Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-26, 16:11   #2551
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no ja bym powiedziała wypełnienie ale i nadzienie może być fajnie wyszło jakiej wielkości masz te literki?
1/4 arkusza a4
będą pasować do całości

foto średnie bo światło kiepskie ale kolory są boskie

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 16:14   #2552
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
myślałam, że jestem cierpliwą osobą, ale chyba jednak się myliłam
w ciąży cierpliwość szybciej się wyczerpuje. przynajmniej moja

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hejo..
wróciłam po bojach.. miałąm pracować dziś a zrobiłam te literki
no cóż,zaraz biorę się za te plakaty,póki co wrzucam efekt PRAWIE końcowy filcowania..
podczytam trochę i biorę się do pracy
śliczne

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Wrzucam ciuszki Troszkę moich łupów, a troszkę mamy i siostry.

1.bluza 3-6m
2.spodenki newborn
3.bluzeczka newborn
4.rampers
5.koszula 0-3
6.bluzeczka... kontrola jakości
7.body 3-6m
8.sweterek
9.buciki
10.rampers dla ziomeczka
wow

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

ej zerkam na rozmowy w toku (kobiety nie chca dzieci, nie teraz, a tatusiowie nalegaja). wlasnie laska mowila o prezerwatywach watykanskich. Dzyzga pyta co to, a ona na to, ze ona sa poprzekluwane... slyszalyscie o takim wynalazku? hehe
nie słyszałam a to jest środek antykoncepcyjny czy wspomagający poczęcie?

ale jestem ciapa kupiłam sobie małego pysia, chciałam otworzyć, ale nie miałam siły. pomyślałam że przeniosę do kuchni i spróbuję podważyć zakrętkę nożem. ale idąc przez korytarz pysio wypadł mi z ręki, butelka się rozbiła, ja cała marchewkowa, ściany w pomarańczowe kropki i na podłodze pełno szkła czuję się jak człowiek demolka i aż boję się zabierać za robienie ciasteczek
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 16:16   #2553
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Przed chwilą miałam wizytę teściów, przyjechali na kontrolę do lekarza.. chorują już ponad dwa tygodnie i znowu dziś dostali antybiotyk, bo tamte co im przepisał tydzień temu nie pomogły masakra..
ogólnie lubię swoich teściów, ale tak na dłuższą metę to bym ich chyba pomordowała
masakra.. nie znam bardziej nadgorliwej osoby niż teściowa..
Dzisiaj jej tłumaczyłam jak chcę przerobić garderobę na pokoik dziecięcy..
i jak chcę przerobić pokój dzienny...
achhh.. szkoda gadać... miała tyle do powiedzenia, że aż mnie zatkało
a najlepsze jest to, że ja jej mówię o czymś, załóżmy że tu będzie łóżeczko, a tu będzie biurko..
a ona: nie ! nie!!! łóżko to tutaj powinno być i pokazuje to samo miejsce co ja
dobrze, ze wpadaja tylko jak sa chorzy, hehe. a tak powaznie, to czemu odwiedzaja ciezarna i przynosza do domu zaraze?! :P nieladnie

Happy - paczka chyba lezy na poczcie 2 tyg. i pozniej jest odeslana do adresata.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a Wy nie macie ślubu?
nie mamy ale ostatnio tak sobie dyskutujemy i chyba wyskoczymy w dresikach o podpiszemy papierek nie mowiac nic nikomu...hehe tylko swiadkow trzeba zalatwic w sumie jakos do tej pory nie zalezalo nam na formalnosci zwiazku...teraz tez srednio, ale powiewa nuda, wiec rodzinie (moze na chrzcinach?) mozemy postawic tez slubny tort pewnie bedzie latwiej jak sie mala urodzi...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 16:20   #2554
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
wtedy kontrola bylaby u pracodawcy i tez biore to pod uwage, hehe.
teraz są takie czasy, że możesz pracować w domu byle by miec kompa tak jak np ja robię strony internetowe. A poza tym skąd ktokolwiek wie, że w ciązy jesteś jak nie jesteś na L4.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Miałam usg - jedna dziolcha waży 1000g a druga 995g więc spoko ilość płynu owodniowego w normie co na tą chwilę jest super ważne.
Reszta pomiarów w normie
Jedną dziolche badał mi dr a druga z pomoca niego taka studentka młoda. I on mówi do mnie: proszę nie mówić płci to zrobimy egzamin. I studentka tak patrzy patrzy na ten ekran ale w końcu zgadla i też ten lekarz jej pokazywal "hamburgera"
Ale mówi że czasami można się pomylić bo jak chłopak scisnie jajka to też wychodzi "hamburger"

I oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Pisałam już na staraczkach ,ale napiszę i Wam tutaj
Postanowiliśmy...tzn mąż zaczął temat...że jak dobrze pójdzie to zabiera nas do siebie..całą rodzinę!
Ale na spokojnie.. najpierw on musi znaleźć inną pracę bo jak Wam pisałam w tej jest tragedia...i potem pomału będzie nam szukał czegoś i ogarniał temat tam na miejscu..A ja tutaj w tym czasie zdąrze urodzić, starszy skończy 1 klase, wyrobię im dowody, załatwie formalności,pozamykam sprawy. na wakacjach chrzest,a potem jedziemy

Nie wiem jeszcze gdzie dokładnie czy Holandia, czy Niemcy czy może gdzie indziej.. Nie wiem gdzie mąż prace znajdzie..Ale nie ważne gdzie..ważne żeby być razem!!! Tutaj albo siedzimy razem i klepiemy biede,albo on ciągle wyjeżdża i ja jestem z dziećmi ciągle sama...To już nie jest rodzina..A nas tu nic nie trzyma. Zawsze można wrócić.. Grunt ,żeby mieć pieniążki i być wszyscy razem..Skoro tutaj to nie możliwe to próbować będziemy gdzie indziej. Raz się żyje
Według mnie bardzo dobra decyzja. Sama bym tak zrobiła.
Trzymam kciuki, żeby wam się poukładało wszytsko

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Dziś mój mąż jedzie po wózek tzn zobaczyć jak wygląda no i jak będzie ok to kupujemy ) zakochałam się w dwóch bebetto luca i jedo fyn sd4, parametry mają podobne ale i tak mąż stwierdził że musi każdy pomacać by tyle kasy wydać za nie tylko szkoda że ja nie mogę jechać, ale mam nadzieję że wybierze ok
Czekam dziś na kuriera bo łóżeczko ma dojść
A ja w koncu znalazłam taki jakby mi odpowiadał i cena w miarę, ale babka nie za bardzo chce wysłać. Powiedziała, że wieczorem da znać bo może być już nieaktualne. Takze trzymajcie kciuki, żeby się nie sprzedał

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

I wyobraźcie sobie, kupiłam buty na all - niby 40 i nowe i UWAGA okazały się być 41 i używane. Jestem mega wściekła....
Masakra. Ja kupiłam tydzień temu w niedziele stanik sportowy i co jeszcze go nie dostałam, na koncie pojawiło się 18 komentarzy niegatywnych. Baba na maile nie odpowiada, konto jej zawiesili, ale co z tego jak kasy nie odzyskam. Swoją drogą niezły pomysł. Powystawiała dośc tanio ludzie jej kase wysłali i się zwinęła. A że mała szkodliwośc to i tak nikt jej nic nie zrobi.

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Melduję, że od czwartku w Tesco jest

proszek Lovela 3,6kg za 19,99zł
i
płyn do płukania Lovela 2l za 19,99zł.
Też mi się wydaje, że to błąd. Ja i tak nie mam dużego tesco w mieście, a wszytskie fajne oferty omijają małe tesco niestety.

Cytat:

1.bluza 3-6m
2.spodenki newborn
3.bluzeczka newborn
4.rampers
5.koszula 0-3
7.body 3-6m
8.sweterek
9.buciki
10.rampers dla ziomeczka
Śliczności

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 16:21   #2555
maarchewka
Zakorzenienie

Dobra jade znowu na drugi koniec miasta, tylko inny tym razem do gina.. trzymać kciuki, żebym sie czegoś dowiedziała i nie zbłazniła

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 16:25   #2556
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
hejo..
no cóż,zaraz biorę się za te plakaty,póki co wrzucam efekt PRAWIE końcowy filcowania..
piekne jak mi nie wyjda takie ladne to zrobisz Zuzinkowej kolezance? ja myslalam, ze Wy je robicie takie plaskie, a ty masz dwie warstwy zszyte ze soba i w srodku wypelnienie? wata czy co? suuuper

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
jak rodzice nie maja slubu , to do urzedu musza isc oboje w celu rejestracji noworodka, a jezeli jest slub to moze isc sam tatus
dzieki. wlasnie o to mi chodzilo. tz mnie straszyl zmiana imienia, a ja, ze jeszcze sie zastanowie kogo wpisze w rubryce ojciec szybko zrezygnowal z lenki...hehe.

Karolina - fajne ciuszki i buty! ale najpiekniejszy kot!!! chce takiego brytyjskiego od daaaaawna. dawaj wiecej fotek

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
diabli, ja też oglądam, miałam sprzątać ale coś dziś ledwo chodzę, mój Tż obrażony na kanapie również słabo wygląda, chyba kiepskie ciśnienie na podlasiu..
ja wlaczylam zeby mi cos za plecami "gralo", bo jakos tak cicho ale poddalam sie i wole muzyke.

Cytat:
chyba tak czy siak warto sprawdzić czy się oplaca rozliczac samemu czy wspolnie, bo jak Ty nie pracujesz to też jest niższa średnia.. może coś tam jakis zwrot będzie..

chociaż w sumie nie wiem, jak ty nie pracujesz to mozę nie możecie wspólnie??

powinni tego uczyć w szkole.. toż to podstawowa rzecz jest, każdy podatki płacić musi.. ja po ekonomii i pojecia nie mam..
trzeba sie rozliczyc najpierw razem, pozniej osobno i wybrac lepsza opcje

Axella - za NADZIENIE Zuzia jak paczek, nadziana dzemikiem!
Stary 2013-02-26, 16:26   #2557
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
hejo..
ślicznie Ci to wyszło no i szybko Ci poszło

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Ja dopiero teraz do was zaglądam bo była u mnie babcia z życzeniami urodzinowymi.

Biorę się za nadrabianie, ale wcześniej napiszę wam coś śmiesznego.

Odezwał się do mnie znów gość od wózka. Tego co pierwsze podniósł cenę, a później obiżył ale sprzedał oryginalny fotelik i dodaje jakiś inny, który nie pasuje do wózka. Dzisiaj patrzę na maile i co mail do niego o treści:
"oddam za 620zł gratis inny fotelik z przesyłką się dogadamy. "

Wieje mi tu lekko desperacją, a tylu było chętnych. Jak to czasem coś może się odwrócić przeciwko takiemu człowiekowi.
ooo faktycznie akt desperacji

Cytat:
W woj. lubelskim nie ma czegoś takiego aż musiałam w google wpisać

To pewnie w Rossmannie kupię, bo te higieniczne rzeczy już zamawiałam u innego gościa na allegro.

1.bluza 3-6m
2.spodenki newborn
3.bluzeczka newborn
4.rampers
5.koszula 0-3
7.body 3-6m
8.sweterek
9.buciki
10.rampers dla ziomeczka
śliczności koszula i adidaski wymiatają
sweterek w paski też super i rampersik

no i masz ślicznego kota

Cytat:
dobrze, ze wpadaja tylko jak sa chorzy, hehe. a tak powaznie, to czemu odwiedzaja ciezarna i przynosza do domu zaraze?! :P nieladnie
hehhe, my na weekend też u nich byliśmy, na szczęście nie przeszło na nas
w ramach kwarantanny, nie całowali mnie na powitanie i pożegnanie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-26, 16:27   #2558
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
chyba bym się bała ze koło oderwane.. albo coś jeszcze sprzedał - gondole albo stelaż..
to się bierze za pobraniem i sprawdza z kurierem ale ja bym olała takiego cwaniaczka

Cytat:

1.bluza 3-6m
2.spodenki newborn
3.bluzeczka newborn
4.rampers
5.koszula 0-3
7.body 3-6m
8.sweterek
9.buciki
10.rampers dla ziomeczka
Śliczności i świetny kot!

Cytat:
Dobra jade znowu na drugi koniec miasta, tylko inny tym razem do gina.. trzymać kciuki, żebym sie czegoś dowiedziała i nie zbłazniła

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 16:31   #2559
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
piekne jak mi nie wyjda takie ladne to zrobisz Zuzinkowej kolezance? ja myslalam, ze Wy je robicie takie plaskie, a ty masz dwie warstwy zszyte ze soba i w srodku wypelnienie? wata czy co? suuuper

dzieki. wlasnie o to mi chodzilo. tz mnie straszyl zmiana imienia, a ja, ze jeszcze sie zastanowie kogo wpisze w rubryce ojciec szybko zrezygnowal z lenki...hehe.

Karolina - fajne ciuszki i buty! ale najpiekniejszy kot!!! chce takiego brytyjskiego od daaaaawna. dawaj wiecej fotek

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

ja wlaczylam zeby mi cos za plecami "gralo", bo jakos tak cicho ale poddalam sie i wole muzyke.

trzeba sie rozliczyc najpierw razem, pozniej osobno i wybrac lepsza opcje

Axella - za NADZIENIE Zuzia jak paczek, nadziana dzemikiem!
zrobie
ja sie nadziałam chińszczyzną
pękam ..

ja wypycham nadzieniem z poduchy.. płaskie byłyby fajowe ale z gruuubego filcu,ten wyglądał by jak zwiśnięty naleśnik

Cytat:
ślicznie Ci to wyszło no i szybko Ci poszło

ooo faktycznie akt desperacji

śliczności koszula i adidaski wymiatają
sweterek w paski też super i rampersik

no i masz ślicznego kota

hehhe, my na weekend też u nich byliśmy, na szczęście nie przeszło na nas
w ramach kwarantanny, nie całowali mnie na powitanie i pożegnanie
dziękuję

jutro idę zanieść pitka, odebrac wyniki zalegle i wybrac polozna.. pytanie-po co ona mi teraz?
chce miec to z glowy ale czy ona bedzie przychodzic czy co?
oswieccie mnie pliiiiiis

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-02-26 o 16:32
Stary 2013-02-26, 16:31   #2560
vvgh
Wtajemniczenie

Hej!
Nie mam siły nadrabiać około 20 stron... TŻ poszedł zrobić kawkę, a o 18 wychodzimy i jedziemy do teatru.

Aha, USG mam na 8.03. na 14:00
Stary 2013-02-26, 16:33   #2561
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
1/4 arkusza a4
będą pasować do całości

foto średnie bo światło kiepskie ale kolory są boskie
zrob jeszcze wieksza fotke - bo cche popodziwiac detale, biedronke itd.

Hump - podobno TROCHE dziala hehe.
pisalas o pysiu, a ja przeczytalam pTyś...no i wizja bitej smietany i tego, ze wyladowal na podlodze...juz mialam pisac, ze moze masz czyste podlogi i mozna go uratowac juz widze jak lizesz podloge heheeheh.

Cytat:
teraz są takie czasy, że możesz pracować w domu byle by miec kompa tak jak np ja robię strony internetowe. A poza tym skąd ktokolwiek wie, że w ciązy jesteś jak nie jesteś na L4.

taki mamy plan...ze prace bede wykonywala w domu. tylko nie wiem czy pracodawca musi to zaznaczyc na umowie
mysle, ze po takim dlugim l4 zus albo pip moga kontrolowac pracodawce. wiedza juz o mojej ciazy nie wiem jak to dziala.

niezla historia z tym stanikiem! Ty to masz jakiegos pecha do allegro

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-26, 16:35   #2562
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
jutro idę zanieść pitka, odebrac wyniki zalegle i wybrac polozna.. pytanie-po co ona mi teraz?
oswieccie mnie pliiiiiis
wybierasz sobie ją teraz, żeby po porodzie mieć z głowy nie wiem jak u Ciebie - u mnie nie przychodzą ale za to udzielają darmowych porad, taka szkoła rodzenia ale sobie muszę przyjechać... no i po porodzie przyjdzie do mnie kilka razy

Stary 2013-02-26, 16:39   #2563
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
zrobie
ja sie nadziałam chińszczyzną
pękam ..

ja wypycham nadzieniem z poduchy.. płaskie byłyby fajowe ale z gruuubego filcu,ten wyglądał by jak zwiśnięty naleśnik
czyli do takich broszek itd. ten filc bedzie zly?
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=16174357 bo planuje produkcje

Cytat:
pytanie-po co ona mi teraz?
oswieccie mnie pliiiiiis
ja nie wybieram. sasiadka mowila, ze w szpitalu musiala podac przychodnie w ktorej bedzie mala leczyla. oni zglaszali urodzenie i polozna sama przyszla do domu byla 3 razy (wczoraj minely 3tyg.)

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Hej!
Nie mam siły nadrabiać około 20 stron... TŻ poszedł zrobić kawkę, a o 18 wychodzimy i jedziemy do teatru.
teatr ja tez chce. jaka sztuka?

nadrobilam!
Stary 2013-02-26, 16:39   #2564
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie wybieram. sasiadka mowila, ze w szpitalu musiala podac przychodnie w ktorej bedzie mala leczyla. oni zglaszali urodzenie i polozna sama przyszla do domu byla 3 razy (wczoraj minely 3tyg.)
no jak nie wybierzesz sobie to tak jest, położna z Twojej przychodni przychodzi Ja mam swojego rodzinnego w jednej, położną w innej a Bartek należeć będzie do jeszcze innej przychodni

Stary 2013-02-26, 16:41   #2565
diabli
Zakorzenienie

Aaś, zainspirowalas mnie szpitalna stolowka
https://www.youtube.com/watch?v=5BqUwpKqMxQ
Ty to masz rarytasy! nawet ten twarozek...
Stary 2013-02-26, 16:41   #2566
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
zrob jeszcze wieksza fotke - bo cche popodziwiac detale, biedronke itd.

pisalas o pysiu, a ja przeczytalam pTyś...no i wizja bitej smietany i tego, ze wyladowal na podlodze...juz mialam pisac, ze moze masz czyste podlogi i mozna go uratowac juz widze jak lizesz podloge heheeheh.

taki mamy plan...ze prace bede wykonywala w domu. tylko nie wiem czy pracodawca musi to zaznaczyc na umowie
mysle, ze po takim dlugim l4 zus albo pip moga kontrolowac pracodawce. wiedza juz o mojej ciazy nie wiem jak to dziala.

jutro w normalnym świetle,jak skończe i foty zrobię aparatem

Cytat:
wybierasz sobie ją teraz, żeby po porodzie mieć z głowy nie wiem jak u Ciebie - u mnie nie przychodzą ale za to udzielają darmowych porad, taka szkoła rodzenia ale sobie muszę przyjechać... no i po porodzie przyjdzie do mnie kilka razy
aa,warto wiedzieć

Cytat:
czyli do takich broszek itd. ten filc bedzie zly?
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=16174357 bo planuje produkcje

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

nadrobilam!
może być ten filc ale mniej wdzięczny niż ten grubaśny.. choć przy grubym bolą palce jak się dzierga :P

jutro mam ale pracowity dzień

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-26, 16:42   #2567
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

Jedyne co lubię w tym mieście to teatr. Pozatym wygrał w 2012 i jest najlepszym teatrem w Polsce a idziemy na "Burzę": http://www.teatrpolski.pl/?app=spekt...d=881&more=881
Stary 2013-02-26, 16:42   #2568
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
no jak nie wybierzesz sobie to tak jest, położna z Twojej przychodni przychodzi Ja mam swojego rodzinnego w jednej, położną w innej a Bartek należeć będzie do jeszcze innej przychodni
ale wybrac ja mozna chyba tez po porodzie? do pediatry i tak trzeba biegac. ona chodzi co tydzien na wazenie.
Stary 2013-02-26, 16:48   #2569
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Hej!

Aha, USG mam na 8.03. na 14:00
bawcie się dobrze na co idziecie?

Cytat:
następnym razem będzie ptyś, od dziś napoje tylko w plastikowych butelkach albo smakołyki które nie zapaskudzą mi aż tyle
kupy zrobiłam, ciekawe czy zastygną
Stary 2013-02-26, 16:58   #2570
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Jedyne co lubię w tym mieście to teatr. Pozatym wygrał w 2012 i jest najlepszym teatrem w Polsce a idziemy na "Burzę": http://www.teatrpolski.pl/?app=spekt...d=881&more=881
ja tez lubie nasz bielski teatr
http://www.region.beskidia.pl/obrazki/688.jpg
http://s3.flog.pl/media/foto/391273_...lskubialej.jpg

musimy sie kiedys zamienic biletami

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...60532122_n.jpg nie moge przestac sie smiac.

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-02-26 o 17:00
Stary 2013-02-26, 17:22   #2571
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
była u mnie babcia teraz - i godzina non stop wałkowania tematyki dzieci - za każdym razem odkąd się dowiedziała że zostanie prababcią tak jest - no ileż można słuchać że tata jak był mały to był taki, że wujek nie jadł tego, że ona w ciąży miała taaaaki brzuch i że po co mi przewijak skoro dziecko będę i tak przwijać wszędzie w domu - taaaaak, na pewno, skoro pieluchy i wszystkie kremy itp będę miała obok przewijaka to na pewno będę z tym biegać po domu i przewijać na stole w kuchni wiem, głupie czepianie się ale średnio co drugi dzień wysłuchuje że "zobaczę że ona ma rację"
ło bosz... ja takich wnerwiających ludzi w rodzinie nie mam, ale nawet jak bym miała - minimum 700 km odległości ma swoje zalety...
pokażesz babulce, że goofno wie o dzieciach, czasy się zmieniły i już
Cytat:
Przed chwilą miałam wizytę teściów, przyjechali na kontrolę do lekarza.. chorują już ponad dwa tygodnie i znowu dziś dostali antybiotyk, bo tamte co im przepisał tydzień temu nie pomogły masakra..
ogólnie lubię swoich teściów, ale tak na dłuższą metę to bym ich chyba pomordowała
masakra.. nie znam bardziej nadgorliwej osoby niż teściowa..
Dzisiaj jej tłumaczyłam jak chcę przerobić garderobę na pokoik dziecięcy..
i jak chcę przerobić pokój dzienny...
achhh.. szkoda gadać... miała tyle do powiedzenia, że aż mnie zatkało
a najlepsze jest to, że ja jej mówię o czymś, załóżmy że tu będzie łóżeczko, a tu będzie biurko..
a ona: nie ! nie!!! łóżko to tutaj powinno być i pokazuje to samo miejsce co ja
może teściowa próbuje wytrenować twoją cierpliwość, żebyś była lepiej przygotowana na dziecko? ech, jak wyżej - mieszkanie z dala od wszelkiej rodziny jednak czasem mnie cieszy... chociaż obawiam się, że mając dziecko będzie raczej ciężko - bo komu małego "podrzucę" w razie czego?
Cytat:
Tż właśnie zadzwonił, że umówił nas na środę do dentysty.. o nie.. środa jest jutro
no wreszcie

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Aaś, zainspirowalas mnie szpitalna stolowka
https://www.youtube.com/watch?v=5BqUwpKqMxQ
Ty to masz rarytasy! nawet ten twarozek...
ło matko chyba pobliski zakład dentystyczny specjalizuje się w protezach i dał w łapę kucharzowi!!!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 17:23   #2572
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
hej, dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was miała taką sytuację- siostra poszła odebrać moją paczkę (sukienka na cywilny) i okazało się, że już nie mają na poczcie przesyłki, bo awizo się przeterminowało. co teraz mam zrobić?
hej, nawet jeśli przesyłka była za darmo, to gościu u którego robiłaś zamówienie będzie musiał zapłacić za jej zwrot (no chyba, że w UK jest inaczej niż u nas). Napisz do sprzedawcy i wyjaśnij. Za ponowną przesyłkę na bank będziesz musiała zapłacić. On jeszcze się nie odzywa, bo pewnie przesyłka jeszcze do niego nie dotarła. Mój mąż sprzedaje na All i strasznie się wkurza na takie kwiatki, a kwiatki się wkurzają jak muszą zapłacić za zwrot przesyłki + koszty nowej, czasem ciężko kupującym zrozumieć, jaki jest faktyczny koszt nieodebrania przesyłki na czas

KAROLINA - za takie buciki można dać się pociąć, cudne!!! Zazdraszczam

Wczoraj już Was nadrobiłam, ale jak chciałam zacząć pisać, to na Polsacie zaczął się film Apocalypto. Widziałam go już dwa razy, ale uwielbiam, więc obejrzałam i po raz trzeci. A przy scenie porodu w wodzie, tylko spojrzeliśmy się z mężem na siebie z przerażeniem w oczach. Kurcze my się tak szczypiemy, a gdzieś tam w dalekiej Afryce kobieta kuca i rodzi, sama, a potem dziecko w płachtę i na plery

Dziewczyny mam do Was dosyć ważne pytanie odnośnie L4. Czy po tych 30-stu dniach na zwolnieniu dostałyście większą wypłatę? Moje dwie kumpele jak były w ciąży dostawały jakieś 500 zł więcej co miesiąc. Mówiły mi, że to zasiłek chorobowy. Ja nie dostałam wyższej wypłaty, wręcz przeciwnie, jak pracowałam, to dostawałam jeszcze dodatek za dojazdy, a teraz pensja goła. Przepracowałam w tej firmie 11 miesięcy. W styczniu nie pracowałam nigdzie. No i w sumie to wydaje mi się, że one miały większą wypłatę, dlatego, że do średniej obliczanej przez ZUS była pewnie liczona 13-tka, premia i dodatek świąteczny (obie pracują w urzędach), a z zasiłkiem nie ma to nic wspólnego.
I jeszcze jedno pytanie (sorki) - zmieniam gina na NFZ-owskiego i potrzebuję RMUA. Od kogo mam się o nie ubiegać, jeśli jestem na zwolnieniu od grudnia? Od pracodawcy, czy od ZUS-u, skoro teraz ZUS za mnie płaci?

Dżizaz mężu ogląda mecz, potem następny, dobrze, że mam świetną książkę - pojawienie się dziecka na tym świecie z perspektywy ojca, super, szczerzę się nad nią jak ryży do suchara
komiksowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 17:27   #2573
diabli
Zakorzenienie

aa mam z wczorajszej nocnej zabawy na allegro troche aukcji:

http://allegro.pl/sterntaler-otulacz...035711850.html KONCZY SIE ZA GODZ. cena fajna, ta firma ma baaardzo drogie otulaczki...
http://allegro.pl/spiworek-carter-s-...050084002.html spiworek-spioszek gdyby ktoras chciala
http://allegro.pl/piekny-spiworek-sa...057201283.html i jeszcze jeden
http://allegro.pl/hm-szelki-bawelnia...057109051.html dla kolejnego szelkowego fana
http://allegro.pl/sliczny-firmowy-ko...043257536.html i dla strojnisia (wrzucam, bo nie moglam sie powstrzymac )
http://allegro.pl/sliczny-firmowy-ko...043257536.html boy
http://allegro.pl/komplet-hm-body-sp...056828499.html dla jakiejs panienki
http://allegro.pl/hm-zestaw-rozm-62-i3047744590.html unisex

Aaś for ju! http://allegro.pl/hm-body-polspiochy...052019905.html (Pani ma troche blizniaczych ciuszkow)
http://allegro.pl/5-10-15-spodnie-bl...051596960.html legginsy
http://allegro.pl/2-zestawy-hm-kot-i...047405338.html moze to tez dla dziewczyn?

http://allegro.pl/body-hm-spodnie-ca...056085299.html wielorybek, wiec to chyba dla Hump
Stary 2013-02-26, 17:27   #2574
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

No jak byłaś na L4 to tak. Co do umowy to przynajmniej w mojej nie jest napisane gdzie wykonuje pracę ( w sensie w jakim miejscu ).

A co allegro to już 2 historia, że kasa przepadnie. Raz kupiliśmy mp4 i co prawda przyszła ale nie działała a kontaktu ze sprzedawcą brak. Allegro nie robi nic w takich sytuacjach jedynie możesz sobie spór założyć i po 3 sporach, które nic nie dają piszą Ci, że możesz sobie sprawę na policję złożyć. Ale jak chodzi o kwotę chyba do 250zł to jest mała szkodliwość i mają takie zgłoszenia gdzieś. Wiec tym bardziej teraz jak jest mniej niz 50zł

Laura

Stary 2013-02-26, 17:41   #2575
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Wczoraj już Was nadrobiłam, ale jak chciałam zacząć pisać, to na Polsacie zaczął się film Apocalypto. Widziałam go już dwa razy, ale uwielbiam, więc obejrzałam i po raz trzeci. A przy scenie porodu w wodzie, tylko spojrzeliśmy się z mężem na siebie z przerażeniem w oczach. Kurcze my się tak szczypiemy, a gdzieś tam w dalekiej Afryce kobieta kuca i rodzi, sama, a potem dziecko w płachtę i na plery
moj tz tez wczoraj ogladal ale przegapilam porod, moze i lepiej. w sumie juz nie pamietam tego filmu. wiem, ze bylismy w kinie i starsznie sie wkurzalam, ze tak gonia miedzy drzewami i konca nie widac

Cytat:
Dziewczyny mam do Was dosyć ważne pytanie odnośnie L4. Czy po tych 30-stu dniach na zwolnieniu dostałyście większą wypłatę? Moje dwie kumpele jak były w ciąży dostawały jakieś 500 zł więcej co miesiąc. Mówiły mi, że to zasiłek chorobowy. Ja nie dostałam wyższej wypłaty, wręcz przeciwnie, jak pracowałam, to dostawałam jeszcze dodatek za dojazdy, a teraz pensja goła. Przepracowałam w tej firmie 11 miesięcy. W styczniu nie pracowałam nigdzie. No i w sumie to wydaje mi się, że one miały większą wypłatę, dlatego, że do średniej obliczanej przez ZUS była pewnie liczona 13-tka, premia i dodatek świąteczny (obie pracują w urzędach), a z zasiłkiem nie ma to nic wspólnego.
I jeszcze jedno pytanie (sorki) - zmieniam gina na NFZ-owskiego i potrzebuję RMUA. Od kogo mam się o nie ubiegać, jeśli jestem na zwolnieniu od grudnia? Od pracodawcy, czy od ZUS-u, skoro teraz ZUS za mnie płaci?
powinnas dostac tyle ile normalnie wyplaty (bez premii, dojazdow itd.) kolezanki sa w bledzie
a rmua -wydaje mi sie, ze od pracodawcy. komu dostarczasz l4? aaa i czy musisz miec rmua skoro jest e-wuś? wystarczy pesel...w razie problemow wypelniasz deklaracje, ze masz ubezpieczenie i juz.

Cytat:
Dżizaz mężu ogląda mecz, potem następny, dobrze, że mam świetną książkę - pojawienie się dziecka na tym świecie z perspektywy ojca, super, szczerzę się nad nią jak ryży do suchara
u mnie tez mecze...ale w ramach rekompensaty tz obiecal zaraz budyn albo grysik no i masuje mi stopy, a ja sobie klikam hehe.
Stary 2013-02-26, 17:45   #2576
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/body-hm-spodnie-ca...056085299.html wielorybek, wiec to chyba dla Hump
jaaaaaaa to jest piękne, wielorybek będzie mój, już dodałam do obserwowanych (mąż się zdziwi jak zobaczy co obserwuję )
Stary 2013-02-26, 17:49   #2577
cloche
Zakorzenienie

dziewczyny, a czy mamusie marcowo-kwietniowe mają gdzieś linki do relacji z porodów?????????????????? ???????????? tam już 4 dziewuszki się urodziły... 2 kruszynki takie...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 17:55   #2578
Magiusa
Zakorzenienie

Diabli, jeśli odpowiadasz na temat dot. wypłaty na L4 to nie masz racji, że premia się nie liczy. Liczy się średnia z 12 miesięcy w której skład wchodzi wynagrodzenie + premie.
Chyba, że mówiłaś o czymś innym, a ja nie zrozumiałam.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 17:58   #2579
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

powinnas dostac tyle ile normalnie wyplaty (bez premii, dojazdow itd.) kolezanki sa w bledzie
a rmua -wydaje mi sie, ze od pracodawcy. komu dostarczasz l4? aaa i czy musisz miec rmua skoro jest e-wuś? wystarczy pesel...w razie problemow wypelniasz deklaracje, ze masz ubezpieczenie i juz.
No właśnie też o tym e-eusiu pomyślałam.

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
dziewczyny, a czy mamusie marcowo-kwietniowe mają gdzieś linki do relacji z porodów?????????????????? ???????????? tam już 4 dziewuszki się urodziły... 2 kruszynki takie...
Też szukałam i nie znalazłam.

Laura

Stary 2013-02-26, 18:00   #2580
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
No jak byłaś na L4 to tak. Co do umowy to przynajmniej w mojej nie jest napisane gdzie wykonuje pracę ( w sensie w jakim miejscu ).
tak, ja na zasilku chorobowym jestem od poczatku ciazy
z miejscem pracy tez tak myslalam, ale jeszcze sie upewnie czy pracodawca nie musi tego gdzies zaznaczyc.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości