bede wdzieczna za odpowiedz! Pozdrawiam
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 14:36   #7645
magdulec
Zadomowienie

Alusia jak dla mnie to drugie jest suuuuper, a trzeciego nie widać. Czasami ceny zaproszeń mnie przeraźają, wiadomo że wszystko co ślubne to ceny odpowiednie
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 15:01   #7646
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

No dziewczyny musze sie pochwalić właśnie dzisiaj zrobiłam sobie wypad do Cymbeline przymierzyłam pierwszą sukienkę (ogólnie przymierzyłam 5) i zamówiłam ją. Jesli udało mi sie wszystko dobrze zrobic to powninno być ją widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4707_big_lTIc.jpg (32,4 KB, 82 załadowań)
Stary 2007-03-19, 15:02   #7647
nicky_1981
Rozeznanie

Sliczna!!!!!!!
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 15:08   #7648
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez nicky_1981 Pokaż wiadomość
Sliczna!!!!!!!
Stary 2007-03-19, 15:19   #7649
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
No dziewczyny musze sie pochwalić właśnie dzisiaj zrobiłam sobie wypad do Cymbeline przymierzyłam pierwszą sukienkę (ogólnie przymierzyłam 5) i zamówiłam ją. Jesli udało mi sie wszystko dobrze zrobic to powninno być ją widać
Ile kosztowała? (tak z ciekawości pytam) Bardzo ładna!
Stary 2007-03-19, 15:38   #7650
Wojtusia
Zakorzenienie

wiolkaslonko bardzo ładna sukienka, w takim kolorze dokładnie będzie?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości